Stick כתב:קצת קשה לי להבין איך אנשים שמוציאים מדי שנה מאות ואלפי שקלים על התחביב שלהם, ברמה של עוד פיצ'ר טיפונת יותר מוצלח מזה שכבר יש להם, שחורים טיפה יותר שחורים או אפקט נוסף מהכרטיס מסך, לא יקנו פעם ב6-7 שנים קונסולה ב2000 ש"ח שתתן להם את היכולת לבחור מתי לשחק בכמה מהמשחקים הכי מצופים במדיום.
בייחוד כשהאלטרנטיבה שאנחנו מדברים עליה היא לשחק באותו משחק במקרה הטוב באותו הדור ו"רק" 3-4 שנים אחרי היציאה.
כלומר גם לי יש PC גיימינג לא רע באופן די קבוע, גם אני מעדיף לשחק בPC מאשר בסלון על הקונסולה. אבל בגיל שבו גם ככה אין לנו זמן לשחק בכל מה שהיינו רוצים כל הזמן... אין ערך ל'אירועי גיימינג' שכאלה, שבהם מיליונים בכל העולם משחקים במקביל את GOW ובאים לפורומים כמו זה כדי לחפור על כך בזמן אמת?
ספיידרמן 2 (נניח בכלל שיצא לPC) יהיה לדעתכם אותו הדבר ב2027 כמו ב2023?
אצלי זה די קל:
1. המחשב שלי גם ככה בסלון
2. אנחנו מסתכלים על הרשימה של NVIDIA ולא נראה לי שמדובר על דברים מאוד רחוקים מאיתנו, אז זה כנראה לא הולך להיות המתנה של 3-4 שנים עבור נניח 80% מהמשחקים שלהם, יש מצב טוב שזה הולך להיות שנה מהר מאוד.
3. יש את עניין האקוסיסטם, וPSN שאם כן רוצים לשחק אונליין אז צריך לשלם מנוי, ורשימת חברים נוספת, ולקנות שלטים בנפרד (אם כי בדור הזה השלטים של סוני עדיפים כרגע).
4. עוד מכשיר שתופס מקום, חשמל, חיבור... לא מאוד קריטי אבל גם משהו.
5. תראה, אני חובב VR עכשיו, ואני בטוח שיהיו מלא משחקים בבלעדיות לPSVR2 כמו שהיו בדור הזה. אבל אני לא הולך להשקיע עוד 2000 ש"ח בשביל המשחקים המעטים האלה, ואני בטוח שאחרי כמה שנים זה יגיע לPC או מטאוואטאבר ואחווה את זה שם...
אני לא יודע מה איתכם, אבל יש לי בקלוג פסיכי, גם בסדרות, גם בסרטים, גם במשחקים רגילים וגם בVR. ככה זה בגילנו עם ילדים

אין לי באמת בעייה לחכות גם שנתיים עם 99% מהמשחקים הטובים מאוד ומעלה. יהיו אולי גג 5 משחקים בכל הדור הזה שאני ממש אפחד מספוילרים לגביהם והם יהיו הבעייה, ואז באמת יד שנייה או השאלה מחבר לסופ"ש כנראה יהיו אופציות מפתות מאוד.
אבל שוב, אני מדבר רק על מצב בו משחקים באמת יתחילו לצאת תוך שנה או שנתיים מהתאריך שלהם, לא על 6-7 שנים, אבל זה גם העניין, איך אני יודע מה יהיה? ואם אני רואה שזה המצב באמת ב-80% מהמשחקים אז מה, אולי בדור הבא זה יהיה ב-100% מהמשחקים שלהם, ובתוך גג חצי שנה?
סוני רכשה מלא חברות עצומות שיעשו פורטים, זה ברור שזה הכיוון, בדור הזה הם רק יתחילו ואני חושב שזה רק ייגבר. או שלא. אבל אלא אם הם יעשו פניית פרסה עד סוף הדור הזה - בטוח שאני לא רוכש בשנתיים הראשונות את הקונסולה הבאה שלהם.