המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
glass man כתב:שרון מה תגיד על הנתון הזה? יצחק גולדקנופף מיהדות התורה לקח על עצמו ללכת לבדוק כמה מתנדבים שרצו להתנדב מיוזמתם נפסלו על ידי צהל ומצא חד משמעית! שמתוך 4000 שהיו להוטים לשרת ולתרום מכוחם ומזמנם נדחו 3300 פאקינג מתנדבים!
glass man כתב:נדב, הצבא לא שאל אותך איפה לשים אותך אבל אתה גדלת בהרגשה שזו החובה שלך בכל מקרה גדלת עם סט ערכים מסוים שיש לך חובות וזכויות במדינה ושהצבא זה חלק מהחובות שלך. הם לא גדלו בהרגשה הזו ומדובר באנשים עדינים הם לא חזקים נפשית, בדיוק כמו שיש אנשים שלא כשירים לשרת ולעבור טירונות אפילו ככה זה לגבי חרדים אין להם את הכלים החברתיים והנפשיים להתמודד עם זה, כי זה לזרוק אותם למים, אתה אולי נזרקת גם כן למים בטירונות שלך ובצבא אבל אתה לא נזרקת למים לתרבות שהיא 180 מעלות ממה שבאת ממנה לחלוטין.
glass man כתב:כל עוד אנחנו לא נדרוש שיהיו להם לימודי ליבה וכל עוד חרדי לא ידע שאחרי הצבא יש לו את אותו אחוז הצלחה שיש לי ולך אל תתפלאו למה הם ממשיכים לבחור לחיות בגטו שלהם.
sharonbn כתב:glass man כתב:שרון מה תגיד על הנתון הזה? יצחק גולדקנופף מיהדות התורה לקח על עצמו ללכת לבדוק כמה מתנדבים שרצו להתנדב מיוזמתם נפסלו על ידי צהל ומצא חד משמעית! שמתוך 4000 שהיו להוטים לשרת ולתרום מכוחם ומזמנם נדחו 3300 פאקינג מתנדבים!
הלכתי ובדקתי את זה.
זה מה שגולדקנופף אמר בכנס בבני ברק ביוני 24
״למה אנחנו צריכים לראות ציוץ של חיים רמון ולפיו 4,000 חרדים ביקשו להתגייס מתחילת השנה, אבל 3,300 פסלתם. אתם לא רוצים אותנו, אתם לא צריכים אותנו, למה אתם כל כך נוגשׂים בנו״
ולזה אתה קורא ״לקח על עצמו ללכת לבדוק״![]()
אבל חוץ מזה, מישהוא באמת הלך ובאמת בדק את הטענה המקורית.
באמת כ-4,000 גברים נרשמו למסלול "שלב ב'" המיועד לציבור החרדי, למי שחצו את גיל הפטור מגיוס, 26, ומעוניינים להשתלב במערך המילואים אחרי טירונות קצרה.
ואכן גויסו למסלול שלב ב' פחות מ-1,000. כ3,000 נדחו
מי אלה ה4000 צדיקים?
כ-1,000 מגיעים מציבורים ציוניים ולא נחשבים חרדים, ועל כן "שלב ב'", על פי הגדרות המסלול, אינו מיועד להם.
כ-1,100 נוספים שהגיעו למסלול שלב ב' הם בגיל צעיר יותר מ-26, ובמענה לפנייתם להתגייס למסלול זה, בצה"ל השיבו כי אין אפשרות כזו – ועליהם לפנות ללשכת הגיוס ולקבל שיבוץ בשירות סדיר רגיל
כ-900 פונים הגיעו אחרי שבעבר קיבלו פטור משירות צבאי על רקע נפשי, ובמאמץ רב מנסים לבטל את הפטור, אך מדובר בהליך מסובך וממושך.
מה שיוצא זה שמתוך מי שפנה והיה מהאוכלוסיה המיועדת למסלול - כמעט כולם התקבלו לשירות.
MGS פרייק- אני לא היחיד בפורום שטען שאין לחרדים אנגלית, איך בן אדם שאין לו אנגלית כשיר לחיים המודרניים? אפילו אלה שיש להם אנגלית לא מצליחים להתברג בעבודות טובות, כבר כתבתי פה על חרדי מבריק שמבקש ממני טיפים, אותה חרדית שהזכרתי שיצאתי איתה? פעם אחרונה ממה ששמעתי מהמכרים המשותפים היא עובדת עד היום בעבודה פיזית כי אין איך להתקדם, אתה רוצה שאנשים בלי לימודי ליבה, שאין להם איך להתקדם בחיים יוכלו לשרת ולהועיל? על מי אנחנו עובדים אחי.
שרון כנראה שהחרדים היחידים שראית בחיים זה אותו מוכר דגים שהוא פתית שלג מיוחד במינו ועליו אתה מבסס את כל הדעות האלו.אני הסתובבתי עם חרדים בירושלים בפעם המליון, והם עדינים ומפוחדים אתה עושה להם "בוו" והם נבהלים. מדברים בקול נמוך מפחידים מעצמם ומהצל של עצמם, תגייס אותם הם היו שוקיסטים כל השירות אם הם חס וחלילה טפו טפו יקלעו לסיטואציה שנתקל בה שליט אני לא רוצה לדמיין איך זה ייגמר להם.ה
MGS פריק אומר שהמשתמט התל אביבי הוא איניבידואל שעושה מה שבא לו, איזה הנחות מטורפות פה לתל אביבים כי הם באים מהקליקה הנכונה ושייכים לקבוצה הנכונה ככה זה.כשזה נוח התל אביבי המשתמט הוא אינדיבידואל פתית שלג שמיצג את עצמו ואת דעותיו בלבד וכולם בתל אביב והסביבה מתנכרים לו ולתחושותיו, אבל שחרדי מצליח לשרת בצבא אין סיכוי בכלל שמדובר בפתית שלג שלא מעיד על כלל הציבור שלו. זה סטנדרט כפול.
glass man כתב:שרון כנראה שהחרדים היחידים שראית בחיים זה אותו מוכר דגים שהוא פתית שלג מיוחד במינו ועליו אתה מבסס את כל הדעות האלו.אני הסתובבתי עם חרדים בירושלים בפעם המליון, והם עדינים ומפוחדים אתה עושה להם "בוו" והם נבהלים. מדברים בקול נמוך מפחידים מעצמם ומהצל של עצמם, תגייס אותם הם היו שוקיסטים כל השירות אם הם חס וחלילה טפו טפו יקלעו לסיטואציה שנתקל בה שליט אני לא רוצה לדמיין איך זה ייגמר להם.ה
גם בכתבה שהבאת מצוינת סיבה נוספת למה לא גייסו את החרדים האלה שהם מתחת לגיל 26. היה לך נוח להתעלם מזה שהם בעלי משפחות יש בהם תלויים אתה לא יכול לשים אותם בסדיר עכשיו תהיה מציאותי... הם רוצים לתת מעצמם רעבים לתרום והעיפו אותם תסתכל לאמת הזו בעינים.
glass man כתב:
אני לא עושה לחרדים הנחה בגלל שהם חרדים, אני אומר לך שיש להם מוטבציה נמוכה מאוד לשרת כי הם מרגשים לא שייכים לחברה החילונית, והם לא מרגישים שייכים לחברה כי אין להם ליבה.
זה לא הוגן מנקודת המבט שלהם ש…….
glass man כתב:אבל אני לא טוען שזה גנטי נדב. אז איך זו גזענות ואיך אני גזען? אני לא טוען שיש להם CAP לאינטלגנציה שלהם ושזה גנטי ושהם מעבירים לילדים שלהם גנים שברירים או משהו דרווינסטי כזה.
אני אומר שמדרדרים את היכולת שלהם למטה בגלל התרבות שלהם.
הרבה מזרחים שעלו לפה לא ידעו אפילו לקרוא ולכתוב את השמות שלהם ואפילו התביישו לספר לקולטים שלהם שהם לא יודעים לקרוא ולכתוב... האם זה גזענות להגיד שאותו דור של מזרחים באו מתרבות שדרדרה את היכולת שלהם? ואם לא מה ההבדל בינם לבין חרדי ממוצע? אז החרדי יודע לקרוא לעומתם, אני אתן לו את זה but that about it.הם יודעים לקרוא אבל מזניחים המון דברים אחרים ויש להם פערים עצומים מהאדם המודרני. הם תקועים איפשהו בין היישוב הישן למאה ה17.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 0 אורחים