נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 15:57

כן הפס5 מוכרת אבל הפס5 היא גם הקונסולה הראשונה בהסטוריה שאין לה מתחרה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוקטובר 2025, 16:08

לדעתי אף אחד מאיתנו בוקסלים שקנה PS5 לא ידע לאן הוא נכנס חשבנו שנקבל אקסקלוסיבים וככה גם חשבו בעולם ולכן המכירות הגבוהות בדור הPS6 נהיה חכמים יותר וזה ישתקף לדעתי במכירות :-)

נדב ידע ב2020 שהPS5 שהוא קונה תהפוך בעיקר למכונת GTA5 בשביל הבן שלו עם פה ושם איזה משחק קוג'ימה? לא נראה לי, לדעתי הוא חשב שהוא קונה קונסולה אחרת לגמרי.
לאסקין ידעת מה אתה קונה עם הPS5 ידעת שלא יהיה לך הוריזון 3 מפוצץ ראשים כ'כ הרבה זמן? ידעת שתחכה כל כך הרבה למשחק של סנטה מוניקה ונוטי דוג?
דודי ושאר אוהב משחקי הסולס בווקסלים ידעו שהם קונים PS5 ולא יראו עליה משחק חדש של FROM ושהם ישחקו עליה קרוס ג'ן מהPS4? לא נראה לי.
בלינג ידע שהוא יעביר את כל הדור בלי PS5 ? לא נראה לי, נראה לי שחשב שגג הדור מתניע לאט מהרגיל והמצב ילך וישתפר.

היחיד שאני יכול להגיד שאולי ידע לאן אנחנו נכנסים זה עומר, כי זכור לי שהוא אמר על הPS5 "זה ראצ'ט ואז אבק" :D

אני כמו שכבר אמרתי קניתי את הPS5 בסמוך יחסית להכרזה הרשמית של DQ12 והייתי בטוח שברגע ההכרזה אני הולך להרגיש שדפקתי את המערכת ושהגרסה שלי על הPS5 תהיה הדפינטיבית ושהלסת שלי תהיה בריצפה.
זו נאיביות שלא תחזור על עצמה עם דור הPS6.

לגבי GOY אין ספק שב60FPS הוא יהיה יותר כייף, אבל אני לא הולך לחכות חצי שנה בשביל לשחק אותו ב60FPS. אין לPS5 משחקים בכלל, וGOY הוא מהמשחקים הבודדים שלו שנראים טוב, כנראה אשחק בתחילת 2026 עקב היובש הנוראי ובגלל שאני רוצה לחפש סיבות בכוח להשתמש בPS5.
(כי זה כבר sunk cost fallacy ואני חייב להחזיר את ההשקעה הכספית במכשיר)

כאילו, שיחקנו את GOT על 30FPS וזה לא היה נוראי בכלל, זה לא משחק ספורט, מכות, או Call of duty או DMC ששם 60FPS חשובים מאוד, ואלה תמיד יהיו 60FPS על הPS5 גם כשהPS6 יהיה בחוץ המשחקים האלה ימשיכו להיות 60FPS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 16:56

ידעתי את זה די מהר. קניתי את הפס5 בשיגןר כי לא הייתה לי פס4 והיא הייתה סופר פס4 מושלמת להשלמת משחקים של דור שלם. וכמובן שקניתי אותה כפוטנציאל לדור שרק התחיל, היא מאוד לא הרשימה בהתחלה עם משחקים כמו ראצ׳ט, DS וריטרנל אבל זה היה ברור שמהר יגיעו המשחקים המאוד מרשימים.

מה שלא חזיתי היה שסוני שקרו לכל אורך 2020. הם הכריזו על GT7, הורייזן ועוד כמשחקי דור הבא, הם אמרו שהם ״מאמינים בדורות״, הם דברו על איך האולפנים שלהם ונצלו את הפס5. לצערי שום דבר מזה לא היה נכון. עוד ב-2021 הבנתי לאיפה אנחנו הולכים, איך הדור הזה הולך להראות. נכנסנו לספין של 4 שנים של קרוס ג׳ן, כל המפתחות הגדולות שלהם או נתקעו בלו״ז רע שבו הם רק התחילו לעבוד על הפס5 ב-2022 או 2023 וכדי להוסיף חטא על פשוט זרקו על רובן גם GAAS לפתח במקביל.

דור ממש מבאס. וזה לא רק סוני כמובן, אבל היא הייתה מהמובילות בתחום ביאוס התחת.

אני מדמיין דור שבו יש מתחרה חזקה שמביאה משחקי דור הבא על ימין ועל שמאל, על סוני שנגררת מאחור ונאלצת לעשות מהלך פרו צרכני אחרי מהלך פרו צרכני רק כדי להצטייר טוב ולמכור קונסולות. עצוב לי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 11 אוקטובר 2025, 17:24

אישית אין לי זמן לשחק בשליש מהמשחקים שאני מת לשחק בהם מהדור האחרון, אז אנחנו לא כולם באותו ראש בעניין הזה :).
אני כן חושב שאנשים כמונו יכולים לעשות את המעבר המלא לגיימינג PC מה "גם וגם" שהרבה מאיתנו היה בו, אכן עושה רושם שקונסולות הופכות למוצר הקאז'ואלי יותר ושבמקום דורות מוגדרים המצב הופך דומה יותר ויותר לשוק הטלפונים. ומסכים כמובן לגבי הקפיצות המאוד קטנות בגרפיקה ובטכנולוגיה (למעט RT - בPC ובמשחקים מסוימים בלבד), אבל מבחינת כמות ואיכות המשחקים בדור הזה? אני צריך 60 שעות ביממה רק כדי להתחיל להדביק את ה"פער" שנוצר לי.

הPS5 היא קונסולוה מאכזבת ואני לא משחק עליה בגלל שיש לי גיימינג PC. פעם הייתי משחק גם וגם בגלל המשחקים של סוני, אבל צד א' של סוני הוא המשתנה היחיד. אם לא היה לי גיימינג PC אז הPS5 שלי הייתה עובדת בלי הפסקה כי משחקים לא חסר ברוך השם...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוקטובר 2025, 19:02

זה הדור הראשון שלא מגיע לסוני לשלוט יותר אחריו, אחרי כל התועבות שג'יים ראיין עשה בייחוד השקר הזה שנדב הזכיר על "אמונה בדורות"
בעבר שנינטנדו היו משמיצים את סוני שהם השתלטו על השוק עם צד ג' סוג ז, היה אפשר לכבד את סוני גם כי הם לא ירדו לרמה הנמוכה הזו וגם כי הגיע להם יותר מנינטנדו בגלל היהירות של נינטנדו.

זה הדור הראשון שאני מת שהם ימכרו הכי פחות בהיסטוריה שלהם מאז הPS3 (ואני אפילו משוכנע שזה יקרה כמו שכבר כתבתי)

נדב, בצדק, איך יכולת לחזות שסוני תשקר בצורה דוחה כזו, הרי אפילו בדור הPS3 כמה שהם היו יהירים וגועליים הם לפחות הביאו Output מטורף של צד א' שהביא את כולנו להעריך אותם ולחזור אליהם (או להאמין בהם מההתחלה כמו נגיד בלינג ואחרים שהביאו PS3 מההשקה) גם בשיא השפל של סוני הם לא עשו תועבות כמו שראיין עשה עם הPS5.

סטיק, שמח בשבילך שיש לך המון מה לשחק אחי, הלוואי שתשים פה את הרשימה הזו בתור שירות לציבור, כי לי אין שום דבר לשחק על הPS5 :-)
למעשה בכל 2025 סיימתי עליה רק את משלחת 33, אין עצוב מזה.

נדב, יגיע הרגע הזה של מתחרה שעושה לסוני בית ספר עם צד א' אבל זה יקרה רק שמייקרוסופט תפנה את השטח, אז אנחנו הולכים לסבול לפחות עוד דור אחד משמים של סוני. :-(

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 11 אוקטובר 2025, 19:57

בוא נלך על המשחקים שאני רוצה לשחק מהדור הזה ועדיין לא יצא לי. ממבט בספרייה שלי ותוספות מהראש -

משחקים שאני מאוד רוצה לשחק וחלקם הם "המשחק הבא" שלי כבר תקופה מסוימת:
סילקסונג
סייברפאנק
KC:D 2
nine sols
DS 2
MGS 3 (אפשר לא להחשיב כי זה רימייק)

משחקים שאשמח לשחק ברמות שונות אם או כש-אי פעם אמצא את הזמן לכך:
split fiction
משלחת 33
GOY
דום החדש
אינדיאנה ג'ונס
חזן
ספיידרמן 2
סטארפילד
ארמורד קור ה(כבר לא)חדש
POP המטרואידוניה

ואני לא מסתכל בכלל על נינטנדו כי אני לא חושב שאקנה סוויץ' 2 אי פעם, אבל גם שם יש 2-3 משחקים שהייתי משחק בתאוריה.
את כולם פה אשחק על הPC כמובן, גם GOY עד שאגיע אליו כנראה. אבל למען האמת גם רוב מוחלט ממשחקי הPS4 שיחקתי על הPC. ההבדל העיקרי לדעתי הוא שבדור ההוא המשחקים הגדולים ביותר (מבחינתי) היו למשל GOW וTLOU 2 שהייתי חייב לשחק על הPS4, ובדור הזה אלו למשל BG 3 ואלדן רינג שלא הייתי חייב לשחק על הPS5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוקטובר 2025, 22:25

אנחנו 5 שנים לתוך הדור ולא נראה לי שאני מסוגל לספור 5 משחקי aaa ממש טובים. יוביסופט כבר לא קיימת, EA בקושי מוציאה משהו חוץ ממשחקי ספורט, אקטיוויז׳ן לא מפיצה אמיתית כבר שנים, כל משחק בת׳זדה בדור הזה היה פספוס ענקי ואני לא בטוח שtake2 עדין עושים משחקי וידאו לפי התפוקה שלהפ בשנים האחרונות.

גם חברות שהיו מדהימות בדור הקודם או שלא הוציאו כלום בדור הזה או שהן נפלו בגדול. רוקסטדי מתה, cdpr/סנטה מוניקה/נוטידוג/פליפוני/גרילה לא הוציאו משחק עדין בדור הזה.

באמת שקשה לי לחשוב על משחקי ענק מדהימים בדור הזה ואנחנו כבר מתחילים את השנה השישית עוד רגע. אני לא חושב שאפשר אובייקטיבית להגיד שהדור הזה אפילו סביר להתחשב שבדור הקודם כבר בשנה השניה היו לנו משחקים מדהימים שיחיו לנצח.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 11 אוקטובר 2025, 22:56

אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.
בוא נקח את סנטה מוניקה כדוגמה, אם "הדור הזה" זה רק משחקים בלעדיים לPS5 אז כן, סנטה מוניקה לא הוציאה כלום. אבל אם "הדור הזה" זה כל מה שיצא מאז חורף 2020 כשהתחיל הדור, אז סנטה מוניקה הוציאה משחק יוצא מן הכלל, הוא פשוט היה משחק PS4. אני לא מנסה להיתמם, ברור לי למה אתה לא סופר את GOW R ואני לחלוטין שותף לסנטימנט הזה, אבל אי אפשר להתעלם ממנו לחלוטין אם מסתכלים על המשחקים הגדולים שיצאו "בדור הזה".
אמרתי, חוסר הקפיצה וחוסר הדחיפה הטכנולוגית זה דבר שאני לגמרי אתכם בו, גם במשחקים בלעדיים לPS5. אבל בהתחשב בעובדה שאני לא חושב שתגיד לי ב2031, אחרי שיצאו בלעדיים גדולים שהם קרוס ג'ן PS6 וPS5 - שדור הPS5 בסוף היה טוב ושלא יצא כלום לPS6, כנראה פשוט צריך להסתכל על זה אחרת.
בהסתכלות כזאת על הגיימינג בכלל ולא על הPS5 בפרט אני ממש לא מסכים כי כל הזמן יוצאים משחקים מעולים שאני מת לשחק בהם ולא מספיק.
כלומר, אם בוכים על נטישת הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגי במשחקים עצמם, אני לגמרי שם, אבל אם בוכים על זה שלא יוצאים יותר משחקים טובים כי המון יכל לרוץ גם על PS4, אני מאוד רחוק מזה.

ואגב, החטא האמיתי של תעשיית הגיימינג ב"דור הזה" בעיניי הוא לא הקרוס ג'ן, הקרוס ג'ן הוא באסה ובאסה רצינית, אבל עדיין אפשר להוציא משחקי PS4 מצוינים. החטא האמיתי הוא הרדיפה אחר ביצת הזהב של הGAAS. אפשר לראות את זה אצל סוני בצורה הכי מובהקת וזה באמת מה שמחזיק אותם מאחור בדור הזה - GOW R הוא עדיין משחק מצוין והוא משחק PS4 מ2022, אבל הכשלון אחר כשלון שהם חוו עם הGAAS שהם מנסים להרים זה מה שדפק להם את הדור באמת ובצורה הרבה יותר רצינית.
הם לא היחידים, ואני מקווה שמי שצריך למד את הלקח שלו כדי שזה לא ימשיך לחזור על עצמו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 אוקטובר 2025, 00:27

אני עם סטיק לגמרי כאן…
מאוכזב מאוד מסוני ומאשים בעיקר את הרדיפה אחר משחקים כשירות, אבל בו בזמן לא עומד בקצב של המשחקים המעולים שיוצאים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אוקטובר 2025, 09:33

אחלה רשימה! זה הזכיר לי משחקים מהדור הזה כמוKC:D 2 שהם בבקלוג שלי. :-)
הבעיה שלי היא שהרוב המוחלט של המשחקים הוא משחקי PS4 ויש גם המון משחקי Switch 1 ברשימה. זה לא הופך את המשחקים האלה לפחותי ערך בעיני. לשחק את GOW 2
לא הפך אותו לפחות ערך בגלל שהתחיל דור חדש, לשחק בPersona 4 ב2009 על הPS2 לא הפך אותו לחוויה ששווה פחות, מGTA4 על ה360 אבל הם הרגישו משחקים של פער דור מGTA4. :-)

היתה לי בחירה. אף מפתח לא כפה עלי להוציא את הPS2 מהארון ב2009 ולחבר אותו שוב בשביל פרסונה 4. היה כל כך הרבה מבחר באקסבוקס 360 שיכולתי לחיות רק על הדור החדש בלי להצטרך שום משחק דור קודם אי פעם. זה שבחרתי מרצוני החופשי לחזור לפס2 גם גרם לי להסתכל על המגבלות שלה באהבה ובנוסטלגיה כי לא הייתי חייב לעשות את זה.

בדור הזה אין לנו בחירה כזו, זה או שנשחק בעיקר במשחקי PS4/SWITCH או שנשחק מעט מאוד משחקים.
מהרשימה של סטיק רק אלו בעיני, ממלאים את הדרישות של "משחק של הדור הזה" כי רק אלה לא זמינים על הPS4/SWITCH 1
סייברפאנק
משלחת 33
DS 2
split fiction
GOY (לא באמת, הוא מרגיש לי משחק PS4 אבל הוא לא זמין על הPS4 טכנית אז נשים אותו ב"דור הבא)
דום החדש
חזן
ספיידרמן 2
סטארפילד

עכשיו גם מהרשימה הזו אני צריך להוציא דברים שאני לא הולך לשחק כמו סייברפאנק (כי קיבלתי יותר מדי ספוילרים אני יודע איך המשחק נגמר)
או סטראפילד או משלחת כי כבר שיחקתי, או דום החדש או ספיידרמן 2 כי כל הרשמים בוקסלים ובעולם לא נתנו לי הרגשה שהם משחקי Must.
וספיידרמן 2 נראה ממש פרווה אז גם הוא Pass.

לטעמי האישי השוסים הגדולים ברשימה של סטיק הם משחקי PS4 וסוויץ 1 וברור שאם אני אשחק על הPC הם יראו הרבה יותר טוב מהPS4 וכנראה שגם מגרסאות הPS5 שלהם, אבל עדיין under the hood הם יהיו משחקי PS4/SWITCH 1. זו הבעיה עם הדור הזה לדעתי, יש כל הזמן מה לשחק אם אתה מוכן לחזור לדור הPS4. לא היה לי בעיה לחזור לדור הPS4 אם הPS5 היה מפוצץ במשחקים משלו שמנצלים אותו טכנית, כנראה שהייתי מאוד נהנה לחזור למשחקי PS4 במצב כזה, אבל כרגע?
פשוט מרגיש לי שדור הPS4 לא הסתיים מעולם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוקטובר 2025, 10:49

מה זה משנה קרוס-ג'ן אם כאשר יוצאים משחקים בלעדיים אתם ממהרים להתלונן שהם לא מרשימים דיו.

PS5 low power + פס6 ניידת + סוויץ' 2 + מציאות כלכלית = משחקים scalable שרצים כמעט על הכל. לא רוצה לשמוע זיבולי שכל על 'גיימפליי שאפשרי רק על החומרה הזו' כי 95% מהמפתחות לא מנצלות את הכח בשביל זה.

במשחקי קרוס-ג'ן של פס5 ופס6 לא צריך להתלונן שהמשחקים קיימים על דור קודם. יהיה צריך להתלונן למה גרסת הPS6 לא מציעה מצב PT.

אני יוצא מנקודת הנחה שגרסת פס5 עם RT מוגבל לעומת גרסת פס6 עם PT זה כן ייחשב כ'קפיצת דור' למגיבים פה, אבל מי יודע.

Laskin כתב:
לחזור ל-30 פריימים זה משהו שאני אעשה הרבה כדי לא לחזור אליו יותר, אם תהיה לי האופציה. הנה, יש עכשיו את GoY ואני מעדיף להמתין ולשחק בו עם כל האפקטים במחשב.

ל GoY יש מצב 60FPS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 11:56

Stick כתב:אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.
בוא נקח את סנטה מוניקה כדוגמה, אם "הדור הזה" זה רק משחקים בלעדיים לPS5 אז כן, סנטה מוניקה לא הוציאה כלום. אבל אם "הדור הזה" זה כל מה שיצא מאז חורף 2020 כשהתחיל הדור, אז סנטה מוניקה הוציאה משחק יוצא מן הכלל, הוא פשוט היה משחק PS4. אני לא מנסה להיתמם, ברור לי למה אתה לא סופר את GOW R ואני לחלוטין שותף לסנטימנט הזה, אבל אי אפשר להתעלם ממנו לחלוטין אם מסתכלים על המשחקים הגדולים שיצאו "בדור הזה".
אמרתי, חוסר הקפיצה וחוסר הדחיפה הטכנולוגית זה דבר שאני לגמרי אתכם בו, גם במשחקים בלעדיים לPS5. אבל בהתחשב בעובדה שאני לא חושב שתגיד לי ב2031, אחרי שיצאו בלעדיים גדולים שהם קרוס ג'ן PS6 וPS5 - שדור הPS5 בסוף היה טוב ושלא יצא כלום לPS6, כנראה פשוט צריך להסתכל על זה אחרת.
בהסתכלות כזאת על הגיימינג בכלל ולא על הPS5 בפרט אני ממש לא מסכים כי כל הזמן יוצאים משחקים מעולים שאני מת לשחק בהם ולא מספיק.
כלומר, אם בוכים על נטישת הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגי במשחקים עצמם, אני לגמרי שם, אבל אם בוכים על זה שלא יוצאים יותר משחקים טובים כי המון יכל לרוץ גם על PS4, אני מאוד רחוק מזה.

ואגב, החטא האמיתי של תעשיית הגיימינג ב"דור הזה" בעיניי הוא לא הקרוס ג'ן, הקרוס ג'ן הוא באסה ובאסה רצינית, אבל עדיין אפשר להוציא משחקי PS4 מצוינים. החטא האמיתי הוא הרדיפה אחר ביצת הזהב של הGAAS. אפשר לראות את זה אצל סוני בצורה הכי מובהקת וזה באמת מה שמחזיק אותם מאחור בדור הזה - GOW R הוא עדיין משחק מצוין והוא משחק PS4 מ2022, אבל הכשלון אחר כשלון שהם חוו עם הGAAS שהם מנסים להרים זה מה שדפק להם את הדור באמת ובצורה הרבה יותר רצינית.
הם לא היחידים, ואני מקווה שמי שצריך למד את הלקח שלו כדי שזה לא ימשיך לחזור על עצמו.

אנחנו מסכימים על הבעיה בצד הטכנולוגי והדחיפה קדימה, אנחנו גם מסכימים בנושא הGAAS. אבל אפילו אם נגיד שGOW:R או GT7 הם מהדור הזה (וזה מאוד אפור כי למשל אף אחד לא קורה ל-GOW2 משחק פס3 למרות שהוא יצא ״בדור הפס3״) עדין ממש קשה לי לספור 5 משחקי AAA מדהימים בזמן שבכל דור אחר אחרי 5 שנים היה ממש קל לספור 10+ כאלה.

כלומר גם אם נתעלם מקרוס ג׳ן התעשיה בבעיה ממש קשה. בנוסף בגלל שGOW או הורייזן הם משחקי פס4, הם בעצם המשחק השני על אותה קונסולה ולרוב המשכים באותו דור מוגדרים כ״עוד מאותו דבר אבל מפוצצים תוכן״. כך שמעבר לטכנולוגיה אבדנו קפיצות נוספות באיכות המשחקים הללו, הם לא עשו את המעבר הדורי שבדרך כלל יש בו עוד משמעויות מעבר לגרפיקה.

הרי סנטה מוניקה כנראה לא יוציאו משחק בדור הנוכחי, וזה מאוד מורגש. אין לדור הזה gow2 או gow3 או gow2018 שיגדיר אותו. מרגיש שמשהו חסר, אין את המשחק סנטה מוניקה הזה שיגדיר את הדור, אפילו שיצא gow:r ב2022.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 אוקטובר 2025, 12:42

אני יכול לראות משחק של סנטה מוניקה יוצא לקראת סוף הדור הזה, במיוחד כשאני בספק אם יש בכלל ערכות פיתוח לפס6 בשלב הזה.
בכל אופן, הבעיה היא לא איכות המשחקים, לפחות אלו שמעניינים אותי, הבעיה היא שמעל כל הדור הזה מרחף ענן שחור של "מה יכול היה להיות" ללא שנים של קרוס-ג'ן, ונראה שהענן הזה יהיה גדול אפילו יותר כשניכנס לדור הבא.
אני לא חושב שאוותר לגמרי על קונסולות, MS כמובן איבדו אותי כלקוח ונינטנדו זו נינטנדו אבל עבורי לפחות האלמנט החברתי של לשחק פיפא או overcoocked או כל משחק אחר עם חברים בסלון הוא לא משהו שניתן להשיג בצורה פרקטית על הפיסי, לפחות לא עבורי. אז כמו שזה נראה- פיסי, סוויץ' 2 ופס6 יהיו השילוב בשבילי הלאה, במיוחד אם סוני ימשיכו לשחרר משחקים על הפיסי בהפרש של שנה מהקונסולה.. אני לא חושב שאוכל להתאפק אם יגיע למשל GOW או אנצ'רטד חדש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 אוקטובר 2025, 12:58

גלאס איזה ים תירוץ זה לא לשחק בסייברפאנק בגלל הסוף?
קודם כל יש כמה וכמה סופים, דבר שני זה ממש לא חשוב. עיקר המשחק דווקא בסיפורי הצד, בדומה לוויצ׳ר

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אוקטובר 2025, 13:38

וואלה? נתת לי את הדחיפה שהייתי צריך, בתור מעריץ דאוס אקס/בלייד ראנר/Neuromancer תמיד היתה לי הרגשת החמצה אדירה שדווקא אני נאלץ לדלג ככה על סייברפאנק 2077. זה רק מוכיח שעדיף לפעמים לשתף אחרים, ולא להישאר בבועה שלך :-) תודה גבר.

אז אשחק בו ישר אחרי DQ1&2 ריימיק ואפילו לפני מטרויד פריים 4.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 13:55

Uncle Pey'j כתב:אני יכול לראות משחק של סנטה מוניקה יוצא לקראת סוף הדור הזה, במיוחד כשאני בספק אם יש בכלל ערכות פיתוח לפס6 בשלב הזה.
בכל אופן, הבעיה היא לא איכות המשחקים, לפחות אלו שמעניינים אותי, הבעיה היא שמעל כל הדור הזה מרחף ענן שחור של "מה יכול היה להיות" ללא שנים של קרוס-ג'ן, ונראה שהענן הזה יהיה גדול אפילו יותר כשניכנס לדור הבא.
אני לא חושב שאוותר לגמרי על קונסולות, MS כמובן איבדו אותי כלקוח ונינטנדו זו נינטנדו אבל עבורי לפחות האלמנט החברתי של לשחק פיפא או overcoocked או כל משחק אחר עם חברים בסלון הוא לא משהו שניתן להשיג בצורה פרקטית על הפיסי, לפחות לא עבורי. אז כמו שזה נראה- פיסי, סוויץ' 2 ופס6 יהיו השילוב בשבילי הלאה, במיוחד אם סוני ימשיכו לשחרר משחקים על הפיסי בהפרש של שנה מהקונסולה.. אני לא חושב שאוכל להתאפק אם יגיע למשל GOW או אנצ'רטד חדש.

אם היא קונסולה של 2027 אז יש למפתחות צד א׳ כבר ערכות PC שמדמות את הפס6 וכנראה שעוד כמה שבועות או חודשים בודדים הם יקבלו ערכות אמיתיות של סיליקון מוקדם. לפחות זה ככה היה הסטורית, ערכות פס5 של סיליקון מוקדם הגיעו לצד א׳ כבר בסוף 2018. לא היה שם RT למשל, אבל זה כן נותן לך מטרה מוגדרת לכוון אליה.

אבל זה לא באמת משנה. משחקים שהתחילו פיתוח ב-2018 בחברות צד א׳ שבהחלט היו להן ערכות פיתוח של הפס5 עדין פותחו כמשחקי פס4. ע״ע gow:r למשל. כך שאני לא רואה סיבה שחברות צד א׳ שיתחילו לקבל בקרוב ערכות פס6 יפתוח אליה. כנראה שכולן עושות משחקי פס5 בזמן שהפס6 תקבל איזה 2 אפקטי RT ורזולוציה גבוהה יותר. זה המצב של סוני היום, הם הפכו את פלייסטיישן למודל של שוק הטלפונים.

יש לי בן 10 ובת 4 אז מן הסתם תהיה לי קונסולה בסלון ב-10+ שנים הקרובות. אני כנראה אקנה את הפס6, אבל הפעם אני יודע מה אני קונה, את הוריאציה החדשה והחזקה יותר של הפס4. אני ארכוש אותה כמוצר מותרות בשביל להנות מfps גבוה יותר ורזולוציה גבוהה יותר.

מה שאני לא מבין הוא למה ששחקן ממוצע יקנה פס6. הרי יש לשחקן הממוצע כבר פס5 אז הוא כבר נהנה מ-60fps בכמעט הכל, רזולוציות גבוהות, זמני טעינה לא קיימים וכל המשחקים בשוק, הרי לא יהיו לפס6 בלעדיים. איך משכנעים שחקן של cod או fifa או פורטנייט לקנות את הפס6? לא ברור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 אוקטובר 2025, 14:39

השחקן הממוצע יקנה מ-2 סיבות:
1. כדי שיהיה לו את ״הדבר החדש הבא״, הרי רוב האנשים כן משדרגים טלפונים כל שנתיים או שלוש, למרות שאין להם באמת צורך בזה, אז מה זה לשדרג קונסולה בהרבה פחות כסף אחת לשבע שנים?
2. כי בסביבות 2030 המשחקים שלהם כן ירוצו ב-30 פריימים. לא כולם, אבל חלקם, והם ירצו להנות מהשדרוג הגרפי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 אוקטובר 2025, 14:50

יש כמובן גם את עניין הנוחות והפשטות שבשימוש בקונסולה. לנו אולי זה נראה דבר פעוט, אבל הרעיון הזה שה-barrier of entrance לפיסי מרתיע עדיין קיים בקרב חלק לא קטן מקהל היעד, ורובם פשוט יעדיפו קונסולה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 אוקטובר 2025, 15:31

DrKeo כתב:
Stick כתב:אבל לדעתי אלו שתי נקודות שונות שאתה מערבב ביניהן. העובדה שעולם הגיימינג עבר לנגד ענינו ממודל הדור הקלאסי שבו כל דור מאופיין בטכנולוגיה ייחודית, למודל שיותר מזכיר דור של אייפון, זה דבר אחד. כמות ואיכות המשחקים שיצאו בחמשת השנים האחרונות זה דבר שני.

אנחנו מסכימים על הבעיה בצד הטכנולוגי והדחיפה קדימה, אנחנו גם מסכימים בנושא הGAAS. אבל אפילו אם נגיד שGOW:R או GT7 הם מהדור הזה (וזה מאוד אפור כי למשל אף אחד לא קורה ל-GOW2 משחק פס3 למרות שהוא יצא ״בדור הפס3״) עדין ממש קשה לי לספור 5 משחקי AAA מדהימים בזמן שבכל דור אחר אחרי 5 שנים היה ממש קל לספור 10+ כאלה.

כלומר גם אם נתעלם מקרוס ג׳ן התעשיה בבעיה ממש קשה. בנוסף בגלל שGOW או הורייזן הם משחקי פס4, הם בעצם המשחק השני על אותה קונסולה ולרוב המשכים באותו דור מוגדרים כ״עוד מאותו דבר אבל מפוצצים תוכן״. כך שמעבר לטכנולוגיה אבדנו קפיצות נוספות באיכות המשחקים הללו, הם לא עשו את המעבר הדורי שבדרך כלל יש בו עוד משמעויות מעבר לגרפיקה.

הרי סנטה מוניקה כנראה לא יוציאו משחק בדור הנוכחי, וזה מאוד מורגש. אין לדור הזה gow2 או gow3 או gow2018 שיגדיר אותו. מרגיש שמשהו חסר, אין את המשחק סנטה מוניקה הזה שיגדיר את הדור, אפילו שיצא gow:r ב2022.

לא נגיד על GOW 2 שהוא מדור הPS3 כי ההגדרה של "הדור" משתנה. ב2007 "דור" היה כמו שהכרנו תמיד עד היום (ואגב, את GOW 2 יכלת לשחק אך ורק על PS2, אבל נעזוב את זה), ב2022 וב2025 "דור" זה משהו אחר שכולנו מסכימים שהפך דומה יותר למודל הסמארטפונים. לא לגמרי, אבל זה הרבה יותר דומה לזה משהיה.
בוא נגיד לצורך הדיון שGOW הבא יצא ב2028 או 2029, ברור לנו שהוא יהיה קרוס ג'ן של PS5 וPS6 כי זה המודל הנוכחי שנמצאים בו. אז או שמסתכלים על זה כמו פעם ודור הPS5 הוא מ2023 עד 2031 או מתי שזה לא יהיה, ואז נגיד בסוף הדור שיש לכל המפתחות האלו AAA גדול בדור הזה. או שדור הPS5 הוא מ2020 עד 2027-8 כשתצא הPS6, ואז GOW R ומשחקים דומים כבר יצאו בדור הזה.
עם האכזבה מהמודל הזה אני מסכים, הלוואי שהיינו מקבלים ראגנרוק מפוצץ ראשים ולא את הסיקוונס החצי אפוי שקיבלנו במשחק. אבל עדיין - GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה ואי אפשר עכשיו בכל דור להתעלם מכל המשחקי קרוס ג'ן שיצאו, כי זה ימשיך לקרות כי זה המודל, ולשים אותם בלימבו שלא ממש נספר כאן או כאן.

לגבי כמות המשחקים המצוינים שיצאו בהשוואה בין הדורות, וספציפית AAA, אני חושב שבקלות אפשר לספור כמות דומה יחסית. סתם יורק מהראש כמות מסוימת אבל בטוח שוכח לא מעט:
2020-2025 :
אלדן רינג
BG 3
GOW R
FF R 2
ספיידרמן 2
DS 2
AW 2
אינדיאנה ג'ונס
סטארפילד
סייברפאנק
דום
GOY
הורייזן 2 (נגיד :))

לעומת זאת 2013-2018 תראה משהו כזה:
RDR 2
GOW
אנצ'רטד 4
בלאדבורן
הוויצ'ר 3
ספיידרמן
ארקהם נייט
פולאווט 4
דום
שר הטבעות מורדור
הורייזן 1 (נגיד :))

עכשיו ברור שלא כולם לטעמך, ואפשר להגיד שכל החמישה הכי טובים נמצאים בדור אחד ולא אחר (אישית הטופ 6 שלי מהרשימה היו כנראה מתחלקים 50/50 - GOW,RDR2 והוויצ'ר 3 יחד עם אלדן רינג, BG 3 וAW 2, כשאני מקווה שסייברפאנק גם יוכל להכנס לשם.)
ההבדל העיקרי הוא בדיוק עניין הדחיפה הטכנולוגית והקרוס ג'ן, ברשימה של 2013-2018 כמעט כל משחק היה טכנולוגית משהו יוצא דופן וברשימה של הדור הנוכחי זה ממש לא נכון, וכמה מהם גם רצים יופי על PS4. אבל בהסתכלות על כמות ואיכות המשחקים ולא רק על הדחיפה הטכנולוגית, כלומר בצורה שבה אני בוחר להסתכל על "הדור הזה" והבאים, זאת רשימה יפה.
אם אתה מעדיף להמשיך להסתכל על המשחקים של "הדור הזה" בצורה השנייה כמו פעם, אז סבבה, אבל אז הדור הזה לא באמת בשנתו החמישית כי הלימבו בלע לנו שנתיים-שלוש, ואתה תהיה חייב להחשיב גם את המשחקי PS6 שיצאו בחצי הראשון של הדור כמשחקים של הדור הנוכחי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 אוקטובר 2025, 16:10

אם מתחשבים בזה שגם לא יצא שום משחק GTA בדור הקודם וכן יוצא בדור הזה - אז כנראה שהכף מתאזנת בכל מקרה :)
אוף הציפיות שלי מהמשחק הזה הן משהו לא אפשרי… אבל בגלל שזה רוקסטאר - דווקא מאוד אפשרי!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 16:18

Uncle Pey'j כתב:יש כמובן גם את עניין הנוחות והפשטות שבשימוש בקונסולה. לנו אולי זה נראה דבר פעוט, אבל הרעיון הזה שה-barrier of entrance לפיסי מרתיע עדיין קיים בקרב חלק לא קטן מקהל היעד, ורובם פשוט יעדיפו קונסולה.

אבל כבר יש להם פס5, אז מה המטרה? יש להם כבר את הנוחות בסלון עם זמני טעינה לא קיימים, 60fps, רזולוציה שמזכירה 4k וספריה זהה. אז מה המטרה בשדרוג לאדם הממוצע?

Laskin כתב:השחקן הממוצע יקנה מ-2 סיבות:
1. כדי שיהיה לו את ״הדבר החדש הבא״, הרי רוב האנשים כן משדרגים טלפונים כל שנתיים או שלוש, למרות שאין להם באמת צורך בזה, אז מה זה לשדרג קונסולה בהרבה פחות כסף אחת לשבע שנים?
2. כי בסביבות 2030 המשחקים שלהם כן ירוצו ב-30 פריימים. לא כולם, אבל חלקם, והם ירצו להנות מהשדרוג הגרפי.

ברור שעדין יקנו פס6, אבל אם יש לך 90% מהחוויה של הפס6 בפס5 אז מן הסתם הרבה פחות אנשים יקפצו לדור הבא.
Stick כתב:
DrKeo כתב:

לא נגיד על GOW 2 שהוא מדור הPS3 כי ההגדרה של "הדור" משתנה. ב2007 "דור" היה כמו שהכרנו תמיד עד היום (ואגב, את GOW 2 יכלת לשחק אך ורק על PS2, אבל נעזוב את זה), ב2022 וב2025 "דור" זה משהו אחר שכולנו מסכימים שהפך דומה יותר למודל הסמארטפונים. לא לגמרי, אבל זה הרבה יותר דומה לזה משהיה.
בוא נגיד לצורך הדיון שGOW הבא יצא ב2028 או 2029, ברור לנו שהוא יהיה קרוס ג'ן של PS5 וPS6 כי זה המודל הנוכחי שנמצאים בו. אז או שמסתכלים על זה כמו פעם ודור הPS5 הוא מ2023 עד 2031 או מתי שזה לא יהיה, ואז נגיד בסוף הדור שיש לכל המפתחות האלו AAA גדול בדור הזה. או שדור הPS5 הוא מ2020 עד 2027-8 כשתצא הPS6, ואז GOW R ומשחקים דומים כבר יצאו בדור הזה.
עם האכזבה מהמודל הזה אני מסכים, הלוואי שהיינו מקבלים ראגנרוק מפוצץ ראשים ולא את הסיקוונס החצי אפוי שקיבלנו במשחק. אבל עדיין - GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה ואי אפשר עכשיו בכל דור להתעלם מכל המשחקי קרוס ג'ן שיצאו, כי זה ימשיך לקרות כי זה המודל, ולשים אותם בלימבו שלא ממש נספר כאן או כאן.

לגבי כמות המשחקים המצוינים שיצאו בהשוואה בין הדורות, וספציפית AAA, אני חושב שבקלות אפשר לספור כמות דומה יחסית. סתם יורק מהראש כמות מסוימת אבל בטוח שוכח לא מעט:
2020-2025 :
אלדן רינג
BG 3
GOW R
FF R 2
ספיידרמן 2
DS 2
AW 2
אינדיאנה ג'ונס
סטארפילד
סייברפאנק
דום
GOY
הורייזן 2 (נגיד :))

לעומת זאת 2013-2018 תראה משהו כזה:
RDR 2
GOW
אנצ'רטד 4
בלאדבורן
הוויצ'ר 3
ספיידרמן
ארקהם נייט
פולאווט 4
דום
שר הטבעות מורדור
הורייזן 1 (נגיד :))

עכשיו ברור שלא כולם לטעמך, ואפשר להגיד שכל החמישה הכי טובים נמצאים בדור אחד ולא אחר (אישית הטופ 6 שלי מהרשימה היו כנראה מתחלקים 50/50 - GOW,RDR2 והוויצ'ר 3 יחד עם אלדן רינג, BG 3 וAW 2, כשאני מקווה שסייברפאנק גם יוכל להכנס לשם.)
ההבדל העיקרי הוא בדיוק עניין הדחיפה הטכנולוגית והקרוס ג'ן, ברשימה של 2013-2018 כמעט כל משחק היה טכנולוגית משהו יוצא דופן וברשימה של הדור הנוכחי זה ממש לא נכון, וכמה מהם גם רצים יופי על PS4. אבל בהסתכלות על כמות ואיכות המשחקים ולא רק על הדחיפה הטכנולוגית, כלומר בצורה שבה אני בוחר להסתכל על "הדור הזה" והבאים, זאת רשימה יפה.
אם אתה מעדיף להמשיך להסתכל על המשחקים של "הדור הזה" בצורה השנייה כמו פעם, אז סבבה, אבל אז הדור הזה לא באמת בשנתו החמישית כי הלימבו בלע לנו שנתיים-שלוש, ואתה תהיה חייב להחשיב גם את המשחקי PS6 שיצאו בחצי הראשון של הדור כמשחקים של הדור הנוכחי.

אם אתה נאלץ לשים משחקים מאכזבים מאוד עם ממוצע של בקושי 8 כמו דום או סטארפילד או משחקי AA כמו BG3 אז כנראה שהיה לך קשה להרכיב את הרשימה הזו. תוסיף לזה משחקי פס4 כמו הורייזן ו-gow ובכלל הרשימה מתמוססת. גם הייתי אומר שהרשימה שלך לפס4 מאוד חסרה, ביחוד להתחשב בסטנדרטים שנתת לרשימה של הפס5. איפה MGS5 (אגב דוגמה יותר טובה מאשר GOW2 שנתתי לפני)? איפה DS2? איפה DS3? איפה פרסונה 5? איפה FF15? איפה DIVINITY שעל פי לא מעט חובבי לאריאן הוא טוב מאשר BG3? איפה TLG? איפה TF2? איפה שני משחקי TOMB RAIDER האחרונים? איפה וולפנשטיין 2? הרשימה של הפס4 כל כך ארוכה שקשה לספור, ביחוד כששמים סטנדרט "נמוך" כמו STARFIELD או דום.

אני לא חושב שבניית רשימות היא דרך טובה כי בסוף מדרדרים לויכוח האם משחק X היה צריך להיום שם ואם משחק X שם אז למה משחק Y לא ברשימה השניה. בעצם זה בול מה שהדיון התדרדר אליו תוך הודעה אחת :)

אם הדור הזה היה נורמאלי היית יכול לבנות רשימה עם משחקי 9+ AAA מדהימים כמו הוויצ׳ר 3, אנצ׳רטד 4 ו-gow2018 מאוד בקלות. אבל העובדה שכמעט כל משחק ברשימה הזו מגיע עם כוכבית שונה (לא באמת aaa, משחק פס4 שהוא לא באמת שייך לדור הזה או משחק עם ממוצע 80 נמוך שנחשב לאכזבה קשה) רק מדגישה איזה דור עקום ומאכזב זה היה. ואפילו אם נגיד שכל משחק פס4 שיצא מסוף 2020 הוא בדור הזה עדין הרשימה תראה רע. וזה לפני שמתיחסים לעובדה שכל משחק שיצא בשנים הללו כמשחק פס4 הוא אוטומטית תוצר מאכזב. על הנייר GOW:R מדהים, אבל בסופו של יום הוא לא האירוע המטורף שהוא יכל להיות אם הוא היה משחק פס5 שדוחף את הפס5, הוא חבילת הרחבה מהודרת.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 אוקטובר 2025, 16:36

אז סבבה, סנטה מוניקה יוציאו AAA בדור הנוכחי ב2028 או 9 והדור הזה התחיל בכלל ב2023. או שהוא התחיל ב2020 וסופרים רק את מה שנבנה לPS5 כמינימום, מה שלא משנה כי זה אומר שהדור הזה יימשך עד 2031, ועד סופו תקבל מכל המפתחות AAA גדול.

מבאס? כן. אין מה לשחק? אמממ...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 16:48

Stick כתב:אז סבבה, סנטה מוניקה יוציאו AAA בדור הנוכחי ב2028 או 9 והדור הזה התחיל בכלל ב2023. או שהוא התחיל ב2020 וסופרים רק את מה שנבנה לPS5 כמינימום, מה שלא משנה כי זה אומר שהדור הזה יימשך עד 2031, ועד סופו תקבל מכל המפתחות AAA גדול.

מבאס? כן. אין מה לשחק? אמממ...

אבל לא באמת, הדור הזה התחיל ב-2020 ונגמר ב-2027 או 2028. כמות יפה של משחקים היו קרוס ג'ן ולכן היו מאוד underwhelming למה שהם יכלו להיות. אין לי בעיה שתספור את GOW:R בדור הזה, אבל אם אתה סופר אותו בדור הזה אז הוא פאקינג אכזבה קולוסאלית מהמון בחינות, מהעובדה שהוא אחד מ-GOW היחידים שלא הציג שום קפיצה במשחק עצמו ועד העובדה שהוא נראה כמו משחק דור קודם, פעם ראשונה למשחק GOW אי פעם שידועים בדחיפת הקצה המדמם הגרפי. לשים את GOW:R בדור הפס5 לא מצייר אותו כאכזבה ענקית?

כן, יוצאים כל הזמן משחקים אז מן הסתם "אין מה לשחק" זאת יותר הצהרה מאשר משהו נכון מילולית, מן הסתם יוצאים מאות משחקים כל שנה מתחילת הדור. אבל כשמסתכלים על הרשימה שעשית לפס5, קשה להגיד בפנים ישרות שדור הפס5 מספק חוויות מרטיטות עמוד שדרה כמו אנצ'רטד 4.

כלומר, מתי פעם אחרונה יצא לפס5 משחק שכולם פה הזילו ריר לשחק בו? כן בלעדי, לא בלעדי, פשוט משחק AAA ענקי שכולם רק מחכים שיצא כמו בטמן, הוויצ'ר 3, אנצ'רטד 4 וכו'? אני היחיד בכל הפורום שקנה את DS2, עברו כבר 10 ימים מאז ש-GOY בשוק ולא ראיתי פה דיון סוער מה-10+ אנשים שיש להם פס5 פה בפורום. ואו, איזו התרגשות, ממש שנה מרטיטה. אולי השני משחקים היחידים שהזיזו למישהו פה מתחילת השנה היו E33 שהוא AA מצוות אינדי של 40 אנשים וסילקסונג שעשו שני אנשים במוסך. זה סופר מגניב והכל אבל כשמסתכלים על תעשית ה-AAA בצורה אובייקטיבית מול כל דור אחר - היא בקנטים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוקטובר 2025, 17:19

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 אוקטובר 2025, 18:02

בסדר, אנחנו חוזרים על עצמנו ובגדול מסכימים חוץ מהשורה התחתונה. הקרוס ג'ן ובכלל באופן רחב יותר חוסר הרדיפה אחר חוד החנית הטכנולוגית זה דבר מבאס. מאוד.
הייתי רוצה שGOW R יהיה יותר שאפתני טכנולוגית? הייתי. התאכזבתי מהסיקוונס של ראגנרוק? התאכזבתי. GOW R הוא משחק מצוין שיצא בדור הזה? כן.
כמו שפייג' תיאר זאת, מהדור הזה בעיקר עולה ריח חזק של "מה היה יכול להיות", פספוס, אכזבה מחוסר השאפתנות והדחיפה הטכנולוגית.
עוד יותר מבאס שזה גם ימשיך מעכשיו עד שיהיה שינוי נוסף.
אבל הסיבה שעד עכשיו לא קיבלנו ארקהם או את אינטרגלקטיק ודוגמאות נוספות היא לא הקרוס ג'ן, היא הרדיפה אחר הGAAS. הסיבה שסטארפילד או HB 2 לא כבשו את העולם היא כי המפתחות פשוט פישלו עם המשחק שהן פיתחו, מה שתמיד יכול לקרות גם בלי כל סיבה, ולא בגלל הקרוס ג'ן.

והנה, עדיין סנטה מוניקה, רוקסטאר, CDPR עומדים בלו"ז המצופה מהם ועתידים לשחרר משחק גדול בדור הזה. פרום ו-לריאן קיבלו את "רגע הסקיירים" שלהם בדור הזה וקיבלנו שני RPG מגדירי דור עצומים וכל כך שונים אחד מהשני. את רמדי הנישתיים כולנו אוהבים ובהנחה שקונטרול 2 יצא בדור הזה ויעמוד בכבוד מול הראשון אז מדובר בהספק הכי טוב שלהם אי פעם. אנשים גומרים מוולברין כי משום מה באמת תהרוג אותי אבל אינסומניאק היא אחת המפתחות האהובות בעולם. לא צריך להתפלסף על כל מפתחת ומפתחת, וגם בדור הקודם היו מפתחות שאכזבו. אבל לצד זה כן, יש תנופה גדולה מאוד ממפתחות AA קטנות יותר שמוציאות משחקים מדהימים, לא דבר שאפשר לא להחשיב. מה אכפת לי אם ריטרנל, סילקסונג או האדס 2 הם AA אם הם עד כדי כך טובים? זה כבר אפילו לא נישה של משחקים קצרים ו"אומנותיים". ובדור הזה מתפתח לנו שוק AAA עצום פתאום מסין, שבתקווה רק ילך וישתפשף בדורות הבאים.

כל מיני משחקים שחלמתי עליהם בלילה בדור הקודם כמו GOT, הורייזן, ספיידרמן, זו בהחלט נקודה למחשבה. רק מה? בספיידרמן ובGOT מתתי לשחק וציפיתי להם, רק שאז שיחקתי בספיידרמן ובGOT, ו... בוא נגיד שבגלל זה אני רק "רוצה לשחק" בהמשכים שלהם ולא "מזיל עליהם ריר". כנ"ל הורייזן חוץ מהקטע של "רוצה לשחק" בהמשך. אז מה זה בדיוק אומר? בכלל, לפי הרשמים הכלליים שאני שומע הם כולם נחשבים טובים יותר מהמקור, ועדיין.
הסיבה שהזלתי ריר מארקהאם נייט היא לא כי הוא פוצץ לי את המוח גראפית, דבר שאין להקל בו ראש כן? אבל לא זאת ה-סיבה, ה-סיבה היא בדיוק אותה סיבה שהזלתי ריר מארקהאם סיטי גם כן או מאלדן רינג או מGOW R שאף אחד מהם לא הציג קפיצה טכנולוגית - הם יצאו אחרי משחקים מצוינים ולא אחרי משחקים שהיו סבבה.

אבל כשאני אומר שאנחנו מסכימים על הכל חוץ מהשורה התחתונה אני מתכוון לזה. אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, האכזבה, פספוס, באסה שזה המודל דורות שאנחנו עוברים אליו, GAAS הוא האויב האמיתי (שבתקווה כן ידעך) וגרטה ממש מעצבנת.
רק שבשורה התחתונה אני חושב שזו נקודה נפרדת מהנקודה השנייה והיא שזה דור מצוין מבחינת כמות ואיכות המשחקים שיוצאים בו כל הזמן, בהחלט גם עד עכשיו, וגם ממה שנראה בעתיד הקרוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים