הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: הנושא הרישמי למשחקי Dark Souls ו-Blood Borne

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 16:36

Stick כתב:
InterAl כתב:לקח לי כמה שניות רק כשבדקתי ב-inventory, לא בדקתי ב-inventory בטאב הרלוונטי (ויש שם המון טאבים) תוך כמה שניות.

וכשהלכת פעם ראשונה לשדרג את הנשק שלך, כלומר פעם ראשונה שזה היה רלוונטי במשחק, וראית שאתה צריך 2 אבני שדרוג [1], זה גרם לך לבדוק?
אני לא מבין איך זה רלוונטי, אז אולי בפעמיים הראושנות שהרמת חפץ חשבת שזו הכמות ולא הרמה שלו, זה לא שהמשחק נתן לך בחירה אם להרים אבן שדרוג [1] או אבן שדרוג [2] באיזשהו שלב... כל עוד אנחנו מסכימים שבמקרה הקיצוני ביותר זה עניין של לבדוק כמה שניות, ושזה לא באמת משפיע איכשהו על המשחק שלך עד שאתה בודק.

ממש לא בפעמיים הראשונות, הייתי שעות בתוך המשחק עד שהבנתי. כשהרמתי smithing stone [2] הייתי בטוח שהרמתי שתי אבנים, לא אבן אחת ברמה 2. רק כשאספתי כמה וכמה אבני [2] והיו חסרים לי [1] ולכן לא יכולתי לשדרג, בדקתי ובאינבנטורי והבנתי. לפני זה, לא היה לי טעם לבדוק באינבנטורי בכלל. בקיצור, זה לא אמור להיות כ״כ לא ברור.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 16:40

מוזר מבחנתי, אבל אם זו הייתה החוויה שלך אז זו הייתה החוויה שלך. אני לא מנסה להתווכח עם זה, ואם זו החוויה שלך וגם החוויה של לאסקין וקליימן (שאמנם לא שיחקו במשחק...) אז כנראה שזה אכן בעיתי.
עם זאת אני לא יכול להתחבר לטענה הזו פשוט כי באמת לאחר כמה שניות זה היה לי ברור לחלוטין, ולרגע לא חשבתי ש*זו* תהיה איזשהי טענה נגד המשחק.
אבל בסדר, שוב, אני מקבל את זה שזו הייתה החוויה שלך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 16:45

Stick כתב:
DrKeo כתב:איך אפשר לטעון שלא חקרתי? חקרתי את האמא של המשחק, אני 25 שעות פנימה והרגתי רק בוס ראשי אחד כך שמן הסתם חקרתי המון. כנראה שעשיתי את רוב החקירה באזורים יותר מתקדמים מאשר הייתי צריך, אבל המשחק מאפשר לי, אז למה לא? כלומר, זאת עובדה, אני הדביל שנתקע בלי אבני שדרוג דרגה 1 כי לא הסתובבתי במקומות הנכונים. וכן, זה כנראה קרה כי החלפתי נשק ראשי באמצע, אז בטח השגתי איזה 15-16 אבנים כאלה שאם הייתי דובק בנשק אחד הן היו מספיקות, אבל זה באמת חטא? להחליף נשק main?

אם זו תשובה אלי אז במקרה הזה אני מסכים, כמו שאמרתי כבר, את הצורה שבה מוצאים אבנים התחלתיות היו צריכים לאזן אחרת.

אני חושב שהן פשוט צריכות להיות הרבה יותר נפוצות. כלומר, אם אבן דרגה 1 כך או כך לא תביא אותך למעבר לדרגה 3 של נשק, אז מה זה משנה כמה מהן יש לך כשאתה נמצא באזור שבהן אבנים דרגה 1 נופלות? זה אומר שתגיע שם די בקלות ל-+3, אבל לא מעבר. אני לא חושב שזה היה משנה יותר מדי, אם כבר זה היה מונע תסכול ומעודד ניסוי עם נשקים שונים. כלומר, יש לי נשקים שאני לגמרי חושד שיתאימו לי יותר אבל כשהנשק שלי כבר בדרגה 7+, איזה אנטרס יש לי עכשיו לטחון את כל האזורים מחדש בשביל להביא את הנשק החדש לדרגה 7+ ואז להשוואת בינהם? איך אני אמור לעשות השוואה בין נשקים כשכל אחד נמצא ב-scale אחר לגמרי? רק אם האבנים היו סופר נפוצות זה היה יכול להתבצע בקלות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 מרץ 2022, 16:48

אמרתי במפורש שלא שיחקתי ולכן יש לקחת את מה שאמרתי עם גרגיר מלח. אבל כן, מצפייה בשעה וקצת הראשונות (מסתבר.. הלכתי לבדוק), ראיתי שהוא אוסף אבנים כאלה ולא היה ברור לי בשום רגע שמדובר באבן רמה 1. חשבתי שהוא כל פעם אסף [1]. כשראיתי [2], חשבתי שפשוט אסף 2. אבל בסדר, אני יודע שהמשחק לא עבורי בשום צורה, אני יותר נהנה לצפות בו מאשר הייתי נהנה לשחק בו (וגם זה, סתם בבוסים מגניבים וזה).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 16:52

Stick כתב:מוזר מבחנתי, אבל אם זו הייתה החוויה שלך אז זו הייתה החוויה שלך. אני לא מנסה להתווכח עם זה, ואם זו החוויה שלך וגם החוויה של לאסקין וקליימן (שאמנם לא שיחקו במשחק...) אז כנראה שזה אכן בעיתי.
עם זאת אני לא יכול להתחבר לטענה הזו פשוט כי באמת לאחר כמה שניות זה היה לי ברור לחלוטין, ולרגע לא חשבתי ש*זו* תהיה איזשהי טענה נגד המשחק.

המקרה של האבנים זאת רק דוגמה אחת לחוסר הבהירות במשחק הזה. גם להגיע ל-grace שנותן לך את הסוס והאפשרות ללבל אפ לקח לי זמן למצוא. אגב, עדיין לא מצאתי את החפץ שמאפשר לי לזמן רוחות. חבר סיפר לי שאני אמור לחזור אחורה בשביל זה. אם זה נכון, זה עיצוב אידיוטי, כי המשחק מסביר לך במפורש איך ומתי אתה יכול לזמן רוחות, אבל לא איך לקבל את החפץ שמאפשר לך לזמן אותם. כנראה שהייתי אמור להבין לבד שאני צריך לחזור אחורה בשביל זה. או שפשוט הייתי צריך לקרוא באינטרנט, תכלס זה מה שכולם עושים בלי להודות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 16:53

DrKeo כתב:
Stick כתב:
DrKeo כתב:איך אפשר לטעון שלא חקרתי? חקרתי את האמא של המשחק, אני 25 שעות פנימה והרגתי רק בוס ראשי אחד כך שמן הסתם חקרתי המון. כנראה שעשיתי את רוב החקירה באזורים יותר מתקדמים מאשר הייתי צריך, אבל המשחק מאפשר לי, אז למה לא? כלומר, זאת עובדה, אני הדביל שנתקע בלי אבני שדרוג דרגה 1 כי לא הסתובבתי במקומות הנכונים. וכן, זה כנראה קרה כי החלפתי נשק ראשי באמצע, אז בטח השגתי איזה 15-16 אבנים כאלה שאם הייתי דובק בנשק אחד הן היו מספיקות, אבל זה באמת חטא? להחליף נשק main?

אם זו תשובה אלי אז במקרה הזה אני מסכים, כמו שאמרתי כבר, את הצורה שבה מוצאים אבנים התחלתיות היו צריכים לאזן אחרת.

אני חושב שהן פשוט צריכות להיות הרבה יותר נפוצות. כלומר, אם אבן דרגה 1 כך או כך לא תביא אותך למעבר לדרגה 3 של נשק, אז מה זה משנה כמה מהן יש לך כשאתה נמצא באזור שבהן אבנים דרגה 1 נופלות? זה אומר שתגיע שם די בקלות ל-+3, אבל לא מעבר. אני לא חושב שזה היה משנה יותר מדי, אם כבר זה היה מונע תסכול ומעודד ניסוי עם נשקים שונים. כלומר, יש לי נשקים שאני לגמרי חושד שיתאימו לי יותר אבל כשהנשק שלי כבר בדרגה 7+, איזה אנטרס יש לי עכשיו לטחון את כל האזורים מחדש בשביל להביא את הנשק החדש לדרגה 7+ ואז להשוואת בינהם? איך אני אמור לעשות השוואה בין נשקים כשכל אחד נמצא ב-scale אחר לגמרי? רק אם האבנים היו סופר נפוצות זה היה יכול להתבצע בקלות.

עקרונית הם פתרו את זה, אתה מוצא באיזשהו שלב את האפשרות לקנות אותן בזול מאוד ובצורה אינסופית בhub.
הבעיה היא שזה נמצא לדעתי בנקודה הרבה יותר מדי מאוחרת בשביל השדרוגים הבסיסיים האלו. אפשר להגיד שזה כדי לתת למי שחוקר מחוץ להתחלה את הגישה אליהם, כלומר מתכתב עם החופש, אבל גם כאן אתה צריך לחקור החוצה לכיוון אחד ספציפי (לפחות ככל הידוע לי), ועדיין צריך למצוא את זה, שכמו הרבה דברים במשחק הזה, אתה יכול באותה מידה בדיוק לא למצוא.
הם פשוט היו צריכים לתת לך את האופציה לקנות אותם בצורה הרבה יותר גמישה, אולי אפילו לחבר את זה ספציפית נטו להתקדמות ולא לחקירה. כמו שאתה אומר גם ככה האבנים מוגבלות בכוח אז זה לא שתהיה OP אם יהיו לך 11 נשקים שמשופרים ל+3.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 17:01

InterAl כתב:
Stick כתב:מוזר מבחנתי, אבל אם זו הייתה החוויה שלך אז זו הייתה החוויה שלך. אני לא מנסה להתווכח עם זה, ואם זו החוויה שלך וגם החוויה של לאסקין וקליימן (שאמנם לא שיחקו במשחק...) אז כנראה שזה אכן בעיתי.

המקרה של האבנים זאת רק דוגמה אחת לחוסר הבהירות במשחק הזה. גם להגיע ל-grace שנותן לך את הסוס והאפשרות ללבל אפ לקח לי זמן למצוא. אגב, עדיין לא מצאתי את החפץ שמאפשר לי לזמן רוחות. חבר סיפר לי שאני אמור לחזור אחורה בשביל זה. אם זה נכון, זה עיצוב אידיוטי, כי המשחק מסביר לך במפורש איך ומתי אתה יכול לזמן רוחות, אבל לא איך לקבל את החפץ שמאפשר לך לזמן אותם. כנראה שהייתי אמור להבין לבד שאני צריך לחזור אחורה בשביל זה. או שפשוט הייתי צריך לקרוא באינטרנט, תכלס זה מה שכולם עושים בלי להודות.

כן, לגבי זה אני מסכים. כן אמרתי שאת הדבריםן הבסיסיים ביותר היו צריכים להכווין בצורה טובה יותר, והסוס והזימונים זה בהחלט נכון.
פשוט לגבי המספור של הרמה של החפץ זה נשמע לי מוזר, אבל בסדר.
לגבי מדריכים אני לא יודע מה יש פה "להודות", מה אנחנו ילדים בגן? אני לא קורא מדריכים בכלל כי זה פחות מהנה מבחנתי בריצה הראשונה, אבל אני כן לוקח בחשבון שאני אולי מפספס דברים. אחרי הריצה הזו אני אכנס לאינטרנט בכל הכוח ואני עשוי למצוא מכניקות שלמות שלא הכרתי, מי יודע, אבל זו חווית הסולס שלי מאז ds2 (את הראשון כן שיחקתי עם מדריך כללי בזמנו, בריצה הראשונה).
מצד שני, מי שרוצה לשחק את אלדן רינג עם מדריך, כללי או מפורט כמה שהוא רוצה, לבריאות. אני לא רואה פה בעיה אם שחקן נהנה מזה, לצד זה אני כן מסכים שיש חוסר בהירות מוגזם לגבי חלק מהדברים הבסיסיים ביותר (סוס, זימונים, הציון של המכרות על המפה, ואולי גם עוד דברים מתחילת המשחק שלא עולים לי עכשיו).
אז אם מישהו לא רוצה בכלל מדריכים וסובל מהבעיה הזו בתחילת המשחק אז כן, זו בעיה של המשחק. היה אפשר לדעתי לשמור את החופש המטורף של המשחק הזה וכן לשים מעט יותר גלגלי עזר בתחילת המשחק ממש, זה היה נותן חוויה יותר טובה לחלק מהשחקנים בהחלט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 17:07

Stick כתב:עקרונית הם פתרו את זה, אתה מוצא באיזשהו שלב את האפשרות לקנות אותן בזול מאוד ובצורה אינסופית בhub.
הבעיה היא שזה נמצא לדעתי בנקודה הרבה יותר מדי מאוחרת בשביל השדרוגים הבסיסיים האלו. אפשר להגיד שזה כדי לתת למי שחוקר מחוץ להתחלה את הגישה אליהם, כלומר מתכתב עם החופש, אבל גם כאן אתה צריך לחקור החוצה לכיוון אחד ספציפי (לפחות ככל הידוע לי), ועדיין צריך למצוא את זה, שכמו הרבה דברים במשחק הזה, אתה יכול באותה מידה בדיוק לא למצוא.
הם פשוט היו צריכים לתת לך את האופציה לקנות אותם בצורה הרבה יותר גמישה, אולי אפילו לחבר את זה ספציפית נטו להתקדמות ולא לחקירה. כמו שאתה אומר גם ככה האבנים מוגבלות בכוח אז זה לא שתהיה OP אם יהיו לך 11 נשקים שמשופרים ל+3.

להכל באלדן רינג יש פיתרון אלגנטי, פשוט צריך לחקור משימה סודית שמובילה למשימה צדדית שמביאה אותך למערה תת קרקעית נסתרת שבה יש בוס חבוי שמביא לך חפץ שמזמן לך רוח שפותחת לך שער שמוביל אותך לשלב שבו אם תקפוץ שלוש פעמים על סלע מסויים תפתח לך דלת שתביא לך חפץ שיפתור לך את הבעיה הזאת יופי!

מה שאני אוהב בזלדה הוא שאין שום דבר מסתורי באיך ששדרוגים עובדים, אף שחקן לא ישאר מאחור כי הוא לא חקר איזה מקום ספציפים בתנאים ספציפים. הוא פשוט מפוצץ בתוכן שאתה יכול למצא או לפספס, מלא מסתורין ודברים חד פעמיים שקורים רק במקום ספציפי בצורה ספציפית. הוא מלא במכניקות מגניבות שאולי תכיר ואולי לא, תגליות שאולי תגלה ואולי לא. באלדן רינג יש מסתורין על דברים שלא צריכים להיות בהם מסתורין. שדרוג של נשקים או עליה בדרגה הם לא דברים שצריך מסתורין סביבם, אלה סתם מכניקות בסיסיות שצריות להיות זמינות וברורות. המסתורין צריך להגיע מתגליות מגניבות בעולם, משלבי צד שאין לך מושג בכלל איך מצאת, מכל מני מכניקות מגניבות שאפשר לעשות ולא ידעת עליהן.

יש דברים שאם הם מסתורין זה נהדר ויש דברים שזה פשוט מעיק או גורם לשחקן לבזבז שעות. זלדה עושה את זה נהדר כי הוא עושה המון מהחלק הראשון וכמעט בכלל לא מהחלק השני. אלדן רינג מנסה להפוך את הכל למסתורין. כלומר, העובדה שעליה בדרגה מוחבאת מאחורי אירוע רנדומאלי בעולם היא פחות או יותר הדוגמה המושלמת למסתורין מיותר שרק גורם לתסכול. ואיכשהו אני השחקן הזה שטפש מספיק ליפול בכל הבעיות שיכולות להווצר מהמערכות שלהם. באמת שאלדן רינג, שהוא לא משחק מתוחכם במיוחד, גורם לי להרגיש קז׳ואלי, טפש ולא גיימר יותר מכל משחק אחר ששחקתי בשנים האחרונות. הוא פשוט גורם לי להרגיש מטומטם, כי אני מפספס שדרוגים של כל מני דברים שעושים את החיים קלים אקספוננציאלית ואני מוצא את עצמי הולך ראש בקיר כשאני לא באמת צריך. שחקתי בו כמה שעות טובות בלי לעלות דרגה, שחקתי בו כמעט 20 שעות עם נשק דרגה 2+ כשיכלתי בקלות להיות עם 7+. פאק, ניצחתי בוסים ממש קשים עם נשק +2, רק תחשוב כמה פחות נסיונות הייתי צריך עם חלק מהבוסים המתסכלים אם היה לי נשק של +7 במקום +2, זה מטורף.

וכן, אני מת על המשחק, ממש. אני רק מחכה לחזור הביתה לשחק בו שוב היום בערב. אבל הוא פאקינג מתסכל ולא כי הבוסים קשים, כי אני מגיע אליהם under powered בגלל שהמשחק מסתיר ממני דברים ואני איכשהו נופל בזה כמעט בכל קטגוריה אפשרית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 17:12

טיפלה פחות מבולגן מזה, אבל כן, זה בערך ככה :).
זה האיזון שדיברתי עליו קודם בין החופש המוחלט להכוונה בסיסית, אני באמת חושב שהם לא קלעו כמו שצריך בעניין הזה. אני חושב שזה עובד בצורה נהדרת בכל הקשור לשלבים והסודות המתקדמים יותר במשחק, בכל הקשור לקווסטים של המשחק, וכו'. אבל אני חושב שבכל הקשור לדברים הבסיסיים ביותר של המשחק, הם היו צריכים לכל הפחות לעשות הכל הרבה יותר גמיש, ואפילו ממש לתת לך דברים כמו הסוס והזימונים בלי קשר לחקירה בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 17:19

Stick כתב:טיפלה פחות מבולגן מזה, אבל כן, זה בערך ככה :).
זה האיזון שדיברתי עליו קודם בין החופש המוחלט להכוונה בסיסית, אני באמת חושב שהם לא קלעו כמו שצריך בעניין הזה. אני חושב שזה עובד בצורה נהדרת בכל הקשור לשלבים והסודות המתקדמים יותר במשחק, בכל הקשור לקווסטים של המשחק, וכו'. אבל אני חושב שבכל הקשור לדברים הבסיסיים ביותר של המשחק, הם היו צריכים לכל הפחות לעשות הכל הרבה יותר גמיש, ואפילו ממש לתת לך דברים כמו הסוס והזימונים בלי קשר לחקירה בכלל.

כן, ערכתי את ההודעה מאז, אבל זאת בדיוק הנקודה. יש דברים שאמורים להיות מסתוריים שמגלים בחקירה ויש דברים שהם מכניקות פשוטות שצריכות להיות הרבה יותר זמינות וידידותיות. אין שום סיבה שעליה בדרגה תהיה מוגבלת באירוע רנדומאלי שקורה בעולם. פאק, אם לא הייתי קורא על זה כנראה שהייתי חוצה את קו ה-10 שעות במשחק בלי היכולת לעלות דרגה. זה הזוי, פשוט הזוי, דברים כמו עליה בדרגה לא צריכים לשלוח אותי למדריך באינטרנט.

זה בול ההבדל בין זלדה לאלדן רינג, מה ש-BOTW עושה כל כך מושלם. הייתי אומר שאלדן רינג עושה אירועים מסתוריים יותר טוב מזלדה BOTW, אבל זה לא שווה יותר מדי כשבן אדם צריך ללכת לאינטרנט בכדי לגלות איך עולים דרגות (ואז אפילו גיימספוט בעצמם טועים בזה במדריך שלהם כי זה פאקינג לא ברור).

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 17:23

זה לא רק זה, למה אין קווסט לוג? למה המפה לא מסמנת מקומות שחקרת? אני אמור לנהל notes בעצמי כמו ב-RPGs משנות השמונים? לנהל ידנית אייקונים על המפה כדי שאזכור איפה הייתי ואיפה נמצאים ה-npcs? זה לא באמת משחק שמיועד לריצה עיוורת. המפתחים מניחים שאתה מחפש ברשת פתרונות לכל הדברים האלה.

ואגב, לא מבין מה החופש שכולם מהללים כל הזמן... איזה חופש יש פה שלא היה בכל rpg עולם פתוח מאז דאגרפול?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 17:26

DrKeo כתב:
Stick כתב:טיפלה פחות מבולגן מזה, אבל כן, זה בערך ככה :).

כן, ערכתי את ההודעה מאז, אבל זאת בדיוק הנקודה. יש דברים שאמורים להיות מסתוריים שמגלים בחקירה ויש דברים שהם מכניקות פשוטות שצריכות להיות הרבה יותר זמינות וידידותיות. אין שום סיבה שעליה בדרגה תהיה מוגבלת באירוע רנדומאלי שקורה בעולם. פאק, אם לא הייתי קורא על זה כנראה שהייתי חוצה את קו ה-10 שעות במשחק בלי היכולת לעלות דרגה. זה הזוי, פשוט הזוי, דברים כמו עליה בדרגה לא צריכים לשלוח אותי למדריך באינטרנט.

זה בול ההבדל בין זלדה לאלדן רינג, מה ש-BOTW עושה כל כך מושלם. הייתי אומר שאלדן רינג עושה אירועים מסתוריים יותר טוב מזלדה BOTW, אבל זה לא שווה יותר מדי כשבן אדם צריך ללכת לאינטרנט בכדי לגלות איך עולים דרגות (ואז אפילו גיימספוט בעצמם טועים בזה במדריך שלהם כי זה פאקינג לא ברור).

שכחתי כבר בכלל שהעלייה ברמה קשורה גם כן בטריגר של הסוס. זה הזוי במיוחד כי 90% מהשחקנים ימצאו את זה באופן טבעי פשוט כי הם שיחקו את המשחק רגיל, ומעולם לא ידעו בכלל שהם 'מצאו' משהו. זה אפילו לא 'למצוא', זה נטו להיות במקום ספציפי בלי לדעת שאתה במקום ספציפי.
ו10% לא ימצאו את זה ויאלצו ללכת לאינטרנט בתסכול כי אין להם מושג מה הטריגר הספציפי או שבכלל יש אחד כזה. הבעיה היא שאלו דברים שאתה חייב במשחק, אני לא חושב לשנייה שמישהו בfrom רוצה שאיזשהו שחקן יעביר ביקורת על המשחק הזה אם הוא שיחק עשרות שעות בלי הסוס ובלי לעלות רמות...
אז 90% ימצאו את זה רגיל וזה פשוט חולף להם מעל הראש, כמו שקרה לי, והשאר סתם מתוסכלים.
זה הזוי במיוחד, כי הם לא מרוויחים כאן כלום. אין פה בכלל את ההישג של לגלות משהו בשביל מי שמגלה אותו, זה מוצג כהתקדמות טבעית וזה מרגיש כמו מציאה הכרחית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 17:32

InterAl כתב:זה לא רק זה, למה אין קווסט לוג? למה המפה לא מסמנת מקומות שחקרת? אני אמור לנהל notes בעצמי כמו ב-RPGs משנות השמונים? לנהל ידנית אייקונים על המפה כדי שאזכור איפה הייתי ואיפה נמצאים ה-npcs? זה לא באמת משחק שמיועד לריצה עיוורת. המפתחים מניחים שאתה מחפש ברשת פתרונות לכל הדברים האלה.

ואגב, לא מבין מה החופש שכולם מהללים כל הזמן... איזה חופש יש פה שלא היה בכל rpg עולם פתוח מאז דאגרפול?

אני לא חושב, אבל דיברנו על זה כבר קודם. "כוונת המשורר" וכל זה.
המפתחים מניחים שתשחק את המשחק איך שבא לך, ושהם לא יתנו לך תחושה איך צריך לשחק את המשחק עם סימונים, צ'ק ליסטים או כל דבר כזה.
כמו שאמרתי כבר אני מסכים שיש כאן בעיה בדברים הבסיסיים שכבר דיברנו עליהם, אבל בכל הקשור להתקדמות ולמסע בעולם אני ממש לא מסכים.
אתה רוצה לנהל יומן תוך כדי משחק? ככה לדעתך תהנה ממנו? לך על זה. אתה רוצה לשחק טבעית ולמצוא את מה שתמצא ולא את מה שלא? שחק ככה.
אגב זו חלק מתחושת החופש, אין דרך לשחק את המשחק, אין קווסטים שצריך להשלים. אומרים לך מההתחלה, הgrace מסמנים לך כיוון כללי ללכת בו ואם אתה רוצה לסיים את המשחק לך לשם, הנה קצת קונטקסט וג'יבריש על elden lord וכו', בהצלחה.
אבל אם בא לך, בצורה חופשית, ללכת למקומות אחרים - אתה תמצא דברים אחרים. אתה תמצא דמויות אחרות שאומרות לך דברים אחרים, אתה תמצא קווסטים שידרשו ממך לחשוב שנייה לאן ללכת או מה בדיוק לחפש. משהו כמו שליש מהמשחק שלי עד עכשיו היה קווסט צדדי שמצאתי באיזשהו שלב והחלטתי בעצמי לצאת למסע חובק מפה כדי לקדם אותו, ואני מניח שגם השפעתי לא מעט על העלילה בדרך. אלו דברים שבאותה מידה בדיוק יכלתי לא לדעת בכלל על קיומם, אבל החלטתי שאני רוצה לחקור ואחרי שמצאתי דברים מסוימים החלטתי להמשיך בכיוונים האלו ולא בכיוונים שחשבתי קודם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 17:36

אני מת להיות זבוב על הקיר בישיבות עיצוב שהם החליטו כל מני החלטות כמו זו. כלומר, אני משער שזה נובע מרצון לתת לשחקן חופש מוחלט ללכת לכל מקום שרק ירצה והם רצו שמתישהו יהיה trigger שיפעיל לו את היכולת לעלות דרגות. אבל העובדה שאפשר להסתובב שעות בלי להגיע לטריגר הזה היא פשוט כשל עיצובי. במינימום אפשר לשים fail safe שמפעיל את המפגש שמביא לך את הסוס והיכולת עליה בדרגה אחרי נניח שעברו שעתיים במשחק אם לא ישבת ב-3 מדורות כמו שקרה לי. זה באמת לא ברור, כלומר, אם זה קרה לי אז זה כנראה קרה גם ב-play testing. אז לא אכפת להם? או שהם פשוט לא עושים play testing? הרי זה ברור שיהיו שחקנים שיקח שעות עד שהם יתקלו בזה. ישיבה במדורה מחזירה את כל האוייבים ובמשחק שבו אוייבים כל כך מאיימים עליך, אתה חושב פעמיים לפני שאתה עושה פעולה שעושה respawn לכולם. כלומר, ברגע שיש לך את הסוס זה פחות משנה כי אתה פשוט רוכב הרחק מהם, אבל מתוך הגדרה אין לך את הסוס בנקודה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 17:46

קווסט לוג לא פוגע בשום חופש שלך כשחקן. פגשתי 3 npcs תוך שעה שנתנו לי קווסטים שונים, אני אמור לרשום לעצמי בצד מה כל אחד ביקש ואיפה הוא נמצא? זה לא הגיוני. באלדר סקרולס יש לא פחות חופש (למעשה הרבה יותר) ואין את הבעיות האלה. אבל אני משער שזאת גישה מאוד נוחה למפתחים לעשות את המינימום ולטעון שזאת פילוסופיה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 מרץ 2022, 17:50

DrKeo כתב:קרה לי משהו ממש משעשע מבחינת scaling. לאורך המשחק מצאתי ערימות של שארדים לשדרג את הנשק, אבל מסיבה כלשהי כמעט ולא מצאתי את השארד הכי בסיסי ובגלל זה הייתי עם נשק +2 במשך שעות על גבי שעות, למרות שיש לי המון שארדים. ואז, פתאום מצאתי שארד מעפן דרגה 1 שנתן לי לעלות לדרגה הבאה של הנשק, ומאותה נקודה הנשק כבר היה צריך שארדים דרגה 2 (שהיו לי בכמות יפה) ולאחר שסיימתי אותם הוא דרש שארדים ברמה 3 (שהיה לי בכמות סבירה).

אז מה שקרה הוא שבגלל שארד אחד פשוט בדרגה 1, פתאום הקפצתי את הנשק שלי מ-+2 ל-+7 ועכשיו אני מרגיש לגמרי OP. או אולי בעצם מרגיש בול איפה שאני אמור להיות?מגוץ מסכן שנלחם בכל בוס 20 פעמים ומרגיש שהוא עושה להם cheap dmg, אני מוצא את עצמי מוריד מיני בוסים בנסיון הראשון פעם אחר פעם. וכל זה עוד לפני שאני יכול לעשות refactor למיקום נקודות שלי, יש לי לפחות 20 נק׳ שלא נמצאות איפה שהן צריכות להיות בגלל שעליתי דרגות בצורה מאוד ספורדית.

נראה לי ששחקתי במשחק הזה מאוד ״לא נכון״ בשעות הראשונות, אבל השדרוגים מתחילים להתחבר לי לאט לאט ואני מרגיש חופש במקום אימה :)

אה, והשבוע סיכוי לא קטן שהבת שלי תוולד, אז בצורה אירונית אולי יהיה לי דווקא יותר זמן להשקיע במשחק מאשר בחיי הסטארטאפ הלחוצים.

אני בדיוק באותה בעייה, שידרגתי נשק אחד שאני לא מעוניין להתקדם איתו ואני לא מצליח למצוא 1+ נוספים לשני כלי נשק שאני מחזיק בPower stance (כבר ביקרתי בכמה מכרות), זה לא הגיוני ש1+ הוא בערך הפריט הכי נדיר בעשרות שעות הראשונות במשחק. אני עדיין עם 2+ :(.

ממש מעצבן אותי שFROM כל כך לא עקביים מבחינת האיכות תוכן שלהם, זה למעשה רעה חולה בכל המשחקים שלהם עד כה אולי מלבד BB. יש שלבים סופר מושקעים בכל אלמנט, במראה, ביצירתיות של מי היריבים שנלחמים מולך, לדוגמא Limgrave וLiurnia of the lake הם בדיוק כאילו, מנגד יש את Caelid, זה מרגיש כמו שלב מעגלי שילד בן 12 עיצב, היריבים מעוצבים נורא, גם הMove set שלהם מעצבנים בעליל, Cheap shot אחרי Cheap shot, במקום אתגר כל Cheap shot מוריד לך 75% מהחיים בפונטציה ולא משנה איך אתה כשחקן, הכל נקבע בצורה שרירותית - תצליח או תמות.

יש כמה יריבים במשחק הזה שפשוט בושה שהגיעו למשחק בעיצוב שלהם ובMove set שלהם, הדובי גריזלי הם דוגמא טובה, הכלבי Trex ועוד רבים. זה מרגיש כמו השאריות חדר עריכה אחרי שהשקיעו את מירב המאמצעים בשלבים כמו אילו שציינתי ובתוכן איכותי אחר.
נערך לאחרונה על ידי Death_119 ב 13 מרץ 2022, 18:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 17:55

InterAl כתב:קווסט לוג לא פוגע בשום חופש שלך כשחקן. פגשתי 3 npcs תוך שעה שנתנו לי קווסטים שונים, אני אמור לרשום לעצמי בצד מה כל אחד ביקש ואיפה הוא נמצא? זה לא הגיוני. באלדר סקרולס יש לא פחות חופש (למעשה הרבה יותר) ואין את הבעיות האלה. אבל אני משער שזאת גישה מאוד נוחה למפתחים לעשות את המינימום ולטעון שזאת פילוסופיה.

הדבר שאני מסכים לקבל זה שאולי היה נחמד אם היה יומן שכאילו הדמות שלך כותבות בו, עם הערות על דמויות ומה הדבר האחרון שהן אמרו לך. כן, זה יכל להוסיף.
אבל בכל הקשור לסימונים על המפה או קווסטלוג שאומר לך לאן ללכת כדי לקדם כל קווסט, ממש לא. האמת שיש קווסט צדדי אחד בלבד (שנתקלתי בו) שכן מסמן לך נקודות אדומות על המפה הראשית שלך, זה מאוד מוזר שדווקא את הקווסט הזה הם מסמנים ואין לי שום כוונה להצדיק את זה.
אבל ברמה העקרונית אני יכול לדבר כמובן רק מהנסיון שלי, וברמה האישית אני מאוד מאוד נהנה מהצורה שבה הקווסטים והחקירה עובדים במשחק הזה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 17:57

קווסטלוג לא חייב לומר לך לאן ללכת... שיחקת בעוד RPGs חוץ מסולסבורן?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 17:59

Stick כתב:הדבר שאני מסכים לקבל זה שאולי היה נחמד אם היה יומן שכאילו הדמות שלך כותבות בו, עם הערות על דמויות ומה הדבר האחרון שהן אמרו לך. כן, זה יכל להוסיף.
אבל בכל הקשור לסימונים על המפה או קווסטלוג שאומר לך לאן ללכת כדי לקדם כל קווסט, ממש לא. האמת שיש קווסט צדדי אחד בלבד (שנתקלתי בו) שכן מסמן לך נקודות אדומות על המפה הראשית שלך, זה מאוד מוזר שדווקא את הקווסט הזה הם מסמנים ואין לי שום כוונה להצדיק את זה.
אבל ברמה העקרונית אני יכול לדבר כמובן רק מהנסיון שלי, וברמה האישית אני מאוד מאוד נהנה מהצורה שבה הקווסטים והחקירה עובדים במשחק הזה.

InterAl כתב:קווסט לוג לא פוגע בשום חופש שלך כשחקן. פגשתי 3 npcs תוך שעה שנתנו לי קווסטים שונים, אני אמור לרשום לעצמי בצד מה כל אחד ביקש ואיפה הוא נמצא? זה לא הגיוני. באלדר סקרולס יש לא פחות חופש (למעשה הרבה יותר) ואין את הבעיות האלה. אבל אני משער שזאת גישה מאוד נוחה למפתחים לעשות את המינימום ולטעון שזאת פילוסופיה.

אני די מסכים עם אינטר על זה. יש מנעד בין יוביסופט שמפוצצים לך את העולם באייקונים ולאיפה אתה צריך ללכת לבין לא להראות ולהגיד לך כלום. אם נחזור לזלדה, זה די מושלם שם. אם מישהו מביא לך קווסט הוא נכנס ללוג ואם בא לך לחזור לקווסט הזה, כשתסמן אותו בלוג הוא רק יחזיק תמליל של הטקסט שהדמות אמרה ויסמן לך במפה איפה הדמות הזאת נמצאת. זה לא מוביל אותך לפיתרון, זה לא מוביל אותך למקום שבו הפיתרון, זה רק אומר לך שיש דמות מתחת לגשר X שאמרה לך Y וזהו. אני לא מבין איך זה פוגע בחווית המשחק.

בכלליות אחרי ש-BOTW יצא פתאום היה גל בתעשיה שדבר על זה שלא צריך להחזיק את השחקן ביד. אבל אין שום סיבה שאלדן רינג יהיה דוגמה למשהו, הוא פשוט לא עושה את זה טוב, הוא מתעלל בשחקן. זלדה כבר עשה את זה כמו שצריך, אלדן רינג פשוט ניסה לעשות זלדה אבל אז מיאזאקי היה צריך לעשות לשיטה של זלדה מיאזאקי.

Death_119 כתב:אני בדיוק באותה בעייה, שידרגתי נשק אחד שאני לא מעוניין להתקדם איתו ואני לא מצליח למצוא 1+ נוספים לשני כלי נשק שאני מחזיק בPower stance (כבר ביקרתי בכמה מכרות), זה לא הגיוני ש1+ הוא בערך הפריט הכי נדיר בעשרות שעות הראשונות במשחק. אני עדיין עם 2+ :(.

אז לך לאיפשהו, אין לי מושג לאיפה, ותשיג כאלה כי זה לגמרי game changer. הזיה שלא אני ולא אתה ממש יודעים איפה להשיג אותם. כלומר, אפשר להגיד ״באזורים בתחילת המשחק״ אבל אין לי פאקינג מושג איפה זה כי בתחילת המשחק יש אזורים לדרגה 10 ויש אזורים לדרגה 40 ואין לך מושג למי מהם אתה נכנס.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 מרץ 2022, 18:01

InterAl כתב:קווסטלוג לא חייב לומר לך לאן ללכת... שיחקת בעוד RPGs חוץ מסולסבורן?

כן. אתה קורא משפטים עד הסוף? "קווסטלוג שאומר לך לאן ללכת כדי לקדם כל קווסט ממש לא", רגע אחרי שכתבתי שיומן עם הדברים האחרונים שאמרו לך כן. אז סליחה, אני מקווה שהפעם זה יהיה יותר ברור:

הדבר שאני מסכים לקבל זה שאולי היה נחמד אם היה קווסטלוג כיומן שכאילו הדמות שלך כותבות בו, עם הערות על דמויות ומה הדבר האחרון שהן אמרו לך. כן, זה יכל להוסיף.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 מרץ 2022, 18:01

DrKeo כתב:

אני די מסכים עם זה. יש מנעד בין יוביסופט שמפוצצים לך את העולם באייקונים ולאיפה אתה צריך ללכת לבין לא להראות ולהגיד לך כלום. אם נחזור לזלדה, זה די מושלם שם. אם מישהו מביא לך קווסט הוא נכנס ללוג ואם בא לך לחזור לקווסט הזה, כשתסמן אותו בלוג הוא רק יחזיק תמליל של הטקסט שהדמות אמרה ויסמן לך במפה איפה הדמות הזאת נמצאת. זה לא מוביל אותך לפיתרון, זה לא מוביל אותך למקום שבו הפיתרון, זה רק אומר לך שיש דמות מתחת לגשר X שאמרה לך Y וזהו. אני לא מבין איך זה פוגע בחווית המשחק.

בכלליות אחרי ש-BOTW יצא פתאום היה גל בתעשיה שדבר על זה שלא צריך להחזיק את השחקן ביד. אבל אין שום סיבה שאלדן רינג יהיה דוגמה למשהו, הוא פשוט לא עושה את זה טוב, הוא מתעלל בשחקן. זלדה כבר עשה את זה כמו שצריך, אלדן רינג פשוט ניסה לעשות זלדה אבל אז מיאזאקי היה צריך לעשות לשיטה של זלדה מיאזאקי.

Death_119 כתב:אני בדיוק באותה בעייה, שידרגתי נשק אחד שאני לא מעוניין להתקדם איתו ואני לא מצליח למצוא 1+ נוספים לשני כלי נשק שאני מחזיק בPower stance (כבר ביקרתי בכמה מכרות), זה לא הגיוני ש1+ הוא בערך הפריט הכי נדיר בעשרות שעות הראשונות במשחק. אני עדיין עם 2+ :(.

אז לך לאיפשהו, אין לי מושג לאיפה, ותשיג כאלה כי זה לגמרי game changer. הזיה שלא אני ולא אתה ממש יודעים איפה להשיג אותם. כלומר, אפשר להגיד ״באזורים בתחילת המשחק״ אבל אין לי פאקינג מושג איפה זה כי בתחילת המשחק יש אזורים לדרגה 10 ויש אזורים לדרגה 40 ואין לך מושג למי מהם אתה נכנס.

כן, ראיתי שבמכרה של Liurnia מקבלים את הBell שמאפשר לקנות 1+, אני פשוט אלך לשם כי אני דיי קרוב. אבל זה בזוי שאני צריך לחפש פיתרון לבעייה שלי בכזאת בוטות. עיצוב מפגר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 18:03

Stick כתב:כן. אתה קורא משפטים עד הסוף? "קווסטלוג שאומר לך לאן ללכת כדי לקדם כל קווסט ממש לא", רגע אחרי שכתבתי שיומן עם הדברים האחרונים שאמרו לך כן. אז סליחה, אני מקווה שהפעם זה יהיה יותר ברור:

הדבר שאני מסכים לקבל זה שאולי היה נחמד אם היה קווסטלוג כיומן שכאילו הדמות שלך כותבות בו, עם הערות על דמויות ומה הדבר האחרון שהן אמרו לך. כן, זה יכל להוסיף.

בקיצור, זלדה BOTW. מראה לך במפה (רק אם אתה יוזם את זה ורק על קווסט אחד בודד בכל פעם) את המיקום של ה-quest giver בכדי שתוכל לחזור אליו בסיום הקווסט. בנוסף הוא מציג את התמליל שיחה שלך איתו וזה הכל. אתה יודע מי נתן לך איזו משימה, מה הוא אמר לך ומה המיקום במפה של אותו נותן משימה אבל לא לאיפה אתה צריך ללכת. זהו, לא צריך יותר מזה. זאת מערכת מושלמת, עובדת מושלם ב-BOTW ואני לא מבין למה מיאזאקי לא העתיק אותה 1:1.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 מרץ 2022, 18:06

DrKeo כתב:
idan כתב:אפילו אם הוא לא חקר מטר באיזור הראשון (ולפי הרמה 37 שהוא היה בה קודם, די ברור שזה לא המצב), עדיין רק בלגסי דאנג׳ן הראשון יש 5 אבנים מהסוג שהוא מחפש, ככה שאני לא ממש חושב שיש מקום לבוא בטענות למשחק בעניין הזה. הדברים שהשחקן צריך בשלב הזה במשחק קיימים בהחלט ובנדיבות, גם בדרך הראשית, אתה פשוט צריך לשים לב לפרטים ולחקור כמו שצריך כל פינה, וזה נכון לכל משחק אחר שלהם אגב. וגם אם אתה לא מנוסה במשחקים האלה, יש כל כך הרבה הודעות של שחקנים שזה כמו לשחק עם סוג של מדריך בדיפולט ואפילו בלי לקרוא אותם הם יכולים להוביל אותך למקומות שאתה רוצה ללכת אליהם (יש הודעה על גג? כנראה שאני יכול להגיע לשם אז בוא נחשוב איך עושים את זה). אני מבין שלא לכולם בא טבעי כל המכניקות במשחקים שלהם כמו לאנשים שטחנו כל משחק שלהם מכל הכיוונים בעשר שנים האחרונות, אבל באמת לא ברור לי איזה הסבר FROM אמורים לתת בדיוק בהקשר הזה שמגיע להוריד להם נקודות בציון. יש דברים במשחק שממש by design מלא שחקנים לא ימצאו (ואני מת על העיצוב הזה), אבל זה לא המצב פה.

בקשר לשם שלהם, לא שאני מבין למה יצורים אינטליגנטיים יתקשו להבין את החלוקה למספרים, אבל מה זה משנה? בסוף אתה הולך לשדרג את הנשק ורואה אם אתה יכול או לא יכול. זה לא שאתה צריך לנחש.

רק שהתחלתי את המשחק עם חרב ואז עברתי בשלב כלשהו לחנית כך שאולי סה״כ אספתי מספיק אבנים דרג 1 מתחילת המשחק, אבל לא מספיק בשביל לפצות על החלפת הנשק שלי בשעה ה-8 של המשחק. כלומר, המשחק אמור לעודד אותי להחליף סוגי נשקים ולנסות, אם מקבלים רק 5 אבנים בהתחלה אז הוא לא ממש מאפשר לי לשדרג כמו שצריך יותר מנשק אחד. חוץ מזה צריך 12 אבנים דרג 1 (2, אז 4 ואז 6).

בכל מקרה, אני הדביל שנתקע ככה כל כך הרבה זמן, אני לא מכחיש. סתם לא היה ברור לי איפה אני יכול להשיג את האבנים הבסיסיות ולא ממש היה לי ברור שיש לי מספיק אבנים לזנק ל-+7 במכה אם רק הייתי משיג אבן בסיסית אחת. אם הייתי שם לב לזה, הייתי כנראה משקיע מאמץ גדול בלהשיג אבן שכזו כי היא הייתה game changer בשבילי.

אני מת על החופש האדיר במשחק, אבל הוא גם חרב פיפיות. עם כל האהבה שלי לאלדן רינג, זלדה עושה את זה הרבה יותר טוב.

טעות שלי, בלגסי דאנג׳ן יש 7 כאלה (ו 5 מהרמה השניה). מעבר לאיזור הפתוח הראשון שבו יש יותר. לפי ה wiki בסה”כ של האיזור הראשון והמבוך הראשי אמור להיות לך קרוב ל 30 כאלה, לא כולל drops מאויבים מסויימים.

ואני לא יודע אם המשחק אמור לעודד אותך להחליף נשקים כמו בדיאבלו, זו לא בדיוק הפילוסופיה המנחה ברוב המשחקים שלהם.. אצלם זה יותר למצוא נשק שאתה מתחבר ל move set שלו ולהתמקצע בו לאורך חלק משמעותי במשחק ולהשתפר כשחקן. ועדיין, אנחנו מדברים על החלק ההתחלתי של המשחק, אני כן חושב שהוא מעודד אותך להתנסות יותר עם נשקים ממשחקים קודמים (אולי יחד עם דארק סולס 3 שהכי דומה לו באספקט הזה), אבל רק אם אתה מנצל את כל התוכן שקיים במשחק. אבל גם אם לא, גם אם אתה עושה רק את המינמום האפשרי, אמור להיות לך מספיק לפחות בשביל שני נשקים ברמה הדרושה, אחד עם האבנים הרגילות ואחד עם האבנים המיוחדות (שים לב, שם המספרים נמוכים יותר, כלומר +1 עם Somber Smithing Stone שווה בערך כמו +3 רגיל).
ובלהתנסות אני מדבר רק על להחליף נשקים, הגיוון האמיתי זה ה ash of war שאתה יכול להתנסות איתם ולהחליף בכל רגע.

בקשר לאייטם שנותן לך לקנות אבנים ולפתוח לך אופציות עם יותר נשקים, כמו כל דבר במשחק הזה, אתה צריך להרוויח אותו, ככה הם מתגמלים חקירה (וזה אגב ממש לא אייטם חובה, זה יותר למטיבי לכת שנכנסים עמוק ל pvp). בקשר לשימוש עצמו, אין בו שום דבר מסתורי, הכל כתוב בתיאור של הפריט בצורה המפורשת ביותר. אמנם המשחק לא יצא מגדרו ויקפיץ לך הודעה בשביל שתראה את זה, הוא פשוט מצפה ממך לקרוא את התיאור של הפריט. זה כלל בסיסי במשחקים שלהם, וזה לא שונה כאן ממשחקים קודמים.. שרובכם שיחקתם בכמה מהם כמדומני, ככה שזה לא אמור להיות זר עבורכם בשלב הזה. אבל גם אם סתם תדבר איתה ב hub אתה כבר תראה את האופציה כך או כך.

בכל אופן, אם אתה לא בטוח איפה אתה עומד ורוצה לדעת מה המצב שלך ביחס למה שאתה ״אמור״ להיות או לפחות מומלץ באיזור מסוים, תסתכל פה, זה יכול להיות שימושי - .

https://eldenring.wiki.fextralife.com/R ... y+Location

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 13 מרץ 2022, 18:10

Stick כתב:
InterAl כתב:קווסטלוג לא חייב לומר לך לאן ללכת... שיחקת בעוד RPGs חוץ מסולסבורן?

כן. אתה קורא משפטים עד הסוף? "קווסטלוג שאומר לך לאן ללכת כדי לקדם כל קווסט ממש לא", רגע אחרי שכתבתי שיומן עם הדברים האחרונים שאמרו לך כן. אז סליחה, אני מקווה שהפעם זה יהיה יותר ברור:

לא דיברתי על קווסטלוג שאומר לך בדיוק לאן ללכת, אז למה הזכרת את זה? לא משנה. הנקודה היא שאפשר לעשות את זה מינימליסטי כמו בהמון RPGs אחרים. הבחירה שלהם ״לא להחזיק את היד״ בשום אופן היא פשוט נוחה כי זה לא דורש מהם כלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2022, 18:17

idan כתב:טעות שלי, בלגסי דאנג׳ן יש 7 כאלה (ו 5 מהרמה השניה). מעבר לאיזור הפתוח הראשון שבו יש יותר. לפי ה wiki בסה”כ של האיזור הראשון אמור להיות לך קרוב ל 30 כאלה, לא כולל drops מאויבים מסויימים.

ואני לא יודע אם המשחק אמור לעודד אותך להחליף נשקים כמו בדיאבלו, זו לא בדיוק הפילוסופיה המנחה ברוב המשחקים שלהם.. אצלם זה יותר למצוא נשק שאתה מתחבר ל move set שלו ולהתמקצע בו לאורך חלק משמעותי במשחק ולהשתפר כשחקן. ועדיין, אנחנו מדברים על החלק ההתחלתי של המשחק, אני כן חושב שהוא מעודד אותך להתנסות יותר עם נשקים ממשחקים קודמים (אולי יחד עם דארק סולס 3 שהכי דומה לו באספקט הזה), אבל רק אם אתה מנצל את כל התוכן שקיים במשחק. אבל גם אם לא, גם אם אתה עושה רק את המינמום האפשרי, אמור להיות לך מספיק לפחות בשביל שני נשקים ברמה הדרושה, אחד עם האבנים הרגילות ואחד עם האבנים המיוחדות (שים לב, שם המספרים נמוכים יותר, כלומר +1 עם Somber Smithing Stone שווה בערך כמו +3 רגיל).
ובלהתנסות אני מדבר רק על להחליף נשקים, הגיוון האמיתי זה ה ash of war שאתה יכול להתנסות איתם ולהחליף בכל רגע.

בקשר לאייטם שנותן לך לקנות אבנים ולפתוח לך אופציות עם יותר נשקים, כמו כל דבר במשחק הזה, אתה צריך להרוויח אותו, ככה הם מתגמלים חקירה (וזה אגב ממש לא אייטם חובה, זה יותר למטיבי לכת שנכנסים עמוק ל pvp). בקשר לשימוש עצמו, אין בו שום דבר מסתורי, הכל כתוב בתיאור של הפריט בצורה המפורשת ביותר. אמנם המשחק לא יצא מגדרו ויקפיץ לך הודעה בשביל שתראה את זה, הוא פשוט מצפה ממך לקרוא את התיאור של הפריט. זה כלל בסיסי במשחקים שלהם, וזה לא שונה כאן ממשחקים קודמים.. שרובכם שיחקתם בכמה מהם כמדומני, ככה שזה לא אמור להיות זר עבורכם בשלב הזה. אבל גם אם סתם תדבר איתה ב hub אתה כבר תראה את האופציה כך או כך.

בכל אופן, אם אתה לא בטוח איפה אתה עומד ורוצה לדעת מה המצב שלך ביחס למה שאתה ״אמור״ להיות או לפחות מומלץ באיזור מסוים, תסתכל פה, זה יכול להיות שימושי - .

https://eldenring.wiki.fextralife.com/R ... y+Location

גם אני וגם דודי, שזה בערך שליש ממספר שחקני אלדן רינג פה בפורום, נתקענו בצורה מתסכלת כי לא היו לנו מספיק אבני שדרוג דרגה 1. אז כנראה שזאת בעיה, לא? יכולות להיות גם 400 אבנים באזור הראשון, אבל המשחק מספק לך המון חופשי כך שכנראה גם אני וגם דודי חקרנו בעיקר אזורים שלא ספקו לנו אבנים שכאלה. וכן, אולי אנחנו המפגרים שלא ממש מבינים באיזה אזור להשיג את האבנים האלה, אז זה עלינו. אבל בעצם למה צריך להיות בכלל תקוע בסיטואציה הזאת? למה אני צריך להגיע לשעה 20 במשחק בלי שיש לי אבנים שכאלה? אז כן, אנחנו השחקנים המטומטמים שנתקענו במצב הזה, אבל מאוד בקלות יכלו לפתור את הבעיה הזאת בלי לפגוע בחוויה להתחשב בעובדה שזה לא תורם שום דבר למשחק אבל כן יוצר תסכול אצל שחקנים (ושוב, דוגמה חיה ממני ודודי), אין סיבה שזה יקרה.

אני גם לא חושב שההשוואה לדיאבלו במקום. אני לא חושב שיש פה מישהו שמתלונן שאין לוט איכותי כל 30 דקות שמשנה את הspec של הדמות. אתמול מצאתי חרב ממש מעניינת, אבל היא +0 והחנית שלי +7. אז מה בדיוק אני אמור לעשות? איך אני יודע אם היא עדיפה לי מהחנית או לא? אני אשקיע 10 שעות בלשדרג אותה ואז אגלה שגם בדרגה 7+ היא לא אפקטיבית בסגנון המשחק שלי כמו החנית? הרי עד שהיא לא תגיע לדרגה דומה לחנית, אני לא באמת אדע אם היא מתאימה לסגנון המשחק שלי. לא צריך להגזים עם האלגוריה לדיאבלו, אני לא מחפש להחליף נשק כל 10 דק׳, אבל היה נחמד לבדוק נשקים אחרים בלי להכנס להתחייבות של 20 שעות בכדי להחליט מה הנשק האהוב עלי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים