DrKeo כתב:idan כתב:סביר להניח שהרימייק של פפ9 יהיה בתורות. אני חושב שזה גם ראוי, הוא הרי היה מחווה של סקאגוצ'י למשחקי פפ הישנים. זה גם מתאים לסטייל הקלאסי שלו.
אבל פיינל פנטזי יכול להיות כל דבר שהבמאי שלו מחליט שהוא יהיה. יש להם כמה צוותים, וכמה שמות שיכולים לקבל תפקיד במאי למשחק ראשי בסדרה, אז הכל תמיד פתוח. ואם פפ יכול להיות שילוב של DMC - gow ו asura wrath, הוא יכול להיות כל דבר, בוודאי משחק בתורות. אבל אני מקווה שלפחות הצוות של 7R ימשיך בכיוון הנוכחי גם אחרי שהם יסיימו עם Part 3.
ברור לי שהוא יכול להיות כל דבר שהם יחליטו, ביחוד FF שהוא lore חדש בכל משחק. פשוט ה-entries האחרונים פחות ברורים לי. אני לא מעריץ פפ, ליתר דיוק אני ממש לא אוהב את הסדרה למרות שתמיד רציתי לאהוב אותה. לצערי בכל פעם שאני קונה משחק בסדרה אני לא שורד. אז אני לא מתימר להיות מגה מומחה ב-FF, אני די בור ואני קצת עושה פה ״דייב סמית׳״.
אבל בשנים האחרונות אני לא ממש מבין את הכיוון שלהם. במשך עשורים הם הרגילו אותי שמדובר ב-JRPG בתורות בזמן שיש ספינאופים שונים שבהחלט מנסים להכנס לז׳אנרים חדשים כולל אקשן. אבל לאחרונה הסדרה הראשית החליטה שהיא משחק אקשן שונה בכל entry, וככל שעוברות השנים הם נעשים רק יותר ויותר אקשניים עד ש-16 כבר גבל במשחק DMC. לי זה נותן קצת הרגשה של ספינאוף מאשר משחק ראשי בסדרה. ביחוד ש-15 ליטרלי התחיל כספינאוף ותקנו אותי אם אני טועה כי לא שחקתי ב-13, 15 גם היה המשחק הראשי הראשון שהתחיל לקחת את מסלול האקשן. זה קצת מרגיש כאילו גישת הספינאופים דרסה את הסדרה הראשית. פתאום FF ראשי נראה לי כמו crisis core.
זה קצת סמנטי כי אני מבין למה אתה מתכוון, אבל טכנית רק לשלושת המשחקים הראשונים - אי שם בשנות ה 80 - ופיינל פנטזי 10 יש באמת קרבות בתורות. בכל אופן, פפ10 יצא בשנת 2001.. מאז ועד פפ16 כל משחק שלהם ניסה להיות יותר בזמן אמיתי, כולל המשחקים שלא היו אקשן אבל מאוד רצו להיראות ככה (פפ13 וההמשכים שלו), אז המעבר למערכת קרב בפפ15 לא נראה לי אפילו כזה דרמטי.
אני מסכים שפפ16 הוא פניה חדה יחסית בתור משחק עם אשכרה מד קומבואים ובלי party (ואני כנראה הראשון בפורום שהתלונן על הכיוון החדש שלו אחרי שראינו את הטריילר חשיפה), אבל גם זה לא באמת שונה מפניות חדות אחרות לאורך ההיסטוריה הארוכה של הפרנצ'ייז. פעם הוא היה פנטזיה קלאסית יותר, מקסימום קצת נגיעות של סטים-פאנק, עד שהוא לא היה. פעם פפ היה סינגל פלייר בלעדית. פעם היה בכל משחק פפ world map, ספינת אוויר, ערים. חלק מהדברים האלה יותר מזוהים עם פפ בפרט ו jrpg בכלל מאשר קרבות בתורות, ובכל זאת השתנו.
זה גם עניין דורי, עבור אנשים זקנים ממני פפ השתנה עם 7 (אופנועים, פלאפונים, תאגידים, אסתטיקה של כמעט סייברפאנק -מאוד לא פפ בזמנו). עבורי הוא השתנה עם 10 ובוודאי מה שבא אחריו. יש המון אנשים שפפ עבורם זה בכלל mmo. אבל בגדול הייתי מחלק את פיינל פנטזי לשלושה תקופות:
פפ1-פפ5 - העידן הקלאסי - קריסטלים. סטינג ימי ביניים. ג'וב/קלאס סיסטם. יותר תכונות של דאנג'ן קרולר קלאסי. סיפור פשטני יותר, מי יותר מי פחות.
פפ6-פפ9 - העידן הסינמטי - אנשים נוטים לייחס את השינוי לפפ7 אבל האמת שהמשחק השישי היה הראשון שהציג יותר תכונות של כמו סרט. דיאלוגים וקטעי מעבר (במנוע) ארוכים יותר, פס קול הרבה יותר רחב, גיימפלי עם דגש על אנימציות פלאשיות. מספיק להסתכל על הסרטון פתיחה של פפ6 בשביל להבין כמה הם דחפו את הגבולות בזמנו, אבל גם להסתכל קדימה ולראות איך סצינות כאלה הפכו לסימן ההיכר של הפרנצ'ייז. המשחקי פס1 לקחו את זה לרמה אחרת של הפקה, הכניסו FMV למשוואה, מיני גיימס, סט פיס ותרחישים מגוונים יותר מהמבוך הקלאסי. כאן פיינל פנטזי גם הפך למילה נרדפת ל AAA.
פפ10 והלאה- העידן הניסיוני - כל משחק הוא משהו אחר אבל לא רק בסטינג, עיצוב ומערכות RPG כמו המשחקי פס1, אלא בכל המובנים, כולל הגיימפלי הבסיסי והמבנה של העולם. זה לא מקרי, זה קרה בעקבות שינוי פנים ארגוני ומעבר לכמה צוותים עם מטרות שונות מוצהרות. אבל גם המשחקים של הצוות שהיה אמור להמשיך לעשות משחקי פפ מהסוג הסינמטי (פפ10, פפ13) הרגישו שונים כי הם התחילו להשיל מרכיבים מהנוסחא המוכרת, בין אם בגלל בחירה אומנותית או מגבלות טכנולוגיות שמנעו מהם להגשים אותם בסקופ ופידלטי של משחק AAA אחרי המעבר לגרפיקה ריאלסטית בפס2. תוסיף לזה זמני פיתוח ארוכים יותר ותקבל פרנצ'ייז שמשנה את הפנים שלו בצורה דרסטית יותר בין משחק למשחק.
זאת לא חלוקה מדויקת בכל המובנים. אפשר למתוח את הקווים גם בצורה אחרת, אבל זה בגדול האירוע לדעתי ובהתאם למשחק פפ שהתחברת אליו, אתה יכול לרצות מהסדרה דברים מאוד שונים. אז יכול להיות שמהפרספקטיבה שלך אתה צודק, אבל זה קצת מצחיק שאתה בכלל לא אוהב את הסדרה וקרירין התחיל לשחק בה ב 2025 ואתם מזהים אותה דווקא עם הגיימפלי הישן, אני זה שאמור להיות נוסטלגי למה שהיה פעם כי על הפס1 זה היה ה gem שלי.. אבל האמת שהגיימפלי אף פעם לא היה גורם המשיכה העיקרי עבורי ובכל מקרה המערכת קרב של 7R מרגישה כמו אבולוציה טבעית של המערכת ATB במשחק המקורי יחד עם הבימוי אקשן שמאפיין את הפרנצ'ייז של פפ7, אז מה שנראה לך כמו ספין אוף נראה לי כמו חזרה למקורות, רק הרבה יותר טוב ממה שזה אי פעם היה, אז ממש קשה לי להתחבר לרצון לחזור אחורה.
אבל בכל אופן זה פרנצ'ייז שבנוי על מקוריות (אפילו רימייק רגיל הם לא מסוגלים לעשות), ככה הוא נבנה מהמשחק הראשון שהיה אמור להיות, ליטרלי, פיינל פנטזי.. זו הברכה והקללה שלו, ובין אם אוהבים את זה או לא הכל תמיד יכול להשתנות. וכשרואים את זה בקונטקסט הזה, ההיסטורי, פפ16 לא באמת מרגיש כזה יוצא דופן לדעתי.