משחקי 2020

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

Re: משחקי 2020

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 דצמבר 2020, 19:27

זה היה ידוע כבר כמה חודשים טובים :)
קשה להגיד מה לעשות במצב כזה,מצד אחד אתה תקבל לפחות כרגע את הגרסא הכי טובה על הקונסולות (XBX) אבל לא גרסאת נקסט-ג'ן פרופר,מצד שני,אנחנו אפילו לא יודעים מה הולך להיות ההיקף של הפאטץ' דור הבא והאם הוא יצדיק מה שנראה כמו המתנה של חודשים קדימה אבל המשחק יהיה הרבה יותר בשל טכנית אחרי כל העדכונים ש-CDPR ינחיתו עליו,כי נשמע שהוא די בעייתי טכנית מהביקורות,מה שהיה די צפוי אני מניח.
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 07 דצמבר 2020, 19:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 דצמבר 2020, 19:27

אני מתחיל לשחק ב"גרסת הדור הבא" על ה-2080RTX שלי בשניה שאני מסיים את DS :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 07 דצמבר 2020, 19:56

אני מניח שפספסתי בגלל הדחיות והדיבור על זה שהדחייה היא בגלל הדור הזה והדור הבא מוכן. (ולכן לא מבין למה זה עדיין לא יוצא באמת)
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 דצמבר 2020, 20:28

bozeman כתב:טוב - זה הרגע בו התאכזבתי לגלות שCP2077 יוצא לXSX אבל רק במצב של של BC! וגרסת עדכון "הדור הבא" אמורה לצאת בהמשך ב2021!
הייתי בטוח שהעיכוב הוא בגלל גרסאות דור קודם ולא לXSX!

אני לא יודע האם לחכות או להתחיל לשחק כשיצא!

(כלומר די בטוח שלא אתאפק ואתחיל לשחק - אבל אני כ"כ מאוכזב...)

לפי מה שמופיע בכל ביקורת וביקורת - זו לא שאלה בכלל, אבל בעיקר בגלל הבאגים.
איזה ״כיף לי״ שיש לי מחשב ישן אז הבחירה שלי ממש קלה, מבחינתי לחכות גם שנה אם צריך כדי שהמשחק יהיה נקי מברכים וירוץ הרבה יותר טוב, ואולי גם יפה יותר.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 07 דצמבר 2020, 20:47

אמור לצאת פאטצ' שעוד לא יצא לגרסאות הביקורת, ככה שביום ההשקה המצב יהיה טוב יותר. ומכיוון שהזמנתי עוד לפני הרבה זמן עותק פיזי מאמזון, זה יכול לקחת עוד כמה ימים להגיע, סביר שאוכל לקבל גרסה "שחיקה" ועם פחות באגים (או לחכות עוד כמה ימים לעוד גל תיקונים)
אבל בטח לא אצליח לחכות כמה חודשים...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2020, 19:22

שמישהו יעצור את ג'ון, הוא עוד מעט מתחתן עם סייברפאנק. הכמות RT שיש בו היא פסיכית, אפילו לא ידעתי שיש RT GI. יש שם השתקפויות RT, צללי RT (מהשמש, ירח, השמיים ואורות מלכותיים. כלומר מהכל), אור מגורמים אימסיבים ב-RT (כלומר אורות נאון וכו') ו-RT GI. פאקינג שיט.

אה, ועל גבי כל זה, מסתבר ש-CDPR עשו under-sell לגרפיקה של המשחק ועדין לא ראינו אותו עם כל ה-RT דולק בכל מדיה שהם שחררו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2020, 20:14

רצות שמועות שגרסת הפס4 וה-ONE של סייברפאנק במצב קטסטרופלי. הן עדין תחת אמבארגו אז אין מידע קונקרטי, אבל מי שעשה PRE-ORDER -> ראו הוזהרתם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 דצמבר 2020, 21:44

אני אהיה זה שאומר שגם גרסאות הPS4/ONE של המכשף 3 היו כאלה למי שקנה בהשקה חחחח.אבל כן הפעם יהיה להם הרבה פחות תמריץ לעבוד על הגרסאות האלה אז בטח גם ישאר ככה. אני רואה בERA שאנשים מבטלים פרי אורדר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 00:09

זה היה ברור שיהיה מדובר באסון טכני על הקונסולות,פאק על המחשב זה כנראה אסון טכני במצב הנוכחי..מדברים על אוקיינוס של באגים במשחק כרגע.
אני מניח שאני אדע בעצמי מחר..אני כל כך חושש להפעיל אותו על הפיסי שלי שאני כנראה פשוט אצפה ב-TGA במקום :(

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 דצמבר 2020, 02:25

היה אולי אפשר לצפות שסייברפאנק על הקונסולות יהיה "אסון" טכני במובן של ביצועים וגרפיקה, כי זה די ברור שהוא נבנה בשביל לנצל חומרה חזקה בהרבה. אבל אני לפחות לא דמיינתי שהמשחקים של בת'סדה יראו תקינים לידו.. ועוד אחרי כ"כ הרבה דחיות. לוויצ'ר היה באגים, כמו כמעט כל משחק תפקידים עולם פתוח מהסוג הזה, אבל שום דבר שמתקרב למה שיש בסייברפאנק.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 09:13

היסטוריה של דחיות,שמועות עוד לפני השיחרור הרשמי כולל הודעה של cdpr שדי אישרה את המצב על הקונסולות הדור הנוכחי,הסקופ העצום של המשחק...הכתובת הייתה על הקיר. אולי אנשים לא זוכרים,אבל גם וויצ׳ר 3 היה בעייתי על הקונסולות,הרבה יותר ממשחק ממוצע,אבל נראה שלא קרוב למה שהולך עם סייברפאנק. אני אחזור על זה,אני חושב שזה נס שהמשחק הזה בכלל רץ על הדור הנוכחי,כמו שג׳ון אמר בDF,זה באמת משחק פיסי בראש ובראשונה,הקרייסיס החדש.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 דצמבר 2020, 09:54

אבל יש הבדל בין ביצועים רעים ושינמוכים גרפים לבין באגים, שכאמור נמצאים במשחק גם כאשר הוא רץ על המחשב החזק ביותר. עד כמה שאני זוכר הביצועים של הוויצ'ר על הקונסולות היו על הפנים, אבל המשחק לא היה מבוגבג יותר או פחות ממה שהוא היה על המחשב.. ואני לא בטוח שזה שונה כאן."מצב קטסטרופלי" יכול להתייחס לכך שהוא רץ ב 20 fps או משהו כזה, לאו דווקא לכך שיש בו יותר באגים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 10:00

idan כתב:אבל שוב, יש הבדל בין ביצועים רעים ושינמוכים גרפים לבין באגים, שכאמור נמצאים במשחק גם כאשר הוא רץ על המחשב החזק ביותר. עד כמה שאני זוכר הביצועים של הוויצ'ר על הקונסולות היו על הפנים, אבל המשחק לא היה מבוגבג יותר או פחות ממה שהוא היה על המחשב.. ואני לא בטוח שזה שונה כאן."מצב קטסטרופלי" יכול להתייחס לכך שהוא רץ ב 20 fps או משהו כזה, לאו דווקא לכך שיש בו יותר באגים.

אז אני אחזור שוב,הסקופ העצום של המשחק,בשילוב עם החומרה העתיקה של הקונסולות עם דגש על cpu חלשלוש היו מתכון לצרות מלכתחילה,וכן,לרוב משחק שרץ זוועה כולל בתוכו גם הרבה יותר באגים כי באופן טבעי עבודת אופטמיזציה מוצלחת כנראה לא הייתה שם ובמקרה של סייברפאנק מדובר במשחק שגם ככה נאבק לרוץ על החומרה הזו,אני לא מבין איך אפשר לחשוב שמשחק כזה בהיקף עצום כזה עם כל כך הרבה מערכות שונות,יכול לרוץ על חומרה בת 7 ולא להיות האסון הטכני שהוא,ואני לא מגזים,דווקא ברמה הגרפית הופתעתי לטובה,אבל המשחק פשוט לא יציב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 10:06

המקבילה הנכונה כאן היא מה היה קורה אם הוויצ'ר היה יוצא גם לפס3 :)
טוב, אם היה יוצא שנה לפני, אבל עדיין... המשחק הזה בבירור לא נועד לקונסולות מהדור הנכחי וממש חבל שהם בכלל עשו את זה.
מצד שני - המשחק היה אמור לצאת ממזמן והשיקול הכלכלי מן הסתם הוא מה שקובע.
באסה. מקווה שישימו את הגירסה הזו מאחוריהם וישקיעו כבר בשנה הבאה בהרחבות לגירסאות הדור "הבא" והמחשב בלבד.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 דצמבר 2020, 10:16

Uncle Pey'j כתב:
idan כתב:אבל שוב, יש הבדל בין ביצועים רעים ושינמוכים גרפים לבין באגים, שכאמור נמצאים במשחק גם כאשר הוא רץ על המחשב החזק ביותר. עד כמה שאני זוכר הביצועים של הוויצ'ר על הקונסולות היו על הפנים, אבל המשחק לא היה מבוגבג יותר או פחות ממה שהוא היה על המחשב.. ואני לא בטוח שזה שונה כאן."מצב קטסטרופלי" יכול להתייחס לכך שהוא רץ ב 20 fps או משהו כזה, לאו דווקא לכך שיש בו יותר באגים.

אז אני אחזור שוב,הסקופ העצום של המשחק,בשילוב עם החומרה העתיקה של הקונסולות עם דגש על cpu חלשלוש היו מתכון לצרות מלכתחילה,וכן,לרוב משחק שרץ זוועה כולל בתוכו גם הרבה יותר באגים כי באופן טבעי עבודת אופטמיזציה מוצלחת כנראה לא הייתה שם ובמקרה של סייברפאנק מדובר במשחק שגם ככה נאבק לרוץ על החומרה הזו,אני לא מבין איך אפשר לחשוב שמשחק כזה בהיקף עצום כזה עם כל כך הרבה מערכות שונות,יכול לרוץ על חומרה בת 7 ולא להיות האסון הטכני שהוא,ואני לא מגזים,דווקא ברמה הגרפית הופתעתי לטובה,אבל המשחק פשוט לא יציב.

נו אבל הבאגים קיימים גם על המחשב, לא רק על חומרה בת 7 שנים.. אתה מדבר כאילו זאת תופעה שייחודית לגרסת הקונסולות, בזמן שנכון לעכשיו כל מה שאנחנו יודעים על המצב הטכני הרע של המשחק מבוסס רק על גרסת המחשב ( זה מה שקיבלו כל המבקרים עד כמה שאני יודע). מילא, אותי זה הפתיע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 10:57

idan כתב:
Uncle Pey'j כתב:

נו אבל הבאגים קיימים גם על המחשב, לא רק על חומרה בת 7 שנים.. אתה מדבר כאילו זאת תופעה שייחודית לגרסת הקונסולות, בזמן שנכון לעכשיו כל מה שאנחנו יודעים על המצב הטכני הרע של המשחק מבוסס רק על גרסת המחשב ( זה מה שקיבלו כל המבקרים עד כמה שאני יודע). מילא, אותי זה הפתיע.

אתה חושב שגרסאות הקונסולות יגיעו עם פחות באגים? אם cdpr נאבקה לגרום למשחק לרוץ בכלל,אני בכנות לא חושב שqa אינטנסיבי למחוץ באגים לגרסאת הקונסולות היה משהו שבכלל היה בתוכנית שלהם,כל האמירות שלהם של ״אנחני דוחים את המשחק כדי להפוך את גרסאת הקונסלות מושלמת״ היה PR מכובס,הם דחו אותו כדי שהמשחק יוכל לרוץ עליהן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 דצמבר 2020, 11:11

אני יכול להגיד שאיפשהו ביוני 2015 כולה חודש אחרי שהמשחק יצא הנחתי את המכשף 3 בצד נטו בגלל קווסטים מסוימים שלא התחילו בכלל זחילה בקרבות שגרם להם להראות יותר כמו ריקוד בקרקס והשיא זמני טעינה בלתי סבירים לחלוטין חצי שנה אחר כך בערך והמשחק תוקן ברובו המוחלט, חוץ מזמני הטעינה.

עידן אמר שIGN המליצו לחכות חצי שנה,לא? והם נתנו 9 ועוד אהבו אותו, אני יכול רק לדמיין באיזה מצב טכני הזוי המשחק צריך להיות אם מבקר שממש אוהב אותו
אומר את זה ולא ברמיזה.

בסוף זה יתוקן עוד חצי שנה והמשחק יהיה ראוי מהבחינה הטכנית לפחות על הPS5/X/PC אבל אין פה שאלה, גרסאות הדור הנוכחי היו צריכות להתבטל לדעתי.
(איך שלא נקרא לדור ההוא

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2020, 11:47

CDPR היו צריכים להכיר בעובדה שהמהשחק היה צריך להיות בלעדי ל-PC ואז לקבל פורט דור הבא. הם גם יכלו כנראה לשחרר אותו לפני חודש+ ואולי אפילו עם פחות באגים כי הם יכלו להתרכז ב-SKU אחד בודד. שום דבר לא היה קורה אם הוא היה יוצא לפס5 ול-XSX במאי.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 10 דצמבר 2020, 11:54

יכול לעדכן שגרסת הפיסי רצה לא רע בכלל, עם 1070 ti על hige, אני רוב הזמן על ממוצע 60fps בלי דרופים רציניים.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 דצמבר 2020, 11:58

Uncle Pey'j כתב:
idan כתב:
Uncle Pey'j כתב:

אתה חושב שגרסאות הקונסולות יגיעו עם פחות באגים? אם cdpr נאבקה לגרום למשחק לרוץ בכלל,אני בכנות לא חושב שqa אינטנסיבי למחוץ באגים לגרסאת הקונסולות היה משהו שבכלל היה בתוכנית שלהם,כל האמירות שלהם של ״אנחני דוחים את המשחק כדי להפוך את גרסאת הקונסלות מושלמת״ היה PR מכובס,הם דחו אותו כדי שהמשחק יוכל לרוץ עליהן.

לא בטוח שאני מבין על מה אנחנו מתווכחים.. אם אתה חושב שהם דחו את המשחק בשביל שהוא בין היתר יוכל לרוץ על הקונסולות אז סבבה, אני מסכים, זה גם מתכתב אם מה שאמרתי - המשחק נבנה בשביל לנצל חומרה חזקה בהרבה ולכן הגיוני להניח שהוא יצטרך לעבור קיצוצים קשים ביותר בשביל לגרד ביצועים מינימליים על הקונסולות הישנות. בוא נגיד בעדינות שהוא כנראה לא יראה כמו בטריילרים ולא ישמור על 30fps יציב. כל זה לא משנה את העובדה שהמשחק די שבור (מבחינת באגים) גם על החומרה החזקה ביותר... יעני הפריימים ב GTAV על ה xbox360 זוועה, גם בוויצ'ר 3 על הסוויץ' הם לא משהו+המשחק נראה כמו פח אשפה, אבל הם לא משחקים שבורים מבחינת באגים וגליטצ'ים מוזרים, לא ברמה הזאת. לא יודע, אני ציפיתי למוצר אפוי יותר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 12:05

אני מבין את הקו שלך- אתה חושב שזה שמדובר במשחק שאפתני טכנית לא בהכרח אומר שהוא צריך לכלול בתוכו כמויות עצומות של באגים,ובדרך כלל אני נוטה להסכים עם הטענה הזו,אבל חשוב לזכור שכאן מדובר בRPG ענק,ז׳אנר שגם ככה מועד לפורענות עם כמויות באגים גבוהות ממשהו כמו משחק לינארי בגוף שלישי מסוני,ןבמקרה הזה מדובר במשחק שנראה שעושה טובה שהוא רץ בכלל על הדור הקודם,אי אפשר לטעון את זה על TW3 שהיה משחק שיצא בתחילת הדור הקודם,לא אחרי שהדור הבא כבר התחיל,הסקופ היה אחר,הכל היה פחות מורכב אז.
לגבי גרסאת הסוויץ של tw3,סבבה,אבל אל תשכח שבמקרה הזה הגרסא שקיבלה פורט הייתה כבר אפויה יחסית והגיע עם כל תיקוני הבאגים שהקונסולות קיבלו שנים אחורה.

אני חושב שמדובר כאן במסרים שיווקיים מוצלחים מצד cdpr- הם הצליחו לשכנע אנשים שהם דוחים את המשחק בלי הפסקה כי הם איזה פרפקציוניסטיים פסיכיים וזה אולי נכון,אבל רק חלקית,כי זה ברור שהם דחפו את המשחק החוצה לפני שהוא אפוי מספיק,והם כנראה כבר לא יכלו למשוך עוד דחייה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 10 דצמבר 2020, 12:25

ג׳ון מסכם את המצב על הקונסולות טוב:

באטלפילד 3 זכור בתור משחק שהרגיש ונראה כמעט כמו משחק אחר לגמרי על הפיסי לעומת הקונסולות,שנאבקו להריץ אותו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 13:05

זה מסכם עוד יותר טוב :)

WTF

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 10 דצמבר 2020, 13:07

Uncle Pey'j כתב:אני מבין את הקו שלך- אתה חושב שזה שמדובר במשחק שאפתני טכנית לא בהכרח אומר שהוא צריך לכלול בתוכו כמויות עצומות של באגים,ובדרך כלל אני נוטה להסכים עם הטענה הזו,אבל חשוב לזכור שכאן מדובר בRPG ענק,ז׳אנר שגם ככה מועד לפורענות עם כמויות באגים גבוהות ממשהו כמו משחק לינארי בגוף שלישי מסוני,ןבמקרה הזה מדובר במשחק שנראה שעושה טובה שהוא רץ בכלל על הדור הקודם,אי אפשר לטעון את זה על TW3 שהיה משחק שיצא בתחילת הדור הקודם,לא אחרי שהדור הבא כבר התחיל,הסקופ היה אחר,הכל היה פחות מורכב אז.
לגבי גרסאת הסוויץ של tw3,סבבה,אבל אל תשכח שבמקרה הזה הגרסא שקיבלה פורט הייתה כבר אפויה יחסית והגיע עם כל תיקוני הבאגים שהקונסולות קיבלו שנים אחורה.

אני חושב שמדובר כאן במסרים שיווקיים מוצלחים מצד cdpr- הם הצליחו לשכנע אנשים שהם דוחים את המשחק בלי הפסקה כי הם איזה פרפקציוניסטיים פסיכיים וזה אולי נכון,אבל רק חלקית,כי זה ברור שהם דחפו את המשחק החוצה לפני שהוא אפוי מספיק,והם כנראה כבר לא יכלו למשוך עוד דחייה.

אתה נתקע על הגרסת דור קודם, אבל זו בכלל לא הייתה הנקודה המקורית שלי (אולי הניסוח שלי לא היה מוצלח? לא יודע מה הבנת).. לצורך העניין תתעלם מגרסת הקונסולות, היא לא קיימת. המשחק עדיין די שבור על המחשב, מסכים? ברמה שכל ביקורת על המשחק פשוט קטלה אותו באספקט הזה. ואני לא מדבר רק על קריסות או קווסטים שנתקעו, אני מדבר על אנימציות/סקריפטינג/טעינות/דיאלוגים דפוקים של npcs, אלמנטים של ui שהתחרפנו בכל מיני צורות, שיגורים רנדומלים של כל מיני אובייטקים לאוויר או מתחת לאדמה, ai שלעיתים משתבש ופוגם בגיימפלי, פאקים ויזואלים סופר משונים וכו'. מבקר אחד טען שהמשחק כל כך מבוגבג שגם כאשר הוא עבד כמו שצריך הוא לא היה בטוח אם מה שקורה זה מה שצריך לקרות. מבקרים אחרים אמרו שזה הרס להם כמה מהרגעים הכי דרמטים/חשובים במשחק. היה אפילו אחד שאמר שזה הרס לו את הסצינה האחרונה במשחק לפני הכתוביות.

אז יכול להיות שבגרסה הסופית לצרכן עם הפאטצ' הרבה מזה תוקן, אבל תאמין לי ששיחקתי בכמה משחקי תפקידים בחיי ואני מכיר את התופעות לוואי שלפעמים מגיעות איתם, אך קשה לי להסכים שמה שהמבקרים שיחקו בו זה הסטנדרט שהורגלנו אליו במשחקים מהסוג הזה. וכל זה מעבר לכך ש CD RED הימרו את כל הקופה על המשחק הזה ובטריילרים הוא תמיד נראה כמו המשחק המושקע בהיסטוריה, אז וואלה, לא ציפיתי שהוא איכשהו יהיה יותר שבור מ Fallout: New Vegas..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2020, 13:38

לגבי קצב הפריימים, אם תהיתם... על הוואן הבסיסית זה בערך 21 פריימים בממוצע

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים