DrKeo כתב:אוי קאז, אז עכשיו אתה מסכים שכל מה שמשנה הוא הפלטורמה כשזה נוח לך? אגב זה מאוד נכון אז אני שמח שאתה מתישר לעובדה הזאת, אם תקרא את הדוח של סוני תראה שהם מיחסים את רוב העליה בהכנסות למכירות של משחקי צד ג׳ על הפס5 וחלקית גם למכירות החומרה, כלומר אין דבר יותר חשוב מלהיות מחזיקת פלטפומה ולמשחקי צד א׳ אין כמעט שום משמעות מבחינת הכנסות (הם ליטרלי לא הוציאו אף משחק צד א׳ השנה חוץ מאשר אסטרו בוט שמכר 4 עותקים). הם קיימים כדי לחזק את הפלטפורמה, כמו שאני מנסה להסביר לך כבר חצי עשור.
הפס5 מוכרת השנה פחות טוב משנה שעברה, היה לה בוסט מכירות חזק ב-Q3 כנראה בגלל שהפרו יצאה והם מכרו 2-3 מליון יחידות ממנה, אבל Q3 של החגים הוא הרבעו היחיד שבו הפס5 מכרה יותר טוב מאשר בשנה המקבילה ואני בספק שב-Q4 סוני תמכור כמו בשנה שעברה כך שאם הייתי צריך לנחש, אם סוני חוזה 20.5 מליון יחידות, היא כנראה לא תעמוד ביעד.
כן, הפס5 מכניסה המון כסף. סוני יודעת להוציא הרבה יותר כסף פר בעל קונסולה לעומת דורות קודמים. ומבחינת מכירות הקונסולה, סוני לא הייתה בפוזיציה של היום מאז דור הפס2, אין לה שום תחרות. אם משהו רוצה לקנות קונסולה הוא יקנה אך ורק פלייסטיישן כי אין קונסולה אחרת. ועדין, בלי שום תחרות בשוק, הפס5 מצליחה לנצח כרגע לנצח רק את הפס1 והפס3. הפס5 הייתה אמורה להיות על גג העולם, היא מחזיקה את שוק הקונסולות בביצים, ועדין היא לא מנצחת את הקונסולות הכי מצליחות שלה. ואל תעשה gaslighting לגבי ה-X1, היא אולי חטפה מכה אנושה לעומת ה-360 בגלל השטויות של דון מטריק (שאגב אני בטוח שאתה מאוד אוהב, יש לכם חשיבה דומה) אבל ה-X1 מכרה הרבה יותר טוב מה-XSX גם בשנתיים הראשונות של השיגור וגם בתקופה המקבילה להיום. כשהדור הזה יגמר כנראה שה-X1 תמכור כמעט פי 2 מה-XSX.
ורק אנקדוטה, הפס5 נמכרת היום מתואם לאנפלציה לתקופת הפס4 ב-330$, הפס4 נמכרה בשנה החמישית שלה ב-300$, כלומר הפס5 והפס4 עולות אותו דבר. אולי הפס5 לא ירדה במחיר אבל היא נשארה במחיר זהה בזמן שהאנפלציה השתוללה.
DrKeo כתב:הסוויץ׳ בשיאה? על מה אתה מדבר? הסוויץ׳ הייתה בשיאה לפני שנים, זאת הסיבה שהיורשת יוצאת עוד כמה חודשים. הפס5 הקונסולה הכי גרועה של סוני, ובו בזמן היא הקונסולה היחידה בשוק. מזל טוב לסוני שהיא לבד בשוק, מזל רע לנו השחקנים.
ועל מה אתה מדבר לעזאזל? אינדיאנה ג׳ונס יצא גם בסטים שכל. כשמשחק אקסבוקס מוכר נהדר אז מתעלמים וכשהוא נכשל זה כי הוא צריך לצאת לפס5? נו באמת, רמה נמוכה. יש לך לוגיקה של כיתה ג׳. הxsx הופכת לרעל מכירות, ההכנסות של אקסבוקס מתכווצות, נכשלת.
DrKeo כתב:אורי 1+ 2 מכרו 15 מליון עותקים.
Laskin כתב:איזה יופי. מגיע להם. מקווה שזה לא כולל שחקני GP.
ו-NO REST FOR THE WICKED מקבל עדכון ממש פקיף שמשנה המון דברים בסיסיים במשחק, ומוסיף מלא ענייני QOL, ששוב גורם לי לתהות - איך אנשים אשכרה משחקים בEARLY ACCESS??
לגבי SPLIT FICTION - אפילו עוד יותר מגיע להם. לצערי לא היה לי זמן לשחק בו עדיין אבל כל ערב אני מתבאס שזה לא קורה... בתקווה בסופ"ש הזה אחרוש עליו, אני באמת לא יכול לחכות, IT TAKES TWO היה מדהים ומגוון, בהפרש גדול הקו-אופ הכי טוב ששיחקתי.
Laskin כתב:אם גם ככה בסוף אנשים יקנו את המוצר הסופי - לא מתפספסים פה מכירות, ולהפך - משחקי EA נמכרים במחיר זול יותר, לפעמים בהרבה מהמשחק הסופי, כך שאולי הם דווקא מפסידים מיליונים רבים בתמורה לפידבק משפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים ממה שיגיע בסוף.
DrKeo כתב:הפס5 לא תחרותית מול הסוויצ׳, הסוויצ׳ קונסולה שמוכרת הרבה יותר טוב מהפס5 ובסוף הדור יהיו עשרות מליוני מכשירי סוויצ׳ יותר מאשר הפס5. הסוויצ׳ בערבי ימיה, כולם מחכים כבר ליורשת.
ואם אינדיאנה ג׳ונס נכשל בכל מקום, אז מה אתה מזיין עליו את השכל? ברור לך שההצלחה או כישלון שלו לא קשורים ל-GP בשום צורה, גם ב-GP הוא לא הצליח ויש לשירות הזה עשרות מליוני מנויים. אינדיאנה ג׳ונס נכשל כי לא מספקי אנשים רצו לשחק בו, או שהוא לא מושך מספיק או שהוא לא שווק מספיק. אין קשר ל-GP. הבעיות הקשות עם GP לא קשורות למכירות של אינדיאנה ג׳ונס בסטים אלה למכירות שלו לשחקנים שיש להם אקסבוקס, ואם אתה חושב שהפס5 תהיה איזה חבל הצלה, אני מצטער לאכזב אותך. אם שחקני GP במחשב ובאקסבוקס לא התעניינו בו ואם שחקני סטים לא התעניינו בו, כנראה שגם שחקני הפס5 לא יתעניינו בו. אני בטוח שמיקרוסופט תשמח לעשות עוד כמה מליוני דולרים מגרסת הפס5 ועל הדרך להשמיד את עסק הקונסולות שלהם.
הלוגיקה שלך כל כך שבורה, כל כך טפשית. הרי ברור לך כבר שמכירות של משחקי צד א׳ לא משנות מבחינת הכנסות אלה הפלטפורמה, כבר כתבת את זה בעצמך, כבר הודת בזה. אתה סתם טרול שממשיך להגיד אותו דבר שוב ושוב אפילו שהודת כבר שהפלטפורמה משנה יותר מהכנסות של משחקי צד א׳. אז למה אתה ממשיך עם השטויות האלה? כדי להטריל את הפורום?
Hypno כתב:Laskin כתב:אם גם ככה בסוף אנשים יקנו את המוצר הסופי - לא מתפספסים פה מכירות, ולהפך - משחקי EA נמכרים במחיר זול יותר, לפעמים בהרבה מהמשחק הסופי, כך שאולי הם דווקא מפסידים מיליונים רבים בתמורה לפידבק משפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים ממה שיגיע בסוף.
באותו ההגיון אתה יכול להגיד שמשחקים מפסידים מיליונים שהם לא מוכרים רק גרסת דלוקס.
משחקי EA נהפכים למשחקים שמוכרים טוב ב 1.0 גם בזכות כל הפידבק שהם מקבלים בתקופת ה EA. שחרור ב EA מאפשר לאולפנים קטנים למעשה playtesting בהיקפים גדולים, הבנה אם למשחק יש שוק והכוונה במה להתמקד הלאה.
אני לא יכול להדגיש מספיק כמה מביך ופרמיטיבי זה לתאר EA כ 'שפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים'.
כמו להגיד שסרטי קומיקס זה לחנונים בלבד.
וכמובן שהאירוניה היא בשחקים כאשר כבר שנים זה ידוע שמי שקונה משחקים day1 לא מקבל מוצר מוגמר, ושעדיף לחכות כמה חודשים של עדכונים.
אז אם כבר 'שפני ניסיון', זה הרבה יותר תקף למשחקי AAA במחיר מלא ולא למשחקי EA במחיר מוזל שמראש אומרים לך שאתה מקבל משחק WIP.
outlaws, וויילדס, אנדרומדה, פלייט סימולטור 2024, ספיידרמן 2 למחשב, סטוקר 2 ועוד.
Laskin כתב:אגב, Hazelight הכריזו על 2 מליון עותקים בשבוע הראשון של Split Fiction. איזה כיף. וצריך לזכור שכדי לשחק בו אונליין עם חבר לא צריך לרכוש את המשחק. לדעתי זו אסטרטגיה משונה קצת, כמו גם העובדה שהמשחק רק 50 דולר, אבל שימשיכו כך, אם הם חושבים שזה טוב… לדעתי הם בשלב שהם יכולים לבקש יותר.
Hypno כתב:
הבנת הנקרא שלך על הפנים. הפס5 התחרתה ראש בראש עם הסוויץ'. ההוכחה היא בנתונים שהבאתי שהסוויץ' מכרה הכי טוב בזמן שהפס5 הייתה ב12-18 חודשים הראשונים שלה בשוק. כלומר, הפס5 שוגרה וניסתה להתבסס בשוק בדיוק באותו זמן שמכירות החומרה של הסוויץ' היו בשיאם.
בוודאי ש GP תורם לכישלון של משחקי XBOX, כולל אינדיאנה ג'ונס. עדיף למכור 2 מיליון עותקים ישירות מאשר שבמשחק שלך 'ישחקו' 4 מיליון משתמשים.
לא 'הודיתי' בכלום, שוב כשל הבנת הנקרא. אפילו כתבתי:
"לא, אני פשוט ממחיש שגם מי שמחזיק בדיעה שרק הפלטפורמה משנה צריך לקרוא לילד בשמו: 2024 הייתה שנה מצויינת לפס5, ויותר טובה מכל שנה של פס4 במכירות חומרה."
האם אתה מתכוון לפרגן לסוני ולהגיד להם 'שאפו' על שנת 2024 מצויינת בדיוק בפרמטר הצלחת הפלטפורמה הכה מקודש לך? פרמטר ש ב 2024 הצליח יותר מכל שנה בדור הפס4?
Hypno כתב:כמו שקיאו אמר על XBOX, הדבר הכי חשוב הוא הפלטפורמה, והפלטפורמה במצב מעוולה.
Laskin כתב:כשמשחק יוצא - אתה יכול לקרוא מה המצב הטכני שלו, אז גם שם הקלפים על השולחן. מי שקונה ביותר כסף רק כדי לשחק כמה ימים קודם - גם כן מודע לזה (והוא טמבל בעיניי).
אני לא צריך לשחק כדי לדעת מה המצב הטכני של משחקים בEA בדיוק כמו במשחקים שיוצאים שאני עוד לא שיחקתי בהם - אני קורא ורואה תוכן בנושא.
לטעון שהמצב הטכני של משחקי AAA ביום ההשקה חמור יותר ממשחקי EA זו בדיחה.
אני בהחלט אמשיך שלא להבין את התופעה, ואנשים ימשיכו לעבוד אצל חברות כאלפא טסטרס כשהם משלמים לחברות האלה במקום שזה יהיה הפוך.
DrKeo כתב:
קאז יא חתיכת שקרן, מצטט הודעה אחרת בנסיון פתטי לעבוד על כולם?Hypno כתב:כמו שקיאו אמר על XBOX, הדבר הכי חשוב הוא הפלטפורמה, והפלטפורמה במצב מעוולה.
אין שום בעיה בהבנת הנקרא שלי, יש רק בעיה באוסף הבבל״ת שאתה שופך פה פעם בכמה ימים שאפילו אתה לא זוכר מה פלטת. יום חדש, עץ חדש לטפס עליו (ולא לזכור שטפסת עליו). סופסוף הסכמת שהפלטפורמה היא הדבר הכי חשוב (משהו שצריך 3 תאי מוח פעילים כדי להבין אותו) ועכשיו אתה מכחיש את זה? חבוב, זה שחור על גבי לבן, דפדף הלאה שקרן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים