נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 24 דצמבר 2020, 16:34

אנחנו אפילו לא יודעים עדין איזה מפלגות יתמודדו בבחירות הקרובות ואילו יתמזגו עם אלו, כך שמן הסתם הסקרים שווים כקליפת השום כרגע.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 24 דצמבר 2020, 22:48

עורכי הדין של ראש הממשלה מעורבים בניסיון להשחיר את השופטים במשפט שלו.
באמת, אין מילים אחרות חוץ מארגון פשע. התנהלות של מאפיונר לכל דבר ועניין.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 11:20

הנשיא (בקרוב לשעבר) טראמפ מנסה לשכנע, כמעט בכח, עם איומים מרומזים, את שר הפנים שלו, רפובליקאי אדוק, שיעשה שינוי ו/או ספירה מחדש ו/או חקירה של תוצאות הבחירות בג'ורג'יה. "תביא לי 11,780 קולות, לא צריך יותר"
ארגון פשע זה אמנסטי ליד הבריון הזה. יאללה שיתנו לו פרס נובל לשלום ושיעוף לנו מהעיניים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 11:22

תתכונן כי הוא יחזור בעתיד.
רק טראמפ.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 11:30

טראמפ היה באמת נשיא טוב לישראל ובזכותו ישראל חתמה על שלל הסכמי השלום בשנה האחרונה.
בנוסף, יש לי חששות כבדים שביידן יחדש או יחתום על הסכם חדש עם איראן. רע מאד לישראל שתצטרך להילחם לבדה מול האיום הקיומי הזה.
אבל בתחומי פנים ובמאבק בקורונה ההתנהגות שלו היא הזויה וגובלת בפלילים

זה קצת דומה לאמביוולנטיות שאני חש כלפי נתניהו. גם לו מגיע קרדיט בתחומים מסוימים (כמו מבצע החיסונים) אבל בתחומים אחרים הוא מעורר בי חלחלה וגועל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 12:59

הוא לא תמיד אדם נעים, הוא מזלזל בכל מי שלא בא לו טוב בעין כולל במשפחה שלו אחותו למשל. אבל הוא טוב לאמריקה ומה שטוב לאמריקה טוב לנו לפי דעתי.

אבל אני לגמרי מבין למה לא היית רוצה להיות חבר שלו למשל.
גם אני חושש מביידן הוא לא צפוי לנו.

בקצרה אני מסכים עם דברים שאמרת עליו ועל נתניהו אבל קח בחשבון את מה שאמרו חזל ולדעתי צדקו בעניין הזה

"אין מעמידין פרנס על הציבור אם אין לו קופת שרצים" כלומר לצערנו מנהיג חייב להיות אדם קצת חרא אחרת אתה מקבל כחלון שכולם דורכים עליו כי הוא ישר או גנץ :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2021, 13:10

הוא לא יחזור בעתיד, הוא הולך להיות מוצף בתביעות ויבלה סביב עורכי דין ומשפטים בשנים הקרובות, אין (כמעט) מצב שהרפובליקנים יעמידו אותו שוב

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 13:36

לאסקין אני מוכן להמר על הנקודות שלי משרשור ההתערבויות אם בא לך :) אבל לך תדע אולי האמריקאים שונאים שטוב להם :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2021, 13:51

זה שהוא היה טוב להם מבחינות מסויימות - זה נכון, אבל לא אומר שזה הכי טוב שיכול להיות, או קרוב לזה.
אין שום דבר שטראמפ עשה שמישהו כמו טד קרוז לא יוכל לעשות טוב יותר, והוא עוד אופציה יחסית גנרית וצפויה, יש שם המון אנשים מוכשרים כמו דן קראנשו או ניקי היילי הנפלאה, ועוד "צעירים" רבים אחרים. האמת, אפילו לבן של דונלד (ג'וניור) יש מצב טוב יותר מטראמפ עצמו ותכל'ס? אחרי ששמעתי וראיתי לא מעט ראיונות איתו - הוא ממש ממש סבבה, פי אלף יותר טוב מאבא שלו עם הטורטוויטר שלו.

גם צריך לזכור שעוד 4 שנים טראמפ יהיה בן 78, וזה גיל שבו כל שנה מאוד משמעותית, אמנם ביידן זכה עכשיו אבל לו עשו את החיים הכי קלים שיש בתקשורת, מה שלא יקרה עם ריצה נוספת של טראמפ, מן הסתם.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 14:15

"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 14:28

sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.

אני מסכים על ביבי שבונה על שיסוי ושנאה לאחר. אבל האם למשל גנץ או "הישראלים" עושים משהו אחר?

האם לי מזרחי מהפרייפריה האם אני יכול להגיד שגנץ או הישראלים
לא מבססים את כל הקמפיין שלהם על גוש דן ומתעלמים מכל מי שלא נמצא שם? או נגיד ככה שהם מכוונים את כל הקמפיין שלהם לקהל אחד תוך שיסוי ושנאה לחלק אחר של העם?

אין לנו מנהיג ביבי חרא ולא מנהיג אבל גם הם לא מנהיגים.

אני אישית שם בקלפי ליברמן באופן קבוע אבל זה בעיקר בגלל הבוז שלי לגוש המרכז הנוכחי ולביבי.

ביבי אולי חרא ומנצל אנשים חלשים לכוח פוליטי אבל אין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא.

אז שוב כמו שאמרו חזל ביבי אולי חרא ואני לא אוהב את הגישה שלו במיוחד זה שהוא מתייחס לבוחרים שלו משל סבלו מפיגור שכלי ומנצל את הצורך הרגשי שלהם במנהיג שמכיר בקיום שלהם.

אז אם כבר נתקענו עם החרא עדיף בעיני מנהיגים שפועלים מתוך קידום עצמי אבל עושים את עבודתם ממנהיגים חסרי יכולת שכולם דורכים עליהם :) מה שחשוב לי זה אנחנו ושלא ידרכו עלינו ואת זה נתניהו לפחות עושה :)
והכוונה שלי באנחנו הוא לעם היהודי.
(אבא יהודי אמא יהודיה סבא יהודי, לא איכפת לי )
אנחנו צריכים מה שטוב לנו :)
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 05 ינואר 2021, 14:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 ינואר 2021, 14:30

שרון, עד הקורונה מעולם לא היו נתוני אבטלה נמוכים יותר עבור השחורים וההיספנים בארה״ב, למשל, ואחוזי התמיכה בטראמפ בקרב לטינים בארה״ב היו טובים יותר בבחירות האחרונות מאשר באלו בהן טראמפ נבחר, כך שאני לא יודע על סמך מה אתה מבסס את זה... אולי על כך ש״כלא ילדים״ (מדיניות שהחלה תחת אובמה אגב) או כותרות כאלו, אבל לך תשאל היספנים בארה״ב מה הם חושבים על עניין ההגירה הבלתי חוקית ותגלה שהם הרבה יותר נוקשים מטראמפ בנושא הזה כמו גם החומה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 15:52

glass man כתב:
sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.

אני מסכים על ביבי שבונה על שיסוי ושנאה לאחר. אבל האם למשל גנץ או "הישראלים" עושים משהו אחר?

לא מבססים את כל הקמפיין שלהם על גוש דן ומתעלמים מכל מי שלא נמצא שם? או נגיד ככה שהם מכוונים את כל הקמפיין שלהם לקהל אחד תוך שיסוי ושנאה לחלק אחר של העם?

אני אישית שם בקלפי ליברמן באופן קבוע אבל זה בעיקר בגלל הבוז שלי לגוש המרכז הנוכחי ולביבי.

ביבי אולי חרא ומנצל אנשים חלשים לכוח פוליטי אבל אין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא.

אז שוב כמו שאמרו חזל ביבי אולי חרא ואני לא אוהב את הגישה שלו במיוחד זה שהוא מתייחס לבוחרים שלו משל סבלו מפיגור שכלי ומנצל את הצורך הרגשי שלהם במנהיג שמכיר בקיום שלהם.

אז אם כבר נתקענו עם החרא עדיף בעיני מנהיגים שפועלים מתוך קידום עצמי אבל עושים את עבודתם ממנהיגים חסרי יכולת שכולם דורכים עליהם :) מה שחשוב לי זה אנחנו ושלא ידרכו עלינו ואת זה נתניהו לפחות עושה :)

קודם כל: "להתעלם" זה לא שווה לשסות באופן אקטיבי.
לדוגמה, הסרטון "הערבים נוהרים" מכוון באופן בוטה לרגשות פחד/איבה שיש ליהודים נגד ערבים. זה לא אותו דבר כמו להתעלם מהבוחר הערבי. ממש לא.
להצמיד את טיבי לגנץ במודעות זה מכוון לאותו רגש. זה נכון שהתגובה של כחול לבן היתה באותה רמה ("כחול לבן או ארדואן") אבל זה לא אותו דבר. אין מישהו בארץ שצריך להיעלב מהסיסמה הזו.

שנית, ההתעלמות מהמזרחים ו/או הפריפריה היא משותפת לליכוד ולכחול לבן וגם ימינה וגם מרץ וגם עוד. תראה לי איפה לליכוד היה מסר שכוון למזרחים או לפריפריה (כמו שעושה ש"ס כבר 30+ שנה). וד"א, זה לא שהתיחסות לאוכלוסיות האלה מביאה מנדטים. מפלגת העבודה שמה בראשה מזרחי מהפריפריה שכל האג'נדה שלו היתה חברתית/כלכלית כבר לפני יותר מ10 שנים. ושוב פעם בבחירות האחרונות. לא ממש עזר לה.

אני חולק על דעתך שאין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא מהטעמים והדוגמאות שהבאתי כבר. אין לי אף מילה טובה להגיד על גנץ מבחינת כושר מנהיגות ויכולת הנעה של אנשים (אני לא הצבעתי בשבילו) אבל באופן אישי הוא לא ירד לרמה התבטאויות של נתניהו ושאר בכירי הליכוד והקמפיין של כחול לבן היה אמנם מבוסס על "לא ביבי" אבל לא על שיסוי נגד אוכלוסיות שלמות.
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 05 ינואר 2021, 16:11, נערך 3 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 16:00

Laskin כתב:שרון, עד הקורונה מעולם לא היו נתוני אבטלה נמוכים יותר עבור השחורים וההיספנים בארה״ב, למשל, ואחוזי התמיכה בטראמפ בקרב לטינים בארה״ב היו טובים יותר בבחירות האחרונות מאשר באלו בהן טראמפ נבחר, כך שאני לא יודע על סמך מה אתה מבסס את זה... אולי על כך ש״כלא ילדים״ (מדיניות שהחלה תחת אובמה אגב) או כותרות כאלו, אבל לך תשאל היספנים בארה״ב מה הם חושבים על עניין ההגירה הבלתי חוקית ותגלה שהם הרבה יותר נוקשים מטראמפ בנושא הזה כמו גם החומה.

בסדר, אני אשתוק במקומות שאין לי בהם מושג. רק שיהיה ברור שיש הבדל בין אופי התמיכה הממסדית באוכלוסיה לבין התמיכה הפופולארית שזה מביא בבחירות. הרי אם זה היה נכון, אז כל האוכלוסיות החלשות היו אמורים להצביע מרץ וכל אלה מהרצליה פיתוח היו אמורים להצביע ליכוד. אנשים לא בהכרח מצביעים למי שמקדם (או מבטיח לקדם) את האינטרסים האישיים/כלכליים שלהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 17:52

sharonbn כתב:
glass man כתב:

קודם כל: "להתעלם" זה לא שווה לשסות באופן אקטיבי.
לדוגמה, הסרטון "הערבים נוהרים" מכוון באופן בוטה לרגשות פחד/איבה שיש ליהודים נגד ערבים. זה לא אותו דבר כמו להתעלם מהבוחר הערבי. ממש לא.
להצמיד את טיבי לגנץ במודעות זה מכוון לאותו רגש. זה נכון שהתגובה של כחול לבן היתה באותה רמה ("כחול לבן או ארדואן") אבל זה לא אותו דבר. אין מישהו בארץ שצריך להיעלב מהסיסמה הזו.

שנית, ההתעלמות מהמזרחים ו/או הפריפריה היא משותפת לליכוד ולכחול לבן וגם ימינה וגם מרץ וגם עוד. תראה לי איפה לליכוד היה מסר שכוון למזרחים או לפריפריה (כמו שעושה ש"ס כבר 30+ שנה). וד"א, זה לא שהתיחסות לאוכלוסיות האלה מביאה מנדטים. מפלגת העבודה שמה בראשה מזרחי מהפריפריה שכל האג'נדה שלו היתה חברתית/כלכלית כבר לפני יותר מ10 שנים. ושוב פעם בבחירות האחרונות. לא ממש עזר לה.

אני חולק על דעתך שאין אף אף מנהיג בישראל שפחות חרא מהטעמים והדוגמאות שהבאתי כבר. אין לי אף מילה טובה להגיד על גנץ מבחינת כושר מנהיגות ויכולת הנעה של אנשים (אני לא הצבעתי בשבילו) אבל באופן אישי הוא לא ירד לרמה התבטאויות של נתניהו ושאר בכירי הליכוד והקמפיין של כחול לבן היה אמנם מבוסס על "לא ביבי" אבל לא על שיסוי נגד אוכלוסיות שלמות.

אה אז אני מבין שלדעתך התעלמות ושיסוי הם בסדר כל עוד עושים אותם בפאסיב אגרסיב ארסי? רק שיסוי ישיר ובוטה בסגנון ביבי הוא פסול? כל עוד הוא מתחת לחגורה הכול טוב.

איך העבודה פנתה אי פעם למזרחים? מרגלית שהיה גם במפלגת העבודה וגם במחנה הציוני אמר "גנבתם לנו את המדינה כבנימאט" ציטוט שלו.
מי אותם אנשים שגנבו לו את המדינה לדבריו ? אלה בוודאי לא הקהל של כחול לבן. אז בגלל שזו הסתה של פאסיב אגרסיב אז זה לא הסתה.. הבנתי... זה מקובל.

ביבי חרא, שס חרא והליכוד חרא והעבודה חרא בגלל זה אף אחד מהם הוא לא מנהיג כי כל אחד מהם מנצל את המצב הקיים לתועלת פוליטית, מנהיג אמיתי זה מישהו כמו אריק שרון שאפילו לא היה צריך לנצל שום שד עדתי שום ולא לפנות לשום קהל אנשים פשוט הרגישו בעצמות שלהם את המנהיגות שלו והלכו אחריו.

זה מה שאני אומר שחסר.

אם יש מנהיג שהוא לא חרא לדעתך, אז מי זה המנהיג הזה? איפה הוא?

כחול לבן יכלו לקחת את הבחירות אם הם היו יודעים לפנות למזרחים ולגרום להם להרגיש רצויים שם.

אני לא אומר שבפועל הם היו צריכים לשבת עם אוחנה או רגב שגם אני לא מעריך במיוחד, או שהיו צריכים לעשות איזה נאום פולטיקלי קורקט של "כולנו אותו דבר" בלה בלה בלה
אבל לא חסרות דרכים להביא את המזרחים ו "מנשקי המזוזות" לכחול לבן.

פשוט לא היה להם עניין בזה כי הם רכבו על הגימיק של "משה מאופקים מצביע ליכוד, אז אם אתם לא רוצים לצאת משה מאופקים תצביעו לנו" שזה הכי שיסוי והכי פילוג

מזרחי הוא חסר כישרון שאף פעם לא באמת התקבל במפלגת העבודה באמת, לא עם קהל המצביעים האמיתי שלהם, ולכן היא גם הידרדרה למצב שלה.

ש'ס פשוט יש לה מונופול על מזרחים במצב כלכלי בקרשים, כי אין מה לעשות הם מרגישים שהם היחידים שמסתכלים עליהם, הם וביבי שוב אם כחול לבן היו משכיילים להסתכל עליהם ביבי כבר היה מזמן בחוץ.

הליכוד לא עושה כלום בשביל המזרחים בפועל אבל כמו שאמרתי יש שם ניצול ציני ביותר של המצב שלהם, ביבי יודע לתת למזרחים הרגשה כוזבת של "אני משלכם"
ורוכב על זה והם בתורם לפחות מעריכים את ההבנה שלו את המנטליות הערבית, הוא מבין את המנטליות הערבית כמו שצריך.

אני אפילו לא מדבר על זה שהמזרחים טועים שהם נופלים בפח של ביבי שוב ושוב ושוב אבל אין להם מבחינתם אלטרנטיבה.

אבל שוב, מעניין מי המנהיג הזה שאתה בונה עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ינואר 2021, 18:10

מה זה בדיוק אומר "לעשות בשביל המזרחיים"? לעזור לעיירות הפיתוח? אני לא כל כך בטוח מי אי פעם עשה משהו בשביל העיירות פיתוח בשלושה עשורים האחרונים. לדעתי ביבי אחד הראשי ממשלה הכי חסרי יכולת שהיו במדינה ועדין, אני לא בטוח מה ראשי ממשלה אחרים עשו בשביל עיירות הפיתוח שלהצביע לו אמור להיות איזו בגידה ברווחה של עצמם. אולמרט, ברק ורבין זרקו עליהם מליארדים או משהו כזה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 18:17

Laskin כתב:זה שהוא היה טוב להם מבחינות מסויימות - זה נכון, אבל לא אומר שזה הכי טוב שיכול להיות, או קרוב לזה.
אין שום דבר שטראמפ עשה שמישהו כמו טד קרוז לא יוכל לעשות טוב יותר, והוא עוד אופציה יחסית גנרית וצפויה, יש שם המון אנשים מוכשרים כמו דן קראנשו או ניקי היילי הנפלאה, ועוד "צעירים" רבים אחרים. האמת, אפילו לבן של דונלד (ג'וניור) יש מצב טוב יותר מטראמפ עצמו ותכל'ס? אחרי ששמעתי וראיתי לא מעט ראיונות איתו - הוא ממש ממש סבבה, פי אלף יותר טוב מאבא שלו עם הטורטוויטר שלו.

גם צריך לזכור שעוד 4 שנים טראמפ יהיה בן 78, וזה גיל שבו כל שנה מאוד משמעותית, אמנם ביידן זכה עכשיו אבל לו עשו את החיים הכי קלים שיש בתקשורת, מה שלא יקרה עם ריצה נוספת של טראמפ, מן הסתם.

אני לא נגד טראמפ ג'וניור, הוא second best. בהחלט יש מה לצפות ממנו ואני מסכים שהגיל של טראמפ יכול להיות קריטי בשבילו, אני פשוט מהמר שההתפכחות של הקהל האמריקי מביידן ומכל מורשת אובמה שהוא מייצג, יכולים להביא לרפובליקינים את הניצחון על מגש של כסף כבר ב2024, אם זה יהיה טראמפ ג'וניור וטראמפ יהיה כוח משפיע בוודאי מאחורי הקלעים, אני לגמרי בעדו או כל מועמד רפובליקני אחר, אבל אם טראמפ ישאר עם הכוח שלו ותבער בו התשוקה לנצח את הבחירות הוא עוד יכול לעשות את זה בעיני.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 18:40

glass man כתב:אה אז אני מבין שלדעתך התעלמות ושיסוי הם בסדר כל עוד עושים אותם בפאסיב אגרסיב ארסי? רק שיסוי ישיר ובוטה בסגנון ביבי הוא פסול? כל עוד הוא מתחת לחגורה הכול טוב.

וואללה אתה יכול להצטרף לצוות ההסברה של הליכוד. מה זה "פאסיב אגרסיב ארסי"? כאילו, יש פאסיב אגרסיב שהוא לא ארסי? מספיק עם הסיסמאות. אנחנו לא במשרד יח"צ פה. כמו שכבר אמרתי - התעלמות זה התעלמות. אין לזה דרגות. זה לא אותו דבר כמו קמפיין אקטיבי של שיסוי.

glass man כתב:איך העבודה פנתה אי פעם למזרחים? מרגלית שהיה גם במפלגת העבודה וגם במחנה הציוני אמר "גנבתם לנו את המדינה כבנימאט" ציטוט שלו.
מי אותם אנשים שגנבו לו את המדינה לדבריו ? אלה בוודאי לא הקהל של כחול לבן. אז בגלל שזו הסתה של פאסיב אגרסיב אז זה לא הסתה.. הבנתי... זה מקובל.

העבודה לא סתם פנתה אל המזרחים/פריפריה. העבודה האם אמא של פנתה אליהם: קודם כל היא שמה בראשה את עמיר פרץ: מרוקאי משדרות. יותר בשר מבשרם אי אפשר להגיע. זה אמור להיות מסר קצת יותר חד וברור מאשר איזה התבטאות של איזה מישהו מהעשירייה השניה (ורק לשם דיוק, מרגלית התכוון שהימין גנב לו את המדינה, לא המזרחים ולא הפריפריה).
שנית, תרענן את הזכרון שלך: הקמפיין של פרץ ב 2006 התבסס כמעט באופן בלעדי על אג'נדה של עזרה לשכבות החלשות: למשל אחת הנקודות העיקריות בקמפיין היתה העלאת שכר מינימום. והוא אפילו עמד בהבטחה לבוחר: בהסכם הקואליציוני שנחתם עם קדימה היה סעיף של העלאת שכר מינימום שבוצע. סעיפים נוספים היו צמצום כוחן של חברות כ"א וצו המחייב כל מעסיק בישראל לשלם בעבור פנסיה לכל עובד.
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 05 ינואר 2021, 18:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ינואר 2021, 18:50

אם כבר שכר מינימום, תחת שלטון של ביבי השכר מינימום עלה מ-3850 ל-5300. לא שלביבי היה יותר מדי יד בזה, זה יותר ההסתדרות, אבל עדין :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 19:08

שרון אני צריך לעבוד במשרד ההסברה של הליכוד ואני מדבר בסיסמאות, הכי קל להגיד למישהו שמציג עמדה מנוגדת לשלך שהוא סה'כ יחצן.שלא ברור לי איך אני לא חוסך את הביקורת שלי מהמזרחים במיוחד.

פאסיב אגרסיב ארסי זה "גנבתם לנו את המדינה כבנימאט" הצהרה כזו היא מנצחת עבור מרגלית, כי למקרה שאיזה מזרחי יקפוץ ויגיד שמדובר בהסתה פאסיבית אגרסבית, מרגלית יכל לטעון "בכיינים המזרחים האלה כל היום אכלו לי שתו לי" בעוד ברור לו שהמסר שלו עבר.

זה פשוט פאסיב אגרסיב קלאסי מצידו. ואני יכול להביא דברים דומים מהנדל (שאתה תמצא פה בפורום המון הערכה שלי להנדל, אין קשר, הוא טעה בזה) מהצד של כחול לבן.

אין פה דיבור בסיסמאות.

איך אפשר להגיד ש"גנבתם לנו את המדינה" זה ימנים, הרי מה הם הימנים שיכולים לדברי מרגלית לגנוב לו? איזה חלק בעם היהודי הכי מזוהה כמצביע ימין מסורתי?
אלה לא הקיבוצניקים, והימנים הרוסים (ואני) בדרך כלל מצביעים לליברמן. הרי הוא לא מתכוון לאתיופים.

ושוב יש עניין של מנטליות מזרחית.

המנטליות המזרחית, כמו שאפשר להבין אותה אצל רוב המזרחים/מדינות ערב/התנך וספרים שנכתבו במזרח התיכון.

כל התרבות הזו זו תרבות שמעריכה כוח, כבוד עצמי, וכבוד למסורת.

אני לא אומר עכשיו אם זה טוב או לא טוב, טוב זה עניין סובייקטיבי, אבל שאתה במזרח התיכון, כדי לשרוד פה אנחנו צריכים לשחק את המשחק המזרח תיכוני.
אבל ביבי בשביל המזרחים הוא ההתגלמות של המנטליות המזרחית.

הוא מפגין כוח באי הפשרנות שלו על זכויות העם היהודי וממשיך לדרוש הכרה בישראל כמדינת העם. זה כביכול הכוח. הכבוד העצמי, זה שהוא מוכן לדבר עם הערבים אם הוא יקבל משהו בתמורה בשביל העם, ולא מוכן לתת להם דברים, בשביל שהערבים יאהבו אותנו. והכבוד למסורת זה עניין מאוד של כל אחד לעצמו וגם כל אחד יכול לפרש את זה איך שבא לו, אבל הכבוד והגאווה שביבי מפגין לזה שהוא יהודי זה קונה גם את המזרחים וגם את הערבים.

בגלל זה אתה יכול לראות שהמנטליות שלו בשילוב טראמפ יצרו את הסכמי השלום האחרונים, כי הוא מה שנקרא "Get it "

הבעיה איתו זה כל שאר הערכים הקפיטליסטים שלו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 19:32

אה, פאסיב אגרסיב קלאסי זה לא סיסמה. טוב, לפחות זה לא ארסי.
אתה ממשיך להצמד להתבטאות של אראל מרגלית כאילו זה המסר המרכזי של הקמפיין הבחירות של כל המפלגה. אתה מתעלם לחלוטין מכל מכל הדברים האחרים שכתבתי.
קודם כל המסר של מרגלית בכלל לא כוון לכלל הציבור, אלא זה היה חלק מהקמפיין האישי שלו בבחירות המקדימות של מפלגת העבודה. זה בכלל לא המסר של מפלגת העבודה. לא ארסי ולא קלאסי.

אבל כל זה לא משנה עכשיו, כי חיפשתי ומצאתי את הסרטון המקורי שלו מ2016.
אז הנה הסרטון שלו
https://news.walla.co.il/item/2954583
הוא תוקף שם את לה פמיליה, נערי הגבעות, ארגון לה"בה וכיו"ב - כולם ארגוני ימין מובהקים.
את מי הוא מהלל? את הפנתרים השחורים.
לך תחפש מי אלה היו הפנתרים השחורים ותראה איזה אשכנזים בורגנים הם היו

ולקראת הסוף יש את הפנינים האלה:
"אנחנו פישלנו כי השארנו להם את הרחובות. כי השארנו את הבמה לאלה שתוקעים דגלים בתחת במקום להניף אותם בגאווה." - הממ... מעניין למי מרגלית רומז ב"אלה שתוקעים דגלים בתחת" ...

ואח"כ זה מגיע
"פישלנו כי תקפנו את מנשקי המזוזות במקום פשוט לנשק אותם. בקיצור, פישלנו כי שתקנו"

אז זה קלאסי או ארסי?

ובבקשה, תחסוך ממני את ה"מפגין כח" וה"זכויות העם היהודי" וכל הבולשיט הזה. מה זה בכלל שייך לדיון? אתה לא יכול לדבר לענין בלי סיסמאות תעמולה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 20:27

sharonbn כתב:אה, פאסיב אגרסיב קלאסי זה לא סיסמה. טוב, לפחות זה לא ארסי.
אתה ממשיך להצמד להתבטאות של אראל מרגלית כאילו זה המסר המרכזי של הקמפיין הבחירות של כל המפלגה. אתה מתעלם לחלוטין מכל מכל הדברים האחרים שכתבתי.
קודם כל המסר של מרגלית בכלל לא כוון לכלל הציבור, אלא זה היה חלק מהקמפיין האישי שלו בבחירות המקדימות של מפלגת העבודה. זה בכלל לא המסר של מפלגת העבודה. לא ארסי ולא קלאסי.

אבל כל זה לא משנה עכשיו, כי חיפשתי ומצאתי את הסרטון המקורי שלו מ2016.
אז הנה הסרטון שלו
https://news.walla.co.il/item/2954583
הוא תוקף שם את לה פמיליה, נערי הגבעות, ארגון לה"בה וכיו"ב - כולם ארגוני ימין מובהקים.
את מי הוא מהלל? את הפנתרים השחורים.
לך תחפש מי אלה היו הפנתרים השחורים ותראה איזה אשכנזים בורגנים הם היו

ולקראת הסוף יש את הפנינים האלה:
"אנחנו פישלנו כי השארנו להם את הרחובות. כי השארנו את הבמה לאלה שתוקעים דגלים בתחת במקום להניף אותם בגאווה." - הממ... מעניין למי מרגלית רומז ב"אלה שתוקעים דגלים בתחת" ...

ואח"כ זה מגיע
"פישלנו כי תקפנו את מנשקי המזוזות במקום פשוט לנשק אותם. בקיצור, פישלנו כי שתקנו"

אז זה קלאסי או ארסי?

ובבקשה, תחסוך ממני את ה"מפגין כח" וה"זכויות העם היהודי" וכל הבולשיט הזה. מה זה בכלל שייך לדיון? אתה לא יכול לדבר לענין בלי סיסמאות תעמולה?

ניסיתי להסביר לך, למה כחול לבן הפסידו את הבחירות, אבל כנראה שמצביעי השמאל הם כמו הנהגת השמאל (לא מפתיע) ועיוורים לכל מה ששונה מהם.

עצם זה שאתה לוקח את מה שהוא לב העניין ואתה קורא לזה בולשיט מוכיח שאני מדבר עברית, ואתה מדבר סינית.

הם הפסידו בגלל שכמוך הם שמים פס על כל מה שכתבתי למעלה.

כשתרצה לנהל דיון לעניין ולא לעסוק בפטרוניזציה, תחדש איתי את הדיון.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 21:00

הא?? מה הקשר עם כחולן לבן בכלל??
הזוי...
נ.ב., לידיעתך, כחול לבן לא הפסידו את הבחירות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 ינואר 2021, 21:11

בסדר אני הזוי.

מה שעושה לך טוב.

זלזול, פטרוניזציה בכל מי שחושב אחרת ממך, אולי יגרום לך להרגיש סבבה אבל זה לא יהפוך אותך לצודק. חוסר הרצון שלך אפילו לנסות לשמוע דעה שונה משלך
הוא פשוט מראה, של כל הגוש שאתה מצביע לו.בגלל הלך המחשבה הזה השלום נתקע כל כך הרבה שנים.

אבל ברור לי למה אתה לא מוכן אפילו לשקול את מה שאני אומר, למה לשנות דעה? אנחנו פה בשביל להוציא קיטור על טראמפ וזהו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 05 ינואר 2021, 21:24

אני לא מזלזל במי שחושב אחרת ממני.
אני עניתי יפה וברצינות לטענות שלך. עד כדי כך התיחסתי ברצינות שאשכרה הלכתי ושלפתי והסתכלתי על הסרטון של מרגלית כדי להבין הכצעקתה
ועניתי ברצינות ולענין בלי לדחוף שום תעמולה וסיסמאות לא שייכות. עד שנמאס לי מההתעלמות שלך מהתשובות שלי.
אם זה אצלך זלזול ופטרוניזציה - מה שעושה לך טוב.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים