נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 17:39

תרמו לסוני, ולחטיבת פלייסטיישן… לך תדע כמה אנשים קנו את ספיידרמן למחשב ועכשיו הולכים לרכוש פלייסטיישן 5 רק בשביל משחק ההמשך, ולעשות מנוי לפלוס אקסטרא. כנ״ל הורייזון, כנ״ל GoW. לא כולם רוצים לחכות שנתיים לפורט הבא, כמו שאתה יודע.

וכן, הדבר היחיד זה המחיר כרגע, שאני חושב שאתה טועה לגבי זה שהוא נחקק שנים לפני. זה פשוט לא נכון, מכוונים למחיר מסויים ואז יש שינויים, כמו שהיו שינויים עם האספקה, כמו שהיו שינויים עם התמחור באירופה… הם הכריזו על מחיר מאוחר מאוד ורק אחרי שראו מה המתחרה מציעה, זה הרי מאוד תלוי במתחרים, ויכלו להשוות לXSX - חד משמעית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אוקטובר 2023, 18:05

Laskin כתב:תרמו לסוני, ולחטיבת פלייסטיישן… לך תדע כמה אנשים קנו את ספיידרמן למחשב ועכשיו הולכים לרכוש פלייסטיישן 5 רק בשביל משחק ההמשך, ולעשות מנוי לפלוס אקסטרא. כנ״ל הורייזון, כנ״ל GoW. לא כולם רוצים לחכות שנתיים לפורט הבא, כמו שאתה יודע.

או לחילופין אנשים שיש להם כבר פלייסטיישן 4 שהחליטו לא לקנות פס5 כי כל המשחקים שלהם מגיעים ל-PC.. בדיוק כמו שאני מתכנן לעשות וביננו יש מצב שגם אתה.

Laskin כתב:וכן, הדבר היחיד זה המחיר כרגע, שאני חושב שאתה טועה לגבי זה שהוא נחקק שנים לפני. זה פשוט לא נכון, מכוונים למחיר מסויים ואז יש שינויים, כמו שהיו שינויים עם האספקה, כמו שהיו שינויים עם התמחור באירופה… הם הכריזו על מחיר מאוחר מאוד ורק אחרי שראו מה המתחרה מציעה, זה הרי מאוד תלוי במתחרים, ויכלו להשוות לXSX - חד משמעית.

המחיר נחקק לפני שנים, וכמובן שאפשר לעשות שינוי של הרגע האחרון ולהוסיף או להוריד 50$ שזה כמובן שווה ערך להפסד או רווח של מליארדים ולכן מעדיפים לא לעשות את זה. כולם חשבו שהקונסולות יהיו 500$ לפני הכרזת המחיר, בסוף שתי הקונסולות באמת היו 500$, לא הפתעה גדולה ובדיוק לאיפה שמיקרוסופט וסוני שיש להן קונסולה כמעט זהה כוונו. כלומר, ראיין מכר קונסולה של 500$ ב-500$, בהחלט גאון תעשיה.

בכל מקרה, זה לא כל מה שראיין עושה זה רע, הוא פשוט עשה בעיקר רע. ולא, לא הייתה לו שום יד במכירות של הפס5, לא יותר מהעובדה שהשמיים כחולים. אז אתם יכולים לשחרר כבר את נקודה הזאת.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 אוקטובר 2023, 18:18

אני חושב שסביר מאוד מאוד להניח שאני ואתה סופר חריגים, וגם ימים יגידו אם באמת דנינו לא נרכוש את הקונסולה הבאה, משחק אחד או שניים יכולים לדבור אותנו בשנייה וגם אתה יודע את זה. בכל אופן כאמור אנחנו החריגים ביותר…

והגיוני שהקונסולה כיוונה ל-550 ו-500, או 550 ו-450, בסוף יצא 500 וגירסת 400 דולר שכמעט כולם פה רכשו אותה. אני חושב שאתה מזלזל בהחלטה על המחיר. ויש גם את המחיר של השלטים, שבהתחשב במה שיש בהם הם מתומחרים בעיניי נמוך מאוד ביחס לתחרות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 אוקטובר 2023, 21:04

DrKeo כתב:רכישת הסטודיואים והפורטים למחשב תרמו למכירה של הפס5? אני לא מבין, אני שואל את אותה שאלה שוב ושוב אותם כל הזמן עונים על דברים שלא שאלתי.

השאלה פשוטה נורא - מה ראיין עשה כדי לגרום לפס5 למכור כל כך טוב? אז אני מבין שהתשובה היחידה היא המחיר, עובדה שנחקקה באבן שנים לפני שראיין הפך למנכ"ל?

DrKeo, האם תוכל ליישב בשביל לאסקין ושאר הקוראים את הסתירה בדברייך? מצד אחד אתה אומר ש Ryan לא היה מעורב בשום דבר לגבי המחירים, האסטרטגיה והליין-אפ של הפס5, אך מצד שני אתה נוקף לרעתו את זה שהקונסולה לא עומדת בתחזית שסוני הציבה לעצמה השנה. איך זה מסתדר?

ובנוגע לתרומתו של Ryan למכירות של הפס5: כמו שאמרתי, חלק מזה זה שהוא לא קלקל את מה שהיה קיים ולא חיפש בכוח לשנות. והמהלכים שלו מחזקים את כל העסק של פלייסטיישן, לא בהכרח ישירות דרך מכירות קונסולה.

אבל לדעתי הוא כן עשה דברים שעזרו למכירות הקונסולה:

1. ראשית כול צריך לזכור שהוא לא הוצנח משקום מקום לתפקיד ה CEO. הוא היה אחראי על השוק האירופאי. האם זה מופרך לחשוב שהיה לו input על האסטרטגיה של הפס5 עוד בתפקידו הקודם? האם זה מופרך לחשוב שכמו שהכריזו פומבית שהוא ייכנס לתפקיד, הוא בעצם כבר התחיל לתפקד כמו CEO אפילו חודשים לפני?

2. תחת Ryan, פלייסטיישן קנתה אולפנים מוכחים ואהודים. האם מופרך להגיד שהקניות האלה חיזקו את מצבה של הקונסולה בעיני הקהל, במיוחד ההארדקורי?
האם מופרך להגיד שהרכישות האלה העלו את תחושת הביטחון בפלטפורמה אצל הקונה הפוטנציאלי לאור מסע הרכישות של היריבה מארה"ב?
ועכשיו נגיד שה CEO יבטל את ההתרחבות של סוני ל PC והכל יחזור להיות בלעדי לצמיתות - האם זה מופרך להגיד שמשחקים בלעדיים של באנג'י והסרת החשש שאינסומינירק תירכש ע"י גורם אחר נותנת בוסט למכירות הקונסולה?

3. המשך התמיכה וההשקעה ב PSVR2 ובמשחקים עבורה הוא משהו שהגרעין של הפלייסטיישן רואה בחיוב ונותן נקודות זכות ורצון לתמוך ביצרנית שלוקחת סיכון ומשקיעה משאבים במשהו שלא בהכרח מדפיס כסף בטווח הקצר.

אני לא יודע למה אתה ממשיך להזכיר את ההשקעה במשחקי GAAS. לא ניתן עדיין לקבוע את תוצאות ההשקעה הזו.
מדובר בסלידה סובייקטיבית שלך ולכן היא לא רלוונטית לשאלה שנדונה כאן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 00:01

אוי בחייאת, מאיזה ארון הוצאתם את הרמן הולסט בדיוק?!?!!?!? זה מסוג הטיעונים שאפשר לשמוע רק אבלרק בוקסלים. :lol: שרייר וכל האינסידרים המאוד אמינים שלו אומרים שהGAAS זו החלטה בלעדית של ראיין, וכל ההצהרות של ראיין מראות כמה הוא מאמין שGAAS זה הדבר הכי חשוב שקרה לפלייסטישן אבל איכשהו אני צריך לקנות את מה שקאז ולאסקין אומרים שאין לראיין שום קשר לGAAS? אם כבר מדברים על "אמיתות מהתחת" זה הכי אמיתות מהתחת שיש :D

לא משנה מה אנחנו חושבים על שריר כאדם או אפילו כעיתונאי לא זכור לי שמישהו אי פעם יכל לפקפק באמינות המקורות שלו, לכו תקראו.

ובואו, גם אם הולסט הוא המוציא לפועל של ההחלטות של ראיין בתחום התוכנה וזה שאחראי לממש את החזון של ראיין, איך בכלל יש פה ספק שהוא סה'כ עושה דברו של ראיין? הרי אם לא היה עושה את דברו של ראיין ראיין היה דואג כבר "להעזיב" אותו.

קאז: כאילו אני לא יודע אם לבכות או לצחוק אחי, אתה באמת חושב שCEO אין לו מילה בליינאפ של משחקים שמציגים? חחחח להביא ציטוטים של CEO מיפן שטסו עד דנמרק בשביל לראות מה המצב של הפיתוח של המשחקים שלהם ? כאילו כמה תלוש מהמציאות אתה יכול להיות? CEO של חברה גדולה כזו לא יתעדכן באופן שוטף באיזה מצב פיתוח המשחקים שלו נמצאים? לא יהיה זה שיגיד את המילה האחרונה מה יוצג ומה לא יוצג? אין לו אסטרטגיה כללית לאן הולכים? מה אני אגיד לך אתה מבין בפיתוח משחקים אפילו פחות משחשבתי.

פשוט הפכתם את ראיין לאיזה סבא קשיש שלא יכול להכין לעצמו אפילו תה לבד, בטח שלא לנהל חברה או לקחת החלטות, ואין לו שום אחריות בכלום והוא סתם עף הביתה.
פשוט תגידו שהחלטתם להגן עליו בכל מחיר ויהי מה כי זה באמת מה שקורה כאן.

אבל אתם מגנים על מישהו שמזלזל בכם כגיימרים. מישהו שאמר שמשחקים ישנים זה פח זבל ובכך ראינו כמה כבוד יש לו לתחום ואליכם. בלי קשר אם אתם בקטע של משחקי רטרו או לא הוא לועג לכם בכל מקרה, ובחדרי חדרים בטח חושב שגם על "משחקים חדשים" אתם מבזבזים את הזמן שלכם.

קאז עוד משהו: אנשים שוכחים שגם אינסומאנייק עושה עכשיו GAAS בשיא המרץ, כי הם חשפו את וולברין אז אנשים רגועים כלפיהם כי יודעים שיש מספיק סינגל פלייר מהם בדרך.
אם ראיין הזה היה מראה לנו על מה נוטי דוג עובדים ועל מה סאקר פאנץ עובדים לאף אחד לא היה איכפת ממשחקי הGAAS. אבל ראיין שלך הוא ספק על הספקטרום האוטיסטי ולא יודע לתקשר ולהעביר מסרים וספק, סוציופט שלא רואה אף אחד ממטר מהסוג שבטח דרך על אנשים שעזרו לו כדי להגיע למעמדו וכבר כמו שאמרתי דלפו דיווחים על מאבקי כוח שלו בתוך סוני וכמה הוא רמס בשביל לקדם את הGAAS ואתם אומרים שלא היה לו יד בזה.

מספיק לראות את הדיון של נדב ולאסקין שבו הם מדברים על זה שאולי לא יצטרכו פלייסטישן בדור הבא להבין שראיין המן הרשע הזה, עשה הרס טוטאלי למותג, הוא הרס אידיליה חיינו בגן עדן. המטרה של ראיין היא שכל גיימר בעולם ירצה פלייסטישן בבית שלו, ושכל מי שקנה אקסבוקס ירגיש שבחר בחירה גרועה וייצאו לו העינים, כך היה בכל דור ודור עד שהגיע הכלומניק הזה.

ואתם מסתכלים לי על איזו עליית מחיר חחח, עליית המחירים של הפלוס באה לכפר על כך שהם לא מצליחים להביא מנויים חדשים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 00:07

Laskin כתב:אני חושב שסביר מאוד מאוד להניח שאני ואתה סופר חריגים, וגם ימים יגידו אם באמת דנינו לא נרכוש את הקונסולה הבאה, משחק אחד או שניים יכולים לדבור אותנו בשנייה וגם אתה יודע את זה. בכל אופן כאמור אנחנו החריגים ביותר…

והגיוני שהקונסולה כיוונה ל-550 ו-500, או 550 ו-450, בסוף יצא 500 וגירסת 400 דולר שכמעט כולם פה רכשו אותה. אני חושב שאתה מזלזל בהחלטה על המחיר. ויש גם את המחיר של השלטים, שבהתחשב במה שיש בהם הם מתומחרים בעיניי נמוך מאוד ביחס לתחרות.

לי יש רק שאלה אחת בקשר ללקנות פלייסטיישן שוב או לא - האם הדירה שלי מאפשרת מחשב מחובר לטלביזיה. אם זה מתקיים, אין לי מה לחפש עם פלייסטיישן יותר. בחיים שלי לא שמעתי על שחקן PC בלבד שגרסאות המחשב גרמו לו לקנות פלייסטיישן. רק להפך, נניח ליטרלי אני ואתה. למה לשחקן מחשב בלבד לקנות פלייסטיישן, הוא מקבל 100% מהספריה שלה.

בקשר למחיר, סבבה לאסקין, אם התרומה של ג׳ים ראיין למכירות של פלייסטיישן ב-3 שנים זה לבחור בין 450$ ל-500$ אז לגמרי אישרת את זה שאין לבן אדם שום קשר למכירות של הפס5. אגב, אם הייתי מחזיק מניות של סוני הייתי מאוד כועס שהם לא תמחרו את המכשיר ב-450$ ו-550$. הביקוש עלה משמעותית על ההיצע במשך שנתיים וכך או כך בסוף הם העלו מחיר בשווקים מסויימים ויצאו הנוולים. והיום, אחרי 3 שנים כשהביקוש ירד, הם יכלו להוריד את המחיר ב-50$. ראיין ליטרלי השאיר 2 מליארד דולר על השולחן.

ובנוגע לשלטים, השלטים של פלייסטיישן יקרים בטרוף. הם עולים 40% יותר משלטים של המתחרים בשביל force feedback די טפשי ויש להם איכות בניה של שוק סיני. 4 מתוך 4 שלטים שלי עם תקלות.

אה, וקאז, בשביל זה זחלת לפה בחזרה? כדי להתפתל כמו תולעת? שכחת לציין שאנשים קנו פס5 כי יש לראיין שיער בלונדיני ובדיוק יצא הסרט של ברבי, זה טיעון שהיה מתישב יופי עם שאר הטיעונים שלך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 07:21

גלאס - הרמן הולסט אחראי על התוכנה, אם מדובר בהחלטות על תוכנה - זה באחריותו, אני לא מבין למה זה מסובך או מצחיק אותך להבין, כשזה ליטרלי הטייטל שלו.
לגבי ״הרס טוטאלי של המותג פלייסטיישן״ בגלל שאולי שבריר של אחוז אחד ממשתמשי המחשב יפסיק לקנות קונסולות וישחק רק על המחשב בסלון שלו - אתה מוכיח שוב שאין מה לדון איתך, כי אתה מדבר רק במונחים קיצוניים, ועוד על דברים שאין להם באמת שום השפעה פיננסית ואתה יודע את זה.
כמו כן לחומרה לרוב אין באמת רווח שראוי לדבר עליו, מה שמצדיק את הקיום שלהם זה תוכנה ושירותים, ולכן באמת אני מתפלא שאין שירות פס פלוס וחנות ייעודית במחשב, וצייינתי זאת כטעות שלו, אם כי אני עדיין חושב שזה יקרה בעתיד.

נדב, אני מכיר לא מעט גיימרים של מחשב שהחליטו לעבור לקונסולות בשנים האחרונות. כי זה בסלון, כי נמאס להם להתעסק בבעיות חומרה ותוכנה, כי גרסאות הקונסולה הן הראשיות ועל המחשב יש יותר באגים בהשקה וחודשים אחריה, כי יש להם פתאום ילדים וזה הרבההה יותר נח לשחק ככה ביחד, גם עם חברים, מליון סיבות. אתה גם מכיר כאלה, אני בטוח.

ואם מחיר גבוה כמה שיותר היה מחזק אותך להחזיק מניות של פלייסטיישן - למה לא 700 דולר? זה עבד יופי למניות פלייסטיישן עם הפ3 ;) אני זקפתי לזכותו דווקא שהוא לא היה חמדן וזו החלטה שהביאה יותר אנשים לקנות את המכשיר (כי שאלת איך הוא עזר למכירות, לא איך הוא עזר למשקיעים), ואתה טוען בדיוק ההפך. אבל אם רוצים לדבר על מניות אז פי 2.7 מאז שנכנס לתפקיד בערך, כבר היו בפי 3 וירד קצת, ממש קצת, מאז שסיימנו עם הקורונה.

לגבי השלטים, בתחילת הדור ההבדל היה 10 דולר, היום הוא 20 כי מיקרוסופט הבינו שהם לא יכולים לדרוש כמעט אותו מחיר על שלט מהדור הקודם עם הרבה פחות טכנולוגיה בפנים… מעבר לפורס פידבק שהוא מצויין ובאמת שימושי במשחקים רבים (עפ דגש על שוטרים ומירוצים), יש לך רמקול, יש לך ג׳יירו, יש לך טאץ׳… ואצלי אחרי 3 שנים עדיין אין שום בעיה בשני השלטים שרכשתי עם המכשיר, דווקא שלטי האקס בוקס הוחלפו אצלי מלא פעמים. אני מאשים את הילד שלך ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 10:21

Laskin כתב:נדב, אני מכיר לא מעט גיימרים של מחשב שהחליטו לעבור לקונסולות בשנים האחרונות. כי זה בסלון, כי נמאס להם להתעסק בבעיות חומרה ותוכנה, כי גרסאות הקונסולה הן הראשיות ועל המחשב יש יותר באגים בהשקה וחודשים אחריה, כי יש להם פתאום ילדים וזה הרבההה יותר נח לשחק ככה ביחד, גם עם חברים, מליון סיבות. אתה גם מכיר כאלה, אני בטוח.

אני לא מכיר אפילו אחד, אבל לא נשמע שמי שאתה מכיר לא קונה פלייסטיישן כי הוא שחק בסטים בספיידרמן, ציינת סיבות אחרות כמו לשחק על הטלביזיה או באגים. לא אמרתי ששחקני PC לא קונים פלייסטיישן, אמרתי שלשחק בבלעדי של פלייסטיישן ב-PC לא גורם לאנשים לקנות פלייסטיישן אלה דווקא להפך - הפלייסטיישן הופכת למיותרת כי יש לך את כל הספריה זמינה. אם לא הייתי צריך קונסולה כרגע בסלון כי אין לי בדירה איך לחבר את המחשב אז באמת שאין לי מה לעשות עם פלייסטיישן כיום (וגם אקסבוקס כמובן, אבל זה לא הדיון).

Laskin כתב:ואם מחיר גבוה כמה שיותר היה מחזק אותך להחזיק מניות של פלייסטיישן - למה לא 700 דולר? זה עבד יופי למניות פלייסטיישן עם הפ3 ;) אני זקפתי לזכותו דווקא שהוא לא היה חמדן וזו החלטה שהביאה יותר אנשים לקנות את המכשיר (כי שאלת איך הוא עזר למכירות, לא איך הוא עזר למשקיעים), ואתה טוען בדיוק ההפך. אבל אם רוצים לדבר על מניות אז פי 2.7 מאז שנכנס לתפקיד בערך, כבר היו בפי 3 וירד קצת, ממש קצת, מאז שסיימנו עם הקורונה.

דבר ראשון אני לא מבין מה אני ומניות של סוני קשורים. ולמה לא 700$? לא יודע, למה לא 7,000$? אני לא מבין למה אתה מגחיך את זה, הרי אתה יודע איך היצע וביקוש עובדים. עובדתית היה יתר ביקוש לעומת היצע במשך שנתיים, כל חוק כלכלה בסיסי אומר שהמוצר היה זול מדי. כלומר, מדהים, כן? שימכור את הפס5 גם ב-99$ מצידי, זה מדהים, אבל מבחינת עסקית 499$ ו-399$ היה החלטה שגויה. מי יודע, אולי גם 700$ היה הולך, אבל אני אמרתי להוסיף 50$ ואתה הגחכת את זה ל-200$ משום מה כאילו זאת לא עובדה כלכלית.

ובנוגע למניה, אתה יודע שמה שאתה אומר הוא די שטויות ושוב, לא קשור לראיין בשום צורה.

Laskin כתב:לגבי השלטים, בתחילת הדור ההבדל היה 10 דולר, היום הוא 20 כי מיקרוסופט הבינו שהם לא יכולים לדרוש כמעט אותו מחיר על שלט מהדור הקודם עם הרבה פחות טכנולוגיה בפנים… מעבר לפורס פידבק שהוא מצויין ובאמת שימושי במשחקים רבים (עפ דגש על שוטרים ומירוצים), יש לך רמקול, יש לך ג׳יירו, יש לך טאץ׳… ואצלי אחרי 3 שנים עדיין אין שום בעיה בשני השלטים שרכשתי עם המכשיר, דווקא שלטי האקס בוקס הוחלפו אצלי מלא פעמים. אני מאשים את הילד שלך ;)

4 שלטים של פלייסטיישן התקלקלו לי בצורה כזאת או אחרת, 4 מתוך 4. האינטרנט מלא בכתובות על איכות הבניה הירודה של הדואל סנס, השלט ידוע בדריפטינג בשלטים, בכפתורים "דביקים" ובטריגרים שמשתחררים.

הפורס פידבק הוא אחד הדברים היותר מיותרים, בטח ובטח בשביל אקסטרה 40% במחיר. הוא פוגע בגיימפליי ברוב המשחקים, משחקי מירוץ הם אולי המקום היחידי שבו הם נחמדים. רוב המשחקים לא משתמשים בהם כמו שצריך, הם מורידים את הדיוק שלך ופחות או יותר אסטרו-בוט הוא המשחק היחיד על הפלייסטיישן 5 שאשכרה נחמד שיש בו את הטריגרים האלה.

זה לא שיש לי בעיה איתם, זה גימיק נינטנדואי טפשי שנמאס אחרי כמה שעות, אבל הוא עלה לי ארבע פעמים 20$ ואת זה אני פחות אוהב. הייתי מוריד מהשלט הזה בערך את הכל, אין שום שימוש לרמקול, למשטח מגע שמשמש ב-99.9% מהמשחקים ככפתור, אפילו לא ידעתי שיש בפס5 ג'יירואים כי אף משחק שיש לי לא משתמש בהם והטריגרים חמודים אבל אני מכבה אותם ברוב המשחקים ובטח שהם לא שווים 20$.

לא בדיוק ראית אנשים עפים באויר על כמה שווה הרטט בטריגרים של ה-X1 כבר עשור, ומה שיש בדואל סנס זה על אותו משקל. שניהם אגב מאוד חמודים במשחקי מירוץ, אבל שם זה נגמר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 10:53

לא ברור לי מה אתה רוצה, DrKeo, השבתי לך על הכל. זו התפתלות?

אמרתי שיש צעדים של Ryan שמקדמים את כל העסק ולאו דווקא מכירות פס5. אמרתי שחלק מהעבודה הטובה שלו היא בכך שהוא לא מקלקל. וציינתי מהלכים שלדעתי
כן מחזקים מכירות קונסולה.
אם קניית 4 אולפני פיתוח לא מסייעת במכירת קונסולות, אז מה כן? למה Spencer קונה 2 מפיצות? לראייתי אתה 'מחפש' את Ryan וכל דבר שאתה תופס כחיובי אתה לא נותן לו שום קרדיט, וכל דבר שאתה תופס כשלילי הוא האשם.

אני עדיין מנסה להבין את הסתירה באמירותך. Ryan לא היה אחראי ולא קבע שום דבר לגבי הפס5, אבל הוא האשם באי העמידה במכירות בשנה הפיננסית הזו עד עתה.
אני בטוח שכול הקוראים ישמחו שתפענח לנו את זה.

בשורה התחתונה: אתה מאוכזב המהלכים ש Ryan התחיל לגלגל, ומנסה להציג שכבר יש להם השפעה שלילית מובהקת על העסקים - אבל המספרים לא מראים זאת עד כה.

אם ננקה את עניין 'מכירות הפס5', המהלכים של Ryan יימדדו כאשר משחקי ה GAAS יתחילו לצאת וכאשר נראה איזה נפח ההכנסות מהמחשב מתחילות לתפוס אצל סוני.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 11:05

קיצור, דיון לא רציני ולא ענייני.אני שוב אומר. כשאתה וקאז נצמדים להולסט כאחראי למרות שכל האיינסידרים של שרייר אומרים אחרת, אתם פשוט מנהלים דיון שהוא לא ענייני
שלא נצמד לעובדות ובכך אתם מבטלים כל אפשרות לבוא בביקורת על ראיין.להגיד "אבל זה הטייטל שלו" זו היתממות.

תגידו שאין לכם מה לענות בנושא ונעבור נושא, אין צורך להיגרר ל"אין מה לדון איתך והכל אצלך קיצוני" בסופו של דבר רוב העולם חושב אחרת ממכם ובצדק.

אגב לאסקין: אני מסכים שעיקר הכסף הוא מתוכנה ושירותים, אבל הPS5 והקונסולות שלהן הן השער המרכזי שדרכו הן מוכרות את התוכנה והשירותים האלה אף אחד לא אמר שהם עושים כסף מהחומרה עצמה. אתה יודע טוב מאוד שסוני לא תוכל למכור מנוי למשחקי אונליין על הPC ולעשות רווח מופקע על זה את המערב הפרוע הזה היא יכולה לעשות רק על הפלטפורמה שלה ומפה חשיבות הקונסולות האלו.

אני אלך איתך יותר רחוק מזה, אני אפילו חושב שזה נכון וגאוני מצד ראיין לרדוף אחרי הGAAS עד רמה מסוימת, כי הפוטנציאל לרווח שיבוא אחר כך למשחקי סינגל פלייר הוא עצום, הבעיה שלי עם ראיין היא במינון מינון ושוב מינון, הוא הלך חזק מדי על הGAAS ובגזרת החשיפות והתערוכות לא סיפק את הסחורה בשיט, וזה משפיע על התדמית של המותג. זה לא מספיק להיות אחד עם מלא משחקים במגירה צריך להראות אותם כדי להשאיר את הלקוחות מרוצים ולפתות לקוחות על הגדר.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 02 אוקטובר 2023, 11:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 11:09

Hypno כתב:לא ברור לי מה אתה רוצה, DrKeo, השבתי לך על הכל. זו התפתלות?

אמרתי שיש צעדים של Ryan שמקדמים את כל העסק ולאו דווקא מכירות פס5. אמרתי שחלק מהעבודה הטובה שלו היא בכך שהוא לא מקלקל. וציינתי מהלכים שלדעתי
כן מחזקים מכירות קונסולה.
אם קניית 4 אולפני פיתוח לא מסייעת במכירת קונסולות, אז מה כן? למה Spencer קונה 2 מפיצות? לראייתי אתה 'מחפש' את Ryan וכל דבר שאתה תופס כחיובי אתה לא נותן לו שום קרדיט, וכל דבר שאתה תופס כשלילי הוא האשם.

אני עדיין מנסה להבין את הסתירה באמירותך. Ryan לא היה אחראי ולא קבע שום דבר לגבי הפס5, אבל הוא האשם באי העמידה במכירות בשנה הפיננסית הזו עד עתה.
אני בטוח שכול הקוראים ישמחו שתפענח לנו את זה.

בשורה התחתונה: אתה מאוכזב המהלכים ש Ryan התחיל לגלגל, ומנסה להציג שכבר יש להם השפעה שלילית מובהקת על העסקים - אבל המספרים לא מראים זאת עד כה.

אם ננקה את עניין 'מכירות הפס5', המהלכים של Ryan יימדדו כאשר משחקי ה GAAS יתחילו לצאת וכאשר נראה איזה נפח ההכנסות מהמחשב מתחילות לתפוס אצל סוני.

אתה מדבר שטויות ולא לעניין, זאת הבעיה. מכשיר פס5 אחד לא נמכר ממה שאמרת. למשל הנקודה הטפשית על PSVR2, היא התחילה פיתוח ב-2016 שזה שנים לפני שראיין היה ראש פלייסטיישן, אז אין לו קשר בכלל לPSVR2. ואפילו אם היינו חיים ביקום מקביל שPSVR2 היא 100% הבייבי של ראיין, המכשיר לא מכר טוב ולפי המספרים האחרונים אין אפילו ל-2% מבעלי פלייסטיישן PSVR2. כלומר, ליטרלי סתם כתבת אוסף של דברים רנדומאלים שקרו בתקופה של ראיין, אם יש לו קשר אליהם או לא, ומה הקשר בינם לבין הביקוש של פלייסטיישן 5 אלוהים יודע.

תנחת, תחזור למציאות ותכיר בזה שפלייסטיישן מוכר בגלל המותג הענק שהוא פלייסטיישן. בלי יותר מדי בלעדיים מעניינים, עם התנהגות אנטי צרכנית; המותג כל כך חזק אחרי דור הפס4 שמאוד קשה לגרום לו לא להתפוצץ, ביחוד כשאקסבוקס מחרבנת במכנסיים כבר עשור.

מה שראיין עושה ישפיע על העתיד של פלייסטיישן, לא על היום. אז כן, כמו שאמרת ראיין בהחלט ימדד לפי אסטרטגיית ה-GaaS שלו ומה שיהיה עם המותג בשנים הקרובות. למרות שבעצם לאסקין אומר שזאת בכלל אסטרטגית ה-GaaS של הולסט וראיין הוא סתם בובה שלא מחליטה על הכיוון של פלייסטיישן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 11:30

אז אף לא מכשיר אחד נמכר תודות למהלכים של Ryan, אבל כל המכשירים שלא נמכרו עדיין לפי התחזית של סוני - הם הם באשמתו הבלעדית?
אתה באמת חושב שזו הסתכלות קרה ועניינית על המצב, ושהיא לא נצבעת ע"י סלידתך הקונצפטואלית ממשחקי GAAS?

אני לא לאסקין. אני בהחלט חושב ש ה GAAS זה מהלך של Ryan.

בעניין הולסט, אני הפנתי את Glass Man אליו בנושא החלטות מה לחשוף ומתי. הוא האיש שקובע. כמו שיושידה ניהל את זה בפס4, הולסט מנהל בפס5.
לא מאמין ש Ryan יותר לרזולוציות כאלה ומטיל וטו על מה שהולסט בוחר להכריז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 11:46

Hypno כתב:אז אף לא מכשיר אחד נמכר תודות למהלכים של Ryan, אבל כל המכשירים שלא נמכרו עדיין לפי התחזית של סוני - הם הם באשמתו הבלעדית?
אתה באמת חושב שזו הסתכלות קרה ועניינית על המצב, ושהיא לא נצבעת ע"י סלידתך הקונצפטואלית ממשחקי GAAS?

1) ראיין לא עשה שום מהלך שתרם לחוזק של המותג פלייסטיישן, הוא גם לא עשה שום מהלך שתרם למכירות.
2) ראיין ליטרלי אחראי לתחזית עצמה, אז טכנית הוא לגמרי אחראי לחוסר עמידה ביעדים אם הוא זה שהציב אותם.

אבל כל נושא ה"מכירות חומרה לא עמדו ביעדים" היה בעיקר מיועד ללאסקין, כי הוא מיחס את ההצלחה החומרתית של פלייסטיישן לכמה שראיין נהדר. אז אני מנסה להבין ממנו מה כל כך נהדר בראיין שתרם למכירות הללו, אבל ברור לכולנו שאין לו קשר אליהן לטוב ולרע. בסופו של יום הוא גם לא עשה שום פעולה שאמורה להשפיע על מכירות הקונסולה לחיוב (אם כבר להפך, בעיקר העלאות מחירים ויחס מאוד דפוק ללקוחות) ובכלליות רוב הדברים היו כבר חקוקים באבן עוד לפני שהוא נכנס לתפקיד.

מבחינת אחריות ניהולית, מן הסתם ראיין אחראי כי הוא הבוס. אבל מבחינת ליטרלי המכירות של הפס5 על הקרקע? האמת שלא הייתה לו יותר מדי יכולת להשפיע כמנכ"ל כי הרי הוא לא היה חלק בתכנון של הפס5 כמנכ"ל כי הקונסולה הייתה נעולה כבר מזמן ב-2019 כשהוא נכנס לתפקיד ורוב המשחקים של הקונסולה שיצאו עד היום כנראה לא אושרו בכלל על ידו.

אני כן אגיד שהבלגן בנוטידוג בגלל פאקשנס הוא לגמרי אשמת ראיין לדעתי. הוא אובססיבי ל-GaaS וזה ידוע שתחת השלטון שלו פאקשנס התנפח למפלצת. אז לפחות ספציפית על נוטידוג, ראיין היה הרסני לדעתי.

אני חושב ששנינו מסכימים שנושא ה-GaaS הוא עיקר המורשת של ראיין. פלייסטיישן רכשה המון סטודיואים שנועדו לכיוון הזה, אולפנים ותיקים הוסתו לכיוון הזה, עסקאות ענן נחתמו בכדי ללכת לכיוון הזה ועל פי ראיין פלייסטיישן הולכת לשחרר כמות מטורפת של משחקי GaaS בחצי השני של הדור.

Hypno כתב:אני לא לאסקין. אני בהחלט חושב ש ה GAAS זה מהלך של Ryan.

אחלה, אנחנו מסכימים בנקודה הזאת.

Hypno כתב:בעניין הולסט, אני הפנתי את Glass Man אליו בנושא החלטות מה לחשוף ומתי. הוא האיש שקובע. כמו שיושידה ניהל את זה בפס4, הולסט מנהל בפס5.
לא מאמין ש Ryan יותר לרזולוציות כאלה ומטיל וטו על מה שהולסט בוחר להכריז.

אני די מסכים גם עם זה, למרות שאני בטוח שיש לראיין input בנושא ואם משהו חשוב לו הוא קורה. כלומר, פיל ספנסר מאוד hands on עם האירועים של מיקרוסופט ואני ממש בספק שהוא לא מחליט לא מעט ממה שהולך שם, זאת לא הממלכה הבלעדית של הולסט בדיוק כמו שזאת לא הממלכה הבלעדית של מאט בוטי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 11:53

פסדר זכותך לא להאמין אבל הוא הCEO באמת נראה לך שאם הוא היה חושב שחשיפה של משחק של נוטי דוג היתה הכרחית להם הוא לא היה יכול לשבור להולסט את המילה? נו באמת, זה לא קיבוץ.

הנקודה שלי היא כזו: לא ברור לי איך אתה ולאסקין קובעים לאיזה דבר יש השפעה, איזה דבר יכול להביא לנזק למותג של סוני ולאיזה לא. כי זה לא אירוע יחיד או טעות יחידה של ראיין שתביא להרס של המותג אלא שרשרת של טעויות שהיתה עשויה להביא לזה אם היה נשאר בתפקידו בטווח הארוך.

איזה טעות הביאה ליציאה של SEGA ממירוץ הקונסולות? לא היתה טעות אחת אלא שרשרת של טעויות שגרמה ליטרלי לריקון הבנק שלהם והפנייה של כל הכסף הזה לפיתוח צד ג'.
איזה טעות אחת הדיחה את נינטנדו מהשילטון ? אין טעות אחת זו שרשרת של טעויות גם אצל נינטנדו.

אז אתם יכולים על כל דבר שאני אגיד "אה גלאס, אתה נדבק למשהו שולי" אז כן שמבודדים כל טעות של ראיין אני מסכים שכל טעות שלו היא קטנה שמסתכלים עליה לבד אבל זה גורם נזק.

הבאתי פה, שSF6 על הסטים ביפן עוקף בסיבוב את המכירות שלו על הפס5, הפלטפורמה שהיתה אמורה להיות הבית שלו, גם אם מישהו חושב שהFGC זו נישה שולית, מה האנשים האלה לא היו משלמים על מנוי קבוע לPS PLUS ועכשיו משחקים על הפיסי בחינם זה לא הפסד של כסף ישיר לסוני באשמתו של ראיין? זה בהחלט כן.

האוס דיבר יפנית שוטפת וזה הביא לנו בלעדיים כמו death stranding וחתם את הבלעדיות של SF5 על הפס5, אז כן סוני לא תקרוס גם אם כל הFGC יעזבו אותה לטובת הפיסי, אבל זה יחליש את המותג ושרשרת טעויות כזו בסוף יכולה להחליש מאוד את המותג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 11:56

גלאס, או שקאפקום הגיעו למסקנה שפשוט לא משתלם פיננסית להיות בלעדי לקונסולה אחת עם SF. כלומר, עובדתית 4 ו-6 מוכרים הרבה יותר טוב מ-5 הבלעדי. והנה, גם סקוואר כנראה הולכת לכיוון של לנטוש את הבלעדיות עם סוני אחרי FF16 ופורסייקן, לפחות לפי אחד הבכירים שם לשעבר. אז לא הייתי מיחס את זה לראיין. כלומר, סוני חברה יפנית, יש לה נוכחות ענקית ביפן, מי יקבל בלעדיות למשחקים יפנים אם לא היא? מיקרוסופט?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 12:21

יכול להיות שראיין ניסה להשיג בלעדיות לSF6 ולא הצליח אני אתן לו את הספק הזה. עדיין הוא הרבה פחות אקטיבי בהשגת אקסקלוסיבים לסוני ממה שהאוס היה.
למה אין לסוני בלעדי חדש מקוג'ימה ולמייקרוסופט יש? ברור שקוגי'מה פתוח עדיין לייצר בלעדיים על סמך זה. האוס הביא לא רק בלעדי מקוג'ימה אלא גם בלעדי מFrom Software
למה ראיין לא הביא בלעדי כזה? (DS ריימיק לא נחשב, גם ריימיק וגם לא הם)

האסטרטגיה של ראיין ברורה, הוא רואה בפלייסטישן סה'כ עוד פלטפורמה של סוני כמו הPC הוא לא רואה אותה כפלטפורמה הראשית שלהם ומכאן חוסר ההשקעה הזה.
מבחינתו מי שאוהב קונסולות ימשיך לקנות פלייסטישן גם בלי בלעדיים אז אין צורך לרדוף קוג'ימה וגם אין בעיה להוציא את ספיידרמן ונוטי דוג לPC.

אני חשבתי אז שזו טעות ואני עדיין חושב שזה טעות, אין סיכוי לסוני להצליח על הPC כמו על הפלטפורמה היעודית שלה, זה לא רק שאתה מאבד את המנויים החודשיים של הפלוס, אתה גם מאבד את כל ההכנסה של צד ג'.

אני חושב שאם ראיין היה אגרסבי כמו האוס בלהשיג אקסקלוסיבים לPS5 אז כן היו שונאים אותו כמו ששנאו שספיידרמן בלעדי וכמו ששנאו שהרבה משחקים בלעדיים (ובצדק שנאו, זה מעצבן) אבל בסופו של דבר אנשים היו מרוצים מהפס5.

אני רואה אותך ואת לאסקין מתלבטים אם בכלל להביא פלייסטישן בדור הבא, וזה ברור לי שהוא נכשל, הרי אם לאסקין היה יודע שכל המשחקים צד א' של סוני היו נשארים בלעדיים לסוני הוא בחיים לא היה שוקל לנטוש את הפלטפורמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 12:25

אבל יש להם בלעדי מקוג'ימה - DS2. וגם חצי מהקטלוג של SE מגיע אליהם בלעדית, רק עכשיו יצא FF16 ועוד רגע FF7:R יוצא. אני לא חושב שיש לסוני פחות בלעדיים מיפן, אם כבר הכמות רק גדלה. יש לסוני כל כך הרבה בלעדיים משם שמיקרוסופט בדיוק בצעה התרחבות ביפן בכדי לוודא שכמה שיותר משחקים יפנים יגועו לקונסולה שלהם.

ראיין כרסם בגן הסגור של סוני ובאוריאנטציה שלהם לסינגפלייר בהפקה גדולה. לדעתי זאת טעות נוראית, אבל אני לא חושב שזה אומר מה שאתה אומר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 12:34

כל הבלעדיים האלה הם lackluster אבל, בניגוד גמור לבלעדיים המושלמים של הפס4.
פפ16- סוס מת גם במכירות וגם ביקורתית.
DS-2 - שכחתי ממנו,אבל הקודם התקבל בחוסר התלהבות בזמן שלמייקרוסופט יש IP חדש דנדש מקוג'ימה, הם היו צריכים להשיג IP חדש מקוג'ימה משהו שיותר ילהיב את הקור
FF7 R- מדבר רק לקהל של פפ7.להרבה מהקהל של סוני שלא אוהבים את פפ7 הוא pass גמור וכאילו לא קיים.
על פורספוקן טוב שלא נרחיב את הדיבור.

זה לא מספיק להביא בלעדיים צריך שהם יהיו ברמה גבוהה ואיכותית. שאנשים ראו את הבלעדיים של הפס4 אצלי הם שאלו אותי באופן תדיר "גלאס, יש את זה גם באקסבוקס?" אף אחד לא שואל אותי את זה על הבלעדיים האלה שלמעלמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 12:38

נדב, לגבי עניין החברים שרכשו פלייסטיישן - הם עשו זאת כי רצו קונסולה בסלון ומשהו פשוט, אבל בחרו בפלייסטיישן על פני אקס בוקס בגלל המשחקים ששיחקו במחשב, ואהבו, ורוצים לשחק את ההמשכים שלהם בסלון, למרות שהXSS/X הרבה יותר משתלמת בזכות הגיימפאס.

לגבי שאר הדברים - אתם שוב מכניסים לי דברים לפה/אצבעות, כאילו אני חושב שהוא "תפקד מעולה", מנקרה אותו לחלוטין מעניין הGAAS וכו', תקראו טוב טוב מה שכתבתי מתחילת הדיון:

"אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות"
"לדעתי הרמן הולסט הרבה יותר אחראי למבול הGaaS שבדרך, אבל אני לא פוטר את ראיין לחלוטין מזה"
"זה לא שאני אישית מרוצה מכל ההחלטות שהוא עשה..."
"...מצד שני כמובן שיש את עליית המחירים הגדולה של הפלוס, עליית המחיר של הפס5 בשווקים מסויימים, כל מה שקורה עם מדיה מולקול וסטודיו יפן"
"באמת אני מתפלא שאין שירות פס פלוס וחנות ייעודית במחשב, וצייינתי זאת כטעות שלו"

זה לא תפקוד מצויין ותפסיקו לעוות את הדברים שלי. הוא היה למל"מ שכזה, שלא פגע בעיניי במותג, וגם לא תרם לו משמעותית. לפי התפקוד של המתחרה ושל סוני עצמה בעבר הלא-רחוק - זה נחשב הצלחה *יחסית*, כי קודמים רבים עשו טעויות רבות מאוד, וקשות מאוד... חליפות נוטות לעשות זאת הרבה בתעשייה הזו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 12:45

נו אז על מה הויכוח בואו נסגור שכולנו מסכימים שהוא היה סוג של קוני למל ונסגור עניין :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 12:48

Laskin כתב:נדב, לגבי עניין החברים שרכשו פלייסטיישן - הם עשו זאת כי רצו קונסולה בסלון ומשהו פשוט, אבל בחרו בפלייסטיישן על פני אקס בוקס בגלל המשחקים ששיחקו במחשב, ואהבו, ורוצים לשחק את ההמשכים שלהם בסלון, למרות שהXSS/X הרבה יותר משתלמת בזכות הגיימפאס.

אבל כולם בוחרים פלייסטיישן, בטח שבישראל, כבר עשרות שנים. תסתכל על המכירות, כולם קונים פלייסטיישן בגלל חוזק המותג, זאת ליטרלי הנקודה. חברים שלך לא קונים פלייסטיישן כי הם שחקו בספיידרמן ועכשיו הם חייבים לקנות פלייסטיישן לפני שספיידרמן 2 יוצא.

Laskin כתב:לגבי שאר הדברים - אתם שוב מכניסים לי דברים לפה/אצבעות, כאילו אני חושב שהוא "תפקד מעולה", מנקרה אותו לחלוטין מעניין הGAAS וכו', תקראו טוב טוב מה שכתבתי מתחילת הדיון:

"אני לא חושב שהוא כשלון ולא הצלחה מטורפת. הוא פשוט היה שם, ולא עשה טעויות משמעותיות"
"לדעתי הרמן הולסט הרבה יותר אחראי למבול הGaaS שבדרך, אבל אני לא פוטר את ראיין לחלוטין מזה"
"זה לא שאני אישית מרוצה מכל ההחלטות שהוא עשה..."
"...מצד שני כמובן שיש את עליית המחירים הגדולה של הפלוס, עליית המחיר של הפס5 בשווקים מסויימים, כל מה שקורה עם מדיה מולקול וסטודיו יפן"
"באמת אני מתפלא שאין שירות פס פלוס וחנות ייעודית במחשב, וצייינתי זאת כטעות שלו"

זה לא תפקוד מצויין ותפסיקו לעוות את הדברים שלי. הוא היה למל"מ שכזה, שלא פגע בעיניי במותג, וגם לא תרם לו משמעותית. לפי התפקוד של המתחרה ושל סוני עצמה בעבר הלא-רחוק - זה נחשב הצלחה *יחסית*, כי קודמים רבים עשו טעויות רבות מאוד, וקשות מאוד... חליפות נוטות לעשות זאת הרבה בתעשייה הזו.

הייתי גם קורא לו למל"מ אם הוא לא היה כל כך אגרסיבי עם GaaS (שהשפיע על המבנה של הסטודיואים הפנימיים והפוקוס שלהם, אותם סטודיואים שהם הזהב של סוני) וכל מהלך שלו היה או העלאת מחיר, או לדפוק את הצרכן איכשהו. כמעט כל צעד שלו היה או שלילי או לכיוון GaaS. זה לא שהוא עשה מהפכה ענקית סטייל דון מטריק וקינקט או מה שהלך בשנתיים הראשונות של פלייסטיישן 3 ולכן הוא בהחלט היה סוג של למל"מ, אבל רק כי הספינה של פלייסטיישן כל כך גדולה וכבדה שלהזיז אותה אפילו מהלכים מעפנים כמו של ראיין עדין לא הצליחו.

בסוף נראה תוצאות מהמהלכים שלו, אפילו אם כרגע הם לא ממש מורגשים. אם אקסבוקס לא היו מחרבנים במכנסיים, היינו מרגישים הרבה יותר חזק את האפקט השלילי של ראיין. אבל אקסבוקס במצב די רע, 3 שנים לתוך הדור ואין להם כמעט כלום להראות מבחינת סיבות לקנות אותם על פני פלייסטיישן וכמובן שהמותג החזק מנצח בגדול. אז האפקט הגדול של ראיין יהיה נושא ה-GaaS, נראה איך התפוקה של צד א' של סוני עכשיו כשיש כזה פוקוס על GaaS ונראה כמה הצלחה יביאו המליארד פרוייקטי GaaS שראיין דחף אליהם. ובסופו של יום, אם אקסבוקס ימשיכו לפשל, אז לא ממש משנה מה ראיין עשה או לא עשה, אבל אם יהיו לזה תוצאות הן יהיו עתידיות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 13:17

האפקט הגדול באמת יהיה בתוצאות רכישת אינסומניאק, רכישת בלופוינט, רכישת (סוג-של) באנג'י, רכישת FIRESPRITE, רכישת VALKYRIE, רכישת HOUSEMARQUE, רכישת HAVEN, רכישת NIXXES, רכישת FIREWALK, רכישת SAVAGE... אז כן, חלקן זה עבור פורטים, חלקן לGAAS (אם כי מתוכן - לא רק, או "GAAS איכותי ביותר", כמו באנג'י, שלבד יכולים להניב להם יותר הכנסות מכל החברות שלהם ביחד, על הנייר), וחלקן אפילו מובייל (נדמה לי רק SAVAGE), אבל חלקן גם עושות חוויות סינגל AAA מעולות, וכולן אגב נרכשו גם במחיר מאוד מאוד משתלם, ביחס לרכישות אחרות שראינו בתעשייה לאחרונה (לא רק ע"י מיקרוסופט).
כל אלו - תחת ראיין.

צריך לזכור שגם חברות GAAS כמו HAVEN ואחרות יכולות אחרי כשלון אחד לייצר פתאום תוכן סינגל, מדובר הרי בחברות עם פוטנציאל למשחקי AAA לא קטן, חלקן לפחות, ויכולות בעתיד (אחרי הכשלון שבתקווה יגיע) - לייצר ולרפד היטב את היצע הבלעדיים של סוני.
השאלה אם הבא בתפקיד יפרק את אותן חברות לאחר הכשלון, יאחד אותן עם אחרים או יאפשר להם לנסות כיוון אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 13:21

Laskin כתב:האפקט הגדול באמת יהיה בתוצאות רכישת אינסומניאק, רכישת בלופוינט, רכישת (סוג-של) באנג'י, רכישת FIRESPRITE, רכישת VALKYRIE, רכישת HOUSEMARQUE, רכישת HAVEN, רכישת NIXXES, רכישת FIREWALK, רכישת SAVAGE... אז כן, חלקן זה עבור פורטים, חלקן לGAAS (אם כי מתוכן - לא רק, או "GAAS איכותי ביותר", כמו באנג'י, שלבד יכולים להניב להם יותר הכנסות מכל החברות שלהם ביחד, על הנייר), וחלקן אפילו מובייל,אבל חלקן גם עושים חוויות סינגל AAA מעולות, וכולן אגב נרכשו גם במחיר מאוד מאוד משתלם, ביחס לרכישות אחרות שראינו בתעשייה לאחרונה (לא רק ע"י מיקרוסופט).
כל אלו - תחת ראיין.

כל החברות שתארת הן או GaaS, או חברות פורטים או חברות שכבר ממילא עבדו בלעדית עם סוני כך או כך. זה כמו הרכישה של PLAYGROUND, לא משפיעה בשום צורה על ההיצע. הרי לפני הרכישה או אחרי הרכישה, PLAYGROUND עדין עושים את פייבל ופורצה הורייזן, כלום לא השתנה. וכנ"ל בצד של סוני, מכל הרכישות האלה לא יצא אפילו משחק סינגל צד א' אחד שלא היה יוצא כך או כך לפלייסטיישן. אז מה ההשפעה הגדולה? כלומר, אם GaaS יתפוצץ אז כן, בהחלט השפעה גדולה. אבל מבחינת תוכן סינגל AAA, אני לא רואה אפילו משחק אחד בודד אקסטרה שנוצר מהרכישות הללו. שלא נדבר על זה שכמעט כל הרכישות בכלל נועדו להפצה מולטי-פלטפורם.

זה התוצר הראשון של הרכישות GaaS של ראיין, רק תסתכל על השיקוץ הזה:

זה העתיד שראיין בונה לפלייסטיישן - יוביסופט על סטרואידים. ככה הולך להראות החצי השני של הדור הזה, תכין את עצמך.

Laskin כתב:צריך לזכור שגם חברות GAAS כמו HAVEN ואחרות יכולות אחרי כשלון אחד לייצר פתאום תוכן סינגל, מדובר הרי בחברות עם פוטנציאל למשחקי AAA לא קטן, חלקן לפחות, ויכולות בעתיד (אחרי הכשלון שבתקווה יגיע) - לייצר ולרפד היטב את היצע הבלעדיים של סוני.
השאלה אם הבא בתפקיד יפרק את אותן חברות לאחר הכשלון, יאחד אותן עם אחרים או יאפשר להם לנסות כיוון אחר.

סוני של היום מפרקת חברה תוך שניה אם היא לא מספקת לה הצלחות AAA גדולות. הגורל של כל אחת מהחברות הדי אנונימיות הללו הולך להיות מאוד עגום אם המשחק GaaS שלהן יכשל. כלומר, אם יוצרי תוכן איכותי כמו סטודיו יפן מת, אבולושן נסגרו ומדיה מוליקול יושבים בפינה בעונש אז מה יגידו כל החברות החצי אנונימיות האלה בלי שום רקורד מאחוריהן?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 13:45

הרכישה של פלייגראונד בהחלט הייתה משנה, אם סוני היו מצליחים לגנוב אותם לו לא הייתה מתרחשת, או אם הם היו עושים פרויקטים אחרים איתם, כמו למשל מה שמיקרוסופט עשו עם אינסומניאק בדור הקודם... למה זה נראה לך תרחיש כל כך מופרז? זה הרי קרה, וקורה. באותה מידה בדיוק היית יכול לטעון, לו סוני הייתה רוכשת את קוג'ימה - ש"גם ככה סוני עובדת מולו צמוד, זה לא שהם פתאום היו עושים משחק עם מיקרוסופט", דבר שכידוע אכן קורה בימים אלו.
בקיצור - אתה שוב ממעיט בהישג ממשי שלו, שאולי יתגלה כנורא ואיום (אם כל הGAAS נכשל והמחליף שלו יפרק אותם), או כמהלך הטוב ביותר אי פעם (אם לפחות 2 מהGAAS האלה יביאו רווחים של מליארדים, או אפילו אחד מהם תכל'ס) או כל תרחיש באמצע, שתיארתי כבר בהודעה קודמת (הם יכולים לעשות אחרי הכשלונות שלהם אחר כך משחקי סינגל מעולים, ומדובר באיזה 10 סטודיואים חדשים, זה חתיכת "ריפוד" מטורף לבלעדיים).
מדובר בבליץ רכישות שמעולם סוני לא עשו, לפני ראיין הרכישות האחרונות היו סאקר פאנץ', אסובי ופיקלופוס אי שם ב-2011-2012. עשור שלם - כלום.

אם אני רק מסתכל על באנג'י זה חתיכת GET מטורף. כנ"ל אינסומניאק. גם בלופוינט והאוסמארק רכישות מעולות שלדעתי יביאו דברים מעולים בעתיד (הקרוב, מן הסתם, עברו כבר 3 שנים מאז שהוציאו משהו). לגבי הפורטים למחשב אני ממש חושב שזה מצוין, ויתגלה ככזה, הרי לי לפחות ברור שפי כמה וכמה יותר אנשים ייחשפו למותג פלייסטיישן ו-או ירכשו את המשחקים שלהם מה שלא עשו בעבר, או שממש ירכשו קונסולות לראשונה ויצטרפו לאקוסיסטם שלהם, מאשר אנשים ש-או ינטשו קונסולות ויעברו להוציא אלפים רבים על מחשבים, אם לא עשו זאת בעבר, או פשוט עושים זאת בכל מקרה כעת ויפסיקו את הקונסולות לנצח וימתינו שנתיים לפורטים.

שוב, מביא כמו כמה וכמה תרחישים, אבל הוא כן ניסה להוביל דרך חדשה, האם זו תהיה הצלחה מטורפת או כשלון אדיר - חלק נדע בקרוב וחלק מאוחר יותר וחלק יהיה תלוי מאוד במחליף שלו, והסבלנות שלו לכשלונות...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 אוקטובר 2023, 13:57

Laskin כתב:הרכישה של פלייגראונד בהחלט הייתה משנה, אם סוני היו מצליחים לגנוב אותם לו לא הייתה מתרחשת, או אם הם היו עושים פרויקטים אחרים איתם, כמו למשל מה שמיקרוסופט עשו עם אינסומניאק בדור הקודם... למה זה נראה לך תרחיש כל כך מופרז? זה הרי קרה, וקורה. באותה מידה בדיוק היית יכול לטעון, לו סוני הייתה רוכשת את קוג'ימה - ש"גם ככה סוני עובדת מולו צמוד, זה לא שהם פתאום היו עושים משחק עם מיקרוסופט", דבר שכידוע אכן קורה בימים אלו.
בקיצור - אתה שוב ממעיט בהישג ממשי שלו, שאולי יתגלה כנורא ואיום (אם כל הGAAS נכשל והמחליף שלו יפרק אותם), או כמהלך הטוב ביותר אי פעם (אם לפחות 2 מהGAAS האלה יביאו רווחים של מליארדים, או אפילו אחד מהם תכל'ס) או כל תרחיש באמצע, שתיארתי כבר בהודעה קודמת (הם יכולים לעשות אחרי הכשלונות שלהם אחר כך משחקי סינגל מעולים, ומדובר באיזה 10 סטודיואים חדשים, זה חתיכת "ריפוד" מטורף לבלעדיים).
מדובר בבליץ רכישות שמעולם סוני לא עשו, לפני ראיין הרכישות האחרונות היו סאקר פאנץ', אסובי ופיקלופוס אי שם ב-2011-2012. עשור שלם - כלום.

פלייגראונד עובדת רק עם מיקרוסופט, אינסומניאק קצת הרטיבה רגליים במחוזות אחרים אבל גם זה היה רק בגלל סוני. וולברין, ספיידרמן, מיילס, ספיידרמן 2 וראצ'ט כולם כולם התחילו פיתוח לפני הרכישה. רכישה של חברה כמו פלייגראונד או אינסומניאק היא חיובית ונורא נחמדה, אבל יש לה אימפקט סופר נמוך. אתה יכול גם לדפדף לאחור בפורום לרכישה של פלייגראונד כשאמרתי שהיא נחמדה ודי חסרת משמעות. אם אתה משחק יפה עם הפרטנרים שלך אז הרכישות הן כמעט חותמת גומי. לא יודע, אולי יותר זול לסוני ומיקרוסופט ליצר את המשחקים האלה כשהן חברות פנימיות, אבל המשחקים האלה כנראה שהיו מגיעים כך או כך.

Laskin כתב:אם אני רק מסתכל על באנג'י זה חתיכת GET מטורף. כנ"ל אינסומניאק. גם בלופוינט והאוסמארק רכישות מעולות שלדעתי יביאו דברים מעולים בעתיד (הקרוב, מן הסתם, עברו כבר 3 שנים מאז שהוציאו משהו). לגבי הפורטים למחשב אני ממש חושב שזה מצוין, ויתגלה ככזה, הרי לי לפחות ברור שפי כמה וכמה יותר אנשים ייחשפו למותג פלייסטיישן ו-או ירכשו את המשחקים שלהם מה שלא עשו בעבר, או שממש ירכשו קונסולות לראשונה ויצטרפו לאקוסיסטם שלהם, מאשר אנשים ש-או ינטשו קונסולות ויעברו להוציא אלפים רבים על מחשבים, אם לא עשו זאת בעבר, או פשוט עושים זאת בכל מקרה כעת ויפסיקו את הקונסולות לנצח וימתינו שנתיים לפורטים.

שוב, מביא כמו כמה וכמה תרחישים, אבל הוא כן ניסה להוביל דרך חדשה, האם זו תהיה הצלחה מטורפת או כשלון אדיר - חלק נדע בקרוב וחלק מאוחר יותר וחלק יהיה תלוי מאוד במחליף שלו, והסבלנות שלו לכשלונות...

באנג'י זאת רכישה חסרתמשמעות סטייל אקטיוויז'ן. אם אתה קונה חברה ומוציא את כל התוכן שלה מולטי-פלטפורמה אז מה המטרה בכלל? אני חושב שהייתי די ברור על זה כשדברנו על אקטיוויז'ן, אז מן הסתם אני לא אשנה את דעתי על באנג'י. סוני ומקירוסופט צריכות לחזק את המותג שלהן ולהביא אנשים לגן הסגור שלהן, בטח ובטח שלא לפזר את התוכן של הגן מחוץ לגן. אתה רוצה משחקים של נינטנדו? שחק בקונסולה של נינטנדו. רוצה תוכנות של אפל? קנה מכשיר של אפל. החברות הללו כן עושות מגעים קלים עם העולם החיצוני, אבל מאוד קלים בדיוק בשביל לחזק מותג. יש לך משחק צייד פוקימונים בטלפון, אבל אין לך משחק פוקימון. יש לך משחק מריו runner בטלפון, אבל לא משחק מריו.

מה שראיין עשה הוא שכיום סוני נותנת לשחקנים מחוץ לגן הסגור שלה לשחק בכל התוכן של הגן הסגור שלה. לדעתי זה מאוד לא חכם, כי אם אתה משיג את התוכן הבלעדי מחוץ לגן הסגור, למה להכנס אליו בכלל? הכסף של סוני מגיע כמעט בלעדית ממהעובדה שהיא מחזיקה פלטפורמה מצליחה, לעשות עוד כמה שקלים בסטים מחליש לה את הפלטפורמה, לא מחזק אותה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים