אני דווקא ממש לא חושב שמדריכים אינטרנטיים היו נותנים את "כוונת המשורר", אני חושב שהחופש המוחלט ו"בנה את ההרפתקאה שלך", כלומר חוסר הידיעה, זו כוונת המשורר.
אני כן חושב שהם היו יכולים לעשות עבודה טובה יותר בדברים הבסיסיים ביותר, כמו למשל עם האבני שדרוג שנמצאים במכרות, כדי שיהיה לך את החופש הזה בצורה מלאה בלי לבדוק מדריכים. כלומר יותר מזה, ספציפית לגבי האבני שדרוג הם *כן* מסמנים לך את זה במפה בצורה דיפולטית תמיד, כלומר הם מודעים לזה, רק שהם מעולם לא הרגישו צורך להגיד לך שהסימון הקטנצ'יק הזה שבמבט חטוף נראה ראנדומלי לגמרי, הוא סימון למכרה

.
הנקודה היא שעקרונית המערכת שלהם בנויה לזה, אתה רוצה להיות כל הזמן עם הנשק ברמה של האבנים שאתה מוצא באזור שלך. הבעיה היא שאם פספסת את האבנים בשעתיים הראשונות של המשחק כשעוד לא ידעת כלום, אתה יכול באמת לתקוע את עצמך כמו שקרה לך (ושמעתי על עוד מקרים כאלו בדיוק), אלא אם תחזור כדי למצוא אותן. ואז איך תדע בכלל לאן לחזור, הם מסמנים לך אבל לא אומרים לך את זה... וסתם ללכת לחקור עכשיו אזור שלם שכבר עברת רק כדי לחפש מכרה ראנדומלי יכול להיות מאוד מייאש.
בגדול כל המשחק בנוי ככה, כלומר אתה יכול למצוא קווסטים או שלא, למצוא אזורים ענקיים שלמים או שלא, למצוא בוסים או שלא, ולהבנתי יש גם המון אופציות שונות לסיום בהתאם למה שהצלחת למצוא ולדמויות שהבאת איתך למעמד הזה. אם תתקדם מעבר לקווסט שפספסת, הוא הלך.
זה אחלה עיצוב לדעתי, בעיקר כי המשחק מספיק גדול כדי שאף פעם לא תרגיש שחסר לך תוכן בכל מקרה. אני אוהב את זה ששחקן שלא יחקור לא יהיה מודע בכלל לדברים ששחקן שכן מצא, כי אין הכוונה בכלל חוץ מפשוט למצוא את הדברים (או למצוא דברים, נניח דמויות, שמכווניות אותך אל הדברים, אבל זה אותו דבר).
אני אוהב את זה שגם אני , עם הריצה הסופר יסודית שלי, כנראה אגלה בסיום כשאלך לאינטרנט שפספסתי X דברים. זה נותן לכל ריצה להיות ייחודית ולכל גילוי להיות משמעותי. אתה אשכרה יכול למצוא מבוך עצום ומדהים, עם עיצוב ייחודי והכל, ובסופו למצוא בוס שהוא אחד מהשיאים של הסדרה, ולהרגיש ש80% מהשחקנים יסיימו את המשחק בלי לדעת שזה קיים בכלל. זה קרה לי. זה הופך את החקירה והעולם הזה להיות כל כך, כל כך מתגמלים.
זו לדעתי "כוונת המשורר". לא בהכרח בריצה יסודית כמו שלי, גם סתם בריצה קאזואלית שבה אתה במקרה תתקל בדברים מסוימים ותוכל להחליט להמשיך לראות כמה עמוק הם יורדים. הבעיה היא שחלק מהדברים הבסיסיים לא מקבלים בכל זאת מספיק הכוונה כדי למנוע מצבים מתסכלים, לא רק כדי להפוך את הגילויים למשמעותיים.
יש איזשהו איזון בין הכוונה בסיסית לתחושת החופש המטמטמת של המשחק הזה. אני לא חושב שהם הצליחו לקלוע בדיוק לאיזון העדין הזה. ברמה האישית היה לי מזל ולא נתקעתי, אבל אני גם שחקן ותיק של הסדרה כבר אז אני בהחלט לא יודע איך הייתי אוכל את זה כשחקן חדש בלי שום מדריך.
אז ברמה האישית אני שמח שהאיזון לא אחיד לטובת החופש, אבל אם אני שופט אובייקטיבית יש כאן בעיה מסוימת. זה לא סוף העולם, ועקרונית כשחקן אפשר לייצר איזון מושלם של הדבר הזה עם מדריכים סופר בסיסיים ב5 דק, אבל המשחק לא אמור לשלוח אותך לאינטרנט.