glass man כתב:נדב אני חושב שהחלום שלך על זלדה ומטרויד שהם פאר הטכנולוגיה יקרה במוקדם או במאוחר בעידן הסטרימינג. כשנינטנדו תוכל להגיע
לקהל פוטנציאלי של 400 מליון משתמשים בערוץ ההזרמה שלה אז גם תחזור ההצדקה לתקציבי עתק
אין ספק לדעתי שחנן צודק בזה שמדובר בהזדמנות הכי גדולה של מייקרוסופט להשתלט על השוק.. אבל אמזון מגיעה עם מוטיבציה מאוד חזקה.
באופן כללי אחד היסודות הכי חשובים בהישרדות של ארגון זה תגובה מהירה לשינוי ובהקשר של התעשייה שלנו שני שינוים גדולים שהולכים לקרות זה עתיד שמשחקי אונליין הם העיקר וסטרימינג.
אם סוני לא תעבור לדעתי כמה שיותר מהר להיות חברה שמתמקדת במשחקי אונליין אז זה יהיה יתרון מטורף למייקרוסופט.
bozeman כתב:glass man כתב:נדב אני חושב שהחלום שלך על זלדה ומטרויד שהם פאר הטכנולוגיה יקרה במוקדם או במאוחר בעידן הסטרימינג. כשנינטנדו תוכל להגיע
לקהל פוטנציאלי של 400 מליון משתמשים בערוץ ההזרמה שלה אז גם תחזור ההצדקה לתקציבי עתק
אין ספק לדעתי שחנן צודק בזה שמדובר בהזדמנות הכי גדולה של מייקרוסופט להשתלט על השוק.. אבל אמזון מגיעה עם מוטיבציה מאוד חזקה.
באופן כללי אחד היסודות הכי חשובים בהישרדות של ארגון זה תגובה מהירה לשינוי ובהקשר של התעשייה שלנו שני שינוים גדולים שהולכים לקרות זה עתיד שמשחקי אונליין הם העיקר וסטרימינג.
אם סוני לא תעבור לדעתי כמה שיותר מהר להיות חברה שמתמקדת במשחקי אונליין אז זה יהיה יתרון מטורף למייקרוסופט.
אדייק אותך שאני לא חושב שזאת ההזדמות הגדולה שלה - אלא שאי אפשר לדעת כי כל הקלפים יכולים להטרף ברגע שיש הזרמה - כמו שאמרת, אמזון, גוגל או חברה אחרת. אני חושב שאולי למיקרוסופט יש ייתרון (קטן?) בכיוון הזה.
glass man כתב:אין ספק. מייקרוסופט מההתחלה נכנסו לשוק הזה מהפחד שסוני ישלטו על הסלון ומייקרוסופט תשאר רק בחזית הPC.
אז אני מניח שכך או אחרת ביל גייטס מרוצה שנתן אור ירוק לאקסבוקס. (דו משמעי) כי המשימה הזו הושלמה בסופו של דבר.
בנוגע לעבר... זה נכון שסוני לא היו מדהימים בצד א' בעברם אבל אני חושב שאנחנו חייבים לתת להם את הקרדיט בנוגע לסינגל פלייר הסינמטים.
אני חושב שבלי רזידנט איוול 1 MGS 1 ופפ7. בלי שלושת המשחקים האלה אני בספק אם היה לנו דגש סינמטי במשחקים וסוני איפשרה לכל אחד מהמשחקים האלה לקרות
אם במקרה של פפ7 על ידי זה שלקחו את כל השיווק על חשבונם וסיפקו את הפלטפורמה המתאימה... או שפשוט היו מה שמיקאמי וקוג'ימה היו צריכים באותו זמן.
kririn כתב:glass man כתב:אין ספק. מייקרוסופט מההתחלה נכנסו לשוק הזה מהפחד שסוני ישלטו על הסלון ומייקרוסופט תשאר רק בחזית הPC.
אז אני מניח שכך או אחרת ביל גייטס מרוצה שנתן אור ירוק לאקסבוקס. (דו משמעי) כי המשימה הזו הושלמה בסופו של דבר.
בנוגע לעבר... זה נכון שסוני לא היו מדהימים בצד א' בעברם אבל אני חושב שאנחנו חייבים לתת להם את הקרדיט בנוגע לסינגל פלייר הסינמטים.
אני חושב שבלי רזידנט איוול 1 MGS 1 ופפ7. בלי שלושת המשחקים האלה אני בספק אם היה לנו דגש סינמטי במשחקים וסוני איפשרה לכל אחד מהמשחקים האלה לקרות
אם במקרה של פפ7 על ידי זה שלקחו את כל השיווק על חשבונם וסיפקו את הפלטפורמה המתאימה... או שפשוט היו מה שמיקאמי וקוג'ימה היו צריכים באותו זמן.
בעניין ff7 ,הפיתוח בכלל התחיל כמשחק לn64
עוד שהn64 היה בשלבי פיתוח ,ff7 כמו הרבה משחקים אחרים
לא הגיע לps1 במיוחד בגלל סוני
הוא הגיע לps1 ,כי באותה התקופה ,נינתנדו החליטו ליצמד לקלטות משחק ,ונינתנדו מכרו את הקלטות האלו ביוקר למפתחות
ושטח האכסון בקלטות היה קטן משמעותית מcd
גם הקלטת הכי גדולה של הn64 ,נתנה הרבה פחות שטח אכסון
אז החזון של ff7 שכלל גם סרטוני cgi ,פשוט לא התאים לn64
זה הצריך גודל קלטת שלא היה בכל הדור הזה
ועם היו מיצרים אחת כזאת ,היא היתה גדולה מאוד פיזית
ועולה המון כסף ,בקיצור לא כלכלי
אז חברות עברו לפתח הרבה משחקים לסאטורן וps1
הסאטורן גם היתה קשה לפתח עבורה ,וגם נכשלה במכירות יחסית לps1
אז רוב המשחקים יצאו לps1 ,וזה היה מעגל מתמשך
צריך להבין שבאותה התקופה ,החומרה בין הקונסולות היתה מאוד שונה ,פורטים לא היה דבר קל יחסית
לפעמים שהיו " פורטים " ,להוציא משחק לשלוש הקונסולות
זה בכלל היו 3 גרסאות שונות ,ואני מדבר על זה שלפעמים המנוע הגרפי היה שונה
הps1 בגדול ,המשיכה המון מהזכיונות שהיו בsnes
יצאו גם זיכיונות חדשים ,אבל זה היה בגדול המשך טבעי לsnes
מינוס נינתנדו עצמה
הn64 לאומת זאת, הצעידה חלק מהדברים הרבה קדימה
אבל נכשלה בגלל השימוש בקלטות
מאריו 64 ,הראה למפתחות איך לעשות פלטפורמה ומשחקים דומים
לסביבת 3d ,אנשים אולי שוכחים ,אבל לטומב רידר
היתה שליטת טנק ,בגלל ההגבלה של הגימפאד המקורי לps1
הגיע מאריו 64 עם ידית אנלוגית וכפתורי הc ,גם טכנית יצא לפני טוב רידר
הראה איך לשלוט בדמות ב3d ,כולל לחיצה פחות חזקה ,תנועה פחות מהירה ,הראה איך לשלוט במצלמה
הראה איך לשלוט במצלמה ,זה היה התחלת המעבר לצורת משחקיות אחרת
כן mgs ,חידש באיך לספר סיפור במשחק
אבל השינויים הגדולים במשחקיות הגיע במשחקים כמו מאריו 64 וגולדנאי
הבעיה שהמחסור בcd ,פגע מאוד במה שאפשר לשים על הn64
ושזה יהיה כלכלי
אז הרבה מהדברים שהn64 הביא לשולחן ,עבר לדור אחרי
דור אחרי הn64 ,לכל קונסולה עיקרית היה ידית אנלוגית ורטט
וטריגרים
נכון זה היה דומה יותר לדול שוק 1
אבל הדול שוק 1 ,יצא אחרי הn64
DrKeo כתב:סוני פשוט היו פלטפורמה למשחקי צד ג׳ של שנות ה90 ותחילת ה2000. בחלק הם היו שותפים לשיווק וכדומה, אבל אם סוני לא הייתה עושה קונסולה אז כנראה שהם היו פשוט מגיעים בתצורה אחרת לN64 או לסאטורן. אפשר לתת לסוני המון קרדיט בנושא צד א׳ שלהם בעשור האחרון אבל צד ג׳ מ-1995 ועד סוף חייה של הפס2 פשוט הגיעו לשם כי סוני הפכו לדיפולט. אולי זה קצת גס להגיד אבל הייתי מעדיף יקום אלטרנטיבי שבו נינטנדו המשיכה להוביל ולכן יש לנו משחקי זלדה ומטרויד על קונסולת 12TF ו-RT המקום שסוני תמחץ אותם.
כל מה שאני אומר הוא שהתסריט הכי גרוע לסוני הוא שאולי הפס6 תמכור רק 60 מליון יחידות שזה ממש מבאס למשקיעים של סוני אבל לא ישפיע עלינו כגיימרים יותר מדי. המהפכה האמיתית היא GP שמשנה את הצורה שמשחקים מפותחים ואולי יכול להביא משחקים מסוג חדש או משחקים עם תקציב שגובל בהזוי. אז אם נשים את המשקיעים של סוני בצד, לדעתי לנו הגיימרים זה Win win.
DrKeo כתב:מה זאת אומרת הכניסה של סוני עשתה לתעשיה בום? באיזה מובן? הדורות פשוט התקדמו להם וסוני עצמה לא באמת הייתה מפיצה סופר איכותית עד לפני איזה 10 שנים. מה כבר היה שונה אם סוני לא הייתה קיימת? RE או FF או MGS לא היו קיימים? בטח שכן. סוני שנים הייתה רק פלטפורמה, עד שהם התחילו להוציא משחקים באמת איכותיים כמו SOTC או GOW2 הם כבר היו עשור בתעשיה. אם סוני לא הייתה שם אז סגה הייתה מקבלת את המשחקים הללו או 3DO או אטארי או ה-PC והם היו מתפוצצים על חשבון סוני שבמקרה הזה לא הייתה בתמונה.
ובטח שסוני רצחה את סגה, באיזו ירידה סגה הייתה ב1994? הם היו בשיא שלהם, הג׳נסיס בדיוק הייתה סופר מצליחה. ברגע שסוני פרצה ב1995, סגה לא הצליחה להתמודד יותר ונינטנדו התחילה את הספיראלה לקז׳ואל underpowered. ספציפית הפס2 רצחה את הדרימקאסט אז בכלל אין ספק שלסוני היה חלק ענקי במוות של סגה כמחזיקת פלטפורמה.
bling כתב:הפס2 גרם לפופולריזציה של התעשייה, השיווק שלו עם ה DVD וכל המסביב היתה עליית דרגה רצינית לתעשייה, הפלטפורמה שהם סיפקו ענתה בדיוק לצרכים אז גם של המפתחים וגם של הקהל עצמו. זה היה משחק בסקאלה אחרת לגמרי.
bling כתב:סגה החלה את ההתדרדרות שלה עם פרויקטים כושלים כמו ה 32X והסגה CD שגרמו לירידת אמון קשה כלפיהם מצד הצרכנים, גם הגיימגיר היה רע יחסית, אין ספק שלסגה עצמה יש חלק עיקרי לא פחות במצב, הפס2 היה המסמר בארון זה הכל.
bling כתב:בנוגע לנינטנדו, אפשר לאמר שגם מייקרוסופט היתה גורמת לה בסוף לבחור במסלול הזה, היא לא יכולה להתחרות עם השנים והזמן בתחום הזה אין מה לעשות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 33 אורחים