נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי InterAl » 24 אוקטובר 2020, 19:33

גם אם הוא שווה לגירס 3, זה מוכיח עד כמה הקואליציה נחותה מאפיק, כי עברו 8 שנים ושלושה משחקים מאז גירס 3. וכמובן שגם בהשוואת ממוצעים הם לא עומדים מול אפיק.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 24 אוקטובר 2020, 19:45

idan כתב:אם בצד של סוני הדוגמא הכי חזקה שאפשר להביא זה הפספוס של משחקי אוקולס ש 99% מהפורום לא ידע למנות את שמם בלי להציץ בויקיפדיה, וסאנט אוברדרייב 2 שמייקרוסופט סירבה לתת לו אור ירוק... אז זה די מדבר בעד עצמו.

אינסומניאק זה היוצא מן הכלל, הסטודיו הכי גדול והכי אפוי שסוני רכשה וגם כאן מדובר בסטודיו שעבד כמעט בלעדית רק עם פלייסטיישן עוד מהמשחק הראשון שלהם, עם כל הכבוד לקרבה בין בת'סדה למיקרוסופט שחוץ מ Morrowind כל המשחקים שלה הגיעו גם ל PS. אין כאן באמת השוואה. אבל מעבר לזה? היסטורית סוני השקיעה בעיקר במפתחות לא מוכחות ברמות הגבוהות, מפתחות בלי ניסיון או רזומה מרשים, או אפילו כאלה שעוד לא הוציאו משחק. היא גם הצמיחה מתוכה כמה סטודיואים שהגיעו לגדולה מאפס (סוני סנטה מוניקה, טים איקו ז"ל, PD) שזה פחות קשור אמנם, אבל יכול לעזור להבין, בין היתר, את התחושה שהיא מגדילה את ההיצע ולא מצמצמת אותו לתחרות.
מצד שני מיקרוסופט מימיה הראשונים בתעשייה ועד היום רכשו מפתחות ברמה הכי גבוה, רכשו מפתחות בשיא שלהם, וגם מפתחת שהיא לא זה ולא זה כמו דאבל פיין לצורך העניין, עדיין הגיעה עם רזומה עשיר של משחקים, חלקם מאוד טובים, שהגיעו גם לקונסולות של פלייסטיישן, כנראה יותר מכל הסטודיואים שסוני קנתה גם יחד והוציאו משחקים על פלטפורמות אחרות.

אם נמשיל את זה לכדורגל אז סוני יותר מגדלת שחקני בית ומאתרת ומטפחת כישרונות, מיקרוסופט יותר בונה גלקטיקוס :)

בכל מקרה, כל זה לא משנה את העובדה שגם מיקרוסופט וגם סוני קונות מפתחות שיוצרות משחקים רק לפלטפורמה שלהם, אין שום הבדל. הפעולה של רכישת הסטודיו והמוטיבציה מאחוריה זהות לחלוטין, אבל המשמעויות שמתלוות לכך יכולות להיות שונות. זה לא סותר.

אין לי ממש מה להוסיף על זה, עידן תיאר במדוייק את העניין.

אישית אם מסתכלים הלאה אני מקווה שאצליח להגיע לטייטלים הגדולים שלהם דרך גיימפאס ואקסקלאוד אבל אני בספק שזה יעבוד טוב. אני לא אקנה קונסולה ספיישל בשביל זה או אחזק את המחשב, אם לא יעבוד הענן אז אצטרך לוותר על משחקי בת'סדה בדור הבא.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 24 אוקטובר 2020, 20:03

DrKeo כתב:
idan כתב:אם בצד של סוני הדוגמא הכי חזקה שאפשר להביא זה הפספוס של משחקי אוקולס ש 99% מהפורום לא ידע למנות את שמם בלי להציץ בויקיפדיה, וסאנט אוברדרייב 2 שמייקרוסופט סירבה לתת לו אור ירוק... אז זה די מדבר בעד עצמו.

אינסומניאק זה היוצא מן הכלל, הסטודיו הכי גדול והכי אפוי שסוני רכשה וגם כאן מדובר בסטודיו שעבד כמעט בלעדית רק עם פלייסטיישן עוד מהמשחק הראשון שלהם, עם כל הכבוד לקרבה בין בת'סדה למיקרוסופט שחוץ מ Morrowind כל המשחקים שלה הגיעו גם ל PS. אין כאן באמת השוואה. אבל מעבר לזה? היסטורית סוני השקיעה בעיקר במפתחות לא מוכחות ברמות הגבוהות, מפתחות בלי ניסיון או רזומה מרשים, או אפילו כאלה שעוד לא הוציאו משחק. היא גם הצמיחה מתוכה כמה סטודיואים שהגיעו לגדולה מאפס (סוני סנטה מוניקה, טים איקו ז"ל, PD) שזה פחות קשור אמנם, אבל יכול לעזור להבין, בין היתר, את התחושה שהיא מגדילה את ההיצע ולא מצמצמת אותו לתחרות.
מצד שני מיקרוסופט מימיה הראשונים בתעשייה ועד היום רכשו מפתחות ברמה הכי גבוה, רכשו מפתחות בשיא שלהם, וגם מפתחת שהיא לא זה ולא זה כמו דאבל פיין לצורך העניין, עדיין הגיעה עם רזומה עשיר של משחקים, חלקם מאוד טובים, שהגיעו גם לקונסולות של פלייסטיישן, כנראה יותר מכל הסטודיואים שסוני קנתה גם יחד והוציאו משחקים על פלטפורמות אחרות.

אם נמשיל את זה לכדורגל אז סוני יותר מגדלת שחקני בית ומאתרת ומטפחת כישרונות, מיקרוסופט יותר בונה גלקטיקוס :)

בכל מקרה, כל זה לא משנה את העובדה שגם מיקרוסופט וגם סוני קונות מפתחות שיוצרות משחקים רק לפלטפורמה שלהם, אין שום הבדל. הפעולה של רכישת הסטודיו והמוטיבציה מאחוריה זהות לחלוטין, אבל המשמעויות שמתלוות לכך יכולות להיות שונות. זה לא סותר.

גם MS קונה המון חברות שהן לא בדיוק בשיא שלהן או לחליפין "גדלה" אותן. בעצם, את מי היא כבר קנתה בשיא גדולתה והרסה אותה? בערך את RARE? ואפילו בת'זדה מרילנד הם לא קונים בדיוק בשיא של השיא שלהם, הם בדיוק אחרי FO4 שהיה כנראה המשחק שלהם שהתקבל הכי פחות טוב בשני עשורים האחרונים (ויש פה שיטענו שגם FO76, אני לא אחד מהם, אבל מי שטוען את זה על FO76 כנראה יכיר שהם מגיעים מבור אפילו יותר עמוק מזה).

את T10 מיקרוסופט בנתה מאפס, את באנג'י מיקרוסופט קנתה והפכה ממפתחת איזוטרית ל-PC שרק גיימרים מאוד ספציפים מכירים למפלצת תעשיה עם שם ענקי, את פלייגראונד מיקרוסופט הובילה מהיום הראשון שלה (פורצה הורייזן היה המשחק הראשון שלהם) והם נבנו ביחד לגמרי עד הרכישה, הקואליציה נבנתה מאפס, 343 נבנתה מאפס, היוזמה נבנתה מאפס וכמעט כל הרכישו של מיקרוסופט בשנתיים האחרונות היו של חברות יחסית קטנות שרק מראות ניצנים של איכות והמטרה שלה היא לגדל אותן תחתיה.

וכמובן שכולנו שכוחים את החברות שסוני דרדרה עד לסגירה. אבולושן? ליברפול? זיפר? SOE? צוות ICO? כולם היו צוותים איכותיים שהוציאו משחקים כמו ICO/SOTC, דרייבקלאב/מוטורסטורם, WIPEOUT, קלסיקות שהגדירו את עולם הMMO כמו EVERQUEST או PLANETSIDE או SOCOM/CRIMSON SKYS. כלומר מה עם צוות ICO? אחד הצוותים הכי טובים בתעשיה, איפה הם היום? ומה עם ZIPPER? החברה הזאת התפתחה והפכה למפתחת מצויינת תחת הכנף של מיקרוסופט והיא הייתה בלעדית ל-PC וסוני פשוט "חטפה" אותה ובסוף סגרה אותה.

בקיצור, בשני הצדדים יש סיפורי אימה ויש סיפורי הצלחה של הרמת חברה מכמעט אפס. הסיבה העיקרית שאנשים מדברים ככה על מיקרוסופט הוא הסיפור של RARE. סוני הייתה מתה לקנות מפתחות יקרות, אבל היא לא יכולה להרשות לעצמה כאלה רכישות, אז היא קונה מפתחות קטנות יחסית ומקווה שהיא תצליח לפתח אותן למשהו גדול.

מה לדעתי יצא מהעסקה הזאת? לדעתי רק טוב. אף פעם לא ראיתי את בת'זדה כאיזו מפיצה שנותנת חופש אומנותי גדול או תקציבי ענק למשחקים שלהם, אני חושב שלהיות תחת הכנף של MS דווקא ישחרר את הצוותים. אבל וואללה, כל אחד זכאי לדעתו. אני פשוט חושב שהרכישה הזאת הזיזה כמה אנשים מאזור הנוחות שלהם, מהאזור "אני קונה פלייסטישין כי לסוני יש את כל המשחקים הטובים ו-MS לא שווה יותר מדי" ועכשיו פתאום אולי הם יצטרכו לקנות XSX כדי להנות מכמה משחקי AAA טובים (אם אין להם PC).

אחלה, אני לא אמרתי שלא. אבל זה עדיין עניין השוואתי פשוט, חלק ניכר מהסטודיואים שמיקרוסופט קנתה מגיעים עם היסטוריה מכובדת של משחקים על פלטפורמות אחרות וקהל שאהב אותם, כמעט כל הסטודיואים של סוני פשוט לא.
כלומר למרות שאני חולק עליך לחלוטין וחושב שסוני עד הנקודה הזאת עשתה עבודה טובה בהרבה, זה בכלל לא הנקודה. הנימוק הוא לא הכישלונות של מיקרוסופט ומה היא עשתה או לא עשתה עם הסטודיואים שהיא רכשה, אלא מה אתה כשחקן פלייסטיישן לצורך העניין 'מפסיד' מהרכישות של MS. והנה, אתה אומר את זה בעצמך, הרכישות האלה הספיקו בשביל להזיז אנשים מאיזור הנוחות שלהם כי עכשיו הם לא יכולים להתעלם ממיקרוסופט אם הם רוצים לשחק בכל המשחקים הטובים של הדור, משחקים שכן היה לאנשים האלה בדור הקודם ובזה שלפניו וגו'. בניגוד לאם מיקרוסופט היו מצמיחים עוד כמה Playground או קונים מפתחות עם רזומה לא משמעותי או כאלה שצמחו עם אקס בוקס.. כלומר זה אולי היה גורם להם לשים לב למיקרוסופט בכל זאת אם המשחקים היו טובים, אבל הם בכל מקרה לא היו מפסידים משהו שכבר היה להם כביכול, ובאופן כללי גם היה היצע משחקים יותר גדול כי בת'זדה וכו' עדיין היו פועלות מחוץ למיקרוסופט, לפחות בתאוריה הזאת. גם כשחקן שמחזיק את כל הפלטפורמות או אפילו שחקן בלעדי של אקס בוקס, מלבד הכסף שתחסוך בדיל המדהים של גיימפאס, אתה לא מקבל כאן משהו חדש מהרכישה של בת'זדה, המשחקים האלה היו על הפלטפורמה שלך גם קודם וסביר להניח שיהיו שם גם גם בעתיד בתצורה די דומה. כלומר יש פה איזה משוואה ברורה של להוסיף או להחסיר, או ככה לפחות זה יכול להיתפס אם מסתכלים על זה מהפרספקטיבה של הגיימר.

ואני גם מרגיש די טוב עם העסקה הזאת, מכל המפיצות שהם יכלו לקנות בת'זדה כנראה הכי תפורה עליהם. גם הזיהוי הישן שלהם עם משחקי תפקידים שזה היה הדבר הכי מושך והכי מוצלח בקונסולות הישנות שלהם לפני ה One (ומה שתמיד אמרתי בפורום שהם צריכים לעשות עוד לפני שהם קנו את אובסידיאן ו inxile) וגם הגב הכלכלי שהם יכולים לתת לסטודיו כמו ארקיין למשל להמשיך לעשות Immersive Sim מהסוג שאני אוהב בלי לדאוג מזוטות כמו מכירות (שלא היו טובות במיוחד בשני המשחקים האחרונים שלהם ), בגלל המודל של הגיימפאס. הם גם שילמו דמי רצינות כאלה גבוהים, ובכלל מושקעים מחדש בגיימינג בכל הכוח, שקשה להאמין שהם יחרבנו הכל או יפריעו למפתחות לעשות מה שהם עושות, במיוחד שהם גם סוג של אמרו שבת'זדה תישאר די אוטונומית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אוקטובר 2020, 22:45

הדבר הכי גדול שסוני יכולה לעשות למייקרוסופט בחזרה זה לסגור בלעדיות על המכשף 4/אלדן רינג הבאסה שגם אם הם יעשו דבר כזה ... זה שנקבל דור שסוני ומייקרוסופט פשוט לוקחות סדרות אחת מהשניה ואנחנו כגיימרים לא נרוויח מזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2020, 01:31

idan כתב:אחלה, אני לא אמרתי שלא. אבל זה עדיין עניין השוואתי פשוט, חלק ניכר מהסטודיואים שמיקרוסופט קנתה מגיעים עם היסטוריה מכובדת של משחקים על פלטפורמות אחרות וקהל שאהב אותם, כמעט כל הסטודיואים של סוני פשוט לא.
כלומר למרות שאני חולק עליך לחלוטין וחושב שסוני עד הנקודה הזאת עשתה עבודה טובה בהרבה, זה בכלל לא הנקודה. הנימוק הוא לא הכישלונות של מיקרוסופט ומה היא עשתה או לא עשתה עם הסטודיואים שהיא רכשה, אלא מה אתה כשחקן פלייסטיישן לצורך העניין 'מפסיד' מהרכישות של MS. והנה, אתה אומר את זה בעצמך, הרכישות האלה הספיקו בשביל להזיז אנשים מאיזור הנוחות שלהם כי עכשיו הם לא יכולים להתעלם ממיקרוסופט אם הם רוצים לשחק בכל המשחקים הטובים של הדור, משחקים שכן היה לאנשים האלה בדור הקודם ובזה שלפניו וגו'. בניגוד לאם מיקרוסופט היו מצמיחים עוד כמה Playground או קונים מפתחות עם רזומה לא משמעותי או כאלה שצמחו עם אקס בוקס.. כלומר זה אולי היה גורם להם לשים לב למיקרוסופט בכל זאת אם המשחקים היו טובים, אבל הם בכל מקרה לא היו מפסידים משהו שכבר היה להם כביכול, ובאופן כללי גם היה היצע משחקים יותר גדול כי בת'זדה וכו' עדיין היו פועלות מחוץ למיקרוסופט, לפחות בתאוריה הזאת. גם כשחקן שמחזיק את כל הפלטפורמות או אפילו שחקן בלעדי של אקס בוקס, מלבד הכסף שתחסוך בדיל המדהים של גיימפאס, אתה לא מקבל כאן משהו חדש מהרכישה של בת'זדה, המשחקים האלה היו על הפלטפורמה שלך גם קודם וסביר להניח שיהיו שם גם גם בעתיד בתצורה די דומה. כלומר יש פה איזה משוואה ברורה של להוסיף או להחסיר, או ככה לפחות זה יכול להיתפס אם מסתכלים על זה מהפרספקטיבה של הגיימר.

אני לא כל כך בטוח מאיפה זה בא, הרי מעטות המפתחות שסוני בונה מאפס, כמעט כל המפתחות הגדולות שלה עשו משחקים לפלטפורומות אחרות ואז סוני "חטפה" אותן. אז בעצם אתה אומר שתקופת ה-FORPLAY שבה סוני שלמה להן כסף לפתח לה בלעדית היא ההבדל הגדול שגורם לה "להוסיף" במקום "לגרוע"? כלומר אם סוני באה ומשלמת לZIPPER כסף להפוך למפתחת בלעדית לפלייסטיישן זה סבבה לגמרי כי היא לא קנתה אותה ואז אחרי כמה שנים, אחרי שהם פתחו כמה משחקים לפלייסטיישן זה סבבה לקנות אותם כי היה בינהם מספיק forplay? לא יודע, קצת מוזר לטעמי. מה זה משנה אם חברה נקנתה ככה out of the blue או ששלמו להם לפני זה לפתח משחק או שניים לפני הקניה? בסוף הוציאו על החברה כסף, הם הפכו לבלעדיים והמתחרים לעולם לא יראו משחקים שלהם יותר. אם מיקרוסופט הייתה קונה בלעדיות לדום איטרנאל וסטארפילד קודם זה היה גורם לעסקה להרגיש "נעימה" יותר?

אני לא בטוח למה. יש ל-MS ולבת'זדה יחסים שנמתחים כמעט שני עשורים לאחור, מיקרוסופט שכנעה אותם להביא את ES לקונסולות למען השם, תרמה מהנדסים והמון משאבים להביא את מורווינד לאקסבוקס המקורית ואובליביון היה סוג של בלעדי ל-360 ששווק בצורה מאוד אגרסיבית על ידי מיקרוסופט מה שזרע חלק מההצלחה הפנמנלית של סדרת ES עד היום. בת'זדה תמיד על הבמה של MS, המשחקים שלהם תמיד רצו הכי טוב על ה-360 כשגרסת הפס3 תמיד הרגישה סוג של "זריקת זין", טוד הווארד הופיע בלא מעט מסיבות E3 של MS וכו'. היחסים שלהן היו תמיד מאוד חזקים ואתה בעצמך אומר שיש בינהן התאמה מסויימת.

אני חושב שיש דבר אחד שמסכם את כל הנושא הזה, וזאת העובדה ש-FFXVI בלעדי לפס5 ולאף אחד זה לא מזיז, אפילו לא מילה פה בפורום ובאינטרנט בכלל. כש-ROTTR היה בלעדי ל-ONE עבור חופן דולרים, האינטרנט אבד את הצפון. אבל כש-FF בלעדי לפס5? שקט תעשייתי. כנ"ל על כל בלעדי "קנוי" של סוני, כמו נניח SFV. לאינטרנט פשוט לא אכפת אם סוני קונה חברה (להפך, הוא בדרך כלל מגיע לאורגזמה קלה כשזה קורה) או בלעדיות לסדרה שרצה שנים מולטי-פלטפורם.

בו נגיד את זה ככה, יש עכשיו מצב היפוטתי בשני יקומים מקבילים:
1) מיקרוסופט קונה את קאפקום.
2) סוני קונה את קאפקום.

ללא שמץ של ספק מס' 1 גורם לאינטרנט להנמס בקטע הכי רע שיש בזמן שמס' 2 מכניס את האינטרנט לאושר עילאי. מיקרוסופט שונים עובדת סופר קרוב עם קאפקום וזה גם כלל בלעדיים כמו למשל DR1 ו-3 והסכמי שיווק משותפים כמו RE5 למשל. גם סוני עם הסכמי שיווק עם קאפקום (RE7 למשל) וגם לפחות נסיונות לפתח בלעדיים (DEEP DOWN), אז שתי החברות במצב מאוד שווה עם קאפקום בספר שלי. אבל קניה על ידי אחת תתפס כהשתלטות נוראית על התעשיה ומניעה של משחקים מגיימרים וקניה של השניה תגרום לאושר עילאי כאילו כל משחק קאפקום מעכשיו יהיה TLOU2. וזאת בדיוק הצביעות של כל העניין.

אני משער שמיקרוסופט תצטרך להצליח לרומם כמה חברות שהיא קונה לרמת "נוטידוג", למרות שלדעתי הם עשו את זה כבר כמה פעמים (למשל פלייגראונד או באנג'י), בכדי להרגיע אנשים כועסים באינטרנט.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אוקטובר 2020, 04:53

נדב העלת הרבה דברים מענינים אבל בואו נגיד את זה ככה. בלי סוני לא היה SF5 עד 2018 הנה מקפקום עצמם ב2013
https://www.gamespot.com/articles/no-st ... 0-6412556/
כלומר היה לנו מצב שאלא אם כן ספנסר או סוני לא היו מממנים את SF5 היה צריך לחכות 5 שנים עד שהוא יגיע.(אם בכלל)

ספנסר רמז בעבר שכשהוא היה צריך להכריע בין SF5 לקילר אינסטינקט הוא בחר (ואני מצדיק אותו) בקילר אינסטינקט.

אז זה לא בדיוק שסוני קנתה את SF5 כמו גרמה לו להיות.

וספנסר בזמנו עשה את ההחלטה שגרמה לגיימרים להרוויח הכי הרבה, ואני מניח שזה מה שאנשים רוצים לראות. גם את סוני וגם את מייק עושות את ההחלטות שמגדילות את כמות המשחקים.

עכשיו זה לא היה כל כך פייר, לקהל הבוקס כי האמת שיש קהל לSF על הבוקס, אבל כל מי שהמשחק עניין אותו הבין שזה או סוני או כלום.

ובנוגע לפיינל פנטזי.זו סדרה שכל כך מזוהה עם סוני, מה היה לה אצל הבוקס? שני משחקים גרועים פפ13/פפ15 שלדעת רבים מסמלים את דעיכת המותג?
לעומת זה על 3 משחקי פפ שיש עליהם את הקונצנזוס של הגדולים מכולם FF6 FF7 FF9 שניים מתוכם נוצרו על הקונסולות של סוני וכולם זמינים מאז ומתמיד אצל סוני.

בנוגע לבטסדה אני לא מתווכח איתך לרגע שהיא יותר מזוהה עם מייקרוסופט ואני חושב שכולם זוכרים שסקיירים היה לא שחיק על הפס3.
אבל אני חושב שיש הרבה אנשים שאוהבים בעיקר את בטסדה כמפתחת (כמוני) ואיכפת להם בעיקר מTES וסטארפיילד.

אבל יש הרבה אנשים שאיכפת להם בעיקר מבטסדה כמפיצה שזה אומר, דום, משחקי הדיסהונרד The evil within ושאר הIP של הID
כאילו האנשים שאיכפת להם בעיקר מבטסדה כמפיצה ולא כמפתחת אנשים כאלה התרגלו שאין למשחקים האלה עדיפות על הבוקס ואין להם קשר משמעותי לבוקס ולכן התחושה היא ש"מייק לקחה משחקים"

אם היה מדובר רק בבטסדה כמפתחת אני מרגיש שעדיין אנשים היו מתמרמרים אבל לא באותה צורה.
כלומר אנשים מגיבים כמו שהיו מגיבים אם מייקרוסופט היתה קונה למשל את יוביסופט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2020, 09:46

מה אני אגיד, תמיד הטיעון הזה של "SFV לא היה קורה בלי סוני" היה די תלוש מהמציאות אצלי בספר. המשך למשחק שמכר 9.1 מליון עותקים, אחד הכי מצליחים בהסטוריה של קאפקום, ובז'אנר זול במיוחד באופן יחסי לעלויות פיתוח של הדור האחרון (כן, גם אם דמות עולה מליון דולר :)) לא מצליח למצא מימון? אני לא ממש קונה את זה. בכל מקרה, זאת הייתה אנקדוטה, אני לא ממש רוצה להסיט את הדיון לכיוון האם סוני הצילה את SFV או לא (לא שממש ברור לי מה יש להציל בכותר זול לפיתוח שהקודם בסדרה מכר 9.1 מליון עותקים, כן?). אם SFV לא יושב לך טוב, אז תקח את FFXVI או את Deathloop או את Oddworld: Soulstorm או כל משחק צד ג' אחר שסוני שלמה עליו כסף בשביל בלעדיות (מלאה או זמנית). וכשאתה חושב על זה, רק תזכר ברעש המטורף שיצרה הבלעדיות של MS ל-ROTTR, כאילו הם "גונבים" את המשחק לשחקני הפס4 למרות שהוא היה בלעדי סה"כ לשנה וגם יצא במקביל ל-PC.

ואם אתה חושב שהבלעדיות על FF זה סבבה כי לא מעט משחקים בסדרה היו מזוהים עם סוני, אז מה הבעיה עם הרכישה של בת'זדה שלא מעט מהמשחקים שלה היו מזוהים עם האקסבוקס? מורווינד יצא רק לאקסבוקס ואובליביון היה בלעדי וסוג של "כותר חלון שיגור" לאקסבוקס והשיתוף פעולה בין MS לבין בת'זדה הוא בעצם מה שהרים אותם לסטטוס שהם היום, בדיוק כמו שהשיתוף פעולה בין סוני ל-FFVII היה מה שרומם את FF לדרג שיש לו היום. כלומר אלה מקרים ממש דומים, אני פשוט חושב שה-SCALE הכניס אנשים לשוק (הרי זה לא בת'זדה מרילנד, זה בת'זדה מרילנד ועוד 8 סטודיואים) והעובדה הכללית שסוני מקבלת PASS על מה שמיקרוסופט אוכלת עליו חרא.

בו נגיד את זה ככה, אם מיקרוסופט לא הייתה קונה את זינמאקס אלה זינמאקס היו פשוט מוכרים לה את בת'זדה מרילנד, אנשים היו בסדר עם זה? מה פתאום, עם כל הקרבה והיחסים שנמתחים 20 שנים בין MS לבין בת'זדה מרילנד עדין האינטרנט היה רועש שES6 וסטארפילד בלעדיים ל-XBOX בזמן שאם סוני היו קונים מסקוואר אניקס אך ורק את הצוות הראשי של FF (נניח לרגע שהיה אחד כזה) ואת ה-IP של FF אז היית רואה את האינטרנט זורח מאושר.

יש גישה כללית כזאת שאומרת שמיקרוסופט קונה צוות אז הוא נהרס והולך לזבל וברגע שסוני קונה צוות הוא הופך להיות נוטידוג. הגישה הזאת מוטעת מהיסוד, כי היא אוהבת להתעלם מהצוותים שמיקרוסופט רוממה לרמה מאוד גבוהה והצוותים שסוני רסקה ובסוף פרקה. כן, יש לסוני רצף ממש טוב בדור האחרון, אבל אם נהיה כנים זה פחות או יותר סנטה מוניקה ונוטידוג כשהשאר הן מפתחות "80". בקיצור, לא צריך לחיות בסרט שכל צוות שסוני קונה הופך לנוטידוג או שכל צוות שMS קונה מתפרק לרסיסים כמו RARE, יש דוגמאות הפוכות בשני הצדדים. אני גם חושב שרוב האנשים פה שעוצרים וחושבים על זה בצורה שקולה, כמו שעידן כתב, סה"כ יש ל-MS ולבת'זדה רמת התאמה מאוד גבוהה וכנראה שהרכישה הזאת תעשה להם רק טוב.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 אוקטובר 2020, 11:02

InterAl כתב:גם אם הוא שווה לגירס 3, זה מוכיח עד כמה הקואליציה נחותה מאפיק, כי עברו 8 שנים ושלושה משחקים מאז גירס 3. וכמובן שגם בהשוואת ממוצעים הם לא עומדים מול אפיק.

עזוב פרטים קטנים היא בסוף נחותה מאפיק בסדרי גודל כי אפיק פאקינג מפלצת... זה לא באמת משנה אם זו חברה שקולעת לטעם שלי. אני רק מרגיש שהמצב היה מאוד דומה אם אפיק היו ממשיכים לפתח את המשחק.

זה כנראה מקרה של לקחת את הכלב למאחורי האסם.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2020, 11:35

אפיק דווקא תמיד ניסו לקדם את גירס בכל כניסה בסדרה, גירס 2 כבר היה מפלצת בהשוואה לגירס 1 למשל. אני לא חושב שגירס היה "אותו דבר" אם אפיק היו עושים את גירס 5. הקואליציה מרגישים קצת פחדנים. הם צריכים להכיר שהם גירס כיום, לא אפיק, והפרנצ'ייז שייך להם. לא צריך לשקשק משינויים, אבל בנתיים נראה שהם די משקשקים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2020, 12:10

הפרופיל שהחברות שמיקרוסופט ״הרסה״ גבוה בהרבה מזה של סוני. בנוסף, חלק מהמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט טענו שמיקרוסופט הרסה/ניסתה להרוס אותם. אני לא זוכר האשמות דומות מצד מפתחים שעבדו עם סוני. ולא מדובר רק על רייר אלא גם על באנג׳י, ליונהד, אנסמבל, FASA ודיג׳יטל אנביל.
אני חושב שהסיבה העיקרית לזעם על מיקרוסופט במקרה של ROTTR נובע מכך שהמשחק הוכרז גם לפס4, ומיקרוסופט חתמה את חוזה הבלעדיות רק כמה חודשים אח״כ. שחקנים מתעצבנים כשעושים מהלכים כאלה, ואפשר להבין אותם. זה לא דומה למצב שבו המשחק מוכרז מראש כבלעדי. וממה שזכור לי, בהתחלה אמרו שהוא בלעדי מלא, לא זמני. הזמניות נחשפה רק אח״כ.
גם אין מה להשוות את הבלעדיות (הזמנית) של FF לבלעדיות של *כל* משחקי בת׳סדה. FF בקושי מוכר על הבוקס, זה משחק PS מובהק, בעוד שמשחקי בת׳סדה ממש לא, הם מכרו טוב על הפס 3/4. אולי על הבוקס קצת יותר, אבל אין מה להשוות ל-FF. והיסטוריית הבלעדיים של מיקרוסופט עם בת׳סדה מסתכמת פחות או יותר במורווינד, משחק מלפני 18 שנה, שאף אחד לא ציפה שיצא לפס2 כי היה ברור לגמרי שהחומרה שלו חלשה מדי בשבילו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אוקטובר 2020, 12:11

DrKeo כתב:מה אני אגיד, תמיד הטיעון הזה של "SFV לא היה קורה בלי סוני" היה די תלוש מהמציאות אצלי בספר. המשך למשחק שמכר 9.1 מליון עותקים, אחד הכי מצליחים בהסטוריה של קאפקום, ובז'אנר זול במיוחד באופן יחסי לעלויות פיתוח של הדור האחרון (כן, גם אם דמות עולה מליון דולר :)) לא מצליח למצא מימון? אני לא ממש קונה את זה. בכל מקרה, זאת הייתה אנקדוטה, אני לא ממש רוצה להסיט את הדיון לכיוון האם סוני הצילה את SFV או לא (לא שממש ברור לי מה יש להציל בכותר זול לפיתוח שהקודם בסדרה מכר 9.1 מליון עותקים, כן?). אם SFV לא יושב לך טוב, אז תקח את FFXVI או את Deathloop או את Oddworld: Soulstorm או כל משחק צד ג' אחר שסוני שלמה עליו כסף בשביל בלעדיות (מלאה או זמנית). וכשאתה חושב על זה, רק תזכר ברעש המטורף שיצרה הבלעדיות של MS ל-ROTTR, כאילו הם "גונבים" את המשחק לשחקני הפס4 למרות שהוא היה בלעדי סה"כ לשנה וגם יצא במקביל ל-PC.

ואם אתה חושב שהבלעדיות על FF זה סבבה כי לא מעט משחקים בסדרה היו מזוהים עם סוני, אז מה הבעיה עם הרכישה של בת'זדה שלא מעט מהמשחקים שלה היו מזוהים עם האקסבוקס? מורווינד יצא רק לאקסבוקס ואובליביון היה בלעדי וסוג של "כותר חלון שיגור" לאקסבוקס והשיתוף פעולה בין MS לבין בת'זדה הוא בעצם מה שהרים אותם לסטטוס שהם היום, בדיוק כמו שהשיתוף פעולה בין סוני ל-FFVII היה מה שרומם את FF לדרג שיש לו היום. כלומר אלה מקרים ממש דומים, אני פשוט חושב שה-SCALE הכניס אנשים לשוק (הרי זה לא בת'זדה מרילנד, זה בת'זדה מרילנד ועוד 8 סטודיואים) והעובדה הכללית שסוני מקבלת PASS על מה שמיקרוסופט אוכלת עליו חרא.

בו נגיד את זה ככה, אם מיקרוסופט לא הייתה קונה את זינמאקס אלה זינמאקס היו פשוט מוכרים לה את בת'זדה מרילנד, אנשים היו בסדר עם זה? מה פתאום, עם כל הקרבה והיחסים שנמתחים 20 שנים בין MS לבין בת'זדה מרילנד עדין האינטרנט היה רועש שES6 וסטארפילד בלעדיים ל-XBOX בזמן שאם סוני היו קונים מסקוואר אניקס אך ורק את הצוות הראשי של FF (נניח לרגע שהיה אחד כזה) ואת ה-IP של FF אז היית רואה את האינטרנט זורח מאושר.

יש גישה כללית כזאת שאומרת שמיקרוסופט קונה צוות אז הוא נהרס והולך לזבל וברגע שסוני קונה צוות הוא הופך להיות נוטידוג. הגישה הזאת מוטעת מהיסוד, כי היא אוהבת להתעלם מהצוותים שמיקרוסופט רוממה לרמה מאוד גבוהה והצוותים שסוני רסקה ובסוף פרקה. כן, יש לסוני רצף ממש טוב בדור האחרון, אבל אם נהיה כנים זה פחות או יותר סנטה מוניקה ונוטידוג כשהשאר הן מפתחות "80". בקיצור, לא צריך לחיות בסרט שכל צוות שסוני קונה הופך לנוטידוג או שכל צוות שMS קונה מתפרק לרסיסים כמו RARE, יש דוגמאות הפוכות בשני הצדדים. אני גם חושב שרוב האנשים פה שעוצרים וחושבים על זה בצורה שקולה, כמו שעידן כתב, סה"כ יש ל-MS ולבת'זדה רמת התאמה מאוד גבוהה וכנראה שהרכישה הזאת תעשה להם רק טוב.

אוקיי בוא נעזוב את SF5.
בנוגע לטומב ריידר, נדב מישהו באמת יכול לשפוט את הקהל של סוני על הרעש שעשו עליו (מודה שאני בעצמי הייתי מהמתלוננים) טומב ריידר
זה עוד מותג שמזוהה עם סוני, אולי לא באותה רמה כמו פיינל פנטזי אבל הוא בהחלט מזוהה איתה אולי הוא היה מזוהה גם עם סגה אם היתה נשארת בשוק אבל היא לא נשארה.

איך אנשים באקסבוקס היו מגיבים אם דסטני היה בלעדי לפס4 לשנה? מתמרמריםכי בגלל שהם היו מרגישים שהם הביאו את באנג'י לאיפה שהיא היום. זה נכון שבאינטרנט יש לפעמים אובר דרמה אבל במקרים שסדרה/מפתחת מאוד מזוהה עם קונסולה מסוימת זה צורם.

כן, אנשים מתעצבנים שיצטרכו לקנות קונסולה רק בשביל בטסדה וחלק יבחרו לא לקנות אבל כמו שאמרת בטסדה ומייקרוסופט זה מקרה מקביל לסקוור וסוני, אי אפשר באמת לכעוס על זה
מבחינתי כל עוד טוד האוורד והצוות שלו יוכלו לעשות במייקרוסופט מה שהם רוצים, וזה נראה המצב אז אין מה לעשות כל אחד יעשה שיקול אם מתאים לו לקנות קונסולה בשביל הבלעדיות הזו.

אבל דום? וכל השאר ? ID Software הייתה חברת PC, דיסהונרד היה מולטי פלטפורום כל הזמן. נדב Oddworld זה עוד מותג פלייסטישן מובהק, היה תקופה שמייקרוסופט רצתה להשתמש אמנם בOddworld כmascot לאקסבוקס, אבל אף אחד לא מזהה אותו ככזה, משחקי הOddworld שכולם אהבו וגדלו עליהם ממבט ה2D היו על הPS1
והPC.

בנוגע לDeathloop, יאללה אם היו אומרים לנו שסטודיו יפן של סוני פיתח את זה אנשים עוד היו מאמינים :) זה נראה משחק כל כך יפני שברגע שהיה מגיע לבוקס קהל הבוקס היה מתעלם ממנו כמו שהוא מתעלם מרוב המשחקים היפנים, הקהל של הבוקס אוהב לבקש תוכן יפני אבל רוב הזמן הם בכלל לא קונים אותם, זה לא שסוני לקחה פה משהו שהם היו משחקים לדעתי.

מצד שני מייקרוסופט פה לקחה מפיצה שכולם התרגלו שהיא צד ג'. וקשה לי להבין מי (חוץ ממיקרוסופט עצמה) הרוויח מזה. הקהל שלה במקסימום קיבל את טווד האוורד
כמפקח על פייבל ומשחקי הRPG אז אולי עכשיו הם יעלו רמה בזכותו, זה כן.

אבל עכשיו מייקרוסופט תפתח פחות בלעדיים צד א' כי יש לה את בטסדה, לא יהיו פרויקטים סטייל Sunset overdrive, ויהיה פחות סיבה להקים עוד סטודיו כמו היוזמה.
קהל הבוקס קיבל כאן מקסימום תחמושת למלחמות בפורומים, היחידה שהרוויחה פה ממש זו מייקרוסופט, וזו מבחינתה קנייה מצוינת כמו שהקנייה של מיינקראפט הייתה מצוינת.

אבל מה הקהל שלה עצמו מרוויח שלא היה לו קודם? לדעתי (כמעט, כי הרי האוורד כן ידפוק שיפור לפייבל) כלום.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 אוקטובר 2020, 13:01

גם סוני עשתה הסכמים דומים בעבר
תיקח לדוגמה את ריזידנט איוול 3 ,זה בכלל לא היה אמור להיות
ריזידנט איוול 3 ,קוד וורוניקה פותח כריזידנט איוול 3
אבל לסוני היה הסכם בילעדיות על המשך מספרי לre2

סדרת dmc היתה בבילעדיות לps2 באותה התקופה
ולא היה תרוץ של דור קודם שהיה קשה לעשות פורטים
בתקופת הps2 פורטים היו די נפוצים

ניחוש שלי זה חתימה על הסכם בילעדיות

משחקי פינל פנטזי גם היו בבילעדיות לps2 ,במשחקים הראשים

אני לא רואה פה משהו שms עושה
שנינטנדו או סוני לא היו עושים במקרה והיו חושבים שזה משתלם להם
לms פשוט כיס הרבה יותר גדול

Ms גם עשתה הסכם עם רשת גיים סטופ שיכול לעזור לה במכירות חומרה ,ובמיוחד קונסולות כמו הxss ,שרשתות כאלו לא אוהבות למכור
כי גימס סטופ נשענת בעיקר על יד שניה ליצר רווחים

ככה פועלת תחרות ,ולפעמים זה טוב לצרכנים ולפעמים זה לא

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2020, 15:16

InterAl כתב:הפרופיל שהחברות שמיקרוסופט ״הרסה״ גבוה בהרבה מזה של סוני. בנוסף, חלק מהמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט טענו שמיקרוסופט הרסה/ניסתה להרוס אותם. אני לא זוכר האשמות דומות מצד מפתחים שעבדו עם סוני. ולא מדובר רק על רייר אלא גם על באנג׳י, ליונהד, אנסמבל, FASA ודיג׳יטל אנביל.

באנג'י נהרסה? המשחק האחרון שלהם עם מיקרוסופט היה המשחק הכי טוב שלהם ואחרי זה מיקרוסופט שחררה אותם לחופשי, לי זה נשמע דווקא כמו ההפך מלהרוס. מיקרוסופט לקחה חברה חצי אנונימית (חוץ מאולי חובבי משחקים מאוד ספציפים ב-PC) והפכו אותם לשם דבר בתעשיה ואז שחררו אותם לחופשי לעבוד על דסטיני. איפה ההריסה פה? בנוגע לשאר, אין פה ויכוח, אני פשוט לא חושב שאלה שמות גדולים במיוחד. אולי רק לייונהד אבל זאת הייתה חברה בקשיים והתפוררות עוד ביום ש-MS קנתה אותם. הסיבה העיקרית שהפרופיל של החברות שMS קנתה היא שסוני מעולם לא קנתה חברה בפרופיל גבוה כמו RARE או את כל בת'זדה. החברות שסוני הרסה כנראה פחות מעניינות אנשים.
InterAl כתב:אני חושב שהסיבה העיקרית לזעם על מיקרוסופט במקרה של ROTTR נובע מכך שהמשחק הוכרז גם לפס4, ומיקרוסופט חתמה את חוזה הבלעדיות רק כמה חודשים אח״כ. שחקנים מתעצבנים כשעושים מהלכים כאלה, ואפשר להבין אותם. זה לא דומה למצב שבו המשחק מוכרז מראש כבלעדי. וממה שזכור לי, בהתחלה אמרו שהוא בלעדי מלא, לא זמני. הזמניות נחשפה רק אח״כ.

אול אני לא זוכר נכון, אבל לפי מה שאני זוכר המשחק הוכרז במסיבת E3 של MS ללא כל שיוך לקונסולה ורק בגיימסקום הם הכריזו שהמשחק בעצם יוצא רק לאקסבוקס. אולי אני לא זוכר נכון, אבל לי זכור הכרזה ריקה לגמרי משיוך לקונסולה ב-E3. אולי היה משהו בהכרזות לעיתונות אחר כך?

InterAl כתב:גם אין מה להשוות את הבלעדיות (הזמנית) של FF לבלעדיות של *כל* משחקי בת׳סדה. FF בקושי מוכר על הבוקס, זה משחק PS מובהק, בעוד שמשחקי בת׳סדה ממש לא, הם מכרו טוב על הפס 3/4. אולי על הבוקס קצת יותר, אבל אין מה להשוות ל-FF. והיסטוריית הבלעדיים של מיקרוסופט עם בת׳סדה מסתכמת פחות או יותר במורווינד, משחק מלפני 18 שנה, שאף אחד לא ציפה שיצא לפס2 כי היה ברור לגמרי שהחומרה שלו חלשה מדי בשבילו.

מה זאת אומרת אין מה להשוות? סוני אשכרה שלמה לסקוור כסף כדי למנוע מבעלי האקסבוקס את FFXVI, זה לא אמור לעורר שערוריה בתעשיה?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2020, 15:34

באנג׳י לא נהרסה פשוט כי הם יצאו ממיקרוסופט בזמן. זאת כנראה החברה היחידה שהצליחה לעשות את זה והצילה את עצמה. לגבי החברות האחרות - אנסמבל היתה חברה בפרופיל מאוד גבוה, AOE2 ו-AOM הם כותרי ענק. ההידרדרות שלהם התחילה עם AOE3, במקרה או לא במקרה אחרי הרכישה, וכמובן היילו וורס - הממ, מעניין מי הוא זה שדחף חברת PC לפתח משחק אסטרטגיה לקונסולות בעולם היילו... digital anvil - כריס רוברטס הוא גם שם ענק בתעשייה, וכבר מייד אחרי הרכישה שלהם החברה התחילה להתפרק. ליונהד, כנ״ל. עם זאת, נכון שהחברה היתה בקשיים עוד לפני כן.
אבל בכל מקרה, אתה מתעלם מהנק׳ המרכזית שמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט יצאו לאורך השנים נגדם. אני לא זוכר דבר דומה עם מפתחים שעבדו עם סוני.
לגבי ROTTR - ממה שזכור לי הוא כן הוכרז ל-PS4.
לגבי FF - קודם כל, זאת בלעדיות זמנית. שנית, המשחק גם ככה לא כזה נמכר על הבוקס. שלישית, מאז 2014 קנייה של בלעדיות זמנית הפכה לדבר נפוץ בתעשייה. אתה לא יכול להשוות את 2020 ל-2014. רביעית, בכל מקרה, אי אפשר להשוות בלעדיות זמנית של כותר אחד לבלעדיות מוחלטת של לפחות עשרה IPs של בת׳סדה, כולל כמה משחקים הרבה, הרבה יותר מצופים מאשר FF16.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אוקטובר 2020, 16:26

יש גם את Project Athia שהוא בלעדי אמיתי לפס5 מסקוור בנוסף לפפ16 והוא נראה בקליאבר יותר גדול מפפ16 האמת, כי רוב האנשים שעובדים על פפ16...זה צוות ברמה בינונית שעשה את the last remnant שהוא משחק פח זבל בסטנדרטים של סקוור.

אני לא אומר שפפ16 יהיה גרוע כי יש מישהו מוכשר אחד לפחות שעובד עליו, אבל Project Athia שהוא הבלעדי האמיתי יהיה כנראה הטוב מבין שניהם.
בכל אופן זה שני בלעדיים מסקוור לעומת כל בטסדה.

ובנינו אם יש גיימר ב2020 שאוהב את המשחקים של סקוור כמפתחת הוא צריך לדעת שסקוור כמפתחת כמעט תמיד הולכת עם סוני ונינטנדו לסירוגין.
שפיינל פנטזי לרוב שייך לסוני, ודרגון קווסט זו לרוב סדרה של נינטנדו.

אז שוב זה לא שסקוור או סוני הפתיעו מישהו... בטסדה מהצד השני...

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 אוקטובר 2020, 17:16

קודם כל בעניין סדרת פינל פנטזי ,רובה לא יצא למשפחת הxbox
אז איך אתה יודע איך היתה מוכרת על הxbox
ואיזה השפעה היתה לה על מכירות חומרה ?

Jrpg ,זה הגורם המרכזי שסוני לקחה לסגה את האובלה
במכירות ביפן ,אחרי שבהתחלה הסאטורן מכרה יותר מהps1 ביפן

דברים כאלו גם גורמים לשינוי גדול מצד מפתחות
כי במקרה הזה מפתחות שפיתחו קודם במחשבה על יפן
ראו שהps1 מוכרת יותר = יותר משחקים יפנים לps1

העניין עם הxbox לא שונה מזה ,xbox מעולם לא הצליחה ביפן בגדול
אבל תחשוב מה היה קורה עם פינל פנטזי ודרגון קווסט
היו בילעדים לxbox האורגילית ביפן
ואלו משחקים שבעבר היו תורים לחנויות שהם יצאו ביפן

אז אומנם זה לא היה גורם ל xbox לנצח ביפן
צריך יותר מזה ,אבל כן היא היתה מוכרת הרבה יותר שם
והתחרות ביפן היתה יותר חזקה
והיו כמה משחקים יפנים שהיו מגעים לxbox ,אולי לא בילעדים
אבל היו תורמים לספרית משחקים

אני במחשבה שזיכיון בודד לא משנה כמה טוב הוא יהיה
גורם לניצחון של קונסולה ,אני כן חושב שיש לזכיונות כאלו השפעה

זלדה 64 כניראה תרמה למכירות של הn64
וזה כניראה תרם לכמה משחקי צד שלישי לצאת גם על הn64
כי צד שלישי בודקים מכירות חומרה ותוכנה

אז להגיד פינל פנטזי לא מוכר על הxbox ,וליתעלם שהרבה זמן
לא היה קיים על הxbox ,זה שטויות
פשוט חובבי jrpg ,רובם לא קנו xbox כי המשחקים שהם רוצים
לא היו שם לרוב

היום יש יותר ודרגון קווסט ופינלנד פנטזי זמינים על הxbox

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2020, 18:44

InterAl כתב:באנג׳י לא נהרסה פשוט כי הם יצאו ממיקרוסופט בזמן. זאת כנראה החברה היחידה שהצליחה לעשות את זה והצילה את עצמה. לגבי החברות האחרות - אנסמבל היתה חברה בפרופיל מאוד גבוה, AOE2 ו-AOM הם כותרי ענק. ההידרדרות שלהם התחילה עם AOE3, במקרה או לא במקרה אחרי הרכישה, וכמובן היילו וורס - הממ, מעניין מי הוא זה שדחף חברת PC לפתח משחק אסטרטגיה לקונסולות בעולם היילו... digital anvil - כריס רוברטס הוא גם שם ענק בתעשייה, וכבר מייד אחרי הרכישה שלהם החברה התחילה להתפרק. ליונהד, כנ״ל. עם זאת, נכון שהחברה היתה בקשיים עוד לפני כן.
אבל בכל מקרה, אתה מתעלם מהנק׳ המרכזית שמפתחים שעבדו עם מיקרוסופט יצאו לאורך השנים נגדם. אני לא זוכר דבר דומה עם מפתחים שעבדו עם סוני.
לגבי FF - קודם כל, זאת בלעדיות זמנית. שנית, המשחק גם ככה לא כזה נמכר על הבוקס. שלישית, מאז 2014 קנייה של בלעדיות זמנית הפכה לדבר נפוץ בתעשייה. אתה לא יכול להשוות את 2020 ל-2014. רביעית, בכל מקרה, אי אפשר להשוות בלעדיות זמנית של כותר אחד לבלעדיות מוחלטת של לפחות עשרה IPs של בת׳סדה, כולל כמה משחקים הרבה, הרבה יותר מצופים מאשר FF16.

באנג'י לא רלוונטית. האמת? באנג'י בדיוק הדוגמה ההפוכה. חברת נישה של PC שהפכה למפלצת תחת השרביט של MS ואפילו שוחררה לעצמאות על ידי MS. הלוואי וכל קניה של כל חברה אי פעם הייתה מתנהלת ונגמרת כמו באנג'י.

בנוגע למפתחים שיצאו נגדם, זה היה לפני איזה עשור, אין ממש קשר בין MS של היום לזאת של אותה תקופה עם דון מטריק ושות'. אם אתה רוצה לדבר על המצב של סוני לפני עשור+, היא לא בדיוק הייתה ידועה בצד א' שלה באותה תקופה וזאת בדיוק התקופה שבה צד א' של הפס3 היה במצב מאוד MEH.

בנוגע ל-TR, הנה הטריילר הכרזה שלו ב-E3. בגיימסקום הכריזו עליו כבר כבלעדי:

והנה ההודעה לעיתונות עליו:
https://press.na.square-enix.com/CRYSTA ... OMB-RAIDER

הוא הוכרז במסיבה של MS והלוגו היחד שקושר אליו זה של הX1. פלטפורמות לא הוכרזו חוץ מאשר "הכוח של הדור הבא". אולי MS הייתה צריכה להיות ברורה יותר מוקדם יותר, אבל אני לא רואה עדויות לגרסת פס4 ואני גם לא זוכר אחת.

בנוגע ל-FF, לא ברור לי מה זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה או לאיזו פלטפורמה הוא יותר "מקושר". סוני שפכה על SE כסף וחסמה את המשחק מבעלי ה-XBOX וה-PC (ופעם אחרונה שבדקתי, ה-PC קבל את רוב משחקי FF אם לא את כולם). זה אמור לעורר תגובות שליליות בקהילה, לא?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוקטובר 2020, 19:13

אני לגמרי מסכים עם נדב על באנג'י. אגב, אותה באנג'י שבכתה שהיא ''רוצה להיות עצמאית'', קיבלה ממיקרוסופט את העצמאות שלה, ואז הלכה וחתמה לחוזה של 10 שנים עם אקטיויז'ן מכל המפיצות שבעולם (!!!!) ואז חתכה באמצע ההסכם הזה..
ואם כבר בממוצעים עסקינן, אז ל Halo Reach יש כזה של 91. דסטיני 1 יושב על 76 ו2 על 85... ככה שזה לא נראה שמיקרוסופט היו כ''כ גרועים לבאנג'י. יש שיאמרו דווקא שזה היה 'תור הזהב' שלה, בהיבט ציונים. ההרחבות של דסטיני 2 זה ערב רב של ממוצעים שנע מ57 ל 85... בקיצור, מפתחת שיצאה לדרכה העצמאית ממיקרוסופט האיומה והנוראה, ולא ממש הוכיחה שהיא יודעת לעמוד באיזה סטנדרט איכות מתמשך.. אבל כנראה שלא מוציאים את הציונים כשזה לא נוח..

בנוגע לשאר הדיון שהתקיים פה - אולי MS ''לקחה/חטפה'' משחקים מה PS, אבל לפחות הם גם על המחשב. כשסוני קונה בלעדיות/מפתחת בלעדי, הוא ב98% מהזמן נשאר תקוע על ה PS.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 אוקטובר 2020, 19:40

DrKeo כתב:בנוגע ל-FF, לא ברור לי מה זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה או לאיזו פלטפורמה הוא יותר "מקושר". סוני שפכה על SE כסף וחסמה את המשחק מבעלי ה-XBOX וה-PC (ופעם אחרונה שבדקתי, ה-PC קבל את רוב משחקי FF אם לא את כולם). זה אמור לעורר תגובות שליליות בקהילה, לא?

אף פעם משחק FF לא הגיע למחשב יחד עם השיגור בקונסולות, מלבד המשחקי MMO. הפורטים תמיד הגיעו לאחר מכן (או שנים רבות לאחר מכן בכל מיני רימאסטרים שכולם קיבלו) וסביר להניח שפפ16 לא יהיה שונה בעניין הזה. אני גם מניח שרימייק7 יקבל גירסה למחשב בשנה הבאה, בערך באותו זמן עם גירסאות הדור הבא לקונסולות.
וגם אם נתעלם מהכרונולוגיה ההיסטורית ונגיד שזה בדיוק אותו דבר כמו רכישה של בת'זדה עדיין לא הבנתי מה הטענה כאן, שפאנבואים של MS יותר נדיבים מפאנבואים של סוני? אם אין תגובות שליליות, אז כנראה שזה לא מאוד מעניין אותם. הנה, ענית לעצמך על השאלה, בגלל זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה. אנשים צועקים כאשר אכפת להם או נוכח שינוי גדול, פפ16 כבלעדי על הפס5 הוא כנראה לא זה ולא זה מבחינת שחקני אקס בוקס, שגם ככה מקבלים את רוב המשחקים היפנים של סקוור באיחור ולא בגלל הסכמי בלעדיות. אם כי לא באמת חקרתי את העניין ויכול להיות שאנשים שהכירו את הסדרה עם פפ13 ושיחקו בו ובפפ15 על ה xbox בהחלט התאכזבו ובצדק גמור מבחינתם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2020, 20:35

DrKeo כתב:
InterAl כתב:באנג׳י לא נהרסה פשוט כי הם יצאו ממיקרוסופט בזמן. זאת כנראה החברה היחידה שהצליחה לעשות את זה והצילה את עצמה. לגבי החברות האחרות - אנסמבל היתה חברה בפרופיל מאוד גבוה, AOE2 ו-AOM הם כותרי ענק. ההידרדרות שלהם התחילה עם AOE3, במקרה או לא במקרה אחרי הרכישה, וכמובן היילו וורס - הממ, מעניין מי הוא זה שדחף חברת PC לפתח משחק אסטרטגיה לקונסולות בעולם היילו... digital anvil - כריס רוברטס הוא גם שם ענק בתעשייה, וכבר מייד אחרי הרכישה שלהם החברה התחילה להתפרק. ליונהד, כנ״ל. עם זאת, נכון שהחברה היתה בקשיים עוד לפני כן.

באנג'י לא רלוונטית. האמת? באנג'י בדיוק הדוגמה ההפוכה. חברת נישה של PC שהפכה למפלצת תחת השרביט של MS ואפילו שוחררה לעצמאות על ידי MS. הלוואי וכל קניה של כל חברה אי פעם הייתה מתנהלת ונגמרת כמו באנג'י.

בנוגע למפתחים שיצאו נגדם, זה היה לפני איזה עשור, אין ממש קשר בין MS של היום לזאת של אותה תקופה עם דון מטריק ושות'. אם אתה רוצה לדבר על המצב של סוני לפני עשור+, היא לא בדיוק הייתה ידועה בצד א' שלה באותה תקופה וזאת בדיוק התקופה שבה צד א' של הפס3 היה במצב מאוד MEH.

בנוגע ל-TR, הנה הטריילר הכרזה שלו ב-E3. בגיימסקום הכריזו עליו כבר כבלעדי:

והנה ההודעה לעיתונות עליו:
https://press.na.square-enix.com/CRYSTA ... OMB-RAIDER

הוא הוכרז במסיבה של MS והלוגו היחד שקושר אליו זה של הX1. פלטפורמות לא הוכרזו חוץ מאשר "הכוח של הדור הבא". אולי MS הייתה צריכה להיות ברורה יותר מוקדם יותר, אבל אני לא רואה עדויות לגרסת פס4 ואני גם לא זוכר אחת.

בנוגע ל-FF, לא ברור לי מה זה משנה כמה עותקים הוא מכר על כל פלטפורמה או לאיזו פלטפורמה הוא יותר "מקושר". סוני שפכה על SE כסף וחסמה את המשחק מבעלי ה-XBOX וה-PC (ופעם אחרונה שבדקתי, ה-PC קבל את רוב משחקי FF אם לא את כולם). זה אמור לעורר תגובות שליליות בקהילה, לא?

באנג'י רלוונטית כי אם מיקרוסופט לא היו משחררים אותם, קרוב לוודאי שהם היו מתפרקים כמו כל השאר, כי מיקרוסופט לא נתנה להם חופש יצירתי לעבוד על IPs חדשים, ונמאס להם מהיילו.

בנוגע למפתחים, יכול להיות שהיום זה כבר לא רלוונטי, אבל הנקודה היא שאנשים זוכרים להם את זה. אנחנו מנסים להסביר למה התעשייה שונאת את מיקרוסופט ביחס לסוני, וזה אחד ההסברים. גם אם היום המצב שונה.

לגבי TR - גם אם לא הוכרזו פלטפורמות מראש, הנקודה נשארת תקפה: הוא לא הוכרז מראש כבלעדי אלא רק חודשיים אח"כ, וגם אז כל עניין הזמני/לא זמני היה מאוד מעורפל. הגיוני שזה יתסכל שחקנים. זה לא כמו להכריז על בלעדיות מראש.

לגבי FF, ברור שזה משנה כמה עותקים הוא מכר, כי אם רק מעטים שיחקו אותו על הבוקס, הגיוני שהזעם הציבורי יהיה קטן יותר. חוץ מזה, הבאתי עוד סיבות: מדובר על בלעדיות זמנית של כותר אחד, לא בלעדיות מוחלטת של 10-20 IPs משמונה סטודיואים שונים כשלפחות שלושה מתוכם (סטארפילד, פולאאוט ואלדר סקרולס) הם סופר מצופים, בניגוד לעוד משחק FF שגרתי שיוצא אחת לכמה שנים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 25 אוקטובר 2020, 20:37

DrKeo כתב:אני לא כל כך בטוח מאיפה זה בא, הרי מעטות המפתחות שסוני בונה מאפס, כמעט כל המפתחות הגדולות שלה עשו משחקים לפלטפורומות אחרות ואז סוני "חטפה" אותן. אז בעצם אתה אומר שתקופת ה-FORPLAY שבה סוני שלמה להן כסף לפתח לה בלעדית היא ההבדל הגדול שגורם לה "להוסיף" במקום "לגרוע"? כלומר אם סוני באה ומשלמת לZIPPER כסף להפוך למפתחת בלעדית לפלייסטיישן זה סבבה לגמרי כי היא לא קנתה אותה ואז אחרי כמה שנים, אחרי שהם פתחו כמה משחקים לפלייסטיישן זה סבבה לקנות אותם כי היה בינהם מספיק forplay? לא יודע, קצת מוזר לטעמי. מה זה משנה אם חברה נקנתה ככה out of the blue או ששלמו להם לפני זה לפתח משחק או שניים לפני הקניה? בסוף הוציאו על החברה כסף, הם הפכו לבלעדיים והמתחרים לעולם לא יראו משחקים שלהם יותר. אם מיקרוסופט הייתה קונה בלעדיות לדום איטרנאל וסטארפילד קודם זה היה גורם לעסקה להרגיש "נעימה" יותר?

אני לא בטוח למה. יש ל-MS ולבת'זדה יחסים שנמתחים כמעט שני עשורים לאחור, מיקרוסופט שכנעה אותם להביא את ES לקונסולות למען השם, תרמה מהנדסים והמון משאבים להביא את מורווינד לאקסבוקס המקורית ואובליביון היה סוג של בלעדי ל-360 ששווק בצורה מאוד אגרסיבית על ידי מיקרוסופט מה שזרע חלק מההצלחה הפנמנלית של סדרת ES עד היום. בת'זדה תמיד על הבמה של MS, המשחקים שלהם תמיד רצו הכי טוב על ה-360 כשגרסת הפס3 תמיד הרגישה סוג של "זריקת זין", טוד הווארד הופיע בלא מעט מסיבות E3 של MS וכו'. היחסים שלהן היו תמיד מאוד חזקים ואתה בעצמך אומר שיש בינהן התאמה מסויימת.

אני חושב שיש דבר אחד שמסכם את כל הנושא הזה, וזאת העובדה ש-FFXVI בלעדי לפס5 ולאף אחד זה לא מזיז, אפילו לא מילה פה בפורום ובאינטרנט בכלל. כש-ROTTR היה בלעדי ל-ONE עבור חופן דולרים, האינטרנט אבד את הצפון. אבל כש-FF בלעדי לפס5? שקט תעשייתי. כנ"ל על כל בלעדי "קנוי" של סוני, כמו נניח SFV. לאינטרנט פשוט לא אכפת אם סוני קונה חברה (להפך, הוא בדרך כלל מגיע לאורגזמה קלה כשזה קורה) או בלעדיות לסדרה שרצה שנים מולטי-פלטפורם.

בו נגיד את זה ככה, יש עכשיו מצב היפוטתי בשני יקומים מקבילים:
1) מיקרוסופט קונה את קאפקום.
2) סוני קונה את קאפקום.

ללא שמץ של ספק מס' 1 גורם לאינטרנט להנמס בקטע הכי רע שיש בזמן שמס' 2 מכניס את האינטרנט לאושר עילאי. מיקרוסופט שונים עובדת סופר קרוב עם קאפקום וזה גם כלל בלעדיים כמו למשל DR1 ו-3 והסכמי שיווק משותפים כמו RE5 למשל. גם סוני עם הסכמי שיווק עם קאפקום (RE7 למשל) וגם לפחות נסיונות לפתח בלעדיים (DEEP DOWN), אז שתי החברות במצב מאוד שווה עם קאפקום בספר שלי. אבל קניה על ידי אחת תתפס כהשתלטות נוראית על התעשיה ומניעה של משחקים מגיימרים וקניה של השניה תגרום לאושר עילאי כאילו כל משחק קאפקום מעכשיו יהיה TLOU2. וזאת בדיוק הצביעות של כל העניין.

אני משער שמיקרוסופט תצטרך להצליח לרומם כמה חברות שהיא קונה לרמת "נוטידוג", למרות שלדעתי הם עשו את זה כבר כמה פעמים (למשל פלייגראונד או באנג'י), בכדי להרגיע אנשים כועסים באינטרנט.

אם הייתה היסטוריה משמעותית של משחקים משמעותיים על פלטפורמות אחרות ואחר כך התחילו לקנות בלעדיים מהם עד שקנו בסוף את המפתחת, אז לא, אין הבדל גדול. אבל זה תיאור לא מייצג של רוב הרכישות של הסטודיואים של סוני אז זה לא רלוונטי, עם כל הכבוד לאיזה שתי דוגמאות אזוטרית על מפתחות PC משנות ה 90 שהצליחו לחמוק ממני. העובדה היא שרוב מוחלט וגמור של המפתחות של סוני התחילו עם פלייסטיישן, והיוצאות מן הכלל שלא, המורשת שלהם על פלטפורמות אחרות היא דלה ביותר בלשון המעטה כי סוני כמעט תמיד מרימה אותם שהם קטנים. פשוט אין פה שום בסיס להשוואה ואתה יודע את זה.
וזה לא מוזר בעיני לחשוב שיש משמעות שונה לרכישה של סטודיואים מבוססים עם היסטוריה של משחקים משמעותיים, שאשכרה שיחקת בהם ואהבת אותם, ועכשיו נלקחים ממך, ביחס לאם נגיד סוני תרכוש מחר את בלופוינט, סטודיו שהיה עושה בעיקר HD רימאסטרים וסוני נתנו לו את ההזדמנות האמיתית הראשונה. במקרה הראשון צד אחד 'מפסיד' משהו, במקרה השני קיבלנו עוד סטודיו שעושה היום משחקי AAA טובים שלא עשה כאלה לפני ההיקשרות עם סוני. אם אתה לא מצליח להבין את הפרספקטיבה הזאת כגיימר, אז בסדר, לא בכוח :)
אבל זאת הפואנטה, שלי לפחות, לא הויכוח על מי מנהלת מפתחות מוצלחת יותר שאנחנו כנראה לא מסכימים עליו, אבל זה לא משנה כי זה לא רלוונטי ולא הופך רכישה אחת ללגיטימית יותר מהשנייה, גם אם אני חושב שזה סביר לגמרי לחשוב שתחת סוני מפתחות כאלה ואחרות, לא בהכרח כולן, יעשו עבודה טובה יותר. אתה יכול כמובן לחשוב שזה טיעון שגוי, אבל זה לא בהכרח קשור ל"צביעות". אבל גם אם כן, זאת לא הייתה הטענה שלי בשום שלב בשרשור ואם סוני קונה מחר את קאפקום זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו ש MS קונה את בת'זדה מבחינת הטיעון של להוסיף משחקים או להחסיר משחקים מהמתחרה, ולצורך העניין זה אפילו לא משנה אם כל המשחקים של קאפקום תחת סוני יקבלו ציון 10 וכל המשחקים של בת'זדה תחת מיקרוסופט יקבלו ציון 5, או להפך. זה מקסימום יכול להיות טיעון בדיעבד ללמה זו הייתה רכישה מוצלחת או לא. אגב הצרות הכלכליות של קאפקום זה טיעון אמיתי לגמרי, עד לפני 3 שנים בערך המצב שלהם לא היו משהו בכלל והם אפילו היו בכיוון של לחפש למכור. אני מניח שבזמנו היה אפשר להביא אותם בגרושים באופן יחסי, אבל היום, אחרי כמה הצלחות רצופות, כולל המשחק הכי נמכר שלהם בכל הזמנים, כנראה שלא.

אבל מעבר לכל זה, אני חושב שתחרות זה דבר טוב. שחקני PS אמנם נדפקו אבל ייתכן בהחלט שגיימרים שיהיה להם את שני הפלטפורמות (או PC) יהנו מהתחרות גם אם ספציפית הרכישה של בת'זדה לא מביאה איתה בשורה חדשה. הרי בעיקר בזכות מיקרוסופט אנחנו נוכל לשחק ב GOW ו TLOU2 וכו' על הפס5 למשל, אז לא מופרך לחשוב שסוני תיאלץ להגיב גם כאן, אולי תשקיע סוף סוף באיזה RPG חדש? כי למיקרוסופט יש אשכרה איזה 4-5 בפיתוח. סה"כ הפער העצום בין סוני למיקרוסופט בדור הקודם זה לא דבר רצוי לאורך זמן לדעתי. ובכלל, הרבה יותר מעניין עכשיו תכלס.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2020, 08:26

מצחיק אותי הטענות האלו כאילו סוני איזה צדיקה בתחום

כל החברות האלו ,חברות למטרת רווח
והרבה מהמהלכים תלוים גם בכיס ובכח השוק שלהם
בתקופת הnes היה הרבה תלונות על נינטנדו

בתקופת הps1 -ps2 ,סוני עשתה מהלכים שדי הוציאה את סגה מהמשחק

בדורות האחרונים ms בתמונה ויש לה כיס עמוק

אין פה חברה רע וחברה טובה
כולן בבסיס למען רווחים
נינטנדו אולי פחות לחוצה כי יש לה הרבה צד ראשון חזק
אבל גם היא רכשה כמה בילעדים דוגמת ביונטה 2-3

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 אוקטובר 2020, 10:20

קרירין אין פה עניין של צדיקים ורעים.

עד היום סוני השקיעה יותר בגיימרים ולכן יש קצת bias לטובתה.

בנוסף לזה הנוסטלגיה שיש לאנשים לסוני, זה מה שגרם להמון אנשים לזהות הרבה סדרות עם הפלטפורמה שלה.

זה גם מה שגורם לרייבוטים כמו GOW להתפוצץ ככה בגלל הנוסטלגיה.

מייק יכולה להביא רייבוט מטורף לפרפקט דארק נגיד וזה עדיין לא יתפוצץ באותה רמה כי יש פחות נוסטלגיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2020, 10:51

עידן/אינטר, אף אחד לא מתווכח שביחוד בעשור האחרון הפריחה תחת סוני הרבה יותר משמעותית מתחת מיקרוסופט וגם לא שמיקרוסופט התנהגה בצורה לא משהו עם מפתחות עד לא מזמן, ביחוד בתקופת דון מטריק. כל מה שאני אומר הוא שסוני לא קדושה, חברות מתו תחתיה בדיוק כמו שחברות פרחו תחתיה וכנ"ל על מיקרוסופט (כשללא ספק בעשור האחרון סוני במצב הרבה יותר טוב בתחום הזה, למרות שהשנים האחרונות ב-MS דווקא בגרף עליה מאוד חזק) וכמובן שכשיש לחברה זיקה חזקה למחזיקת הפלטפורמה, הרכישה היא הרבה יותר "נעימה".

אבל - היחס המוזר הזה כאילו כשסוני קונה חברה היא גואלת אותה וכשMS קונה חברה היא רוצחת אותה / מונעת משחקים מהתחרות, הוא, well, מוזר. ואני בהחלט חושב שאם נניח קאפקום הייתה למכירה (אם נניח לרגע שהיחס והקשר של סוני ו-MS אליה די דומה), אם סוני הייתה קונה אותם הווייבים היו מאוד חיובים, סוג של הגיבורה שבאה להצלה, בזמן ש-MS הייתה נתפסת כתאגיד שתופס עוד חברה להרוג. כלומר ברגע שמבטלים את הסינטקס, דברים כמו כמה החברה קטנה/גדולה או קרובה/רחוקה מהקונה, עדין יש BIAS מאוד חזק נגד MS למרות שהיא הראתה בשנים האחרונות יחס פנומנאלי למפתחת. רק תראו את היילו אינפנט שמקבל אינסוף זמן פיתוח וסבלנות (ונראה ש343 מפשלים שם ו-MS ממשיכה להיות סבלנית, כנראה עד גבול מסויים, אבל עדין סבלנות מרשימה) או פורצה שפעם היה יוצא כל שנתיים ועכשיו אנחנו כבר שלוש שנים מהכותר האחרון ללא תאריך יציאה ברור לפורצה 8. תסתכלו על הפריחה המחודשת של RARE (אפילו אם הם עדין לא RARE של שנות ה-90, מה שאף חברה כנראה לא תהיה) או מה שאומרות על היחס חברות שנרכשו כמו אינאקסייל. אחרי שנתיים של רכישות סיטונאיות עדין לא שמענו אפילו על עזיבה משמעותית אחת של כישרון בניגוד לנניח הרכישה של RARE או ביוור. כלומר נראה שהמצב שם כבר ממש טוב, אפילו אם אף חברה תחתיה לא פרצה והפכה לסוג של נוטידוג עדין.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2020, 11:56

glass man כתב:קרירין אין פה עניין של צדיקים ורעים.

עד היום סוני השקיעה יותר בגיימרים ולכן יש קצת bias לטובתה.

בנוסף לזה הנוסטלגיה שיש לאנשים לסוני, זה מה שגרם להמון אנשים לזהות הרבה סדרות עם הפלטפורמה שלה.

זה גם מה שגורם לרייבוטים כמו GOW להתפוצץ ככה בגלל הנוסטלגיה.

מייק יכולה להביא רייבוט מטורף לפרפקט דארק נגיד וזה עדיין לא יתפוצץ באותה רמה כי יש פחות נוסטלגיה.

תגדיר השקיעה הרבה יותר בגימרים ?
אני לא אומר שהם הביאו הרבה טוב לשוק
אבל תראה כמה דברים רעים לגימרים שהם עשו

1 בתקופת הps1 ,הם מכרו כרטיס זיכרון בנפרד מהקופסה
מה שהעלה את המחיר בפועל ,הסאטורן נמכרה ב100 דולר יותר
אבל היה לה כרטיס זיכרון פנימי
לps1 זה היה חיצוני ,עם אני זוכר נכון הוא עלה 40 דולר
מה שצמצם את האפרש האמיתי ל60 דולר פחות מהסאטורן ולא 100 דולר פחות

2 עדין בתקופת הps1 ,היה להם הסכמי בילעדיות לכמה זיכיונות גדולים
חלקם יכלו לפעול טוב על הסאטורן

Ff 7-9 יכלו לפעול גם על הסאטורן
ריזידנט איוול 3 יכל לפעול על הסאטורן ועל הn64
דינו קריסיס 1-2 יכלו לפעול על הסאטורן והn64

ועוד הרבה אחרים ,חלק אומנם לא היו יוצאים מסיבות כלכליות
למתחרות ,בגלל או קלטות בn64 או קושי לפיתוח לסאטורן
אבל הסאטורן יכלה להיות יותר זמן בשוק ,עם היתה מקבלת משחקים מסוימים ,והניצחון של סוני לא היה באפרש כזה ענקי

3- בתקופת הps2 היו הרבה הסכמי בילעדיות מצד סוני

4 בpsp וויטה היו כרטיסי זיכרון של סוני שהיו מאוד יקרים
לאומת כרטיסי sd
רק תזכורת הנינטנדו 3ds וסוויץ משתמשות בסטנדרט של sd
ככה שרק סוני פעלו ככה

5 בps3 הכניסו בלו רי בעיקר למלחמת הפורמטים מול הdvd hd
שרוב המשחקים יכלו ליכנס על dvd dl
מה שהעלה את המחיר ויש הרבה דוגמאות כאלו

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 38 אורחים