המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.
glass man כתב:sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.
אני מסכים על ביבי שבונה על שיסוי ושנאה לאחר. אבל האם למשל גנץ או "הישראלים" עושים משהו אחר?
האם לי מזרחי מהפרייפריה האם אני יכול להגיד שגנץ או הישראלים
לא מבססים את כל הקמפיין שלהם על גוש דן ומתעלמים מכל מי שלא נמצא שם? או נגיד ככה שהם מכוונים את כל הקמפיין שלהם לקהל אחד תוך שיסוי ושנאה לחלק אחר של העם?
אין לנו מנהיג ביבי חרא ולא מנהיג אבל גם הם לא מנהיגים.
אני אישית שם בקלפי ליברמן באופן קבוע אבל זה בעיקר בגלל הבוז שלי לגוש המרכז הנוכחי ולביבי.
ביבי אולי חרא ומנצל אנשים חלשים לכוח פוליטי אבל אין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא.
אז שוב כמו שאמרו חזל ביבי אולי חרא ואני לא אוהב את הגישה שלו במיוחד זה שהוא מתייחס לבוחרים שלו משל סבלו מפיגור שכלי ומנצל את הצורך הרגשי שלהם במנהיג שמכיר בקיום שלהם.
אז אם כבר נתקענו עם החרא עדיף בעיני מנהיגים שפועלים מתוך קידום עצמי אבל עושים את עבודתם ממנהיגים חסרי יכולת שכולם דורכים עליהםמה שחשוב לי זה אנחנו ושלא ידרכו עלינו ואת זה נתניהו לפחות עושה
והכוונה שלי באנחנו הוא לעם היהודי.
(אבא יהודי אמא יהודיה סבא יהודי, לא איכפת לי )
אנחנו צריכים מה שטוב לנו
Laskin כתב:שרון, עד הקורונה מעולם לא היו נתוני אבטלה נמוכים יותר עבור השחורים וההיספנים בארה״ב, למשל, ואחוזי התמיכה בטראמפ בקרב לטינים בארה״ב היו טובים יותר בבחירות האחרונות מאשר באלו בהן טראמפ נבחר, כך שאני לא יודע על סמך מה אתה מבסס את זה... אולי על כך ש״כלא ילדים״ (מדיניות שהחלה תחת אובמה אגב) או כותרות כאלו, אבל לך תשאל היספנים בארה״ב מה הם חושבים על עניין ההגירה הבלתי חוקית ותגלה שהם הרבה יותר נוקשים מטראמפ בנושא הזה כמו גם החומה.
sharonbn כתב:glass man כתב:sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני מסכים על ביבי שבונה על שיסוי ושנאה לאחר. אבל האם למשל גנץ או "הישראלים" עושים משהו אחר?
האם לי מזרחי מהפרייפריה האם אני יכול להגיד שגנץ או הישראלים
לא מבססים את כל הקמפיין שלהם על גוש דן ומתעלמים מכל מי שלא נמצא שם? או נגיד ככה שהם מכוונים את כל הקמפיין שלהם לקהל אחד תוך שיסוי ושנאה לחלק אחר של העם?
אין לנו מנהיג ביבי חרא ולא מנהיג אבל גם הם לא מנהיגים.
אני אישית שם בקלפי ליברמן באופן קבוע אבל זה בעיקר בגלל הבוז שלי לגוש המרכז הנוכחי ולביבי.
ביבי אולי חרא ומנצל אנשים חלשים לכוח פוליטי אבל אין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא.
אז שוב כמו שאמרו חזל ביבי אולי חרא ואני לא אוהב את הגישה שלו במיוחד זה שהוא מתייחס לבוחרים שלו משל סבלו מפיגור שכלי ומנצל את הצורך הרגשי שלהם במנהיג שמכיר בקיום שלהם.
אז אם כבר נתקענו עם החרא עדיף בעיני מנהיגים שפועלים מתוך קידום עצמי אבל עושים את עבודתם ממנהיגים חסרי יכולת שכולם דורכים עליהםמה שחשוב לי זה אנחנו ושלא ידרכו עלינו ואת זה נתניהו לפחות עושה
והכוונה שלי באנחנו הוא לעם היהודי.
(אבא יהודי אמא יהודיה סבא יהודי, לא איכפת לי )
אנחנו צריכים מה שטוב לנו
קודם כל: "להתעלם" זה לא שווה לשסות באופן אקטיבי.
לדוגמה, הסרטון "הערבים נוהרים" מכוון באופן בוטה לרגשות פחד/איבה שיש ליהודים נגד ערבים. זה לא אותו דבר כמו להתעלם מהבוחר הערבי. ממש לא.
להצמיד את טיבי לגנץ במודעות זה מכוון לאותו רגש. זה נכון שהתגובה של כחול לבן היתה באותה רמה ("כחול לבן או ארדואן") אבל זה לא אותו דבר. אין מישהו בארץ שצריך להיעלב מהסיסמה הזו.
שנית, ההתעלמות מהמזרחים ו/או הפריפריה היא משותפת לליכוד ולכחול לבן וגם ימינה וגם מרץ וגם עוד. תראה לי איפה לליכוד היה מסר שכוון למזרחים או לפריפריה (כמו שעושה ש"ס כבר 30+ שנה). וד"א, זה לא שהתיחסות לאוכלוסיות האלה מביאה מנדטים. מפלגת העבודה שמה בראשה מזרחי מהפריפריה שכל האג'נדה שלו היתה חברתית/כלכלית כבר לפני יותר מ10 שנים. ושוב פעם בבחירות האחרונות. לא ממש עזר לה.
אני חולק על דעתך שאין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא מהטעמים והדוגמאות שהבאתי כבר. אין לי אף מילה טובה להגיד על גנץ מבחינת כושר מנהיגות ויכולת הנעה של אנשים (אני לא הצבעתי בשבילו) אבל באופן אישי הוא לא ירד לרמה התבטאויות של נתניהו ושאר בכירי הליכוד והקמפיין של כחול לבן היה אמנם מבוסס על "לא ביבי" אבל לא על שיסוי נגד אוכלוסיות שלמות.
Laskin כתב:זה שהוא היה טוב להם מבחינות מסויימות - זה נכון, אבל לא אומר שזה הכי טוב שיכול להיות, או קרוב לזה.
אין שום דבר שטראמפ עשה שמישהו כמו טד קרוז לא יוכל לעשות טוב יותר, והוא עוד אופציה יחסית גנרית וצפויה, יש שם המון אנשים מוכשרים כמו דן קראנשו או ניקי היילי הנפלאה, ועוד "צעירים" רבים אחרים. האמת, אפילו לבן של דונלד (ג'וניור) יש מצב טוב יותר מטראמפ עצמו ותכל'ס? אחרי ששמעתי וראיתי לא מעט ראיונות איתו - הוא ממש ממש סבבה, פי אלף יותר טוב מאבא שלו עם הטורטוויטר שלו.
גם צריך לזכור שעוד 4 שנים טראמפ יהיה בן 78, וזה גיל שבו כל שנה מאוד משמעותית, אמנם ביידן זכה עכשיו אבל לו עשו את החיים הכי קלים שיש בתקשורת, מה שלא יקרה עם ריצה נוספת של טראמפ, מן הסתם.
glass man כתב:אה אז אני מבין שלדעתך התעלמות ושיסוי הם בסדר כל עוד עושים אותם בפאסיב אגרסיב ארסי? רק שיסוי ישיר ובוטה בסגנון ביבי הוא פסול? כל עוד הוא מתחת לחגורה הכול טוב.
glass man כתב:איך העבודה פנתה אי פעם למזרחים? מרגלית שהיה גם במפלגת העבודה וגם במחנה הציוני אמר "גנבתם לנו את המדינה כבנימאט" ציטוט שלו.
מי אותם אנשים שגנבו לו את המדינה לדבריו ? אלה בוודאי לא הקהל של כחול לבן. אז בגלל שזו הסתה של פאסיב אגרסיב אז זה לא הסתה.. הבנתי... זה מקובל.
sharonbn כתב:אה, פאסיב אגרסיב קלאסי זה לא סיסמה. טוב, לפחות זה לא ארסי.
אתה ממשיך להצמד להתבטאות של אראל מרגלית כאילו זה המסר המרכזי של הקמפיין הבחירות של כל המפלגה. אתה מתעלם לחלוטין מכל מכל הדברים האחרים שכתבתי.
קודם כל המסר של מרגלית בכלל לא כוון לכלל הציבור, אלא זה היה חלק מהקמפיין האישי שלו בבחירות המקדימות של מפלגת העבודה. זה בכלל לא המסר של מפלגת העבודה. לא ארסי ולא קלאסי.
אבל כל זה לא משנה עכשיו, כי חיפשתי ומצאתי את הסרטון המקורי שלו מ2016.
אז הנה הסרטון שלו
https://news.walla.co.il/item/2954583
הוא תוקף שם את לה פמיליה, נערי הגבעות, ארגון לה"בה וכיו"ב - כולם ארגוני ימין מובהקים.
את מי הוא מהלל? את הפנתרים השחורים.
לך תחפש מי אלה היו הפנתרים השחורים ותראה איזה אשכנזים בורגנים הם היו
ולקראת הסוף יש את הפנינים האלה:
"אנחנו פישלנו כי השארנו להם את הרחובות. כי השארנו את הבמה לאלה שתוקעים דגלים בתחת במקום להניף אותם בגאווה." - הממ... מעניין למי מרגלית רומז ב"אלה שתוקעים דגלים בתחת" ...
ואח"כ זה מגיע
"פישלנו כי תקפנו את מנשקי המזוזות במקום פשוט לנשק אותם. בקיצור, פישלנו כי שתקנו"
אז זה קלאסי או ארסי?
ובבקשה, תחסוך ממני את ה"מפגין כח" וה"זכויות העם היהודי" וכל הבולשיט הזה. מה זה בכלל שייך לדיון? אתה לא יכול לדבר לענין בלי סיסמאות תעמולה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים