swym כתב:^ דודי, אל תשכח שתעשיית "הסרטים" סופרת רק את מכירות הכרטיסים בקולנוע, בזמן שלשוק הסרטים בפועל יש גם מסלול מאד ברור לשווקים משניים (מכירות ביתיות של עותקים פיזיים ודיגיטליים) ושלישיים (מכירת זכויות לערוצי טלוויזיה). כשמשקללים את כמות הכסף שנכנסת שם תעשיית הסרטים עדיין גדולה מתעשיית המשחקים.
אני חושב שהדירוגים דווקא עקביים עם מה שאמרתי: GTA IV זכה לממוצע של 90 ומשהו וקיבל דירוג משתמשים של 4.5 כוכבים - שמקביל ל-9. AC3 זכה לממוצע של 80 ומשהו וקיבל דירוג משתמשים של 4 כוכבים - שמקביל ל-8.
בכל מקרה, ההיגיון הזה לא אחיד לכל כותר וכותר. יש כותרים שנוטים להיות יותר שנואים אבל הדגש הוא (מבלי כניסה לסקטורים שונים) על פרנצייזים סופר פופולריים עם היסטוריה ארוכה יחסית, בעוד ל-UC2 לא היו כאלו. זה בסופו של דבר משחק שני בסדרה.
בכל מקרה, קונאן אובריין מבקר את המשחק, ואני חייב לציין שמינון בדיחות הרקע שלו היה נמוך מהרגיל. ולעומת זאת מינון הפרצופים שמעידים שהוא ממש נכנס חזק למשחק...
http://teamcoco.com/video/conan-highlig ... gamer-gta5
אבל הוא ללא ספק מספק את ביקורות הוידאו הכי טובות כרגע ברשת.
מכירות המשחקים לא כוללת את שוק היד השנייה ואת כל מכירות הDLC ולמעשה כל הנלווים למשחקים. אין סיכוי שמכירות הסרטים וגם הרווח הנלווה מדגדגים את מכירות שוק המשחקים.
דרך אגב, אתה מוזמן אפילו לקרוא את הכתבה הבאה של הטלגרף משנת 2009:
More money was spent on video games than on films – including both trips to the cinema and films on DVD – figures compiled for The Daily Telegraph indicate.
This is the clearest evidence yet that the video games market has come of age and transformed itself from a niche form of entertainment for teenage boys into a mainstream form of entertainment for millions of British families.
In the twelve months to the end of September 2009, £1.73 billion was spent on video games, according to the data company GFK Chart-Track.
This beats the amount of money spent on films, even though British cinema has just enjoyed its best year in nearly three decades.
According to the UK Film Council exactly £1 billion was spent at the British box office during the same period, with a further £198 million spent on film titles released on DVD and Blu-ray.
אתה יכל לקרוא את פורבס שמסבירים למה משחקי וידאו עושים יותר כסף ופונים ליותר קהלים מאשר סרטים כאמצעי בידור אולטימטיבי
http://www.forbes.com/sites/christopher ... l-ever-be/
ויש עוד מיליון כתבות.
בכל מקרה כמו שנאמר למעלה זה לא קשור לדיון של GTA5. אז אני יעצור פה, או שיעבירו את ההודעות הללו למקום המתאים.