נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 07 ינואר 2021, 01:42

דיסטופיה זה כשהממשלה פולשת למרחב הפרטי, לא כשאנשים פרטיים פולשים לבנייני הממשלה.
אבל אם כבר פולשים, כדאי שיהיה נימוק מוצדק. הנימוק של גניבת הבחירות לא מוצדק. וביידן צודק, טראמפ לגמרי אשם פה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 08:30

טוב, אולי עכשיו לפחות גלאס ירד מהעץ שטראמפ הולך להיות המועמד הרפובליקני ב-2024 :)

טראמפ גינה מספר פעמים את מה שקורה שם בזמן שזה קרה שם כמו גם כל משפחתו וכל הרפובליקנים כולם, זה שהוא טען ש״גנבו לו את הבחירות״ - זה נכון גם לגבי הילארי (ובמשך 4 שנים שלמות) וגם לגבי אל גור, גם אם הם לא היו נחושים כמו טראמפ. האלימות שהייתה שם אתמול היא המשך ישיר ל-4 שנים של התפרעויות ברחובות שהרסו חיים רבים של תושבים שלא עשו שום דבר רע, מהבחינה הזו - מה שהיה אתמול הוא גרוע פחות, כי לי לא כואב הלב כשמבנה ממשלתי ״מחולל״ כמו שכאב לי הלב על עסק קטן/בינוני/גדול ששוברים, בוזזים ושורפים אותו, וגם מתו לא מעט אזרחים בידי אזרחים, או על השתלטות של שכונות שלמות בערים מסויימות ונסיון להקים ״איזורים ללא משטרה״ שגם כן גבו קורבנות. כל זאת - תחת הגנה מוחלטת של התקשורת, שכינתה את ה״הפגנות״ הללו “mostly peaceful” וניסו להצדיק את האלימות והביזה בדרכים שונות ועלובות, ביחד עם נציגי הציבור הדמוקרטים, וכמובן - מושלים שאיפשרו את זה במשך חודשים, ומפקדי משטרה שהחליטו לוותר לבוזזים ונדליסטים ולשלוח אותם הביתה מבלי לפתוח להם תיקים במשטרה, ככה סתם כי הם החליטו שקצת ״נונונו״ זה עונש מספיק עבורם.
אני לא מצדיק את החלאות של אתמול, חלילה, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת - צריך להעניש כל אחד ואחד מהם בצורה הקשה ביותר שהחוק מאפשר להם, פשוט חבל שלא עשו זאת עם שאר המתפרעים בשנים האחרונות, ולא גינו אותם בתקשורת, ואז אולי כל האירוע אמש היה נמנע.
אגב, יש גם שאלה שעולה משמאל וימין - מדוע כוחות הבטחון לא היו בנכחות מוגברת כמו שהיו בהפגנות של אנטיפה וBLM - והם צודקים, היה צריך לאבטח את זה ככה, כי זה מוצדק לחלוטין, ומי שהיה אחראי על האבטחה צריך לקבל על הראש.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 ינואר 2021, 08:42

Uncle Pey'j כתב:הביביסטים מתבוננים ורושמים הערות :)
מצביע ימין מאז ומתמיד למי שתוהה,אבל בז לליכוד במתכונת הנוכחית ולתרבות העבריינית שמאפיינת אותו מצד בהמות כמו רגב,ביטן ואמסלם.

סה"כ נשמע סביר לחלוטין שאחרי החצי שנה האחרונה נחשוש שדווקא אלה המכונים ביביסטים לא יקבלו את תוצאות הבחירות וינסו להסתער על סמלי שלטון...

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 ינואר 2021, 08:49

idan כתב:
מצביע ימין מאז ומתמיד למי שתוהה,אבל בז לליכוד במתכונת הנוכחית ולתרבות העבריינית שמאפיינת אותו מצד בהמות כמו רגב,ביטן ואמסלם.

סה"כ נשמע סביר לחלוטין שאחרי החצי שנה האחרונה נחשוש שדווקא אלה המכונים ביביסטים לא יקבלו את תוצאות הבחירות וינסו להסתער על סמלי שלטון...

אני אומנם לא תומך בהפגנות במציאות קורונה,אבל הם עדיין מפגינים במסגרת החוק,גם אם בטעם רע.
אין לי ספק שאם יש קבוצה שיכולה לחולל משהו דומה למה שקרה אתמול בארצות הברית,אלו הביביסטים.
בשלב הזה אני אפילו לא חושב שאידיאולוגיה מניעה אותם,רק הערצה עיוורת ומסוכנת אליו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 07 ינואר 2021, 09:03

אני חושב שחבל. טראמפ באמת הרס לעצמו את הסיכויים לרוץ שוב בעתיד. הוא אף פעם לא הצטיין בתכנון לטווח ארוך.
ואם כבר הזכרנו טוח ארוך, עכשיו כל מה שייזכרו מטראמפ זה את הבזיון של החלפת השלטון. כל ההישגים שלו נמחקו באחת.
זה מזכיר את ניקסון. גם הוא היה נשיא שהיו לו הישגים וכל מה שזוכרים היום זה את פרשת ווטרגייט וההדחה שלו.

המתוק שיצא מן העז במקרה זה הוא שקיבלנו הדגמה בזעיר אנפין על השבירות של הדמוקרטיה. הדמוקרטיה תלויה באימון הציבור. אם האימון במוסדות החוק והשלטון יתערער, זה יכול להוביל למדרון שבסופו תקום צורת שלטון אחרת ואי אפשר יהיה להחזיר את הגלגל אחורה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 ינואר 2021, 09:30

Uncle Pey'j כתב:
idan כתב:

אני אומנם לא תומך בהפגנות במציאות קורונה,אבל הם עדיין מפגינים במסגרת החוק,גם אם בטעם רע.
אין לי ספק שאם יש קבוצה שיכולה לחולל משהו דומה למה שקרה אתמול בארצות הברית,אלו הביביסטים.
בשלב הזה אני אפילו לא חושב שאידיאולוגיה מניעה אותם,רק הערצה עיוורת ומסוכנת אליו.

לא ברור לי על מה זה מסתמך אבל נגיד, זה עדיין לא משנה את העבודה שזה בכל זאת די משעשע בהתחשב בכך שבימים אילו ממש יש מי שאינו קיבל את תוצאות הבחירות, טוען שהוא מטיל מצור על בלפור, עולה על הבסטיליה עם לפידים ומשתעשע ברעיון של להסתער על בית ראש הממשלה - סמל שלטוני מובהק - כאשר הוא פורץ מחסומי משטרה בדרך ליעד..
ויהיה קצת קשה לטעון שהאידיאולוגיה של הרל"בים היא פחות פרסונלית בהתחשב בכך שהם מסוגלים להצביע בפחות משנה למועמדים מהשמאל, מרכז, ימין ואפילו ימין עמוק, העיקר רק לא ביבי. אבל בקטנה, זו סתם הערה, אני לא חושב שזה קשור לאלימות, כי בעיני דווקא מי שיותר אידיאולוגי יש סיכוי גדול יותר שיהיה גם כשיר יותר לאלימות על רקע פוליטי.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 07 ינואר 2021, 09:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 ינואר 2021, 09:39

זוועת עולם, בכאב גדול ובחוסר ברירה אני נאלץ להסכים עם לאסקין ושרון שזה הרס לטראמפ את 2024 וחבל לי על טראמפ כי הוא לא עשה משהו אסור, זכותו שיכאב לו על ההפסד ופייסבוק וטוויטר לא היו צריכים לאיים עליו בחסימה לצמיתות בצורה כזו פאשיסטית ואנטי דמוקרטית.

אבל... שום דבר לא מצדיק חוסר כבוד של הדמוקרטיה מצד הבחורים שלו טראמפ אמנם ניסה להתנער מההתנהגות שלהם אבל הוא יאכל אותה בגללם.

לא שאני מצדיק את ההרס שעשו BLM אבל בהשוואה, המחאה שלהם נראת הגיונית יותר, נרצח אדם שחור שהוא לא יכול להגן על עצמו על ידי מישהו שכביכול מייצג את החוק.
אף אדם, גם לא פושע נחות לא אמור למות בצורה כזו והשחורים כידוע הרגישו שהיד קלה על ההדק לגבם אז למרות שהמחאה היתה מזעזת בגלל שהיה מדובר בחיי אדם עוד אפשר איכשהו לסלוח להם על זה ולהכיל .

לא מבין למה תומכי טראמפ עשו את זה אני כן מבין את הכאב שלהם הרי ביידו יביא את אמריקה להמון מקומות על הפנים (ואותנו)
אבל פשוט לא מבין איך אין להם מוח להבין שהם הרסו פה לטראמפ, אינעל ראבק הם הרסו הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 09:47

אם הפגנות הBLM היו הורסות רק מבני משטרה וכד - אולי עוד הייתי יכול להסכים איתך גלאס, אבל הם פשוט הוציאו את זעמם בעיקר על עסקים פרטיים של אנשים, על בתים ושכונות, ושלא נדבר שחצי מהם בכלל היו לבנים אנרכיסטים שרק חיכו להזמנות הזו.
מה אשם אדם (במקרה שחור בדוגמא הבאה) עם חנות חשמל שניסה להגן על רכושו ונרצח בגלל טלוויזיה? אי אפשר ואסור לסלוח ולהכיל דברים כאלה.

כמו כן, לדעתי אתה מגזים בתמימות של טראמפ והתגובה של טוויטר אכן מוגזמת אבל אי אפשר להגדיר אותה פאשיסטית ואנטי דמוקרטית... זה פאקינג עסק פרטי, לא ממשלה דמוקרטית, שיעשו מה שהם רוצים שם.

טראמפ צריך לנאום היום ולהכריז שהוא הפסיד, וביידן ניצח. זו הדרך היחידה שבה יוכל להחזיר טיפה מהכבוד שלו.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 07 ינואר 2021, 09:50

idan כתב:
Uncle Pey'j כתב:
idan כתב:

לא ברור לי על מה זה מסתמך אבל נגיד, זה עדיין לא משנה את העבודה שזה בכל זאת די משעשע בהתחשב בכך שבימים אילו ממש יש מי שאינו קיבל את תוצאות הבחירות, טוען שהוא מטיל מצור על בלפור, עולה על הבסטיליה עם לפידים ומשתעשע ברעיון של להסתער על בית ראש הממשלה - סמל שלטוני מובהק - כאשר הוא פורץ מחסומי משטרה בדרך ליעד..
ויהיה קצת קשה לטעון שהאידיאולוגיה של הרל"בים היא פחות פרסונלית בהתחשב בכך שהם מסוגלים להצביע בפחות משנה למועמדים מהשמאל, מרכז, ימין ואפילו ימין עמוק, העיקר רק לא ביבי. אבל בקטנה.

מה זאת אומרת על מה זה מסתמך? אתה..ראית מה התמהיל האנושי של ביביסטים? ראית שמדובר בסופו של דבר ברוב הגדול בערסים אלימים,ששוחטים כל פרה קדושה כחלק מההגנה הקדושה עליו עד שאפילו משפחות שכולות לא מחוץ לתחום בשבילם?
אני שייך כנראה לזן נכחד שעדיין מאמין שלממלכתיות יש ערך,ללא קשר למדיניות עצמה,מנהיגים צריכים לשמש דוגמא אישית וגם אם בסופו של יום אני מחזיק בדעות שקרובות יותר לליכוד ולביבי,עם דגש על ביטחון,שם הגישה שלי הרבה יותר ניצית (שים לב שלא ציינתי אותו ספציפית כשאמרתי שאני לא תומך בליכוד,למען האמת אני חושב שהביוב שמקיף אותו בדמות השמות שציינתי פלוס חברים נוספים הרבה יותר בעייתי, כשאלו שהיו סבירים נטשו לטובת סער).
אין לי הרבה הערכה לשמאל,אבל לפחות יש בהם אנשים כמו גנץ שגם אם כשלו כפוליטיקאים עדיין מנסים לשמור על מינימום ממלכתיות ולא להעמיק את הקרע שגם ככה קיים פה.
מספיק להעיף מבט על ארצות הברית ולראות מה קורה בהיעדר אפס דוגמא אישית מהמנהיג.
אני מתאר לעצמי שגם ביבי חושב שהכת המפוארת הזו שנבנתה עבורו בשנים האחרונות מורכבת מאנשים לא להיט,מעולם לא פיקפקתי ביכולות של האיש כמדינאי וכאדם פיקח באופן כללי,אבל כל זמן שהיא משרתת אותו..

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 07 ינואר 2021, 10:57

גנץ נבחר ציבור ורמטכ"ל לשעבר, לא מפגין מהרחוב, אז מה זה קשור? אני תהיתי על עניין ההשוואה למה שקרה בארה"ב, זה שאתה לא אוהב ח"כים מסוימים בליכוד זה סבבה אבל קצת פחות רלוונטי לנקודה

מעבר לזה כתבת כמה דברים שיכולים בעיקר לחזק כמה תיאוריות סוציו-פוליטיות נפוצות אבל לא נכנס לזה עכשיו כי אני בעיקר לא מוצא קשר ישיר בין פה ג'ורה לתרחיש שתיארת. יעני אין ספק שיש לא מעט אנשים שכשירים לאלימות בימין, אבל בהפגנות של תומכי נתניהו ה"ביביסטים" בחודשים האחרונים ראיתי בעיקר ליכודניקים באיזור גיל העמידה, לא בדיוק החומר האנושי שפורץ למבני שלטון.. אבל מילא, אני פשוט מוצא את זה קצת מצחיק וחסר מודעות כאשר יש לנו בלייב השוואה הרבה יותר אמיתית.

ומה שקורה בארה"ב הוא בעיקר תוצאה של שנים על גבי שנים שבהם השמאל משחק בלי כפפות. טראמפ אמנם ליצן, אבל זו ראיה מאוד מצומצמת לחשוב שכל הסיפור מתחיל ונגמר בו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 ינואר 2021, 11:05

Laskin כתב:אם הפגנות הBLM היו הורסות רק מבני משטרה וכד - אולי עוד הייתי יכול להסכים איתך גלאס, אבל הם פשוט הוציאו את זעמם בעיקר על עסקים פרטיים של אנשים, על בתים ושכונות, ושלא נדבר שחצי מהם בכלל היו לבנים אנרכיסטים שרק חיכו להזמנות הזו.
מה אשם אדם (במקרה שחור בדוגמא הבאה) עם חנות חשמל שניסה להגן על רכושו ונרצח בגלל טלוויזיה? אי אפשר ואסור לסלוח ולהכיל דברים כאלה.

כמו כן, לדעתי אתה מגזים בתמימות של טראמפ והתגובה של טוויטר אכן מוגזמת אבל אי אפשר להגדיר אותה פאשיסטית ואנטי דמוקרטית... זה פאקינג עסק פרטי, לא ממשלה דמוקרטית, שיעשו מה שהם רוצים שם.

טראמפ צריך לנאום היום ולהכריז שהוא הפסיד, וביידן ניצח. זו הדרך היחידה שבה יוכל להחזיר טיפה מהכבוד שלו.

אני אכן מקווה שהוא ינאם וינסה לעשות קצת תיקון נזק. הבעיה היא שלביידן יש את אובמה. לא משנה מה אני חושב על אובמה (אני לא אוהב אותו מן הסתם) האיש כריזמטי בטירוף, נואם מצוין, סוחף, קשה להישאר אדיש אליו כשהוא נואם מסוג הנואמים שבאים פעם בדור.

כשיש לביידן מישהו כמו אובמה שמגבה אותו מאחורי הקלעים ותומך בכל צעד ופאשלה ומחפה על חוסר הכישרון שלו. אז טראמפ בבעיה. אובמה בוודאי ינצל את המהומה הזו בשביל ללכלך על טראמפ ולהוריד את הסיכוי שלו לקאמבק עוד יותר.

טוב שאובמה לא עשה שק קמח לביידן עד הבחירות והביא לו את הניצחון כמעט single handedly בעצמו אובמה למעשה ניצח את הבחירות האלו ולא ביידן.
בעוד לטראמפ אין מישהו כזה שיתמוך בו כי הוא זה שהרים (כרגע) את הרפובליקנים על הכתפיים שלו, אז אין שם מישהו שיעזור לו.

אתה צודק בעיני שאף מוכר בחנות לא אמור למות בגלל המחאה, בגלל זה אני לא מצדיק אותה לגמרי הדם של האדם השחור לא יותר אדום מהדם של המוכר בחנות מן הסתם וזה לא היה צריך לקרות.

אבל גם עכשיו נהרגו אנשים בגלל המהומות וזה יזיק לטראמפ לא מעט לצערי הרב.

על טוויטר ופייסבוק מניח שנאלץ להסכים שלא להסכים פה? כשיש לפייסבוק וטוויטר כזה כוח ציבורי עצום וכזו השפעה על עיצוב התודעה, הם לא יכולים להחליט שהם משתיקים את טראמפ, זו פגיעה בחופש הדיבור שלו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 11:13

אובמה לא סחב אותו לנצחון, והוא אפילו לא הסכים לעמוד מאחוריו עד הרבה אחרי שנגמרו הפריימריז, סוג של "בגידה" אפילו, במונחים של תמיכה בפריימריז במי שהיה הסגן שלך במשך 8 פאקינג שנים. אובמה לא מת על ביידן וכולם יודעים את זה, הוא בחר בו בזמנו בגלל שהוא פשוט אחד למל"מ כזה, ולכן לא ייקח ממנו את הספוטלייט.
מי שכן סחב את ביידן כל הדרך לנצחון זה התקשורת, וטראמפ עצמו, שלא יודע לשלוט על האצבעות שלו בטוויטר.

לגבי המוכר בחנות שדיברתי עליו - הוא גם היה שחור, והוא לא היה היחיד, עשרות אזרחים נהרגו בהתפרעויות האלה, בידי אזרחים אחרים. אין מה להשוות בכלל במידת הנזק, ואין שום דבר שיצדיק את מה שהם עשו, בדיוק כמו שאין שום דבר שיצדיק את מה שעשו אתמול.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 ינואר 2021, 12:16

אני לא רואה את זה ככה, אובמה מרוב העוצמה וההשפעה שיש לו על הקהל האמריקאי לא היה צריך להתאמץ הרבה ולהתנשף הרבה בשביל להביא את הניצחון לביידן ולכן זה נראה כאילו תמך בו מעט מדי,במיוחד שאובמה לא חסך מה הוא חושב על טראמפ איפה שרק אפשר, עוד לא קראתי את האוטוביוגרפיה של אובמה אבל ממה ששמעתי גם שם הוא עשה את זה לא מעט.

חכה עוד כמה ימים לאסקין ונראה את אובמה יוצא עם נאום גאוני שבו הוא מציג את טראמפ בתור כל מה שרע לאמריקה לצערי הרב.

אני לא מצדיק את הנזק בשום דבר.

אבל בחברה מתוקנת, ערך החיים אמור להיות מעל הכול, אי אפשר שירצחו בן אדם ככה כאילו הוא איזה תרנגולת, השחורים הרגישו שמחר זה יהיה כל אחד מהם, אני לא אהיה הסנגור של הBLM אבל אי אפשר להגיד שרק המוות שלו, הביא את המחאה הזו.

זה שנים שהיד על ההדק קלה בנוגע לשחורים, אגב אובמה שלא עשה שום דבר אקטיבי, למנוע את היד הקלה על ההדק בנוגע לשחורים, אובמה לא עשה שום דבר אקטיבי, הוא פשוט אדם מאוד מרשים ועשה קריירה מזה.

אבל שוב לטראמפ המצב הזה פשוט זוועה (ולנו)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 12:45

אבל זה עובדתית לא נכון. והעובדה שהם "מרגישים" אחרת לא משנה את העובדות בשטח (לעובדות לא אכפת מהרגשות שלך וזה) - שיותר לבנים בלתי חמושים נהרגו ע"י שוטרים (אבסולוטית אבל גם בהתאם ליחס שלהם באוכלוסיה ביחס לאחוזי הפשע), והיד שלהם קלה על ההדק בלי קשר לדת גזע או מין, וגם אם זה לא היה המצב - אי אפשר להגיד שהתגובה הגיונית - כי היא לא הופנתה בפועל בעיקר כלפי שוטרים או הממסד, אלא בעיקר כלפי עסקים שלא עשו להם שום דבר רע, והם הצדיקו את הביזה בקטע של "יש להם ביטוח" או "טארגט חברה מספיק עשירה" או "הם עניים אז הם צריכים טלוויזיה חדשה ונעליים" וכד'. אבל רוב העסקים שנבזזו ונשרפו הם עסקים קטנים מאוד עד בינוניים, וכך גם רוב המכוניות והחלונות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 ינואר 2021, 14:52

מה לאסקין איך זה לא משנה איך הם מרגישים? אם אדם שחור, מרגיש שמתקפה יכולה לבוא עליו בכל יום, והלבן האמריקאי יחסית "מוגן" אז מה שקורה הוא שהוא חי בסטרס תמידי וסטרס תמידי יש לו קשר לתחלואה, איכות חיים נמוכה ונטייה לפיתוח מחלות. אז הנה לך "עובדה" שאדם שחור מקבל מכל המצב הזה.

עזוב את זה לרגע.

דמיין את הסיטואציה הבאה. בחור ב2100 פותח ספר היסטוריה והוא קורא את זה.
במאי 2020 - התחילה מחאה בגלל רצח של אדם שחור חסר יכולת להגן על עצמו, היה בעיקר נזק לרכוש.
ינואר 2021" היו מחאות אלימות בגלל שתומכים של טראמפ לא קיבלו את ההפסד שלו אנשים נהרגו במהומות והיתה הרגשה שהאומה הכי דמוקרטית בעולם, כבר לא דמוקרטית.

מה נראה לך שיראה לו יותר מזעזע? בתודעה הקולקטיבית אנשים זוכרים את המחאה כבעיקר וונדליזם לחפצים, לא מצדיק בשום מצב שבעולם כי מן הסתם התנהגות כזו עלולה להוביל לאנרכיה אבל טראמפ טיפל בזה כמו שצריך, עדיין אני מדבר על מה שייזכר כמזעזע יותר.

אין לך בכלל ויכוח איתך שההתנהגות של הBLM היתה על הפנים אבל האדם השחור שהזכרת? עובדה שהיית צריך להזכיר לי שהוא מת וזה לא ששכחתי אותו כי הוא שחור ממש לא.
פשוט המחאה נצרבה בתודעה כנזק לרכוש.

פה זה הרבה מעבר לזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 17:10

מה אכפת לי מה ״אנשים זוכרים״ או מרגישים? אכפת לי מהאמת.
אתה יכול מחר ללכת ולרצוח אנשים או לבזוז חנויות כי אתה החלטת ש מזרחים מקופחים, ואם זה לא תואם את המציאות - אתה סתם פושע עלוב שמחפש תירוצים להשתולל מבחינתי, ואני לא ארחם עלייך בגלל שאתה מרגיש שאתה באמת באמת מקופח.
האנשים שמתו אתמול הם כולם המפגינים המטומטמים, עד כמה שהצלחתי לראות בינתיים, ו...וואלה - מגיע להם, ממה שראיתי.
איך אפשר להשוות את המוות שלהם למוות של חפים מפשע שמתו בהתפרעויות של אנטיפה וBLM? זה שהיה ״בעיקר נזק לרכוש״ לא אומר שום דבר כי בנוסף לזה יש *עשרות* גופות, חלקם של אנשים שניסו להגן על הרכוש שלהם, ולא 4 פורצים כמו שהיה אתמול.

אם ספרי ההיסטוריה יכתבו את האמת - אז יהיה כתוב שהיו התפרעויות בלתי מוצדקות ובלתי פרופורציונליות בעליל, שנמשכו חודשים שלמים, בתמיכת המושלים וראשי העיריות, גררו עשרות הרוגים (או מאות, יש חילוקי דיעות), כשהאנשים שסבלו מזה היו חפים מפשע ברובם המוחלט, עד כדי כולם, ואז מי שיזדעזע יותר מהאירוע של אתמול יהיה חסר כל הגיון מוסרי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 ינואר 2021, 17:45

הבעיה העיקרית היא לא המפגינים אלא טראמפ ואנשיו שהסיתו אותם. ג'וליאני קרא ל-trial by combat וטראמפ לא הוציא מילת גינוי על זה. אני גם לא מבין איך השומרים נתנו להם להתפרץ ככה, היו צריכים במינימום לירות באוויר. מסרטונים שרצים ברשת נראה שחלקם אפילו פתחו להם את השערים...

https://twitter.com/i/status/1346938214867738625

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 18:11

כי לא היו מספיק שומרים ברחבה... בפנים הם כבר השתמשו בנשק. אבל אתה צודק, היו צריכים לעשות זאת כבר בחוץ.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 ינואר 2021, 19:31

גם בפנים הם מאוד היססו להשתמש בנשק, בעיקר צעקו ודחפו. היו חייבים לירות באוויר ולהבריח אותם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 ינואר 2021, 20:24

כן, אבל ראית את הוידאו של הבחורה שירו לה בצוואר ומתה?
כל זה היה יכול להמנע בקלות עם נוכחות מוגברת, ברחבה בחוץ... אחראי הבטחון באירוע לא יעבוד יותר בתחום זה מחדל ענק שילמדו עליו, איזו תמונה איומה זו לארה״ב והתדמית שלה בעולם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 ינואר 2021, 21:41

ראיתי, השומרים היו פסיביים מדי, ניסו להדוף במקום להרחיק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 ינואר 2021, 14:01

Laskin כתב:מה אכפת לי מה ״אנשים זוכרים״ או מרגישים? אכפת לי מהאמת.
אתה יכול מחר ללכת ולרצוח אנשים או לבזוז חנויות כי אתה החלטת ש מזרחים מקופחים, ואם זה לא תואם את המציאות - אתה סתם פושע עלוב שמחפש תירוצים להשתולל מבחינתי, ואני לא ארחם עלייך בגלל שאתה מרגיש שאתה באמת באמת מקופח.
האנשים שמתו אתמול הם כולם המפגינים המטומטמים, עד כמה שהצלחתי לראות בינתיים, ו...וואלה - מגיע להם, ממה שראיתי.
איך אפשר להשוות את המוות שלהם למוות של חפים מפשע שמתו בהתפרעויות של אנטיפה וBLM? זה שהיה ״בעיקר נזק לרכוש״ לא אומר שום דבר כי בנוסף לזה יש *עשרות* גופות, חלקם של אנשים שניסו להגן על הרכוש שלהם, ולא 4 פורצים כמו שהיה אתמול.

אם ספרי ההיסטוריה יכתבו את האמת - אז יהיה כתוב שהיו התפרעויות בלתי מוצדקות ובלתי פרופורציונליות בעליל, שנמשכו חודשים שלמים, בתמיכת המושלים וראשי העיריות, גררו עשרות הרוגים (או מאות, יש חילוקי דיעות), כשהאנשים שסבלו מזה היו חפים מפשע ברובם המוחלט, עד כדי כולם, ואז מי שיזדעזע יותר מהאירוע של אתמול יהיה חסר כל הגיון מוסרי.

1. אני לא מרגיש מקופח אני אוהב את כל העם ואת המדינה שלנו, אני חי בפריפריה מבחירה כי נולדתי פה ואני לא רואה טעם לקום וללכת למרות שיש לי יכולת כלכלית לגור איפה שאני רק ארצה וברוך השם החיים היו טובים אלי עד עכשיו ושימשיך ככה אמן.

. אני ניסיתי להראות לשרון שלא רק ביבי מסית נגיד ערביי ישראל אלא גם אנשי ה"רק לא ביבי" מסיתים נגד אנשים בעם וניסיתי להראות לו למה בעיני אנשי ה" רק לא ביבי" הם לא מנהיגים טובים כי מנהיגים טובים לא צריכים להסית נגד אף אחד אני יותר מודאג מהאי הכישרון שלהם כמנהיגים והצורך שלהם בגימיקים מאשר כל דבר אחר.
ביבי לפחות מבין את חוקי השכונה של ה"מזרח התיכון" וזה מה שנותן לו נקודת זכות מעליהם.

2. אני לא יודע למה אתה חושב שאני מצדיק את מה שהBLM עשו שני האירועים גרועים, אבל כל המוות שדיברת עליו במהומות, זה באשמת החוקה האמריקאית שמתירה לכל אחד לקנות כלי נשק האמריקאים לא רוצים לעשות שינוי יסודי בחוקה שלהם לגבי הנשק, ולכן כל מחאה שם מסלימה לאירועים של "הגנה עצמית" אני בטוח שכל מוות מיותר שם היה נמנע אם האמריקאים היו משנים דברים בחוקה שלהם על אחזקת נשק.

בעצמך כתבת על הסלחנות למחאה של הBLM באמריקה ואת שלל ההצדקות שנותנים לה. אני לא מצדיק שום דבר שהם עשו זה היה ברברי אבל אתה מסרב לעכל שלא בדיוק מת פה תוכי, מת אדם חסר יכולת הגנה ולעומת הנזק שהיה בעיקר למבנים ולרכוש זה כסף קטן ושוב אם האמריקאים היו מטפלים בחוקי הנשק שלהם אובדן חיי האדם המיותר היה 0.

במהומות של תומכי טראמפ, הם עירערו על הדמוקרטיה האמריקאית זה ייזכר לדורות.הם גם הרסו לטראמפ את האפשרות לקאמבק כי עכשיו גם הרפובליקנים בעצמם יתנערו ממנו וחשוב מכך עלולים גם להתנער מכל מי שמזכיר את הסגנון והגישה שלו, במאמץ להוכיח שהם עשו 180 מטראמפ ולנו זה פשוט איום ונורא כי טראמפ היה הנשיא הכי חם לישראל Ever ועכשיו יתנערו גם מהמסורת הזו שלו במקום לחקות אותו.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 08 ינואר 2021, 14:28

glass man כתב:. אני ניסיתי להראות לשרון שלא רק ביבי מסית נגיד ערביי ישראל אלא גם אנשי ה"רק לא ביבי" מסיתים נגד אנשים בעם וניסיתי להראות לו למה בעיני אנשי ה" רק לא ביבי" הם לא מנהיגים טובים כי מנהיגים טובים לא צריכים להסית נגד אף אחד אני יותר מודאג מהאי הכישרון שלהם כמנהיגים והצורך שלהם בגימיקים מאשר כל דבר אחר.
ביבי לפחות מבין את חוקי השכונה של ה"מזרח התיכון" וזה מה שנותן לו נקודת זכות מעליהם.

ניסית ללא הצלחה. ולא בגלל "קיבעון שמאלני" כמו שניסית להציג אח"כ.
הדוגמה היחידה שהבאת זה סרטון של אראל מרגלית. אני התייחסתי ברצינות לתגובה שלך (בניגוד לטענות שלך), עשיתי ניתוח מפורט של הדוגמה והראיתי ש
א) הסרטון של מרגלית לא היה חלק מקמפיין בחירות של המפלגה שלו ובכלל לא היה מכוון לבוחרים אלא למתפקדי המפלגה
ב) הסרטון של מרגלית בכלל לא היה הסתה נגד איזהשהן אוכלוסיות. הוא יצא נגד היריבים הפוליטים (קרי הימנים) ובכלל יש בו אזכורים חיוביים של מזרחים.
אתה, בתור נציג כל המזרחים בארץ, ראית את צפונות ליבו של מרגלית והחלטת שהוא דיבר בהתנשאות והתחנפות (לא בדיוק הבנתי איך שני הרגשות מסתדרים יחד)

אח"כ אמרת שלא הבאת את עמוס עוז ויאיר גרבוז כדוגמאות נוספות. טוב שלא הבאת כי למיטב ידיעתי שניהם לא השתייכו/משתייכים לשום מפלגה ולכן לא רלוונטים לדיון.

אז כדי לחדד אני אחזור על הטענה שלי:

sharonbn כתב:"הוא טוב לאמריקה" זה הכרזה מאד מאד כוללנית. הוא כנראה היה טוב לחלק מאמריקה. אני לא חושב שהוא היה כ"כ טוב עם המהגרים, היספאנים או השחורים.
אני גם לא חושב שמנהיג צריך להיות קצת "חרא". לפחות לא הייתי מגדיר את זה ככה. הוא צריך להיות פוליטיקאי טוב. זה לא אומר שצריך להיות חרא. הוא צריך לדעת מה מניע אנשים ולנצל את זה לטובתו.
אחת הבעיות עם טראמפ ונתניהו שהם בונים את הפופולאריות שלהם על בסיס פילוג, שיסוי ושנאה לאחר. בעיניי זה גם בזוי וגם הרסני לטווח הארוך. וזה לגמרי לא איך שמנהיגים שאני מעריץ נהגו.

זו הטענה שלי:
נתניהו בפרט והליכוד בכלל משתמשים בהסתה נגד ערביי ישראל כחלק מאסטרטגיית קמפיין בבחירות הכלליות. בזה הם נבדלים מכחול לבן ושאר המפלגות.
בעיניים השמאלניות ליברליות אשכנזיות לא-מבינות-את-המזרח-התיכון שלי זו אסטרטגיה בזויה ופסולה וגם הרסנית כי היא מגבירה את הפילוג והשיסוי והשנאה בעם.

אני לא טוען שרק ימנים מסיתים ושאין שמלאנים שמסיתים. ובכלל אין בדברים שלי שום דבר שמדבר על מזרחים ואשכנזים. בכלל שיוך אתני לא שייך לדיון בכלל ואין לי מושג למה נכנס לפה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 08 ינואר 2021, 16:50

אתה יכול להביא דוגמה להסתה של נתניהו נגד ערביי ישראל? ולא, ״הערבים נוהרים״ זה לא הסתה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 08 ינואר 2021, 18:26

אז לדעתך לא. לדעתי ״הערבים נוהרים״ זה כן הסתה. שים לב שהוא לא אמר "השמאלנים". האפיון של האיום הוא זיהוי אתני, לא השתייכות פוליטית. זה מנגן על הרגשות הקמאים של פחד ואיבה.
בנוסף, הסיסמה "ביבי או טיבי" גם כן עושה שימוש באותו מנגנון. לשם השוואה, התגובה של כחול לבן "כחול לבן או ארדואן" היא אמנם באותה רמה ירודה (שתי הסיסמאות הן שקר ותו לא) אבל לא תוקפת שום אוכלוסיה בארץ
ויש גם את זה
https://www.mako.co.il/news-israel-elec ... d61026.htm
ולפני שאתה קופץ שזה טעות וזה איש מטה זוטר ונתניהו לא אישר - הביבי בוט הפיץ את המסרים האלה יותר מ4 ימים ללא הפרעה והמשיך גם אחרי שפייסבוק העבירה אזהרה לליכוד. רק אחרי שפייסבוק חסמה את הבוט והתקשורת התעוררה הגיבו בליכוד והתנערו מהמסר.
הנה הדיווח על האזהרה שפייסבוק העבירה לליכוד - יומיים לפני החסימה
https://www.the7eye.org.il/344153
ויש את זה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 13,00.html
ויש את זה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 42,00.html

ויש למשל את הצעת חוק המצלמות. בהצעת החוק עצמה אין רמז להסתה אולם זה כן היה חלק מקמפיין: את ההצעה לווה מסע תקשורתי שהבהיר שהמטרה זה לעצור את הזיופים בקלפיות ביישובים הערבים (שזה גם שקר) זה היה ברור ליוזמים שהחוק לא יתקבל. כל הענין בלקדם את ההצעה היה לקבל כותרות בתקשורת.

ויש פוסטים של נתניהו בפייסבוק. למשל שהוא מצטט פוסטים של ארגונים קיצוניים כמו "אם תרצו"

להמשיך?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים