משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 00:37

אבל זה לא סולס!!!!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוקטובר 2025, 13:08

Laskin כתב:אבל זה לא סולס!!!!

זה עוד חיקוי משחק FROM שיקבל גג 80+, יש כבר בחילה מהם. זה או סולס או סיקרו או שילוב בין השניים, בדיוק כמו כולם. ואני אומר את זה בלי לצפות בסרטונים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוקטובר 2025, 13:51

אבל זה לא. זה לגמרי H&S עם אלמנטים של RPG.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אוקטובר 2025, 14:14

אפשר לתאר ככה בדיוק את משחקי הסולס.
H&S עם אלמנטים של RPG. :-)

אין למשחק הזה שום עלילה :-) כמו כל משחקי הסולס הוא תקוע בתקופת הNES מנטלית עם עלילה מנימליסטית על גבול הלא קיימת.
יכול להיות שהגיימפלי יהיה עולם אחר מכל משחק סולס לפניו, אבל אף אחד מאיתנו לא שיחק בו ועד שיהיה דמו אנחנו צריכים לסמוך על המילה של IGN שהגיימפלי מעולה :-)

עד בלודבוראן הגיימפלי הזה היה אשכרה מרענן מספיק בשביל להיות מרגש, תכף 11 שנים אח'כ ואנחנו עדיין תקועים באותו גיימפלי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוקטובר 2025, 10:15

חבר'ה יש דמו לHeroes of Might and Magic: Olden Era נראה מושלם :-) אני יודע מה אני הולך לשחק בסופש הזה, נראה איכותי וקלאסי.
והחלק הכי טוב? אפשר לשחק היום על טוסטר, בלי לשלם על האקסבוקס הבאה 1000$ דולר ב2027.
הדמו בסטים, יהיה EA ב2026.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2025, 12:14

מדהים גרפית, כן? אבל כמה עוד אפשר, כמה???

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2025, 12:23

אפשר עוד הרבה!
גם זה לא נראה סולס, וגם זה נראה לי שונה מהרבה אחרים... בעיקר בזכות העובדה שרוב הזמן נראה שיש לך עוד "חברים" בקבוצה.
בדומה לDRAGONS DOGMA אבל אופליין (אני מקווה), והגיימפליי מזכיר לי GOW יותר מכל דבר אחר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2025, 12:52

תהרגו אותי. אני לא יודע איך אפשר להתלהב ממשחקים בלי עלילה. מאפיה החדש יותר מרגש אותי מכל הסולס לייק האלה. לא מבין למה לא משאירים לFROM את הז'אנר.

זה מזכיר לי את התקופה האפלה של המגה דרייב, שלא משנה איזה משחק הבאנו הביתה מדרדסים ועד צבי הנינג'ה או רובוקופ, הכל היה פלטפורמה דו מימדי ובקושי היה גיוון.
זו הסיבה שאני מאמין שהPS6 יראה ירידה חדה במכירות שלו, אף אחד לא ישדרג קונסולה כדי לשחק משחק סולס ב8K מיצינו.

התחביב האהוב שלנו הופך אט אט מתחביב מגוון ומלא במשחקים שונים, לתחביב שכולו משחקי סולס, עוד מעט זה יהיה מצב ש99% מהמשחקים בשוק "נגועים" באיזשהו אלמנט של סולס לייק. זה חולני ועצוב ומאוד מקטין את התחביב שלנו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2025, 13:26

לא התלהבת לפני שבועיים ממריו גלקסי 2 כמו ילד קטן? איזה עלילה בדיוק יש שם?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2025, 13:32

אין לך אינפלציה של משחקי מריו. יכולים לעבור 9 שנים ומעלה בלי משחק מריו תלת מימדי לפעמים.
אוי ואבוי אם היתה הצפה של משחקי מריו כמו שיש משחקי סולס עתיד התעשייה הוא בעלילות סוחפות ונגיעה ברגש. לא במשחקים פרימיטיבים כאלה שרק הורגים ואוספים נשמות בלי מטרה.
מה גם שמריו כמותג נולד אפילו לפני שאני נולדתי (התחיל ב1985) ככה שאבסורדי לצפות ממנו להשתנות ולהפוך לעלילתי לא היה סטנדרט של עלילה במשחקים בתקופה שלו.
כואב לי הלב כל פעם שאני רואה את הכוח של הקונסולות מתבזבז על משחקים פרמיטיבים כאלה, הם גורמים לתחביב שלנו להראות מטופש, וחסר תכלית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2025, 14:22

Laskin כתב:אפשר עוד הרבה!
גם זה לא נראה סולס, וגם זה נראה לי שונה מהרבה אחרים... בעיקר בזכות העובדה שרוב הזמן נראה שיש לך עוד "חברים" בקבוצה.
בדומה לDRAGONS DOGMA אבל אופליין (אני מקווה), והגיימפליי מזכיר לי GOW יותר מכל דבר אחר.

גם GOW הוא חיקוי סולס, זה הכל חיקוי סולס אחד גדול. שוב "סין", שוב בוסים גדולים עם עיצוב אומנותי שמזכיר את FS, זה פשוט הכל אותו דבר. כן במשחק אחד יש יותר דגש על H&S, באחר דגש על CO OP אבל בסוף זה הכל נראה אותו דבר. אני חושב שאפשר לשים בשורה תמונות מ-15 משחקים שכאלה ולידם שורה של 15 שמות ואף אחד כאן לא יוכל בהצלחה למתוח קו בין שמות המשחקים לתמונות התואמות. זה פשוט הכל אותו דבר עם שינוי קל.

זאת מחלה של הדור הזה (או לפחות אחת מהן), אני מצטער להגיד את זה אבל מיאזאקי הוא אחד הדברים הכי מזיקים שקרו לתעשיה בעשור האחרון. הלוואי והמשחקים שלו יכלו לחיות בוואקום בלי להפוך את כל התעשיה לערימות של חיקויים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2025, 15:52

אני ממש לא יכול להסכים פחות.
מיאזאקי החייה את משחקי אקשן, נתן בוסט עצום ל-hit boxes ולסקיל אמיתי, בלעדיו היינו עדיין תקועים בקומבואים וbutton mash.
אני כן יכול להבדיל בין הברקות לבין האיכותיים יותר.

לגבי עלילה ובתגובה לגלאס - מי אמר שאין פה עלילה? זה שאין בטריילר משהו לא אומר שאין.
אגב לווקונג למשל יש ועוד איך עלילה, והיא מצוינת, גם אם היא מועברת בעיקר בסרטונים (סופר מושקעים) בין הפרקים השונים.
חוץ מזה שלמשחקי סולס אין ממש עלילה ברורה שמועברת בדרך סבירה והם מוכרים מעולה.
תסתכל על הטופ 20 של השנים האחרונות - אין שם כמעט משחקי סולס למעט אלדן רינג. יש ספורט, יריות, אקשן, תפקידים, הרפתקאות, סאנדבוקס, אונליין/פורטנייט… אתה מחרטט. זה שיש הרבה טריילרים של משחקים סופר מתקדמים גרפית ורבים מהם בשנתיים האחרונות הם סולס - זה אולי יותר נכון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2025, 16:23

עד שמיזאקי הגיח מהמערה שלו משחקים שאפו להיות יותר ויותר סיינמטים ועלילתים כל דור שאף לרגש אותנו ביותר ויותר סינימטיות, משחקים הפכו ליותר ויותר סרטים. בא אדון מיאזאקי ופשוט החזיר את המדיום לאינפנטיליות ילדותית.
הוא ביטל את כל ההתקדמות וההתבגרות שהמדיום עשה וסחף חלק לא קטן מהתעשייה לעשות כמוהו.

כאילו, בשביל מה אנחנו רואים טלווזיה או משתמשים באינטרנט? בואו כולנו נחזור להקשיב לחדשות ברדיו ולקרוא עיתונים. בשביל מה להכין קפה במכונת נספרסו שמנקה את עצמה בוא נחזור כולנו להכין קפה על פאקינג פיינג'ן.

כל הזמן להרוג מפלצות מכוערות כמו חולדות ושיט כזה שנראות כמו הצרות שלי בשביל לעלות רמות בשביל להרוג בוס שנראה כמו הצרות היותר גדולות שלי? איפה הסיפור? זה בזבוז מוחלט של הזמן שלי.
זו פעם ראשונה שאני שומע שלווקונג יש סיפור לאסקין, וגם אם יש לו הוא יחיד במינו בזה, אף אחד לא אמר שיש לו סיפור, אף פעם לא הזכירו אותו בנשימה אחת עם E33.

אפשר להגיד על הרבה משחקים שאין להם עלילה וזה בסדר שאין, אבל המשחקים האלה לא ממאיסים את עצמם ויוצאים פעם ב9 שנים. מריו יוצא פעם במליון שנה, עד שמריו כבר יוצא אתה כבר מתגעגע אליו כי לא ראית אותו כמה שנים טובות והוא מרגיש כמו חוויה חדשה אז אתה מוחל שאין עלילה.

המשחקים האלה יוצאים כל שני וחמישי אפשר לטעון אחרת לאסקין?

מה לא כל שנה מוכזרים איזה 15 משחק סולס חדשים?

איפה משחקי היריות? איפה משחקים סטייל The last of us איפה משחקים סטייל Remedy איפה משחקים סטייל בטסדה. איפה עוד משחקים סטייל E33 למה כל אלה הם כל כך נדירים מחט בערמות והמשחקים הלא עלילתים האלה נמצאים בכל פינה היכן שלא תפנה?

כאילו זו רגרסיה שלא קרתה בשום מדיום, זה כאילו שמארוול עם כל הטכנולוגיה של היום תחליט שהיא עוברת לעשות סרטים בשחור לבן ובלי קול.
מי היה מאמין שעשינו כברת דרך של 40 שנה התקדמות טכנולוגית מהאטארי עד היום ובסוף אחרי כל מה שלמדנו טכנית ועיצובית מפתחים נעצרים במשחקים הפרמיטיבים האלה.
זה זלזול בכל המאמץ הקולקטיבי שמפתחים עשו 40 שנה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2025, 16:50

כל דור מביא את הטרנדים המאוסים שלו. דווקא סולסלייק יחסית טרנד חיובי כי הוא שם את הדגש על הגיימפליי. וממילא אלה משחקים בתקציב נמוך יחסית שקל להתעלם מהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2025, 17:51

מה שאינטר.

כאילו, בשביל מה אנחנו מחזיקים בקר? בואו כולנו נחזור לצפות בסרטים וזהו.

לא יוצאים משחקי יריות? כמו שיש מלא אינדיז סולס-לייק ככה יש מליון בומר שוטר׳ס, מה הבעיה? אתה פשוט לא קונה אותם. אתה מתלונן על משחקים סטייל tlou? אתה? זה שנמאס לו מsad dad ולא שיחק בשני בכלל? ואתה רוצה עוד משחקים כמו E33?? לא היה דיון שאתה מת מפחד שעכשיו סקוור יחזרו לturn based combat?
אתה פשוט אנטי ותמיד תיקח את העמדה הנגדית בנסיון למצוא על מה להתלונן ועל מה להתווכח.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2025, 18:26

נסכים שלא להסכים כנראה.

אף פעם לא אמרתי שנמאס לי ממשחקים כמו The last of us לא הסכמתי עם מה שדרוקמן עשה לג'ול ככותב וזו היתה הדרך שלי למחות. הפסקתי גם לראות את "המתים המהלכים" מהרגע שריק עזב את העונה
פשוט לא היה לי היתה לי מוטבציה לראות את הסדרה יותר שריק שהוא הלב של הסיפור והסיבה שישבתי לראות את הסדרה כבר לא היה שם.

אז מה זה אומר שאני אנטי ונגד המתים המהלכים? לא יודע איך אפשר להגיע למסקנה הזו אחי.
E33, נכון שהתנגדתי שסקוור יתמקדו במשחקים בתורות בפיינל פנטזי ואני עדיין ולשמחתי כל המפתחים שם באותה דעה, אבל איפה יש פה ביקורת על הסיפור של E33
מאוד אהבתי את מייאל והיא כנראה (לא באמת כנראה, אלא היא לגמרי ורק היא) היא הדמות הכי אהובה עלי בכל הדור העלוב הזה עד עכשיו והיחידה שאזכור עוד 20-30 שנה מעכשיו מהדור הזה.

נכון שיש מלא בומר שוטרים, אבל אני לא רוצה שוטר שנראה כמו Quake 3 במקרה הטוב וDOOM 2 במקרה הרע, אני רוצה משחק שידחוף את הסיפורים קדימה.

אינטר: איך אפשר להתעלם ממשחקי הסולס שזה כל מה שיש לשחק? אלה משחקים קטנים שקל להתעלם מהם?
2019: Star Wars Jedi Fallen Order
2020: הרימיק של דימון סולס, nioh 2
2022: אלדן רינג
2023: שקריו של פינוקיו Wo Long Fallen Dynasty ,Lords of the Fallen. Star Wars Jedi: Survivor
2024: Stellar Blade black myth wukong

BMW נשמע ונראה חובה אבל איך אפשר להתעלם מהמשחקים האלה? התעלמת כל הדור אין לך מה לשחק.
מטעמי מקום נאלצתי להשמיט את כל הסולסלייק הסינים למינהם, הם רבים כחול אשר על שפת הים.

מה חיובי בהתמקדות שלהם בגיימפלי אם אף אחד מהם לא מביא גיימפלי חדש לשולחן אלא רק ממחזר את מיאזאקי בחוסר חן? אפילו סטיק אמר שהוא מתעלם לפחות מחלקם ומתכוון לשחק רק בטובים והראויים שבהם. (שזה בעיקר משחקי פרום עצמה ועוד קומץ)

שקפקום הציפה את השוק במשחקי מגה מן, מ1997 עד 2004 אלה באמת היו משחקים בתקציב נמוך שהיה קל להתעלם מהם אז אנשים שמו זין, אבל פה? פה ההצפה הזו היא כל מה שנשאר לשחק.

מה יקרה כשהAI יהיה מוכשר מספיק לגנ'רט מפלצות סולס למפתחים ומבוכים? נראה עוד יותר הצפה של משחקי סולס לייק יותר ממה שיש כרגע? התחביב שלנו לאט לאט
הופך למשהו צר עם מעט מאוד אופציות.

אם אתה רוצה משחקים שמתמקדים בגיימפלי אינטר, יש לך ז'אנר שלם של רוגלייקים ששמו לעצמם למטרה לקדש אך ורק את הגיימפלי.
ז'אנר הAAA שייך לעתיד, של המדיום ותפקידו אך ורק לספר סיפורים שידחפו את המדיום המדיום שלנו צריך לעקוף את הסרטים באיכות זו המטרה של המדיום שלנו, להיות מדיום הבידור הכי טוב שהאנושות ראתה, לא להיתקע בגיימפלי של שנות ה80.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2025, 18:29

ווקונג משחק סופר סינימטי, עם קאטיסנס ארוכים וערכי הפקה מדהימים. GOW החדשים שאבו ים השראה מזאנר הסולס והם משחקים ששמים דגש לא פחות גדול על הסיפור והסינמטיות, ואפילו דחפו בהצלחה מהלך "אומנותי" קשה בטירוף על PS4 של וואן שוט. שני משחקי ג'דיי הם סולס לייק מא' ועד ת' לפי הספר והם מספרים אחלה סיפור SW שבעולם. לא מעט משחקים קטנים מבחינת הפקה לקחו את ההשראות שלהם מסולס וחיברו לזאנרים אחרים בסגנון כדי ליצור יצירות מופת, כמו HK וnine sols.
מעבר לזה שלמשקחים של מיאזאקי יש סיפור, פחות עלילה אבל lore ובניית עולם בכמות ואיכות שלא מביישת שום עולם פנטזיה מוערך, הן בהיסטוריה כתובה לעולם והן בסיפור סביבתי שתחווה תוך כדי משחק בצורה עצמאית, ולראייה המשחקים האלו יצרו קהילות גדולות שפעילות בטירוף גם עשור אחרי יציאת המשחקים בדיוק סביב הנושאים האלו. אישית אני יותר אוהב את זה וחושב שזה שימוש סופר מעניין במדיום ובייחוד שלו ובאיך אפשר לספר בו סיפורים, לעומת נסיון להעתיק מדיומים אחרים כמו קולנוע, אבל זה כבר טעם אישי ואפשר לא להתחבר לסגנון. ככה או ככה אישית אני מחכה לסיפור ולעולם של מיאזאקי בכל משחק חדש לא פחות מאשר אני מחכה לבוסים ולעיצוב השלבים שהם ברמה הכי גבוהה שאפשר.
זה כן בהחלט שונה מסיפור שתיארת אני מסכים, ובכל מקרה אני לא אכנס לדיון הזה בפעם השמינית אז מצידי אפשר להמשיך לטעון שאין שם סיפור, אבל הנקודה היא שגם מפתחות שמשתמשות בזאנר כדי לספר סיפורים מוצלחים בצורה קלאסית או קולנועית יותר לא חסר.

מסכים שכל משחק שני הוא סולס-לייק היום. חוץ מזה שכל משחק שני הוא open world יוביסופטי. ושכל משחק שני הוא משחק FPS. ושבעצם כל משחק שני הוא GAAS.
או שאולי פשוט יש כל כך הרבה משחקים שיוצאים ואפשר לבחור להתעניין, על אחת כמה וכמה לשחק, רק במה שמעניין אותך אישית.
אני יכול לחלוטין להבין תלונה על מפתחת שאתה אוהב שתזנח את מה שהיא עשתה כדי לרדוף אחרי טרנד של סולס/עולם פתוח/GAAS במקום לעשות את מה שציפית ממנה והיא יודעת. אני גם יכול בהחלט להבין תגובה כמו "המשחק הזה ממש לא מעניין אותי". אבל לבכות שחברה סינית שלא ידעת בכלל שקיימת עד הרגע הזה עושה משחק שלא לטעמך כאיזו הוכחה לזה שגנבו לך את מדיום הגיימינג? אה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2025, 19:13

InterAl כתב:כל דור מביא את הטרנדים המאוסים שלו. דווקא סולסלייק יחסית טרנד חיובי כי הוא שם את הדגש על הגיימפליי. וממילא אלה משחקים בתקציב נמוך יחסית שקל להתעלם מהם.

וזה בהחלט טרנד מאוס. אני מסכים שזה טוב שהטרנד שכבש את התעשיה הוא משחק הארדקור עם דגש על גיימפליי, אבל אולי חוץ מאשר gaas ומשחקי תנועה אני לא זוכר טרנד שהכה כל כל חזק והשפיע כל כך על התעשיה. אני מנסה לחשוב על הcover shooter למשל שלגמרי סחף את
התעשיה בדור ה-360, אבל הוא לא קבל כמות כזאת פסיכית של חיקויים.

אני יכול לקבל בכיף משחקים שמושפעים, בדיוק כמו שבדור ה360 פתאום קבלנו מערכת cover בgta או בrpg של ביוור, כך משחקי סולס השפיעו על gow או ג'דיי ששאבו ממנו אלמנטים. ככה עושים את זה, זאת השפעה חיובית.

אבל 84639 משחקים בשנה שנראים אותו דבר? זה עניין חדש. כלומר גם בדורות קודמים היו חיקויים בוטים, למשל army of two, אבל הם היו מעטים ומביכים. בדור הזה כמות החיקויים הישירים היא מטורפת, וכשאנחנו מדברים על דור שבו לכל מפתחת לוקח 6 שנים לעשות משחק, מרגיש שהדור בקושי התחיל אחרי 5 שנים והמון מפתחות ותיקות נפלו מהכס זה רק יותר מודגש.

מרגיש שסולס בשילוב עם gaas הם סוג של one-two punch לכל הדור הזה. כמובן שאני לא שם אותם באותה קטגוריה, ועדין, מרגיש שחצי מהמשאבים של הדור הזה הולכים על משחקי סולס שנראים אותו דבר.

וכן לאסקין, לגמרי חסרים משחקי fps טובים בדור הזה, ועוד המון ז׳אנרים כמעט לא מיוצגים בדור הנוכחי. מן הסתם בכל דור יש את השטיקים שלו ששואבים המון משאבים וכמובן שאני מעדיף שהשטיק יהיה סולס ולא שליטת תנועה, אבל זה עדין מעיק.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוקטובר 2025, 19:42

אתה קצת מגזים עם המספרים, אבל הנקודה היא שהם ממילא באים ממפתחות חלשות ולא מעניינות שהיו כנראה מוציאות משהו גרוע אחר במקום. אין פה אבדה גדולה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוקטובר 2025, 19:48

אבל איזו מפתחת AAA שאתה אוהב "נפלה" בטרנד הסולס לייק ובגלל זה הוציאה משחק לא מעניין? זה דבר אחר לגמרי מהGAAS שם אפשר לספור המון מפתחות שהוציאו בפועל משחקים לא טובים, או לא הוציאו משחקים אחרי שנים של פיתוח לפח בגלל הטרנד הזה. אם "השפעה" כביכול כמו GOW או ג'דיי זה דבר חיובי, אז אני יכול לחשוב על אפס דוגמאות שליליות ממפתחות מוכחות שאנחנו מכירים. כי אז ניהו הוא "השפעה" חיובית כי הוא לקח את הסולס לייק ונה עליו מערכת קרב יוצאת דופן ומעולה, ואז BMW הוא "השפעה" חיובית כי הוא לקח את הסולס לייק ונתן שם טוייסט שגורם לו להרגיש כמו GOW של פעם. זה פשוט ההבדל בין משחקים טובים למשקחים לא טובים, זה הכל, העובדה שיש המון סולס לייק היא לא הסיבה שיש המון משחקי B tier חסרי השראה ולא מאוד טובים, משחקים כאלו היו ויהיו תמיד, הם פשוט סולס לייק כי זה הטרנד עכשיו למשחק יחסית זול עם מכניקות בסיסיות מוכחות שמוכר יחסית טוב עד שיגיע הטרנד הבא.

כלומר, אם נדמיין עולם שבו מיאזאקי לא משחרר אף פעם את דימון סולס, אז היום המפתחים של lords of the fallen במקום להוציא סולס לייק חסר השראה של 7.5 היו מוציאים משחק מצוין עם בשורה למדיום? יותר סביר שהם היו מוציאים משחק חסר השראה של 7.5 שנראה ומרגיש כמו כל משחק אחר בזאנר שהיה הופך להיות הטרנד באותו הזמן, כי זו הרמה של המפתחת. כמו שהמפתחות האלו הוציאו המון משחקי cover shooter חומים ואפורים בתקופה מסויימת, או שוטרים צבאיים, או משחקי עולם פתוח ריקים מתוכן, או מעתיקים את מערכת הקרב של באטמן.
מפתחות דרג ב' חסרות השראה שרק עושות פחות טוב את מה שכבר קיים יש קודם כל, הטרנד שהן מעתיקות זה דבר אחר. כשמפתחות דרג א' יתחילו לעשות סולס לייק חסרי השראה במקום המשחקים המקוריים שהן היו עושות (ע"ע GAAS), אז זו בעיה אמיתית.
אבל ההבדל הוא שכשמפתחת באמת טובה, כזו אמיתית שאתה מכיר כבר ומצפה למשחקים שלהן בלי קשר, לוקחות השראה מטרנד כמו סולס לייק (או נגיד אנצ'רטד וcover shooter), יש להן מספיק יכולת כדי לקחת את הבסיס ולבנות סביבו משהו ייחודי ומעניין. בין אם מבחינת מכניקות, עיצוב, סיפור או מבנה.
מפתחת שלא יכולה לקחת סולס לייק ולעשות בו משהו עם השראה, כנראה לא הייתה יכולה לקחת כל ז'אנר ולעשות בו משהו עם השראה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אוקטובר 2025, 20:54

סטיק: אף פעם גם לא שמעתי על הסיני שאכל את העטלף והתחיל את מגפת הקורונה עד שהוא אכל אותו והתחיל את המגפה, אבל מהרגע שהסיני הזה כבר היה במודעות שלי, מאוד ביאס אותי שהוא לא בחר לאכול משהו אחר ;).

מאחר והמפתחים הסינים האלה קיימים כיישות בעולם כעובדה מוגמרת, עדיף לי שהם יפתרו את הבעיות של התעשייה ויעשו משחקים עלילתים מרגשים שיביאו אותי לדמעות. ולא יחמירו את הבעיות ויתרמו לאנטרופיה שקייימת מימלא. :-)

לגבי הסיפור, במשחקים של מיאזאקי, כמובן שאני לא מתווכח באופן אישי אם יש למשחקים שלו עלילה, יש כמוך שמצליחים להנות ממנה ולהבין אותה ואני מניח שבשבילך יש לה עומק כי אתה מצליח לראות שהיא שם, אבל יש עלילה בכל דבר.

אפשר אפילו לטעון שבVOXELIM יש עלילה, כאילו אני מניח שרק מהArc של קאז, עם החסימה והחזרה בכינוי אחר, אפשר לעשות issue שלם של קומיקס :lol:.

אני מסכים עם הנקודה שלך שפחות מעצבן שסינים עושים סולסלייק מאשר חברה שאיכפת לנו ממנה "רגשית".

ובכל זאת כמו שאפשר לראות המגמות האלה של להעתיק את משחקי הסולס מגיעות גם אל מפתחים כמו "נוטי דוג" אנחנו כבר יודעים שיהיה לאינטרגלקטיק מאפיינים
מסוימים של סולס לייק. נכון, מוקדם ללחוץ על ההדק או על כפתור הפאניקה לפני שאנחנו יודעים מה זה אומר, אבל זה קורה, יהיה איזה אלמנט במשחק שיזכיר מאוד סולסלייק.
אולי הסיפור, אולי מערכת הקרב אולי אלמנטים אחרים אבל דרוקמן לא מסתיר שזה הולך לשם.

כמובן אחד יכול לראות את זה כדבר חיובי מאוד, אבל אני אישית רואה את זה כרגרסיה.

לדעתי האישית משחקים צריכים להפוך לסרטים וזו היתה המגמה כל חברה חתרה לשם. אפשר לטעון שמיאזאקי לא הזיק כי כי נוטי דוג ואחרות המשיכו לפתח את המשחקים העלילתים אבל הנה זה נעצר בדור הזה.

עבורי זה מאוד עצוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2025, 21:03

אני מסכים עם סטיק ואינטר.
בינתיים מספר החברות AAA האהובות עלינו ש״נפלו״ ולקחו השראה מהז׳אנר - רק עשו טוב לפרנצ׳ייז וגם לחברה עצמה.
ריספון הביאה משחק סינגל מעולה שגם מכר טוב מאוד, סנטה מוניקה חזרה לגדולה אחרי הנפילה של המשחק שקדם לו והרפטטיביות של הגיימפליי שלהם… זה שינוי מרענן. מה עדיף? עוד פאר קריי שהוא בדיוק אותו דבר? או קוד אותו דבר? כאילו, אם כבר - אז בדור הזה מי שנשאר אותו דבר רק הוכיח שזה לא דבר טוב, ומי ששינה כיוון לGaaS נפל קשה, ומי ששינה כיוון ולקח השראה מסולס - עלה והצליח.

וכמובן שגם הטיעון שלרוב מדובר בחברות שגם ככה לא חיכינו לשום משחק הבא שלהם או לא שמענו עליה נכון מאוד. אפשר פשוט להתעלם אם זה לא הסגנון. אני רואה באותה מידה טריילרים של מאה משחקי simulator ומשחקי ניהול ומשחקי רוגלייק וממשיך הלאה. ההבדל היחיד הוא שהמשחקים הסיניים האלה נראים ממש ממש טוב גרפית. זה הכל.

חסר FPS? לא יודע אם זה נכון כשלוקחים בחשבון את החזרה של בומר שוטרז ובתחום האונליין עדיין יש לא מעט, גם חדשים. אולי חסר בתחום הAAA, אבל אפשר להבין - הם לא מוכרים טוב. תראו את אווטאר. נכשל. או יותר טוב - תראו את דום. מדברים על אולי 2 מליון. וזה מלך הFPS הטהור. אני זנחתי אותו. אני כל כך אהבתי את 2016 ואיטרנל. החדש ניסה לעשות דברים חדשים עם דרקון ועם קרבות ענקים אבל זה הרגיש לי כמו גימיקים מימי ה-360 בקטע לא טוב. זה חירבן את המשחק.
מוכן להתערב שאם היה לוקח השראה ממשחקי סולס זה היה עושה לו טוב והוא היה מוכר יותר :) אני צוחק, אבל תכלס… יש מצב.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 27 אוקטובר 2025, 21:06

אבל אם אתה רוצה סרט לך לקולנוע. אחת הסיבות שפרשתי באמצע של GOW זה כי הרגשתי שזה סרט איטי וסימולטור הליכה. אני צריך להתחיל אותו שוב ולתת לו צ׳אנס (הפעם על רמת קושי הכי קלה Give me a story כדי שירוץ מהר יותר), אבל לא יודע, לא בא לך שהעיקר במשחק יהיה המשחקיות?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2025, 21:10

זה כבר הוט טייק רציני. כן, GoW 2018 הוא סופר ביחס לקודמים, אבל זה ממש לא משחק קוג׳ימה בכמות הקאטסינס, ממש לא סרט או סימולטור הליכה, אפילו שההתחלה שלו איטית יחסית.
וגם הכל וואן שוט מההתחלה ועד סוף המשחק (וגם השני), וזה עשוי ברמה הכי גבוהה שיש, משהו שלא נראה אף פעם.
פויה!

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 27 אוקטובר 2025, 21:11

Laskin כתב:זה כבר הוט טייק רציני. כן, GoW 2018 הוא סופר ביחס לקודמים, אבל זה ממש לא משחק קוג׳ימה בכמות הקאטסינס, ממש לא סרט או סימולטור הליכה, אפילו שההתחלה שלו איטית יחסית.
וגם הכל וואן שוט מההתחלה ועד סוף המשחק (וגם השני), וזה עשוי ברמה הכי גבוהה שיש, משהו שלא נראה אף פעם.
פויה!

אני אתחיל אותו שוב, אל תדאג. יש לי את מאפיה The old country לסיים קודם.

ואני שמח לשמוע שהאיטיות שלו נעלמת בהמשך, כי באמת בהתחלה הוא איטי.

יכול להיות שהבעיה שלי זה שהמוח שלי התנוון בגלל Call of Duty ששם הכל מהיר בצורה פסיכית. אני רציני. מרגיש שזה ממש משפיע על ההנאה שלי ממשחקים אחרים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים