נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 31 אוגוסט 2025, 08:57

קרירין, אתה צודק שהסוויץ ניידת אבל זה העניין, הפורטים הם ברמה של הפורטים שהגיים בוי היה מקבל.

כן זה קצת הגזמה, אבל כמו שלאסקין אמר זה גם לא כזה רחוק. שהייתי ילד הייתי נאלץ לשחק בנסיעות וחופשות Lion king וFifa 97 ואלה היו גרסאות עלובות מן הסתם לעומת מה שהיה לי על הPC אז כן זו הגזמה להשוות מכשיר 8BIT למה שהיה קיים ב96 על הPC אבל העיקרון נשאר זהה, אז שיחקנו בגרסאות נכות על הגיים בוי, והיום אנחנו משחקים גרסאות נכות על הסוויץ 2.

ההבדל היחיד הוא שהגיים בוי, גיים בוי אדוונס/DS/3DS היו בפער כל כך גדול טכנולוגית מהפלטפורמות הנייחות, שזה אילץ את הצד ג' לפתח גם משחקים מקוריים מדהימים לפלטפורמות האלו ואז קיבלנו משחקים אקסקלוסיבים שלא היה לשום פלטפורמה (נגיד resident evil revelations ) כדוגמא לאקסקלוסיבי נהדר, לניידת.

היום, אנחנו יוצאים קרחים מכאן ומכאן, מאז שהסוויץ הביא רמת הפקה של PS3 פרו, כבר לא משתלם לשום צד ג' לפתח אקסקלוסיבים לגיים בוי כזה, שהפקה בלעדית שלו
תעלה להם עשרות מליוני דולרים, אז נשארנו רק עם גרסאות נכות, על מכשיר שהוא לא באמת נייד.

הסוויץ 2 לא באמת נייד פיזית ביידים שלך כמו שהסוויץ 1 היה, והוא בטח לא נייד כמו שהגיים בוי,PSP DS/VITA/3DS היו, שתהיה בנסיעה/חופשה, יש הרבה יותר סיכוי
שתרצה לקחת איתך Switch lite מאשר לסחוב את Switch 2 איתך, אז זה לא באמת יתרון הניידות שלה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 31 אוגוסט 2025, 12:29

אבל פה אתה טועה
אני והמוני אחרים נעדיף לקחת סוויץ 2

הוא אולי לא " סופר ניידת "
אבל מהמיינסטרים , זאת הקונסולה הכי נידת
עם נרד מהדור הקודם של הסוויץ

המתחרות זה ניידי pc שיש לי אחת
אבל הן יותר גדולות , וגם אז לפעמים אני מעדיף את הrog ally
תלוי במשחק

אבל מול הסטנדרטיות ?
אני יעדיף את הלפטופ משחקים שלי מול xss (כי זה הכי קטן )

ויש המון כמוני

עכשיו לי יש את הכל ,אני לא דמות מייצגת
אבל אדם שלא בבית הרבה
סוויץ 2 יתן מספיק משחקים וגם תאימות לאחור לרוב משחקי הסוויץ
וגם משחקי נינטנדו

בנוגע למה כן מה לא ?
תלוי מי אתה וכמה יש לך
אני גם מחכה למטרואיד 4 , לא כי אין משחקים
אלה כי כבדים שיש לאחרות מעדיף לאחרות

אבל במקרה ויגידו לי לבחור משהו בודד היום
סוויץ 2 תיהיה הבחירה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 31 אוגוסט 2025, 13:27

כל הדיון הזה הופך ללא רלוונטי ברגע שמיקרוסופט תוציא את האקסבוקס הנייד שלה (איך שלא קוראים לו), והפלייסטיישן 6 יעשה אותו דבר על פי השמועות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 31 אוגוסט 2025, 15:10

Ms הולכת להוציא בקרוב 2 קונסולות pc

1 בערך בכח של הסוויץ 2 , שגם תעלה יותר
והרבה יותר גדולה

2 חזקה יותר מהסוויץ 2 , אבל לא יודע כמה חזקה יותר
לא כזה הרבה , אבל עולה הרבה יותר

שניהם בערך בגודל של הrog ally
אני לא יודע יצליחו או לא
אבל בתנאים היום ,לא רואה אותם מתקרבים

בעניין סוני ? יש שמועות לא ראינו כלום ולא מחיר
סוני מוכנה להפסיד הרבה כסף ?
אולי כן אולי לא לא ברור

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 אוגוסט 2025, 15:29

Golan כתב:כל הדיון הזה הופך ללא רלוונטי ברגע שמיקרוסופט תוציא את האקסבוקס הנייד שלה (איך שלא קוראים לו), והפלייסטיישן 6 יעשה אותו דבר על פי השמועות.

והניידת של סוני על פי השמועות תהיה בכל של פס5 פרו בערך, כך שעדיין סביר להניח שהיא תקבל מעל 90% מהמשחקים בגירסה שנראית לא רחוק מאוד מהקונסולות הנייחות הכי חזקות, והסוויץ׳ 2 לא תקבל את רובם, ואם כן אז בגירסה שלא משתווה לה עם הרבה פחות פיצ׳רים של גיימפליי, מעבר לגרפיקה פח. אז לא, זה עדיין נשאר כמעט אותו דיון, רק שהניידת הזו כן תתחרה בסוויץ׳ 2 ותינגס לה בנתח, והסוויץ׳ 2 עדיין לא תתחרה בפלייסטיישן 6 ישירות.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 31 אוגוסט 2025, 16:12

Laskin כתב:
Golan כתב:כל הדיון הזה הופך ללא רלוונטי ברגע שמיקרוסופט תוציא את האקסבוקס הנייד שלה (איך שלא קוראים לו), והפלייסטיישן 6 יעשה אותו דבר על פי השמועות.

והניידת של סוני על פי השמועות תהיה בכל של פס5 פרו בערך, כך שעדיין סביר להניח שהיא תקבל מעל 90% מהמשחקים בגירסה שנראית לא רחוק מאוד מהקונסולות הנייחות הכי חזקות, והסוויץ׳ 2 לא תקבל את רובם, ואם כן אז בגירסה שלא משתווה לה עם הרבה פחות פיצ׳רים של גיימפליי, מעבר לגרפיקה פח. אז לא, זה עדיין נשאר כמעט אותו דיון, רק שהניידת הזו כן תתחרה בסוויץ׳ 2 ותינגס לה בנתח, והסוויץ׳ 2 עדיין לא תתחרה בפלייסטיישן 6 ישירות.

מסכים, רק שהניידת של סוני תעלה כנראה המון כסף... ולא יהיה לה כמובן את הבלעדיים של נינטנדו. בכל מקרה אין ספק שנינטנדו יצטרכו לחשוב על שטיק חדש, כי הרעיון של קונסולה היברידית כבר נפרץ ולא בלעדי שלהם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 31 אוגוסט 2025, 19:55

Laskin כתב:

ומתי בדיוק היא תצא ? כמה זמן בטריה יהיה לה ? מה יהיה המחיר שלה ?
לזרוק נתונים הכל טוב ויפה

לסוני היה את הpsp ,שמאוד הצליחה
הפסידה לds , אבל עדין מכרה המון קונסולות ומשחקים

מאוחר יותר היה את הויטה , שסוני זנחו המון מהתמיכה מהר מאוד
והפסידה בגדול ל3ds/2ds
הויטה לזמנה הייתה קונסולה מצוינת , נתעלם מבעיות שלכל קונסולה יש
אבל בלי תמיכה גדולה זה נכשל

היום יש להם קונסולה סטרימינג יחסית זולה
לפי הבנתי מוכרת בסדר

אבל הם לא הציגו נידת רגילה
לא פרסמו כזאת
וחלק מהמשחקים שלהם יקבלו פורט לסוויץ 2

עכשיו לצורך הדיון נגיד יוציאו קונסולה נידת ב2027
עד אז מעל 20 מיליון , סיכוי סביר ל30 מיליון יתרון לנינטנדו

אז כמה ש" ניידת ps " או " נידת pc " יהיו חזקים יותר
לסוויץ 2 מקום משלה

סביר שיהיה סוויץ 2 lite
במקרה הצורך גם ירידה במחיר
סביר גם סוויץ 2 שהבטריה טובה בהרבה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 אוגוסט 2025, 20:02

קרירין, אני מסכים איתך אחי שרוב האנשים יעדיפו את הסוויץ 2 על המתחרות, סוני לא הולכת לנצח את הקומבו של מריו+ פוקימון+ מריו קארט+אנימל קרוסינג.
הקטע הוא שסוני שינו פוקוס (לדעתי) סוני לא באמת מחפשות לנצח את נינטנדו בשוק הנייד, סוני הבינו שאם הם יתחרו ראש בראש בנינטנדו בשוק הנייד הם יפסידו כמו הPSP והויטה.

לכן אני בטוח שיש לסוני שאיפות של "מכירות כמו Steam deck " לניידת שלה. אם ואלב יכולה להסתפק בגג 4M-6M אז אין סיבה שסוני לא תוכל להסתפק במכירות כאלה גם כן, זו לא ניידת שתקח משאבים מסוני, היא לא תקבל משחקים צד א' כמו משלה, ומפתחות בקושי יקדישו לה זמן.

בכל זאת לאנשים כמוני, הנייד של סוני יקבל הרבה יותר שעות משחק מהסוויץ 2.כמו שלאסקין אמר הוא יקבל הרבה יותר משחקים מהסוויץ 2. הוא פשוט יפעיל משחקים מהבקלוג שלך בלי לחכות לדירקטים ולפירורים. קח דוגמא, שנמו 3 גרסת הבמאי הוכרז לסוויץ 1 (אבל לא לסוויץ 2) בן אדם יכול להתפלל שזה יקבל גרסת סוויץ 2 ויכול להיות שהוא יקבל ויכול להיות שהוא לא, בזמן שגרסת הPS5/PS4 שלו תעבוד בלי רכישה נוספת בלי לחכות לפירורים ולטובות מנינטנדו, יש אנשים שרק רוצים גישה לספריה שלהם על ניידת
אז סוני לא תכבוש את העולם של הניידות עם זה, אבל הם גם הבינו שהם לא צריכים לכבוש שום דבר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 31 אוגוסט 2025, 20:08

שנמו 3 / 99%
שהסוויץ 2 תיתמוך אחורנית , מאוד יכול להיות שיהיו שיפורים
תלוי איך תכננו את המשחק

בעניין מכירות , סוני תאורטית יכולה למכור יותר מהדק
למעשה הרבה יותר

אבל זה תלוי בכמה דברים , וצריך לזכור מתי שהוא הם חיבים
לחשוב על ps6

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ספטמבר 2025, 13:52

Laskin כתב:

אין מצב, הניידת של סוני לא תהיה חזקה כמו הפס5, בטח שלא כמו הפרו. השמועות כרגע הן 12CU, בזמן שקפלר טוען שיהיו 16CU. אני לא יודע איך יראה RDNA5, אבל כדי ש-16CU יתפקדו כמו הפס5 זאת תצטרך להיות הקפיצה הכי גדולה בהסטוריה של הארכיטקטורה של AMD ואני אפילו לא אשתעשע בלדבר על הפרו כי זה יהיה לגמרי מגוחך.

רוב הסיכויים שסוני הציגה לפני מספר שבועות את הפרופיל ״חיסכון בכוח״ לפס5 היא כדי ליצור פרופיל שמפתחים יכוונו אליו שיתאים לניידת שלהם. אני לא יודע מה המפרט שלו, אבל צפה לסביבה הזו מהניידת שלהם.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ספטמבר 2025, 14:31

לפי הדליפה הפס5 יורדת ל224GB/s, ל-8.5TF והמעבד יורד ל-8 ת׳רדים.

אז אני לא אהיה בשוק אם הניידת תהיה 4 ליבות (עם 8 ת׳רדים), 8TF+ (או בעצם 16TF עם האנפלציית TF שקרתה ב-4 שנים האחרונות) בהתאם למצב כוח נמוך של הפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 01 ספטמבר 2025, 17:01

נדב, ומה לגבי FSR אם סוני תשלב פתרון כזה בניידת הזו? אפשר יהיה להגיע לביצועים שיותר מתקרבים לפס5, גם אם בBrute force זה לא באמת מתקרב לפס5 ?
אני מתכוון יהיה אפשרי שהקונסולה הזו תהיה מה שרצינו שהסוויץ 2 תהיה וטכניקות frame generation יתנו לה לסחוב דברים שהרבה יותר כבדים מהמשקל שלה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ספטמבר 2025, 19:01

זו בדיוק הכוונה. לפי השמועות יהיה שם PSSR2 לכל הפחות וגם framegen כך שאם לוקחים את זה בחשבון - מאוד ייתכן תוצאה איפהשהו בין פס5 לבין פרו, אולי עם ביצועי RT אפילו טובים יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ספטמבר 2025, 22:38

יש לפרו כבר pssr כך שהניידת לא יכולה לגעת בה. האם היא יכולה להתקרב בערך לפס5 עם AI? אולי, אבל זה דורש פיתוח במיוחד. על פי השמועות יש לפס הניידת מספר ליבות GPU זהה לסוויצ׳ 2, כלומר אפילו אחרי כל השיפורים הארכיטקטוניים זה יהיה נס אם היא תהיה בכוח נא של הXSS. כנראה אחרי AI היא תשב איפשהו בין הXSS לפס5, נניח x2 הסוויצ׳ 2.

אני לא אתפלא אם גרסאות פס ניידת יהיו מאוד דומות לגרסת הxss עם איכות תמונה ממש טובה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ספטמבר 2025, 22:53

יכול להיות שאני מתבלבל או שראיתי שמועות אחרות, אבל לדעתי יש סיכוי טוב מאוד שנראה ביצועים טובים משל הפס5 במשחקים שתלויים בRT למשל, וגם במשחקים אחרים - בזכות FG וPSSR.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2025, 00:37

אני בספק. הסיכוי שהפס הניידת תצליח להביא ביצועי פס5 קלושים. ביחוד עם השמועות 12-16 CU. כמובן שזה תלוי על איזו ארכיטקטורה היא תהיה ותמיד יכולות להיות הפתעות, אבל בסופו של יום כנראה שהיא תהיה עם שליש הליבות של הפס5 ועם מהירות שעון נמוכה ממנה, כך שזה בהחלט יהיה נס אם נקבל ״XSS + AI״.

ואגב צריך לשחרר את כל הקונספט של Frame gen. זאת דרך להפוך משחק 60 למשחק בfps גבוה יותר, לא להפוך ביצועים צולעים ל60. זה פשוט לא עובד כמו שצריך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2025, 12:24

DrKeo כתב:ואגב צריך לשחרר את כל הקונספט של Frame gen. זאת דרך להפוך משחק 60 למשחק בfps גבוה יותר, לא להפוך ביצועים צולעים ל60. זה פשוט לא עובד כמו שצריך.

אני לא יודע למה אתה חוזר על זה כל הזמן... זה בפירוש לא נכון.
בשילוב עם DLSS (או FSR) - זה יכול להפוך משחק של 20 פריימים גם למשחק של 120 פריימים.
כשאני מפעיל את CP2077 עם PT והכל בלי FG ובלי DLSS - אני מגיע גם ל-19 פריימים... כשאני מפעיל אותם אני מעל 120, והתוצאה בפועל, כיום, אחרי כל הפאצ'ים - היא נהדרת והארטיפקטים כבר לא בולטים.
אז השילוב של השניים יכול לשנות עולמות. ולPS5 הבסיסית אין אפילו PSSR, כך שבפועל אני מאוד לא אופתע אם במשחקי RT "כבדים" - ההבדל יהיה לטובת הניידת הזו.
גם FG לבדו יכול להפוך משחק שמרקד בין 45 ל-55 פריימים למשחק של 60 פריימים חלק, שזה נהדר ובעיניי בהחלט שווה את העוד כמה MS של INPUT LAG.
בכל אופן, גם אם זה יאפשר למשחקים שרצים רוב הזמן ב-70-80 פריימים פנימית למשחקים של 120 - זה יתרון ענק למשחקים מסויימים, ולא צריך לזלזל בזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2025, 14:24

לא, אתה לא. אתה מפעיל DLSS שמשפר ביצועים ונותן לך בערך 70fps, ואז אתה מפעיל frame gen שמעלה את זה ל-120.

אתה לא יכול לעשות frame gen מ-20fps, נקודה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 ספטמבר 2025, 14:33

נדב, אבל בתאוריה הם יכולים לקחת משחק שרץ על הניידת ב20FPS לעשות עליו FSR ומשם לעלות לו את הפריים רייט? אני גם קראתי את מה שלאסקין אמר על זה שביצועי RT יביאו בתכלס משהו שאפילו עוקף את הPS5 בפועל, גם אם אין לה את המיץ באמת. אני פשוט לא חושב שאני קונה את זה כי גם אתה וגם DF אומרים שניידת בכוח של הפס5 לא אפשרי. בזמן שסוני רוצה להוציא את הניידת הזו. DF אני חושב אפילו אמרו שזה לא יהיה אפשרי עד 2034.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2025, 14:42

הם עושים את זה על הפרו שחזקה ב-70% ומביאה ביצועי RT טובים פי 3? לא ממש. אז תן לי להיות בספק שהם יעשו את זה בניידת של 15w שהיא שליש פס5.

בנוסף צריך לזכור שבניידת בקושי יש כוח AI לעשות את הדברים האלה. תראה איך הסוויצ׳ 2 בקושי מציגה DLSS וגם כשכן מדןבר במודל מיקרו הרבה פחות איכותי. אז אתה רוצה על גבי זה להוסיף גם frame gen?

במציאות מה שנראה זה משחקים שנראים כמו הXSS עם איכות תמונה טובה יותר בזכות PSSR.

כלומר אלה אם סוני תחליט לעשות ניידת עצומה עם סוללה ענקית, גדול ענקי וזלילת כוח של 45w. אני בספק שהיא תעשה את זה, אבל מי יודע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2025, 14:51

לא מ-20, אבל כן מ-45, נניח. ואז זה נותן לך 60 פריימים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2025, 16:36

Laskin כתב:לא מ-20, אבל כן מ-45, נניח. ואז זה נותן לך 60 פריימים.

אה, לפני שניה זה היה מ20fps, עכשיו זה מ-45fps?

Frame Gen מומלץ במסמכים של NVidia מבסיס של 60 ומעלה, כל פריים מתחת מעלה משמעותית את הלאג ומשמיד את איכות התמונה. היצור פריימים של AMD גרוע משל NV ולרדת בו מ-60 זה כנראה אפילו יותר קטסטרופה.

סורי, זה לא סטנדרט שקונסולה יכולה להיות בו. AI הוא לא קסם, זאת טכנולוגיה עם מגבלות ובדיוק כמו שהסוויצ׳ 2 נאבקת להביא גרסאות שקרובות לXSS, כנראה שהפס הניידת תאבק כדי להביא משהו בערך דומה לפס5, וגם לשם היא כנראה לא תגיע.

אז אני אגיד את זה שוב, כנראה (על פי הדליפות כרגע) שהפס הניידת תתן גרפיקה דומה לXSS עם איכות תמונה טובה יותר בעזרת AI.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2025, 17:50

אבל לא כתבתי אבל שזה מ-20.
מ-20 זה זה DLSS וגם FG ביחד ואז זה כן נכון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 ספטמבר 2025, 20:53

נדב, אבל הניידת הזו לא תהיה הרבה יותר קרובה לPS5 מאשר הסוויץ 2? אולי אני טועה והניידת הזו היא בכוח של הסוויץ 2 בכלל, אבל לא אמרו שהוא 50% וקצת יותר מהכוח של הPS5 ? אולי היא תהיה מספיק חזקה מהסוויץ 2 בשביל שהפתרון פריימים של AMD ירוץ עליה סבבה? הרי יש גם הדלפות שדיברו על 70% מהכוח של הPS5 וזה אולי כבר הופך את הטכנולוגיה למשמעותית יותר?

בסופו של יום הסוויץ 2 חלשה מאוד אז DLSS לא עוזר לה., אולי 50%/70% מהכוח של הPS5 זה בדיוק הsweet spot בשביל "DLSS"
אני גם לא חושב שזה יתקרב לביצועים של פרו זה כבר נשמע עתידני מדי אבל אולי אצל רוב האנשים שהם לא DF זה יביא ביצועים דומים מספיק לפס5?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 ספטמבר 2025, 21:11

ביצועים זה לא רק גודל
יש תחשיב של תקציב
יש תחשיב של זמן בטריה
יש תחשיב של קירור

דברים כאלו מאוד חשובים , לזרוק קונסולה כזאת יכולה ככה
ואחרת ככה , צריך לכלול את הכל
ושם יש בעיה גדולה

ושוב השאלה גם מתי ? יש היום לפטופים מאוד יקרים