DrKeo כתב:
רגע, אני לא מבין, מצד אחד אתה משחק על זה שצריך לתת להם הנחות כי זה "MARK 1", מצד שני אתה אומר למי אכפת שזאת קונסולה חמישית? ברור שאפשר להצליח או להכשל בקונסולה החמישית שלך, הכל אפשרי. אבל אקסבוקס שם מבוסס, הם עשו כבר קונסולות שמכרו כמעט 100 מליון חתיכות, מדובר בשם ידוע בכל בית עם כל הנסיון והיכולת לעשות קונסולה מצליחה.
אקסבוקס שם מבוסס שנמצא בשפל וצריך מהפך. כולם מתרחקים מקונסולת XBOX כמו אש ויש סימן שאלה לתמיכת צד ג' שעוד קונסולה סטנדרטית של XBOX תקבל.
PC מונגש מבית XBOX הופך את הקערה על פיה: מקונסולות XBOX 'מצורעת' למכשיר עם ספריית הגיימינג הכי גדולה ומקיפה שיש.
בשתי הדורות האחרונים מיקרוסופט הראו שהם לא יודעים לנהל צוותי פיתוח. חוץ מ FH ו SOT שום IP לא גדל. הרלוונטיות של כל שאר המותגים בנסיגה.
DrKeo כתב:
חברה ותיקה יכולה להוציא קונסולה מטומטמת או להוציא קונסולה מצויינת, מן הסתם. וכולנו מסתכלים על הקונספט של האקסבוקס החדשה (PC בסלון, גנרי, בלי בלעדיים ומבוסס חלונות 11) ואומרים שזה פאקינג קונספט מטומטם שבקושי ימכור ולכן יביא לסוף של אקסבוקס. והקאונטר שלך הוא... להסכים איתנו ועדין לריב על כל עובדה עד מוות.
למה PC בחדר זה פלטפורמת הגיימינג non-mobile הכי פופולארית? אז למה PC מונגש בסלון זה קונספט מטומטם? רוב היתרונות שיש למחשב דסקטופ על פני קונסולות נמצאים גם במחשב הסלוני.
DrKeo כתב:כלומר, אתה ליטרלי אומר מה שאנחנו אומרים, שזה לא כזה אטרקטיבי, שזה ימכור רק 15 מליון חתיכות (מספר זוועתי לקונסולה), זה בול מה שאנחנו אומרים. רק אתה חושב שזו איזו התחלה של גן עדן מדהים ואנחנו חושבים בטיפשותנו שלאבד 70% מהבסיס משתמשים שלך עם מכשיר שייצר לך פחות כסף זאת התאבדות.
ואתה יודע מה, יש לנו יופי של דרך למדוד הצלחה. הטופ 3 יצרני הכנסות לאקסבוקס ולפלייסטיישן בעשור האחרון בסדר יורד הם:
1) גזירת 30% מכל תוכן שנמכר ב-ECOSYSTEM שלהם.
2) מנויים.
3) מכירת אביזרים.
אז תן לי לתת לך את התחזית שלי (ואני חושב של כולם פה) לגבי השלישיה הזו. מס' 1 הולך להתרסק, כי הם ימכור מעט קונסולות ואלה שימכרו יהיו פתוחות וכמעט כל הרכישות יהיו דרך סטים, מסכים עם זה? מס' 2 ירד כי יש פחות שחקני אקסבוקס ולא צריך לייב יותר, אז המנוי היחיד שלהם GP (שגם הפך ליקר יותר על הדרך) רק יצטמצם. ומס' 3 גם יצטמצם מאותה סיבה, יש לך שבריר ממספר האקסבוקסים בשוק אז מוכרים פחות אביזרים. מסכים? לא מסכים?
אז לאלה מאיתנו שכן חושבים שהשלישיה הזו תצטמצם, מה אתה חושב שיקרה להכנסות של מיקרוסופט אם שלושת המכניסים הגדולים שלהם יצטמצמו משמעותית בדור הבא? אז הכנסות קטנות יותר, קונסולה שלא מצליחה לגרדת את המכירות של קודמתיה, בסיס משתמשים קטן משמעותית... איפה הניצחון פה קאז? איפה?
בשביל מה כל המילים האלה.
מיקרוסופט הולכים על מודל עסקי אחר. לעשות כסף מחומרה ולעשות כסף מהפצת משחקים מולטי-פלטפורם. כל גבולות המדדים של הצלחה וכישלון וכדאיות וכו' משתנים.
כן, מיקרוסופט יצטרכו להתאמץ יותר כדי להמיר אנשים למנוי גיימפאס ולקנות דרך החנות שלהם (כלומר, זה טוב לצרכנים).
כל מה שצריך להיות אכפת למי שקונה את המכשיר הזה זה שהוא יצליח דיו כדי להבטיח את המשך הקו הזה.
'הניצחון' של מיקרוסופט הוא לעבור מלהיות מושג ללעג ע"י שחקני פלייסטיישן וסוויץ', אל להיות מכשיר הגיימינג שהם מכירים בו כהטוב/החזק/המקיף/הורסטאלי ביותר.
מכשיר שהם רוצים והיו מעדיפים לעשות את רוב הגיימינג שלהם עליו. עוד קונסולה קלאסית של מיקרוסופט לא תעשה את זה.
glass man כתב:קאז כיבית סופית את החשיבה הביקורתית שלך כשזה נוגע לואלב והסטים דק. אני לא בחרתי להאמין "להערכות של מגיבים באינטרנט" האנליסטים הכי רצינים בתחום שהעריכו כמה הסטים דק מכרה שמים אותה ב3.7M זה אתה שבחרת להאמין להערכות של פאנבוי סטים אחר, כי אתם מעודדים את ואלב כאילו היא פאקינג ברצלונה או באיירן.
אתה יודע איך אפשר לראות בקלות שאני הרבה יותר אובייקטיבי ממך? כי עבורי זה לא משנה אם הסטים דק, מכרה 3.7M או 7M את שניהם אני מגדיר ככישון נחרץ לקונסולה ניידת, ולכן אני אובייקטיבי ופתוח לכל האפשרויות גם לאפשרות שהפאנבוי שציטטת צודק... אבל מה לעשות שהוא לא צודק.
אתה אמרת שהבאת את המספר של 3.7 מיליון מאנשים בפורום (ולא הבאת מקור).
GameDiscoerCo, Ampere, Alinea הם לא 'פאנבויים' של סטים.
אני לא מתפלא שאתה מגדיר ככישלון נחרץ כי אתה בא עם 'מחשבות מהבית'. עד שאתה (ואחרים) לא תפנים שאין להשוות קונסולה שנמכרת רק אונליין לקונסולה שנמכרת גם בריטייל, אין על מה לדבר. הפלייסטיישן והסוויץ' היו מוכרים בסדרי גודל פחות אם היו זמינים לרכישה רק בחנות האונליין של סוני ונינטנדו.
DrKeo כתב:אם הסיבה לקנות את האקסבוקס הבאה היא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב, למה לא לקנות כבר גייבקיוב עכשיו במקום לחכות לאקסבוקס שנתיים? וברור לך שהקהל שזה פונה אליו ממש קטן, כן? גם אתה מודה בזה כשאתה חוזה 15 מליון יחידות לאקסבוקס.
הסיבה להיא לשחק במשחקים שזמינים רק על המחשב. ולשחק את הגרסה הכי טובה של כל שאר המשחקים. ולא לשלם על אונליין וכו'.
למה לא לקנות גייבקיוב? כי לאקסבוקס יהיה נוכחות ריטייל ושיווק.
כי כיבכול אתה לא מרוצה מהמפרט של הגייבקיוב ורוצה משהו חזק יותר [ומוכן לשלם על זה].
כי לאקסבוקס יהיו 'בלעדיים' על פני גייבקיוב בדמות כל משחקי המולטי עם פתרונות anti-cheat שלא נתמכים בלינוקס.
הצרכן ההדיוט ירגיש יותר נוח עם השם מיקרוסופט וחלונות מאשר ואלב ו steamos.
הקהל לאקסבוקס קטן כי המחיר יהיה גבוה וטיב ההנגשה של חלונות בסימן שאלה.
הקהל לסטים מאשין קטן כי המחיר גם כן יהיה גבוה לשוק המיינסטרים, אין נוכחות ריטייל, אין נכונות לשיווק.
Klayman כתב:מאוד פשוט. זה אכן pc. מה זה יותר מ pc אחר? שאלתי ולא ענית. איזה pc? אין לך תשובה, כי זאת לא קונסולה ואתה לא יכול באמת למכור אותה לאנשי הקונסולות.
לגבי best bang for buck - נמתין לראות את המחיר? כרגע מדובר על חומרה חלשה מאוד יחסית, שתתיישן רע מאוד בסבירות גבוהה.
SteamOS באה לגאול אותנו ? אולי. אבל כרגע עם כל ההתקדמות של גיימינג על לינוקס, הם עדיין רחוקים מאוד מלהיות on par בחוויית ה out of the box שאתה מדבר עליה. מוזמן לצפות בסרטון האחרון של GamersNexus שבדק לא מעט משחקים על לינוקס, ובילה שבועות ב troubleshooting רק כדי להגיע אשכרה לתוצאות. הם מציינים שם אגב את ה8 gb זיכרון גרפי כבעיה.
https://m.youtube.com/watch?v=ovOx4_8ajZ8למה זה לטובת אפיק? בקצה העליון של ההערכות לגבי שימוש בלינוקס בסביבה ביתית - מדובר על 3.9% גלובלית. רוב ההערכות מדברות על 2.75%. זה כלום. למה להשקיע את המשאבים האלה ? הוא בכל מקרה מרוויח את כל המאה אחוז ב pc. ואם תכף מיקרוסופט מטפלת בחווית הסלון, לדבריך, אז בכלל אין מה לדבר. לך בעיקר חשוב שלואלב יהיה טוב. הכל נובע מכך. כל טחינת המים הזאת, מיותרת נורא.
ואני לא יודע כמה Steam machines נחשב הצלחה וכמה כישלון. אני לא עובד בואלב וגם לא הבעלים של החברה. יכול להיות שעבור גייב אפילו מיליון יחידות זה אחלה. אין לי מושג. זה גם ככה נראה כמו passion project שלא ממש אכפת להם ממנו יותר מדי ויש להם כסף לשרוף עליו, אז לבריאות. אם זה היה חשוב להם באמת, והיו רוצים ממש "לגאול" את עולם ה pc, לפחות היו מוכרים אותה בחנויות /הפצה נורמלית. אבל לא אכפת להם באמת, אז הם לא.
גם אני יכול לשאול את אותה שאלה. אם אתה אומר שזה עוד PC, כלומר זה ימכור כמו כל PC אחר - אז כמה כל PC אחר מוכר?
ההערכות של gamediscoverco שציטטתי מקודם נראות לי לגיטימיות.
אולי החומרה תתיישן. אנחנו לא יודעים אם וכאשר ואלב תחליט להוציא עוד אחת, תוך כמה זמן זה יהיה. לסטים דק הם מחכים לקפיצה גדולה בביצועים. למחשב סלוני יהיו להם אפשרויות להצייע ביצועים טובים יותר מוקדם יותר.
אני יודע שסוויני בכלליות לא משקיע ב EGS (רק השבוע החנות יישמה gifting, אגב משהו שסוני ונינטנדו עדיין לא תומכים בו - עוד נקודה להביך אותם)
אבל יהיה נכון לסוויני להשקיע את המשאבים האלה כדי לצמצם את התלות שלו בווינדוס ומיקרוסופט. אולי מיקרוסופט יצליחו עם חווית המכשיר הסלוני ואולי לא.
לאחרונה ווינדוס מתדרדרת ומעצבנת את המשתמשים.
DrKeo כתב:הם יכלו לשים אותם בכל חנות ריטייל, זאת החלטה שלהם.
הם יכלו גם לבחור למכור את זה ב 300 דולר. זה לא אומר שצריך לשפוט את המכירות כאילו זה עולה 300 דולר..
לכן אין מה להשוות בין מכשיר שנמכר בריטייל לכזה שלא.
די לפזר פנטזיות על 5070ti. זה לא היה משנה לבעלי הפס5 כי זה לא מחיר מיינסטרים.
ואלב לא יקחו מעבד של AMD וכרטיס גרפי ש NVIDIA (וכנראה AMD בכלל לא ימכרו להם רק את המעבד). ומכיוון שאין ל NVIDIA רישיון x86 אז כל הפנטזיה היו מיותרת.
אם הייתי צריך לשלוף מהראש אז נראה לי גם שהמעבד שקיים בסטים מאשין יעשה bottle-necking ל 5070ti אז זה יהיה סתם בזבוז כסף.