זה הרבה יותר מסובך במחשב. סתם למשל מקרה קצה, יש לך 16GB זיכרון אתה משחק במשחק שתופס 12GB בזיכרון וסוגר אותו. עכשיו יש לך X תוכנות פתוחות במחשב שתופסות 5GB זיכרון ואז אתה רוצה לשגר את המשחק מחדש אבל אין מספיק מקום בשבילו בזיכרון.
בקונסולות זה קל, 13.5GB תמיד מוקדשים למשחק אחד בודד שרץ כך שאין פה משתנים או דברים לא ידועים. אתה מקיא את ה13.5GB הללו לSSD וכשאתה רוצה להחזיר את המשחק, אתה שופך אותם מהSSD בחזרה לאותם 13.5GB מוקדשים. במחשב יש יותר מדי לא ידועים בשביל זה. אני משער שאפשר לעשות את זה אבל זה גם יהיה פחות אמין או לחילופין ידרוש התערבות משתמש (נניח pop up עם רשימה של כל התוכנות שפתוחות שידרוש ממך לסגור תוכנות בכדי לפנות X מקום בזיכרון).
מסתבר שהגירסא האולטימטיבית ל Nier:Automata (אם משום מה החלטתם לשחק בו, אני פרשתי אחרי איזה 4-5 שעות), היא בGamepass. גרסא נקייה יותר מבאגים, עם אפשרויות גרפיות מתקדמות יותר. עם זאת, המשחק לא עודכן בסטים ועכשיו המשתמשים שם מפציצים אותו בביקורות שליליות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch ?
מישהו נתקל בבעיה ששיגור משחקים מהפאס למחשב פותח את ה-Gaming Services בחנות מיק'? זה קרה במפתיע יום אחד. בשבוע וחצי האחרון ניסיתי להסיר ולהתקין אותו שוב עם פאוורשל, לבצע repair, ריסט, עדכון לחלונות - שום דבר לא עוזר.
רימאסטר של Rome:Total War הכופרים שינו לו את השם ועכשיו זה Total War:Rome אבל שיהיה יש לי אפס ניסיון על הסדרה,אבל בתור ילד שיחקתי במשחק הזה די הרבה בלי ממש לדעת רוב הזמן מה אני עושה והאמת? די נהניתי,אני אתן צ'אנס לרימאסטר.
אין בטריילר גיימפלי למי שתוהה,החלטה קצת מוזרה. מגיע ב-21 לאפריל!
או וואו, כמעריץ ותיק של הסדרה שנכנס אליה בדיוק עם rome כשיצא אלו חדשות נהדרות. אשמח לתת ריצה נוספת בשביל הנוסטלגיה. קשה לי להגיד שהוא היום המשחק TW הטוב ביותר, אבל בהחלט ביחס לתקופה הוא כן והוא לדעתי האחרון שבאמת הצליח גם לחדש וגם לעשות בצורה מצוינת את כל מה שהוא ניסה לעשות. ההמשך שלו rome 2 הוא אחד הנשחקים הכי משוחקים עד היום בסדרה, ואחד הגרועים שבה. רק מראה שאנשים מאוד אוהבים את הסטינג הזה.
לפי הסקר חומרה של סטים יש כבר ל-16% ממשתמשי סטים כרטיס עם RT וזה כשסדרה 2000 ו-3000 פשוט בלתי ניתנות להשגה. להתחשב בזה ששתי הקונסולות תומכות ב-RT, תתכוננו למשחקים שדורשים RT כמינימום, אני כבר מריח אותם.
היום GTC 2021 של NVIDIA. התערוכה מתרכזת בדברים שהם יותר מכוונים תעשיה (שרתים, AI, מכוניות אוטונומיות וכו') אבל תמיד מגיעים משם גם דברים שקשורים לגיימינג כמו גרסה חדשה של DLSS, רמזים לארכיטקטורות הבאות או איזה דמו נחמד. בכל מקרה, אם מעניין מישהו, זה היום ב-18:30:
NVIDIA משחררת כלי חדש למפתחים שנקרא RTX Direct Illumination (הקיצור הוא RTXDI). בשילוב של ML, RT וסוג של וריאציה על ReSTIR הכלי הזה נותן יכולת לשים מליוני מקורות אור מבוססים RT כשכל אחד מהם יוצר צל RT:
לפני:
NV טוענים שלזמן אמיתי בגיימינג הפיצ'ר הזה ירוץ הייטב עם עד בערך 8+ מליון מקורות אור על כרטיסי סדרה 3000. בגלל שכל מקורות האור הם מבוססי RT אז הם ראליסטים, דינאמים (יכולים לזוז ולהשתנות) ולא דורשים שום אפיה מוקדמת.
זה סופר מגניב אבל בגלל שזה עובד רק על כרטיסי NV זה לא באמת יוכל לשמש כבסיס למשחקים חדשים, רק כסוג של תוסף. אני משער שהבעיה נעוצה בזה שReSTIR לוקח איזה 50ms על GPU מודרני וכנראה ש-NV העבירו את החישוב לליבות Tensor שלהם כך שזה הפך לרלוונטי לגיימינג בזמן אמיתי. אולי יום אחד יהיו גם לכרטיסי AMD יכולות ML ונוכל לראות דברים כאלה הופכים לפופולרים.
עוד טיפונת חדשות NV, יוניטי הכניסו ל-SDK החדש שלהם DLSS כך שנראה בקרוב את DLSS נכנס להרבה אינדים. וגם יש את זה, הדגמה של כל הפיצ'רי RTX דרך UE4:
Laskin כתב:ממש מגניב... מעניין אם בכל הקשור לAI של הנהיגה האוטונומית שלהם - זה גם יעזור להם למנוע תאונות כתוצאה ממידע שמגיע מהשתקפות
אם אדם או שניים יהרגו בגלל זה, נשמע לי סביר לגמרי אם אני אוכל כתוצאה אשכרה להשיג כרטיס סדרה 3000 במחיר שפוי. נראה לי שבסוף כבר נחכה לסדרה 4000 או משהו כזה, הזוי לגמרי. נראה לי שאני עושה הזמנה ל-4080RTX חצי שנה מראש.
אגב, אפשר כבר להכריז על הצוות מרקטינג של NV בתוך הצוות מרקטינג הכי טוב בחצי עשור הזה? הקמפיין "RTX ON" הוא אולי הקמפיין הכי אפקטיבי שראיתי בגיימינג מזה שנים, אפילו שמשחקים רצים כבר ב-RT על כרטיסי AMD עדין אנשים קוראים לזה RTX ומקשרים את זה ל-NV וכל הביטוי RTX ON הפך לסוג של MEME כבר. באמת שיווק גאוני, לא ש-AMD לא עזרה להם כשלקח לה שנתיים להדביק את הפער מהכרטיסים של NVIDIA של 2018.
לגמרי, אני עכשיו ממש מתוסכל כבר, אני רוצה לקנות מחשב חדש כבר כמעט שנה (!), ממש מוכן עם הכסף ביד, רק מחכה שיהיו מחירים שפויים של כרטיסים, זה פשוט לא קורה. ואני *ככה* מלרכוש קווסט 2, פשוט המשחקים הכי מעניינים הם על המחשב ויוצא עכשיו עדכון כזה של VIRTUAL DESKTOP רשמי, ואני עם סיבים בבית, אז אני די בטוח שזה יעבוד כמעט מושלם בלי כבלים... אבל צריך מחשב שיעמוד בזה, וזה כאמור תסכול אחד גדול. אגב, שיחקתי בו לפני כמה ימים אצל חבר שקנה, בעיקר בSUPERHOT וזה באמת משחק מושלם לVR.
יש לא מעט לשחק בקווסט 2 אפילו נייטיבית, ביט-סייבר וסופרהוט לבד הם שעשוע לא רע. אני משער שאם תרצה בשר אמיתי, כלומר אלכס או boneworks, תצטרך מחשב חדש באמת. אגב, שום דבר לא עוצר אותך מלקנות מחדש חדש ולרכוש כרטיס מסך בתאריך מאוחר יותר. העניין הוא שנראה שאין ממש אופק לכל החרא הזה.
ראיתי מה יש בצורה נייטיבית, זה חמוד אבל אני אישית לא אשחק ב-90% מהטובים ביותר שם אפילו... משחקי קצב וזה פחות מעניין אותי (ניסיתי, פחות התחברתי). וברור ששום דבר לא עוצר אותי מלרכוש מחשב ממש חזק עם כרטיס מסך מעפן, אבל מה אעשה איתו? כל הסיבה שאני ממתין זה שאוכל לשחק עם RT במשחקים שחיכיתי, וכמובן גם משחקי VR שדורשים כרטיס מסך ממש חזק... בקיצור זה לא ייתן לי כלום.
חכה לסוף השנה לאסקין- Zen4,DDR5,Pcie 5.0,Alder Lake..יש הרבה בדרך,הייתי מציין גם את ה3080Ti אבל 12gb vram זו בדיחה רעה,בחיי שבמקומך הייתי כבר ממתין לסדרה 4000 או לירידת מחיר רצינית ל3080. מתאר לעצמי שגם יהיה קווסט 3.
עד סוף השנה לא יהיה קווסט 3, או קווסט פרו או משהו כזה... הם דיברו על זה אתמול ואמרו שלא תגיע יורשת בשנה הקרובה, אז באמת זה או לחכות לקיץ 2022 או פשוט למצוא כרטיס במחיר איכשהו סביר... מקווה שאולי ה-3080TI לא תימכר בכמה מאות דולרים מעל המחיר הרשמי, כי אולי יצאו כרטיסי הכרייה הייעודיים או לא יודע איזה נס יכול לקרות...
שמעו זה באמת מדכא, בן אדם רוצה ומוכן להוציא המון כסף על מחשב ממש חזק ולא נותנים לו לעשות את זה מבלי להרגיש מגה פראייר