במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אפריל 2025, 10:26

שיחקתי שעה ב-E33, המערכת קרב נראית מעניינת וקצבית ביחס למשחקי turn base אחרים, המוזיקה מדהימה והכתיבה בסך הכל טובה אם כי קצת צ׳יזית.
לפחות בינתיים אני לא מבין איך בכלל חשבו להשוות אותו לAAA, הוא חד משמעתית AA-זה מאוד בולט באיכות האנימציות והבעות הפנים של הדמויות לדוגמה.
אני בהחלט אקדיש לו עוד זמן בהמשך היום, ואני מסכים עם קן לוין, ה-premise של הסיפור עם תעלומה גדולה במרכז מבוצע בצורה מאוד מוצלחת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אפריל 2025, 14:02

אני לא מסכים, גם אם לא בטופ של הטופ של הטופ - אנימציות והבעות הפנים ממש אבל ממש ממש בסדר. תשווה לפיינל פנטזי אפילו נניח, לא לנוטי דוג.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 27 אפריל 2025, 18:37

DrKeo כתב:
idan כתב:סביר להניח שהרימייק של פפ9 יהיה בתורות. אני חושב שזה גם ראוי, הוא הרי היה מחווה של סקאגוצ'י למשחקי פפ הישנים. זה גם מתאים לסטייל הקלאסי שלו.

אבל פיינל פנטזי יכול להיות כל דבר שהבמאי שלו מחליט שהוא יהיה. יש להם כמה צוותים, וכמה שמות שיכולים לקבל תפקיד במאי למשחק ראשי בסדרה, אז הכל תמיד פתוח. ואם פפ יכול להיות שילוב של DMC - gow ו asura wrath, הוא יכול להיות כל דבר, בוודאי משחק בתורות. אבל אני מקווה שלפחות הצוות של 7R ימשיך בכיוון הנוכחי גם אחרי שהם יסיימו עם Part 3.

ברור לי שהוא יכול להיות כל דבר שהם יחליטו, ביחוד FF שהוא lore חדש בכל משחק. פשוט ה-entries האחרונים פחות ברורים לי. אני לא מעריץ פפ, ליתר דיוק אני ממש לא אוהב את הסדרה למרות שתמיד רציתי לאהוב אותה. לצערי בכל פעם שאני קונה משחק בסדרה אני לא שורד. אז אני לא מתימר להיות מגה מומחה ב-FF, אני די בור ואני קצת עושה פה ״דייב סמית׳״.

אבל בשנים האחרונות אני לא ממש מבין את הכיוון שלהם. במשך עשורים הם הרגילו אותי שמדובר ב-JRPG בתורות בזמן שיש ספינאופים שונים שבהחלט מנסים להכנס לז׳אנרים חדשים כולל אקשן. אבל לאחרונה הסדרה הראשית החליטה שהיא משחק אקשן שונה בכל entry, וככל שעוברות השנים הם נעשים רק יותר ויותר אקשניים עד ש-16 כבר גבל במשחק DMC. לי זה נותן קצת הרגשה של ספינאוף מאשר משחק ראשי בסדרה. ביחוד ש-15 ליטרלי התחיל כספינאוף ותקנו אותי אם אני טועה כי לא שחקתי ב-13, 15 גם היה המשחק הראשי הראשון שהתחיל לקחת את מסלול האקשן. זה קצת מרגיש כאילו גישת הספינאופים דרסה את הסדרה הראשית. פתאום FF ראשי נראה לי כמו crisis core.

זה קצת סמנטי כי אני מבין למה אתה מתכוון, אבל טכנית רק לשלושת המשחקים הראשונים - אי שם בשנות ה 80 - ופיינל פנטזי 10 יש באמת קרבות בתורות. בכל אופן, פפ10 יצא בשנת 2001.. מאז ועד פפ16 כל משחק שלהם ניסה להיות יותר בזמן אמיתי, כולל המשחקים שלא היו אקשן אבל מאוד רצו להיראות ככה (פפ13 וההמשכים שלו), אז המעבר למערכת קרב בפפ15 לא נראה לי אפילו כזה דרמטי.

אני מסכים שפפ16 הוא פניה חדה יחסית בתור משחק עם אשכרה מד קומבואים ובלי party (ואני כנראה הראשון בפורום שהתלונן על הכיוון החדש שלו אחרי שראינו את הטריילר חשיפה), אבל גם זה לא באמת שונה מפניות חדות אחרות לאורך ההיסטוריה הארוכה של הפרנצ'ייז. פעם הוא היה פנטזיה קלאסית יותר, מקסימום קצת נגיעות של סטים-פאנק, עד שהוא לא היה. פעם פפ היה סינגל פלייר בלעדית. פעם היה בכל משחק פפ world map, ספינת אוויר, ערים. חלק מהדברים האלה יותר מזוהים עם פפ בפרט ו jrpg בכלל מאשר קרבות בתורות, ובכל זאת השתנו.

זה גם עניין דורי, עבור אנשים זקנים ממני פפ השתנה עם 7 (אופנועים, פלאפונים, תאגידים, אסתטיקה של כמעט סייברפאנק -מאוד לא פפ בזמנו). עבורי הוא השתנה עם 10 ובוודאי מה שבא אחריו. יש המון אנשים שפפ עבורם זה בכלל mmo. אבל בגדול הייתי מחלק את פיינל פנטזי לשלושה תקופות:

פפ1-פפ5 - העידן הקלאסי - קריסטלים. סטינג ימי ביניים. ג'וב/קלאס סיסטם. יותר תכונות של דאנג'ן קרולר קלאסי. סיפור פשטני יותר, מי יותר מי פחות.

פפ6-פפ9 - העידן הסינמטי - אנשים נוטים לייחס את השינוי לפפ7 אבל האמת שהמשחק השישי היה הראשון שהציג יותר תכונות של כמו סרט. דיאלוגים וקטעי מעבר (במנוע) ארוכים יותר, פס קול הרבה יותר רחב, גיימפלי עם דגש על אנימציות פלאשיות. מספיק להסתכל על הסרטון פתיחה של פפ6 בשביל להבין כמה הם דחפו את הגבולות בזמנו, אבל גם להסתכל קדימה ולראות איך סצינות כאלה הפכו לסימן ההיכר של הפרנצ'ייז. המשחקי פס1 לקחו את זה לרמה אחרת של הפקה, הכניסו FMV למשוואה, מיני גיימס, סט פיס ותרחישים מגוונים יותר מהמבוך הקלאסי. כאן פיינל פנטזי גם הפך למילה נרדפת ל AAA.

פפ10 והלאה- העידן הניסיוני - כל משחק הוא משהו אחר אבל לא רק בסטינג, עיצוב ומערכות RPG כמו המשחקי פס1, אלא בכל המובנים, כולל הגיימפלי הבסיסי והמבנה של העולם. זה לא מקרי, זה קרה בעקבות שינוי פנים ארגוני ומעבר לכמה צוותים עם מטרות שונות מוצהרות. אבל גם המשחקים של הצוות שהיה אמור להמשיך לעשות משחקי פפ מהסוג הסינמטי (פפ10, פפ13) הרגישו שונים כי הם התחילו להשיל מרכיבים מהנוסחא המוכרת, בין אם בגלל בחירה אומנותית או מגבלות טכנולוגיות שמנעו מהם להגשים אותם בסקופ ופידלטי של משחק AAA אחרי המעבר לגרפיקה ריאלסטית בפס2. תוסיף לזה זמני פיתוח ארוכים יותר ותקבל פרנצ'ייז שמשנה את הפנים שלו בצורה דרסטית יותר בין משחק למשחק.

זאת לא חלוקה מדויקת בכל המובנים. אפשר למתוח את הקווים גם בצורה אחרת, אבל זה בגדול האירוע לדעתי ובהתאם למשחק פפ שהתחברת אליו, אתה יכול לרצות מהסדרה דברים מאוד שונים. אז יכול להיות שמהפרספקטיבה שלך אתה צודק, אבל זה קצת מצחיק שאתה בכלל לא אוהב את הסדרה וקרירין התחיל לשחק בה ב 2025 ואתם מזהים אותה דווקא עם הגיימפלי הישן, אני זה שאמור להיות נוסטלגי למה שהיה פעם כי על הפס1 זה היה ה gem שלי.. אבל האמת שהגיימפלי אף פעם לא היה גורם המשיכה העיקרי עבורי ובכל מקרה המערכת קרב של 7R מרגישה כמו אבולוציה טבעית של המערכת ATB במשחק המקורי יחד עם הבימוי אקשן שמאפיין את הפרנצ'ייז של פפ7, אז מה שנראה לך כמו ספין אוף נראה לי כמו חזרה למקורות, רק הרבה יותר טוב ממה שזה אי פעם היה, אז ממש קשה לי להתחבר לרצון לחזור אחורה.

אבל בכל אופן זה פרנצ'ייז שבנוי על מקוריות (אפילו רימייק רגיל הם לא מסוגלים לעשות), ככה הוא נבנה מהמשחק הראשון שהיה אמור להיות, ליטרלי, פיינל פנטזי.. זו הברכה והקללה שלו, ובין אם אוהבים את זה או לא הכל תמיד יכול להשתנות. וכשרואים את זה בקונטקסט הזה, ההיסטורי, פפ16 לא באמת מרגיש כזה יוצא דופן לדעתי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 מאי 2025, 12:44

אני קרוב לסוף בMario & Luigi: Brothership

לקח לי זמן כי אני עושה את כל המשימות צד
בגדול המשחק בינוני , אפשר לעבור אבל בינוני
לא יגיד אפילו נחמד

למי שלא מכיר זאת סדרת rpg lite
שיש לה מכניקות שלה , כל משחק כמה שינוים

במשחק הזה ספציפית , הרגשתי שזה די ילדותי
ורוב המשימות צד לא משהו
לא הורדתי רמת קושי , כי אישית לא הרגשתי צורך
פה ושם היה משהו קצת קשה שאפשר לי אבל לא הורדתי

אבל רוב המשחק קליל

לסיכום הגרפיקה בסדר
המוזיקה בסדר
המשחקיות סבירה
העלילה סתמית לטעמי
לא צחקתי מהבדיחות , אבל זה סביר

לקראת סוף המשחק אני נותן לזה 65 מתוך 100
ש55 זה משחק עובר

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מאי 2025, 15:05

מאוד מבאס לשמוע את זה, אנחנו כל כך צריכים מריו RPG טוב וחדש. אולי אם נינטנדו יתנו לintelligent systems את הסדרה שוב, ומיאמוטו לא יכפה עליהם לעשות בו גיימיקים מוזרים, נקבל משחק טוב.

בכל מקרה קרירין אחרי זה אין לך תירוץ תתחיל את E33 זה כרגע נכון להיום האיוונט המרכזי של הדור ביחד עם GTA6 (וכנראה אינטרגלקטיק זלדה, וקורי בעתיד)

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 10 מאי 2025, 16:02

למה God Of War 2018 הוא כזה Open World RPG? אני מתקדם בו וזה ממש מתיש כל המשימות צד, הצורך לחקור את כל העולם כדי לשדרג דברים... אני עדיין רמה 1 עם קרייטוס ואין לי מושג מה אני אומר לעשות, יש כבר אויבים ברמה 3 והם הורגים אותי במכה... אני שונא שהכל נהיה מסובך ו-overwhelming. :|

אני נראה לי אוריד את הדרגת קושי להכי קל, רק כדי להתקדם ולראות את הסיפור שכן מאוד מעניין אותי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 10 מאי 2025, 20:36

glass man כתב:מאוד מבאס לשמוע את זה, אנחנו כל כך צריכים מריו RPG טוב וחדש. אולי אם נינטנדו יתנו לintelligent systems את הסדרה שוב, ומיאמוטו לא יכפה עליהם לעשות בו גיימיקים מוזרים, נקבל משחק טוב.

בכל מקרה קרירין אחרי זה אין לך תירוץ תתחיל את E33 זה כרגע נכון להיום האיוונט המרכזי של הדור ביחד עם GTA6 (וכנראה אינטרגלקטיק זלדה, וקורי בעתיד)

הורדתי אותו לxbox
אבל עומד ליגמר לי המנוי

ויש לי משחקים לסיים בסטים כולל ריזידנט איוול האחרון
אני גם חושב לעשות מנוי psn , ככה שזה פחות מציק לי כרגע

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 מאי 2025, 12:05

ממשיך להתקדם בExpedition 33 (כנראה לקראת סוף Act 2), באמת שאני לא מבין את כל אילו שמשתפכים, העלילה היא נכון לכרגע הדבר הכי גנרי בערך בעולם בגיימינג, אני פשוט מת מצחוק מכל מי שחושב שמה שהלך בAct 1 זה הטופ של היכולת לספר סיפור בעולמותינו, המשחק מרגיש ברמת הסיפור והעולם כמו משחק FF משנות ה-90 כמו שאמרתי קודם.

הגיימפליי חביב, חוזר על עצמו למוות אבל אני נהנה אז זה ממש לא מפריע, ממשיך לנסות בילדים חדשים ומידי פעם יש משהוא מאתגר אז זה נחמד.
אין ספק שעולם הJRPG הולך להעתיק את הParrying והDodging שהולך שם כמו שהעתיקו כל מכניקה אפשרית ממשחקי From בתעשייה למוות, זה פשוט עובד ומהנה. לטעמי המכניקה היחידה שבאמת מחזיקה אותך במשחק בקרבות שאחרת היו משעמים ממזמן בשל החזרתיות.

בצד הטכני המשחק פשוט על הפנים, רואים שהוא לא משחק AAA ומי שנעשה בידי 30 אנשים, העולם מת בכל רמה אפשרית, באמת שזה מרגיש כמו משחק מלפני 20 שנה בצד הטכני.

הפס קול ממש סבבה, מספיק כדי שאשים לב איליו, פולק צרפתי מתנשא זה חביב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 12:22

איזה הוט טייק דודי :-)

קודם כל, אני חייב רק לומר שVagrant story עשה את ההיבריד של אקשן ומשחק בתורות כולל Parry לפני שבכלל העולם ידע מי אלה FROM.
סקוור היו ראשונים ועשו את הטייק הכי טוב של משחק בתורות ואקשן היברידי. והקונצנזוס בגיימינג הוא שFROM לקחו את הPARRY מוגרנט סטורי וFROM אף פעם לא הכחישו את הדיבורים האלה.
דבר שני משחקי מכות הם אלה שעשו את הParry פופלארי במשחקים שנים לפני כולם, בטח לפני FROM בלי SF3 או פאטאל פיורי, FROM בכלל לא היו חושבים להכליל את המכניקות האלה במשחק שלהם, זה ניסון שלהם להפוך משחקי סינגל פלייר להיות מבוססי סקיל אחרי שראו את סקוור וקפקום עושים את זה במשחקים שלהן.

בנוגע לסיפור, יש משחקים הרבה יותר טובים ממנו עלילתית אבל בשביל Party based game? אם אנחנו הולכים למשחקים שיש לך Party אני אישית לא מצליח לחשוב על משחק עם עלילה יותר טוב חוץ מפליינסקיפ טורמנט,אבל ששנינו נסיים את המשחק נוכל לדון בסיפור בצורה יותר נורמלית ואני אשמח לשמוע אז את הסיבות המפורטות שלא אהבת חח.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2025, 13:37

אני בינתיים מסכים עם דודי,
העלילה לא tlou בלשון המעטה, אבל יחסית לJRPG - היא דווקא אולי כן… ככה זה כשהסטנדרט נמוך מאוד ומלא בשיט יפני

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 14:01

לא מבין את הטייק של "סטנדרט נמוך" אנשים שמשחקים JRPG לא משחקים בTLOU או במכשף 3 או בסילנט הייל 2? אתה יכול להיות גיימר ששיחק בכל המשחקים האלה כמו שאני שיחקתי בכל אלה ועדיין לחשוב שהמשלחת טובה כמוהם, מי שלא זה עניין של טעם, אבל לא מבין למה זה טייק מוזר.

זה מצחיק במיוחד לאור העובדה שJRPG הוא הז'אנר שהעלה את הרף של עלילות במשחקים, Bioware אומרים את זה, אובסידיאן אומרים את זה, אבל בואו נשנא את הז'אנר :-)

אם זה לא עשה לכם את זה כנראה שאתם חזק על משחקים מערביים וזה כמובן לגיטימי אבל לא סתם כולם כולל קן לוין עפים על הסיפור של המשחק הזה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 מאי 2025, 14:26

ההפך, אנחנו איתך, אנחנו שופטים את המשחק בדיוק ביחס למשחקים עם עלילה וסיפור מוצלח כמו TLOUS2. בגלל זה אנחנו לא מתרשמים, אני לא משחק כל כך JRPG אז אין לי מושג מה הרמה שם, אבל ביחס למשחקים כמו TLOUS (לא משנה אם 1 או 2) או כל משחק ממוצע של Remedy או חס ושלום יצירות מופת של קוז'ימה, ויש עוד המון דוגמאות המשחק הוא פשוט מעעע... הוא ממש לא מתקרב לאיך שמקובל היום לספר סיפור בגיימינג, הוא לא מציג שום דבר שלא ראיתי במשחקים כולל מה שהלך בסוף Act 1 שפגשתי אפילו בFF7.

מנגד יש כזאת התלהבות ברשת והתייחסות למה שהולך שם עלילתית כגאונות שאני אישית באמת לא מסוגל להסביר.

שלא תבין אותי המשחק מעולה, אני נהנה מהגיימפליי והעלילה ממש בסדר. אבל כמו שאמרתי בהתחלה, זה לא משחק של 90, באמת ברמה של 80 נמוך ואם אם משהוא יתן לדבר הזה משחק השנה זה כבר מגוחך בעניי וברור לי לחלוטין שזה הכיוון של כולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 14:54

אני מת על THE LAST OF US אבל הוא גם לא מאוד מקורי, והמון מהטוייסטים שלו והרגעים ה"רגשיים" שלו גנובים בלי בושה מ"המתים המהלכים" ואני אומר את זה עוד בתור מישהו שהיה לו את המזל לשחק בThe last of us לפני שצפה ב"המתים המהלכים" אז עוד היה לנוטי דוג את החסד הזה שרוב הזמן בניגוד לכל החברים שלי יכולתי להנות מהסיפור בלי להשוות אותו ל"המתים המהלכים" כל הזמן והם תמיד אמרו לי "גלאס, אתה מתלהב מTLOU רק כי עוד לא ראית את המתים המהלכים" שצפיתי צדקו.
TLOU לא מקורי בכלל, הוא טוב אבל לא מקורי בשיט, אז הוא נופל לאותו חוסר מקוריות ש"משלחת 33" נופלת אליה.

חוץ מזה, פפ7 גנב את כל הרעיונות בעלילה שלו מפנטזי סטאר 4 לי בתור בן אדם שהיה לו את המזל לשחק בפאנטזי סטאר 4 לפני ששיחקתי בפפ7 זה היה ברור ולא יכולתי להנות מפפ7 כאילו הגניבה היא כל כך בוטה שזה מעליב, לצוות של פפ7.
אז כאילו, אני מניח שאני מנסה לומר מה מקורי, היום? כולם מעתיקים אחד מהשני.

האם אני חושב, ש"משלחת 33" זה "הסיפור הכי טוב בגיימינג?" לא, יש הרבה יותר טובים ממנו כולל בז'אנר הJRPG ובטח שמחוץ אליו, אבל הוא כן הרבה יותר טוב מפפ7 הוריזון, או כל החרא של סוני מלבד TLOU 1 שכולם מהללים כל הזמן.

אני כן מסכים שזה לא משחק של 90 :_-) הוא לא מקורי בגיימפלי בכלל והגיימפלי שלו לא טוב, ואני עוד על Hard הטיימינג פה לParry הוא סלחני מדי וקל מדי, הייתי רוצה שזה יהיה הרבה יותר קשוח ובתמורה יתן לך דברים הרבה יותר שווים נגד כל מיני באפים מיוחדים, אבל זה משחק שאתה אמור לשחק בעיקר בשביל הסיפור, ואת זה הוא עושה מצוין.

אף אחד לא שיחק בפיינל פנטזי בגלל הגיימפלי, הגיימפלי שלהם תמיד היה פח אשפה, שיחקו בגלל הסיפור אם התחברו אליו, וזה אותו דבר פה למי שמתחבר, מסכים איתך שזה 80 נמוך ואפילו 80 נמוך מאוד, אבל מגיע לו משחק השנה בעיני למרות זאת, כי פשוט אין כרגע משהו באופק של האימפקט הרגשי שהוא מביא.
(אבל, אני צריך להגיע כבר לKingdom come 2 כדי להכריע!)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2025, 15:25

המשלחת מאוד מקורי דווקא, אחד המקוריים ביותר אפילו.
אבל זה קו העלילה הכללי… אני מדבר על כתיבה, טקסטים, משחק… פה זה עשר רמות מתחת לtlou, שהוא באמת לא מקורי, אבל כתוב מעולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 15:54

לא שחקתי בו עדין, אני באמצע the lake house, ההרחבה של אלן וייק 2, אבל גם ההערה של קן לוין עליו הייתה על ה-premiss של המשחק ולא על רמת הכתיבה. ובהחלט יש למשחק premiss מאוד טוב.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 מאי 2025, 16:03

הפתיח האמת גם כתוב לא רע בכלל.
עדיין לא משהו מיוחד מאוד, אבל בהמשך הוא לוקח את עצמו (לפחות עד איפה שהגעתי) פחות ברצינות

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 16:55

בThe last of us לא היה איכפת לי משום דמות חוץ מאלי וג'ול הם הנקודה המרכזית, למישהו היה איכפת מסם ואח שלו או מדמויות אחרות שפגשנו? בניגוד למוות של דמות, כמו גליין במתים המהלכים, שהיה לי זמן להיקשר אליו ולהזדעזע מהמוות שלו, לTLOU לא היה זמן כזה שיהיה לי איכפת. כאילו אפשר לחשוב שTLOU הוא איזה יצירת מופת של דמויות, ושוב זה לא מקורי שמשווים את זה לקשר של ריק גריימס וקרל במתים המהלכים, במשלחת איכפת לי מהדמויות.

אבל כנראה שזה הכל טעם אישי ואין פה אמת אובייקטיבית, כל מה שאני יכול להגיד זה שנסיים את המשחק כולנו יהיה מעניין להתווכח על זה לעומק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 17:08

glass man כתב:בThe last of us לא היה איכפת לי משום דמות חוץ מאלי וג'ול הם הנקודה המרכזית, למישהו היה איכפת מסם ואח שלו או מדמויות אחרות שפגשנו? בניגוד למוות של דמות, כמו גליין במתים המהלכים, שהיה לי זמן להיקשר אליו ולהזדעזע מהמוות שלו, לTLOU לא היה זמן כזה שיהיה לי איכפת. כאילו אפשר לחשוב שTLOU הוא איזה יצירת מופת של דמויות, ושוב זה לא מקורי שמשווים את זה לקשר של ריק גריימס וקרל במתים המהלכים, במשלחת איכפת לי מהדמויות.

אבל כנראה שזה הכל טעם אישי ואין פה אמת אובייקטיבית, כל מה שאני יכול להגיד זה שנסיים את המשחק כולנו יהיה מעניין להתווכח על זה לעומק.

כן, ב-TLOU בהחלט אין מוות של דמות שהשחקן נקשר אליה :idea:

מה הצעד הבא? לא לשחק בדום כי אתה אוהב משחקים עם שוטגאן?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 17:13

לא הצלחתי להבין את האנלוגיה לדום נדב. אני אוהב את TLOU הוא ברשימת עשר המשחקים הכי אהובים עלי בכל הזמנים וכנראה ישאר שם לנצח, אבל איזה דמויות טובות יש שם חוץ מאלי וג'ול? אין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 17:15

אני הולך לבצע ניחוש פרוע - לא שחקת ב-TLOU2.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 17:20

למה שאשחק במשחק שהרג את הדמות האהובה עלי? :-) ודיברנו על TLOU 1 לקפוץ ל2 זה לרמות! :-)
בכל מקרה צריך להיות עם טעם אקזוטי בשביל להעדיף חרא כמו רוב המשחקים של סוני/הממבו גמבו הסתמי והלא הגיוני של רמדי על "משלחת 33"
גם אם הוא לא השיא של הגיימינג הוא משפיל את רוב מה שהוזכר חוץ מTLOU שבתיקו איתו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 17:36

לא שחקתי עדין במשלחת 33, אני מתכנן לנסות אותו בקרוב, אבל לדבר על ה״כתיבה היפנית״ שלו או שכל JRPG אחר באותה נשימה עם המשחקים של נוטידוג זה כל כך מגוחך. אפשר אחרי זה להמשיך את הדיון לעולם הספרים שבו נדבר על דוסטויבסקי מול נובליזציה של הטלטביז.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 17:55

תגיד לי שלא שיחקת בוגרנט סטורי בלי להגיד לי שלא שיחקת בוגרנט סטורי, נדב. ובמיוחד אתה שאתה כנראה קהל היעד שלו :-) בתור מכור קוג'ימה.
דבר איתי שיעשו לו ריימיק, לא שאני חושב שאתה תפסיק לשנוא JRPG אחריו, אבל אני חותם כסף שאתה כבר לא תחשוב שהיפנים לא יכולים להראות לנוטי דוג מאיפה משתין הדג, כי הם כבר עשו את זה וניצחו אותם ברמה שנוטי דוג אף פעם לא תוכל להשתוות אליה, דבר איתי בריימיק, אני אשמח לשמוע את ההתלהבות שלך :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 18:03

אני מת על קוג׳ימה, הוא האדם היחיד ביפן שמסוגל באמת לכתוב משחק וידאו מרתק שלא מביך אותך עד עומק נשמתך. ועדין, רמת הכתיבה שלו לא מתקרבת לנוטידוג. הוא יצירתי בטרוף ועושה דברים אומנותית באופן שבאמת גורם לך לא להאמין שמישהו אשכרה חשב על זה. אבל כשיש שתי דמויות בחדר (או קודק) מנהלות שיחה מול שתי דמויות בחדר מנהלות שיחה במשחק של נוטידוג? באחד אתה מתפתל בכיסא מרוב מבוכה ובשני אתה מרותק, צוחק או בוכה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 18:18

יש לי הרבה חברים שמתו מצחוק מהמוות של שרה בהתחלה של TLOU 1 לא שאני מצדיק אותם, בעיני זה היה קטע קורע לב, אבל חלקם היו "וואו מה זה החרא הזה?"
או שחלקם צחקו על דברים אחרים במשחק, שוב לא חושב כמוהם אבל גם המחשבה שTLOU זה איזה משהו שכולם מעריכים אונברסלית ככתיבה טובה זה לא משהו שנכון 100% למציאות.

אני מסכים בדרך כלל שהיפנים נוטים להגזמות מטופשות, קלישאות הזויות של אנימה, קרינג' מה לא, ואני מסכים ממה ששיחקתי מקוג'ימה שגם הוא נופל לכל הדברים האלה אבל לא כל היפנים עושים את זה ונופלים לזה.

בגלל זה אני אומר להגיד שאי אפשר לנצח את נוטי דוג זה לא נכון אבסולוטית, בסוף הכל עניין של טעם. אני יודע שבשבילך TLOU 2 היה אחד המשחקים שהכי נגעו בך עלילתית כי כתבת על כמה שהוא נגע בך והיה משמעותי לך אז אני לא הולך להתווכח עם משהו שנגע בך ככה ברמה הרגשית, וגם לא שיחקתי בו אז אני לא הולך ללכלך על משהו שלא שיחקתי כי יכול להיות שהיה גם מגיע אצלי מאוד גבוה בטופ אם היייתי משחק :-)

אני רק אומר,לצאת מראש מהנחה שהיפנים לא יכולים לגרום לך לאהוב כתיבה שלהם כמו נוטי דוג, אני חושב שיש סיכוי שתופתע, גם אם עד היום הניסיון הוכיח לך אחרת :-)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים