נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 15 דצמבר 2025, 22:33

אבל הוא יותר טוב מפריים 2 ו-3, הייתי אומר שמ-3 בהפרש גדול. לא ברור לי ה-MC, ממש לא ברור.

לאסקין, גם fire emblem לא יזיז מידית את הסוויצ׳ ברבע אחוז, גם לא זינובלייד. ו-sotc או ריטרנל לא יזיזו מידית פס5 וכו׳. יש משחקים שחברת צד א׳ עושה שהם בשביל הנשמה של הקונסולה. יש למשחקים האלה משמעות גדולה לחוזק של הפלטפורמה, היוקרה והדביקות של המעריצים.

אם כבר עושים משחק פריים אחרי 18 שנים (!) אז עושים אותו כמו שצריך. וברור לכולנו מיום ההכרזה שלו, וגם לנינטנדו, שזה משחק של 4 מליון יחידות, לא 40 מליון.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 דצמבר 2025, 23:01

InterAl כתב:תנאי מקדים להכל הוא שהמשחק יהיה טוב. הוא על 79 mc, בתיקו עם המשחק הגרוע והמושמץ בסדרה. זאת קטסטרופה למותג.

לא הבנתי איך הציון בכלל רלוונטי אינטר.
מטרויד פריים 1 יושב על ממוצע 97 לגיימקיוב ב2002 שהתחרות שלו היה VICE CITY,שיושב על ממוצע 95. אני לא חושב שאני מביא Hot take שאני אומר שוויס סיטי יותר טוב מכל המשחקים שיצאו ב2025.

עדיין, פריים 1 מכר 2.8M עותקים עולמית ועל המכירות ביפן עדיף בכלל להדחיק אותם.

מה גם אישית, אני הרבה יותר סומך על נדב מאשר המבקרים בנקודה הזו כי אני יודע שהבן אדם מעריץ שרוף של זה ואם המשחק היה על הפנים הוא היה הראשון לקטול אותם.
אין לסדרה הזו בעיה של איכות.(מדבר על PRIME ספציפית)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 15 דצמבר 2025, 23:29

הרוב טוענים שהוא לא ברמה של הקודמים. וכן, הם היסטורית מכרו מעט, אבל אחרי 18 שנה לגיטימי לבדוק את השוק שוב. הרבה עבר מאז, מטרוידואניה כז'אנר הפך למיינסטרים בזמן הזה. בעבר הוא היה נישה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2025, 00:02

DrKeo כתב:לאסקין, גם fire emblem לא יזיז מידית את הסוויצ׳ ברבע אחוז, גם לא זינובלייד. ו-sotc או ריטרנל לא יזיזו מידית פס5 וכו׳. יש משחקים שחברת צד א׳ עושה שהם בשביל הנשמה של הקונסולה. יש למשחקים האלה משמעות גדולה לחוזק של הפלטפורמה, היוקרה והדביקות של המעריצים.

אם כבר עושים משחק פריים אחרי 18 שנים (!) אז עושים אותו כמו שצריך. וברור לכולנו מיום ההכרזה שלו, וגם לנינטנדו, שזה משחק של 4 מליון יחידות, לא 40 מליון.

אבל הסוויץ׳ 2 לא צריכה ״משחק נשמה״ בלעדי… תראה את המכירות. שוברים שיאים בהשקה אובייקטיבית מאוד מאוד לא מלהיבה. אין מריו ראשי או זלדה חדשים, ומוכרים כמו ששום דבר לא מכר, וזאת למרות חומרה לא מאוד אטרקטיבית ומחיר יחסית גבוה.

לגבי הציון שלו - אי אפשר להתווכח עם עובדות, הוא לא אהוב כמו הקודמים. הבנתי שבהמשך זה בעיקר מעצבן שצריך לעשות המון backtracking כדי להשיג הכל וזו טעות גדולה בעיצוב, וגם העולם הפתוח נמאס מהר. אבל כל אחד והדיעה שלו… לנדב למשל זה לא ממש מפריע בינתיים לעומת זאת בסילקסונג הוא נשבר ממש מהר, שלא נדבר על RDR2. וכן, אני מנסה לרמוז פה שנדב לא מדד לאיכות, והוא סתם אוהב את מטרויד בגלל הנוסע השמיני ורטרו, וזה מעוור אותו ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2025, 13:02

מה זה הסוויצ' 2 לא צריכה? הפכת לי לקאז? יש מותג בשם נינטנדו, הם צריכים לתחזק אותו עם משחקי איכות שגורמים לאנשים לאהוב אותם. נהדר להם שהם מוכרים בצורה הסטרית עכשיו, עוד 5 שנים זה יכול להתהפך. תמיד צריך לתחזק את זה, זה אף פעם לא נגמר. אף תאגיד לא נשאר למעלה לעד.

ובנוגע לטעם שלי, פעם אחרונה שבדקתי משחקי פריים הם משחקי פריים, אני לא בטוח מה RDR או סילקסונג קשורים. יש למשחקים הקודמים ציונים של 9+, המשחק הזה טוב מרובם. יש דיון שלם בפודקאסט משבוע שעבר של DF על זה שהם לא הצליחו להבין את הביקורות המוזרות של פריים 4 וגם אני לא מבין אותן. אולי אנחנו פשוט בומרים ומבקרים בני 24 לא מתחברים לסגנון משחק מהתקופה הזו. התלונות שכתבת שהם העלו טפשיות למדי, back tracking זה הלב של הסגנון מטרוידווניה, ליטרלי ההגדרה של הסגנון. והמדבר הוא אופציונאלי, אין בו שום דבר שאתה צריך חוץ מאשר שדרוגים טילים למניהם, השחקן בוחר כמה בא לו לבלות שם. העובדה שאין למשחק אפילו 8 הזויה ברמות לא ברורות. יש לו ממוצע יותר נמוך ממטרויד hunters או other m, זאת הזיה. זה המטרויד הכי טוב מאז פריים 1.

ואגב לא "נשברתי" בסילקסונג, לא מצאתי אותו קשה במיוחד, לפחות לא ב-10 שעות הראשונות. הוא פשוט משחק עם עיצוב META מאוד רע והרגשתי שאני מבזבז את הזמן שלי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 דצמבר 2025, 13:04

אינטר: יש לך משחק מטרוידווניה שהצליח בגדול שהוא לא במחיר של שווארמה בלאפה? :-)
במחיר של שווארמה בלאפה אתה קונה את Silksong שנותן לך עשרות שעות של תוכן איכותי+ קיבל הרחבה חינמית לגמרי ממש אתמול.
ORI וdead cells גם משחקים ממש איכותיים וממש זולים וDC משחק שאפשר לחרוש עליו שנים בלי להשתעמם בזכות הרוגלייק.

מטרויד פריים 4 לא עולה 60 שקל. הוא משחק פרמיום של נינטנדו זה הHalf life שלהם והוא עולה מחיר מלא.
כן, יש עלייה בפופלאריות של המטרוידווניה אנחנו לא בתקופה של הסימפוניה של הלילה... אבל כל העלייה הזו רק גרמה לDread לעשות 3M+ לא להפוך לHollow Knight שמוכר מעל 15M. אולי אם נינטנדו תתן למפתחים של HK לעשות משחק 2D מטרויד שנראה מושקע כמו האומנות בHK וSliksong ונינטנדו גם יתנו להם לתמחר אותו ב60 שקל.. אז אולי זה ישבור שיאים במכירות למשחק מטרויד אבל ברור לנו שנינטנדו בחיים לא ימכרו סדרת דגל שלהם ב60 שקל.

לא יודע כמה זה מעוור את נדב זו שהוא פאנבוי של מטרויד כי אני לא זוכר שזה הפריע לו לרדת על זלדה TP ציפיתי ממנו לאותה קטילה של מטרויד פריים 4 ודווקא בגלל שהקטילה הזו לא הגיעה זה דווקא לזכות המשחק לדעתי.

לא יודע זה כמו שאני הרבה יותר אחשבן לדעה של סטיק על סולס חדש מהדעה של המבקרים האלה או לדעה של הפאנבויז של פפ7 בפורום על הריימיקים מאשר המבקרים, כי שוב אני יודע שאתם אוהבים את זה.:-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2025, 13:24

DrKeo כתב:מה זה הסוויצ' 2 לא צריכה? הפכת לי לקאז? יש מותג בשם נינטנדו, הם צריכים לתחזק אותו עם משחקי איכות שגורמים לאנשים לאהוב אותם. נהדר להם שהם מוכרים בצורה הסטרית עכשיו, עוד 5 שנים זה יכול להתהפך. תמיד צריך לתחזק את זה, זה אף פעם לא נגמר. אף תאגיד לא נשאר למעלה לעד.

ובנוגע לטעם שלי, פעם אחרונה שבדקתי משחקי פריים הם משחקי פריים, אני לא בטוח מה RDR או סילקסונג קשורים. יש למשחקים הקודמים ציונים של 9+, המשחק הזה טוב מרובם. יש דיון שלם בפודקאסט משבוע שעבר של DF על זה שהם לא הצליחו להבין את הביקורות המוזרות של פריים 4 וגם אני לא מבין אותן. אולי אנחנו פשוט בומרים ומבקרים בני 24 לא מתחברים לסגנון משחק מהתקופה הזו. התלונות שכתבת שהם העלו טפשיות למדי, back tracking זה הלב של הסגנון מטרוידווניה, ליטרלי ההגדרה של הסגנון. והמדבר הוא אופציונאלי, אין בו שום דבר שאתה צריך חוץ מאשר שדרוגים טילים למניהם, השחקן בוחר כמה בא לו לבלות שם. העובדה שאין למשחק אפילו 8 הזויה ברמות לא ברורות. יש לו ממוצע יותר נמוך ממטרויד hunters או other m, זאת הזיה. זה המטרויד הכי טוב מאז פריים 1.

ואגב לא "נשברתי" בסילקסונג, לא מצאתי אותו קשה במיוחד, לפחות לא ב-10 שעות הראשונות. הוא פשוט משחק עם עיצוב META מאוד רע והרגשתי שאני מבזבז את הזמן שלי.

הכוונה שלי לא צריכה אותו בבלעדיות לסוויץ׳ 2, והוא יכול לצאת לסוויץ׳ 1 וזה לא משנה כלום.

לגבי הטעם שלך - לגמרי צחקתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2025, 13:41

Laskin כתב:הכוונה שלי לא צריכה אותו בבלעדיות לסוויץ׳ 2, והוא יכול לצאת לסוויץ׳ 1 וזה לא משנה כלום.

לגבי הטעם שלך - לגמרי צחקתי.

לא צריך אותו בכלל, הוא משחק שמוכר אולי 3-4 מליון יחידות. אבל אם כבר עושים משחק שכזה, שהסטורית גם הצטיין טכנית (וכנ"ל אפשר להגיד על המשחק הנוכחי פשוט הצטיינות על הפס3 לא בדיוק מרשימה ב-2025), והמכירות שלו על הסוויצ' 1 הן כמעט כלום, אז הוא יכל להנות מאוד מלהיות show case לסוויצ' 2.

InterAl כתב:הרוב טוענים שהוא לא ברמה של הקודמים. וכן, הם היסטורית מכרו מעט, אבל אחרי 18 שנה לגיטימי לבדוק את השוק שוב. הרבה עבר מאז, מטרוידואניה כז'אנר הפך למיינסטרים בזמן הזה. בעבר הוא היה נישה.

מטרויד דרד מכר בערך 3 מליון יחידות, כמו רוב משחקי מטרויד, אז אני לא חושב שהייתה ציפיה גדולה שפריים 4 יהיה מוכר גדול.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 דצמבר 2025, 15:00

סאמוס ריטרנס ל-3ds מכר חצי מיליון, ע"פ אותו הגיון הם ציפו שדרד יעשה מספר דומה? ברור שלא, רק מעצם העובדה שלמשחק יש תקציב גדול בהרבה. פריים 4 צריך הרבה יותר מ-3 מיליון רק כדי להיות break even.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2025, 15:08

ברור שפריים משחק יקר משמעותית מדרד, אני רק אומר שאני בספק שנינטנדו חשבו שפריים 4 יהיה משחק של 20 מליון יחידות. כולנו ידענו שהוא הולך להיות משחק שמוכר כמה מליונים בודדים, אני משער שגם נינטנדו ידעו את זה כשהם אשרו את הפיתוח של המשחק.

אני לא יודע מה נינטנדו מצפה מהפרנצ'ייז, אבל זה מרגיש כאילו הוא לעולם לא יפרוץ את המחסום של כמה מליוני יחידות בודדות. כל פעם כשנינטנדו מכריזה על משחק מטרויד חדש אני מרגיש שהם עושים למעריצים ג'סטה. בערך כמו כשסוני אשרו את הפיתוח של saros אחרי שריטרנל לא עשה אפילו מליון יחידות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 16 דצמבר 2025, 15:27

ברור שבמינימום מצפים שיהיה רווחי... אם דרד עשה 3, הגיוני לצפות שכניסת AAA ראשית תעשה הרבה יותר מזה. הבעיה שהוא פשוט לא טוב מספיק, יש קונצנזוס שמדובר במשחק מאכזב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 דצמבר 2025, 15:47

שוב, אם היה פה קשר כלשהו לאיכות מטרויד פריים 1 היה צריך למכור על הקיוב לפחות איזה 7M. או לכל הפחות 4M כמו זלדה. הוא יצא מוקדם יחסית בחיים של הפלטפורמה והיה לו זמן למכור את כל זה עד 2006. הוא לא מכר את זה כי אין פה שום קשר למבקרים או לאיכות אלא לאופי של סדרת PRIME ומטרויד בכלל.

סמאוס ריטרנס זה ריימיק שיצא שה3DS כבר היתה קונסולה מתה משחק כזה שהוא ריימיק שרוב היוזרבייס של הקונסולה כבר עבר הלאה ברור שלא יכול להוכיח כלום.
כשהוא יצא לא ידעתי אפילו איפה ה3DS שלי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2025, 16:59

DrKeo כתב:לא צריך אותו בכלל, הוא משחק שמוכר אולי 3-4 מליון יחידות. אבל אם כבר עושים משחק שכזה, שהסטורית גם הצטיין טכנית (וכנ"ל אפשר להגיד על המשחק הנוכחי פשוט הצטיינות על הפס3 לא בדיוק מרשימה ב-2025), והמכירות שלו על הסוויצ' 1 הן כמעט כלום, אז הוא יכל להנות מאוד מלהיות show case לסוויצ' 2.

אז היו יכולים פשוט להוסיף לו RTGI, השתקפויות RT וצל RT וכבר היה לך פה משחק מרשים בהרבה.
העובדה שהוא גם לסוויץ׳ 1 לאו דווקא אמורה למנוע ממנו להראות הרבה יותר טוב מאיך שהוא על הסוויץ׳ המקורית.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים