Golan כתב:אבל רונן, תחשוב על זה: כל המשחקים הגדולים של נינטנדו יצאו בתקופת ה-N64! אני מדבר על גולדן איי, מריו 64, זלדה OOT, פיילוט ווינגס ועוד! אבל הווי היתה במצב הרבה יותר גרוע... עכשיו, אני לא אומר שאיווטה אשם. אני רק אומר שנינטנדו טעתה קצת בדרך.
זה לא סותר את מה שאמרתי. גולן, דיברתי על קונסולה בהקשר המלא שלה, ולא על משחקי AAA שיצאו לעתים רחוקות. אם היו יוצאים לעתים קרובות (גם מצד ג'), אז לא הייתי מדבר על הקונסולה בהקשר הזה.
אגב, אני לא קניתי את ה-PS2, האם זה אומר שהגיימקיוב הייתה שווה יותר? לפי ההיגיון של נדב, התשובה היא כן. אבל רק לפי ההיגיון שלו.
ורונן, נכון שבווי היה את מריו גלקסי שלפי דעתי הוא המשחק הטוב ביותר בעולם (כן כן, אפילו יותר מ-COD), אבל אתה חייב לזכור שזה רק משחק אחד! אפילו הזלדה שיצא לווי זה היה רימייק של משחק גיימקיוב, TP. הזלדה האמיתי לווי יצא בשנה האחרונה שלה. זה לא רציני ככה.
גולן, אני האחרון שאגן על ה-Wii מבחינת התמונה הגדולה (מה, אני נדב שמגן על התמונה הגדולה של הנינטנדו 64?). זה לא הוויכוח פה, אלא ההידרדרות שהחלה בנינטנדו כבר עם הנינטנדו 64, והמשיכה גם אחריה, וכמובן, בפרט ביחס למתחרות. גלקסי, כמובן, הוא לא המשחק המעולה היחיד שיצא ל-Wii (למעשה, היו שניים, לא אחד, עם אותו הישג חסר תקדים), וציינתי אותו כדי להראות שהיו הישגים לנינטנדו גם תחת איוואטה. זה כמו שאומר שבנינטנדו 64 היה רק משחק אחד יוצא דופן באיכותו, ואפילו שניים, והם מריו 64 ואוקרינה.
גם ל-Wii יצא כמה משחקים של 9, וה-WiiU כבר מציגה תמיכה הרבה יותר איכותית של חברות צד ג'. לא מדובר פה רק בכמה משחקי AAA של צד א'.
נדב בתחילה "הגדיל" לעשות כשהשווה את כל ספריית הנינטנדו 64 לספרייה של ה-WiiU, שאפילו עוד אין לה שנה בשוק. זה עשה לפני שביקשתי ממנו לחלק זאת לשנים. הספיניונר היה זקוק להדרכה ממני כדי לעשות את המובן מאליו.
אני לא מעריך ספינים וחוסר ענייניות בוויכוח.
DrKeo כתב:רונן יא שוקיסט, זאת רשימת הבלעדיים. כנראה התבלבלת כי לN64 היו כל כך הרבה בלעדיים, כן, כל מה שרשמתי בלעדי. עשרות בלעדיים כל שנה. עכשיו תוריד מהרשימת השוואה שלך את כל הלא בלעדיים, תשאר עם בערך 4 משחקים.
נדב, יא ספיניונר. מה זה רלוונטי "בלעדי", כשהממוצע שלו הוא 50? אתה באמת עושה צחוק. פתאום האיכות לא מעניינת אותך? מה זה אם לא ספין זול?
שים לב לצביעות: את משחקי פיקמין שנהנו ממוצע 96-90 אינך סופר, אך זה לא מפריע לך להכניס כל שטות לרשימת משחקי הנינטנדו 64. סתם ככה, כי זה הכי נוח. אתה מחפש נוחות. לא את האמת.
כפי שכתבתי, אך התעלמת: אדרבא, זה רק מוכיח כמה תמיכת צד ג' טובה יותר (בפרט מבחינה איכותית) ב-WiiU מאשר בנינטנדו 64.
גם אהבתי איך ברגע שהגעת לשנים הבאמת מטורפות של הN64, אלה שהיו בהם משחקים כמו OOT, פתאום "לא היה לך כבר כוח".
אויש. תפסיק עם הפראנויות שלך. איך אתה אומר? - "זה עצוב"
הודעתי לא הייתה מספיק ארוכה, ובאמת הנקודה לא הובנה? ואתה סותר את עצמך, חכמולוג: מצד אחד מסביר לי שהבאת בלעדיים בהתעלמות מאיכותם (כדי להסתיר את המבוכה), ומצד שני אתה אומר שהתחמקתי מלהביא את יתר הרשימה, כאילו שם אמצא איכות.
עזוב, אתה בעצמך יודע שאין לך שום קלף ביד, יש לך רק המון אגו, אחרת הרשימה שלך לא הייתה נראית כך. אתה כל כך נואש להגדיל אותה אך היא למעשה רק מחלישה את דעתך, לא מחזקת.
הנה, למשל, שנה שלישית, רק כי ביקשת:
1080: ממוצע 89
banjo kazooi: ממוצע 92
battle tanx: ממוצע 78
bio freaks: ממוצע 68
body harvest: ממוצע 76
bomberman hero: ממוצע 58
clay fighters: ממוצע 48
crusin world: ממוצע 62
clayfighters sculpture's cut: ממוצע 66
extreme g 2: ממוצע 73
Fzero: ממוצע 87
forsaken: ממוצע 75
nba court side: ממוצע 75
zelda oot: ממוצע 97
mario party: ממוצע 78
mission impossible: ממוצע 71
robotron 64: ממוצע 76
rampage 64: ממוצע 56
rogue squadron: ממוצע 84
space station silicon vally: ממוצע 84
turok 2: ממוצע 89
wipeout 64: ממוצע 86
היו לנו בשנה הזו 7-8 משחקים טובים עד טובים מאוד, וקשה לי להגדיר AAA בוויכוח מולך, כי הרי את פיקמין שמשחקיו נהנו ממוצעים של 86-90, אינך סופר, מכנה אותם B-TIER, אך סדרת Cruis'n USA נחשבת יותר בעיניך. זו רק הוכחה של דבריי שאתה מתייחס אל הנתונים איך שנוח לך. כשאתה לא יכול לדבר על איכות אתה תדבר על כמות, וכשלא יכול לדבר על כמות, אז תדבר על איכות. זה מגיע לרמה מאוד מביכה. יש לזה שם: צביעות.
אז וואלה. איך "התחמקתי" כשזו הייתה שנה ממוצעת ומטה? אתה מדמיין דברים לגביי כפי שאתה מדמיין "עובדות" היסטוריות. לפראנויה יש דמיון פורה. המבוכה אפילו רבה יותר כי זו כבר שנה שלישית. בשלב זה אתה מצפה שהתמיכה בקונסולה, גם מבחינה איכותית, תהיה טובה יותר.
נדב, לפני שתמשיך להתווכח אתי ולדבר שטויות, בוא תתייחס לזה: אם אתה לפתע, בספין אופייני, מחליט לדבר רק על בלעדיים, ובלי קשר לאיכותם, בוא הבא לי את כל הבלעדיים של הפלייסטיישן בשנים הראשונות, אם תצליח, כי הרשימה ארוכה מאוד. לפי השיטה שלך, אין ספק מי תהיה עם ידה על העליונה. גם תחילת חיי הפלייסטיישן הייתה מאכזבת, אך יש סיבה מדוע אחר כך הקערה התהפכה על פיה. יצאו לה הרבה יותר משחקים וכמובן שעקב כך היו לה גם הרבה יותר איכותיים. אתה מסתיר את העובדה הלא נוחה הזו כשמנפנף בכמה מעולים שיצאו לנינטנדו 64. זה נקרא לזרות חול בעיניים.
הפעם אני מדלג על השנה הרביעית, רק כי אני נחמד ואדיב, אבל מבדיקה מהירה נראה לי שהיא אפילו יותר מבישה. רק תתלונן ש"התחמקתי" ואחקור גם אותה
מה אתה מתנשא על גולן בנושא ה"צעיר". הרי הN64 או הדרימקאסט בכלל היו הקונסולות הראשונות שלך. אני עדין זוכר אותך בפורום VGAMES בתחילת שנות ה2000 שואל שאלות כמו "מה זה RPG?". בדור של הN64 בקושי ידעת מה זה משחק ורק עמוק בתוך הדור של הגיימקיוב התחלת להבין בכלל מה הולך סביבך בנושא כך שאולי את הביקורות גיל על גולן תשמור לזמן אחר.
זו "ביקורת"? הוא באמת היה ילד קטן (זה עלבון?) ולא רלוונטי לתקופה.
והקונסולה הראשונה שלי הייתה המגה דרייב. זה לא מעט שנים לפני כן (המגה דרייב שוחררה ב-1988 והנינטנדו 64 ב-1996). אתה לא יודע למדוד איכות, אבל אני מקווה שלספור אתה יודע. עוד תשובה של "שלוף", סתם ככה, להפציץ בהמצאות, כהרגלך וכהרגל חבריך. זה רק מעיד על חולשת הדעה.
אתה "זוכר" מה הייתה הקונסולה הראשונה שלי כפי שאתה "זוכר" ששאלתי מה זה RPG. ונניח ששאלתי (הגיוני להניח שבשלב מסוים לא ידעתי מה זה), איזה מן טיעון לא רלוונטי וילדותי זה? די, נדב, אתה באמת נואש אם הטיעונים שלך מידרדרים לשם.
ולטיעון שאני מתנשא על גולן לא אתייחס. די, יש גבול. אפילו הוספתי סמיילי שגם בלעדיו זו לא הייתה התנשאות (והוא הבין זאת בהקשר הנכון, אז אתה נעלבת בשבילו?), אך אתה אלוף במניפולציות וספינים.
אבל עזוב את זה, אם הסטנדרט שלך נמוך בנושא כמו שראינו מרשימת המשחקים כאן...
את הדברים האחרונים כתבת לקרירין ואני רוצה לומר שאין לך טיפת מודעות עצמית. אתה האחרון שיכול לבקר רשימת משחקים ולטעון שלאחר אין סטנדרטים.
אחחחח "רונן הזוי", "רונן לא יודע להתווכח", "רונן לא מבין שום דבר", "רונן הוא בזבוז זמן". טלו קורה מבין עיניכם. באמת