Laskin כתב:2. בטח שזה קשור, הם היו יכולים עכשיו להתהפך על סוני ולהשוויץ בעובדה שיש להם משחקים מעולים בזמן שיש מדבר יבש לגמרי בצד של פלייסטיישן, כאמור - כמו בדור הPS360, רק הפוך.
3. הוא צודק - מבחינת תוכן, שזה מה שמעניין אותנו הגיימרים.
להזכירך - אני עוד הכנתי לפני שנה בערך על המצב של הפלייסטיישן. כי וחשבתי שנקבל משחק של בלופוינט, ועוד איזה 7 משחקים בקרוב, מנפחות משחקי סינגל שאהבתי, שהתברר שהיו בכלל משחקי GaaS ובוטלו. מדובר ב-9 משחקים שבוטלו, שמתוכם 7 היו אמורים להיות בשבילי. אני לא קניתי פלייסטיישן בשביל לשחק צד ג׳, יש לי מחשב חזק פי כמה וכמה מפס5, אני קניתי בשביל משחקי PlayStation Studios כמו הדור הקודם וזה שלפניו. סוני זיינו אותי.
4. כי רק אחד מהמשחקים שכן יצאו היה מאות מליוני דולרים שהם מכרו ממנו כמה אלפי או עשרות אלפי עותקים במקרה הטוב והשאר בוטלו ומדובר בשנים של עבודה ועכשיו עוד 5 שנים לפחות שלא נראה מהם כלום. מיקרוסופט לפחות עשתה *משהו* מהמשחקים שלה, והיא תוציא אותם לפלייסטיישן, סביר להניח שההפסדים ענקיים - אין פה. אם אתה לא חושב ככה אז ההגיון שלך שבור בעיניי.
וכן, ברור שיש פה עניין של ״העדפה אישית״, אבל זו העדפה של בערך 95% מהקהל ההארד-קור והקור של פלייסטיישן. אלו שלא קונים בשביל פורטנייט ושות׳, אלא בשביל המשחקים שהפכו את המותג ״פלייסטיישן״ למה שהוא היום.
2. לא, זה לא קשור. הנקודה הזו מדברת על ערב השיגור של הדור החדש והרוח שנשבה במיקרוסופט. הפער במכירות החומרה נפתח בשנים הראשונות של הדור.
ה Series X התקבעה ככישלון באופן סופי בסיום שנת 2023. כל זה קרה כי מיקרוסופט חירבנו את השנים האלה. לכישלון הזה אין שום קשר להחלטה שלהם ב 2024 להוציא לפלייסטיישן.
3. קיאו לא מדבר רק על תוכן. הוא מנסה לצייר תמונה שלילית של מצב המכירות של הקונסולה והאקוסיסטם שלה.
4. לא הבנתי מה כתבת בהתחלה.
מה זה 'מיקרוסופט לפחות עשתה משהו מהמשחקים שלה'? יופי, הם השקיעו עוד יותר כסף שלא יצליחו להחזיר.
רגע, אתה חושב שהלבלייד 2 הוא לא הפסד כסף עצום למיקרוסופט? אתה חושב שהלבלייד 2 על הפס5 ישנה את השורה התחתונה הכלכלית של המשחק? וואו

5. יש העדפה אישית, ויש רצון להיטפל למשחקים שאינם נופלים בההעדפה הזו. במקום לנסות להביא טיעונים כאילו-אינטלקטואלים שלא באמת מחזיקים מים למה פיתוח GAAS יותר מסוכן ושות', תגידו את האמת: יש לכם אנטי אישי למשחקים האלה ואנטי למי שדחף לפיתוחם.
DrKeo כתב:לרוב לאסקין ענה לך קאז. כתבת שוב ערימת גיבובים, אותם טיעונים שוב ושוב, לא משנה כמה העובדות מדפקות לך על הפרצוף. אין תקווה.
ברור. כמו שאתה שש לצטט את הנתון YOY של מכירות הפס5 בארה"ב, אך להתעלם ולא להגיב על הנתון שמשווה את כל תקופת הדור (שבמקרה לטובת הפס5)

עם הבדל עולמי של 2 מיליון יחידות חומרה אי אפשר לצייר תמונה שלילית על המכירות על הפס5, ובטח לא כאשר המציאות היא שהמעבר דור האחרון היה המאתגר מכל המעברים שהיו עד כה, וביתר לשאת עבור סוני.
---
DrKeo כתב: וזה מפתיע מישהו? לקחת חברה שאין לה שום מומחיות בתחום ולכפות עליה לעשות פרוייקט שכזה נשמע כמו משהו עם סיכויי הצלחה גבוהים? והנה, אנחנו ב-2025, ארבע שנים אבודות שהלכו לפח
סלח לי שאני מתפרץ עם העובדות.
I can report that from 2020-2022 they were helping on God of War Ragnarok. Since then they've been on the live-service project that was canceled today
ווקסלים: 2024 הייתה שנה חלשה לסוני כי 2 מהמשחקים המובילים שלה בשנה הזו היו רימייקים.
גם ווקסלים: וואי, רימייק של BP היה עושה לי את הדור.

מצחיק איך כולם פה מתיימרים לדעת מה הסקיל-סט של בלופויינט ואיזה משחק הכי נכון בשבילם לעבוד עליו. בלופויינט רצו לעשות תוכן מקורי, וטוב כך. וטוב שסוני השקיעו בהם בכיוון המטרה הזו.
לפתע לא מתאים לכם שסוני 'לקחה סיכון' ונתנה לבלופוינט לעשות משחק חדש? לא מתאים לכם שהם לא לקחו על הדבר הנוח והבטוח? פתאום זה לא פשיטת רגיל קריאטיבית להמשיך ולהסתמך על משחקי עבר?
---
ובעניין כל הדיבור פה על הדור הזה.
גם פה, תהיו אמיתיים עם עצמכם ואחרים. לא אכפת לכם משימוש בכוח לשם חדשנות. אכפת לכם לשימוש בכח לשם פירוט גרפי.
ספיידרמן 2 עושה שימוש בכח הזה לטובת גיימפליי שאי אפשר היה לעשות לפני. אכפת לכם? לא, אתם מחרבנים עליו.
אז באמת, די לספר סיפורים.
מי שרוצה לחדש, מחדש גם על הפס4.
סייברפאנק יכול להיות שואוקייס PT וגם לרוץ על ה xbox one. מי שרוצה לדחוף, דוחף.
אם משחקים בלעדיים כמו ספיידרמן, AW2, KCD2, אינדיאנה ג'ונס ואחרים לא מרשימים אתכם. אם מהטריילר של המשחק של ND הייתם אדישים אז אולי כדאי לשקול שהבעיה היא לא במשחקים אלא בציפיות שלכם.