זה נכון שאף אקסקלוסיבי של הפס2 או לפניו לא עשה 20M+ אבל זה היה בדור שאף משחק שהוא לא פוקימון, טטריס או נינטנדו באנדל עם הקונסולה עשו את המספרים האלה

כלומר הPS2 היה דור שאף אחד לא עושה את המספרים האלה אז זה היה לגיטימי לגמרי. בדור הPS4 ובדור הזה כותרים כאלה יוצרים פער משמעותי.
זה נכון שהPS2 באופן כללי ניצחה בגלל "כמות פסיכית של בלעדיים" אבל אם נסתכל איזה בלעדיים אלה היו זה היה לא פחות חשוב ולאקסבוקס אין תופעות כאלה.
Dragon Quest 8 כבש את החזית היפנית 4 שנים לפני שיצא.
GTA 3/VICE CITY/סאן אנדרס וGT 3 כבשו את החזיתות המערביות, אירופה וארצות הברית. ברור שהיו עוד משחקים ושהם היו חשובים ביותר, אבל בלי לכבוש את 3 האזורים הגדולים סוני לא היתה מצליחה להשליט את הPS2, אם מישהו היה מקבל את השלושה במקום סוני הוא היה מנצח את הדור משום שהוא שולט ב3 החזיתות של המלחמה.

כאילו אני מנסה לומר, לדעתי לפחות יש גם משקל על איזו בלעדיים מדובר. למייקרוסופט אין אקסקלוסיבים שיש להם את המשקל של GTA אין להם אקסקלוסיבי שיכול לכבוש את ארצות הברית, אין להם אקסקלוסיבי שיכול לכבוש את אירופה וברור שאין להם אקסקלוסיבי שיכול לכבוש את יפן. (זו בדיוק היתה המטרה של Blue Dragon וזה קרס להם

כלומר יש, יש את Call of duty אבל סוני סגרו עליהם בבית המשפט והם (כנראה) לא יכולים להוציא אותו כאקסקלוסיבי בלי לקבל על זה הרבה מאוד בעיות על זה שהם מונופול דורסני.
זה נכון שהספרייה בכללי קובעת, אף אחד לא קונה קונסולה רק בשביל 3 משחקים או משחק אחד, אבל אני טוען שבלי משחקים "שוברי שוויון" אנשים לא מסתכלים על הקונסולה שלך מראש.
לאקסבוקס 360 היה כאלה, COD4 עבד כל כך יותר טוב על ה360 גם באונליין (מקצועניים שיחקו רק על ה360) שהPS3 הפך ללא רלוונטי לרבים.סטריט פייטר 4 כנל. כשUncharted 1 יצא אני לא זוכר שהיה איכפת לי ממנו

. הייתי כזה, אה היוצרים של קראש עושים, שוטר גוף שלישי? בהצלחה להם. מנסה לומר אקסקלוסיבי לדעתי צריך להיות ענק כדי לשנות את המלחמה.
The last of us היה אקסקלוסיבי ענק כזה אבל הוא יותר עזר לPS4 להתחיל ברגל ימין את הדור שלו מאשר לPS3.
לאסקין, אולי עושה GP פעם בכמה חודשים, אבל זה כי יש לו מחשב

. אם לא היה לו מחשב והמשחקים האלה היו בלעדיים לSeries X הוא היה מביא אותה? אני לא יודע
אני יודע שאני הייתי מביא Series X בוודאות אם TES6 היה בלעדי אמיתי, כי הוא משחק גדול מספיק להצדיק את זה. הבעיה היא שלמייקרוסופט אין מספיק כאלה.
ועדיין אני טוען שעדיף לנסות לגדול מ30M משתמשים עם בלעדיים, לעומת לצנוח ל12M כמו שקאז מציע.