במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 10:39

סיימתי את מקסיקו ב-DS2, המפה שנותנת טעימה מהמשחק לפני שמגיעים לעולם הגדול האמיתי. אני אתחיל בלהגיד שמי ששנא את הראשון, שיתרחק. זה המשך של DS1 שלא מתבייש ב-DS1. אולי יש בו קצת יותר MGS5 אם השחקן רוצה, הscope והפוליש גדלו משמעותית, הסרטוני מעבר הרבה יותר מרשימים עם תקציב גבוה, המערכות עברו streamline, אבל בסופו של יום עדין מביאים משלוחים מ-x ל-y דרך עולם קשוח מלא באוירה.

נשאבתי לתוך המשחק מאוד מהר, כמו שלא נשאבתי לאף משחק מאז gow:r. האוירה שוב מצויינת, והוא אפילו מרגיש קצת פחות ממבו ג׳מבו. כנראה תופעת לוואי של הרגל ל-IP אחרי המשחק הקודם. השטויות ההזויות מרגישות מוכרות, והשטויות החדשות מתאימות ל-theme המוכר אז הן יורדות בגרון חלק יותר. יש משהו הרבה יותר מהנה גם במסע בעולם, הסביבות מגוונות משמעותית, במסע אחד אפשר לעבור ממדבר, דרך יער ועד הר מושלג שמגיע מעל לעננים (העננים של דצימה אדירים). מחזור יום ולילה ומזג אויר מוסיפים עוד שכבה של גיוון, האזור שחצית בזמן סופת חול ביום, מרגיש שונה לגמרי כשחוצים אותו בחזור בלילה בזמן שמים בהירים. גם הגשם, Timefall, מגיע בצורות מגוונות, מזרזוף ועד סופה עוצמתית שדורשת ממך להנעל לרצפה כדי לא לעוף. ואתם מכירים את קוג׳ימה, כשיש גשם זה הגשם הכי יפה שראיתם.

עדין לא הגעתי לmeta האמיתי של המשחק, הוא קורה רק בעולם הפתוח הגדול שאני אתחיל לשחק היום בערב, אבל אני כבר יכול להגיד שאני רק מחכה לחזור כבר הביתה לשחק בו עוד. מי שמצא את DS1 כחוויה נחמדה כנראה ממש יאהב אותו, הוא לא מהפכה אבל הוא כן קפיצה גדולה בכל תחום שאפשר לחשוב עליו. אני גם אוהב שקוג׳ימה לא מפחד לשחוט פרות קדושות, עשה את זה פעמיים רק באזור פתיחה. אה, ויש סייבר נינג׳ה! לא ראינו סייבר נינג׳ה של קוג׳ימה מאז MGS4 והוא לא מאכזב.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2025, 12:30

אני לא שנאתי את הראשון, אבל אני חושב שהוא משחק של 7 בערך... אם זה שיפור משמעותי בעלילה ויותר מהודק בגיימפליי, אז זה יהיה משחק של 8 אצלי, ולכן כן ארצה לשחק בו, כי קוג'ימה.
אז גירסת המחשב עם כל שיפורי הQOL שבטח יהיו, קצת יותר תוכן וגיוון בגייפליי אחרי כל העדכונים ואולי גרפיקה טובה בהרבה - זה משהו שאני בהחלט אשמח לחוות. בהנחה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 14:03

גרפיקה טובה בהרבה לא תקבל. הוא נראה מעולה, והמשחק הקודם שרץ על המנוע במחשב, הורייזן FW, נראה על המחשב כמעט בול כמו על הפס5 ואם אני לא טועה אפילו אין שם RT. גם גרסת הפרו נראת כמו גרסת הפס5, DF עשו השוואות צד לצד ובקושי רואים הבדל. אולי יהיה פורט מחשב סופר מושקע, אבל כנראה שתקבל את אותו משחק פס5 עם סליידר LOD ורזולוציה גבוהה ב-fps גבוה. לא מזלזל בזה, אבל בשבילי זה לא משהו ששווה המתנה. ביחוד ש-HFW סובל מגמגומים ואם הצוות של קוג׳ימה לא יעשה את הפורט בעצמו אז כנראה שגם DS2 יסבול מזה.

אני זוכר שדברנו על זה שעד שאני אשחק בבלעדיים של סוני על הפס5 הם כבר לא יהיו מרשימים. יצא והפס5 בכלל לא התחילה את הדור במשך שנים כך שבסוף זה לא היה המקרה. אבל זה בדיוק מה שהולך לקרות לך עם DS2. כרגע אני לא מכיר משחק עולם פתוח שנראה כמוהו, בטח שלא עם מזג אויר ויום/לילה. מדובר במשחק אוירה, והעובדה שהגרפיקה שלו אדירה תורמת לאוירה. אבל עד שתשחק בו במחשב תהיה כנראה אחרי GTA, אחרי כל מני כותרי UE גדולים כמו גירס ED, אחרי פורצה הורייזן 6, פייבל וכו׳. כלומר לדעתי להמתין שנה או שנתיים לגרסת המחשב תהיה יותר חסרונות מאשר יתרונות, ובמקום להפיל לך את הלסת מהנופים הוא יראה לך כמו עוד משחק דור הבא סטנדרטי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2025, 15:16

להמתין שנה ואפילו שנתיים זה לא כזה ביג דיל ובטח לא משתווה לשחק את אנצ׳רטד 4 או GoW באיחור של שנים לאחר יציאת הדור הבא.
שנה הבאה הוא ייראה לי בערך כמו היום, וממה שאני רואה הוא לא מרשים אותי כל כך, ואפילו בכלל לא כבר היום :)
בשבילי לשחק בו ב-30 פריימים ממש לא בא בחשבון. ושימרינג יציק לי. הסיבה היחידה שהייתה יכולה להיות לי לשחק בו על הפס5 ולא להמתין הייתה עלילה, אז נניח עם פפ7 בהחלט ״סבלתי״ את החסרונות, אבל במקרה של DS2 ממש לא אכפת לי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 15:22

מוזר שהוא לא מרשים אותך כשHFW שרץ על גרסת קרוס ג׳ן של המנוע נראה לך בזמנו כמו הכי דור הבא שיש :)

בכל מקרה אם הוא לא מלהיב אותך אז הוא לא מלהיב אותך, אבל אם הסיבה שאתה ממתין כי אתה חושב שתהיה גרפיקה מטורפת במחשב, HFW מעיד אחרת. אבל זה קוג׳ימה, יש לו סטנדרטים הרבה יותר גבוהים מאשר גרילה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2025, 18:15

HFW יצא לפני שלוש וחצי שנים כשעוד לא היו שום משחקי דור הבא, ולא היה לי מחשב חדש.
הכיוון האמנותי והעולם החי-יותר שלו בהחלט מרשימים מאוד גם היום ובמידה מסויימת אולי למעט אדמה שנראית מפורטת יותר ופרצופים של דמויות - הוא עדיין מרשים אותי יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2025, 00:38

התקדמתי סוף סוף כמו שצריך בE33, הגעתי לאקט השלישי כשחשבתי שאני בעצם מסיים את המשחק :)
רק בסוף האקט השני אני באמת הגעתי לחלק שבו אני מעריך את העלילה והעולם באמת, ואני מודה שזה תפס אותי לא מוכן… עד עכשיו חשבתי שמהללים אותו יותר מדי, למרות שהרגשתי שיש פה משהו מיוחד באמת גם לרגע, בפתיח. אבל לא - באמת שיש פה סיפור מיוחד הרבה יותר ממה שחשבתי, ומה שקורה בסוף האקט השני מתעלה על הפתיח המדהים של המשחק הזה. איזה כיף. מקווה שההמשך ימשיך להפתיע אותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2025, 00:43

Laskin כתב:התקדמתי סוף סוף כמו שצריך בE33, הגעתי לאקט השלישי כשחשבתי שאני בעצם מסיים את המשחק :)
רק בסוף האקט השני אני באמת הגעתי לחלק שבו אני מעריך את העלילה והעולם באמת, ואני מודה שזה תפס אותי לא מוכן… עד עכשיו חשבתי שמהללים אותו יותר מדי, למרות שהרגשתי שיש פה משהו מיוחד באמת גם לרגע, בפתיח. אבל לא - באמת שיש פה סיפור מיוחד הרבה יותר ממה שחשבתי, ומה שקורה בסוף האקט השני מתעלה על הפתיח המדהים של המשחק הזה. איזה כיף. מקווה שההמשך ימשיך להפתיע אותי.

כיף לשמוע, אולי אני אצלול אליו אחרי DS2.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יולי 2025, 14:54

20+ שעות לתוך DS2 ואני נהנה מכל רגע. כשאני לא משחק בו, בא לי לחזור הביתה לשחק בו, משהו שלא קרה לי מאז GOW:R. הוא מאוד דומה למשחק הקודם, רק שהכל גדול ומלוטש יותר. יותר מכניקות, יותר QOL, יותר גיוון.

במשחק הקודם המטרה הייתה תמיד זהה - לחצות את המפה ולשחרר אזור נוסף. למרות שגם במשחק השני המטרה דומה, לכבוש את היבשת, ורוב מה שאתה עושה הוא להעביר משלוחים, הפעם לא מעט משימות מזכירות את MGS5. למשל אתמול שחקתי משימה בה אגם זפת גדול חסם את המבנה שאותו הייתי צריך לשחרר, אז קודם הייתי צריך לכבוש בסיס אוייב שבו היה מכשיר שתחזק את אגם הזפת. מצאתי את עצמי מתגנב ומוריד את האוייבים אחד אחד בשקט, בדיוק כמו בMGS5, ולבסוף ערבתי לג׳יפ הסיור ופוצצתי את שלושת הטרוריסטים עם רימון אחד. זה היה מאוד מספק, ונתן גיוון למסעות הבודדים בטבע.

המפה הראשית ענקית, אחרי 20+ שעות שחררתי אולי 20% ממנה. אני לוקח את הזמן, עושה הרבה משימות צד, משדרג קשרים עם בסיסים ל-5 כוכבים ופותח ציוד. כל שעתיים נחשפת עוד שכבה בבצל ומגלים גיימפליי או Meta חדש. למשל לכבוש מכרות שמיצרים משאבים, ואז כמה שעות מאוחר יותר פתיחת היכולת לבנות mono-rails כדי לשלח את המשאבים אוטומטית לבסיס הרצוי. 20 שעות פנימה עדין לא פגשתי כמה וכמה דמויות, אפילו לא נתקלתי עדין בבחור המקסיקני שאמור להיות יעני סנייק מMGS כך שאני מרגיש שלא גרדתי את פני השטח של מה שהמשחק מציע.

החללית שמלווה אותך לא מוסיפה יותר מדי לגיימפליי, היא בעיקר QOL, אבל היא כן משנה את האוירה במשחק. העובדה שיש לך צוות קבוע שעוקב אחריך לכל מקום נותן הרגשה אחרת. יש עם מי לדבר, יש הרגשה של ביחד, ובסוף של כל ״ביחד״ סם שוב יוצא להיות מבודד בשממה עד שהוא כובש בסיס נוסף ואז שוב מתאחדים. זאת מכניקת meta מאוד טובה, היא גם נותנת הרגשה הרבה יותר נעימה וגם מוסיפה QOL מאוד נדרש.

אני בנתיים מאוד מרוצה, קוג׳ימה דחף הכל ל-11, הוסיף לא מעט ורואים שהתקציב גדל משמעותית. אני בטוח ששחקן יותר ממהר היה מצליח להגיע לאיפה שאני ב-10 שעות, אולי אפילו פחות, אבל אני נהנה מכל שניה. וכמובן שאסור להתבלבל, זה עדין 100% המשך לDS1. קפיצה קדימה בכל תחום, אבל זה DS מקצה לקצה.

רוב הזמן אני מוצא את עצמי משלח עם אופנוע שמשמש כפרד. כשאני מתקרב לבסיס אוייב אני מעמיס אותו ברוב הציוד שסחבתי ויוצא קל משקל לכבוש את הבסיס. המשחק הראשון עודד אותך לברוח מבנדיטים. המשחק הזה מעודד אותך לעשות הפסקות מלהעמיד פנים שאתה שליח wolt ולשחק אותה קצת סוליד סנייק. ולא אכפת לו אם בא לך להיות קצת call of duty. גם את זה אני עושה מדי פעם והמשחק עובד נהדר גם ככה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2025, 11:09

אחרי שעות לא מעטות עם מריו קארט, מריו אודיסי ומריו 3D וורלד - יש לי רשמים שלא ציפיתי להם כל כך, ואפשר לסכם את כולם כ... אכזבה יחסית.
השליטה לא מהודקת כמו שחשבתי שתהיה, לפחות לא במריו קארט ו3D וורלד. באמת שחשבתי שזה ירגיש לי קצת יותר טוב, וזה לא. באודיסי השליטה בסדר גמור, מצוינת אפילו, אבל המשחק בכלליות - חשבתי שיהיה 10/10 כזה, עילוי של ממש, והאמת היא שלדעתי, בינתיים - באמת שאסטרו בוט מרגיש קצת יותר טוב, ולא ציפיתי לזה.
אין ספק שאודיסי לוקח בלא מעט קטגוריות, הוא מורכב יותר עם הרבה יותר פעולות בסיסיות שניתן לעשות, והוא גם מפוצץ בסודות ויש שם קושי של ממש פה ושם, אבל התחושה הכללית היא של משחק פחות טוב, בעיניי. מה שכן, הילד מאוד נהנה לשחק בתור הכובע ביחד איתי, וזה משהו שהוא לא יכול לעשות באסטרו בוט (ומצד שני - הוא נהנה לשחק יותר לבדו באסטרו מאשר במריו אודיסי, אבל זה מובן, רמת הקושי באסטרו בוט באמת קלה בהרבה).
לגבי 3D וורלד - שם השליטה ממש מפוזרת, והדמויות לפעמים ממש קטנות אז קשה לקפוץ על אויבים, ובכלל המשחק מרגיש לי כמו משהו של 20 דולר שעולה 60. אני בינתיים מאוכזב ממנו וקצת מתחרט שלא בחרתי משחק אחר, אבל זה כן משחק שאנחנו יכולים לשחק 4 ביחד, והילדים כן אוהבים את הדמויות, אז מילא.
לגבי מריו קארט - אני חשבתי שאני אעוף עליו, אבל משחק המירוצים של סוניק הבא נראה לי הרבה יותר טוב גם כן. וזה לא שהוא לא מאתגר, הוא כן, ב-150CC, אבל הוא מרגיש גם קצת כמו אתגר עם רמאות, וממש מרגיש לי כמו משחק של לפני 3 דורות בערך, למרות העולם הפתוח, שאני מוכרח לציין שאני מאוד מאוכזב ממנו ומקווה מאוד שהם הולכים לשדרג אותו עם עדכונים. זו גם ביקורת שאני רואה בהרבה מקומות אחרים, ואני מסכים איתה במאה אחוז.

בקיצור - בינתיים המשחקים מאכזבים אותי, ואני עדיין שמח כי יש לי מליון משחקים עוד להשלים (עם דגש על זלדה), ואולי דונקי קונג יהיה טוב יותר, אולי אהנה לראשונה ממשחק מטרויד (עדיין לא ניסיתי אף אחד ממשחקי פריים), ולילדים יש ניידת אז בכלל יופי, אבל אני ציפיתי ממש להתלהב ממשחקי מריו וזה פשוט לא קורה. זה "חמוד" כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2025, 11:25

אסטרו בוט נשלט יותר טוב ממריו זה חתיכת hot take. הוא משחק סופר חמוד, מלא בגיוון והוא פשוט מקסים אבל השליטה בו לא יותר מסבירה ורמת האתגר בו ממש נמוכה. ספציפית על 3D World, תנסה את ההרחבה שלו bowser's fury. זה מרגיש כמו מיני משחק נסיוני, מאוד קצר יחסית, אבל הוא מנסה לעשות משהו טיפה יותר אפי וזה ממש נחמד. אני לא אהיה בשוק אם bowser's fury הולך להיות התבנית למריו הגדול הבא.

ובמריו קארט 150cc אין כמעט שום רנדומליות, להפך, הפכו את המשחק לפחות רנדומאלי. סיימתי אותו ב-150cc מאוד מהר, לא הרגשתי בשום שלב ש״מרמים״ אותי, את רוב המירוצים סיימתי מקום ראשון. לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון בזה, אם אתה מתכוון שמכוניות עוקפות אותך במהירות כנראה שאתה לא משתמש במכניקות של המשחק כמו שצריך כי במריו קארט אם אין לך בוסט כל 10 שניות אתה עושה משהו לא נכון.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 06 יולי 2025, 11:58

דווקא באסטרו בוט יש קטע בשליטה שהמשחק לא נותן לך "להחליק", קשה לי להסביר את זה אבל כאילו אם אתה מגיע לקצה של פלטפורמה אז זה לא ייתן לך להמשיך ללכת וליפול. ולגבי דרגת קושי - השלבים של הצורות קשים מאוד דווקא.

לגבי מריו קארט אני דווקא מסתבך ב-150CC... נשאר לי עוד גביע אחד אבל זה לקח לי מלא שעות. :idea:

שמתי קצת את God of War (2018) בצד כי הוא משעמם אותי, קניתי את לוליפופ צ'יינסאו רימאסטרד. משחק מטומטם לאללה אבל כיפי ומצחיק, אני נהנה ממנו ממש.
נערך לאחרונה על ידי Golan ב 06 יולי 2025, 11:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2025, 11:59

אני ״החרגתי״ את אודיסי בעניין של השליטה, לא על זה דיברתי בהשוואה אליו, אלא על הרמה הכללית של המשחק, הליטוש, ההנאה וכו. אודיסי עדיין משחק טוב מאוד אבל הוא מרגיש לי קצת פחות טוב מאסטרובוט האחרון, וזה משהו שלא ציפיתי לו. מצד שני עוד לא סיימתי את אודיסי.

לגבי קארט - עדיין יש רנדומליות בגלל הכוחות שאתה מקבל ולמשל מה״ברק״ לא ניתן להתחמק עד כמה שידוע לי. אני גם מסיים לרוב מקום ראשון, אבל לפעמים יש רצף של שריונות צב כשאין לך בוסט שמחרבנים אותך. וכן, אני עדיין לומד את המשחק, אין לי עשרות שעות בו, פשוט תחושת המהירות ממש גרועה והעולם מרגיש מת לגמרי וזה גם לא משהו שציפיתי לו.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 06 יולי 2025, 12:00

Laskin כתב:אני ״החרגתי״ את אודיסי בעניין של השליטה, לא על זה דיברתי בהשוואה אליו, אלא על הרמה הכללית של המשחק, הליטוש, ההנאה וכו. אודיסי עדיין משחק טוב מאוד אבל הוא מרגיש לי קצת פחות טוב מאסטרובוט האחרון, וזה משהו שלא ציפיתי לו. מצד שני עוד לא סיימתי את אודיסי.

לגבי קארט - עדיין יש רנדומליות בגלל הכוחות שאתה מקבל ולמשל מה״ברק״ לא ניתן להתחמק עד כמה שידוע לי. אני גם מסיים לרוב מקום ראשון, אבל לפעמים יש רצף של שריונות צב כשאין לך בוסט שמחרבנים אותך. וכן, אני עדיין לומד את המשחק, אין לי עשרות שעות בו, פשוט תחושת המהירות ממש גרועה והעולם מרגיש מת לגמרי וזה גם לא משהו שציפיתי לו.

מה שמעצבן בעולם פתוח זה שאין מפה שמראה לך את ה-Tracking שלך במדליות של פיץ' ובכפתורי אתגרים הכחולים. זה סיוט.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 יולי 2025, 16:14

מאוד בא לי לשחק בdeath stranding 2, בייחוד עם הרשמים של קיאו כאן. אבל הPS5 שלי לצערי לא אצלי בחודשיים הקרובים, אחרי שהוא העלה אבק בשנה האחרונה השאלתי אותו לחבר ואני מתכוון לעמוד בזמן שהבטחתי לו :).
ואז, כנראה בגלל ההייפ קוג'ימה המסויים שנוצר, נכנס לי ג'וק לראש וזאת כנראה טעות מרה אבל אני מתכוון לפחות לנסות - אני רוצה לשחק במשחקי MGS לראשונה. עד היום שיחקתי רק ב4 וב5.
השאלה שלי למי ששיחק במשחקים, מאיפה להתחיל? יש טעם לשחק בשני המשחקים הממש ישנים שהם רק MG בכלל? נראה לי קצת מוגזם בשבילי. אני שוקל להתחיל עם MGS 1, הגם שהוא ישן מאוד, וגם אם לא מאוד אהנה ממנו כיום במובן הקלאסי אין לי בעיה לראות בו כאיזו פיסת היסטוריה שכיף לראות במבט רחוק כזה, אם זה "שווה את זה" בשביל הסדרה.
וכן, אני יודע שMGS 3 הוא נקודת כניסה טובה לסדרה וגם נחשב מהטופ שלה, אני אשחק בו, פשוט כבר אחכה לרימייק ויש לי מספיק זמן עד שהוא יוצא כדי להגיע אליו בסדר היציאה של המשחקים.

אז גם אשמח לדעת למי שיש לו דעה בנושא מה סדר המשחקים, ומאיזה משחק כדאי להתחיל בגבול שבין "ישן מדי" ל"שווה את זה". וגם, ופה אני כבר באמת צריך עזרה, מישהו מבין מה הגרסאות הכי טובות לשחק במשחקים האלה היום? אני על הPC, לא מפחד מאימולטורים של PS2 (וPS1?) אם זאת הבחירה הנכונה, אבל אם אחת מהגרסאות שיצאו לאורך השנים קיימת על הPC והיא העדיפה אז זה הכי טוב. פשוט יש כל כך הרבה גרסאות, ונדמה לי שעל כל אחת מהן שמעתי רק דברים רעים. אני כבר איבדתי לגמרי קשר על מה יצא איפה, באיזה מדינה ולאיזה פלטפורמה...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 יולי 2025, 19:01

ללא ספק אין לך מה לשחק בשני הMG הרגילים…
MGS1+2 ממש אחלה גם היום, יש לראשון רימייק שהיה על הקיוב, אז אולי דווקא תתחיל ממנו אם אתה בעניין של אימולטורים, לא נראה לי שהוא יצא לעוד משהו אבל לא בדקתי לאחרונה.
הוא יותר מודרני בגרפיקה אבל אולי דווקא יהיה יותר קסם במראה של המקורי מהפס1, ועם אימולטורים בטח הוא גם ככה נראה הרבה יותר טוב ממה שהיה אז.
אז זו בחירה שלך בעצם. לא בטוח שיש תשובה אחת לעניין.

למשחק השני יש גירסה בשם substance שנחשבת מצוינת אני אישית גם כן לא שיחקתי בה אבל אומרים שזה הכי טוב וגם יהיה לך קל למצוא על המחשב בלי אימולטורים.

לגבי השלישי ברור שתמתין לרימאסטר… שני המשחקים הראשונים אגב די קצרים במונחים של היום. בטח תסיים אותם בשבוע.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 08 יולי 2025, 19:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 יולי 2025, 19:02

להתחיל ממגס1 כמו שקוג׳ימה תכנן את זה. ברור שהגיימפליי מיושן היום והדיאלוגים קצת פחות קוסמים מאיך שהם היו כשהיינו ילדים אבל אין לי ספק שעדיין הוא מציע חוויה מיוחדת.

מגס3 מקבל משמעות יותר אפית כשמשחקים לפי הסדר גם אם טכנית מבחינה סיפורית הוא מקדים את כולם.

מגס 1 של קוג׳ימה נחשב לעדיף מהרימייק. הייתי הולך עליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 21:11

MG1 ו-2 הם משחקים מעניינים וסופר קצרים. מן הסתם הם דורשים ממך לבלוע לא מעט, אבל הם סופר קצרים וחביבים. נחמד לראות בהם את השורשים של הרעיונות שהפכו לMGS1. אני אגזים ואומר שMGS1 הוא רימייק של MG2.

כך או כך, אם אין לך כוח אליהם כדי לראות תקציר עלילתי שלהם ביוטיוב. אני מנחש שאין שהם לא יותר מ-5 דק׳, אין שם יותר מדי בשר עלילתי אבל יש payoff מאוד טוב ב-MGS1, ב-MGS3, וכמעט כל המהות של הסוף של MGS5 מבוסס על MG1 ו-2.

מבחינת גרסה הכי טובה, אין כזו. בלופויינט עשו רימסטר פס3 ממש טוב של כל המשחקים שהיו זמינים באותה תקופה אבל הם טובים לדור הפס3. האוסף החדש משתמש בהם אבל לא משפר כמעט כלום טכנית. עצוב להגיד את זה אבל האוסף החדש של קונמי הוא כנראה האפשרות הכי טובה שלך.

את the twine snakes של סיליקון נייטס אתה מוזמן לשחק כמשחק צד חמוד, עדיף לשחק בmgs1 המקורי. זה רימייק של 1 על המנוע של 2, כך שזה בייסיקלי 2 שבנו בו את השלבים של 1 מחדש. הסצנות מעבר פחות טובות ואם תשחק בו במקום ב1 תפספס את הזריקת נוסטלגיה ש-4 מנסה לשחק עליה.

מבחינתי הסדר לשחקן האמיץ הוא:
mg1
mg2
mgs1
mgs2
mgs3
mgs:pw
mgs4
mgs5

כמובן שאפשר להוריד את mg1, 2 ו-pw אבל אתה עושה את זה תראה תקצירי יוטיוב. ואתה בהחלט יכול להחליף את 3 בדלתא אם הוא יצא עד שתרצה לשחק בו כי הוא נאמן ב-100% למקור (או יותר נכון לגרסת הבמאי שיצאה מאוחר יותר).

אה, וכמובן שגרסת הסטים של MGS5 פשוט נהדרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 21:14

אני גם אציין שmg1 ו-2 הם פחות מ-5 שעות, ו-MGS1 ו-2 הם בערך 10 שעות כל אחד. אז בפחות מ-30 שעות סגרת את כל מה שמוביל לMGS3.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 יולי 2025, 21:45

תודה לכולם! כאמור ב4 וב5 כבר שיחקתי וסיימתי אותם כשהם יצאו, אז את גרסאת הסטים של MGS 5 יש לי והיא אכן טובה :).
האמת שתחילת המחשבה הזאת באה אלי כשפתאום התחשק לי לשחק שוב בMGS 4 דווקא כאיזו נוסטלגיה, והPS3 שלי איכשהו עדיין עובד ויש לי את הדיסק (אם כי זה משחק שמלכתחילה ידע להרוג קונסולות, אז נראה כמה הPS3 השמן שלי מ2007 עוד יחזיק כשאעלה אותו מהאוב ;) ), הזיה שרק ככה אפשר עדיין לשחק בו היום כמו שצריך. הבנתי מרפרוף באינטרנט שגם ברמת האימולטור זה אחד המשחקים שעדיין לא עובדים פיקס.
בכל מקרה בנקודה הזאת, ובשילוב של הרימייק שיוצא עוד חודש וחצי, אמרתי כבר יאללה למה לא לנסות לשחק לפי הסדר ואולי גם להבין משהו מהעלילה הפעם.
דווקא ב5 ממש אין לי חשק כרגע לשחק שוב, הגיימפלי שלו אדיר אבל שיחקתי בו עשרות שעות ומיציתי. מניח שאם באמת יצא לי לשחק בכולם לפי הסדר אז עד שאגיע אליו כן ארצה כבר לתת בו עוד סיבוב.
אבל זה "אם" גדול, בואו נראה אם באמת אתפס ואצלח את כל הסדרה בהנאה, זה חתיכת פרוייקט... אעדכן במסע :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 יולי 2025, 22:00

חמש מחולק לשני אקטים , הראשון בייסיקלי מסיים קשת עלילה סגורה וכשמסיימים אותו אתה מרגיש שסיימת את העלילה של המשחק. אבל הוא ההיה אמור להיות 3 אקטים, כל אחד מהם סוג של משחק בפני עצמו שסוגר קשת עלילה גדולה.

אקט 2 מעולם לא הושלם בגלל התרגיל שקונאמי עשו לקוג׳ימה. הוא הספיק להשלים כמה משימות וסגר שם מהר מהר את העלילה של האקט אז הוא מרופד באיזה 20 משימות רפטטיביות מהאקט הראשון עם מודיפיירים. אבל כשמשלימים את העלילה של אקט 2, ואתה מכיר את ההסטוריה של כל הסדרה, הסיום שלו מעמיד את השערות בעורף. תוך כדי האקט, כשמתקרבים לסיום שלו מגלים במהלך המשימות האמיתיות, לא הממוחזרות, המון מידע ממש מעניין שפותר תעלומות מ-mgs3 ומסביר מדעית דברים שמרגישים ב-3 ״שטיות על טבעיות של קוג׳ימה״. יש שם כמה סרטוני מעבר נהדרים.

אז אם סיימת את אקט 1 ופרשת בגלל המשימות הממוחזרות של אקט 2, אני ממליץ לך לחזור אליו ולסיים את אקט 2 אחרי ששחקת בכל הסדרה כולל 4 אבל בעיקר 3 ו-PW. וכמובן שהסיום של אקט 2, שהוא הסיום האמיתי של 5, שם סרט על כל הסדרה ופותר מסתורין גדול, או יותר נכון חור עלילה ענקי, בין mg1 ו-mg2. אז כן, לפחות תצפה בהם ביוטיוב גם אם אין לך כוח לענתיקןת. אבל אני אגיד שוב שmg2 משחק מפוצץ ראשים כמשחק דור הsnes, כמעט לא יאומן שהוא מאותו דור. והעובדה שmgs1 כמעט רימייק שלו ממש מוזרה ואף אחד לא מדבר על זה.

האמת שזה די מדהים כי אקט 1 הוא משחק שמוכל בעצמו. אין כמעט רפרנסים לשאר הסדרה (באופן יחסי), וכמעט כל העלילה סובבת את skullface ו-xof שהוצגו לראשונה ב-5. כלומר ממש מוכל בעצמו. ולעומת זאת אקט 2, אפילו שיש שם בקושי 30% משימות אמיתיות שממשיכות את העלילה, הוא פורנו mgs שמלא ברפרנסים, סגירת קצוות פתוחים ועלילה מצויינת שכמעט כולה נשענת על המשחקים שבאו לפני, בעיקר mgs3, mg1, mg2 ו-mg:pw.

אה, ואתה כמובן מוזמן לראות בסוף את הסרטוני מעבר שהצליחו לחפור מתוך הקוד של גרסת המחשב של mgs5. אקט 3 לא באמת נבנה מעולם, אבל כן עשו לו קצת סרטוני מעבר ומה שרואים שם זה פאקינג אפי וגורם לי לפנטזיות קשות שבהן קונאמי פונים לקוג׳ימה לעשות גרסת במאי ל-5 שבו הוא משלים את המשימות החסרות של אקט 2 ובונה מאפס את אקט 3.

אגב, שים לב שיש גם משחק בשם snake's revenge. הוא לא קאנון, עשו אותו מאחורי הגב של קוג׳ימה והוא שונא את העובדה שהוא קיים.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 10 יולי 2025, 01:59

Golan כתב:דווקא באסטרו בוט יש קטע בשליטה שהמשחק לא נותן לך "להחליק", קשה לי להסביר את זה אבל כאילו אם אתה מגיע לקצה של פלטפורמה אז זה לא ייתן לך להמשיך ללכת וליפול. ולגבי דרגת קושי - השלבים של הצורות קשים מאוד דווקא.

לגבי מריו קארט אני דווקא מסתבך ב-150CC... נשאר לי עוד גביע אחד אבל זה לקח לי מלא שעות. :idea:

שמתי קצת את God of War (2018) בצד כי הוא משעמם אותי, קניתי את לוליפופ צ'יינסאו רימאסטרד. משחק מטומטם לאללה אבל כיפי ומצחיק, אני נהנה ממנו ממש.

סיימתי את Lollipop Chainsaw rEpoP. הפתיע אותי לטובה, השליטה והמצלמה בעייתיות מאוד אבל בסך הכל משחק מצחיק וכיפי. מהאמצע כשאתה כבר ממש משדרג את היכולות שלך ואתה נהיה חזק והקומבואים קטלניים אתה בכלל מרגיש Badass. אחחח ג׳ולייט יא כוסית.

בינתיים אני ממשיך להתקדם גם ב-Super Mario Bros. Wonder הנהדר. כיף שלא שיחקתי בו בזמן השיגור ועכשיו יש לי מה לשחק על הסוויץ׳ 2 לפני שדונקי קונג מגיע. :D

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 יולי 2025, 11:12

מדהים שאתה כל כך נהנה מLOLIPOP ומרגיש BADASSS אבל GOW היה לך משעמם... לעזאזל מה נסגר איתך בן אדם? שחק בו על EASY ותרגיש גם BADASS

בכל אופן אני גם ארצה לשחק בWONDER אני ממתין למבצעים, שכנראה לא יגיעו לעולם

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 10 יולי 2025, 11:52

Laskin כתב:מדהים שאתה כל כך נהנה מLOLIPOP ומרגיש BADASSS אבל GOW היה לך משעמם... לעזאזל מה נסגר איתך בן אדם? שחק בו על EASY ותרגיש גם BADASS

בכל אופן אני גם ארצה לשחק בWONDER אני ממתין למבצעים, שכנראה לא יגיעו לעולם

כי איך אפשר להרגיש באדאס אם כבר 3 שעות לתוך המשחק ואני בעיקר הולך ומטפס על קירות ומשיט סירה, והבוסים היחידים שיש זה אותה מפלצת מכוערת שוב ושוב? איפה זה ואיפה GOW 3 הקלאסי שבחצי שעה הראשונה אתה כבר מספיק להשתתף בקרב אפי על האולימפוס, לערוף איברים של מלא אויבים וגם לקצור את העיניים של אל הים בכבודו ובעצמו? מה גם שהשדרוגים דפוקים לגמרי, אני עדיין רמה 1, לא משנה איזה קומבואים אני עושה בחנות. לא יודע, לא בשבילי.

יש מבצעים בחנות של נינטנדו על לינקס אווקינינג ומריו 3D WORLD, אז אולי יהיה גם על וונדר. אני השגתי אותו ביד שנייה בהחלפה… תנסה לחפש גם.
נערך לאחרונה על ידי Golan ב 10 יולי 2025, 12:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2025, 11:53

לפעמים יש מבצעים על משחקי נינטנדו אבל זה דברים בסגנון 52$ בנקום 60$ או משהו כזה. משחקי נינטנדו מהסוויצ׳ 1 עדיף לקנות עם וואצ׳רים. אפילו אם אתה לא צריך את האונליין, הוא עולה 20$ וזה שווה לשנה הראשונה שבטח תקנה המון משחקים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים