נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 19:33

לא ההבדל היחיד, עניין הGP משמעותי כפי שאמרתי... אנחנו מדברים פה כבר כמה עמודים על טובת המותג והמהלך של "להוציא למחשב" מהצד של סוני עצמה. אם סוני מוכרת משחקים למחשב ב-70 דולר פאקינג שנתיים אחרי שהם יצאו וכבר לא מוכרים על הקונסולה כי הם מיצו 95 אחוז מפוטנציאל המכירות שלהן (לרוב) - זה טוב לכיס שלה, הרבה יותר מ-10 דולר שבהם ניתן לשחק בכל המשחקים שלה אי פעם במשך חודש, לא? זו הסיבה שאני לא רואה איך גיימפאס יכול להתקיים, אבל זה נושא אחר לגמרי.

אם אני גיימר עם מחשב ממוצע אני אעדיף לעשות מנוי לגיימפאס ולקנות פלייסטיישן, כי ככה אני נהנה מכל העולמות. אני יכול גם לחכות שנתיים עד שיגיעו, הרוב לא יעשו זאת והרוב רוצים גם קונסולה, גם אם אין להם... המהלך הזה ימשוך אותם לפלייסטיישן, כי הם יחשפו אליהם, והמשחקים מעולים. אני באמת לא מבין למה זה כל כך מסובך

אבל מאחר ובזבזתי על זה הרבה יותר מדי זמן - אני רשמית עוצר את זה עכשיו... היה נחמד, וטוב שהיה :)
ובואו נתפלל שנינטנדו יעשו מהלך דומה, לטובת הכיס של כולנו, ושל נינטנדו.
ובתזכורת חשובה שרוב הגיימרים בעולם ימשיכו לקנות קונסולות, ושאנחנו החריגים מאוד בתמונה המלאה, ושנינטנדו יכולים למכור סה"כ 100 מליון עותקים במחיר מלא עד השעה 23:30 היום בלילה, אם הם מוציאים את ארבעת משחקי זלדה ומריו האחרונים שהם הוציאו בSHADOW DROP, מה שיכניס להם הרבה יותר כסף מ-10 אלף האנשים שלא יקנו את הקונסולה הבאה שלהם בגלל מהלך שכזה :)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 20:10

DrKeo כתב:סגירת אולפנים פופולרים -> החלשת המותג
העלאת מחירים -> החלשת המותג
קידוש ה-GaaS שהקהילה שונאת -> החלשת המותג
תרגילים זולים של לגבות כסף כדי לקבל שיפור רזולוציה למשחק -> החלשת המותג
הוצאת הבלעדיים שלך למחשב -> החלשת המותג
אפס משחקים שמדגימים את הכוח של הקונסולה שלך -> החלשת המותג
קרוס ג'ן -> החלשת המותג

חלק מהדברים ראיין ירש, חלק הוא עשה בעצמו. הוא גם עשה דברים טובים כמו לקנות את אינסומניאק או האוסמארק, לא הכל שלילי מן הסתם. אבל בטוטל, רוב המהלכים שקרו תחת השלטון שלו החלישו את המותג פלייסטיישן, לא חזקו אותו. הפורטל הוא חומרה מביכה, PSVR2 נכשל במכירות, פלייסטיישן לא מצליחים להגיע לאף מטרת מכירות חומרה שהם הציבו לעצמם מעל לשנתיים ומספר המנויים של PS+ בירידה לראשונה אי פעם וזה כבר יותר משנתיים ברצף.

פלייסטיישן מוכרים כמו לחמניות? בהחלט. החברה עם REVENUE אדיר? בהחלט. אבל מה ראיין עשה כדי לתרום לזה? לא יותר מדי, ולרוב עשה ההפך. כמו שלאסקין אמר הוא היה די למל"מ. הוא ירש המון, חלק טוב וחלק רע. את רע הוא לא תקן, ולא נגע בטוב (מה שהופך אותו באמת ללמל"מ) אבל הדברים שהוא יזם הם די מעפנים בפני עצמם. וסה"כ סוני היום הרבה יותר arrogant Sony לעומת 2019, ועוד רגע אנחנו נכנסים לעולם שכולו GaaS. ושלא נדבר על זה שראיין חבל בפרה הקדושה של סוני - נוטידוג.

האם הוא איזה קטסטרופה שהיא הסוף של סוני, ממש לא. אבל הוא למל"מ שעשה יותר רע מאשר טוב, וההשפעה של הרע עוד לפנינו.

ב'אולפנים פופולריים' אתה מתכוון לאולפנים נישתיים שהמשחקים שלהם כשלו במכירות? אם זה החליש את המותג, אז בכמה עשרות מונים המותג התחזק ברכישת אולפנים תותחים מהטופ של התעשייה כפי שקרה תחת הקדנציה של Ryan?

העלאת מחירים? גם המתחרה העלתה בחלקה. ההעלאה השלילית היא זאתי שקרתה לאחרונה עם מינויי ה PS+. אבל עוד חזון למועד כדי לדעת אם זה פוגע במכירות.
GAAS? עוד משהו שאי אפשר להגיד עליו אם החליש או לא החליש. זה בטח לא גרם לצניחה בקצב המכירות של הקונסולה מאז שהקו הזה הודגש ע"י Ryan.

הוצאת בלעדיים למחשב החלישה את המותג? דבר נוסף שלא בא לידי ביטוי במספרים עד כה.
משחקים מרשימים וקרוס ג'ן החלישו את המותג? ובכן, GOW שבר את שיאי הזיכיון. וספיידי2 כנראה הולך גם.

כל כך הרבה דברים שלכאורה מחלישים את המותג? מתי זה הולך לבוא לידי ביטוי בשטח?

אם Ryan היה מבטל את ה PSVR2 היית אומר שהוא החליש את המותג, לא? אז הוא לא ביטל ועכשיו והכישלון של המכשיר זה גם עליו? מה אתה רוצה מהבן-אדם?

בכל הנוגע לדיון על XBOX, אני רק שאלה:
אממ קונסולות ה series לא מוכרות הרבה יותר טוב מאשר ה XB1 מאז השיגור? וזו הייתה ההתחלה של ה XB1 שהמשחקים היו בלעדיים ולפני שמיקרוסופט החלה להוציא למחשב. אז איך בדיוק הוצאת המשחקים לפיסי פגעה במכירות הקונסולה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 22:06

לאסקין: כרגיל אתה מתעקש לקבוע מה נחשב נתונים ומה לא אז אי אפשר לדון. המשחק חדש כמו שאמרת. אתה רוצה שאני אודה שאני חרטטן? סבבה חכה לסוף הדור שם יהיה לנו מספיק "נתונים" כמו שאתה אוהב גם על SF6 ועל המון משחקי PC מול משחקי הPS5 ואז תראה איזה כובע אתה הולך לאכול.אני יודע שאתה תפסיד בויכוח הזה. חחח זה עוד דבר שיכול לקרות רק בוקסלים חחח מישהו שבכלל לא משחק בז'אנר אפילו לא בטעות בא ומרצה לי על מגמות של ז'אנר שבחלק מהמשחקים בז'אנר (Garou) אני בטופ העולמי, נו באמת.

הבאתי לך גיימרים יפנים שאומרים שהם רוצים את פפ16 על המחשב שלהם אחרת לא יקנו אתה אומר אתה אומר שזה לא קביל ושזה סתם איומי סרק. הבאתי לך לינק שSF6 מוכר הכי טוב על הפיסי ביפן והוא בטופ הרשימה מצאת איזה לינק שלא קשור בכלל לשבוע שדיברתי עליו להראות שהוא לא בטופ. למרות שלפי כל הציפיות של המומחים הוא ישבור שיאים בסטים גם לתוך 2024, אתה בא מדבר על נושא שאתה לא מכיר אפילו ומנסה להוציא אותי אחד קשקשן... ההגדרה שלי לקשקשן קיצר.אמרתי לך רוצה נתונים שישתיקו אותך? חכה לסוף הדור, רק זה יהיה דפנטיבי מספיק למישהו כמוך.
הטבלה היפנית שדיברתי עליה בסטים ששברה את הפס5.
תמונה

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 22:36

וזה אומר לך שהמשחק מכר יותר על המחשב מאשר על הפס5 ביפן כי....? אז יופי, תוכל להביא נתונים מפאטיסמו כמה זה מכר על הPS5.
אבל מאיפה לך כמה הוא מוכר במובנים אבסולוטיים על המחשב?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 אוקטובר 2023, 22:48

אם היית יודע כמה מעט SF5 הזיז על הPC ביפן לא היית שואל את זה. אם היית יודע שבעבר לא היה סיכוי שגיימרים ביפן יסתכלו על פורט של פפ15 לא היית שואל את זה.
זו עובדה שSF6 בPC עושה באמפים מטורפים לטופ והוא לא עושה את זה על הפס5.

וכבר אמרתי, כל עוד אתה ולאסקין תתעקשו על נתונים יבשים "אבסולוטים" אין על מה לדון כי נתונים כאלה מגיעים רק בסוף הדור ועד אז אי אפשר להכריע.

את התמונה המלאה אתה מקבל כאן כשאתה בא במגע עם היפנים ושומע מהם שנמאס להם מהPS5 והם עוברים לPC. תבין שזו לא אנקדוטה של איזה 100 איש.
כל מי שישאר על הPS5/PS6 ייחשב כאדם הקדמון.

אתה רוצה לקשקש ולהתעקש שאתה מבין יותר טוב? בוא נחכה לסוף הדור ונראה איך אתה מציג את שינוי המגמה הזה. בטח אז תחפור פה על העליונות של סטים ושאתה תמיד חפרת לנו על המאסטר RACE של הPC ושזה לא מפתיע אותך, בגלל זה לא כייף להתווכח איתך קאז כי תמיד אתה תסובב ויכוח שייצא כאילו ניצחת גם כשאתה הבן אדם הכי בור שכתב בווקסלים אי פעם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 22:55

אין לי ספק ששוק ה PC מתחזק ביפן כי שמענו את זה מכמה מקומות.
אני רק מתנגד לאופן שאתה קופץ למסקנות. כרגע רק קאפקום יודעת איזו גרסה של SF6 מכרה יותר ביפן.
זה שהוא בראש הרשימה ביפן על המחשב ורחוק יותר ב PSN לא בהכרח נותן תשובה כי אתה לא יודע מה גודל השוק בכל חנות. אז להסתמך רק על מיקומים זה שטות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2023, 23:06

עונה לעצמי על השאלה לגבי XBOX, לפחות בארה"ב:
https://www.gamesindustry.biz/the-us-vi ... -to-growth
Despite the supply constraints early in the generation each console is comparing well to prior hardware releases. On a comparative basis, PlayStation 5 is now trending 5% above PlayStation 4 and 87% ahead of PlayStation 3 in time aligned units sold life-to-date, while Xbox Series trails Xbox One by 10% yet leads Xbox 360 by 6%.

אז מי שממש רוצה יכול לשייך את ההפרש של ה 10% אך ורק לזמינות משחקים על מחשב, צריך להסביר איך ה Series מוכרת יותר טוב מהקונסולה הכי מצליחה של מיקרוסופט שהמשחקים שלה גם היו בלעדיים-בלעדיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אוקטובר 2023, 23:11

אז אתה יודע כמה sf5 מכר כל חייו על המחשב ביפן? כי אתה שואל ״אם היית יודע…״ אז אם אתה יודע - תביא מספרים, מה הקטע של הסודיות הזו?
המחשב ביפן עדיין סוס מת של אחוז חד או גג דו ספרתי שמתחיל ב-1, גם אם זה קפץ מ-5% מסך המכירות שם ל-10% - זה עדיין כלום.

ושוב, זה שאתה מביא אנקדוטות מפורומים לא מוכיח כלום, זה שהם ״מבטיחים לקנות את פפ16 למחשב״ לא אומר כלום, לא מדובר באלפים רבים, מדובר בכאלה שלא קונים קונסולות והם עדיין מעטים מאוד מאוד, כמו כל הרעשנים שאמרו שיחרימו את הוגוורטס, רק אפילו פחות מהם, ומי סופר אותם בתמונה הגדולה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 09:35

Laskin כתב:לא ההבדל היחיד, עניין הGP משמעותי כפי שאמרתי... אנחנו מדברים פה כבר כמה עמודים על טובת המותג והמהלך של "להוציא למחשב" מהצד של סוני עצמה. אם סוני מוכרת משחקים למחשב ב-70 דולר פאקינג שנתיים אחרי שהם יצאו וכבר לא מוכרים על הקונסולה כי הם מיצו 95 אחוז מפוטנציאל המכירות שלהן (לרוב) - זה טוב לכיס שלה, הרבה יותר מ-10 דולר שבהם ניתן לשחק בכל המשחקים שלה אי פעם במשך חודש, לא? זו הסיבה שאני לא רואה איך גיימפאס יכול להתקיים, אבל זה נושא אחר לגמרי.

אם אני גיימר עם מחשב ממוצע אני אעדיף לעשות מנוי לגיימפאס ולקנות פלייסטיישן, כי ככה אני נהנה מכל העולמות. אני יכול גם לחכות שנתיים עד שיגיעו, הרוב לא יעשו זאת והרוב רוצים גם קונסולה, גם אם אין להם... המהלך הזה ימשוך אותם לפלייסטיישן, כי הם יחשפו אליהם, והמשחקים מעולים. אני באמת לא מבין למה זה כל כך מסובך

מצחיק אותי שאתה אומר שוב ושוב שאפשר לעשות GP לחודש אחד ולשחק בכל הספריה של אקסבוקס וכו', ושנים אמרת שגם אתה תעשה את זה, ואני שנים אומר לך שביום שתעשה GP אתה תשאר שם תקופה ארוכה כי ככה בני אדם עובדים. תזכיר לי כמה חודשים ברצף כבר יש לך מנוי GP? כבר מתקרב לשנה, לא?

בכל מקרה, זה לגמרי OT, לא קשור לנושא בשום צורה, כמו שניסיתי להדגיש בהודעה הקודמת.

אגב, להנות מכל העולמות אתה צריך רק PC, לקנות משחקים ב-70$ אתה יכול בפלייסטיישן או במחשב, להנות מ-GP ב-10$ אתה יכול גם ב-PC וגם באקסבוקס. זאת בדיוק הנקודה, שגם אקסבוקס וגם פלייסטיישן הפכו למיותרים מבחינת ספריה, לגיימר PC הן נטו דרך לשחק בטלביזיה וזהו.

Laskin כתב:אבל מאחר ובזבזתי על זה הרבה יותר מדי זמן - אני רשמית עוצר את זה עכשיו... היה נחמד, וטוב שהיה :)
ובואו נתפלל שנינטנדו יעשו מהלך דומה, לטובת הכיס של כולנו, ושל נינטנדו.
ובתזכורת חשובה שרוב הגיימרים בעולם ימשיכו לקנות קונסולות, ושאנחנו החריגים מאוד בתמונה המלאה, ושנינטנדו יכולים למכור סה"כ 100 מליון עותקים במחיר מלא עד השעה 23:30 היום בלילה, אם הם מוציאים את ארבעת משחקי זלדה ומריו האחרונים שהם הוציאו בSHADOW DROP, מה שיכניס להם הרבה יותר כסף מ-10 אלף האנשים שלא יקנו את הקונסולה הבאה שלהם בגלל מהלך שכזה :)

יאללה, שמיקרוסופט, סוני ונינטנדו יפסיקו לעשות קונסולות ויהפכו למפיצות צד ג'. סה"כ הגיוני, תראה איזה טוב זה עשה לסגה, מלכת הגיימינג היום :|
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 09:39

Hypno כתב:כל כך הרבה דברים שלכאורה מחלישים את המותג? מתי זה הולך לבוא לידי ביטוי בשטח?

סוני לא הצליחה להגיע לאף מטרת מכירת חומרה שלה כבר שנתיים, פלוס בירידה כבר שנתיים, מכירות התוכנה בירדה כבר שנתיים, פס5 במבצעים אגרסיבים בחודשים האחרונים.. מה זה אם לא ביטוי בשטח?

Hypno כתב:בכל הנוגע לדיון על XBOX, אני רק שאלה:
אממ קונסולות ה series לא מוכרות הרבה יותר טוב מאשר ה XB1 מאז השיגור? וזו הייתה ההתחלה של ה XB1 שהמשחקים היו בלעדיים ולפני שמיקרוסופט החלה להוציא למחשב. אז איך בדיוק הוצאת המשחקים לפיסי פגעה במכירות הקונסולה?

אה, כאילו, ה-XSX זהה לגמרי ל-X1 מכל בחינה והמשתנה היחידי הוא שמשחקים יוצאים למחשב מתחילת הדור, נכון? :roll:

יש כל כך הרבה משתנים ומן הסתם אחד לא אמר שקונסולה תקום או תפול על הוצאת הספריה שלה למחשב (חוץ מנינטנדו, הספריה שלה זה כל מה שיש לה), רק שלהוציא את הספריה שלך למחשב תגרום לזה שתמכור X קונסולות פחות. כמה ה-X הזה? אלוהים יודע, אבל יש מצב טוב שזה מליונים בודדים.

לדוגמה ה-XSX מכרה מכרה פחות משליש מה-X1, בארה"ב 75% מהמכירות של הקונסולות Series הן מכירות של S, קונסולה שנמכרת רוב הזמן ב-299$ ועוד מעט הולכת להמכר בשישי השחור ב-249$ על פי המסמכים של מיקרוסופט מהתביעה.

(אגב לאסקין, שאלת ממתי המידע של 75%/25% בין ה-X ל-S, אז מסתבר שהוא מאפריל 2022)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 אוקטובר 2023, 11:02

זה לא מה שאתה עושה עם פלייסטיישן? יש לך תיאוריה לגבי מה יפגע בביצועים של הקונסולה, וכשיש מדדים שמראים פגיעה כלשהי אתה משייך אותם לתיאוריה שלך.
למה בתיאוריה שלך המשפט correlation doesn't mean causation לא תקף?

סוני לא הצליחה להגיע לאף מטרת מכירת חומרה שלה כבר שנתיים

האמת שהנתון הזה נשמע לי מוזר כל פעם שהזכרת אותו, אז הלכתי לבדוק.

לגבי השנה הפיננסית מאפריל 2022-מרץ 2023:

במאי 2022 סוני הכריזו על מטרה של 18 מיליון קונסולות.
https://www.tweaktown.com/news/86143/ps ... index.html

בדו"ח של Q3 (עד סוף דצמבר 2022) סוני עדכנו את המטרה ל 19 מיליון קונסולות.
https://www.shacknews.com/article/13398 ... 19-million

ובדו"ח השנתי בסוף מרץ 23 הוכרז שהפס5 מכרה בפועל 19.1 מיליון יחידות.
https://www.gamesindustry.biz/ps5-sold- ... 3-to-265bn

אז literally את מטרת מכירות החומרה השנתית האחרונה שלה, סוני שיפרה ב 1.1 מיליון יחידות. יחי Ryan?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 11:27

Hypno כתב:זה לא מה שאתה עושה עם פלייסטיישן? יש לך תיאוריה לגבי מה יפגע בביצועים של הקונסולה, וכשיש מדדים שמראים פגיעה כלשהי אתה משייך אותם לתיאוריה שלך.
למה בתיאוריה שלך המשפט correlation doesn't mean causation לא תקף?

ואו, די עם אנשי הקש האלה אלוהים. אתה אומר "ואו הביצועים מדהימים אין שום פגיעה בביצועים ולכן ראיין מלך העולם", אומרים לך שיש פגיעה, אז אתה מדפקלט לקורלציה? אני לא יודע למה פלייסטיישן מדשדשת בכמה תחומים, אלף פעם דברנו פה על death from a thousand cut. כל הכשלים יחדיו הובילו לזה, לאו דווקא שם אצבע על משהו אחד ספציפי.

Hypno כתב:האמת שהנתון הזה נשמע לי מוזר כל פעם שהזכרת אותו, אז הלכתי לבדוק.

לגבי השנה הפיננסית מאפריל 2022-מרץ 2023:

במאי 2022 סוני הכריזו על מטרה של 18 מיליון קונסולות.
https://www.tweaktown.com/news/86143/ps ... index.html

בדו"ח של Q3 (עד סוף דצמבר 2022) סוני עדכנו את המטרה ל 19 מיליון קונסולות.
https://www.shacknews.com/article/13398 ... 19-million

ובדו"ח השנתי בסוף מרץ 23 הוכרז שהפס5 מכרה בפועל 19.1 מיליון יחידות.
https://www.gamesindustry.biz/ps5-sold- ... 3-to-265bn

אז literally את מטרת מכירות החומרה השנתית האחרונה שלה, סוני שיפרה ב 1.1 מיליון יחידות. יחי Ryan?

סוני פספסה בהפרש אדיר את מטרת החומרה שלה שנתיים ברצף, את מטרת התוכנה שנתיים ברצף, את המנויים של פלוס שנתיים ברצף והפסיקו לדווח אותם בגלל המבוכה. ב-FY22 הם פגעו במטרת חומרה שלהם, זה נכון. טעות שלי, הייתי בטוח שזה השנתיים האחרונות אבל זה שנתיים בהזחה אחת אחורה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוקטובר 2023, 11:34

Hypno כתב:אין לי ספק ששוק ה PC מתחזק ביפן כי שמענו את זה מכמה מקומות.
אני רק מתנגד לאופן שאתה קופץ למסקנות. כרגע רק קאפקום יודעת איזו גרסה של SF6 מכרה יותר ביפן.
זה שהוא בראש הרשימה ביפן על המחשב ורחוק יותר ב PSN לא בהכרח נותן תשובה כי אתה לא יודע מה גודל השוק בכל חנות. אז להסתמך רק על מיקומים זה שטות.

אז אתה זיין שכל כמו שתמיד היית. מציע לך ללכת לדבר על רכבים בשרשור הרכבים כי במשחקים אתה לא מבין כלום, אה בעצם ממה שקראתי בשרשור הרכבים גם ברכבים אתה לא מבין כלום. כנראה שהבינוניות שלך הולכת אחרייך בכל תחום, מה ציפיתי? אם אני צריך לתת לך הרים של הסברים והקדמות כדי שתוכל לעמוד איתי בויכוח אתה לא שווה את הזמן שלי בכלל.אם היפנים אומרים שהם כולם רוצים לעבור לPC ופתאום נוצר שוק ענק ביפן על הסטים, אם לא היו לך בעיות באינטלגנציה היית מצליח לקשר בין שתי האמיתות הפשוטות האלה.

אם היית מבין מהחיים שלך היית יודע שבעבר הלא רחוק 2016-2019 לא היה בכלל סצנת PC לדבר עליה, SF5 בכללי עשה ביפן כמות מזערית ש100% ממנה היה על הPS4 ופפ לא היה מזיז כלום על הPC שום משחק גדול לא היה מזיז על הPC ביפן בסטים ועכשיו יש לך גדילה מטאורית שאף אחד לא ראה מגיע בסקאלה הזו ואתה בא לזיין לי את המוח שאני קופץ למסקנות יא זיין שכל ?

אני אמרתי שאני חשבתי כמו לאסקין שדברים כאלה אף פעם לא יקרו, אני אף פעם לא חשבתי שאני אראה את היום שאנשים שכל כך נאמנים לקונסולות יעשו מעבר כזה לPC וזה קורה ובסוף הדור אתה תאכל את הכובע של החיים שלך. דבר איתי ב2029

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 אוקטובר 2023, 11:49

Glass Man, אני לא מבין על מה התוקפנות. לא דיברתי לגבי טרנדים כלליים או דוריים. רק לגבי השאלה האם SF6 ביפן מכר יותר טוב על המחשב או על הפס5.
התשובה לשאלה הזו אינה ידועה לציבור. לפי המיקום בטבלאות, כנראה אפשר להגיד ש SF6 מוכר מצויין ביפן בסטים. ואולי הוא מוכר 'טוב מאוד' על הפס5.
אבל אין לך דרך לדעת אם מצויין בסטים זה יותר עותקים מטוב מאוד על הפס5.

סוני פספסה בהפרש אדיר את מטרת החומרה שלה שנתיים ברצף, את מטרת התוכנה שנתיים ברצף, את המנויים של פלוס שנתיים ברצף והפסיקו לדווח אותם בגלל המבוכה. ב-FY22 הם פגעו במטרת חומרה שלהם, זה נכון.

אממ אתה מתבלבל בתאריכים? ה FY2022 של סוני זו השנה שנגמרה במרץ האחרון (לפני 6-7 חודשים). התחזית המקורית עד סוף מרץ 2023 הייתה 18 מיליון. הם עדכנו ל 19. ובסוף מכרו 19.1.
אז לא. סוני לא 'פספסה בהפרש אדיר את מטרת החומרה שלה שנתיים ברצף'. סוני עקפו את מטרת החומרה שלה בשנה הפיננסית האחרונה שנגמרה!

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוקטובר 2023, 12:05

כי אתה פאקינג אידיוט זה למה. התגובות שלך הן תוצר לוואי מצער של חופש הביטוי. רק מהעברית שלך של איזה פאקינג בוט, אני יכול להבין שאתה לא 100% ושאתה נהנה מלטרלל אנשים ושאתה נקרע מצחוק בזמן שאתה כותב את התגובות המטרילות שלך.

אני לא צריך את הנתונים האלה שאתה צריך ואתה לא תקבל אותם כזה מוקדם בדור אל תעשה מעצמך צחוק יא טרול. שוב, היפנים אומרים ב2020 שכולם עוברים לPC, אחרי ההצהרות האלה יש לך את הגדילה המטורפת שאנחנו רואים עכשיו ואני מעיד לך שהיפנים אומרים שהם ימשיכו בזה וגם הבאתי לינק לגבות את מה שאני שומע. ואני אומר לך שכמעט כל יפני שאני מתחרה איתו משחק מולי על הPC וזה לא היה המצב בדור הקודם. וזה לא מספיק לך ? אז חכה לנתונים בסוף הדור ותאכל את הכובע שלך כי זה הזמן שמקבלים נתונים כאלה.

נו פלא שאתה בינוני....

וואלה יופי, היפנים מאיימים ב2020 שיעזבו קונסולות ב2023 אנחנו רואים שקיימו את האיום והם ממשיכים לאיים שאם לא יהיה להם פורט לPC לכל משחק גדול הם פשוט לא יקנו ואתה אומר "תביא לי מספרים" לך תשן על האף או לפחות לך תקרא קצת מה היפנים משחקים על הPS5.

אתה חושב שזה קשקושים? תזדיין בסבלנות עד סוף הדור ונראה מי מקשקש ומסתמך על ציוצים ומי טרול שמתעקש לדבר על נושאים שהוא לא מבין בהם, אתה צריך לקבל פרס ישראל על העקשנות, זה כן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 12:16

Hypno כתב:אממ אתה מתבלבל בתאריכים? ה FY2022 של סוני זו השנה שנגמרה במרץ האחרון (לפני 6-7 חודשים). התחזית המקורית עד סוף מרץ 2023 הייתה 18 מיליון. הם עדכנו ל 19. ובסוף מכרו 19.1.
אז לא. סוני לא 'פספסה בהפרש אדיר את מטרת החומרה שלה שנתיים ברצף'. סוני עקפו את מטרת החומרה שלה בשנה הפיננסית האחרונה שנגמרה!

פספסת את העריכה שלי, כל הנתונים נכונים לשנתיים האחרונות, המכירות חומרה בטעות של הזחה של שנה לאחור.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 אוקטובר 2023, 12:35

Glass Man, אני אשמח שתביא נתונים כאשר הם יהיו זמינים. אני לא אמרתי שום דבר בנושא חוץ מכך שלגבי SF6 אנחנו לא יודעים איך הוא מכר ביפן במחשב לעומת הפס5.
כבוד האנקדוטות ו'קולות מהשטח' שלך בכבודן מונח, אך לא לפיהם קובעים דברים.

כל הנתונים נכונים לשנתיים האחרונות, המכירות חומרה בטעות של הזחה של שנה לאחור.

אז סוני עקפו את תחזיות החומרה ב FY2023 (אחת מהשנים הכי טובות בהיסטוריה בהיבט הזה אגב). אז מה הביג דיל? כי יש תנודות במנויי הפלוס ובתוכנה?
לדעתי חומרת הטענה שלך לא תואמת את סדר גודל התנודות בנתונים הזמינים. נראה מה יקרה כאשר משחקי ה GAAS ייצאו וסוני תיכנס לקצב בגרסאות מחשב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוקטובר 2023, 12:46

ברור שאני אביא את הנתונים שהם יהיו זמינים מה חשבת? שאני אפספס הזדמנות לראות אותך אוכל כובע ובורח לכמה חודשים?

ברור שיש אמת במה שלאסקין אמר שלפעמים אנשים מאיימים "תחזיקו אותי" ובסוף מתקפלים וקונים כמו גדולים, אבל לא במקרה הנ'ל שאנחנו רואים שגיימרים הארדקורס מהגרים מהפלטפורמה.

שלא יהיו טעויות ברור לכולם, שהסמארטפונים והסוויץ ישארו הפלטפורמות המובילות ביפן, לרגע לא טענתי שהPC ינצח למשל את הסמארטפונים או הסוויץ רק שהארדקורס עוברים לPC ושקזואלים/אנשים בני 30+ שלא מוכנים להתנתק מהקונסולות (כמוני) ישארו על הPS5.

ואם היית אומר ב2016 שיקרה דבר כזה זה היה הזייה, אז אם זה קורה ביפן זה תיאורטית יכול לקרות בכל שוק שהקונסולות שולטות בו כולל אמריקה ואירופה מייקרוסופט מבינים את זה ובגלל זה הם רצו לקנות את Steam תקרא בהדלפות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 אוקטובר 2023, 12:54

אישית, אין מצב שבעולם שאני חוזר לפלוס, אלא אם זה כמו שעשיתי במעבר מה ps4 ל5 כדי להעביר שמירות ענן, לחודש אחד.

המשחקים החודשיים לא שווים לי, כי את רובם אני לא משחק, ואם יש אחד שבא לי, אז מעדיף פשוט לרכוש אותו מתישהו ולתמוך במפתחת. זאת הסיבה אגב, שגם ביטלתי את ה גיימפאס למחשב..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוקטובר 2023, 12:58

אבל מה אתה עושה במקרה הנדיר שאולי יבוא לך לשחק אונליין?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 אוקטובר 2023, 13:11

לא קורה.. בטח לא בקונסולה.. אם בא לי לשחק אונליין (נגיד cod/overwatch וגם זה לא קורה כמעט כבר בימינו), אני עושה את זה במחשב.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 14:29

Hypno כתב:אז סוני עקפו את תחזיות החומרה ב FY2023 (אחת מהשנים הכי טובות בהיסטוריה בהיבט הזה אגב). אז מה הביג דיל? כי יש תנודות במנויי הפלוס ובתוכנה?
לדעתי חומרת הטענה שלך לא תואמת את סדר גודל התנודות בנתונים הזמינים. נראה מה יקרה כאשר משחקי ה GAAS ייצאו וסוני תיכנס לקצב בגרסאות מחשב.

הטענה שלי למה שקורה עם סוני עד עכשיו לא הייתה חמורה, אפילו אם סוני היו מפספסים את המטרה במליון או שניים היא לא הייתה חמורה. את הדברים האלה הבאתי כתגובה ללאסקין שפחות או יותר תאר את המצב הביצועי של פלייסטיישן כמושלם. הוא אומנם די מדהים, אבל יש לו את הבעיות שלו וראיין לא בדיוק הסיבה שפלייסטיישן דורסת את אקסבוקס.

אני חושב ששנינו די מסכימים שה-big swing שלו זה נושא ה-GaaS, וכדי לדעת איך הדחיפה שלו ל-GaaS השפיעה על פלייסטיישן נצטרך לחכות הרבה זמן. רוב המשחקים הללו אפילו לא הוכרזו, ומשחק GaaS אי אפשר לשפוט לפני שהוא הוכרז, יצא, והיה בשוק כמות לא מבוטלת של זמן בכדי לדעת אם הוא מצליח או לא. וההשפעה על פלייסטיישן תהדהד שנים, אם לטובה או לרעה.

ואגב, גם להצלחה וגם לכישלון של GaaS יכולות להיות תוצאות טובות ורעות. הצלחה גדולה של GaaS אולי תהיה טובה לרווחים של סוני, אבל היא יכולה לדחוף אותה לדרך "אקטיוויז'נית" שבה היא עושה מלא כסף אבל אותנו כגיימרים היא הולכת לבאס. אבל הצלחה גם יכולה להיות השקעה גדולה יותר בקמפיינים סינגל פלייר. זה יכול ללכת לכאן ולכן. וגם לכישלון של ה-GaaS אפשר ללכת בשני כיוונים, או פגיעה קשה בפלייסטיישן או חזרה לפוקוס על קמפיינים סינגל שכולנו מן הסתם מעדיפים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 14:30

לצערי הרב, הבן שלי משחק אונליין בעיקר בפלייסטיישן. זה אומר שאני תקוע עם פלוס לא משנה מה. הייתי מאוד שמח לבטל את פלוס, ביחוד אחרי עלית המחיר.

אם אנחנו מדברים על זה בהקשר של הירידה במספר המנויים, אני חושב שזה קורה בעיקר בגלל העליה של F2P בשנים האחרונות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוקטובר 2023, 14:33

ואני מוסיף הודעה שלישית, וכנראה ההודעה הכי חשובה - אני לא הולך לכתוב יותר GaaS. מעכשיו זה GAAS. יש גבול כמה פעמים בן אדם יכול להפוך את המקלדת לאנגלית במקום ללחוץ על שיפט. ראיתי את ג'ון מ-DF כותב GAAS ואם כתב שאנגלית היא שפת האם שלו כותב ככה, זה טוב מספיק לישראלי עילג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוקטובר 2023, 15:09

אני תמיד כותב GAAS.

וגלאס - מי הוא נציג העם היפני שיש לו את הסמכות הזו לקבוע מה היפנים רוצים או לא רוצים, שאתה סומך עליו כל כך?
סה"כ מדובר באינדבידואלים ספורים בסבירות גבוהה, שיש להם עוקבים בטוויטר וכנראה גם יותר כסף מהגיימר היפני הממוצע

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים