נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 17:07

אה, אז פתאום הצבא כן יכול להעריך את הכשירות של החרדי השברירי לשרת?
אז מה הבעיה? אם מה שגולדקנופף טוען נכון, החרדים יכולים להתיצב ללא חשש בלשכת הגיוס והצבא יעשה את הבדיקות שלו וישחרר את כולם הביתה באופן חוקי.
למה הם לא נענים לצוי התיצבות שקיבלו? למה הם משתמטים והופכים לעריקים ועבריינים?

ותעשה לי ולכולם טובה, כל הקשקוש של הנשים מרמת השרון בכלל לא שייך. אתה סתם מסתבך עם הסטראוטיפים המטומטמים האלה. לא מענין אותי מצב החשבון בנק שלהן או מה שיהיה להם להגיד לחרדי חייל שיפגשו באוטובוס.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 11 מרץ 2025, 17:16

די נו, נראה לך הגיוני לקבוע בכזה ביטחון שמאות אלפי אנשים נולדים וחיים כ"עדיני נפש ושברירים" נטו בגלל שהתמזל מזלם להיקרא חרדים?
ונגיד שכן, אז? בוקר טוב, אנחנו צריכים חיילים (ולא רק קרביים), אז כמו שהצבא יודע מעולה להפוך לא-חרדים סיסיז רכרוכיים למכונות הרג (או מכונות שיתמכו בדרך זו או אחרת באותן מכונות הרג) אז הוא ידע לעשות את זה גם לחרדים. מספיק לעשות להם הנחות.

לגבי התל אביבי המשתמט- ההבדל בינו לבין החרדי הוא שהוא מגיע מחברה עם רמת אינדיווידואליזם הרבה יותר גבוהה (בלשום המעטה) מהחרדי הממוצע, ומה שהוא עושה או לא עושה לא בהכרח מייצג את החברה שלו. אצל החרדים כולם, לפחות בנושא הגיוס, מקשה אחת. אז לעשות צ'ריפיקינג ולקחת איזה משתמט רנדומלי כציר המרכזי שעליו בנויה התזה זה פשוט לא עובד.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 11 מרץ 2025, 17:29

glass man כתב:שרון מה תגיד על הנתון הזה? יצחק גולדקנופף מיהדות התורה לקח על עצמו ללכת לבדוק כמה מתנדבים שרצו להתנדב מיוזמתם נפסלו על ידי צהל ומצא חד משמעית! שמתוך 4000 שהיו להוטים לשרת ולתרום מכוחם ומזמנם נדחו 3300 פאקינג מתנדבים!

הלכתי ובדקתי את זה.
זה מה שגולדקנופף אמר בכנס בבני ברק ביוני 24
״למה אנחנו צריכים לראות ציוץ של חיים רמון ולפיו 4,000 חרדים ביקשו להתגייס מתחילת השנה, אבל 3,300 פסלתם. אתם לא רוצים אותנו, אתם לא צריכים אותנו, למה אתם כל כך נוגשׂים בנו״
ולזה אתה קורא ״לקח על עצמו ללכת לבדוק״ :roll:

אבל חוץ מזה, מישהוא באמת הלך ובאמת בדק את הטענה המקורית.
באמת כ-4,000 גברים נרשמו למסלול "שלב ב'" המיועד לציבור החרדי, למי שחצו את גיל הפטור מגיוס, 26, ומעוניינים להשתלב במערך המילואים אחרי טירונות קצרה.
ואכן גויסו למסלול שלב ב' פחות מ-1,000. כ3,000 נדחו

מי אלה ה4000 צדיקים?
כ-1,000 מגיעים מציבורים ציוניים ולא נחשבים חרדים, ועל כן "שלב ב'", על פי הגדרות המסלול, אינו מיועד להם.
כ-1,100 נוספים שהגיעו למסלול שלב ב' הם בגיל צעיר יותר מ-26, ובמענה לפנייתם להתגייס למסלול זה, בצה"ל השיבו כי אין אפשרות כזו – ועליהם לפנות ללשכת הגיוס ולקבל שיבוץ בשירות סדיר רגיל
כ-900 פונים הגיעו אחרי שבעבר קיבלו פטור משירות צבאי על רקע נפשי, ובמאמץ רב מנסים לבטל את הפטור, אך מדובר בהליך מסובך וממושך.

מה שיוצא זה שמתוך מי שפנה והיה מהאוכלוסיה המיועדת למסלול - כמעט כולם התקבלו לשירות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 10:21

glass man כתב:נדב, הצבא לא שאל אותך איפה לשים אותך אבל אתה גדלת בהרגשה שזו החובה שלך בכל מקרה גדלת עם סט ערכים מסוים שיש לך חובות וזכויות במדינה ושהצבא זה חלק מהחובות שלך. הם לא גדלו בהרגשה הזו ומדובר באנשים עדינים הם לא חזקים נפשית, בדיוק כמו שיש אנשים שלא כשירים לשרת ולעבור טירונות אפילו ככה זה לגבי חרדים אין להם את הכלים החברתיים והנפשיים להתמודד עם זה, כי זה לזרוק אותם למים, אתה אולי נזרקת גם כן למים בטירונות שלך ובצבא אבל אתה לא נזרקת למים לתרבות שהיא 180 מעלות ממה שבאת ממנה לחלוטין.

אוי אוי אוי, עדיני הנפש. אנשים עם אוטיזם, אנשים עם בית מפורק, יתומים, ילדים להורים גוססים מסרטן... כולם מקבלים צו ראשון אבל חס ושלום שתלמיד ישיבה יקבל צו, אוי הנפש העדינה של תלמיד הישיבה. תגיד זה טיעון רציני?

glass man כתב:כל עוד אנחנו לא נדרוש שיהיו להם לימודי ליבה וכל עוד חרדי לא ידע שאחרי הצבא יש לו את אותו אחוז הצלחה שיש לי ולך אל תתפלאו למה הם ממשיכים לבחור לחיות בגטו שלהם.

ברור שהם צריכים ללמוד ליבה. זאת צריכה להיות המשימה מס׳ 1, חשוב פי כמה משיתגייסו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 16:39

sharonbn כתב:
glass man כתב:שרון מה תגיד על הנתון הזה? יצחק גולדקנופף מיהדות התורה לקח על עצמו ללכת לבדוק כמה מתנדבים שרצו להתנדב מיוזמתם נפסלו על ידי צהל ומצא חד משמעית! שמתוך 4000 שהיו להוטים לשרת ולתרום מכוחם ומזמנם נדחו 3300 פאקינג מתנדבים!

הלכתי ובדקתי את זה.
זה מה שגולדקנופף אמר בכנס בבני ברק ביוני 24
״למה אנחנו צריכים לראות ציוץ של חיים רמון ולפיו 4,000 חרדים ביקשו להתגייס מתחילת השנה, אבל 3,300 פסלתם. אתם לא רוצים אותנו, אתם לא צריכים אותנו, למה אתם כל כך נוגשׂים בנו״
ולזה אתה קורא ״לקח על עצמו ללכת לבדוק״ :roll:

אבל חוץ מזה, מישהוא באמת הלך ובאמת בדק את הטענה המקורית.
באמת כ-4,000 גברים נרשמו למסלול "שלב ב'" המיועד לציבור החרדי, למי שחצו את גיל הפטור מגיוס, 26, ומעוניינים להשתלב במערך המילואים אחרי טירונות קצרה.
ואכן גויסו למסלול שלב ב' פחות מ-1,000. כ3,000 נדחו

מי אלה ה4000 צדיקים?
כ-1,000 מגיעים מציבורים ציוניים ולא נחשבים חרדים, ועל כן "שלב ב'", על פי הגדרות המסלול, אינו מיועד להם.
כ-1,100 נוספים שהגיעו למסלול שלב ב' הם בגיל צעיר יותר מ-26, ובמענה לפנייתם להתגייס למסלול זה, בצה"ל השיבו כי אין אפשרות כזו – ועליהם לפנות ללשכת הגיוס ולקבל שיבוץ בשירות סדיר רגיל
כ-900 פונים הגיעו אחרי שבעבר קיבלו פטור משירות צבאי על רקע נפשי, ובמאמץ רב מנסים לבטל את הפטור, אך מדובר בהליך מסובך וממושך.

מה שיוצא זה שמתוך מי שפנה והיה מהאוכלוסיה המיועדת למסלול - כמעט כולם התקבלו לשירות.

מי זה המישהו הזה שאתה מביא ש"בדק" את הנתונים ולמה שאסמוך עליו ואפקפק בגולדקנופף? מאיפה לי שהוא אובייקטיבי יותר מגולדקנופף ושלא מדובר בתל אביבי ששונא חרדים בכל נפשו ומחפש להשמיץ? יש לך מישהו אובייקטיבי שאוהב את כל עם ישראל ולא חצי ממנו? עד אז אני מבטל את הבדיקה שלו במחי יד.

אפילו לפי אותו "פלוני אלמוני" שהבאת יש 900 פונים שנלחמים בכל כוחם להתגייס והם נדחים על "רקע נפשי" -הנה הוכחתי את הנקודה שלי שגם צה'ל מכיר בשברירות של החרדים, גם אותם 1100 שהפרשן המסתורי שלך הביא, אלה שלא שלא הלכו לשירות סדיר, לא הלכו לשירות סדיר על רקע השברירות שלהם.

אתה אומר שאני מקשקש בשכל על נשים עשירות מהוד השרון ושלא מעניין לך מה החשבון בנק שלהם. - המציאות: רק אותך זה לא מעניין אני רואה 421K אלף צפיות לכתבה שעסקה בשימינג שהאישה עשתה לאותו חרדי באוטובוס בכאן 11 ובוא לא ניתמם לרגע, אותו פרשן שהבאת גם כן נטפל לחרדים וחושב בדיוק כמו אותה אישה ומסמן אותם כשורש כל רע בדיוק כמו אותה אישה.
יש המון חילונים שהם אנטי נגד החרדים באוטואנטישמיות מופגנת, לכן אני גם לא יכול לקבל את הפרשן שלך כי גם הוא נגוע בזה בוודאות.
האישה הזו לא חיה בווקום היא מייצגת ציבור חילוני שנגד חרדים.

MGS פרייק- אני לא היחיד בפורום שטען שאין לחרדים אנגלית, איך בן אדם שאין לו אנגלית כשיר לחיים המודרניים? אפילו אלה שיש להם אנגלית לא מצליחים להתברג בעבודות טובות, כבר כתבתי פה על חרדי מבריק שמבקש ממני טיפים, אותה חרדית שהזכרתי שיצאתי איתה? פעם אחרונה ממה ששמעתי מהמכרים המשותפים היא עובדת עד היום בעבודה פיזית כי אין איך להתקדם, אתה רוצה שאנשים בלי לימודי ליבה, שאין להם איך להתקדם בחיים יוכלו לשרת ולהועיל? על מי אנחנו עובדים אחי.

הם שברירים ועדינים, גם אם מישהו יביא איזה חרדי מתאגרף, יהיה מדובר בSnowflake/

ושוב, למה עושים הנחות לאותם משתמטים תל אביבים? עד עכשיו לא הצלחתי להבין.

כמו שכתבתי אני מכיר משתמט כזה שכותב בפייסבוק שהוא מקווה לדו קיום בין שני העמים וחי לו ונהנה מהחיים בברלין, בחור שהצליח בחיים, ולא תרם ולא תורם כלום לעם ולמדינה, בזמן שas we speak החרדים עושים את תפקידם מגבירים את הילודה ואת הרוב היהודי בארץ.

הסיבה היחידה שאני לא מגיב לאותו משתמט לפוסטים שלו היא שאני יודע שהוא יעלב מקטילה שבאה ממני ואני באמת שמח בשבילו על ההצלחה שלו ולא רוצה להראות כמו אחד שמקנא.. אבל התכלס? כולם קלים בביקורות על כאלה כי הם באו מהמקום הנכון, לעומת החרדים שאין להם גב.

נדב: נו אחי, לפחות הצלחנו להסכים על לימודי ליבה. :-) אנשים שהם לא משכילים בדרך כלל מרגישים תלושים מהחברה ולא שייכים והמוטבציה שלהם לתרום לחברה שואפת לאפס, למה יש לך כל כך הרבה דתיים לאומיים שיוצאים בשאלה, עד רמה שבכל בית יש לך כמה כאלה? כי הדתיים לאומיים האלה יש להם ליבה והם משכילים ויש להם סיכוי גבוה להצליח בחיים, אז קל להם להפוך לחילונים, תתן לחרדים השכלה, יותר נכון תכריח אותם ללמד ליבה, זה אמור להיות עיקר המאבק והדברים יסתדרו מעצמם.
אתה לא יכול לתקן את החרדים ואת השבריריות שלהם בלי ליבה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 12 מרץ 2025, 16:52

גולדקנופף ציטט ציוץ של חיים רמון. את המקור הזה אתה מקבל בלי אפילו מצמוץ של ספק.
המקור שלי זה
https://www.ynet.co.il/judaism/article/hkualdah0
המקור לנתונים זו עמותת נצח יהודה. זה אותו המקור של הנתון על הפטור וגם הפירוט של הסיבות לפטור

ה900 פונים קיבלו פטור על רקע נפשי. אין היום דבר כזה לקבל פטור על ״עדינות נפש״ או ״שבריריות״. מי שמקבל פטור כזה יש לו מחלת נפש שמאובחנת ע״י פסיכיאטר. אתה שוב ושוב קופץ למסקנות בלי שום ביסוס.
ובכל אופן מה שהמספר הזה מוכיח זה שיש חלק מהחרדים שיש להם אי התאמה נפשית וחלק אחר שכן מתאים וכן יכול להתגיס. (למשל אותם 1100 צעירים בני פחות מ26 שהופנו ללשכת הגיוס - הנתון הזה לא בא לך בטוב אז התעלמת ככה סתם)

יש 421K צפיות בכתבה, מאיפה אתה מסיק שכל הצופים חושבים את אותו דבר ומאיפה אתה יודע מה זה הדבר הזה? ומה לגבי שאר המליונים של חילונים שלא ראו את הכתבה הזו?
ואני שואל שוב פעם, נגיד שהמוני חילונים שונאים שנאת מוות את החרדים ורוצים להתעלל בנפשותיהם העדינות והשבריריות.
למה זה אמור להשפיע על מדיניות של הממשלה והצבא בנוגע לגיוס חרדים?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 19:52

שרון כנראה שהחרדים היחידים שראית בחיים זה אותו מוכר דגים שהוא פתית שלג מיוחד במינו ועליו אתה מבסס את כל הדעות האלו.אני הסתובבתי עם חרדים בירושלים בפעם המליון, והם עדינים ומפוחדים אתה עושה להם "בוו" והם נבהלים. מדברים בקול נמוך מפחידים מעצמם ומהצל של עצמם, תגייס אותם הם היו שוקיסטים כל השירות אם הם חס וחלילה טפו טפו יקלעו לסיטואציה שנתקל בה שליט אני לא רוצה לדמיין איך זה ייגמר להם.ה
גם בכתבה שהבאת מצוינת סיבה נוספת למה לא גייסו את החרדים האלה שהם מתחת לגיל 26. היה לך נוח להתעלם מזה שהם בעלי משפחות יש בהם תלויים אתה לא יכול לשים אותם בסדיר עכשיו תהיה מציאותי... הם רוצים לתת מעצמם רעבים לתרום והעיפו אותם תסתכל לאמת הזו בעינים.

MGS פריק אומר שהמשתמט התל אביבי הוא איניבידואל שעושה מה שבא לו, איזה הנחות מטורפות פה לתל אביבים כי הם באים מהקליקה הנכונה ושייכים לקבוצה הנכונה ככה זה.כשזה נוח התל אביבי המשתמט הוא אינדיבידואל פתית שלג שמיצג את עצמו ואת דעותיו בלבד וכולם בתל אביב והסביבה מתנכרים לו ולתחושותיו, אבל שחרדי מצליח לשרת בצבא אין סיכוי בכלל שמדובר בפתית שלג שלא מעיד על כלל הציבור שלו. זה סטנדרט כפול.

לגבי השאלה האחרונה שלך המדינה לא מגייסת כי זה הסטטוס קוו שבין גוריון התווה ויש לך ראש ממשלה שמפחד לקחת החלטות, זה למה הם לא מתגייסים, אני פשוט בא ואומר לך למה אתה לא מפסיד כלום שהחרדים האלה לא מתגייסים הם לא מועילים לנו בצבא והם רק יהיו עול עלינו, צריך לתקן אותם להפוך אותם לכשירים לחיים המודרנים כמו הדתיים לאומים ורק אז יהיה לנו מה להרוויח מהם.

לא תבין שאתה חייב לרצות שהם קודם כל יהיו משכילים עם לימודי ליבה? אתה תבין שהם הפכו לנכים תפקודית כשאתה תצטרך לממן אותם כי הם לא יכולים לעבוד בשום עבודה במאה ה21 ואז תזכור גם איפה קראת את זה קודם, אולי אז תגיד... היה משהו במה שהגלאס הזה ניסה להגיד לי.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 12 מרץ 2025, 22:20

MGS פרייק- אני לא היחיד בפורום שטען שאין לחרדים אנגלית, איך בן אדם שאין לו אנגלית כשיר לחיים המודרניים? אפילו אלה שיש להם אנגלית לא מצליחים להתברג בעבודות טובות, כבר כתבתי פה על חרדי מבריק שמבקש ממני טיפים, אותה חרדית שהזכרתי שיצאתי איתה? פעם אחרונה ממה ששמעתי מהמכרים המשותפים היא עובדת עד היום בעבודה פיזית כי אין איך להתקדם, אתה רוצה שאנשים בלי לימודי ליבה, שאין להם איך להתקדם בחיים יוכלו לשרת ולהועיל? על מי אנחנו עובדים אחי.

1. זה לא רלוונטי באף צורה לגיוס לצבא.
2. לגבי מה שזה כן רלוונטי אליו שזה שוק העבודה- מה, כל החילונים עושים מיליונים בהייטק בעבודה משרדית? מאות אלפי ישראלים (אם לא יותר) עוסקים בעבודות פיזיות כמו עבודה במפעל או עבודות "פשוטות" כמו נותני שירות פרונטלים\טלפונים, עובדים בחנות זו או אחרת וכו'. האם זה החלום? בוודאי שלא, אבל ככה חיים, וגם אם זה לא גן עדן זה רחוק מלהיות גהינום.

בכל אופן בוודאי שצריך לימודי ליבה ומעבר לזה לכולם וזה מעשה נפשע שהמדינה עושה יד אחת עם מנהיגי הכתות החרדים ומונעת את זה, כל צד משיקוליו.

שרון כנראה שהחרדים היחידים שראית בחיים זה אותו מוכר דגים שהוא פתית שלג מיוחד במינו ועליו אתה מבסס את כל הדעות האלו.אני הסתובבתי עם חרדים בירושלים בפעם המליון, והם עדינים ומפוחדים אתה עושה להם "בוו" והם נבהלים. מדברים בקול נמוך מפחידים מעצמם ומהצל של עצמם, תגייס אותם הם היו שוקיסטים כל השירות אם הם חס וחלילה טפו טפו יקלעו לסיטואציה שנתקל בה שליט אני לא רוצה לדמיין איך זה ייגמר להם.ה

בולשיט. אבל לצורך הדיון בוא נגיד שזה אכן המצב ויש לך קבוצה של מאות אלפי אנשים שללא יוצא מן הכלל כולם פתיתי שלג עם בשלות מנטלית וכישורים חברתיים של סטודנט אמריקאי SJW שחייב את הסייף ספייס שלו- בשביל זה יש מערכת כמו הצבא המודרני שבמשך 300 שנה (תקנו אותי אם אני טועה) פיתחה וטייבה את התהליך שהופך אדם כזה לחייל. ומה, אין חילונים כאלה? דתיים? דרוזים? בדואים? רך אצל החרדים יש סיסיז עדינים? לא, יש אצל כולם ומגייסים את כולם, ואת כולם הופכים לחיילים ולא כולם צריכים להיות לוחמים בחזית. אם הם יכולים להיות בישיבה, הם יכולים להיות גם בתפקיד עורפי במינימום.

MGS פריק אומר שהמשתמט התל אביבי הוא איניבידואל שעושה מה שבא לו, איזה הנחות מטורפות פה לתל אביבים כי הם באים מהקליקה הנכונה ושייכים לקבוצה הנכונה ככה זה.כשזה נוח התל אביבי המשתמט הוא אינדיבידואל פתית שלג שמיצג את עצמו ואת דעותיו בלבד וכולם בתל אביב והסביבה מתנכרים לו ולתחושותיו, אבל שחרדי מצליח לשרת בצבא אין סיכוי בכלל שמדובר בפתית שלג שלא מעיד על כלל הציבור שלו. זה סטנדרט כפול.

הנחות לתל אביבים? בינתיים אתה זה שעושה לחרדים הנחות ברמה של סייל קיץ בסטים של לפני 15 שנה, עם גזענות של ציפיות נמוכות על סטרואידים. אני לא עושה הנחות לאף אחד, ואני בז לכל מי שמשתמט. התל אביבי ההיפותטי שאתה מדבר עליו לא בהכרח מייצג אף אחד. לא את המשפחה שלו, הקהילה הקרובה שלו, העיר שלו, או את כל החילונים לצורך העניין. מה שהוא עושה בתור אדם בודד לא רלוונטי לכאן או לכאן לסיפור, מיותר להיתפס עליו. החרדים לעומת זאת? שם זה לא תל אביבי משתמט אחד, זאת קבוצה שלמה של מאות אלפי אנשים שרובם ככולם זועקים בקול אחד, בגאווה, שהם משתמטים, ואתה מקבל את זה כגזרת גורל ואומר "נו טוב, ככה הם מה נעשה... אבל התלאביבי!"

אין לי מושג איך זה נראה לך הגיוני.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 12 מרץ 2025, 22:37

glass man כתב:שרון כנראה שהחרדים היחידים שראית בחיים זה אותו מוכר דגים שהוא פתית שלג מיוחד במינו ועליו אתה מבסס את כל הדעות האלו.אני הסתובבתי עם חרדים בירושלים בפעם המליון, והם עדינים ומפוחדים אתה עושה להם "בוו" והם נבהלים. מדברים בקול נמוך מפחידים מעצמם ומהצל של עצמם, תגייס אותם הם היו שוקיסטים כל השירות אם הם חס וחלילה טפו טפו יקלעו לסיטואציה שנתקל בה שליט אני לא רוצה לדמיין איך זה ייגמר להם.ה
גם בכתבה שהבאת מצוינת סיבה נוספת למה לא גייסו את החרדים האלה שהם מתחת לגיל 26. היה לך נוח להתעלם מזה שהם בעלי משפחות יש בהם תלויים אתה לא יכול לשים אותם בסדיר עכשיו תהיה מציאותי... הם רוצים לתת מעצמם רעבים לתרום והעיפו אותם תסתכל לאמת הזו בעינים.

הסתובבת עם חרדים בירושלים? אתה שומע את עצמך?
אני נולדתי י-ם וחייתי בעיר הזו עד כניסתי לקבע. אז "כנראה" שאני מכיר אותם טוב יותר ממך.
כשהם רוצים, העדינים והשברירים האלה יוצאים להפגנות, חוסמים כבישים ומתעמתים מול שוטרים. התיאורים הציוריים שלך לקוחים מעולם האגדות, או יותר נכון, פייק ניוז.

אתה צריך להחליט: או שאתה מבטל את המקורות שלי "במחי יד" או שאתה מצטט מהם בשביל לחזק את הטיעונים שלך. לעשות גם וגם זה חוסר יושר.
ויש לך כנראה קשיים בהבנת הנקרא, כי בכתבה לא אמרו שהצעירים שמיועדים לגיוס היו נשואים ובעלי משפחות.

אתה כבר פעמיים הבאת את הדוגמה של גלעד שליט. אני לא מכיר את האופי שלו ולא מתיימר כמוך לשפוט את מעשיו ורגשותיו.
אבל מה שאנחנו כן יודעים זה ששליט הוא בחור חילוני. הוא גדל ב"הרגשה שזו החובה שלו" ועם "סט ערכים מסוים שיש לו חובות וזכויות במדינה ושהצבא זה חלק מהחובות שלו". לפי עדותך כל זה לא עזר לו להכין אותו לשירות צבאי קרבי. אם החליטו לגייס את שליט, צריך ואפשר גם לגייס את החרדים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 22:56

לי יש בעיות בהבנת הנקרא? אתה בנתיים זה שמקשיב פה לאודיובוקס כי אתה כנראה לא סומך על עצמך שתבין לבד בלי שהמקריא יחזיק לך את היד.
ציטוט מהכתבת בולשיט שהבאת.
כ-1,100 נוספים שהגיעו למסלול שלב ב' הם בגיל צעיר יותר מ-26, ובמענה לפנייתם להתגייס למסלול זה, בצה"ל השיבו כי אין אפשרות כזו – ועליהם לפנות ללשכת הגיוס ולקבל שיבוץ בשירות סדיר רגיל, דבר שעשוי להיות מורכב למי שבגיל הזה כבר נשוי ואב לילדים, בציבור שבו לא נהוג להתגייס לצה"ל. ואם עדיין לא הבנת אז רק הוכחת שהבעיה בהבנת הנקרא היא שלך לא שלי ולא הבנת מה כתבתי בכלל.

אל תדאג פעם אחרונה שאני טורח להתווכח איתך וואלה עשיתי טעות שהגבתי חשבתי יהיה פה דיון נורמלי, בנתיים רק name calling.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 12 מרץ 2025, 23:04

כן, לך יש בעיה בהבנת הנקרא. בכתבה לא צוין מה המצב המשפחתי של הצעירים.
אבל זה לא משנה. עניתי על הטיעונים שלך והבאתי עוד טיעונים, אני רואה שלא בא לך להתדיין ואני יכול להבין למה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 01:59

MGS פרייק: זה ממש לא רק אותו תל אביבי יחיד שמשתמט הנה בריק האדיר עם התובנות אומר שחור על גבי לבן שיש יותר משתמטים חילונים מחרדים ושים לב איפה.
גם הוא מביא בולשיט?
כבר אמרתי אם לא הייתי מכיר בעצמי משתמט כזה הייתי חושב שזה פייק הנה אומר את זה מישהו כמו בריק שנחשף לנתונים שאין אפילו לי ולך.

אני לא עושה לחרדים הנחה בגלל שהם חרדים, אני אומר לך שיש להם מוטבציה נמוכה מאוד לשרת כי הם מרגשים לא שייכים לחברה החילונית, והם לא מרגישים שייכים לחברה כי אין להם ליבה.

זה לא הוגן מנקודת המבט שלהם שחילוני תל אביבי משתמט יהיה לו 60% להצליח בחיים, והם יהיה להם רק 15-25% סיכוי להצליח בחיים גם אם יעשו צבא.
ככל שבן אדם מרגיש שהוא גם ככה לא יכול להגיע לכלום המוטבציה שלו לתרום ולתת מעצמו לחברה יורדת ככה זה.

הבנתי שאתה מסכים לגבי הנקודה של לימודי הליבה אז אני לא הולך להמשיך לחפור על זה.
לגבי הכשירות הפיזית שלהם. הם סיסיז עדינים פשוטו כמשמעו, ברור שיש חילונים כאלה אבל לא בכמות כזו גדולה כמו אצל החרדים.
איך אתה מצפה מחרדי שחינכו אותו לקרוא בספרי כישוף כל החיים ללכת להילחם? זה ריאלי? דפקו להם את המוח, וצריך להתחיל לתקן אותם.מדובר באנשים פשוטים ורגשניים שמונעים לפי הרגש וצריכים המון תמיכה נפשית וחיזוקים חייתי לידם שנתיים תן או קח כמה חודשים נחשפתי לתכונות האופי האלו שמשותפים שם לכולם.
אתה לא מאמין שהם עדינים ושברירים? תראה את 1100 שרצו להתנדב בגיל פחות מ26 שצהל פשוט לא רצה.. למה הוא לא רצה? מה החרדים האלה? אין להם יידים ורגליים? למה צה'ל דחה אותם אם הם כשירים להילחם עם כוח נפשי להתמודד עם כל מה שזורקים עליהם?
אתה רוצה אותם בתפקידים לא קרביים ותומכי לחימה למינהם? תדאג שצהל יהיה ערוך לאפשר להם את כל מה שהם צריכים, להתפלל, אוכל מיוחד כל מה שצריך.
נדב אומר שאוטיסטים מתגייסים, אבל אוטיסטים מקבלים כבר המון זמן התאמה מיוחדת מאוד לצרכים שלהם ומומחים שמשלבים אותם במה שמתאים להם החרדים לא מקבלים התאמה כזו שמותאמת באופן ייחודי למצב שלהם. כשהאוטיסטים לא קיבלו התאמות כאלה בעבר, גם אותם צה'ל לא לקח.

שרון: זה פעמיים שאתה עושה לי פה name calling כי אין לך איך להתמודד עם האמת. פעם אני חסר לב ולא כואב לי על אב שכול ופעם אין לי בכלל הבנת נקרא.
תן לי להביא לך מה שנקרא Blast from the past שתוכיח לך מי צודק סטטיסטית מבין שנינו.

אתה זוכר את הויכוח שהיה לי איתך לפני שנים? שאני טענתי שמפלגת העבודה מדירה מזרחים ומזלזלת בהם ומפחיתה מערכם ולכן בלית ברירה הם נאלצים להצביע לביבי כי הוא היחיד שמקבל אותם? לא יודע אם ראית אבל חבר שלך ממפלגת העבודה לשעבר אלי גולדשמיט הודה בדיוק במה שאמרתי ואפילו אמר "חבל שלא הקשבנו למזרחים שהזהירו אותנו מהערבים וחבל שעד היום אנחנו לא מקשיבים להם"

אני מזכיר לך ויכוח ישן, לא רק כדי שתתעורר למציאות ותזהה את הpattren שאני מנצח את הויכוחים ואני כנראה אנצח גם את הויכוח הזה וימים יוכיחו את זה.
גם כדי להראות לך שהמחנה שלך עושה דמוניזציה לחרדים, כמו שהוא עשה הדרה למזרחים וכמו שהוא מקטין ומגחך כל מי ששונה ממנו וחושב וחי אחרת ממנו, נפלת לפרופגנדה הזו של השמאל של האשמת חרדים בכל הצרות. אני לא יודע איך כל החרדים שאתה מכיר הם תמיד גיבורי על כאלה, אני בחיים לא פגשתי חרדי אחד כזה שמסוגל להילחם, כולם אצלך כאילו יצאו מסרט של מארוול. ממש 4 המופלאים.

על שליט: לגייס את גלעד שליט היה טעות שעלתה לנו במחיר יקר,וככה יהיה עם החרדים.
אוקיי, חיית לצד חרדים עד הקבע בירושלים, ומה ראית? שכולם שם יכולים לקחת את נינג'ה ישראל ברגע שירצו? מה שכנע אותך שהם יכולים לעמוד בשירות קרבי? איך אתה תמיד נופל על כל גיבורי העל האלו זה למעלה ממני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מרץ 2025, 11:59

glass man כתב:
אני לא עושה לחרדים הנחה בגלל שהם חרדים, אני אומר לך שיש להם מוטבציה נמוכה מאוד לשרת כי הם מרגשים לא שייכים לחברה החילונית, והם לא מרגישים שייכים לחברה כי אין להם ליבה.

זה לא הוגן מנקודת המבט שלהם ש…….

אני רק מתקן לך - התכוונת לכתוב לחברה הישראלית, לא החילונית. ואם לא התכוונת אז זה יותר נכון לפי הטיעונים שלך. הצבא הוא לא רק לחילונים. רוב מי ששירת איתי בחלק הראשון של השירות שלי היה דתי, דתי לאומי או לכל הפחות שומר מסורת. כמעט כולם למען האמת.

דבר שני, לא מעניין אותי נקודת המבט שלהם ולא צריך לעניין גם אותך. מה שצריך לעניין זה מה הוגן, ולדעתי הכי הוגן זה שירות שאינו חובה אלא התנדבותי בלבד, ואם אין את זה - אז שוויון בנטל. מי שירצה להמציא תירוצים וכו - שיעשה זאת כמו כל חילוני שמעוניין לחמוק מהשירות הזה, בלי שום הנחות נוספות.

ולגבי כל התאוריות שלך לגבי חרדים - אתה באמת נשמע כמו גזען נגד חרדים… לא אכנס איתך לויכוח אבל שתדע שזה המצב, אובייקטיבית.
אני מעסיק כרגע 2 חרדים שהם הנדסאי בניין, אחלה חבר׳ה, למדו תורה ועדיין לומדים בזמנם, אבל גם עשו תואר בהנדסאות בניין, הם עובדים מעולה ומרוויחים מצוין. אתה סתם כהרגלך מתבצר בעמדה מטופשת וכותב מגילות מתפתלות וחסרות הגיון או גרוע מכך - מפוצצות בדיעות קדומות במקרה הטוב.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 מרץ 2025, 12:45

כל הכבוד, לאסקין, זה סיכום טוב של העמדה שלי.
עד שיהיה שינוי בחוק גיוס חובה, הוא צריך לחול על כולם: חילונים תל אביבים וחרדים ממאה שערים. כשכולם יתיצבו בלשכת הגיוס, הצבא יבדוק ובאופן פרטני יחליט על התאמה לשירות צבאי ואיזה סוג שירות.
מי שמשתמט/ת הוא/היא עריקים וצריך למצות איתם את העונש הקבוע בחוק. וזה נכון לכ-ו-ל-ם: חילונים תל אביבים וחרדים ממאה שערים.
תכניס לראש ותשים מסמר: אף אחד פה לא עושה הנחה לתל אביבי משתמט.
מה יותר פשוט ונכון והוגן מזה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 14:06

גלאס אתה גזען ממש לחרדים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 14:48

לאסקין: למה אתה מתכוון שאתה אומר שאתה דוגל בשירות התנדבותי? מה מודל אמריקאי כזה לצה'ל?
יכול להיות שזה פיתרון טוב בשביל להשיג שוויון אני לא אומר שלא, אני עדיין חושב שצריך לתקן את החרדים ולהכריח אותם להשכיל בשביל שיעלו את איכות ההון האנושי פה
אחרת יהיה לך פה רוב של נכים תפקודית.

לגבי האורך של ההודעות, כן, אני לא לוקח קשה אם אנשים מדלגים על הטקסטים שלי, מי שירצה שיקרא מי שלא רוצה שיהיה לו אחלה יום, שיכניס את התגובה לGrok 3 שיקרא בשבילו ויקבל תקציר.
לאסקין ונדב:
אני מבין שזה משעמם, שאני עכשיו אטען במשך 200 הודעות שהם לא מסוגלים לשרת ולעבוד (בלי לתקן את הדור)
ושאתם תביאו דוגמאות של יחידי סגולה שכן מסוגלים ונתווכח עד אחרית הימים מי צודק. אוקיי מבחינתי אפשר לסיים שלא חייבים להסכים לא בא לבזבז לאף אחד את הזמן פה.

אני רק רוצה להבין איפה עובר הגבול בין גזענות לדעה לגיטימית לגבי ציבור/קהילה מסוימת?
זה שיש בעסק שלך יחיד סגולה שמסוגל גם לעבוד בבניין וגם להוציא תואר בהנדסאות וגם לקרוא את מורה נבוכים בשבתות או אני יודע מה, זה אומר שכולם מסוגלים?

זה שפדרר שחקן טניס מהגדולים שקיימים זה אומר שכל השוויצרים מסוגלים להיות טניסאים דגולים?
זה שאלן מאסק הוא אוטיסט גאון אומר שכל אוטיסט שאתה רואה ברחוב הוא גאון?
זה שאינשטיין היה גאון אומר שכל יהודי הוא גאון?

לאסקין אתה מביא אנשים דתיים לאומים כדוגמא, הם בכלל לא כמו החרדים, אלה אנשים עם ראש על הכתפיים חיים את המציאות, מפוכחים יותר מרוב הישראלים, משרתים בצה'ל דורות, עובדים בעבודות נורמליות דורות.
איך אפשר להשוות את היכולות שלהם ליכולות של חרדי ממוצע, מה רק בגלל ששניהם שומרי מצוות?
הם אנשים בריאים עם ראש בריא שהתרבות שלהם לא סירסה אותם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 15:16

הצבא לא צריך סוג מסויים של אנשים. אולי הוא צריך סוג מסויים לתפקידים מאוד ספציפים, אבל האנשים האלה קיימים בכל קהילה. הצבא מלמד הכל מאפס, הוא מחנך, הוא בונה נאמנות יחידה, הוא בונה כושר, הוא בונה תצורה מנטלית וכו׳. זה לא משנה שאם בן אדם בא מישיבה או מתיכון ברעננה, הצבא מסוגל להפוך אותו לחייל. יש המון תפקידים, אני בטוח שאם כל החרדים יתגייסו הם יאיישו כמעט כל סוג תפקיד בצהל.

להגיד שהם שברירים או לא מסוגלים כאילו הם איזה דגנרטים זאת גזענות גרידה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 15:55

אבל אני לא טוען שזה גנטי נדב. אז איך זו גזענות ואיך אני גזען? אני לא טוען שיש להם CAP לאינטלגנציה שלהם ושזה גנטי ושהם מעבירים לילדים שלהם גנים שברירים או משהו דרווינסטי כזה.

אני אומר שמדרדרים את היכולת שלהם למטה בגלל התרבות שלהם.
הרבה מזרחים שעלו לפה לא ידעו אפילו לקרוא ולכתוב את השמות שלהם ואפילו התביישו לספר לקולטים שלהם שהם לא יודעים לקרוא ולכתוב... האם זה גזענות להגיד שאותו דור של מזרחים באו מתרבות שדרדרה את היכולת שלהם? ואם לא מה ההבדל בינם לבין חרדי ממוצע? אז החרדי יודע לקרוא לעומתם, אני אתן לו את זה but that about it.הם יודעים לקרוא אבל מזניחים המון דברים אחרים ויש להם פערים עצומים מהאדם המודרני. הם תקועים איפשהו בין היישוב הישן למאה ה17.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 מרץ 2025, 16:06

זה מכיוון שיש בלבול בין גזענות להכללה. ההגדרה הממש מדויקת היא שאתה עושה הכללה של כל החרדים (וגם של כל התל אביבים וכל הנשים העשירות מרמת השרון....)
ד״א באנגלית יש את המונח bigot שהוא שונה מracist וכולל בתוכו כל מי שבעל דיעות קדומות על קבוצה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 16:20

glass man כתב:אבל אני לא טוען שזה גנטי נדב. אז איך זו גזענות ואיך אני גזען? אני לא טוען שיש להם CAP לאינטלגנציה שלהם ושזה גנטי ושהם מעבירים לילדים שלהם גנים שברירים או משהו דרווינסטי כזה.

אני אומר שמדרדרים את היכולת שלהם למטה בגלל התרבות שלהם.
הרבה מזרחים שעלו לפה לא ידעו אפילו לקרוא ולכתוב את השמות שלהם ואפילו התביישו לספר לקולטים שלהם שהם לא יודעים לקרוא ולכתוב... האם זה גזענות להגיד שאותו דור של מזרחים באו מתרבות שדרדרה את היכולת שלהם? ואם לא מה ההבדל בינם לבין חרדי ממוצע? אז החרדי יודע לקרוא לעומתם, אני אתן לו את זה but that about it.הם יודעים לקרוא אבל מזניחים המון דברים אחרים ויש להם פערים עצומים מהאדם המודרני. הם תקועים איפשהו בין היישוב הישן למאה ה17.

יש הרבה קהילות חלשות שמצליחות מאוד בצבא, למשל הקהילה האתיופית. היתרון בצה״ל הוא שלומדים הכל מאפס, כישורים מיוחדים יכולים לעזור לך להתקבל למקומות מסויימים אבל ברוב המוחלט של היחידות כל מה שאתה צריך הוא מוח וגוף מתפקדים. זה לא רלוונטי אם חרדי יודע לקרא אנגלית או לא כדי להיות לוחם בחי״ר של הנדסה, במטבח של מז״י או נשק בגולני.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 16:58

שרון: הנה פרשנות מקובלת של bigot שזה מה שטענת שזה אני.
a person who is intolerant or hateful toward people whose race, ethnicity, religion, gender, sexual orientation, etc., is different from the person's own.

אתה מוזמן להביא איזשהו ציטוט שבוא הייתי לא סבלני או ביטאתי שנאה לאתניות דת נטייה מינית אתניות וכו' אם תמצא וואלה מקבל על עצמי שאני כזה.
לעומת זאת הנה הציטוט של פנינים של האישה העשירה מהוד השרון.

ציטוט האישה מילה במילה:
האישה מהוד השרון לחרדי: ""למה אתה חובש כיפה?"
עוד פנינים של העשירה מהוד השרון " "אה, זאת דמוקרטיה. מה זה, כת האמיש? אשכרה כת האמיש, בחיי"
והדובדבן שבקצפת מהגברת: "שתוק, שתוק, יאללה, סתום ת'ג'ורה. יאללה יאללה".
ממש טיסת השוקולד בלב הוד השרון.

אז מי מתאים להגדרה של BIGOT אני או היא? תראה איזה שנאה יש לה כלפיו וזה רק תמצית מה זה הדיבור הנגוע שלה? היא אכולה שנאה.

יש לי הכללה כלפי תל אביבים? בריק חושב כמוני. למקרה שאתה לא יכול לשמוע את בריק שהבאתי.
אצטט לך אותו.
בריק: "תדע לך שבתוך החילונים בגוש דן יכול להיות שיש יותר משתמטים אצל החילונים זה לגייס את החילונים שמשתמטים בעשירונים הכי גבוהים"?
אז איפה הכללתי... הבאתי מקרה שהכרתי ראיתי שניסו לזלזל או לטעון שהמצאתי או לפחות הגזמתי.

אז איפה הכללתי כלפי תל אביבים אם אפילו בריק טוען את אותו דבר? האמת הדבר הכי מפתיע פה שאף אחד עוד לא טען שבריק מדמיין את זה או פאסה.

נדב: האתיופים הולכים ללמוד לימודי ליבה, הם חיים חיים רגילים, הילדים שלהם הם הולכים למכוני כושר שמפתחים כושר גופני (חרדי הולך? הוא לא) יש להם כושר גופני בשפע, הם מנסים להצליח בחיים ולעשות מה שהם יכולים.

החרדים לא ככה,לא ראית את כל מה שהלך בשדה תימן? אלה אנשים שמאמינים שבגלל שהם קוראים בספר כישוף המדינה קיימת אתה מרגיש שאלה אנשים רציונלים?, מתי הם עשו כושר בחיים שלהם שיכין אותם לשירות?, מתי הם עשו משהו בחיים בלי לבקש רשות מהרב ולהתייעץ איתו בכל דבר? הם צריכים תיקון.

לא נסכים כבר הבנתי את זה, זכותכם, אני רק רוצה לשאול אותך דבר אחד,אם עכשיו אם עכשיו אתה תשמע על איזה מישהו שנולד לכת והכת הזו מנעה ממנו לימודי ליבה ושהוא היה צריך להקשיב כל החיים למניהג הכת, אתה בטח תסכים שהוא קיבל חתיכת שריטה ושצריך לטפל בו, (אולי לא אני לא קובע לך אבל סביר שבן אדם יסכים עם זה)

מה ההבדל בין זה לחרדים, זו כת בסקאלה ענקית על כל המשתמע.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 מרץ 2025, 17:12

מילון קיימברידג׳
Bigotry
having and expressing strong, unreasonable beliefs and disliking other people who have different beliefs or a different way of life
חוץ מהחלק של disliking זה מתאים לדיעה שלך. אבל אני מוכן לתקן שאתה לא bigot. אתה פשוט עושה הכללה ע״ס דיעה קדומה.
ההגדרה באנגלית זה Stereotype
https://en.wikipedia.org/wiki/Stereotype
נערך לאחרונה על ידי sharonbn ב 13 מרץ 2025, 17:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 17:12

גלאס, זה לא עניין של לא נסכים, זה עניין שאתה מתאר מציאות דמיונית. בכל בית ספר בארץ רוב הילדים הם חנונים כאפות, אחוז מאוד קטן מתאמן לקראת הצבא או במכון כושר. אין שום הבדל בין חרדי ממוצע לחילוני ממוצע חוץ מאשר state of mind והעובדה שהוא כנראה לא למד ליבה שזה דבר כמעט לא רלוונטי לרוב התפקידים בשירות הצבאי.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 13 מרץ 2025, 17:15

ועדיין אני לא מבין מה ההתנגדות לחייב את כולם להתגייס ולתת לצבא לעשות את הבדיקות, הסינונים וההצבות באופן פרטני.
מי שעדיו ושברירי שיקבל פטור או תפקיד שמתאים לו. בין אם הוא חילוני עדין כמו גלעד שליט או חרדי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 17:59

נדב, זה נכון שלא כל לוחם קרבי הוא העיפרון הכי חד בקלמר, אני מכיר לא מעט חילונים שהיו בקרבי אנשים שאני אומר לעצמי וואלה אלה לא הייתי מקבל אותם לשום דבר, גג הייתי נותן להם לשמור באיזה מקום מרוב שהם טמבלים.

אבל לחרדים יש משהו אחר State of mind אחר, אלה אנשים שלא נזהרים על החיים שלהם "כי אלוהים שומר עליהם אז לא צריך" אחרי ניוון כזה אני בספק אם הם ידעו מה לעשות במצבי לחץ אחרי שהתרגלו שנים שאלוהים שומר עליהם ושהרב אומר מה לעשות בכל סיטואציה.הState of mind שלהם הוא "אני לא צריך לעשות את המנימום כ ה' שומר עלי"
זה פוגע קשות בשיקול הדעת ובביצועים.זה מצב נפשי לא גנטי או ביולוגי.

שרון: עדיין לא הבנתי איך אני שונא אנשים עם אמונות שונות משלי, אין לי בעיה שימשיכו להיות חרדים באמונה שלהם, אם חרדי יקרא לי לקרוא את המגילת אסתר אני אזרום איתו אם חרדי ירצה להיות שכן שלי אני כנראה אאהב אותו, אין לי שום בעיה איתם אני רק רוצה שיהיו כמו הדתיים לאומים מבחינת זה שהם רציונלים. לא איכפת לי איך הם לבושים, אני בחיים לא אעשה להם שיימינג באוטובוס וכו'.

דעות חזקות ולא הגיוניות? אולי הדעות שלי בנושא לא הכי מקובלות זה הדבר היחיד... גם שאני מן הסתם יושב עם חברים ומביא את הדעה הזו אומרים לי "מאיפה הבאת את זה,שהם עדינים ופחדנים אתה יודע שיש גם חרדים עברניים?" כל מיני חרדים כאלה מהאגדות שאתה אף פעם לא רואה ביום יום, לפחות אני אף פעם לא ראיתי אותם.

שרון אתה אומר שמי שעדין ושברירי שיקבל פטור או תפקיד שמתאים לו. גלעד שליט עם העדינות שלו פספסו אותו.. לא קיבל פטור ולא שובץ בתפקיד שמתאים לו והתוצאה ידועה לא ידע איך לתפקד במצב לחץ לא ידע שיכל למנוע את החטיפה ואף אחד לא הצליח לזהות את זה עליו, גופים בירוקרטים גדולים אין להם זמן לנתח לעומק חיילים יחידים והAI ומערכות מחשוב לחיזוי מצביים נפשיים כאלה עדיין לא מפותחים מספיק.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים