נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

Laskin
Elder

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2020, 08:44

sharonbn כתב:לאסקין, אני לא שופט מי עשה עבודה "טובה" יותר במלחמה בקורונה. קטונתי.
אני ניסיתי לאמוד מי התייחס "ברצינות" גדולה יותר.
על זה חילוקי הדיעות בינינו, מידת הרצינות שייחס טראמפ למחלה בתחילה והיום.
אני טוען שסגירת טיסות (שעוד לא קבענו עד כמה ראשונה ארה"ב היתה מול שאר המדינות) זה לא מדד מספק.

בשבדיה לא לובשים מסיכות. אוקי. הם מעודדים התקהלויות? הם שומרים ריחוק או לא?

אבל המדד שלך הוא לא בהכרח מי לקח אותו ״יותר ברצינות״ כמו מי שאסר יותר דברים על האזרחים שלו :)
בפעם החמישית - הבאתי את דוגמת הטיסות רק כדי להסביר את הצביעות של הדמוקרטים, שהתנגדו לסגירת הגבולות, ועדיין מאשימים את הצד השני שלא לקח מספיק ברצינות. אם הם לא סתם התנגדו בשם ההתנגדות ובעצם חשבו שזה רעיון טוב לסגור את הגבולות עמוק בפנים - אז ניתן להסיק מכך שאם הכדור היה בידיים שלהם - המצב בארה״ב היה גרוע בהרבה.

בשבדיה לא שומרים ריחוק. יש מלא סרטונים ברשת של מה שקורה שם כרגע, הם חיים כמעט כאילו אין ולא הייתה קורונה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוקטובר 2020, 08:59

לא נכון. לך תקרא מה שאתה כתבת
1) אתה כתבת שצחקו על טראמפ גם כאשר הוא לקח את הקורונה ברצינות וגם כאשר לא
2) אני עניתי שטראמפ מעולם לא לקח את הקורונה ברצינות
3) ואז אתה נתת את הדוגמה שטראמפ סגר את הטיסות כהוכחה שהוא לקח את הקורונה ברצינות
אני עדיין חושב שאיך שטראמפ מתנהג ומדבר על הקורונה, הוא מעולם לא לקח אותה ברצינות
ואיך שהבן אדם מדבר - אין פליאה שהוא מעורר גיחוך וזלזול
ואיך שהדמוקרטים מגיבים לא שונה מאיך שאופוזיציה מגיבה לכל נשיא/רו"מ

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2020, 10:45

InterAl כתב:מצטער עומר, אני לא מבין את ההסבר שלך. בוא תגיד לי איפה בדיוק אני טועה:
1. הנגיף מועבר בטיפות שנפלטות ממערכת הנשימה.
2. מסכה מורידה את כמות הטיפות שאדם משחרר לאוויר.
3. לכן, חולה קורונה שעוטה מסכה משחרר פחות טיפות לאוויר מאשר חולה שלא עוטה מסכה.
4. ולכן, אותו חולה מדביק פחות את הסביבה.

מ-1-4, איפה הטעות?

הטעות היא ב1. הנגיף עובר בכל דרך שמאפשרת לו לדלג ממערכת נשימה אחת או אחרת ולא רק טיפות.
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspec ... ansmission
https://news.walla.co.il/item/3391625

תדחוף יד מזוהמת בנגיף לעין, לאף או לפה ואתה תקבל מעבר של נגיף בלי שום טיפה מעופפת.

מסיכה רגילה בסה"כ מתרגמת אופן מעבר אחד (טיפות) לאופן אחר (אירוסול). היא לא מבטלת שום דבר.

DrKeo כתב:ואני חשבתי שההדבקה היא במגע ישיר. כלומר אנשים לא נדבקים מוירוסים מרחפים להם באויר אלה ממגע עם נוזלי גוף או משטחים שנגעו בהם נוזלי גוף. אם המסכות מצמצמות גם את הכמות נוזלי הגוף שיוצאים מהמסכה וגם את המרחק שהם מטיילים ממנה במהליך הנשימה/דיבור אז היא אמורה לצמצם את הסיכוי הסטטיסטי להדביק? לא?

מסיכה מגדילה את שטח חתך הפעולה שעליו נקלטות טיפות. מסיכה גורמת לאנשים לנשום עמוק יותר ומהר יותר. מסיכה ממירה טיפות, שנעות בליסטית לאירוסול שנישא ברוח. מסיכה גם יוצרת בטחון מזויף שמוביל לזלזול בהנחיות הרציניות של ריחוק פיזי והיגיינה.
משום שמסיכה עושה הרבה דברים ולא דבר אחד בלבד אז צריך לעשות מחקרים שבודקים את הפרמטר הרלוונטי: האם מסיכה מפחיתה את הדבקות או לא.
זו שאלה שנבדקה במשך עשרות שנים באמצעות מחקרים רציניים (RCT - ניסוי אקראי מבוקר) ובאופן די עקבי, לא הודגמה אפקטיביות.
ההחלטה לחייב מסיכות היתה פוליטית ולא נבעה מידע מדעי חדש (מחקר מדעי זה לא משהו שעושים מעכשיו לעכשיו).
כל הנתונים שיש לנו מתחילת המגיפה מראים שהמסיכות הן לא אפקטיביות. הבאתי נתונים גולמיים משורה של מדינות בארה"ב שמראים את זה. אותו כנ"ל גם באירופה. שלא לדבר על ישראל.
יש גם נתונים של הCDC, מהימים האחרונים, שמראים ש70% מהחולים החדשים בקורונה לבשו מסיכות באופן קבוע ועוד כ15% שלבשו מסיכות באופן כמעט קבוע.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2020, 12:09

הוא עובר גם באוויר או בעיקר באוויר? ע״פ כל המקורות הוא עובר בעיקר בטיפות, האוויר הוא משני. בכל מקרה, מסכה מורידה את התפוצה גם באוויר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2020, 13:22

sharonbn כתב:לא נכון. לך תקרא מה שאתה כתבת
3) ואז אתה נתת את הדוגמה שטראמפ סגר את הטיסות כהוכחה שהוא לקח את הקורונה ברצינות
אני עדיין חושב שאיך שטראמפ מתנהג ומדבר על הקורונה, הוא מעולם לא לקח אותה ברצינות

1. נכון.
2. נכון.
3. נכון, הבאתי את הדוגמא הזו כדי להראות שהוא לקח את זה הרבה יותר ברצינות מהמבקרים הכי גדולים שלו. הרי הכל יחסי, אתה הרי לא יכול להשוות מה שעשו בארה"ב לבין מה שעשו במדינות דיקטטוריות... אני משווה לדמוקרטים.
4. שוב, לא בכל אופוזיציה מתנגדים לכל מהלך באשר הוא, זה פשוט לא נכון. גם לא בקורונה. יש מדינות שבהן האופוזיציה תמכה במהלכי הקואליציה ויש מדינות שביקרו קלות פה ושם, אבל הדמוקרטים בארה"ב התהפכו 3-4 פעמים בעמדה הרשמית שלהם לגבי הטיפול בקורונה, והם בולטים לרעה בצביעות שלהם, מהלכים שלפני שנייה התנגדו אליהם ואז דקה אחרי חזרו בהם כי פתאום הנשיא תומך בזה, ולהפך. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק... טראמפ התבטא כמו אדיוט כהרגלו אבל מבחינת מעשים - הוא והממשל שלו היו יחסית בסדר גמור, עזרו למדינות שהיה צריך, הגבירו את אספקת הציוד החיוני וכד', וגם פאוצ'י בעצמו (שכולם יודעים שהוא שונא את טראמפ) אמר זאת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2020, 13:44

גם לא נכון שהאופוזיציה תמיד תוקפת בכל נושא. בתחילת הגל הראשון בישראל, כשביבי רק סגר את נתב״ג והחל בהגבלות, האופוזיציה תמכה בו. אפילו בהארץ שיבחו באופן נדיר את כושר המנהיגות וקבלת ההחלטות שלו.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 אוקטובר 2020, 14:06

אני דווקא זוכר בתחילת הגל הראשון את לפיד מנסה להמריד את הציבור נגד ההגבלות, קובע בדרמטיות שמדינת ישראל איננה עוד דמוקרטיה וטוען שלממשלה לא נבחרת (ממשלת מעבר בזמנו) אין לגיטימיות לקבל את ההחלטות האלה. לדעתי גם ליברמן הצטרף למקהלה הזאת אבל הוא לא העלה סרטונים מביכים לטוויטר כמו לפיד אז אני פחות זוכר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2020, 14:32

זה היה קצת אחרי, כשסגרו את בתי המשפט והמשפט של ביבי נדחה. לפני כן, הוא זכה לגיבוי מקיר לקיר. אבל כן, זה נמשך רק כמה שבועות ספורים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2020, 16:19

InterAl כתב:הוא עובר גם באוויר או בעיקר באוויר? ע״פ כל המקורות הוא עובר בעיקר בטיפות, האוויר הוא משני. בכל מקרה, מסכה מורידה את התפוצה גם באוויר.

בעיקר? אם יש לך מסיכה, היא הופכת את הטיפות לאירוסול. זה לא שהיא לא מונעת מהטיפות לעבור.
ושוב, זה לא דיון תיאורטי. זה דיון מעשי לחלוטין והמחקרים הרלוונטיים הראו שמסיכות לא מפחיתות הדבקה.
גם המציאות של החודשים האחרונים מראה את זה בבירור. אפשר למצוא גם אינדיקציות שהיא מגבירה הדבקה...

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2020, 17:38

אולי באופן חלקי. וגם מה שמתנדף, לא מופץ לכל עבר כמו במצב ללא מסכה... זה אותו עקרון כמו לשים יד כשאתה עושה אפצ׳י. או שאולי גם לזה אתה מתנגד ומתעטש בכוונה בפרצוף של אנשים, כי הסמוכטה על היד שלך תתנדף לאוויר בסופו של דבר, אז זה לא משנה וכולם שטופי מוח?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוקטובר 2020, 17:54

Laskin כתב:

1. נכון.
2. נכון.
3. נכון, הבאתי את הדוגמא הזו כדי להראות שהוא לקח את זה הרבה יותר ברצינות מהמבקרים הכי גדולים שלו. הרי הכל יחסי, אתה הרי לא יכול להשוות מה שעשו בארה"ב לבין מה שעשו במדינות דיקטטוריות... אני משווה לדמוקרטים.
4. שוב, לא בכל אופוזיציה מתנגדים לכל מהלך באשר הוא, זה פשוט לא נכון. גם לא בקורונה. יש מדינות שבהן האופוזיציה תמכה במהלכי הקואליציה ויש מדינות שביקרו קלות פה ושם, אבל הדמוקרטים בארה"ב התהפכו 3-4 פעמים בעמדה הרשמית שלהם לגבי הטיפול בקורונה, והם בולטים לרעה בצביעות שלהם, מהלכים שלפני שנייה התנגדו אליהם ואז דקה אחרי חזרו בהם כי פתאום הנשיא תומך בזה, ולהפך. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק... טראמפ התבטא כמו אדיוט כהרגלו אבל מבחינת מעשים - הוא והממשל שלו היו יחסית בסדר גמור, עזרו למדינות שהיה צריך, הגבירו את אספקת הציוד החיוני וכד', וגם פאוצ'י בעצמו (שכולם יודעים שהוא שונא את טראמפ) אמר זאת.

יופי שאנחנו מסכימים.
אז אפשר גם להסכים על זה
1) הבאת את דוגמת הטיסות לא "רק כדי להסביר את הצביעות של הדמוקרטים," אלא בשביל להראות את הרצינות של טראמפ
2) אז המדד שלך ושלי לרצינות בהתייחסות לקורונה הוא אותו דבר, חוץ מזה שהמדד שלי הוא שכלול של כל ההגבלות שעשו ממשלות, לא רק טיסות.

לגבי התנגדות של אופוזיציה: אני הסכמתי שבעיתות משבר כולם מתאחדים למען המולדת והעם. אבל זה כמעט תמיד לאורך זמן קצר. ברגע שמתגלים ליקויים בטיפול במשבר (כמו למשל חללי מלחמה או שטילים ממשיכים ליפול עלינו) אז האופוזיציה חוזרת למה שהיא עושה תמיד.

אין שום הבדל מהותי בתגובה של האופוזיציה לקורונה לתגובה של האופוזיציה למלחמות לבנון הראשונה והשניה: הפגנות, קריאות לוועדת חקירה, האשמות בשחיתות או חוסר מנהיגות בלה בלה. אני מדגיש "מהותי". יש הבדלים במיקום, בניסוחים, בשיטות לגיוס תמיכה ציבורית, בלה בלה. זה טקטיקות.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2020, 18:38

InterAl כתב:אולי באופן חלקי. וגם מה שמתנדף, לא מופץ לכל עבר כמו במצב ללא מסכה... זה אותו עקרון כמו לשים יד כשאתה עושה אפצ׳י. או שאולי גם לזה אתה מתנגד ומתעטש בכוונה בפרצוף של אנשים, כי הסמוכטה על היד שלך תתנדף לאוויר בסופו של דבר, אז זה לא משנה וכולם שטופי מוח?

אפצ'י על היד זה הרבה יותר יעיל מאשר על מסיכה כי אין שם שום דבר אקטיבי שמזרים אויר בכח אבל עזוב, כבר מזמן הבנו את הרמה, כושר ההתעמקות ואיכות הסקת המסקנות.
אתה אמרת ילד בן 3 וזה נחתום שלגמרי מעיד על עיסתו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2020, 19:53

sharonbn כתב:
Laskin כתב:

1. נכון.
2. נכון.

יופי שאנחנו מסכימים.
אז אפשר גם להסכים על זה
1) הבאת את דוגמת הטיסות לא "רק כדי להסביר את הצביעות של הדמוקרטים," אלא בשביל להראות את הרצינות של טראמפ
2) אז המדד שלך ושלי לרצינות בהתייחסות לקורונה הוא אותו דבר, חוץ מזה שהמדד שלי הוא שכלול של כל ההגבלות שעשו ממשלות, לא רק טיסות.

לגבי התנגדות של אופוזיציה: אני הסכמתי שבעיתות משבר כולם מתאחדים למען המולדת והעם. אבל זה כמעט תמיד לאורך זמן קצר. ברגע שמתגלים ליקויים בטיפול במשבר (כמו למשל חללי מלחמה או שטילים ממשיכים ליפול עלינו) אז האופוזיציה חוזרת למה שהיא עושה תמיד.

אין שום הבדל מהותי בתגובה של האופוזיציה לקורונה לתגובה של האופוזיציה למלחמות לבנון הראשונה והשניה: הפגנות, קריאות לוועדת חקירה, האשמות בשחיתות או חוסר מנהיגות בלה בלה. אני מדגיש "מהותי". יש הבדלים במיקום, בניסוחים, בשיטות לגיוס תמיכה ציבורית, בלה בלה. זה טקטיקות.

אוקיי, אז מה לגבי הEU? גם הם אופוזיציה של טראמפ?
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51857462
די נו, טראמפ היה מהראשונים לאסור טיסות, וחטף על זה בבית וגם בעולם, משמע - הוא עשה זאת מוקדם יחסית למדינות הרבות שביקרו אותו על כך.
אתה גם יכול לראות כאן את כל המדינות עם ההגבלות השונות:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Travel_ ... 9_pandemic
אתה תתקשה למצוא אפילו 5 מדינות שהחלו לעשות זאת מוקדם יותר מארה״ב, שהחלה לעשות זאת כבר בינואר, ממדינות מסוימות והרחיבה את זה מהר מאוד למדינות אחרות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 אוקטובר 2020, 20:35

omerkot כתב:
InterAl כתב:אתה אמרת ילד בן 3 וזה נחתום שלגמרי מעיד על עיסתו.

האוונט נגמר והיקום חזר למסלולו D:
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2020, 20:52

swiss-the-engine כתב:
omerkot כתב:
InterAl כתב:אתה אמרת ילד בן 3 וזה נחתום שלגמרי מעיד על עיסתו.

האוונט נגמר והיקום חזר למסלולו D:

אנטיל נקסט טיים 8-)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוקטובר 2020, 21:19

Laskin כתב:אוקיי, אז מה לגבי הEU? גם הם אופוזיציה של טראמפ?
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51857462
די נו, טראמפ היה מהראשונים לאסור טיסות, וחטף על זה בבית וגם בעולם, משמע - הוא עשה זאת מוקדם יחסית למדינות הרבות שביקרו אותו על כך.
אתה גם יכול לראות כאן את כל המדינות עם ההגבלות השונות:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Travel_ ... 9_pandemic
אתה תתקשה למצוא אפילו 5 מדינות שהחלו לעשות זאת מוקדם יותר מארה״ב, שהחלה לעשות זאת כבר בינואר, ממדינות מסוימות והרחיבה את זה מהר מאוד למדינות אחרות.

אוקי. אז תן לי לראות אם הבנתי נכון:
1) טראמפ היה מהראשונים מבין מנהיגי העולם שלקח ברצינות את האיום של הקורונה. הוא היה כ"כ רציני שהוא סגר את השמיים לטיסות מ26 מדינות באירופה. הוא היה כ"כ מודאג מהדחיפות של האיום שהוא וויתר על תיאום מראש עם האיחוד ועשה מהלך חד צדדי. זה היה כ"כ רציני ודחוף שזה היה שווה את הכעס, ההתנגדות והגינוי שהיו צפויים ואכן הגיעו מהאיחוד האירופי, הבן אדם ממש חזה את ההתפרצות לפני כולם ונקט צעדים ממש דרקוניים - הכל בנסיון נואש לעצור את ההתפשטות בארצו.
2) לאט לאט, עם ההחמרה בהתפשטות, כולם בעולם הבינו עד כמה צדק איש החזון טראמפ. כולם החלו ליישם את ההגבלות שהוא קבע. ואף חמורות יותר. ודווקא אז החליט טראמפ שבעצם המגיפה לא נוראה כ"כ. אפשר להסתובב חופשי ללא מסיכה, לערוך אירועים המוניים ללא שמירה על ריחוק.
3) טראמפ ממשיך להוכיח את הרצינות שלו כאשר הוא שוב מקדים את זמנו בהמלצה לשתות אקונומיקה ולקחת תרופה נגד מלריה כצעדים אפקטיביים למיגור המחלה. שוב, בניגוד מוחלט לדיעה של כל המומחים בעולם (אולי חוץ מפרופ ליס). מי יודע, אולי עוד חודש כולנו נשתה אקונומיקה ונזריק לעצמנו את התרופה למלריה. ושוב, כפויי טובה שכמותנו, נלעג ונתנגד לנביא הדגול, המנהיג האמיץ, דונלד טראמפ.
4) וכל זה זה שינוי לא קיצוני בהתייחסות של טראמפ למחלה.

אבל אולי יש הסבר חילופי למהלך של טראמפ בקשר לטיסות. המשפט האחרון במאמר שנתת הוא
"We had to move quickly," Mr Trump said, adding that the EU did not consult the US when raising taxes on American goods.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 אוקטובר 2020, 21:26

בקשר למסכות... אומנם אין כאן דיבור על rctים מהעבר אבל אני מאוד מעריך את האתר ואת הכותב אז הנה לינק
https://sciencebasedmedicine.org/do-masks-work/
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 אוקטובר 2020, 21:26

omerkot כתב:
InterAl כתב:אולי באופן חלקי. וגם מה שמתנדף, לא מופץ לכל עבר כמו במצב ללא מסכה... זה אותו עקרון כמו לשים יד כשאתה עושה אפצ׳י. או שאולי גם לזה אתה מתנגד ומתעטש בכוונה בפרצוף של אנשים, כי הסמוכטה על היד שלך תתנדף לאוויר בסופו של דבר, אז זה לא משנה וכולם שטופי מוח?

אפצ'י על היד זה הרבה יותר יעיל מאשר על מסיכה כי אין שם שום דבר אקטיבי שמזרים אויר בכח אבל עזוב, כבר מזמן הבנו את הרמה, כושר ההתעמקות ואיכות הסקת המסקנות.
אתה אמרת ילד בן 3 וזה נחתום שלגמרי מעיד על עיסתו.

לשוחח עם חבר עם מסכה זה גם יותר יעיל מבלי מסכה, בדיוק מאותה סיבה, המסכה חוסמת את האוויר שמוזרם בכוח מהפה. הדוגמה עם האפצ'י היתה על אותו עקרון, אפצ'י עם יד מסוככת לעומת אפצ'י בלי שום סיכוך, גם לא מסכה. לא הבנת ושוב סילפת. אבל בסדר, התרגלתי כבר שכל ויכוח איתך נגמר בהתפתלות לוליינית מגוחכת והיאחזות בקש, כי הרי להודות שאתה טועה אין מצב, הרמה שלך גבוהה מדי לזה. הרמה של האגו, כלומר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2020, 21:55

swiss-the-engine כתב:בקשר למסכות... אומנם אין כאן דיבור על rctים מהעבר אבל אני מאוד מעריך את האתר ואת הכותב אז הנה לינק
https://sciencebasedmedicine.org/do-masks-work/

"We now have data of virus deposition on the outside of face masks, so touching your mask is a good way to spread the virus. Also, there is the “false sense of security” issue. People may feel they don’t have to be a rigorous with social distancing because they are wearing a mask."
"don’t touch or adjust it, don’t take it off or lower it even briefly"

בדיוק! :lol:

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 אוקטובר 2020, 22:55

אבל יש גם את הטיעון ההפוך שהמסכה דווקא מזכירה לאנשים שקיים נגיף, שצריך לשמור על ריחוק חברתי ולשטוף ידיים. זה גם מפחית נגיעות אינסטינקטיביות בפה ובאף. ומבלי שבאמת התעמקתי בנושא נראה לי שבמדינות האסייתיות כמו יפן, דרום קוריאה וטיוואן שגם ככה יש להם מסורת ארוכת שנים של חבישת מסכות בלי קשר לקורונה, קיימת הצלחה לא מבוטלת בהתמודדת עם הנגיף.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 אוקטובר 2020, 00:08

אפשר לומר שמקום שמורגל לחיות עם מסכות הביא לך את המחלה P:
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2020, 08:27

כן, טראמפ פעל מהר בנושא הטיסות, והמשפט האחרון שם הוא תוספת, הוא אמר זאת אחרי שנשאל מדוע לא התייעץ איתם קודם. כאילו שהוא צריך להתייעץ ם מישהו כשמדובר בהגנה על האזרחים בארה״ב, כאילו פתאום יש זמן לדיונים ופגישות ואין צורך לפעול מהר...
לגבי המסיכות - בחלק מהמדינות האלה באירופה לא שמים מסיכות עד היום, אז מה הבעייה הגדולה דווקא אצל ארה״ב בדיוק? זה נושא שנוי במחלוקת גם בקרב המומחים.
לגבי ההתבטאויות שלו כבר אמרתי שהן של ילד מטומטם, אבל המעשים לעומת זאת - לא.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 אוקטובר 2020, 09:23

idan כתב:אבל יש גם את הטיעון ההפוך שהמסכה דווקא מזכירה לאנשים שקיים נגיף, שצריך לשמור על ריחוק חברתי ולשטוף ידיים. זה גם מפחית נגיעות אינסטינקטיביות בפה ובאף. ומבלי שבאמת התעמקתי בנושא נראה לי שבמדינות האסייתיות כמו יפן, דרום קוריאה וטיוואן שגם ככה יש להם מסורת ארוכת שנים של חבישת מסכות בלי קשר לקורונה, קיימת הצלחה לא מבוטלת בהתמודדת עם הנגיף.

לגבי המזכיר לאנשים, תעשה ניסוי ותסתובב ברחוב בלי מסיכה ועם מסיכה. מהנסיון שלי, אנשים נזכרים שהם צריכים לתפוס מרחק כשאתה מסתובב בלי מסיכה ולא עם מסיכה.

לבי המדינות האסייתיות, יש פה זו איזו טעות שגורה (שמופצת בחדווה ע"י גורמים מסוימים). אין אף מדינה באיזור ההוא שחטפה משהו שמזכיר בכלל מגיפה, בלי קשר למסורת, בלי קשר לסמרטוטים ובלי קשר לאופן שבו השלטון או הציבור פעלו.
סין, יפן, קוריאה, טיוואן, תאילנד, קמבודיה, לאוס, ויאטנם, סינגפור, מלזיה,... גם באינדונזיה ובפיליפינים (איים מנותקים אבל באיזור ההוא) המספרים נמוכים למדי. תבדוק.
ממש ממש במקרה, הוירוס הזה מגיע מהאיזור הזה בדיוק וגם הקרוב משפחה הקרוב ביותר שלו (הסארס הראשון) הגיע מהאיזור הזה בדיוק.
כשאלה הנתונים העובדתיים אז התשובה לא יכולה להיות קשורה במרכיבים התנהגותיים או במדיניות ממשלתית אלא במצב נתון אחר. ההנחה המקובלת שאני מכיר, מדברת על חשיפה של האוכלוסיה לקרובי המשפחה של הוירוס הזה שמסתובבים בעולם החי ונוכחות של חסינות צולבת.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 15 אוקטובר 2020, 09:39

Laskin כתב:כן, טראמפ פעל מהר בנושא הטיסות, והמשפט האחרון שם הוא תוספת, הוא אמר זאת אחרי שנשאל מדוע לא התייעץ איתם קודם. כאילו שהוא צריך להתייעץ ם מישהו כשמדובר בהגנה על האזרחים בארה״ב, כאילו פתאום יש זמן לדיונים ופגישות ואין צורך לפעול מהר...
לגבי המסיכות - בחלק מהמדינות האלה באירופה לא שמים מסיכות עד היום, אז מה הבעייה הגדולה דווקא אצל ארה״ב בדיוק? זה נושא שנוי במחלוקת גם בקרב המומחים.
לגבי ההתבטאויות שלו כבר אמרתי שהן של ילד מטומטם, אבל המעשים לעומת זאת - לא.

אז כנראה שנצטרך להסכים לא להסכים
כן, טראמפ פעל מהר בנושא הטיסות. אבל זו העדות היחידה שאני רואה למידת הרצינות שהוא מייחס לקורונה. כל המעשים וההתבטאויות האחרים שלו מעידים על זלזול בחומרה של המחלה.
בנוסף, מי שיוצר רושם של ילד מטומטם, אז יהיה לו קצת קשה לתקן את הרושם הזה אח"כ ולצפות שייקחו אותו ברצינות

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 אוקטובר 2020, 10:01

זו העדות היחידה רק אם אתה לא מקשיב... אבל לשני המושלים שהכי שונאים אותו בארה"ב - דאויון ניוסום ואנדרו קואומו (המושלים של קליפורניה וניו יורק) - יש חילוקי דיעות איתך, במיוחד בהתחלה, כשעוד היינו רחוקים יותר מהבחירות והם עדיין איכשהו יכלו להגיד מה שהם חושבים ולא פעלו מתוך אינטרסים של פוליטיקה קטנה:

https://www.nbcnewyork.com/news/politic ... e/2371465/

https://thehill.com/homenews/state-watc ... state-amid

תקשיב לדברים שלהם, הם אומרים במפורש ש: כל מה שרצינו - הוא סיפק לנו, הנשיא עושה את הדבר הנכון, הוא עוזר לנו, בזכות ההתערבות שלו... זה הכל ציטוטים של השונאים הגדולים ביותר שלו, בזמן אמת, בתחילת המגיפה.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים