ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 17:53

Laskin כתב:עיקר ההכנסה של אפיק תלוי במולטיפלאטפורם, עיקר ההכנסה של סטים תלוי בחנות שלהם. זה לא דומה בכלל, גם אם יש נקודות דמיון.

לא בדיוק, אפיק מוציאים את עצמם החוצה לפלטפורמה שלהם גם בחנויות אחרות. באנדרואיד, במחשב ובios כדי לשחק פורטנייט צריך להשתמש בחנות החיצונית של אפיק. המקום היחיד בו הם תלויים במפעיל זר זה פלייסטיישן ואקסבוקס. ואם אני לא טועה יש להם עסקה מיוחדת מול סוני ומיקרוסופט, הם לא משלמים שם 30%.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 17:59

זה לא משנה את מה שאמרתי. בלי טקס בוקס ופלייסטיישן ההכנסות שלהם היו הרבה יותר נמוכות וכנראה לא היו צומחים ומגיעים לאן שהגיעו. הם חייבים להיות בכל פלטפורמה. ואלב לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 18:05

לא אמרתי שהם אותו דבר, אבל הם במצב די דומה. הם מגלגלים כמעט 2 מליארד דולר בשנה מפורטנייט בלי סוני ומיקרוספט, אנריל 5 כמגלגל להפ עוד מליונים, הם מחזיקים בפלטפורמה, כשהם מפיצים משחקים חדשים הם עושים מה שבא להם כדי לחזק את הפלטפורמה, הם לא נותנים למשחקים להופיע אצל המתחרות והם עצמאיים שלא חייבים כלום ציבורית.

יש המון קוי דמיון בינהם לvalve והייתי אומר שvalve ואפיק יותר דומות אחת לשניה מאשר לרוב המפתחות בתעשיה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 18:20

לאסקין הגודל של ואלב כיום גורם להם לאהוב פחות כסף? :-) בגדול, גרסת PS5 של Half life 3 מעניינת לי את הביצה כי אני לא יכול לדמיין לשחק בסדרה על קונטרולר.
אני בהחלט הייתי מסכים איתך ועם נדב אם היה מדובר במקרה כמו מייקרוסופט שהיא כבר הלכה רחוק לDay and date בפלייסטישן וזה אכן ריסק אותה אבל ואלב לא תעשה את זה.

בגדול, אין לי "מעורבות רגשית" בויכוח הזה, האינטרס היחיד שלי הוא לנצח את קאז כי הוא הרים לי להנחתה, לרוע מזלו הוא נתן לי את אחד הנצחונות הכי קלים בהיסטוריה של התחום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2025, 18:26

כן, עובדה - אין לך CS, DOTA וכו בקונסולות, שהם המקבילה של פורטנייט של ואלב. זה לא מעניין אותם מספיק.

בסוף זה הכל תלוי האם דייב רוצה עוד יאכטה או לא.
אבל לפי ההתנהלות שלהם בעשור האחרון - HL3 לא ייצא לשום מקום חוץ מסטים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 נובמבר 2025, 21:24

glass man כתב:לא שכנעת אותי. מדובר בייצורים הזויים, שלא מבינים על מה הם מדברים.
גם אם הם מתכוונים רק לכמה שהסטים דק מכר, הם עדיין פוקימונים, כי ההערכות המדויקות הן שהוא מכר 3.7M אז מאיפה הם הגיעו לפאקינג הערכה שהוא מכר 7M ? אני חושב שהם צריכים פסיכיאטר :-)

אין פה שום תירוצים. אגב המשך המשפט ששמתי לך מקודם הוא "מה שנעשה הוא שייעשה" , כשאתה רוצה ללמוד דפוס מסוים, תסתכל מה ואלב עשתה עם הרוב המוחלט של המשחקים שלה.כי מה שהיא עשתה איתם זה מה שהיא תעשה. אין הגיון שאם היא שמה שני משחקים ראשיים על הקונסולות היא תימנע מהמשחק השלישי.
המשחקים האחרים שציינת לא מתאימים לקונסולות.

אין דבר כזה 'הערכות מדויקות' לכמה הסטים דק מכר.
אתה בחרת 'להאמין' להערכה של מגיבים בפורום מאשר אדם מהתעשייה עם עסק שתלוי ביכולת שלו להעריך את פלטפורמת סטים. למה? כי מתאים לך לאמץ את ההערכה הכי נמוכה שאתה יכול למצוא.

למה אתה מפסיק 'ללמוד מהדפוס' של ואלב מאז פורטל 2? אולי גם ל HL3 יש מרכיב מולטיפלייר אינטרגלי ואז תשתמש בזה כתירוץ למה זה לא יגיע לפלייסטיישן?
את ואלב לא מעניין לפתח לפלטפורמה סגורה שמערימה עלייך סרטיפיקציות ובירוקרטיה ושמה חוצץ בינה לבין השחקנים.

אני נותן לך עוד שנה. HL3 לא ייצא לפלייסטיישן לפני סוף 2030. אתה יכול לשים את זה בטופיק התערבויות אם בא לך.

DrKeo כתב:
כן, ברור שאין מה להשוות בין PC בסלון לבין קונסולה, מן הסתם לראשון אין סיכוי למכור שבריר מקונסולה. אבל זאת בדיוק הנקודה, לא? הרי הכל חלק מהדיון על האקסבוקס החדשה. הם החליטו לעבור מקטגוריה שבה הם יכלו בפוטנציה למכור 100+ מליון יחידות כשכל לקוח הוא לקוח שבוי שמבזבז אלפי דולרים ב-ECOSYSTEM של אקסבוקס, לקטגוריה שבה 10 מליון יחידות הן מספר מרשים והם לא יראו כמעט שקל מכל הלקוחות הללו.

לגייבקיוב ולאקסבוקס החדשה אין שום משמעות אמיתית בשוק הגיימינג, הם בליפ ברדאר, הם לפטופ של DELL.

לפני ש PC או לא PC בסלון, הגורם המגביל למכירות הוא אי-נוכחות בריטייל. למכור 10 מיליון ב 5 שנים לא יהיה כישלון לסטים מאשין.

ל XBOX אין סיכוי למכור 100 מיליון. XBOX עברו לאסטרטגיה היחידה בה הם יכולים 'להכאיב' לסוני, לייחד את עצמם ולהראות למה XBOX עדיין רלוונטיים.
אם מיקרוסופט חיים בשלום בלמכור פחות מכשירים כי הם מוכרים ברווח + משחררים משחקים להכל אז מה טוב.

זה ברור לכולם שהדור הבא של מיקרוסופט זה בנייה וביסוס מחדש. אין ציפייה או הגיון לציפייה שכזו שהמכשיר שלהם יגרום לסוני להזיע מבחינת מספר יחידות, ובוודאי לא במחיר המשוער של המכשיר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 22:10

Hypno כתב:את ואלב לא מעניין לפתח לפלטפורמה סגורה שמערימה עלייך סרטיפיקציות ובירוקרטיה ושמה חוצץ בינה לבין השחקנים.

זה נכון שהם לא מוציאים משחקים לפלייסטיישן, אבל לא מהסיבה הצדקנית שאתה מנסה להציג. VALVE לא מוציאים את המשחקים שלהם לפלייסטיישן בדיוק מאותה סיבה שהם לא בחנות של אפיק, בORIGIN או בחנות של אקסבוקס במחשב - כי זו התחרות והם רוצים לקדם את סטים. זאת סיבה מעולה, אבל אתה מתכחש אליה כי אם תודה שזאת סיבה טובה כל מה שאמרת על אקסבוקס ופלייסטיישן ב-5 שנים האחרונות יראה באור מאוד צבוע.

Hypno כתב:לפני ש PC או לא PC בסלון, הגורם המגביל למכירות הוא אי-נוכחות בריטייל. למכור 10 מיליון ב 5 שנים לא יהיה כישלון לסטים מאשין.

ל XBOX אין סיכוי למכור 100 מיליון. XBOX עברו לאסטרטגיה היחידה בה הם יכולים 'להכאיב' לסוני, לייחד את עצמם ולהראות למה XBOX עדיין רלוונטיים.
אם מיקרוסופט חיים בשלום בלמכור פחות מכשירים כי הם מוכרים ברווח + משחררים משחקים להכל אז מה טוב.

זה ברור לכולם שהדור הבא של מיקרוסופט זה בנייה וביסוס מחדש. אין ציפייה או הגיון לציפייה שכזו שהמכשיר שלהם יגרום לסוני להזיע מבחינת מספר יחידות, ובוודאי לא במחיר המשוער של המכשיר.

אין לסטים דק בעיות אספקה, היו בחודשים הראשונים אבל זה עבר כבר מזמן. כל אדם שרוצה סטים דק יכול להזמין אחד אונליין, זה פשוט מאוד, או לקנות בריטיילר גדול שמחזיק אותם כמו וולמארט (ולא, לא קונסולות מחודשות, וולמארט מוכרים סטים דק). מספר היחידות שסטים דק מכרה הוא מה שהוא כי זה מספר האנשים שהחליטו לקנות אותה, לא כי קסם מיוחד מונע מהסטים דק למכור.

המכשיר של מיקרוסופט יהיה כישלון קולוסאלי ביחס לכל אקסבוקס שאי פעם הייתה, זה כולל את האקסבוקס ה-OG, את ה-XSX ואת הX1, כי תכשל יותר מכולן. לא רק במספר יחידות, כמות הכסף שכל מכשיר שכזה ייצר תהיה קטנה משמעותית מכל דור שהגיע לפניו. כולם יודעים את זה, וגם אתה מודה בזה, כי כולנו יודעים שהכיוון שהם לקחו מגוחך פיננסית.

אקסבוקס קלאסית בהחלט יכולה למכור 100 מליון יחידות, בדיוק כמו שפלייסטיישן יכולה. אין שום קסם מיוחד בפלייסטיישן, בדיוק בגלל זה ה-360 מכרה כמו הפס3. סוני מפשלים תמיד ואפשר לקחת להם את הלפיד, פשוט צריך להרים את מה שסוני מפילה במקום לחרבן במכנסיים. מה שהם צריכים זאת קונסולה טובה, מחיר טוב, ומשחקים טובים. משוואה מאוד פשוטה שנצחה כל דור אי פעם. הקונספט שאקסבוקס נכשלת פעם אחר פעם כי אין להם יכולת להצליח שגוי והוא לא לוגי או מבוסס מחשבה, אולי רק אמונה תפלה. אקסבוקס לא מצליחה כי ההתנהלות שלהם כושלת. אם הם יתנהלו כמו שצריך, הם יצליחו. גיימרים הולכים לאיפה שהחומרה הטובה והמשחקים נמצאים, כך זה היה תמיד ובכל דור.

ואיך מיקרוסופט מכאיבה לסוני בדור הבא? על ידי לשחרר לפס6 את כל הבלעדיים שלה? על ידי למכור כמות פתטית של קונסולות ולהעלם מהשוק? או כן, אני בטוח שסוני פשוט רועדת מפחד!

ומאיפה הבאת שמיקרוסופט הולכת בדור הבא "לבסס את עצמה"? מה? היו לה 4 דורות לבסס את עצמה, היא התבססה יופי יופי בדור ה-360. להפך גוטה, הדור הבא הוא מיקרוסופט מוציאה את עצמה מהמשחק ואומרת לכולם שאין שום מטרה לקנות אקסבוקס, שאקסבוקס לא קיימת יותר ושהחומרה שלהם היא after thought. זה ליטרלי ההפך מלבסס את עצמך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 22:21

Hypno כתב:
glass man כתב:לא שכנעת אותי. מדובר בייצורים הזויים, שלא מבינים על מה הם מדברים.
.

אני נותן לך עוד שנה. HL3 לא ייצא לפלייסטיישן לפני סוף 2030. אתה יכול לשים את זה בטופיק התערבויות אם בא לך.

DrKeo כתב:

חחח איזה ביטחון בהימור שלך קאז, האמת? אני מכבד אותך על זה שאתה לא מתערער ודבק בעמדה שלך, אבל לצערי כבוד לא יביא אותך לניצחון.
מזמן לא נהנהתי ככה מאיזושהי התערבות. אז ברשותך אני מתעד את ההתערבות הזו בשרשור ההתערבות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 22:24

גם לדעתי המשחק שVALVE כנראה הולכים להכריז לא יגיע ב-2026 לפס5, או אי פעם. פשוט אין להם אנטרס, הם שוחים במליארדים, אין להם משקיעים או דו"ח ציבורי, ויש להם פלטפורמה שהם מנסים לקדם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 נובמבר 2025, 22:30

השאלה אם בא לך להתערב איתנו על זה נדב :-) אני חייב לומר שקאז כהרגלו דמגוג אף פעם לא אמרתי שHL3 ייצא ב2026 לפלייסטישן אלא 2029 והוא אמר שאף פעם לא.
עכשיו הוא מנסה לחזור בו עם כל מיני "לא לפני 2030" לא יעזור לו :-) יש תיעוד שהוא אמר שאף פעם לא ייצא :-)

לאסקין: ראית בשרשור התרבות שג'ייב רצה עוד יאכטה, אתה יודע היאכטה הזו לא תשלם את עצמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2025, 22:39

איך אתה עושה התערבות בלי תאריך סיום? אם המשחק לעולם לא יצא לפס6/5 לעולם לא תפסיד כי התאריך לעולם לא יגיע.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 19 נובמבר 2025, 15:56

Hypno כתב:אין דבר כזה 'הערכות מדויקות' לכמה הסטים דק מכר.
אתה בחרת 'להאמין' להערכה של מגיבים בפורום מאשר אדם מהתעשייה עם עסק שתלוי ביכולת שלו להעריך את פלטפורמת סטים. למה? כי מתאים לך לאמץ את ההערכה הכי נמוכה שאתה יכול למצוא.

האמת? העלת פה משהו עם 'הערכות מדוייקות'.
בפועל ואלב חושפת מידי יום את המיקום של הSteam Deck בטבלת המכירות הגלובלית, וברגע שחברת אנליטיקס מסויימת עוקבת אחרי המספרים ומקבלת מידע מצד ג', היא תוכל לחשב את המכירות היומיות ברמת דיוק מאד גבוהה.
היום למשל, הסטים דק מכרה ביותר כסף מDispatch ופחות כסף מRisk of Rain 2 - מספיק שתקבל נתוני מכירות משני אלו ותוכל לחשב בצורה מאד מדוייקת כמה דקים ביממה האחרונה. קח את הטבלאות האלו כמה שנים אחורה ותקבל את המכירות בכל יום ויום מאז ההשקה...
סיימון מ-gamediscover הוא אחד האנשים הכי מבינים בתעשייה בכל מה שנוגע לSteam ויש הרבה מפיצות שמשתפות איתו מידע מאחורי הקלעים, ככה שהאומדנים שלו כנראה לא רעים בכלל - אבל הם עדיין אינטרפולציה מhardware stats. יש חברות כמו Sensor Tower ו-Newzoo שקנו אתרי אנליטיקס לסטים, ואני חושב שיש אצלן מספיק דאטא בשביל לקבל מספרים הרבה יותר מדוייקים - צריך רק שיחשבו וישתפו את זה.

DrKeo כתב:כל אדם שרוצה סטים דק יכול להזמין אחד אונליין, זה פשוט מאוד, או לקנות בריטיילר גדול שמחזיק אותם כמו וולמארט (ולא, לא קונסולות מחודשות, וולמארט מוכרים סטים דק).

מהניסיון שלי אין שום ריטיילרים בארה"ב שבאמת מחזיקים סטים דק במלאי.

המכירה היא מואלב עצמה בלבד, והסתובבתי בוולמארטים וטארגטים ביותר מסטייט אחד בשביל לבדוק אם אולי בכל זאת התחלק להם אחד לסניף. מה שאנחנו רואים באתרי אונליין כמו וולמארט זה רק ריסלרים סטייל איביי, שפשוט קונים את החומרה מואלב עצמה ושולחים אותה לכתובת מגורים (אפילו לא לאיסוף בסניף, כי וולמארט לא לוקחת על זה אחריות).

האונליין-אונלי הזה מאד מגביל את הזמינות של הסטים דק בהשוואה לקונסולות סטנדרטיות, ועבור המשפחה האמריקאית הטיפוסית (לא מדבר על הורים שכבר מנויים לסטים בעצמם), זה אומר שהדק בכלל לא על הפרק כאופציה.
אם ואלב היתה נכנסת לריטיילרים אז המספרים היו נראים אחרת. אבל בתכלס אני לא חושב שהיא תעשה את זה גם עם הסטים משין או עם הפריים. מקסימום יפתחו חנות flagship ניידת על היאכטה של גייב.

בנוסף, אם אין לך חשבון סטים אמריקאי, אז לקנות מואלב ישירות זו לא אפשרות כשאתה מבקר בארה"ב. וכשאתה מנסה להעביר כסף לחברים מקומיים שיקנו דרך החשבון שלהם, הזבלים האלו בפייפאל חוסמים לך את החשבון בגלל פעילות חשודה.
זו כבר בעיה רק של תיירים, אבל אני מנצל את ההזדמנות כדי להוציא קיטור (הא). הדבר היחיד שיותר גרוע מלנסות למצוא סטים דק כתייר בארה"ב זה לנסות לשלוח אחת לארץ דרך המכס ומערכת מסלול+. מניסיון.

ככה או ככה, אם ואלב באמת הולכים להוציא קונסולה סלונית (סלונית = Multi sign-in של כמה משתמשים במקביל, משהו שואלב עוד לא תומכת בו כיום) אז מבחינתי זה ביי-ביי לפלייסטיישן. אני כבר עובד על mock לפאנל הקדמי:
steambox signature.jpg
steambox signature.jpg (40.2 KiB) נצפה 382 פעמים

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 נובמבר 2025, 19:17

Hypno כתב:
glass man כתב:
אין דבר כזה 'הערכות מדויקות' לכמה הסטים דק מכר.

למה אתה מפסיק 'ללמוד מהדפוס' של ואלב מאז פורטל 2? אולי גם ל HL3 יש מרכיב מולטיפלייר אינטרגלי ואז תשתמש בזה כתירוץ למה זה לא יגיע לפלייסטיישן?
את ואלב לא מעניין לפתח לפלטפורמה סגורה שמערימה עלייך סרטיפיקציות ובירוקרטיה ושמה חוצץ בינה לבין השחקנים.

שיהיה מצדי גם אליהו הנביא. כל עוד יש כמות מכרעת של הערכות שמדובר בנתונים מנופחים שהם בולשיט, אז הם כנראה נתונים מנופחים ובולשיט, אם זה היה נכון שסטים דק נמצאים ב7M או קרוב לכך, לא היו מקורות רבים כל כך שטוענים שכל הניידות PC ביחד הן 6M.

אני לא מתייחס לדפוס של ואלב מאז פורטל 2, כי אף אחד מהמשחקים שואלב הוציאה מאז פורטל 2 לא היו blockbuster מספיק שיעניינו את שחקני הקונסולות.
בנוסף לזה כמו שאמרתי לואלב עצמה נורא קשה למזג שחקני קונסולות עם שחקני PC , כי רוב הUserbase שלהם משחק עם עכבר ומקלדת. זה מקשה על Cross play הוגן ולכן אין לואלב מה להרוויח מלפצל קהילות של המשחקים שלהם. לHL3 לא יהיה מולטיפלייר, אם יהיה זה יהיה בעיקר מוד חדש של CS.

בגדול, יגיע הרגע שתפסיד בהתערבות הזו קאז, אין עולם שאתה תנצח בהתערבות הזו, כל הדפוסים הכל בצד שלי, שום דבר לא בצד שלך, התחלת התערבות שהיא חסרת סיכוי מבחינתך, מרוב שאתה פאנבוי עיוור של סטים. אני מקווה שמה שתקח מההפסד הזה והטעם המר שישאר לך בפה זה להיות קצת פחות שחצן ויהיר בפעם הבאה, שאתה מנסה לאתגר אותי בהתערבויות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 נובמבר 2025, 19:33

אבל מה לא ברור בזה ששום משחק ״בלוקבאסטר״ של ואלב לא מתקרב לכסף ששוטר וCS עושים? למעשה יש מצב שגם כמעט שום משחק בהסטוריה לא עושה את המספרים שלהם, למעט פורטנייט וGTA בערך.
שניהם יחד עושים איזה מליארד וחצי דולר בכל שנה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 נובמבר 2025, 20:21

DrKeo כתב:זה נכון שהם לא מוציאים משחקים לפלייסטיישן, אבל לא מהסיבה הצדקנית שאתה מנסה להציג. VALVE לא מוציאים את המשחקים שלהם לפלייסטיישן בדיוק מאותה סיבה שהם לא בחנות של אפיק, בORIGIN או בחנות של אקסבוקס במחשב - כי זו התחרות והם רוצים לקדם את סטים. זאת סיבה מעולה, אבל אתה מתכחש אליה כי אם תודה שזאת סיבה טובה כל מה שאמרת על אקסבוקס ופלייסטיישן ב-5 שנים האחרונות יראה באור מאוד צבוע.

ואלב התבטאו בעבר על התסכול שלהם מהפיתוח לקונסולות ועל זה שהם צריכים לחכות כדי לשחרר עדכונים וכו'.
הייתה תקופה שואלב מכרה משחקים אצל יוביסופט. כיום אין סיבה למכור בחנויות אחרות כשהם כאלה זניחות.

אין לי בעיה עם בלעדיים 'אורגניים' או שהם מההחלטה והבחירה של המפתחים עצמם בלי פקטורים אחרים. אם תשאל את ND הם רוצים את המשחקים שלהם על פלטפורמות נוספות. אני לא חושב שהאנשים בואלב כאלה מעוניינים להוציא משחקים לפלייסטיישן.

DrKeo כתב:אין לסטים דק בעיות אספקה, היו בחודשים הראשונים אבל זה עבר כבר מזמן. כל אדם שרוצה סטים דק יכול להזמין אחד אונליין, זה פשוט מאוד, או לקנות בריטיילר גדול שמחזיק אותם כמו וולמארט (ולא, לא קונסולות מחודשות, וולמארט מוכרים סטים דק). מספר היחידות שסטים דק מכרה הוא מה שהוא כי זה מספר האנשים שהחליטו לקנות אותה, לא כי קסם מיוחד מונע מהסטים דק למכור.

המכשיר של מיקרוסופט יהיה כישלון קולוסאלי ביחס לכל אקסבוקס שאי פעם הייתה, זה כולל את האקסבוקס ה-OG, את ה-XSX ואת הX1, כי תכשל יותר מכולן. לא רק במספר יחידות, כמות הכסף שכל מכשיר שכזה ייצר תהיה קטנה משמעותית מכל דור שהגיע לפניו. כולם יודעים את זה, וגם אתה מודה בזה, כי כולנו יודעים שהכיוון שהם לקחו מגוחך פיננסית.

אקסבוקס קלאסית בהחלט יכולה למכור 100 מליון יחידות, בדיוק כמו שפלייסטיישן יכולה. אין שום קסם מיוחד בפלייסטיישן, בדיוק בגלל זה ה-360 מכרה כמו הפס3. סוני מפשלים תמיד ואפשר לקחת להם את הלפיד, פשוט צריך להרים את מה שסוני מפילה במקום לחרבן במכנסיים. מה שהם צריכים זאת קונסולה טובה, מחיר טוב, ומשחקים טובים. משוואה מאוד פשוטה שנצחה כל דור אי פעם. הקונספט שאקסבוקס נכשלת פעם אחר פעם כי אין להם יכולת להצליח שגוי והוא לא לוגי או מבוסס מחשבה, אולי רק אמונה תפלה. אקסבוקס לא מצליחה כי ההתנהלות שלהם כושלת. אם הם יתנהלו כמו שצריך, הם יצליחו. גיימרים הולכים לאיפה שהחומרה הטובה והמשחקים נמצאים, כך זה היה תמיד ובכל דור.

ואיך מיקרוסופט מכאיבה לסוני בדור הבא? על ידי לשחרר לפס6 את כל הבלעדיים שלה? על ידי למכור כמות פתטית של קונסולות ולהעלם מהשוק? או כן, אני בטוח שסוני פשוט רועדת מפחד!

ומאיפה הבאת שמיקרוסופט הולכת בדור הבא "לבסס את עצמה"? מה? היו לה 4 דורות לבסס את עצמה, היא התבססה יופי יופי בדור ה-360. להפך גוטה, הדור הבא הוא מיקרוסופט מוציאה את עצמה מהמשחק ואומרת לכולם שאין שום מטרה לקנות אקסבוקס, שאקסבוקס לא קיימת יותר ושהחומרה שלהם היא after thought. זה ליטרלי ההפך מלבסס את עצמך.

לסטים דק יש בעיות זמינות, קרי אין נוכחות ריטייל, ולכן זה שגוי לאכוף הגדרות של כישלון והצלחות של PS ונינטנדו עליה. תקרא את ההודעה של סווים ותפסיק עם ה'עובדות האלטרנטיביות' האלה.

באותו אופן כך יהיה עם המכשיר החדש של מיקרוסופט שבעצם אותו reboot למותג שנמצא בשפל היסטורי. אין לצפות שהמכשיר של מיקרוסופט יאתגר את ה PS6 במכירות.
זה נכון גם עם מכשיר היברדי ב 600 דולר וקל וחומר במכשיר שעשוי לעלות $1000+.

המטרה של מיקרוסופט בדור הבא לא צריכה להיות למכור כמו/קרוב ל PS6. המטרה צריכה להיות להתבסס כמכשיר הגיימינג הסלוני הטוב ביותר בשוק.
וכן, היא צריכה להתבסס כי המכשיר החדש הוא הגדרה מחדש של XBOX. היא צריכה להתבסס כי כרגע אנשים חושבים 'קונסולות XBOX? למה לעזאזל שאקנה את זה?'.
אז מיקרוסופט צריכה להדגים לשוק למה למה.

איך מיקרוסופט תכאיב לסוני?
אונליין חינם. ספריית המשחקים הגדולה והמגוונת ביותר שיש. משחקים שלא זמינים על פלייסטיישן בלי סוף (ובלי שמיקרוסופט תוציא אגורה), ריפאנד נורמלי, BC ו FC מובטח.

כאילו, ה PR וסרטוני השיווק כותבים את עצמם. תחשוב כמה חזק היכה הסרטון 'איך משתפים משחקים בפס4'. אז עם המכשיר ההיברדי, מיקרוסופט יכולים להוציא כמה וכמה סרטונים שכאלה שפשוט מביכים את סוני והפלייסטיישן.

המטרה של מיקרוסופט היא לגרום לרוב רוכשי הפלייסטיישן בדור הבא להגיד 'גם אני הייתי רוצה לעשות את רוב הגיימינג שלי על המכשיר של מיקרוסופט (אבל הוא יקר מדי/אני מושקע יותר מדי ב PSN/ לא אצליח לשכנע מספיק חברים שלי).'

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 נובמבר 2025, 00:18

אם מיקרוסופט תעשה את חווית הסלון הכי טובה הם ינצחו את סוני, אז למה להנמיך ציפיות? הקונסולה הטובה ביותר תמיד מנצחת, בעולם הגיימינג תמיד הקונסולה שנתנה את החוויה הכי טובה לאורך הדור לקחה את הדור.

העובדה שאתה חוזה שהאקסבוקס הבאה תמכור בסדר גודל פחות מהפס6 מראה שאתה בעצמך מבין שקונסולה שהיא סתם pc והבלעדיים היחידים שלה הם משחקים שרצים ממילא על כל לפטופ סטודנט היא לא מוצר אטרקטיבי. הרי אם האקסבוקס הבאה כל כך אטרקטיבית (אונליין חינם, משחקי EA, סטים... כל הפנטזיות שלך), למה שהיא תמכור 15 מליון עותקים ולא 80 מליון כמו קונסולה מצליחה?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 נובמבר 2025, 09:38

לול קאז, "מייקרוסופט צריכה להתבסס?"" הם מבססים את עצמם בתעשיה כבר קרוב ל30 שנה :lol: מה עכשיו עוד 30 שנה של "ביסוס" רק שאנשים פה יהיו בני 70 הם יהיו מבוססים בשוק בערך? מה זה השטויות האלה. :lol:

למה נינטנדו לא היתה צריכה להתבסס מחדש עם הDS ? גם הוא היה הגדרה מחדש של הסקטור הנייד הכי רווחי שלה ויכל להתרסק.למה נינטנדו לא היתה צריכה להתבסס מחדש עם הWII ? כמו שנדב אמר אם זו קונסולה מצליחה לסלון אין מניעה שהיא תמכור 80M. בדוק כמו שהWII והDS הצליחו לעשות את זה.

אין שום בעיה אם מישהו כמו גיא מעדיף את הסטים משין ומכשרי PC דמויי קונסולה על הפלייסטישן (כזכור לי הוא גם עף על הסטים דק :-)
אבל אתה לא סתם עף באופן אישי על המכשירים האלה קאז אתה חופר שהם יהיו הצלחה ואז שנדב או אחרים פה אומרים לך שזה לא יהיה הצלחה אתה "מסביר "לאנשים את מה שהם בעצמם אומרים לך 100 שנה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 נובמבר 2025, 16:22

Laskin כתב:אבל מה לא ברור בזה ששום משחק ״בלוקבאסטר״ של ואלב לא מתקרב לכסף ששוטר וCS עושים? למעשה יש מצב שגם כמעט שום משחק בהסטוריה לא עושה את המספרים שלהם, למעט פורטנייט וGTA בערך.
שניהם יחד עושים איזה מליארד וחצי דולר בכל שנה.

על פי ההגיון הזה למה שאפיק תממן את הפיתוח של אלן וויק 2? הכסף שהוא יכניס לה או מספר הלקוחות שהוא ימשוך לפלטפורמה שלה לא התקרב למה שפורטנייט עושה בחודש,אז מה המטרה?

יש לך עסק לאסקין, בוא נגיד שאחד השותפים שלך יעלה רעיון להתרחב לתחום חדש, שהוא לא מהליבה המרכזית של ההכנסה של העסק, כל עוד אתה והשותפים האחרים תחשבו שזה משהו שיכול להכניס לכם כסף טוב (גם אם לא באותו סכום של "תחום הדגל" שלכם) למה שתתנגדו? :-)
כסף זה כסף.

יש מליוני בני אדם ליטרלי שאוהבים Half life בקונסולות, למה לא להוציא אותו אם המשחק יכול לרוץ אפילו על משהו יותר חלש מהפס5?
סקוור מוציאים את פפ16 לאקסבוקס למרות שהם יודעים שהוא ימכור שם גג 1M במקרה הטוב ואחרי שנים, בכל זאת הפורט הוא אפס מאמץ והעלויות פיתוח מטורפות אז למה להשאיר כסף על השולחן?

בכל מקרה מהכיוון שלי כל הדיבורים האלה, הם רק כשאני שם את הכובע של CEO :). בלב שלי? הלוואי שהכל היה נשאר אקסקלוסיבי והיינו ממשיכים לקבל משחקים מושקעים מכל מחזיקת פלטפורמה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 נובמבר 2025, 16:46

מה הקשר? מה שאתה כותב היה יכול להיות השוואה סבירה, אם אפיק תוציא את אלן ווייק 2 לכל קונסולה, כמו שהם אכן עושים, אבל את פורטנייט היא תשאיר רק אצלה - כמו שואלב עושים.
מה גם שאפיק היא לא המפתחת של אלן ווייק, אז בכלל מנותק מכל הגיון, אם היו אומרים לאפיק שהם יקבלו מימון בתנאי שרק לקוחות אפיק יוכלו להנות מהמשחק - אני בספק אם היו חותמים על זה.

ואלב הוכיחו וממשיכים להוכיח שהכסף פחות מעניין אותם בכל הקשור למשחקים שהם מפתחים. אחרת דוטא היה יוצא לכל מקום כולל מובייל, והיו מרוויחים עוד מליארדים רבים כנראה, וכנ״ל CS2, ואלכס היה יוצא לPSVR2, משחק הקלפים גם כן היה יוצא למובייל ולסוויץ׳ ואולי נכשל פחות, וכו וכו. אבל זה לא קרה, והם מפסידים פה מליארדים ״על השולחן״, אז אתה מביא לי דוגמא שבה הם יכולים להרוויח עוד מאה או מאתיים מליון דולר ודווקא כאן אני אמור להסכים? דפוס הפעולה שלהם ב-15 השנים האחרונות מאוד עקבי ועל פיו הייתי מהמר, ואם אתה רוצה להמר על דפוס פעולה אחר לחלוטין אז זכותך כמובן, אבל אני לא חושב שזה הימור חכם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 נובמבר 2025, 21:49

אפיק הגבילו את AW2 לחנות של אפיק והם הרוויחו את כל הכסף שהם השקיעו בו בחזרה. מהלך חכם מצידם, משחק של חברה שיש לה עדר מעריצים נאמן, לא גדול מדי אבל נאמן, שהתקינו את האפיק לאנצ'ר ובסוף זה גם לא עלה להם כסף. WIN WIN בשביל אפיק, זאת שיטה טובה לרכוש יוזרים. וכן, VALVE שמחה לעשות אותו דבר עם HL, רק שהם לא צריכים להתעסק עם מפתחת חיצונית ו-IP שלא בבעלותם אז הם יכולים להוציא את המשחק בלעדי לסטים.

להוציא את המשחק בלעדי לסטים זה המהלך החכם. הוא ימכור מליונים כך או כך והוא מחזק את הפלטפורמה שלהם. אתה מכיר את המוטו שלי - אין דבר יותר חשוב מהפלטפורמה. הוא יכל לעשות אקסטרה 100 מליון דולר על הפס5? למי אכפת, גייב מנגב עם זה את התחת ביכטה. סטים מגלגלת להם מליארדים בשנה, הם לא הולכים לפספס מהלך שיווקי סופר חזק לסטים כמו משחק HL חדש בשביל גרושים על הפס5.

איפה העקביות הלוגית גלאס? אתה אומר שבלעדיים חשובים לאקסבוקס, אז למה שהם לא יהיו חשובים לסטים? אם אתה מחזיקת פלטפורמה שמריצה מליארדים על הפלטפורמה שלך אז משחקי צד א' צריכים להשאר בפלטפורמה שלך בלבד כדי לחזק אותה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 נובמבר 2025, 13:09

DrKeo כתב:אם מיקרוסופט תעשה את חווית הסלון הכי טובה הם ינצחו את סוני, אז למה להנמיך ציפיות? הקונסולה הטובה ביותר תמיד מנצחת, בעולם הגיימינג תמיד הקונסולה שנתנה את החוויה הכי טובה לאורך הדור לקחה את הדור.

העובדה שאתה חוזה שהאקסבוקס הבאה תמכור בסדר גודל פחות מהפס6 מראה שאתה בעצמך מבין שקונסולה שהיא סתם pc והבלעדיים היחידים שלה הם משחקים שרצים ממילא על כל לפטופ סטודנט היא לא מוצר אטרקטיבי. הרי אם האקסבוקס הבאה כל כך אטרקטיבית (אונליין חינם, משחקי EA, סטים... כל הפנטזיות שלך), למה שהיא תמכור 15 מליון עותקים ולא 80 מליון כמו קונסולה מצליחה?

הווי הייתה הקונסולה הטובה ביותר? אוזניות אודיופייל מוכרות יותר מאוזניות מיינסטרים?

המחיר הוא גורם משמעותי. להיות x2 במחיר בפלייסטיישן גם נכנס לשכלול האטרקטיביות.
כמו שאתה לא אומר על חברה חדשה שתיכנס לתחום שהיא צריכה למכור קרוב לפס6 אחרת היא כישלון, במידה דומה זה גם נכון למכשיר ההיברדי של מיקרוסופט.

מיקרוסופט צריכה לעשות שינוי של 180 מעלות בתדמית שלה ובשיווק שלה. זה לא בא ברגל, ואין סימנים שהיא הולכת להיות אגריסיביים כמו שאני חושב שהם צריכים להיות.

סיבות למכור רק 15 מיליון:
1) מחיר גבוה מאוד וחסר תקדים לקהל שוק שעד כה רגיל למחיר מסובסד.
2) היישום של מיקרוסופט למכשיר ההיברדי לא יהיה אפוי בשיגור. יהיו חריקות. יהיו באגים. הוא עדיין יצטרך לקבל שיפורים בקצב משביע רצון.

3) שיווק, פרסום, PR, תדמית - אני לא מקבל את התחושה שלמיקרוסופט יהיה את הלהיטות וה competence לעשות את זה כמו שצריך.
לראיה, למה אין לעזאזל קמפיין לניידת של מיקרוסופט/אסוס בכותרת can your switch play this? במקומם אני עושה קליפים נון-סטופ. עושה ציוצים קבועים על רשימת המשחקים הנמכרים ביותר לשבוע האחרון בסטים ומדגיש כל מה שאפשר לשחק עכשיו ב ally x ולא על הסוויץ'. ככה גם לדיווחים החודשיים של NPD. כן, לציין מפורשות את הנינטנדו סוויץ', וכך גם למכשיר ההיברדי הסלוני והפלייסטיישן.

יכול להיות שגם ככה המלאים של ally x קטנים וקשה להשיג אז אין סיבה לעשות עכשיו שיווק אגרסיבי כשאתה לא תוכל לספק את הביקוש ששיווק כזה מתוכנן להשיג.
אבל זה מה שהם צריכים לעשות. ללחוץ על כל נקודות החולשה של נינטנדו וסוני.

4) דור שני ברצף שקהל הפלייסטיישן השתקע באקוסיסטם והרחיב את הספרייה שלו וכל מה שמתלווה זה. אנשים יחשבו 5 פעמים לפני שהם מעבירים את הגיימינג שלהם לחברה אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2025, 13:51

הסיבה שהמכשיר הזה ימכור בקושי 15 מליון יחידות היא שהוא לא אטרקטיבי, זה הכל. אין מספיק אנשים שרוצים PC בסלון, אנשים רוצים קונסולה בסלון. אין לה בלעדיים, היא יקרה מדי, וחלונות לא נועד להשלט על ידי שלט ואין לאף אחד פה אמונה שמיקרוסוטפט מסוגלת לעשות מערכת מספיק robust בכדי להתמודד עם כל הבלגן של ה-PC עם שלט ואפס טרחה (ע"ע התקנה של C++ RUNTIME, פרומפטים שקפצים, משחקים שדורשים כמה לאנצ'רים במקביל כדי לפעול, התנגשויות דרייברים, בעיות סאונד, באגים, גמגומים, וכו').

אתה בעצם אומר מה שכולם אומרים, שהמכשיר הזה לא אטרקטיבי ונותן את רוב הסיבות שרוב האנשים פה אומרים שהוא לא אטרקטיבי. ההבדל הוא שאתה חושב שזה רעיון ממש טוב לעשות מכשיר לא אטרקטיבי וכולם אומרים שזה רעיון ממש רע לעשות מכשיר לא אטרקטיבי.

ואני רק אציין שנקודה 4 היא מפגרת ברמות, ישר מהפה של פיל ספנסר שחפש תירוצים ללמה הוא נכשל. לכולם יש פס5, אף אחד לא מאבד את הספריה שלו אם הוא קונה אקסבוקס, לא כופים עליהם לזרוק את הפס5 לזבל. אם בדור הבא אפל מוציאה קונסולה מדהימה אני אקנה אותה במקום הפס6 ועדין תהיה לי כל הספריה שלי כי יש לי פס5. שלא נדבר על זה שכל המשחקי אונליין היום הם CROSS PLAY/CROSS PROGRESSION כך שבשניה שאני עושה לוגין לקונסולה של אפל כל המשחקי אונליין שלי וכל הרשימות חברים שלי אוטומטית שם. אנשים נשארים בפלייסטיישן כי מיקרוסופט לא נותנת להם סיבה לעבור ותו לא.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 נובמבר 2025, 14:23

DrKeo כתב:להוציא את המשחק בלעדי לסטים זה המהלך החכם. הוא ימכור מליונים כך או כך והוא מחזק את הפלטפורמה שלהם. אתה מכיר את המוטו שלי - אין דבר יותר חשוב מהפלטפורמה. הוא יכל לעשות אקסטרה 100 מליון דולר על הפס5? למי אכפת, גייב מנגב עם זה את התחת ביכטה. סטים מגלגלת להם מליארדים בשנה, הם לא הולכים לפספס מהלך שיווקי סופר חזק לסטים כמו משחק HL חדש בשביל גרושים על הפס5.

איפה העקביות הלוגית גלאס? אתה אומר שבלעדיים חשובים לאקסבוקס, אז למה שהם לא יהיו חשובים לסטים? אם אתה מחזיקת פלטפורמה שמריצה מליארדים על הפלטפורמה שלך אז משחקי צד א' צריכים להשאר בפלטפורמה שלך בלבד כדי לחזק אותה.

:lol: אני ליטרלי יכול להאמין שגייב מגנב עם הכסף הזה את התחת. הסיבה לדעתי שהבלעדיים חשובים למייקרוסופט הרבה יותר מאשר לסטים, היא שמייקרוסופט היא במקום האחרון במלחמת הקונסולות. ואלב היא מונופל אמיתי על הPC, אף אחד לא מאתגר אותה באמת :-) אפיק לא מצליחים Game pass והחנות של מייקרוסופט לא מצליחה וכו'.
בזמנו שHL2 יצא היה הרבה יותר קריטי לשמור אותו אקסקלוסיבי כי הוא בנה את הפלטפורמה, הסיבה היחידה שאני אתה וכל הפורום בכלל הסתכלנו על סטים היה רק כי הכריחו אותנו להתקין אותה בשביל HL2.

מה שאני מנסה להגיד הוא דבר כזה, אם גייב לא חשב אז שלשים את המשחק שבנה את סטים אחרי שנה על הOG אקסבוקס, למה שאחרי 20 שנה זה פתאום יהיה חשוב לו לנעול את HL3 בסטים? HL3, אם אני צודק והמשחק יהיה בלעדי לסטים ל3 שנים ואח'כ ייצא לPS5/PS6 הוא עדיין יעשה את העבודה שלו כבלעדי, הוא עדיין ימשוך קהל לסטים.

אני בטוח שואלב עדיין רואה בסוני ונינטנדו תחרות כלשהי. גייב מעדיף שנקנה משחקים אינדים על הסטים דק,זו המטרה האמיתית שלה ושל הגייבקיוב בעיני, למנוע מאיתנו לקנות אינדים אצל נינטנדו או אצל הניידת החדשה של סוני.
במובן מסויים, כן הם עדיין תחרות מסוימת לואלב אבל יש מליוני אנשים שב2029-2030 לא יבנו מחשב בשביל HL3
כמו שהם לא בנו מחשב בשביל HL2 לא רואה סיבה למה הוא ירצה לוותר על הכסף הזה אחי :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 נובמבר 2025, 14:52

אפילו אם VALVE לא היו צריכים את הבלעדיות, רק העובדה שגייב מליארדר עם אגו עד הירח הייתה מובילה לבלעדיות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 נובמבר 2025, 15:41

לפי מה שמדווח גייב הפך למליארדר ב2012. באותה שנה שהוא הפך למליארדר הוא הוציא גרסה של קונטר סטרייק לPS360. :-)
שלא לדבר על זה שהוא הוציא פורטים של פורטל לסוויץ אחרי שהוא כבר היה מליארדר.

ראיתי לא מזמן סקר, מה גיימרים חושבים לגבי פורט של Half life 3 האם יגיע לקונסולות או לא, אם אני זוכר נכון 40% חשבו שיגיע והשאר חשבו שלא יגיע לקונסולות וישאר אקסקלוסיבי, אז ברור לי שזה לא הימור רע להמר שישאר בסטים :-)

חייבים להודות אבל שזה מצחיק, כמה שקאז אומר שאקסקלוסיבים הם חסרי חשיבות ואף אחד לא קונה בשבילן קונסולות, ובאותה נשימה אומר שואלב בחיים לא תוציא אקסקלוסיבי שלה לקונסולות :-)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 28 אורחים