משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 12:24

Klayman כתב:לא יודע איך אפשר with a straight face להגיד שאין אינפלציה במשחקים בסגנון פרום.

מישהו אומר את זה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 12:29

Stick כתב:
Laskin כתב:לBMW יש כמה מגרעות שבאמת מורידות לו, בתחום האיזון והגיימפליי… למשל - יש לו סקיל טרי שכל יכולת שם סופר חשובה אבל הם ״מתקמצנים״ על נקודות וצריך לעשות גריינד כדי להנות מיותר מהן, ואי אפשר לדעתי לסיים את המשחק בפעם הראשונה עם כל היכולות או קרוב לזה בכלל. וחבל. כי היכולות ממש ממש מגניבות ומקוריות.
המשחק באמת מפוצץ בדברים מקוריים, בין אם זה עשרות המיניבוסים שאפשר להפוך אליהם, הStance שאתה עומד על המקל שלך, הקסמים המיוחדים מאוד… וכמובן שיש את עניין הסיפור והעולם שהרבה מכירים שגרם לו להיות להיט ענק בסין, וערכי ההפקה המאוד מאוד גבוהים, עם דגש מבחינתי על סרטון אנימציה, כל פעם בסגנון אמנותי אחר לגמרי - בסוף כל פרק. ואני לא ידעתי את זה אגב, ומדובר בסרטים ממש טובים.

גם לדארק סולס 1 היו המון בעיות, המשחק קלאנקי ולא מלוטש בשיט, כל החצי השני שלו מזורז ולא גמור על סף השבור, אפשר לשבור את כל מערכת הקרב שלו ולעשות צ'יז לכל המשחק.. אפשר להמשיך.
ובכל זאת הוא יושב על 89, וכבר כשיצא קיבל מעמד של קאלט בעיני הקהילה שהתחילה להתגבש סביבו, וזה כמובן סנטימנט שרק גדל ככל שחלף הזמן והמשחק הפך לכל כך משפיע, וזה לא התבטא בביקורות בזמן אמת.
למה? כי למרות כל המגרעות זה היה משחק חדשני, מרענן, שלקח את כל מה שהיה סטנדרט בתעשייה ואת כל הכיוון של הגיימינג בשנים האלו, והפך הכל על הראש.
ולצד זה יש אלמנטים בדארק סולס 1 שפשוט אין לו תחרות בהם, גם היום. בעיקר עיצוב השלבים ועיצוב העולם (מבחינה מכנית, לא אומנותית) - גם היום אין משהו שמגיע לרמות האלה ב100%.

אז BMW הוא כנראה משחק טוב, וכנראה יש אין ספור דברים שהוא טוב בהם מדארק סולס 1 כי הוא למד ממנו, ומכל הזאנר שהתפתח לאורך השנים. אבל האם יש משהו שהוא עושה באמת ברמה יוצאת דופן שאין בשום משחק אחר בזאנר? כנראה שלא. האם הוא מרענן באמת, מביא משהו שלא נראה או הופך את הסגנון על הראש כמו שעשה דארק סולס 1? כנראה שלא.
אני בטוח שיש בו דברים יפים וכל מיני המצאות קטנות כמו יכולות ספציפיות כאלו ואחרות, אבל זה טוויסט מינורי, זה לא באמת מה שאני מתכוון אליו.
אז זה העניין וזו העייפות, שיוצאים כל כך הרבה משחקים בסגנון, והם כולם טובים אבל אף אחד מהם לא מביא משהו באמת מעניין לשולחן כמו שדארק סולס 1 היה כשהוא יצא, אז נאבד כל העוקץ.

ואין בעיה ששיחקת בBMW ואהבת אותו ושאתה חושב שזה משחק נהדר, אני בטוח שזה נכון, הטענה היא רק שמאוד קשה להתלהב מעוד טריילר ועוד טריילר ועוד משחק שנראה בדיוק אותו דבר רק עם טוויסט קטן.
לשחק סולס לייק פעם בשנתיים ולהנות זה דבר אחד, אבל הטענה היא רק שכולם מפהקים מהטריילר של המשחק הסיני התורן כי הוא נראה טוב, אבל נראה כמו המשחק שראית לפניו וזה שתראה אחריו וכולם יצאו חודשים אחד מהשני.

ושוב, מה שמלהיב אותי ספציפית בPHANTOM BLADE - זה שהוא *לא* סולס, להפך מ-90% מהסינים האחרים :)
לגבי BMW - אני גם לא חושב שזה משחק של 9+, שיהיה ברור... וזאת בגלל כל מה שלא אהבתי בו, ואכן הפריע לי.
אבל הוא כן משחק מאוד, מאוד מיוחד וייחודי לדעתי, גם בגיימפליי. כשתשחק בו קשה לי להאמין שתחשוב שזה באמת מזכיר משחקי FROM, למעט הקטע של מחזור המדורות ומה שהן עושות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 יולי 2025, 15:17

Laskin כתב:
Klayman כתב:לא יודע איך אפשר with a straight face להגיד שאין אינפלציה במשחקים בסגנון פרום.

מישהו אומר את זה?

Laskin כתב:אני כן מבדיל בין רובם.
הסגנון האמנותי לא זועק לי "פרום" דווקא.
היו הרבה משחקים בתקופת הPS3 שמזכירים לי יותר את הסגנון הזה.
זה "מיתולוגיה סינית" כזה. עכשיו יש התפוצצות של מפתחים סינים, מן הסתם ההשראה היא מתוך מה שקרוב אליהם.

:)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 15:34

אפשר גם לומר שהמשחק הזה ספציפית לא זועק לי ״פרום״ כשאני רואה אותו, וגם שיש אינפלציה פסיכית של משחקי ״פרום״/סולס.
איך זה מתנגש בדיוק?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 31 יולי 2025, 15:46

זה מגיע מיד אחרי "אני כן מבדיל בין רובם" ולפני "יש התפוצצות של מפתחים סינים..." אם התכוונת רק למשחק הספציפי, זה לא היה ברור לי מהטקסט. גם לא מההמשך של השיח.

בכל מקרה, פנטום בלייד נראה לי לגמרי משחק souls במהותו, גם אם אחד המהירים יותר. הוא נראה רחוק מאוד מ dmc, לדעתי.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 יולי 2025, 15:52

אפילו אם הוא לא נראה בדיוק כמו משחק פרום, הוא כן נראה מידית כמו עוד ״BMW". וברגע שצופים ב-30 שניות של גיימפליי שלו ישר מבינים שזה כן מנסה להיות משחק פרום.

באמת שכל המשחקים האלה נראים לי אותו דבר, אני לא מצליח לזהות בינהם או לזכור את השמות שלהם. כאחד מהם מתחיל לרוץ במסיבה שאני צופה בה אין לי שמץ מה השם של זה והאם זה הוכרז כבר בעבר או שזה משחק חדש. ואז חצי שעה מאוחר יותר מופיע באותה מסיבה עוד משחק כזה. זה סתם עובר לי מול העיניים, עוד אחד כזה, יופי.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 16:44

Klayman כתב:זה מגיע מיד אחרי "אני כן מבדיל בין רובם" ולפני "יש התפוצצות של מפתחים סינים..." אם התכוונת רק למשחק הספציפי, זה לא היה ברור לי מהטקסט. גם לא מההמשך של השיח.

בכל מקרה, פנטום בלייד נראה לי לגמרי משחק souls במהותו, גם אם אחד המהירים יותר. הוא נראה רחוק מאוד מ dmc, לדעתי.

ושוב, אין קשר בין היכולת שלי להבחין בין המשחקים השונים והעובדה שהסינים מפציצים במשחקים, לבין העובדה שיש התפוצצות של משחקי סולס בשנים האחרונות.

יש מלא משחקי סולס בשוק, אני כבר באמת מתקשה לעקוב כמה, מניח שאולי מאות, כולל גם דו מימדיים רבים… אבל גם מתוכם יש כמה יציאות ממש מעולות, למשל blasphemous היה משחק בהשראת DS מעולה, וגם 9 sols היה משחק בהשראת סקירו מעולה.
הם מעטים גם בעיניי, אבל יש מתוכם כאלה שבולטים.
לאחרונה התחלתי גם את another crab’s treasure שמאוד לא דומה ויזואלית לשום משחק אחר בז׳אנר, אבל אין ספק שהוא משחק פרום קלאסי מלבד הקטע החשוב והמרכזי של החלפת המגן.
תכלס לא התחברתי כל כך בינתיים למערכת הקרב… אתן לו עוד טיפה צ׳אנס אבל אני מרגיש שאני הולך לפרוש בקרוב.

בעיניי הפאנטום בלייד הזה בגיימפליי שלו לא מזכיר שום משחק פרום ממה שאני ראיתי, הסגנון האמנותי אכן מעט מזכיר את סקירו אבל פה הדמיון נגמר. הוא כן דומה להרבה חיקויי פרום סינים אחרים כמו באמת BMW, אבל זה גם נובע גם מהמנוע וגם מהנטייה של הסינים לעשות ארכיטקטורה אסייתית ואקשן מוחצן עם כוריאוגרפיה של ״נמר דרקון״.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 יולי 2025, 16:53

האמת שיש קשר ישיר בין הסינים לתופעה כי יש התפוצצות של משחקים סינים והם כולם פאקינג אותו דבר ושואבים 90% ממשחקי FS. אם לא הייתה ההתפוצצות הסינית רוב משחקי החיקוי של FS היו נעלמים.

אולי יש קשר לעובדה שסינים פשוט נוטים לעשות סגנון אומנותי שכזה, אבל זאת עדין תלונה ולידית. בדיוק כמו להתלונן שבאטליה הכל זה פסטה ופיצה. סבבה, זאת התרבות, אבל התרבות שלי כישראלי זה להתלונן :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 17:39

אני לא חושב שאם לא הייתה התפוצצות סינית אז רוב משחקי החיקוי של FS היו נעלמים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 יולי 2025, 17:41

Laskin כתב:אני לא חושב שאם לא הייתה התפוצצות סינית אז רוב משחקי החיקוי של FS היו נעלמים

רוב החיקויים הם סינים, או לפחות ככה זה מרגיש. הייתי מונה לך אותם, אבל אני לא מבדיל בינהם אז אין לי את הכלים לעשות את זה :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 18:00

ממה שאני ראיתי יש יותר פולנים מסינים בשוק, בינתיים… כן, בשנתיים האחרונות ראינו איזה 10 טריילרים למשחקים סינים אבל בשוק הם עוד לא נמצאים כמעט. יש גם לא מעט יפנים. הסינים פשוט מקבלים טריילרים יותר ״מפוצצים״ וויראליים כי הגרפיקה שלהם משמעותית טובה יותר בדרך כלל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 יולי 2025, 18:49

רק ללבות עוד יותר את המדורה: היוצר הסיני של lost soul aside משחק הדמוי DMC ששמתי פה, כבר הודיע שהוא רוצה שהמשחק הבא שלו יהיה סולס לייק ולא להמשיך לעשות משחקי האק אנד סלאש טהורים.

שיחקתי בהרבה משחקים סינים נחשבים שקיבלו תרגום לאנגלית (תרגום של הטקסט) ואני יכול להגיד בוודאות שהסינים יודעים לעשות הרבה יותר ממשחקי סולס לייק, הם יודעים לעשות אקשן RPG, יודעים לעשות JRPG בתורות יודעים לעשות משחקי טקטיקה וכו' וכו'.

אני חושב שבגלל שהם צוותי AA ואין להם הרבה כסף לתרגום מושקע לשפות אחרות/דיבוב. הם הולכים עיל משחקי סולס לייק כשהם פונים לשוק הגלובלי כי זה דורש הרבה פחות תקציב הרבה פחות השקעה בלוקלאזציה.

אני לא יכול לתאר איזה עילגים היו התרגומים של המשחקים ששיחקתי בהם יכולת להרגיש שיש הרבה רגש וכוונה במקור ושפשוט תרגום מכונה או איזה תיכוניסט תרגם את זה.רואים שאין להם תקציבים לזה.

אז כאמור לא מפתיע אותי שרובם מעדיפים לעשות משחקי סולס שהם פונים לשוק הגלובלי, לא צריך המון סיפור לא צריך תקציב מפוצץ שאין להם.
לא מפתיע ש lost soul aside נשמע באנגלית הכי נורמלי מהם בגלל הגב התקציבי של סוני.

קיצור, לדעתי הם יודעים ויכולים לעשות הרבה יותר ממשחקי הסולס אבל עד שסוני או חברה מערבית/יפנית/Tencent לא תחליט לממן אותם ולתת להם תקציבים נורמלים לא נראה אותם עוזבים את אזור הנוחות של משחקי הסולס שסוגרים להם את כל הפינות. ז'אנר שמבטיח הצלחה עולמית יחסית באפס מאמץ, בהשוואה לז'אנרים אחרים יקרים יותר.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 31 יולי 2025, 18:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 יולי 2025, 18:53

Laskin כתב:לאחרונה התחלתי גם את another crab’s treasure שמאוד לא דומה ויזואלית לשום משחק אחר בז׳אנר, אבל אין ספק שהוא משחק פרום קלאסי מלבד הקטע החשוב והמרכזי של החלפת המגן.
תכלס לא התחברתי כל כך בינתיים למערכת הקרב… אתן לו עוד טיפה צ׳אנס אבל אני מרגיש שאני הולך לפרוש בקרוב.

תשחק כבר באלדן רינג בחייאת רב!!#!@!##@!#!#@!@!ססה

סליחה :|

כן אני יודע, שיחקת שעתיים אצל חבר ולא אהבת. זה לא נחשב, זה משחק להאבד בו בשמירה מלאה שלך לא משחק של שעתיים רנדומליות חסרות קונטקסט לבדיקת מכניקות...
הוא כבר 30$ בסיילים מזדמנים, הוא, אתה, זה... another crab’s treasure?!?
טוב נו...

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 יולי 2025, 23:11

הcrab הזה חינמי בגיימפאס… :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 אוגוסט 2025, 13:16

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2025, 23:13

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אוגוסט 2025, 00:39

מתבשל שם משחק ממש מיוחד זה בטוח. אני מאוד אוהב שלוין רוצה לעשות מערכת נמסיס "אינטימית" ואישית יותר. שיקח את הזמן, אני מתחיל סוף סוף להבין מה הכוונה היתה ב"לגו" במשחק הזה.מת כבר לשמוע מי יהיה הנמסיס האישי של כל אחד מאיתנו בוקסלים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 31 אוגוסט 2025, 10:52

עוד יום חדש מביא איתו, עוד סולסלייק סיני חדש. Swords of legends/Gujian 4 במקור זו סדרה של Action JRPG שממה שרואים פה הפכה כאמור לסולסלייק בהשראת המשחק עם הקוף, אבל אני חייב לפחות לתת להם שמכל הסולס לייקיס שאנחנו רואים לאחרונה, זה נראה ממש טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 01:19

הכל פה נשמע לי כמו חלום

https://www.ign.com/articles/phantom-bl ... action-rpg

תגידו מה שתגידו על זה שהוא נראה כמו מליון משחקים אחרים, אני עומד מאחורי מה שאמרתי פה כבר כמה פעמים, ואני שמח שIGN איתי - הגיימפליי שלו מספיק שונה ומיוחד כדי להפוך אותו למשחק מעולה וייחודי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוקטובר 2025, 21:55

אני מנסה להתלהב ממנו בגלל שאתה וIGN מתלהבים אבל אני לא כ'כ קולט ממה אתם מתלהבים.
זה קשה כמו משחק סולס רגיל.
יש לך 66 פסילות ואם אתה מבזבז את כולם ולא השגת עוד זה גיים אובר.

איפה החידוש? לא ברור לי מה עושה את המשחק הזה מיוחד.הבנתי שזה לא בדיוק סאקירו ולא בדיוק נינג'ה גיידן ושאי אפשר לעשות מעיכת כפתורים כמו נינג'ה גיידן אבל מצד שני אי אפשר גם לעשות פרי כל היום ולצפות שתנצח רק בזכותה, אבל אני לא מצליח להבין מה מייחד את המשחק הזה מדברים כמו Wo LonG Fallen Dynasty

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 22:46

אולי יש דרך להשיג יותר מ-66 פסילות, זה פרט לא ידוע עדיין, בכל אופן זה די הפוך מסולס שם אתה אמור דווקא למות שוב ושוב עד שאתה לומר הכל, פה יש אלמנט מפחיד כזה שאמור לגרום לך להזהר יותר, אבל האויבים שאתה הורג מתים לנצח, שזה משהו כן די מקורי גם בז׳אנר הH&S. ואומרים שהוא פשוט מרגיש מצוין. אז כיף, במיוחד עם ההפקה נראית רמה גבוהה, גרפיקה טובה, אנימציות טובות…

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2025, 22:57

האויבים חוזרים לחיים בביונטה /dmc ?
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 23:02

לא זוכר מה קורה בסין אה האמת אבל בDMC כן. יש encounters כאלה שסוגרים אותך באיזור מסוים ואם אתה מת אתה צריך להרוג אותם שוב.
כמו ברוב המשחקים נדמה לי. לרוב עד שאתה מגיע לצ׳קפוינט הבא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2025, 23:16

מעניין. בכל מקרה הוא נראה משחק עם גיימפליי טוב. אקנה אותו בהנחה משמעותית.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוקטובר 2025, 23:34

אני עדין לא מצליח להבדיל בינו לבין משחקים אחרים מהשנים האחרונות. אולי הוא מיוחד, אבל אני לא מצליח להביא את עצמי לראות סרטונים ליותר מכמה שניות, זה כל כך משעמם. לדעתי ההתפרצות של ז'אנר הסולס על התעשיה היה אולי הדבר הכי גרוע שקרה לה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים