ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 אוגוסט 2013, 14:05

Kazz כתב:
אבל אז זה דופק את האנשים שבדיוק קנו לפני יום או יומיים וגורם להם להרגיש חרא. הקונסולה גם ככה לא מוכרת אז הפסקה של 25 יום היא לא ביג דיל.

הנפלאים 101 מסתמן ככשלון ענק ביפן ובאנגליה. (ביפן הוא כ 5000 עותקים בשבוע הראשון). בארה"ב המשחק יוצא מול GTA..

הקונסולה באמת גם ככה לא מוכרת, אז ההפסד לא גדול, אבל בגלל שהיא לא מוכרת, כל יחידה שנינטנדו מפספסת, שווה המון, באופן יחסי. הפסקה של חודש זה
הורדת מחיר מיידית לא דופקת אף אחד. אם קנית מכשיר אתמול והיום הוא עולה 50$ פחות בגלל הורדת מחיר עולמית, יש מעט מאוד חנויות (בחו"ל... לא בארץ) שלא יתנו לך החזר כלשהו.
אני חושב שדווקא זה שהורדת המחיר היא רק בעוד 20+ יום, אנשים שקנו את הWIIU אתמול נדפקו, כי הם כבר לא יוכלו לקבל החזר, אלא יאלצו להחזיר את המכשיר ולחכות עוד חודש, עד שהם יקנו אותו.

בלעדי לWIIU שלא מוכר טוב זה לא חדשות, אבל באמת חבל שעוד משחק של פלטינום לא מצליח כל כך במכירות.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 אוגוסט 2013, 05:20

שיחקתי בדמו של אנדרפול 101
המשחק מרגיש מאוד כיף ,אבל בכלל לא היתי משווה אותו לפיקמין

סך הכל זה משחק שבעיקרו הוא "מכות רחוב" ,ארקידי ,עם כמה גימיקים חביבים

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 ספטמבר 2013, 15:28

הירושי ימאוצ'י, האיש שהפך חברת קלפים וצעצועים לחברה המשפיעה והחשובה ביותר בהיסטוריה של תעשיית הגיימינג, נפטר הבוקר.

למרות שהוא התחיל את תפקידו כנשיא החברה ב1949, הוא לא פחד מהמהפכה האלקטרונית והצעיד את נינטנדו לקדמת הבמה של עולם הקונסולות. הוא סיים את דרכו בחברה ב2002, אחרי 53 שנים בתפקיד הנשיא. הוא היה הנשיא האחרון בשושלת המשפחתית שהקימה את נינטנדו במאה ה19.
לא היה לו שום רקע בפיתוח משחקים, אבל היתה לו יכולת לזהות משחק טוב, כשהוא ראה אותו, בין אם הוא משחק וידאו, או משחק מסוג אחר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2013, 20:23

Nucleus_Dawn כתב:הירושי ימאוצ'י, האיש שהפך חברת קלפים וצעצועים לחברה המשפיעה והחשובה ביותר בהיסטוריה של תעשיית הגיימינג, נפטר הבוקר.

למרות שהוא התחיל את תפקידו כנשיא החברה ב1949, הוא לא פחד מהמהפכה האלקטרונית והצעיד את נינטנדו לקדמת הבמה של עולם הקונסולות. הוא סיים את דרכו בחברה ב2002, אחרי 53 שנים בתפקיד הנשיא. הוא היה הנשיא האחרון בשושלת המשפחתית שהקימה את נינטנדו במאה ה19.
לא היה לו שום רקע בפיתוח משחקים, אבל היתה לו יכולת לזהות משחק טוב, כשהוא ראה אותו, בין אם הוא משחק וידאו, או משחק מסוג אחר.

בזמנו היו לי טענות קשות לנינטנדו אבל מסתבר שלא ידעתי על מה אני מדבר. אז דברתי על נינטנדו כתחרות הליגיטימית של סוני ומיקרוסופט ולא הבנתי טעויות כמו קונסולה עם ידית או פורמט קלטות במקום דיסקים. היום? איוואטה השמעד את נינטנדו, עצוב לראות מה איוואטה עשה ממנה. הבן אדם קבל גיימקיוב די מצליחה לידיים ולמרות שהנפילה של הקיוב לא הייתה אשמתו, הווי והוויו הן בהחלט החזון הכושל שלו. באמת עצוב, התקופה שלו בנינטנדו הובילה את התעשיה.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 ספטמבר 2013, 04:56

בזמנו היו לי טענות קשות לנינטנדו אבל מסתבר שלא ידעתי על מה אני מדבר. אז דברתי על נינטנדו כתחרות הליגיטימית של סוני ומיקרוסופט ולא הבנתי טעויות כמו קונסולה עם ידית או פורמט קלטות במקום דיסקים. היום? איוואטה השמעד את נינטנדו, עצוב לראות מה איוואטה עשה ממנה. הבן אדם קבל גיימקיוב די מצליחה לידיים ולמרות שהנפילה של הקיוב לא הייתה אשמתו, הווי והוויו הן בהחלט החזון הכושל שלו. באמת עצוב, התקופה שלו בנינטנדו הובילה את התעשיה.

הWII והDS היו הצלחות ענק במכירות ורווחים ,זאת חברה מסחרית להזכיר לך
ה3DS יחסית מצליחה ,עם המון תחרות מטאבלטים וסמארטפונים
הWIIU לפחות בינתים כישלון ,אבל נינטנדו לא תיתרסק מזה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 ספטמבר 2013, 00:36

kririn כתב:

התלונות לא על המכירות שהוא סיפק/לא סיפק, אלא על העובדה שהוא הפך את אחת מחברות המשחקים המוצלחות והחלוציות ביותר בתחום - לחברת צעצועים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2013, 02:09

kririn כתב:

אה נכון, כי מעניין אותי כמה נינטנדו מרוויחה :?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 ספטמבר 2013, 06:26

התלונות לא על המכירות שהוא סיפק/לא סיפק, אלא על העובדה שהוא הפך את אחת מחברות המשחקים המוצלחות והחלוציות ביותר בתחום - לחברת צעצועים

בנידות היה להם תמיד מספיק משחקים טובים
בניחות יש להם בעיה מאז הN64 ,אז נכון היה לN64 כמה משחקים גדולים ,אבל ממש לא מספיק משחקים לתקופת אורך החיים של הקונסולה
חברות צד שלישי נטשו את ניחות נינטנדו מאז הN64 ,ולא התחילו בקיוב

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 20 ספטמבר 2013, 09:48

Laskin כתב:
התלונות לא על המכירות שהוא סיפק/לא סיפק, אלא על העובדה שהוא הפך את אחת מחברות המשחקים המוצלחות והחלוציות ביותר בתחום - לחברת צעצועים.

גם זו טענה מעט מנותקת מהמציאות - כי נינטנדו תמיד היתה חברת צעצועים, גם בתקופה בו היא הובילה את התעשייה. התלונה, אם כבר, צריכה להיות שהיא לא התקדמה עם הזמן והתאימה את עצמה לטעם הבוגר שלו באופן אישי ולתעשייה עצמה באופן כללי יותר.

אבל אז כמובן נכנס לדיון אחר לגמרי. כל טענות ה"נינטנדו צריכה להתחיל להוציא קונסולות סופר-חזקות ולהמציא המון מותגים חדשים ולהוציא משחקים לאייפון" הן טובות ויפות - אבל בבסיסן הן בעצם אומרות "נינטנדו צריכה להפסיק להתנהג כמו נינטנדו ולהתחיל להתנהג כמו חברה אחרת לגמרי". ובשינוי כל כך חד של צורת העבודה הסיכון, לדעתי, שהחברה תלך לאיבוד ותתרסק, גדול הרבה יותר מאשר באיך שהיא עובדת כיום. מה גם שבשביל זה יש לנו את סוני ומיקרוסופט ו-Valve. אני דווקא בעד שנינטנדו תשאר באווירה הנוסטלגית-צעצועית שלה כמה שהיא יכולה להרשות לעצמה - ולו רק בשביל הגיוון.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 20 ספטמבר 2013, 09:56

נדב, למיטב הבנתי, אתה טועה ומטעה. ההידרדרות החלה בתקופתו של ימאוצ'י. הנינטנדו 64 לא הייתה להיט, תמכה בקלטות והחלה את נטישת חברות צד ג' את נינטנדו, שמורגשת עד היום. בכל חיי הקונסולה יכולתי לספור את משחקי הספרייה שלי בעשר אצבעות. וגם הגיימקיוב המשיכה את אותה המגמה - הייתה לה תמיכה טובה יותר של צד ג', אך צוותי צד א' לא הראו את אותם ביצועים כמו ב'נינטנדו 64'. ואני אפילו לא מדבר על הוירטואלי-בוי, שהוא הכישלון הכי מהדהד בהיסטוריה של החברה שימאוצ'י, שאתה מברך היום בזיכרונך הקצר, אישר.

לעומת זאת, איוואטה הביא את נינטנדו לרווחי שיא עם הווי וה-DS, וכרגע סופרים לו כישלון אחד בלבד (ה-WiiU), וגם זה קרב במערכה גדולה שטרם הסתיימה (בהובלתו, נינטנדו עורכת רפורמה גדולה שאת תוצאותיה נוכל לשפוט בהמשך). עוד כישלון כזה ואולי נוכל לומר שאיוואטה ריסק את החברה, בהנחה שלא יהיו הצלחות שיעמדו לזכותו (כמו בשוק הניידים).
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 ספטמבר 2013, 10:13

צריך לזכור גם את הDD64 ,תוסף שיצא שהN64 כבר מתה ,ולא היה טעם להוציא אותו בכלל
עד היום אין לי מושג למה הוציאו אותו

אבל הטעות הענקית ביותר שזכורה לי מנינטנדו ,זה העסקה שבוטלה בין נינטנדו לסוני על תוסף CD לSNES
הידע מהפיתוח הזה כניראה תרם המון ידע לסוני שהחליטו ללכת על הPS1
למעשה מכמה בחינות הPS1 ניראה הממשיך דרך האמיתי לSNES,ולא הN64

הגימיפאד \הרבה מזכיונות המשחקים \אפילו קראש בנדיקוט ,מזכיר יותר משחקי מאריו ישנים ,ממאריו 64
נינטנדו איבדו אז סדרות כמו סטריט פיטר \פינל פנטזי\וכו וכו וכו
רוב הטובים בN64 היו של נינטנדו וראר ,זה שחברות צד שלישי הפציצו בPS1

זאת היתה טעות ענק של נינטנדו שכימאט קברה אותה ,לא לחתום על הסכם "אין תחרות" עם סוני ,ללפחות 10 שנים
ברגע שהחליטו על עניין הCD

בכל מקרה נינטנדו כלכלית במצב טוב היום ,הWIIU אולי כושל כרגע ,אבל פה ושם יש לו משחקים טובים
וירידת המחיר ובאנדלים ,יכולים לעזור במכירות
300$ מקבלים WIIU פרימיום עם זלדה WW HD ,
אולי הרבה יעדיפו להוסיף 160$ לPS4 עם משחק ,אבל לא כולם

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 20 ספטמבר 2013, 11:01

התוספות שלך נכונות, קרירין. קל מאוד להשתלח בנוכחי ולשכוח את מה שהיה לפניו. תסמונת הזיכרון הקצר כלפי כל מה שכבר אינו רלוונטי, כי הוא כבר אינו מהווה מטרה נוחה.

כפי שהיום מבקרים את GTAIV בחומרה ביחס לקודמו, אותם אנשים שבעבר היללו אותו מאוד ביחס לכל מה שהיה לפניו.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ספטמבר 2013, 13:16

רונן כתב:נדב, למיטב הבנתי, אתה טועה ומטעה. ההידרדרות החלה בתקופתו של ימאוצ'י. הנינטנדו 64 לא הייתה להיט, תמכה בקלטות והחלה את נטישת חברות צד ג' את נינטנדו, שמורגשת עד היום. בכל חיי הקונסולה יכולתי לספור את משחקי הספרייה שלי בעשר אצבעות. וגם הגיימקיוב המשיכה את אותה המגמה - הייתה לה תמיכה טובה יותר של צד ג', אך צוותי צד א' לא הראו את אותם ביצועים כמו ב'נינטנדו 64'. ואני אפילו לא מדבר על הוירטואלי-בוי, שהוא הכישלון הכי מהדהד בהיסטוריה של החברה שימאוצ'י, שאתה מברך היום בזיכרונך הקצר, אישר.

לעומת זאת, איוואטה הביא את נינטנדו לרווחי שיא עם הווי וה-DS, וכרגע סופרים לו כישלון אחד בלבד (ה-WiiU), וגם זה קרב במערכה גדולה שטרם הסתיימה (בהובלתו, נינטנדו עורכת רפורמה גדולה שאת תוצאותיה נוכל לשפוט בהמשך). עוד כישלון כזה ואולי נוכל לומר שאיוואטה ריסק את החברה, בהנחה שלא יהיו הצלחות שיעמדו לזכותו (כמו בשוק הניידים).

אתה מתבלבל, מתבלבל קשות. התדרדרות איכות? התדרדרות כמות משחקים? לספור את המשחקים הטובים לN64 על יד אחת? אתה רציני? נכחת בשנות ה90? דבר ראשון בו נעשה הפרדה, רווחים ומשחקי איכות לCORE בנפרד, אני ממש לא מדבר פה על רווחים למרות שבלי קשר אני מציין שמאז 2010 כבר שלוש שנים נינטנדו בשפל רווחים אחרי שלוש שנות רווחים אדירים שהם עשו מ2006.

עכשיו נתרכז במשחקים. הN64 הייתה קונסולת הקור הכי טובה של נינטנדו, היא הייתה קונסולה מטורפת. לספור את המשחקים שלה על שתי זה בהחלט אפשרי אם יש לך בערך 20 אצבעות בכל יד. לN64 יצאו בין 5 ל8 משחקי קור אדירים כל שנה, משחקי AAA סופר איכותיים שכל אחד מהם הגדיר קצת מחדש את התלת מימד בעולם המשחקים. היה לה אז את RARE, היה לה את LEFT FIELD, היו לה בלעדיים מאקטיוויז'ן ואפילו האבא של GTA התלת מימדי יצא עליה בלעדי מרוקסטאר נורת', המשחק שלמד אותם איך להמיר את GTA לתלת מימד וממנו נולד GTA3. הN64 הייתה טרוף. כנ"ל על הקיוב, קונסולה עוצרת נשימה. חוץ מזה שבשנתיים הראשונות שלה הייתה לה תמיכה מלאה של צד ג' והיא קבלה כל משחק מולטי פלטפורם שהגיע לXBOX ולפס2, היו לה בלעדיים על בלעדיים על בלעדיים.

הקונסולה שהרגה את נינטנדו הייתה ללא ספק הWII. נשים בצד את הכוח לרגע כי כמה שהיא הייתה קונסולה בזויה או בעצם גיימקיוב SLIM פחות או יותר במחיר יותר יקר ממה שהגיימקיוב עלתה 5 שנים מוקדם יותר, הבזיו האמיתי היה המשחקים. שנה ראשונה טובה, נינטנדו של הN64 והקיוב קלאסית. היו עליה משחקים טובים, פייפר מריו, מריו גלקסי, מטרויד פריים, זלדה TP (שהיה פורט והראה את תחילת ההתמוטטות של נינטנדו אבל עדין היה משחק AAA איכותי), פייר אמבלם, SSB וכו' אבל אז הנפילה הגיע. שנה וחצי, זה מה שנינטנדו הצליחה להחזיק על הWII, מאותה נקודה היא הפכה לקונסולה חסרת כל תוכן שמתמקדת בקז'ואלי.

לN64 ולקיוב היו בערך פי 4 יותר משחקי AAA מנינטנדו והשותפות שלה מאשר הWII. איוואטה הפך את נינטנדו מחברה של משחקי AAA הארד קור לחברה שמחפשת איפה לדחוף שטיק טפשי וצעצועי פלסטיק למקסום רווחים. אין מה לגיימר לחפש על הWII חוץ מאשר משחקים שאפשר לספור על יד אחת (ובWII זאת באמת יד אחת), אין מה לגיימר לחפש על הWIIU חוץ מאשר כרגע משחקים שאפשר לספור על אצבע אחת, המצב שלה באמת קשה והיא סוגרת שנה עוד שישה שבועות!

בקיצור, איוואטה הרג את נינטנדו לגיימרים. אם הWIIU הייתה בכוח של הפס4 ועם מבחר משחקים של הקיוב או הN64 תאמין לי שגם לי וגם לך היה היום WIIU בבית אבל אין לנו. למה? כי איוואטה הרג את נינטנדו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2013, 13:31

erezronen כתב:
גם זו טענה מעט מנותקת מהמציאות - כי נינטנדו תמיד היתה חברת צעצועים, גם בתקופה בו היא הובילה את התעשייה. התלונה, אם כבר, צריכה להיות שהיא לא התקדמה עם הזמן והתאימה את עצמה לטעם הבוגר שלו באופן אישי ולתעשייה עצמה באופן כללי יותר.

אבל אז כמובן נכנס לדיון אחר לגמרי. כל טענות ה"נינטנדו צריכה להתחיל להוציא קונסולות סופר-חזקות ולהמציא המון מותגים חדשים ולהוציא משחקים לאייפון" הן טובות ויפות - אבל בבסיסן הן בעצם אומרות "נינטנדו צריכה להפסיק להתנהג כמו נינטנדו ולהתחיל להתנהג כמו חברה אחרת לגמרי". ובשינוי כל כך חד של צורת העבודה הסיכון, לדעתי, שהחברה תלך לאיבוד ותתרסק, גדול הרבה יותר מאשר באיך שהיא עובדת כיום. מה גם שבשביל זה יש לנו את סוני ומיקרוסופט ו-Valve. אני דווקא בעד שנינטנדו תשאר באווירה הנוסטלגית-צעצועית שלה כמה שהיא יכולה להרשות לעצמה - ולו רק בשביל הגיוון.

אתה רואה יופי כמה הגיוון הזה עוזר לה כרגע :P - היא בקושי מוכרת קונסולות, עוד יותר בקושי מוכרת משחקים לקונסולות שלה ובאמת שרק הניידות שלה איכשהו מחזיקות אותה מעל המים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 20 ספטמבר 2013, 13:53

Klayman כתב:
אתה רואה יופי כמה הגיוון הזה עוזר לה כרגע :P - היא בקושי מוכרת קונסולות, עוד יותר בקושי מוכרת משחקים לקונסולות שלה ובאמת שרק הניידות שלה איכשהו מחזיקות אותה מעל המים.

ראשית - נינטנדו עדיין לא נמצאת בשום סכנה ממשית לסכנה, היא לא מחזיקה "איכשהו" מעל המים אלא צפה שם יפה מאוד. ה-Wii וה-DS הכניסו לה מספיק כסף בשביל לחפות על בערך שנה אחת של הפסדים תפעוליים - וברבעון האחרון הם כבר חזרו לרווח. עם כל הכשלון הגדול של ה-Wii U - הם עדיין חברה רווחים עם הרבה מאוד כסף בבנק - וזה יותר ממה שאפשר להגיד על סוני בבערך עשור האחרון ועל מיקרוסופט במשך לא מעט שנים במהלכו.

שנית - אני עדיין גורס שהגיוון שלה זה הדבר *היחיד* שעוזר לה. בלעדיו אין לחברה הזאת זכות קיום - נקודה. המשחקים שמוכרים בסופו של דבר את המערכות שלה הם המשחקים שלהם, שאי אפשר למצוא במקומות אחרים. זה מה שעזר ל-3DS (שלהזכירכם סבל בדיוק מאותן נבואות ה"קונסולה מתה ואין שום סיכוי שהיא תתרומם מחדש" שה-Wii U סובלת מהן היום, ותראו מה קרה אחרי שנה), זה מה שיכול, אולי, לעזור ל-Wii U. נינטנדו מצליחה כשהיא מתנהגת כמו נינטנדו. כשהיא מנסה להתנהג כמו סוני, כמו בימי הגיימקיוב - זה פשוט לא הולך.

והייחוד הזה הוא בדיוק ההתמקדות על הגישה ה"צעצועית". אלוהים, נינטנדו עובדת עם אותו מעצב-על כמעט מהיום בו היא התחילה לפתח משחקים אלקטרונים, ומי שקרא טיפה ראיונות עם מיאמוטו יודע שהגישה שלו לא באמת השתנתה. הוא פועל על אותם עקרונות כבר 30 שנה, ואלה עקרונות של גיימפליי כיפי ולא מאיים, משחקים בלי יומרנות אמנותית-נראטיבית גדולה מדי, עיצובי שלבים מלוטשים וכדומה. אלה אותם עקרונות שעמדו מאחורי המשחקים שאנשים מאוד אהבו בילדותם ועומדים גם מאחורי המשחקים הגדולים של נינטנדו היום. אז כן, בחלקים מסויימים זה מרגיש שהיא קצת נשארה מאחור - אבל מצד שני לפעמים זה גם פועל לטובתה.

האם יש מצב שמתקרב היום בו לא יהיה מספיק קהל לייחוד של נינטנדו כדי להצדיק את קיומה? יכול להיות. תעשיית המשחקים וצריכתם משתנות כל הזמן, והטעם של הקהל המיינסטרימי משתנה בהתאם. היום נינטנדו מתקיימת בעזרת מריו, פוקימון וזלדה - יכול להיות שעוד 5 שנים, או עוד 10 שנים או עוד שנה אחת זה כבר לא יספיק והחברה תצטרך לעשות כמה החלטות כואבות לגבי המשך דרכה. מצד שני - אני חושב שברגע שהיא תאבד את הייחוד, דהיינו תפסיק לייצר חומרה בעצמה או תנסה לייצר משחקים שפשוט לא מתאימים לה, היא תהפוך לעוד סגה - חברה שפעם היה לה DNA מאוד מובהק והיום היא מוציאה בעיקר זבל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 ספטמבר 2013, 14:08

איוואטה הפך את נינטנדו מחברה של משחקי AAA הארד קור לחברה שמחפשת איפה לדחוף שטיק טפשי וצעצועי פלסטיק למקסום רווחים

להזכיר לך שאת הNES ההצלחה הענקית שלהם בארצות הברית ,מכרו בהתחלה עם רובוט צעצוע סוג ז ?
והגימקיוב החזיק מעמד רק 4 שנים ,שנה חמישית יצא לו רק זלדה TP ,שהמכשיר היה כבר מת שנה ,ונינטנדו נטשו אותו

בעניין הWIIU מבחינת בילעדים ,יצאו לו בינתים NSMBU \אונדרפול \לאגו סיטי \ופיקמינג 3 ,זה מה שאני זוכר בינתים שיצא
ואני לא מדבר על זלדה WW כי זה פורט משופר
בדרך יש את מאריו קארט ,SSB חדש,ביונטה 2,דונקי קונג ,ועוד
יהיה לה מעל 20 משחקים בילעדים טובים אורך חיים זה בטוח ,זה לא אומר שזה מספיק ,במיוחד שהXBO וPS4 יקבלו הרבה יותר משחקים טובים
אבל אני יחזור למה שאמרתי המון בעבר
קונסולה גרועה =אטרי יגואר \ווירטואל בוי וכו
קונסולה טובה =סופר נינטנדו\גנסיס וכו
הWIIU לא זה ולא זה ,וגם הקיוב היתה לא זה ולא זה ,אני היום חושב אליה כמשהו כמו הסגה סאטורן ,פה ושם יש פנינות ,אבל לא מספיק

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 20 ספטמבר 2013, 17:19

erezronen כתב:
ראשית - נינטנדו עדיין לא נמצאת בשום סכנה ממשית לסכנה, היא לא מחזיקה "איכשהו" מעל המים אלא צפה שם יפה מאוד. ה-Wii וה-DS הכניסו לה מספיק כסף בשביל לחפות על בערך שנה אחת של הפסדים תפעוליים - וברבעון האחרון הם כבר חזרו לרווח. עם כל הכשלון הגדול של ה-Wii U - הם עדיין חברה רווחים עם הרבה מאוד כסף בבנק - וזה יותר ממה שאפשר להגיד על סוני בבערך עשור האחרון ועל מיקרוסופט במשך לא מעט שנים במהלכו.

שנית - אני עדיין גורס שהגיוון שלה זה הדבר *היחיד* שעוזר לה. בלעדיו אין לחברה הזאת זכות קיום - נקודה. המשחקים שמוכרים בסופו של דבר את המערכות שלה הם המשחקים שלהם, שאי אפשר למצוא במקומות אחרים. זה מה שעזר ל-3DS (שלהזכירכם סבל בדיוק מאותן נבואות ה"קונסולה מתה ואין שום סיכוי שהיא תתרומם מחדש" שה-Wii U סובלת מהן היום, ותראו מה קרה אחרי שנה), זה מה שיכול, אולי, לעזור ל-Wii U. נינטנדו מצליחה כשהיא מתנהגת כמו נינטנדו. כשהיא מנסה להתנהג כמו סוני, כמו בימי הגיימקיוב - זה פשוט לא הולך.

והייחוד הזה הוא בדיוק ההתמקדות על הגישה ה"צעצועית". אלוהים, נינטנדו עובדת עם אותו מעצב-על כמעט מהיום בו היא התחילה לפתח משחקים אלקטרונים, ומי שקרא טיפה ראיונות עם מיאמוטו יודע שהגישה שלו לא באמת השתנתה. הוא פועל על אותם עקרונות כבר 30 שנה, ואלה עקרונות של גיימפליי כיפי ולא מאיים, משחקים בלי יומרנות אמנותית-נראטיבית גדולה מדי, עיצובי שלבים מלוטשים וכדומה. אלה אותם עקרונות שעמדו מאחורי המשחקים שאנשים מאוד אהבו בילדותם ועומדים גם מאחורי המשחקים הגדולים של נינטנדו היום. אז כן, בחלקים מסויימים זה מרגיש שהיא קצת נשארה מאחור - אבל מצד שני לפעמים זה גם פועל לטובתה.

האם יש מצב שמתקרב היום בו לא יהיה מספיק קהל לייחוד של נינטנדו כדי להצדיק את קיומה? יכול להיות. תעשיית המשחקים וצריכתם משתנות כל הזמן, והטעם של הקהל המיינסטרימי משתנה בהתאם. היום נינטנדו מתקיימת בעזרת מריו, פוקימון וזלדה - יכול להיות שעוד 5 שנים, או עוד 10 שנים או עוד שנה אחת זה כבר לא יספיק והחברה תצטרך לעשות כמה החלטות כואבות לגבי המשך דרכה. מצד שני - אני חושב שברגע שהיא תאבד את הייחוד, דהיינו תפסיק לייצר חומרה בעצמה או תנסה לייצר משחקים שפשוט לא מתאימים לה, היא תהפוך לעוד סגה - חברה שפעם היה לה DNA מאוד מובהק והיום היא מוציאה בעיקר זבל.

אני לא רואה כ''כ טעם לחזור על האמירות של נדב מקודם, כי אני די מסכים איתן. נינטנדו הוציאה משחקים מדהימים פעם, והרבה מהם. זאת בנוסף לתמיכה מצד ג'. היום היא בעיקר מוציאה עוד ועוד ועוד ועוד המשכים, שחלקם בינוניים, חלק מצויינים אבל שומדבר לא ממש חדש או מעניין (אותי לפחות, שפעם כל מה שרציתי זה שיהיה לי N64, אבל לא היה לי כסף לקנות אחד). זה בלי לדבר בכלל על החומרה הנחותה, שלא מקבלת שום תמיכה מצד ג', והקצב האיטי עד כאב של משחקים מצד א', שמהווים את הגיוון שעליו אתה מדבר. אשכרה עכשיו להוציא HD רימייק לזלדה במקום להוציא זלדה חדש?! זה נורא נורא מאכזב.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 ספטמבר 2013, 17:44

הם מפתחים זלדה חדש ,אבל זה לוקח כמה שנים
ואתה מזכיר את זלדה ,אבל אונדרפול ,זה זיכיון חדש לחלוטין ,גם הציונים שלו לא רעים והוא קור

גם הפרויקט של מפתחי זינובליד ,ניראה מענין מאוד ,וגם זה אני מעריך זיכיון חדש

בגדול למי שיש רק WIIU ,עדין יש משחקים מענינים לשחק בהם ,כן יש בעיה ענקית לנינטנדו שמולטיפלטפורם עדיף PC או PS4 או XBO
והרבה מולטיפלטפורם פשוט לא מגעים לקונסולה
אבל בכל זאת יש פה ושם משחק מענין ,חלקם דוגמת SSB יכולים להחזיק שנים ,כמשחק "מסיבה"

בנוסף יש תאימות לאחור לWII

ואני מעריך בגלל החומרה ,שעם הזמן ניראה בחנות הווירטואלית גם משחקי גימקיוב ,אז נכון הרבה רצים בדולפין ,אבל זה לא רישמי ומצריך מחשב חזק
אני חושב שלאנשים שלא מבינים באמולטורים ,החנות הווירטואלית מצוינת ,חוץ מהמחיר
עם נינטנדו תוריד במחיר החנות הווירטואלית ,זה יכול להיות להיט גדול

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 20 ספטמבר 2013, 21:38

Klayman כתב:
אני לא רואה כ''כ טעם לחזור על האמירות של נדב מקודם, כי אני די מסכים איתן. נינטנדו הוציאה משחקים מדהימים פעם, והרבה מהם. זאת בנוסף לתמיכה מצד ג'. היום היא בעיקר מוציאה עוד ועוד ועוד ועוד המשכים, שחלקם בינוניים, חלק מצויינים אבל שומדבר לא ממש חדש או מעניין (אותי לפחות, שפעם כל מה שרציתי זה שיהיה לי N64, אבל לא היה לי כסף לקנות אחד). זה בלי לדבר בכלל על החומרה הנחותה, שלא מקבלת שום תמיכה מצד ג', והקצב האיטי עד כאב של משחקים מצד א', שמהווים את הגיוון שעליו אתה מדבר. אשכרה עכשיו להוציא HD רימייק לזלדה במקום להוציא זלדה חדש?! זה נורא נורא מאכזב.

אין לי באמת וויכוח על העובדות שנדב ואתה העלתם כאן. אין לי גם בעיה שאנשים "גדלו" ונינטנדו כבר לא מעניינת אותם. זה בסדר, זה הגיוני, זה אחלה.

אם כי לשם ההגינות - זמני פיתוח ארוכים היה מאפיין של נינטנדו כבר שנים. במיוחד זלדה. זו סדרה שעל כל משחק בה עובדים הרבה מאוד שנים, וזו גם כנראה הסיבה שהמשחקים יוצאים ברמת ליטוש מאוד גבוהה. זה מצער גם אותי, כי הייתי מעדיף מן הסתם לקבל זלדה חדש השנה מאשר עוד מינימום שנתיים (במקרה הטוב) - אבל נו, זה מה יש - ועם זמן פיתוח ארוך זה לפחות אומר שיש למשחק יותר סיכויים לצאת ממש ממש טוב.

מה שכן, ומה שנדב נוטה להתעלם ממנו לא מעט, זה שנינטנדו כן לומדת ומשתפרת בדרכה. משחקי צד א' מצויינים יוצאים בקצב די מטורף ל-3DS - הן משחקים בפרופיל גבוה והן המון משחקי eShop קטנים יחסית אבל מצויינים (כל אלה שמתלוננים שנינטנדו לא מוציאה פרנצ'ייזים חדשים? אז הם טועים. עובדתית. זה שהם לא מוציאים פרנצ'ייזי AAA חדשים זה מעצבן ונכון - אבל עדיין יש להם הרבה רעיונות מקוריים שבאים לידי ביטוי במקומות אחרים). לא אתפלא אם גם ה-Wii U תתחיל לראות משחקים חדשים בקצב כזה החל מהשנה הבאה. כזכור, גם השנה הראשונה של ה-3DS הייתה זוועתית עד שהתחילו להפציץ עם משחקים. כמובן שיש סיכוי שאני טועה. נחיה ונראה. אני בכל מקרה עוד לא מספיד - וכאמור, שומר על חיבתי לנינטנדו בלהבה גדולה למרות כל הצעדים הדי טפשיים שהיא לפעמים לוקחת, פשוט כי לטעמי המשחקים הממש ממש שווים שלה (Skyward Sword, פיקמין 3, אני מניח ש-Super Mario World ו-X) שווים את האכזבות.

אבל היי, איש איש וטעמו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 21 ספטמבר 2013, 05:58

NSMBU ,דווקא בסדר גמור ,במיוחד עם עושים בו 100%
מה גם שאפשר לשחק איתו ,עם עוד אנשים

הוא כן מאכזב מהבחינה ,שזה לא משחק פורץ דרך או משהו
וגם בגלל שיצאו 2 משחקי NSMB בעבר ,למעשה עם הWIIU וה3DS זה כבר 4 משחקים כאלו ,זה פשוט לא מרגיש מרענן

אבל בכל זאת ,אין בסדרה הזאת משהו באמת רע ,לאפך
לפלטפורמה 2D ,זאת סדרה טובה מאוד

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 20 ספטמבר 2013, 22:22

DrKeo כתב:אתה מתבלבל, מתבלבל קשות. התדרדרות איכות? התדרדרות כמות משחקים? לספור את המשחקים הטובים לN64 על יד אחת? אתה רציני? נכחת בשנות ה90?

האם נכחתי? היו לי את כל הקונסולות של נינטנדו החל מהנינטנדו 64.

ואתה מתבלבל או לא סופר את העבר הרחוק, אבל צריך להודות ביושר: האם אתה מכחיש שעקב החלטותיו של ימאוצ'י החלה נטישת צד ג' את נינטנדו? כמי שבכל דיון מקדש את הטכנולוגיה, אתה היום מקבל בסלחנות את מגבלת הזיכרון החריפה של הנינטנדו 64 ואת מדיית הקלטות שנחשבה כבר אז כטכנולוגיה ישנה? אתה לא עקבי.

ומשחקים ממש טובים הגיעו מצד א' בלבד, וגם הם הגיעו לעתים רחוקות מאוד לאחר אינספור דחיות. יש סיבה לכך שהפלייסטיישן הייתה מובילה כמעט בכל היבט.

וגם עם הגיימקיוב נמשכה המגמה הזו, עם המיני תקליטורים שהמשיכו את בעיית מגבלת המקום, ואמנם היו יותר משחקי צג ג' טובים, אך חלה הידרדרות מבחינת צד א': ווינד ווקר לא השתווה לאף משחק זלדה לפניו, גם לא אחריו, ובטח גם סאנשיין שהיה רחוק מאחורי מריו 64, בטח מאחורי גלקסי. ונינטנדו החלה לתת לחברות צד ג' משחקים שלה, כך גם סטארפוקס היה מחפיר, ותודה לאל שסגה עשתה עבודה טובה עם אף-זירו.

דבר ראשון בו נעשה הפרדה, רווחים ומשחקי איכות לCORE בנפרד, אני ממש לא מדבר פה על רווחים למרות שבלי קשר אני מציין שמאז 2010 כבר שלוש שנים נינטנדו בשפל רווחים אחרי שלוש שנות רווחים אדירים שהם עשו מ2006.

למה אינך סופר את השנים הרבות שבהן איוואטה הביא את החברה לרווחים עצומים שמעניקים לה אורך נשימה שגם ההפסדים האחרונים שאתה מונה רחוקים מלמוטט אותה? למעשה, בתקופה האחרונה היא חזרה להראות רווחיות, למרות הכול. תהיה הגון, נדב.

אל תקרא את מה שאני כותב. קרא מה שארז חברך כותב.

עכשיו נתרכז במשחקים. הN64 הייתה קונסולת הקור הכי טובה של נינטנדו, היא הייתה קונסולה מטורפת. לספור את המשחקים שלה על שתי זה בהחלט אפשרי אם יש לך בערך 20 אצבעות בכל יד. לN64 יצאו בין 5 ל8 משחקי קור אדירים כל שנה, משחקי AAA סופר איכותיים שכל אחד מהם הגדיר קצת מחדש את התלת מימד בעולם המשחקים. היה לה אז את RARE, היה לה את LEFT FIELD, היו לה בלעדיים מאקטיוויז'ן ואפילו האבא של GTA התלת מימדי יצא עליה בלעדי מרוקסטאר נורת', המשחק שלמד אותם איך להמיר את GTA לתלת מימד וממנו נולד GTA3. הN64 הייתה טרוף. כנ"ל על הקיוב, קונסולה עוצרת נשימה. חוץ מזה שבשנתיים הראשונות שלה הייתה לה תמיכה מלאה של צד ג' והיא קבלה כל משחק מולטי פלטפורם שהגיע לXBOX ולפס2, היו לה בלעדיים על בלעדיים על בלעדיים.

תן שמות, בבקשה, כדי שאוכל לבדוק על מה אתה מדבר.

מי שהצילה את הקונסולה זו רייר, לפחות בחלק נכבד מחיי הקונסולה, כי אני לא זוכר משחקי צד ג' ראויים לציון וזה בהחלט לא היה "טירוף".

הקונסולה שהרגה את נינטנדו הייתה ללא ספק הWII.

"הרגה"? נינטנדו עדיין נושמת ודופקת, יקירי. לא צריך להקצין ולהיות דרמטיים. זה לא הופך את הדברים ליותר נכונים.

אני באמת לא מבין על מה מתווכח כי ברור שהחלה נסיגת מפתחות כבר מהנינטנדו 64, שהיה כשימאוצ'י עמד בראש, והוא היה שמרן מאוד גם כן (הבאתי דוגמאות), אז הוא חולק החלטות שגויות לא פחות מאשר הנשיא שאותו אתה מבקר. אז על מה מתווכח, נדב? האם לא היה ברור שביחס לפלייסטיישן הנינטנדו 64 פיגרה מאוד בגלל החלטות שגויות של נינטנדו שהתקבלו כבר אז? אתה שוכח למדוד קונסולה ביחס לאלטרנטיבה שלה באותה תקופה כדי להציג דברים נכון.

בקיצור, איוואטה הרג את נינטנדו לגיימרים. אם הWIIU הייתה בכוח של הפס4 ועם מבחר משחקים של הקיוב או הN64 תאמין לי שגם לי וגם לך היה היום WIIU בבית אבל אין לנו. למה? כי איוואטה הרג את נינטנדו.

דבר בשמך. לא בשמי. אני גיימר, לא זונת טכנולוגיה. הכוח של הקונסולה אינו תנאי עבורי, אפילו לא תמיכה של צד ג', אלא תמיכה מספקת ומדהימה של צד א', בשבילה אני קונה קונסולה של נינטנדו. מאחר שכרגע אינני משוכנע שזה המקרה, אני יושב על הגדר.

אני גם לא מבין איך עובד ההיגיון שלך. גם את ה-One אני לא קונה. האם זה מעיד עליה? אז מדוע מסיק מסקנות שגויות מכך שאין לי WiiU?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 20 ספטמבר 2013, 22:54

רונן, אתה בטוח שזה לא רק בגלל הגרפיקה והחומרה? הרי אחת הסיבות שהוויו נכשלת כרגע כי קונסולות הדור הבא עומדות לצאת, וזה קצת מגוחך להשוות בינן לבין הוויו.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 21 ספטמבר 2013, 00:59

גולן, התייחסתי לדבריו של נדב שאמר שאלה הן הסיבות שאינני קונה קונסולה שלה, וכמובן שזו שטות. עובדות מומצאות ומופרכות כאן לאוויר ללא מחשבה.

אבל אם אתייחס לדבריך, אז אני מאמין שאם נינטנדו הייתה מפליאה יותר טוב עם הווי-יו מבחינת צד א', היא הייתה מצליחה יותר. דווקא הציבור פחות מתעניין במשחקי צד ג' בקונסולה שלה (בפרט הלא בלעדיים), מעדיף את אלה בקונסולות האחרות, החזקות, בהן לכוח יש יותר משמעות.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 21 ספטמבר 2013, 01:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

MagmaJet
Trainee

הודעהעל ידי MagmaJet » 21 ספטמבר 2013, 01:00

לבעלי 3DS וWii U יש הנחה של 50 אחוז על משחק Monster Hunter 3 Ultimate בeShop עד יום ראשון.
אם תשאלו אותי... אני הייתי ממליץ מאוד על המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 21 ספטמבר 2013, 01:11

רונן כתב:גולן, התייחסתי לדבריו של נדב שאמר שאלה הן הסיבות שאינני קונה קונסולה שלה, וכמובן שזו שטות. עובדות מומצאות ומופרכות כאן לאוויר ללא מחשבה.

אבל אם אתייחס לדבריך, אז אני מאמין שאם נינטנדו הייתה מפליאה יותר טוב עם הווי-יו מבחינת צד א', היא הייתה מצליחה יותר. דווקא הציבור פחות מתעניין במשחקי צד ג' בקונסולה שלה (בפרט הלא בלעדיים), מעדיף את אלה בקונסולות האחרות, החזקות, בהן לכוח יש יותר משמעות.

נו, אתה רואה? אתה בעצמך אומר שאנשים מעדיפים את המתחרות כי יש להן חומרה עליונה יותר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 21 אורחים