DrKeo כתב:אתה מתבלבל, מתבלבל קשות. התדרדרות איכות? התדרדרות כמות משחקים? לספור את המשחקים הטובים לN64 על יד אחת? אתה רציני? נכחת בשנות ה90?
האם נכחתי? היו לי את כל הקונסולות של נינטנדו החל מהנינטנדו 64.
ואתה מתבלבל או לא סופר את העבר הרחוק, אבל צריך להודות ביושר: האם אתה מכחיש שעקב החלטותיו של ימאוצ'י החלה נטישת צד ג' את נינטנדו? כמי שבכל דיון מקדש את הטכנולוגיה, אתה היום מקבל בסלחנות את מגבלת הזיכרון החריפה של הנינטנדו 64 ואת מדיית הקלטות שנחשבה כבר אז כטכנולוגיה ישנה? אתה לא עקבי.
ומשחקים ממש טובים הגיעו מצד א' בלבד, וגם הם הגיעו לעתים רחוקות מאוד לאחר אינספור דחיות. יש סיבה לכך שהפלייסטיישן הייתה מובילה כמעט בכל היבט.
וגם עם הגיימקיוב נמשכה המגמה הזו, עם המיני תקליטורים שהמשיכו את בעיית מגבלת המקום, ואמנם היו יותר משחקי צג ג' טובים, אך חלה הידרדרות מבחינת צד א': ווינד ווקר לא השתווה לאף משחק זלדה לפניו, גם לא אחריו, ובטח גם סאנשיין שהיה רחוק מאחורי מריו 64, בטח מאחורי גלקסי. ונינטנדו החלה לתת לחברות צד ג' משחקים שלה, כך גם סטארפוקס היה מחפיר, ותודה לאל שסגה עשתה עבודה טובה עם אף-זירו.
דבר ראשון בו נעשה הפרדה, רווחים ומשחקי איכות לCORE בנפרד, אני ממש לא מדבר פה על רווחים למרות שבלי קשר אני מציין שמאז 2010 כבר שלוש שנים נינטנדו בשפל רווחים אחרי שלוש שנות רווחים אדירים שהם עשו מ2006.
למה אינך סופר את השנים הרבות שבהן איוואטה הביא את החברה לרווחים עצומים שמעניקים לה אורך נשימה שגם ההפסדים האחרונים שאתה מונה רחוקים מלמוטט אותה? למעשה, בתקופה האחרונה היא חזרה להראות רווחיות, למרות הכול. תהיה הגון, נדב.
אל תקרא את מה שאני כותב. קרא מה שארז חברך כותב.
עכשיו נתרכז במשחקים. הN64 הייתה קונסולת הקור הכי טובה של נינטנדו, היא הייתה קונסולה מטורפת. לספור את המשחקים שלה על שתי זה בהחלט אפשרי אם יש לך בערך 20 אצבעות בכל יד. לN64 יצאו בין 5 ל8 משחקי קור אדירים כל שנה, משחקי AAA סופר איכותיים שכל אחד מהם הגדיר קצת מחדש את התלת מימד בעולם המשחקים. היה לה אז את RARE, היה לה את LEFT FIELD, היו לה בלעדיים מאקטיוויז'ן ואפילו האבא של GTA התלת מימדי יצא עליה בלעדי מרוקסטאר נורת', המשחק שלמד אותם איך להמיר את GTA לתלת מימד וממנו נולד GTA3. הN64 הייתה טרוף. כנ"ל על הקיוב, קונסולה עוצרת נשימה. חוץ מזה שבשנתיים הראשונות שלה הייתה לה תמיכה מלאה של צד ג' והיא קבלה כל משחק מולטי פלטפורם שהגיע לXBOX ולפס2, היו לה בלעדיים על בלעדיים על בלעדיים.
תן שמות, בבקשה, כדי שאוכל לבדוק על מה אתה מדבר.
מי שהצילה את הקונסולה זו רייר, לפחות בחלק נכבד מחיי הקונסולה, כי אני לא זוכר משחקי צד ג' ראויים לציון וזה בהחלט לא היה "טירוף".
הקונסולה שהרגה את נינטנדו הייתה ללא ספק הWII.
"הרגה"? נינטנדו עדיין נושמת ודופקת, יקירי. לא צריך להקצין ולהיות דרמטיים. זה לא הופך את הדברים ליותר נכונים.
אני באמת לא מבין על מה מתווכח כי ברור שהחלה נסיגת מפתחות כבר מהנינטנדו 64, שהיה כשימאוצ'י עמד בראש, והוא היה שמרן מאוד גם כן (הבאתי דוגמאות), אז הוא חולק החלטות שגויות לא פחות מאשר הנשיא שאותו אתה מבקר. אז על מה מתווכח, נדב? האם לא היה ברור שביחס לפלייסטיישן הנינטנדו 64 פיגרה מאוד בגלל החלטות שגויות של נינטנדו שהתקבלו כבר אז? אתה שוכח למדוד קונסולה ביחס לאלטרנטיבה שלה באותה תקופה כדי להציג דברים נכון.
בקיצור, איוואטה הרג את נינטנדו לגיימרים. אם הWIIU הייתה בכוח של הפס4 ועם מבחר משחקים של הקיוב או הN64 תאמין לי שגם לי וגם לך היה היום WIIU בבית אבל אין לנו. למה? כי איוואטה הרג את נינטנדו.
דבר בשמך. לא בשמי. אני גיימר, לא זונת טכנולוגיה. הכוח של הקונסולה אינו תנאי עבורי, אפילו לא תמיכה של צד ג', אלא תמיכה מספקת ומדהימה של צד א', בשבילה אני קונה קונסולה של נינטנדו. מאחר שכרגע אינני משוכנע שזה המקרה, אני יושב על הגדר.
אני גם לא מבין איך עובד ההיגיון שלך. גם את ה-One אני לא קונה. האם זה מעיד עליה? אז מדוע מסיק מסקנות שגויות מכך שאין לי WiiU?
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').