נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2025, 11:14

אוי קאז, אז עכשיו אתה מסכים שכל מה שמשנה הוא הפלטורמה כשזה נוח לך? אגב זה מאוד נכון אז אני שמח שאתה מתישר לעובדה הזאת, אם תקרא את הדוח של סוני תראה שהם מיחסים את רוב העליה בהכנסות למכירות של משחקי צד ג׳ על הפס5 וחלקית גם למכירות החומרה, כלומר אין דבר יותר חשוב מלהיות מחזיקת פלטפומה ולמשחקי צד א׳ אין כמעט שום משמעות מבחינת הכנסות (הם ליטרלי לא הוציאו אף משחק צד א׳ השנה חוץ מאשר אסטרו בוט שמכר 4 עותקים). הם קיימים כדי לחזק את הפלטפורמה, כמו שאני מנסה להסביר לך כבר חצי עשור.

הפס5 מוכרת השנה פחות טוב משנה שעברה, היה לה בוסט מכירות חזק ב-Q3 כנראה בגלל שהפרו יצאה והם מכרו 2-3 מליון יחידות ממנה, אבל Q3 של החגים הוא הרבעו היחיד שבו הפס5 מכרה יותר טוב מאשר בשנה המקבילה ואני בספק שב-Q4 סוני תמכור כמו בשנה שעברה כך שאם הייתי צריך לנחש, אם סוני חוזה 20.5 מליון יחידות, היא כנראה לא תעמוד ביעד.

כן, הפס5 מכניסה המון כסף. סוני יודעת להוציא הרבה יותר כסף פר בעל קונסולה לעומת דורות קודמים. ומבחינת מכירות הקונסולה, סוני לא הייתה בפוזיציה של היום מאז דור הפס2, אין לה שום תחרות. אם משהו רוצה לקנות קונסולה הוא יקנה אך ורק פלייסטיישן כי אין קונסולה אחרת. ועדין, בלי שום תחרות בשוק, הפס5 מצליחה לנצח כרגע לנצח רק את הפס1 והפס3. הפס5 הייתה אמורה להיות על גג העולם, היא מחזיקה את שוק הקונסולות בביצים, ועדין היא לא מנצחת את הקונסולות הכי מצליחות שלה. ואל תעשה gaslighting לגבי ה-X1, היא אולי חטפה מכה אנושה לעומת ה-360 בגלל השטויות של דון מטריק (שאגב אני בטוח שאתה מאוד אוהב, יש לכם חשיבה דומה) אבל ה-X1 מכרה הרבה יותר טוב מה-XSX גם בשנתיים הראשונות של השיגור וגם בתקופה המקבילה להיום. כשהדור הזה יגמר כנראה שה-X1 תמכור כמעט פי 2 מה-XSX.

ורק אנקדוטה, הפס5 נמכרת היום מתואם לאנפלציה לתקופת הפס4 ב-330$, הפס4 נמכרה בשנה החמישית שלה ב-300$, כלומר הפס5 והפס4 עולות אותו דבר. אולי הפס5 לא ירדה במחיר אבל היא נשארה במחיר זהה בזמן שהאנפלציה השתוללה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 פברואר 2025, 13:49

ואגב קאז, אתה יודע כמה סוני עשתה ב-Q3 הסופר רווחי הזה על משחקי צד א׳? 5.7% מההכנסות משחקים. כלומר משחקי צד ג׳ הכניסו 94.3% מהכסף ממשחקים. ורק בכדי לחדד, לא מדובר ב-5.7% מההכנסות של פלייסטיישן, מדובר ב-5.7% מההכנסות ממשחקים (כלומר משחקים פיזים + דיגיטלים + DLC). כשמכניסים לתמונה הכנסות מ-PS+ וחומרה ההכנסות ממשחקי צד א׳ נופלות ל-2.5%.

כמו שאני מנסה תמיד להסביר לך, ונראה שאולי זה מתחיל להשתרש (פחחחח, סתם, לא באמת, הרי אמרת את זה ללאסקין רק כי זה התיישר עם האג׳נדה שלך בויכוח) - מכירות עותקים של משחקי צד א׳ הוא עניין חסר משמעות. זאת הסיבה ששווה לפתח בלעדית לקונסולה שלך, זאת הסיבה ששווה לעשות משחקי דור הבא בלבד, זאת הסיבה שאין מה להשתולל עם משחקי GAAS על ימין ועל שמאל. ההכנסות מצד א׳ לא באמת משנות, מה שמשנה הוא להפוך את הפלטפורמה שלך להכי אטרקטיבית שאפשר, גם אם זה אומר שהמשחק ימכור 30% פחות כי לא תהיה גרסת פס4 או PC.

אז פעם הבאה שתגיד שנורא חכם להוציא משחקי צד א׳ לפלטפורמות אחרות בשביל להגדיל את ה-revenue, בבקשה תזכור שכל מה שצד א׳ של סוני מכניס ממכירות בכל הפלטפורמות יחדיו 2%~ מההכנסות של פלייסטיישן בזמן שהפלטפורמה מביאה להם 98%~ מההכנסות. עדיף להעלות את ההכנסות מהפלטפורמה ב-2% מאשר להכפיל את מכירות צד א׳. אם סוני הייתה מוכרת 2 מליון יותר מכשירי פס5, זה היה מרוויח להם משמעותית יותר כסף מאשר להוציא את המשחקים שלהם ל-PC וקרוס ג׳ן עם הפס4 יחדיו ויכול להיות שאפילו מליון יחידות היו מספיקות כדי להכניס יותר.

המטרה היא תמיד, אבל תמיד, למכור יותר קונסולות. שם הלחם והחמאה. הכנסות ממשחקי צד א׳? זה בונוס נחמד. משחק צד א׳ נמצאים שם כדי למכור את הקונסולה. ולכן המהלך של מיקרוסופט מטומטם, המהלך של שתי החברות להוציא קרוס ג׳ן מטומטם, המהלך של all in על GAAS מטומטם וגם להוציא את המשחקים שלך לפלטפורמות אחרות זה מטומטם. כל מהלך שסוני ומיקרוסופט עושות צריך לענות בחיוב על אחת משתי השאלות הללו:
1) האם זה ימכור יותר מכשירי פלייסטיישן?
2) האם זה יוצא יותר כסף מכל בעל מכשיר פלייסטיישן?

אם התשובה לשניים היא שלילית, אז לא לעשות את המהלך הזה. או לכל הפחות לוודא במליון אחוז שהוא לא יצור אפקט הפוך, כלומר יוריד את המכירות של פלייסטיישן או הכנסות פר משתמש שקנה כבר את הקונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2025, 21:18

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 23 פברואר 2025, 22:22

DrKeo כתב:אוי קאז, אז עכשיו אתה מסכים שכל מה שמשנה הוא הפלטורמה כשזה נוח לך? אגב זה מאוד נכון אז אני שמח שאתה מתישר לעובדה הזאת, אם תקרא את הדוח של סוני תראה שהם מיחסים את רוב העליה בהכנסות למכירות של משחקי צד ג׳ על הפס5 וחלקית גם למכירות החומרה, כלומר אין דבר יותר חשוב מלהיות מחזיקת פלטפומה ולמשחקי צד א׳ אין כמעט שום משמעות מבחינת הכנסות (הם ליטרלי לא הוציאו אף משחק צד א׳ השנה חוץ מאשר אסטרו בוט שמכר 4 עותקים). הם קיימים כדי לחזק את הפלטפורמה, כמו שאני מנסה להסביר לך כבר חצי עשור.

הפס5 מוכרת השנה פחות טוב משנה שעברה, היה לה בוסט מכירות חזק ב-Q3 כנראה בגלל שהפרו יצאה והם מכרו 2-3 מליון יחידות ממנה, אבל Q3 של החגים הוא הרבעו היחיד שבו הפס5 מכרה יותר טוב מאשר בשנה המקבילה ואני בספק שב-Q4 סוני תמכור כמו בשנה שעברה כך שאם הייתי צריך לנחש, אם סוני חוזה 20.5 מליון יחידות, היא כנראה לא תעמוד ביעד.

כן, הפס5 מכניסה המון כסף. סוני יודעת להוציא הרבה יותר כסף פר בעל קונסולה לעומת דורות קודמים. ומבחינת מכירות הקונסולה, סוני לא הייתה בפוזיציה של היום מאז דור הפס2, אין לה שום תחרות. אם משהו רוצה לקנות קונסולה הוא יקנה אך ורק פלייסטיישן כי אין קונסולה אחרת. ועדין, בלי שום תחרות בשוק, הפס5 מצליחה לנצח כרגע לנצח רק את הפס1 והפס3. הפס5 הייתה אמורה להיות על גג העולם, היא מחזיקה את שוק הקונסולות בביצים, ועדין היא לא מנצחת את הקונסולות הכי מצליחות שלה. ואל תעשה gaslighting לגבי ה-X1, היא אולי חטפה מכה אנושה לעומת ה-360 בגלל השטויות של דון מטריק (שאגב אני בטוח שאתה מאוד אוהב, יש לכם חשיבה דומה) אבל ה-X1 מכרה הרבה יותר טוב מה-XSX גם בשנתיים הראשונות של השיגור וגם בתקופה המקבילה להיום. כשהדור הזה יגמר כנראה שה-X1 תמכור כמעט פי 2 מה-XSX.

ורק אנקדוטה, הפס5 נמכרת היום מתואם לאנפלציה לתקופת הפס4 ב-330$, הפס4 נמכרה בשנה החמישית שלה ב-300$, כלומר הפס5 והפס4 עולות אותו דבר. אולי הפס5 לא ירדה במחיר אבל היא נשארה במחיר זהה בזמן שהאנפלציה השתוללה.

לא, אני פשוט ממחיש שגם מי שמחזיק בדיעה שרק הפלטפורמה משנה צריך לקרוא לילד בשמו: 2024 הייתה שנה מצויינת לפס5, ויותר טובה מכל שנה של פס4 במכירות חומרה.
אז או תגיד שאתה לא ברומטר, והליין-אפ של סוני כן היה מצויין לקהל הרחב; או שתגיד שמשחקי צד א' לא כאלה חשובים כמו שתיארת לעצמך. אבל בטח תמצא עוד ספין במקום לאתגר את ההנחות עבודה שלך.

הפס5 צוואר עם צוואר עם הפס4 למרות שכל הנסיבות משחקות לרעתה. להגיד 'היא הייתה צריכה למכור הרבה יותר' זה עוד אחד מהספינים כדי למצוא את השלילי ולהימנע מלהודות בפספוסים.

הפס5 התחרת עם הסוויץ' בשיאה. אתה לא עושה fact checking בסיסי.
הפס5 יצאה בנובמבר 2020. ברבעון הזה של עד סוף דצמבר 2020, הסוויץ' מכרה 11.57 מיליון קונסולות - Q3 הכי טוב של הקונסולה בחייה.
ברבעון של סוף מרץ 2021, הסוויץ' מכרה 4.73 מיליון קונסולות - ה Q4 הכי טוב של הקונסולה בחייה.

כלומר בדיוק בזמן הפס5 מנסה למצוא את אחזיתה בשוק, הסוויץ' מפציצה. בשנה הפיננסית שנגמרה במרץ 2021, הסוויץ' מכרה 28.83 מיליון קונסונולת - השנה הפיננסית הכי טובה של הסוויץ'..
ומה קרה בשנה הפיננסית שלאחריה, כאשר הפס5 נמצאת בכשנה וחצי הראשונות שלה בשוק?
הסוויץ' מוכרת 23.06 מיליון קונסולות - השנה הפיננסית השנייה בטיבה של הסוויץ'.

אבל בטח יש לך ספין גם לזה.

----

כמו שהזכרתי בדיון האחר, יצא NPD של חודש ינואר. מתוכו עולה שאינדיאנה ג'ונס כישלון מהדהד. אחרי שבצדמבר הגיע למקום 14, בינואר המשחק לא הצליח להתברג לטופ 20. וגם לטופ 10 ב XBOX הוא לא נכנס. כישלון בקנה מידה קומי.

זה גזר הדין שקיאו רוצה לגזור על כל משחקי מיקרוסופט (יותר גרוע, כי גם לא תהיה גרסת מחשב בשיגור) רק כדי לשמור על 'קדושת' הבלעדיות, למרות שהמספרים כבר מזמן מראים שהמשחקים לא מזיזים קונסולות באופן שראוי לדבר עליו.

הדבר הנכון ביותר לכל המעורבים במקרה הזה היה לדחות את גרסת ה XBOX ולשחרר את המשחק במקביל לפס5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2025, 00:30

הסוויץ׳ בשיאה? על מה אתה מדבר? הסוויץ׳ הייתה בשיאה לפני שנים, זאת הסיבה שהיורשת יוצאת עוד כמה חודשים. הפס5 הקונסולה הכי גרועה של סוני, ובו בזמן היא הקונסולה היחידה בשוק. מזל טוב לסוני שהיא לבד בשוק, מזל רע לנו השחקנים.

ועל מה אתה מדבר לעזאזל? אינדיאנה ג׳ונס יצא גם בסטים שכל. כשמשחק אקסבוקס מוכר נהדר אז מתעלמים וכשהוא נכשל זה כי הוא צריך לצאת לפס5? נו באמת, רמה נמוכה. יש לך לוגיקה של כיתה ג׳. הxsx הופכת לרעל מכירות, ההכנסות של אקסבוקס מתכווצות, נכשלת.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 24 פברואר 2025, 21:44

DrKeo כתב:הסוויץ׳ בשיאה? על מה אתה מדבר? הסוויץ׳ הייתה בשיאה לפני שנים, זאת הסיבה שהיורשת יוצאת עוד כמה חודשים. הפס5 הקונסולה הכי גרועה של סוני, ובו בזמן היא הקונסולה היחידה בשוק. מזל טוב לסוני שהיא לבד בשוק, מזל רע לנו השחקנים.

ועל מה אתה מדבר לעזאזל? אינדיאנה ג׳ונס יצא גם בסטים שכל. כשמשחק אקסבוקס מוכר נהדר אז מתעלמים וכשהוא נכשל זה כי הוא צריך לצאת לפס5? נו באמת, רמה נמוכה. יש לך לוגיקה של כיתה ג׳. הxsx הופכת לרעל מכירות, ההכנסות של אקסבוקס מתכווצות, נכשלת.

על מה אני מדבר? כתבתי על מה אני מדבר. בניגוד אליך אני הלכתי לראות את הנתונים ולא יריתי אמירות ללא כיסוי.
בשנה וחצי הראשונות בחייה של הפס5, בנוסף לכל האתגרים שהיא עמדה בפניה, היא גם התחרתה מול הסוויץ' שבאותו פרק זמן מכרה את הכמות הכי גדולה של קונסולות בכל שנות חייה.

'כשמשחק אקסבוקס מוכר נהדר' - זה לא קורה בדור הזה. אולי רק פורצה הורייזון וסטארפילד בעירבון מוגבל.

כן, IJ נכשל גם בסטים. כנראה שבאמת דצמבר זה בחירה רעה לשחרר משחק AAA. אני לא יודע איזה מדדים היו למיקרוסופט אבל אני בספק שהם יכלו לפספס בכל כך הרבה.
אינדיאנה ג'ונס היה צריך להידחות ולצאת ב 2025 במקביל גם לפס5.

ההתעקשות שלך = גזר דין מוות למשחקי צד א'. המשחקים האלה מפסידים כסף. האולפנים בסכנת קיצוצים. אתה רואה את המשחקים מתנפצים על שובר הגלים ומוחא כפיים.
הדבר הנכון, החכם והכלכלי שיש לעשות פה הוא להביא את המשחקים לפס5 כמה שיותר מהר. למשחקים האלה אין סיכוי להצליח על הדור הנוכחי של הקונסולה של מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2025, 12:09

הפס5 לא תחרותית מול הסוויצ׳, הסוויצ׳ קונסולה שמוכרת הרבה יותר טוב מהפס5 ובסוף הדור יהיו עשרות מליוני מכשירי סוויצ׳ יותר מאשר הפס5. הסוויצ׳ בערבי ימיה, כולם מחכים כבר ליורשת.

ואם אינדיאנה ג׳ונס נכשל בכל מקום, אז מה אתה מזיין עליו את השכל? ברור לך שההצלחה או כישלון שלו לא קשורים ל-GP בשום צורה, גם ב-GP הוא לא הצליח ויש לשירות הזה עשרות מליוני מנויים. אינדיאנה ג׳ונס נכשל כי לא מספקי אנשים רצו לשחק בו, או שהוא לא מושך מספיק או שהוא לא שווק מספיק. אין קשר ל-GP. הבעיות הקשות עם GP לא קשורות למכירות של אינדיאנה ג׳ונס בסטים אלה למכירות שלו לשחקנים שיש להם אקסבוקס, ואם אתה חושב שהפס5 תהיה איזה חבל הצלה, אני מצטער לאכזב אותך. אם שחקני GP במחשב ובאקסבוקס לא התעניינו בו ואם שחקני סטים לא התעניינו בו, כנראה שגם שחקני הפס5 לא יתעניינו בו. אני בטוח שמיקרוסופט תשמח לעשות עוד כמה מליוני דולרים מגרסת הפס5 ועל הדרך להשמיד את עסק הקונסולות שלהם.

הלוגיקה שלך כל כך שבורה, כל כך טפשית. הרי ברור לך כבר שמכירות של משחקי צד א׳ לא משנות מבחינת הכנסות אלה הפלטפורמה, כבר כתבת את זה בעצמך, כבר הודת בזה. אתה סתם טרול שממשיך להגיד אותו דבר שוב ושוב אפילו שהודת כבר שהפלטפורמה משנה יותר מהכנסות של משחקי צד א׳. אז למה אתה ממשיך עם השטויות האלה? כדי להטריל את הפורום?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2025, 21:11

אורי 1+ 2 מכרו 15 מליון עותקים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 21:45

Split fiction חצה את המליון יחידות תוך 48 שעות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מרץ 2025, 09:37

DrKeo כתב:אורי 1+ 2 מכרו 15 מליון עותקים.

איזה יופי. מגיע להם. מקווה שזה לא כולל שחקני GP.
ו-NO REST FOR THE WICKED מקבל עדכון ממש פקיף שמשנה המון דברים בסיסיים במשחק, ומוסיף מלא ענייני QOL, ששוב גורם לי לתהות - איך אנשים אשכרה משחקים בEARLY ACCESS??

לגבי SPLIT FICTION - אפילו עוד יותר מגיע להם. לצערי לא היה לי זמן לשחק בו עדיין אבל כל ערב אני מתבאס שזה לא קורה... בתקווה בסופ"ש הזה אחרוש עליו, אני באמת לא יכול לחכות, IT TAKES TWO היה מדהים ומגוון, בהפרש גדול הקו-אופ הכי טוב ששיחקתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 14:10

Laskin כתב:איזה יופי. מגיע להם. מקווה שזה לא כולל שחקני GP.
ו-NO REST FOR THE WICKED מקבל עדכון ממש פקיף שמשנה המון דברים בסיסיים במשחק, ומוסיף מלא ענייני QOL, ששוב גורם לי לתהות - איך אנשים אשכרה משחקים בEARLY ACCESS??

לגבי SPLIT FICTION - אפילו עוד יותר מגיע להם. לצערי לא היה לי זמן לשחק בו עדיין אבל כל ערב אני מתבאס שזה לא קורה... בתקווה בסופ"ש הזה אחרוש עליו, אני באמת לא יכול לחכות, IT TAKES TWO היה מדהים ומגוון, בהפרש גדול הקו-אופ הכי טוב ששיחקתי.

זה עותקים, לא מספר שחקנים, כלומר אורי 1+2 מכרו למרות GP מעל ל-15 מליון עותקים. אל תשכח שהמשחק כבר נמצא בכל מקום, כולל הוויצ׳. וכן, לגמרי מגיע ל-split fiction, לפחות על פי המשחקים הקודמים של פארס. מזל שתקפנו את לבנון ב-82 והוא נאלץ לברוח לשוודיה :idea:

ובנוגע ל-NRFTW, אני חולם לשחק במשחק הזה כבר. אבל אני עוקב אחרי הבמאי שלו והם פאקינג הופכים את כל המשחק על הראש פעם בכמה חודשים. לא מתקרב אליו כל עוד הוא ב-EA. נראה שהם לומדים המון והתוצר הסופי יהיה מדהים, אבל אני מתכנן לשחק בתוצר הסופי בלבד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מרץ 2025, 14:17

הוא עזב ב-87, ואני די בטוח שזה יותר קשור לעובדה שהמדינה הייתה במלחמת אזרחים ופחות אלינו, אבל מעניין באמת מה דעתו עלינו… מצד שני אני לא באמת רוצה לדעת, נראה לי. בינתיים לא אקח קרדיט על הסיבה שעזבו :)

לגבי NRFTW - כנ״ל. הוא אחד המצופים ביותר שלי. אבל אני אף פעם לא משחק בEA, בדיוק מהסיבה הזו. זה לגמרי להיות אלפא טסטר. לא תודה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מרץ 2025, 14:39

אחרי ה-VGA גגלתי ג׳וסף פארס וישראל ולא מצאתי אפילו תוצאה אחת. לא נראה שהוא עושה הצהרות פוליטיות, רק הצהרות ממש קיצוניות על תעשיות הסרטים והמשחקים :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מרץ 2025, 15:34

NRFTW הוא גם אחד הכי מצופים שלי :-) דיאבלו לייק, עם עלילה אפלה ומושקעת? במקום הממבו ג'מבו שיש בדיאבלו בדרך כלל? להיט.גם אני לא מצליח להבין איך אנשים מוכנים לשחק משחקים כאלה בEA מימלא, משחק שכולו גיימפלי זה פסדר גמור לשחק בEA אבל משחק שיש בו עלילה מושקעת? למה אנשים מתחילים לשחק משחק עלילתי לוקחים הפסקה בEA ? עד שיוצא העדכון העלילתי הבא אתה כבר מנותק רגשית מהעלילה, אנשים בלי דחיית סיפוקים :-)

לגבי Split fiction ... מטורף פשוט מטורף לאן המפתח הזה ממשחק קטן ונשכח כמו two sons להפקות כאלה... לצערי אף פעם לא יוצא לי להגיע למשחקים שלו לא תמיד יש לאנשים חשק להצטרף למשחקים כאלה, אז אם מישהו פה רוצה לעשות רייפלי ביחד אחרי שאתם משחקים את זה עם האישה/השותפים הקבועים שלכם, שלחו הודעה מתי שבא לכם ונשחק ביחד :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 מרץ 2025, 19:54

את brothers אתה יכול וגם כדאי לשחק לבד
שיחקתי בו עם הילדים וזה הרבה פחות כיף ומוריד את הייחודיות שלו

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 מרץ 2025, 22:39

תמשיכו לא להבין משחקי EA ותמשיכו לפספס עשרות מיליונים של מכירות...

אף מילה שבשבוע ההשקה של Wilds בארה"ב, גרסת המחשב היא הגרסה שהכניסה הכי הרבה כסף? פשוט מדהים מה שקורה עם הצמיחה במחשב. על אחת כמה וכמה באחד המשחקים התובעניים ביותר שיש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מרץ 2025, 17:39

אם גם ככה בסוף אנשים יקנו את המוצר הסופי - לא מתפספסים פה מכירות, ולהפך - משחקי EA נמכרים במחיר זול יותר, לפעמים בהרבה מהמשחק הסופי, כך שאולי הם דווקא מפסידים מיליונים רבים בתמורה לפידבק משפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים ממה שיגיע בסוף.

לגבי Wilds - כל הכבוד להם, שמח שגירסת המחשב מוצלחת, רק חבל שהיא גם הגירסה הכי פחות מושקעת ממה שראיתי, בהיבט הטכני, הייתי שמח עוד יותר אם דווקא היו יותר אנשים שמבקשים החזר בעקבות המצב הטכני, כדי שחברות יבינו שהן חייבות להשקיע בשחקני המחשב יותר. מגיע לנו יותר טוב.

אגב, Hazelight הכריזו על 2 מליון עותקים בשבוע הראשון של Split Fiction. איזה כיף. וצריך לזכור שכדי לשחק בו אונליין עם חבר לא צריך לרכוש את המשחק. לדעתי זו אסטרטגיה משונה קצת, כמו גם העובדה שהמשחק רק 50 דולר, אבל שימשיכו כך, אם הם חושבים שזה טוב… לדעתי הם בשלב שהם יכולים לבקש יותר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 מרץ 2025, 11:08

Laskin כתב:אם גם ככה בסוף אנשים יקנו את המוצר הסופי - לא מתפספסים פה מכירות, ולהפך - משחקי EA נמכרים במחיר זול יותר, לפעמים בהרבה מהמשחק הסופי, כך שאולי הם דווקא מפסידים מיליונים רבים בתמורה לפידבק משפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים ממה שיגיע בסוף.

באותו ההגיון אתה יכול להגיד שמשחקים מפסידים מיליונים שהם לא מוכרים רק גרסת דלוקס.

משחקי EA נהפכים למשחקים שמוכרים טוב ב 1.0 גם בזכות כל הפידבק שהם מקבלים בתקופת ה EA. שחרור ב EA מאפשר לאולפנים קטנים למעשה playtesting בהיקפים גדולים, הבנה אם למשחק יש שוק והכוונה במה להתמקד הלאה.

אני לא יכול להדגיש מספיק כמה מביך ופרמיטיבי זה לתאר EA כ 'שפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים'.
כמו להגיד שסרטי קומיקס זה לחנונים בלבד.

וכמובן שהאירוניה היא בשחקים כאשר כבר שנים זה ידוע שמי שקונה משחקים day1 לא מקבל מוצר מוגמר, ושעדיף לחכות כמה חודשים של עדכונים.
אז אם כבר 'שפני ניסיון', זה הרבה יותר תקף למשחקי AAA במחיר מלא ולא למשחקי EA במחיר מוזל שמראש אומרים לך שאתה מקבל משחק WIP.

outlaws, וויילדס, אנדרומדה, פלייט סימולטור 2024, ספיידרמן 2 למחשב, סטוקר 2 ועוד.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 מרץ 2025, 11:30

DrKeo כתב:הפס5 לא תחרותית מול הסוויצ׳, הסוויצ׳ קונסולה שמוכרת הרבה יותר טוב מהפס5 ובסוף הדור יהיו עשרות מליוני מכשירי סוויצ׳ יותר מאשר הפס5. הסוויצ׳ בערבי ימיה, כולם מחכים כבר ליורשת.

ואם אינדיאנה ג׳ונס נכשל בכל מקום, אז מה אתה מזיין עליו את השכל? ברור לך שההצלחה או כישלון שלו לא קשורים ל-GP בשום צורה, גם ב-GP הוא לא הצליח ויש לשירות הזה עשרות מליוני מנויים. אינדיאנה ג׳ונס נכשל כי לא מספקי אנשים רצו לשחק בו, או שהוא לא מושך מספיק או שהוא לא שווק מספיק. אין קשר ל-GP. הבעיות הקשות עם GP לא קשורות למכירות של אינדיאנה ג׳ונס בסטים אלה למכירות שלו לשחקנים שיש להם אקסבוקס, ואם אתה חושב שהפס5 תהיה איזה חבל הצלה, אני מצטער לאכזב אותך. אם שחקני GP במחשב ובאקסבוקס לא התעניינו בו ואם שחקני סטים לא התעניינו בו, כנראה שגם שחקני הפס5 לא יתעניינו בו. אני בטוח שמיקרוסופט תשמח לעשות עוד כמה מליוני דולרים מגרסת הפס5 ועל הדרך להשמיד את עסק הקונסולות שלהם.

הלוגיקה שלך כל כך שבורה, כל כך טפשית. הרי ברור לך כבר שמכירות של משחקי צד א׳ לא משנות מבחינת הכנסות אלה הפלטפורמה, כבר כתבת את זה בעצמך, כבר הודת בזה. אתה סתם טרול שממשיך להגיד אותו דבר שוב ושוב אפילו שהודת כבר שהפלטפורמה משנה יותר מהכנסות של משחקי צד א׳. אז למה אתה ממשיך עם השטויות האלה? כדי להטריל את הפורום?

הבנת הנקרא שלך על הפנים. הפס5 התחרתה ראש בראש עם הסוויץ'. ההוכחה היא בנתונים שהבאתי שהסוויץ' מכרה הכי טוב בזמן שהפס5 הייתה ב12-18 חודשים הראשונים שלה בשוק. כלומר, הפס5 שוגרה וניסתה להתבסס בשוק בדיוק באותו זמן שמכירות החומרה של הסוויץ' היו בשיאם.

בוודאי ש GP תורם לכישלון של משחקי XBOX, כולל אינדיאנה ג'ונס. עדיף למכור 2 מיליון עותקים ישירות מאשר שבמשחק שלך 'ישחקו' 4 מיליון משתמשים.

לא 'הודיתי' בכלום, שוב כשל הבנת הנקרא. אפילו כתבתי:
"לא, אני פשוט ממחיש שגם מי שמחזיק בדיעה שרק הפלטפורמה משנה צריך לקרוא לילד בשמו: 2024 הייתה שנה מצויינת לפס5, ויותר טובה מכל שנה של פס4 במכירות חומרה."

האם אתה מתכוון לפרגן לסוני ולהגיד להם 'שאפו' על שנת 2024 מצויינת בדיוק בפרמטר הצלחת הפלטפורמה הכה מקודש לך? פרמטר ש ב 2024 הצליח יותר מכל שנה בדור הפס4?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מרץ 2025, 17:36

Hypno כתב:
Laskin כתב:אם גם ככה בסוף אנשים יקנו את המוצר הסופי - לא מתפספסים פה מכירות, ולהפך - משחקי EA נמכרים במחיר זול יותר, לפעמים בהרבה מהמשחק הסופי, כך שאולי הם דווקא מפסידים מיליונים רבים בתמורה לפידבק משפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים ממה שיגיע בסוף.

באותו ההגיון אתה יכול להגיד שמשחקים מפסידים מיליונים שהם לא מוכרים רק גרסת דלוקס.

משחקי EA נהפכים למשחקים שמוכרים טוב ב 1.0 גם בזכות כל הפידבק שהם מקבלים בתקופת ה EA. שחרור ב EA מאפשר לאולפנים קטנים למעשה playtesting בהיקפים גדולים, הבנה אם למשחק יש שוק והכוונה במה להתמקד הלאה.

אני לא יכול להדגיש מספיק כמה מביך ופרמיטיבי זה לתאר EA כ 'שפני נסיון שמוכנים לשחק במשחק נכה משמעותית ומלא בבאגים'.
כמו להגיד שסרטי קומיקס זה לחנונים בלבד.

וכמובן שהאירוניה היא בשחקים כאשר כבר שנים זה ידוע שמי שקונה משחקים day1 לא מקבל מוצר מוגמר, ושעדיף לחכות כמה חודשים של עדכונים.
אז אם כבר 'שפני ניסיון', זה הרבה יותר תקף למשחקי AAA במחיר מלא ולא למשחקי EA במחיר מוזל שמראש אומרים לך שאתה מקבל משחק WIP.

outlaws, וויילדס, אנדרומדה, פלייט סימולטור 2024, ספיידרמן 2 למחשב, סטוקר 2 ועוד.

לא כל כך אכפת לי מה אתה מחשיב כ״מביך״, וברור לי שEA נותן להם אפשרות ליצור משחק טוב יותר, מהזווית של המפתח - זה ווין ווין, הם גם מקבלים כסף וגם חוסכים את עלויות הפידבק שהיו אמורים לשלם עליו על ידי בודקים מקצועיים. אבל מהזווית של הגיימרים? מה הם מקבלים? מוצר נחות, מלא באגים ונתון לאלפי שינויים, במקום לקבל משחק ביום היציאה שלו במצב טוב בהרבה.
ואני מסכים איתך - הרבה פעמים מוצר עדיין לא מספיק גמור ונקי ביום היציאה הרשמי שלו, ולכן אני לא רוכש משחקים מראש וממתין לראות אם גירסת המחשב/קונסולה במצב מספיק טוב לפי הביקורות והפידבק שאני רואה באינטרנט. אבל מה הטיעון שלך פה בדיוק? שזה ממש חכם לרכוש בEA כי לפעמים משחק מלא בבאגים גם ביום השיגור? לרכוש משחק ב-EA זה מטומטם בהרבה מלרכוש משחק בpre order, כי אתה אשכרה מסכים לקבל בידיעה ובוודאות מוחלטת - משחק לא גמור עם מלא באגים. למה שמישהו יעשה זאת? זה מוזר בעיניי. מאוד. בחינם זה משהו אחר, ע״ע הדוגמא שלך לפורטנייט.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 מרץ 2025, 19:30

כשאתה קונה משחק EA הכל נמצא על השולחן.
כשאתה קונה משחק ב 70-80-90 דולר ומקבל מוצר לא שלם שצריך עוד חודשים של עדכונים זה לשים פס על סקטור השחקנים הכי חשוב שלך. ואחרי שהעדכונים האלה מגיעים, המשחק מקבל סייל ראשון, ויוצא שהתומכים הכי גדולים של המשחק מקבלים זובור.
כי אפשר ל'סחוט' אותם כי הם רוצים לשחק את המשחק DAY1 ואפשר גם למכור להם גרסה יותר יקרה כדי שיקבלו גישה למשחק כמה ימים לפני -- ואז שהם ישחקו בגרסה אפילו יותר גרועה של המשחק כי גם אין להם את ה day 1 patch :lol:

ותפסיק לדבר על באגים של משחקי EA כאילו זה מגיפה (ומאיפה לך? אתה לא משחק). הבאגים במשחקי AAA בשיגור נפוצים במידה דומה, ויותר חמורים (כי זה משחק מחיר מלא ע"י צוותים ענקיים). עייך ערך ג'די סורבייבור.

תמשיך לתהות לעצמך שזה מוזר, בנתיים עשרות של מיליונים נהנים מהמשחקים האלה כי מסתבר ש core gameplay טוב 'מנצח' את הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מרץ 2025, 22:59

כשמשחק יוצא - אתה יכול לקרוא מה המצב הטכני שלו, אז גם שם הקלפים על השולחן. מי שקונה ביותר כסף רק כדי לשחק כמה ימים קודם - גם כן מודע לזה (והוא טמבל בעיניי).
אני לא צריך לשחק כדי לדעת מה המצב הטכני של משחקים בEA בדיוק כמו במשחקים שיוצאים שאני עוד לא שיחקתי בהם - אני קורא ורואה תוכן בנושא.
לטעון שהמצב הטכני של משחקי AAA ביום ההשקה חמור יותר ממשחקי EA זו בדיחה.

אני בהחלט אמשיך שלא להבין את התופעה, ואנשים ימשיכו לעבוד אצל חברות כאלפא טסטרס כשהם משלמים לחברות האלה במקום שזה יהיה הפוך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 מרץ 2025, 14:05

Laskin כתב:אגב, Hazelight הכריזו על 2 מליון עותקים בשבוע הראשון של Split Fiction. איזה כיף. וצריך לזכור שכדי לשחק בו אונליין עם חבר לא צריך לרכוש את המשחק. לדעתי זו אסטרטגיה משונה קצת, כמו גם העובדה שהמשחק רק 50 דולר, אבל שימשיכו כך, אם הם חושבים שזה טוב… לדעתי הם בשלב שהם יכולים לבקש יותר.

It takes two מכר באסטרטגיה הזאת יותר מ-20 מליון עותקים. אם היא עבדה אז, אין סיבה לשנות.

Hypno כתב:
הבנת הנקרא שלך על הפנים. הפס5 התחרתה ראש בראש עם הסוויץ'. ההוכחה היא בנתונים שהבאתי שהסוויץ' מכרה הכי טוב בזמן שהפס5 הייתה ב12-18 חודשים הראשונים שלה בשוק. כלומר, הפס5 שוגרה וניסתה להתבסס בשוק בדיוק באותו זמן שמכירות החומרה של הסוויץ' היו בשיאם.

בוודאי ש GP תורם לכישלון של משחקי XBOX, כולל אינדיאנה ג'ונס. עדיף למכור 2 מיליון עותקים ישירות מאשר שבמשחק שלך 'ישחקו' 4 מיליון משתמשים.

לא 'הודיתי' בכלום, שוב כשל הבנת הנקרא. אפילו כתבתי:
"לא, אני פשוט ממחיש שגם מי שמחזיק בדיעה שרק הפלטפורמה משנה צריך לקרוא לילד בשמו: 2024 הייתה שנה מצויינת לפס5, ויותר טובה מכל שנה של פס4 במכירות חומרה."

האם אתה מתכוון לפרגן לסוני ולהגיד להם 'שאפו' על שנת 2024 מצויינת בדיוק בפרמטר הצלחת הפלטפורמה הכה מקודש לך? פרמטר ש ב 2024 הצליח יותר מכל שנה בדור הפס4?

קאז יא חתיכת שקרן, מצטט הודעה אחרת בנסיון פתטי לעבוד על כולם?
Hypno כתב:כמו שקיאו אמר על XBOX, הדבר הכי חשוב הוא הפלטפורמה, והפלטפורמה במצב מעוולה.

אין שום בעיה בהבנת הנקרא שלי, יש רק בעיה באוסף הבבל״ת שאתה שופך פה פעם בכמה ימים שאפילו אתה לא זוכר מה פלטת. יום חדש, עץ חדש לטפס עליו (ולא לזכור שטפסת עליו). סופסוף הסכמת שהפלטפורמה היא הדבר הכי חשוב (משהו שצריך 3 תאי מוח פעילים כדי להבין אותו) ועכשיו אתה מכחיש את זה? חבוב, זה שחור על גבי לבן, דפדף הלאה שקרן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 מרץ 2025, 09:23

Laskin כתב:כשמשחק יוצא - אתה יכול לקרוא מה המצב הטכני שלו, אז גם שם הקלפים על השולחן. מי שקונה ביותר כסף רק כדי לשחק כמה ימים קודם - גם כן מודע לזה (והוא טמבל בעיניי).
אני לא צריך לשחק כדי לדעת מה המצב הטכני של משחקים בEA בדיוק כמו במשחקים שיוצאים שאני עוד לא שיחקתי בהם - אני קורא ורואה תוכן בנושא.
לטעון שהמצב הטכני של משחקי AAA ביום ההשקה חמור יותר ממשחקי EA זו בדיחה.

אני בהחלט אמשיך שלא להבין את התופעה, ואנשים ימשיכו לעבוד אצל חברות כאלפא טסטרס כשהם משלמים לחברות האלה במקום שזה יהיה הפוך.

תג מחיר של 60+ דולר מגיע עם ההבנה והציפייה שהמשחק נמצא במצב טכני מסויים ועם רמת פוליש מסויימת. המצב שאתה מתאר שאנשים צריכים לחכות לדיווחים וניתוחים כדי לדעת אם מפיצת-ענק מוכרת להם משחק לא אפוי, ואם הם נדפקו שקנו אותו DAY1, ואם צריך לשקול ריפאנד - זה מצב שבור.

אין פה שום השוואה בכלל למשחקי WIP שנמכרים במחיר WIP שאומרים על עצמם שהם משחקי WIP ושנותנים הערכת זמן להגעה לגרסת 1.0.

כן, המצב הטכני של משחקי AAA חמור יותר כבר מעצם העובדה שהם משחקי מחיר מלא 'גמורים' ממפתחות ענק. כל דוגמה שאתה יכול לתת למשחק EA ששוגר במצב רעוע מתגמדת לנוכח משחקי ה AAA ששוגרו במצב רע, במחירים הגבוהים זה דורות, ועם ה 'seal of approval' של מחזיקות קונסולה ענקיות.

סייברפאנק, ג'די סורבייבור, פולאאוט 4, וויילדס, FSMS, outlaws והרשימה מתארכת. בלתי אפשרי להתרעם על משחקי EA יותר מאשר על משחקי AAA.

עדיף לשלם 20 דולר כדי להיות אלפא טסטר מאשר לשלם 80 דולר להיות בטא טסטר.
תמשיך לא להבין משחקי EA ולהיות אטום לנפחם בתעשייה, ותמשיך מהזווית העסקית לפספס רכיב הכנסה של מאות מיליונים.

DrKeo כתב:
קאז יא חתיכת שקרן, מצטט הודעה אחרת בנסיון פתטי לעבוד על כולם?
Hypno כתב:כמו שקיאו אמר על XBOX, הדבר הכי חשוב הוא הפלטפורמה, והפלטפורמה במצב מעוולה.

אין שום בעיה בהבנת הנקרא שלי, יש רק בעיה באוסף הבבל״ת שאתה שופך פה פעם בכמה ימים שאפילו אתה לא זוכר מה פלטת. יום חדש, עץ חדש לטפס עליו (ולא לזכור שטפסת עליו). סופסוף הסכמת שהפלטפורמה היא הדבר הכי חשוב (משהו שצריך 3 תאי מוח פעילים כדי להבין אותו) ועכשיו אתה מכחיש את זה? חבוב, זה שחור על גבי לבן, דפדף הלאה שקרן.

יש בעיה בהבנת הנקרא שלך. הבאתי נתון ועשיתי לו commentary דרך תפיסה מסויימת (במקרה הזה שלך). אין זה אומר שאימצתי את התפיסה הזו, יישרתי קו או 'הודיתי' שזו גם התפיסה שלי.

לפי התפיסה שלך, מטרתם העיקרית, אם לא היחידה, של המשחקים שמחזיקת פלטפורמה מוציאה לקונסולה היא לחזק את הקונסולה ואת הפלטפורמה.
הנתון הראשי לחיזוק קונסולה היא מכירות חומרה.
הפס5 מכרה ב 2024 יותר יחידות חומרה מכל שנה קלנדרית בדור הפס4.
לפי כך, לתפיסתך שלך, הליין-אפ של 2024 עשה אחלה עבודה.

אז האם אתה מתכוון לפרגן לסוני על ההישג והליין-אפ שהעמידו שתרם להישג? האם ברצונך לשנות את עמדתך כלפי טיב הליין-אפ של 2024 שסיפק את הסחורה בדיוק במדד שבו אתה מעריך טיב ליין-אפ של קונסולה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 מרץ 2025, 13:28

כשאנשים משלמים על משהו מחיר מלא - הם יודעים שיקבלו את מה שנהוג וידוע לגביהם, ומה שנהוג וידוע על משחקים ב-20 שנים האחרונות - זה שיש יותר באגים ביום ההשקה, מאשר חודשים אחרי ההשקה, אז זה מה שהם יודעים שהם מקבלים.
מקרים של משחק ״שבור״ עד כדי רמת הריפאנד הם נדירים מאוד, וזה אכן מצב רע, ולכן - לא קונים משחק לפני שמבררים את המצב הטכני שלו. כולם יודעים את זה, יש הרבה שעדיין פועלים מתוך אימפולסיביות, זה לא חכם. לא הייתי קונה מכונית ביום ההשקה לפני שאני קורא ביקורות, לא הייתי הולך למסעדה או סרט או כמעט כל דבר אחר, מעל 10-20 שח, וזה נכון גם לגבי משחק ב-250-300 ש״ח.
ברוכים הבאים למאה ה-21, ועידן האינטרנט. כיף פה.
אני מסכים שאי אפשר לבוא ולהתלונן על משחקי EA כי *בהגדרה שלהם הם משחקים שבורים* וזו בדיוק הטענה שלי - למה שאקנה משהו כזה? אתה חושב שזו תפיסה מיושנת אבל אתה מסכים איתי, אז תחליט.
אם תטען ששווה לשלם 20 דולר על משחק של 30 דולר כדי לחסוך את ההפרש ולחכות ולא לשחק בו עד שהוא יוצא ואז לחכות עוד כמה חודשים עד שהמצב הטכני יהיה טוב יותר - אז סבבה, אולי אני מסכים שזו צרכנות סבירה, למרות שאני אישית חושב שזה לא נכון כי אתה לוקח פה הימור על משחק שאולי בסוף עדיין יהיה מלא באגים ומלא תוכן שהובטח שלא קונים וכו. אבל לשחק בו בידיעה שהוא שבור, חסר מלא תוכן ונחות מכל בחינה אפשרית מאיך שהוא יהיה בעתיד בהפרש עצום? זה בעיניי מטומטם.
מלא משחקי “WIP” האלה נמכרים בדרך כלל באיזה 20 אחוז הנחה מהמחיר הסופי שיהיה להם, זה ממש לא שווה את המחיר של לקבל 20% מהמשחק עד שהוא יוצא ברוב המקרים, בעיניי כמובן.

צרכנות חכמה בעיניי בגיימינג היא לא לרכוש שום דבר מראש, להמתין עד שהמשחק יוצא ולוודא שהוא במצב טכני טוב ומתאים לחומרה שאתה מתכוון להריץ אותו עליה - ורק אז לרכוש.
פשוט, לא?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים