idan כתב:הנתון של 500 מיליון נכון רק ל 2019 ובערך 10 מיליון יחידות שנמכרו בשנה הראשונה. מאז נמכרו עוד כמה עותקים של המשחק ולפי הערכות שמבוססות על נתוני מכירות של כל הסדרה, הוא כנראה מכר כבר יותר מ 20 מיליון.
אכן נכון.
Laskin כתב:ברור שצריך בלעדיים מטורפים בשלב מסויים, אבל לא בשנה ואפילו שנתיים הראשונות כשגם ככה יש ביקוש אדיר לרענון הקונסולות הישנות, עם או בלי בלעדיים מטורפים - הן ימכרו מעולה, אלא אם יש בהן משהו שממש נשמע רע לאנשים, כמו תג מחיר מנותק או משהו אחר…
לראייה - ה-360 שהתפוצצה בהתחלה וגוועה אחרי אמצע הדור, או הווי…
לגבי הממוצע של המחירים - זה ברור, בגלל זה אני חוזר בפעם האלף שאני מדבר על החודשים הראשונים, כשהוא נמכר במחיר מלא… למה? כי סוני תרצה למכור כמה שיותר ממנו בתקופה הזו. ברור שלאורך כל החיים שלו הוא ימכור מעולה, כי יהיו עוד מלא בעלי פס4 שירכשו את הקונסולה בשנתיים וחמש שנים אחרי שיצא, אבל בהשקה, כשאין עדיין עשרות רבות של מליוני פס5 ביד של אנשים - זה יהיה פספוס ענק של קהל יעד עצום.
לגבי ההערכה שלך - אז אתה מנחש 5 מליון, אני 4 מליון ולכן אני כל כך מנותק מהמציאות? אוקיי… אבל אתה אומר צפונה מחמש מליון בחודש הראשון, כשלטענתך יהיו 30 מליון יחידות בידיים של אנשים.
האם יש תקדים לזה, בקונסולות של סוני? שמשחק נמכר ל-1/5 מהיוזר בייס? לא בדקתי אפילו, אבל אני מנחש שהתשובה היא בין לא לממש לא. אז הטענה היא שזה יהיה חסר תקדים? סבבה, יכול להיות… אבל קשה לי להאמין, וזה לא הופך את הניחוש שלך ליותר מחובר למציאות מאשר הניחוש שלי
החישוב שלך לא נכון כי סוני ממש לא עושה 60$ על משחק GOW גם בשיגור, רוב העותקים של GOW נמכרו פיזית בחנויות, לא ב-PSN כך שסוני עושה פחות מ-40$ על עותק ביום השיגור ומן הסתם ככל שהמחיר יורד מ-60$, היא עושה אפילו פחות. אם אתה רוצה לדבר על כמה סוני הייתה מרוויחה או מפסידה, אתה לא יכול לדבר על המכירות ב-3 דק׳ המכירהה ראשונות של המשחק אלה כמה הוא היה מוכר למשל לאורך השנה הראשונה. בסוף יש לנו פה כמה שאלות - האם סוני מכרה פחות עותקים בגלל שהוא יצא בלעדית לפס5 או אולי בעצם יותר, האם העובדה שהוא בלעדי לדור הבא מכרה כמות מסויימת של מכשירי פס5 והאם העובדה שמשחקי פס5 יקרים יותר אומרת שגם אם הוא היה מוכר אותו דבר, אולי זה היה רווחי יותר על הפס5 כי עותק של פס5 שווה להם יותר כסף מעותק פס4.
לפחות בצד של המכירות, לדעתי הם היו מוכרים אותו דבר אם לא יותר טוב. זה לא חריג בכלל שמשחקי שנה ראשונה מוכרים לאחוז מאוד גבוה מבעלי הקונסולה, זה קורה כשיש משחק AAA גדול בתקופה הראשונית. למשל גירס 1 מכר 3 מליון עותקים בינואר 2007, באמצע 2007 הערכות שנמכרו 12 מליון מכשירי 360. כלומר פחות או יותר 30% מבעלי ה-360 קנו עותק של גירס. GT3 למשל מכר ל-10% מבסיס המשתמשים של הפס2 תוך 3 ימים, אני משער שחודש פנימה זה כבר היה צפונית ל-20% אם לא יותר אבל לצערנו אין נתון של חודש פנימה. מריו אודסי מכר ליותר מ-50% מבסיס המשתמשים של הסוויטצ׳ תוך חודשיים בשנה הראשונה וזלדה גם עשה בשנה הראשונה כמה עשרות אחוזים של הבסיס משמתשים. יש גם דוגמאות למשחקים שמכרו ליותר מ-10% מבסיס המשתמשים שהם לא היו בדיוק IP מטורף עם מליוני מעריצים כמו Dead Rising ו-Lost Planet. ככה זה, בתחילת חיי הקונסולה אנשים יקנו כל דבר בשביל לקבל חווית דור הבא, כשמשחק בסדר גודל של GOW יוצא הוא מתפוצץ. כלומר, אתה חושב ש-GT3 נפגע בגלל שהוא יצא בשנה הראשונה? המשחק הוא המשחק GT הכי מוכר בהסטוריה. ומה עם FFX או MGS2 או DMC או גירס או כל כך הרבה דוגמאות למפלצות גם בצד של הIP וגם בצד של המכירות שיצאו בשנה+ הראושנות של המכשיר? גם תסתכל על ראצ׳ט, המכירות שלו התנפחו בזכות הבלעדיות לדור הבא, לא קטנו. הוא מכר כפול מראצ׳ט 2016 על 1/5 הבסיס משתמשים.
אני לא בטוח מה הויכוח פה בכלל, בכל דור אי פעם כל המשחקים שיצאו היו בלעדיים לדור הבא, זה תמיד ככה. עכשיו זה החריג, מה שסוני ומיקרוסופט עושות עכשיו זה הפריקי. ההבדל העיקרי הוא שסוני בטוחה שהיא תמכור קונסולות לא משנה מה, שבלעדיים לא חשובים למשך שנתיים. אולי היא צודקת, אולי אנשים יקנו פס5 בצורה עוורת לא משנה מה, אבל זה יהיה חתיכת זין גדול לנו הצרכנים אם זה באמת המצב.
Laskin כתב:אגב, כשGod of War יצא ב-2018 היו בערך 85 מליון פס4 בשוק, והוא מכר 5 מליון בחודש הראשון, אתה טוען שיעשה יותר מזה עם בערך שליש מכמות המכשירים, שזה לא בלתי אפשרי, אבל כן בלתי סביר.
יכלו להיות גם 500 מליון מכשירי פס4 בשוק, זה לא משנה כי רובן מכונות fortnite, פיפא ו-COD. רוב האנשים לא קונים את GOW ורוב אלה שכן קנו אותו עשו את זה במחיר מוזל בשלב מאוחר יותר ולאורך שנים, לא בשיגור. המכירות הראשונות נעשות לגרעין הקשה של סוני, אותם 5 מליון יחידות נמכרו לאנשים כמונו והאנשים האלה כבר עם פס5 במרץ 2022 או ילכו לקנות אחת במיוחד ל-GOW. הסיבה שהוא ימכור יותר היא ש:
1) קהילת הגיימינג מתרחבת.
2) אנשים שאין להם עניין ב-GOW יקנו אותו רק בשביל הספקטקל כדי להנות מהקונסולה החדשה שלהם, כמו שקורה בכל תחילת דור.
אז מכאן ההנחה שלי, האנשים שקונים את GOW בשיגור ממילא שם, הם נמצאים בתת חתך הזה של ה-30 מליון אנשים, ומעבר לזה יש את הקהילה המתרחבת וההתלהבות מהדור החדש.
ושוב, השאלה עולה האם הפס5 תהיה sold out סתם ככה, בלי שום מאמץ, עד סוף 2022. אם כן אז סוני נצחה ואנחנו הפסדנו, היא לא צריכה בלעדיים בשנתיים הראשונות.
We're just normal men. We're just innocent men