נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Warrior

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Hypno » 10 ינואר 2026, 12:01

יש עשרות משחקים אינדי שיוצאים 'בהשראה של' ומוכרעים גרוע בקונסולות.
יש עשרות משחקי אינדי זולים שיוצאים במחשב שמוכרים גרוע.

REPO מוכר כי הוא גם זול וגם טוב. מספיק כבר עם הזלזול שלך. מספיק לדקלם 'אמיתות' שאולי היה להם מקום לפני 20 שנה.
המשחקים הכי פופולאריים בקונסולות? FPS. ז'אנר שה'מורשת' שלו במחשב. סקיירים ו-וויצ'ר כנ"ל. פעם חשבו שאין קהל למשחקים יפנים במחשב, עכשיו FROM מוכרת הכי טוב שם, וגם קאפקום עם סדרות עם מורשת בקונסולות. שלא נדבר על visual novels.

REPO, כמשחק אונליין קו-אופ כיף עם חברים voice chat, דווקא מתאים כמו כפפה ליד לפרופיל המשחקים ופרופיל קהל הקונסולות שצמח מאז תחילת דור ה XBOX360.

אתה לא ה taste-maker של שחקני הקונסולות ולא נציג של העדפותיהם.
משחק שמוכר 15 מיליון עותקים במחשב בז'אנר כזה נגיש וחברותי = שחקני הקונסולות יקפצו עליו כשהוא יגיע. אם יגיע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 ינואר 2026, 18:33

הוו, התחלת להודות שיש קשר ישיר בין המחיר הזול של REPO להצלחה שלו? יש לך תקווה אחרי הכל.
אני אאמין שREPO יכול להיות הצלחה בקונסולות שלאסקין ונדב יספרו שהילדים שלהם משחקים. אני אאמין שהוא יכול להיות הצלחה שהאחיינים שלי יגידו לי גלאס, אפשר שתקנה לנו REPO ?

אני אאמין שהוא יכול להיות הצלחה בקונסולות שאני אראה אנשים צעירים שאני מכיר בני 21-23 משחקים בו בקונסולות ביחד בהמוניהם.
כי זה מה שמראה הצלחה. אם הדור הצעיר מאמץ משחק בהמוניו זו הצלחה אמיתית.

כרגע? REPO לא עושה סימן של הצלחה מטאורית או כזה שיכול להיות הצלחה מטאורית בקונסולה.
אם אני צריך לדמיין קלסתרון של הגיימר הממוצע בסטים שמשחק בREPO זה בטח גיימר בתול, בלי הצלחה בחיים בשום פרמטר, שהקהלתיות של REPO נותנת לו משמעות לחייו.

ובוודאי שאני הTaste maker של שחקני הקונסולות, לא באופן יחיד כמובן אני לא מגלומן, אבל אני חלק מהגיימרים שיוצרים את הטעם השולט, עשורים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ינואר 2026, 20:10

הסוויצ' 2 חצתה את ה-4 מליון יחידות ביפן השבוע, 4.1 מליון בחצי שנה. להשוואה הפס5 עומדת על 7.3 מליון כרגע.

ב-UK לעומת זאת יש האטה במכירות של הסוויצ' 2 כשבדצמבר היא מכרה פחות מאשר הסוויצ' 1 בדצמבר 2017.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ינואר 2026, 21:48

מכירות פסיכות לגמרי ביפן למכשיר שרק איזה 7 וחצי חודש בשוק.
נכנסתי לאמזון JPN. אנימל קרוסינג גרסת הסוויץ 2 וDQ7 גרסת הסווויץ 2 ליטרלי שולטים בטבלה שם ללא עוררין גם שם. המשחק פלייסטישן 5 הראשון שאתה רואה שם זה רזידנט איוול 9 בגרסת הפס5 במקום 28 והוא הרחק מאחורי מריו קארט קירבי פוקימון וכו', ומפסיד אפילו לרובקס לרובולוקס.

קצת עצוב לי בשביל סוני... שזה המצב אבל אין לסוני אף קילר אפ יפני, אפילו את Monster hunter wilds יפני יכול לשחק היום על המחשב.
סוני לגמרי היו צריכים שפפ16 ופפ7-2 ריימיק יהיו סנסציה תרבותית,והם פשוט לא הצליחו להפוך ל"המכשף 3" או "פפ10" או BG3 של הדור הזה, או איזשהו משהו שפשוט הופך לפופלאריות מטורפת.

death stearding למשל, פשוט לא תפס את היפנים באותה צורה שMGS תפס אותם, כנל GOY שלא תפס כמו GOT.

על אנגליה, טוב, קשה להגיע לרמות של הסוויץ 1 שהיה לו פאקינג BOTW בהשקה. לסוויץ 2 פשוט אין משחק ברמה הזו עדיין, וזה הזוי, הזוי שנינטנדו שומרת על כזה שקט.
אנחנו כבר ב2026 וחוץ מפייר אמבלם אני לא יודע מה יש לשחק על הסוויץ 2 מרוב שנינטנדו בשקט. חייב להיות שהם מתכננים משהו. איזו חשיפה של משחק גדול בחודשים הקרובים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ינואר 2026, 23:11

בגלל שהיה חג מולד הנתונים של השבוע האחרון הם בעצם השבועיים האחרונים (29 בדצמבר עד 11 לינואר), אבל הנתונים של הסוויצ' 2 מטורפים בתקופה הזו. היא מוכרת כרגע בערך פי 7 יותר מהפס5, כלומר מצמצמת פערים ממנה בצעדים אסטרונומים. בקצב הנוכחי הסוויצ' 2 מצמצמת פער מהפס5 בקצב של חצי מליון בחודש, כלומר היא חצי שנה מלעקוף את הפס5 על כל גרסאותיה.

עוד דבר מעניין הוא שכרגע הפס5 הדיגיטלית היא הSKU הכי פופולארי בהפרש אדיר - 79%. הפס5 עם הכונן היא 13% והפרו היא רק 8% מהמכירות. הפס4 פרו הייתה בתקופה המקבילה בדור 38% מהמכירות פס4, פי 4.5 יותר מהפס5 פרו. נראה שהפס5 פרו היא ממש כישלון קולוסאלי, לפחות ביפן. יש רק 300K מכשירי פרו ביפן כרגע מתוך 7.3 מליון פס5, כלומר 4% מהמכשירים ביפן, והיא בשוק כבר יותר משנה. בקצב הנוכחי עד סוף הדור הפס5 פרו תהיה אולי 5%-6% מהמכשירי פס5 ביפן בזמן שהפס4 פרו היית 17% מהמכירות של הפס4 ביפן ב-2020.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2026, 00:49

אני חושב שאם נלך לראות את התגובות ביפן לסרטוני ההשוואה של DQ7 על הסוויץ 2 מול הPS5 נקבל את כל ההסבר למכירות האלו.
(תירגמתי מיפנית לאנגלית עם התרגום המובנה לתגובות של יוטיוב)

I also have a PS5, but the difference is so slight that I'll buy the Switch 2, which can also be played as a portable device
יש שם המוון תגובות בסגנון הזה אולי 99% מהתגובות.רוב המשחקים שמענינים את היפנים אי אפשר לראות את ההבדל הגרפי בכלל בין הסוויץ 2 לPS5 זה מטורף.

אני בטוח שיש איזה "לאסקין יפני" שחייב לשחק רזידנט איוול 9 הכי טוב שהוא יכול אז הוא קונה פס5 פרו או אפילו איזה RTX 4080 או מחכה פשוט לפס8 אבל הרוב שם פשוט מרוצה מהגרפיקה :-) לגבי הPS4 פרו, המון משחקים בזמנו רצו הרבה יותר טוב על הפס4 פרו ממה שהם רצו על הBASE PS4...מונסטר האנטר, משחקי מכות,פרסונה וכו' כולם רצו משמעותית יותר טוב על הפס4 פרו. איזה שיפור הפס5 פרו כבר מביא על הפס5 הבסיסי? אני מרגיש שלא משנה מה אנחנו משחקים על הפס5 כרגע, הוא מתמודד כמו גבר עם כל משחק שזורקים עליו, אז אם אני מרוצה מהפס5 הבסיסי, אני בטוח שיפני שמסתפק במועט מרוצה ממנו :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ינואר 2026, 10:43

סרטוני ההשוואה האלה לא שווים הרבה, ההבדל בעולם האמיתי בד״כ מורגש בהרבה. גם בדור ה-360 סרטוני השוואה בין פיסי ל-360 הרבה פעמים בקושי הראו הבדל, אבל במציאות היה הבדל של יום ולילה. ולא, פס5 לא מתמודד טוב כמו פרו בהרבה משחקים. ff7 rebirth, mhw, stellar blade, kcd2, gt7 - הפרו מספק בהם שדרוג משמעותי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ינואר 2026, 12:25

אני לא חושב שהשחקן הממוצע יודע איך משחק נראה על הפס5 מול הפס5 פרו. אני חושב שהמכירות של הפרו הן בעיקר בגלל שהפס4 פרו הייתה עם נקודת שיווק מאוד ברורה - ״המשחק שאתם משחקים על הפס4 אבל ב-4k״ בדיוק בתקופה שכולם קנו טלביזיות 4k. זה אולי לא מדבר לכולם, אבל זה מדבר למספיק אנשים. הפס5 פרו לעומת זאת הרבה יותר עמומה, אפילו אנשים כמונו שעוקבים אחרי DF לא בטוחים מה היא בדיוק משפרת בכל משחק.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ינואר 2026, 12:59

הרעיון של הפס5 פרו הוא שתוכל לקבל את מצב האיכות במצב הביצועים, בלי טריידאוף כמעט. ככה סרני הסביר את זה בזמנו. ובפועל זה גם באמת מה שקורה בלא מעט משחקים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ינואר 2026, 13:19

ואני בטוח שיש אולי מליון אנשים בעולם שיודעים את זה (או מי זה מארק סרני). כך או כך נקודת השיווק הזו עובדתית לא עבדה להם כי המכירות של הפרו חלשות מאוד, אז כנראה שאו שלא מספיק אנשים יודעים אותה או שלא מספיק אנשים חושבים שהיא אטרקטיבית. כלומר, אם אדם כמוני שגם עוקב אחרי DF וגם יכול להרשות לעצמו את הפרו לא קנה אחת, כנראה שאני לא היחיד שחושב שהיא לא מרשימה במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ינואר 2026, 13:43

הבעיה העיקרית היא המחיר. פס4 פרו שוגרה באותו מחיר כמו פס4. פס5 פרו שוגרה ב-200$ יותר + המצב הכלכלי ב-2024 היה רע יותר בהשוואה.

שיחקת את ds2 על 30fps, לא? עם פרו יכולת לשחק אותו על 60 כמעט באותה איכות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ינואר 2026, 15:13

InterAl כתב:הבעיה העיקרית היא המחיר. פס4 פרו שוגרה באותו מחיר כמו פס4. פס5 פרו שוגרה ב-200$ יותר + המצב הכלכלי ב-2024 היה רע יותר בהשוואה.

שיחקת את ds2 על 30fps, לא? עם פרו יכולת לשחק אותו על 60 כמעט באותה איכות.

אם הבעיה היא המחיר אז הפס5 לא הייתה מוכרת כי באופן יחסי היא יקרה באותה מידה כמו הפס5 פרו ביחס למקורית. וזה לא שהפרו מוכרת 15% פחות, לפחות לפי יפן היא מוכרת שלישי או רבע. אז כנראה שהפגיעה במכירות היא לא רק המחיר.

ואתה צודק ב-100% שהייתי מקבל חווית DS2 טובה יותר, אבל זה המשחקי היחיד ששחקתי על הפס5 שבאמת הייתי מקבל ממנו משהו משמעותי כך שאני לא רואה ערך בפרו כרגע.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ינואר 2026, 15:22

באופן יחסי למה? זאת שאלה של אלטרנטיבה. לפס5 אין באמת אלטרנטיבה זולה יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2026, 17:59

אינטר ביפן רק להארדקורים כמו האנשים בוקסלים יש PS5, ורק הם מתעניינים בff7 rebirth stellar blade וkcd2, gt7. אנחנו לא ב1997 שיפני היה מוכר כליה כדי לשחק בפפ7.
הקונצנזוס ביפן הוא שאם גיימר מערבי היה חי בתנאים שלהם (שעות ביום ברכבת, דירות קטנות) גם אנחנו היינו מעדיפים ניידות על נייחות.
רוב הנתונים שרואים בטבלאות מכירות אלה קאזואלים/הארדקור לייט שמשחקים משחק אחד או שניים בשנה, אלה לרוב לא אנשים כמונו.

אף אחד לא באמת צריך סרטוני השוואה, יש דמו לDQ7 לPC, PS5 ושני הסוויצים. אני שיחקתי בדמו עד על כל הפלטפורמות, כולל מחשב מפלצת וליטרלי אין הבדל בין גרסת הPS5 לגרסת הסוויץ 2 או לPC לסקוור לא מתחשק שיהיה הבדל.

אז כן, יש יפני הארדקור שמאוד איכפת לו מהשיפור שהPS5 פרו מביא לפפ7-2 או לMHW או רזי 9. הארדקור היפני הזה פשוט מאוד במיעוט מול הקאזואלס/הארדקור לייט שמשחקים על הסוויץ.קאזואלים ביפן לא ישחקו MHW על הפס5 פרו, הם ישחקו אותו על הסוויץ 2 כי הם מעדיפים לשחק אותו במיטה מאשר על הPS5 בסלון שלהם שהוא בגודל של מלונה של כלב.

המצב שונה לחלוטין ממה שזה היה על הPS4 PRO. בSF5 אם שיחקת באונליין בBASE PS4 כל STAGE שהוא לא Training Stage היה מביא לך ירידות מתחת ל60FPS בחיים המאוחרים של המשחק. הפס5 במצב הרבה יותר שחיק וטוב בכל המשחקים שמעניינים את היפנים אולי חוץ מMHW והיפנים מימלא לא רוצים לשחק את MHW על נייחת אז שיפורי הפרו לא מעניינים אותם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 ינואר 2026, 18:50

glass man כתב:אני אאמין שREPO יכול להיות הצלחה בקונסולות שלאסקין ונדב יספרו שהילדים שלהם משחקים. אני אאמין שהוא יכול להיות הצלחה שהאחיינים שלי יגידו לי גלאס, אפשר שתקנה לנו REPO ?

אני אאמין שהוא יכול להיות הצלחה בקונסולות שאני אראה אנשים צעירים שאני מכיר בני 21-23 משחקים בו בקונסולות ביחד בהמוניהם.

כרגע? REPO לא עושה סימן של הצלחה מטאורית או כזה שיכול להיות הצלחה מטאורית בקונסולה.
אם אני צריך לדמיין קלסתרון של הגיימר הממוצע בסטים שמשחק בREPO זה בטח גיימר בתול, בלי הצלחה בחיים בשום פרמטר, שהקהלתיות של REPO נותנת לו משמעות לחייו.

ובוודאי שאני הTaste maker של שחקני הקונסולות, לא באופן יחיד כמובן אני לא מגלומן, אבל אני חלק מהגיימרים שיוצרים את הטעם השולט, עשורים.

די עם העליבות. כן, אני בטוח שהאמנת שכל משחק שהתחיל במחשב יהיה הצלחה בקונסולות.
אבל הדור הצעיר זה ילדדוס קז'ואל שלא מבינים כלום חשבתי?
יש לך דוגמה למשחק שמוכר 15 מיליון בשנה על המחשב, מגיע לקונסולות ולא מצליח גם שם?
אתה הטייסט מייקר? כי הטעם השולם בקונסולות זה משחקי GAAS. עבודה טובה עשית. חשבתי שהיית אמור למנוע את ה F2P וה MTX החמדני מלהשתלט על סגמנט הקונסולות.

--------

ברשימת רבי המכר של PSN ב 2025, פורצה הורייזון 5 הגיע בארה"ב למקום ה-14, ובאירופה למקום ה-4. באירופה, FH5 מכר יותר טוב מאשר באטלפילד 6, בלאק אופס7, מיינקראפט ואחרים. משחק מ 2021 להזכירכם.
Alinea מעריכים שהמשחק מכר יותר מ 5 מליון עותקים על הפס5.

------

Arc Raiders חצה את 12 מיליון העותקים.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 ינואר 2026, 18:50

לא התייחסתי ליפנים, הם לא מעניינים אותי. דיברתי על סרטוני ההשוואה שהזכרת ועל הערך של הפרו. לגבי הדמו, השאלה אם שיחקת על אותו מסך. תריץ אותו במקביל על אותו מסך ותחליף את ה-source.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2026, 18:57

אבל דיברנו על יפנים ועל המכירות ביפן לול.
ברור שאם אתה מדבר עלינו,כלומר המערב, אז לנו הבדל בהרבה משחקים. בעיני לטעמי האישית הוא לא קריטי.

הPS5 שלי והסוויץ 2 מחוברים לLG C1 שלי שניהם ואכן שיחקתי אותם במקביל ואין שום הבדל.
אגב המחשב שלי יכול לשים מטאטא בתחת לPS5 פרו הוא משפיל אותו במפרט, וגם עליו לא ראיתי שום הבדל.

בתור סופר הארדקור לא ברור לי למה אני צריך PS5 פרו.הפס5 פשוט לא צריך בוסט, ואם אני רוצה בוסט הPC שלי מפרק את הפרו.

במקרה של DQ7 אני אלך עם הפס5 לא כי יש הבדל, אחרת הייתי הולך עם הPC וזהו אלא פשוט כי אני לא אוהב את הסוויץ 2 כניידת בכלל. הוא מגושם בעיני ולא נוח ואני משתמש בה נטו כנייחת זה הניידת הראשונה של נינטנדו שאני שונא כניידת, כשיהיה Switch 2 לייט ואם הוא יהיה הרבה יותר קטן ונוח, אני מביא אותו למשחקים כאלה/אינדים וכנראה אפעיל את הPS5/PC רק למשחקים כבדים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2026, 19:23

Hypno כתב:
glass man כתב:אני אאמין שREPO יכול להיות הצלחה בקונסולות שלאסקין ונדב יספרו שהילדים שלהם משחקים. אני אאמין שהוא יכול להיות הצלחה שהאחיינים שלי יגידו לי גלאס, אפשר שתקנה לנו REPO ?

די עם העליבות. כן, אני בטוח שהאמנת שכל משחק שהתחיל במחשב יהיה הצלחה בקונסולות.
אבל הדור הצעיר זה ילדדוס קז'ואל שלא מבינים כלום חשבתי?
יש לך דוגמה למשחק שמוכר 15 מיליון בשנה על המחשב, מגיע לקונסולות ולא מצליח גם שם?
אתה הטייסט מייקר? כי הטעם השולם בקונסולות זה משחקי GAAS. עבודה טובה עשית. חשבתי שהיית אמור למנוע את ה F2P וה MTX החמדני מלהשתלט על סגמנט הקונסולות.

--------

ברשימת רבי המכר של PSN ב 2025, פורצה הורייזון 5 הגיע בארה"ב למקום ה-14, ובאירופה למקום ה-4. באירופה, FH5 מכר יותר טוב מאשר באטלפילד 6, בלאק אופס7, מיינקראפט ואחרים. משחק מ 2021 להזכירכם.
Alinea מעריכים שהמשחק מכר יותר מ 5 מליון עותקים על הפס5.

------

Arc Raiders חצה את 12 מיליון העותקים.

המציאות היא ששנים אנשים כמוני קובעים את הטעם ואנשים כמוך הולכים אחרי הטעם שאנשים כמוני קובעים לך.
מי שיחק בE33 לפני שהוא זכה במשחק השנה? ותמך במפתחים בכסף אמיתי אני או אתה? לא חשבתי שאתה.
מי שמר על משחקי מכות 2D בחיים בתקופה האפלה שלהם ב2002-2007 אני או אתה? אה... גם פה לא חשבתי שאתה זה ששמר על הז'אנר חי.
מי שיחק בTES לפני ההתפוצצות של TES4 ו5 אני או אתה? אה גם פה לא חשבתי ששיחקת במשהו בחיים שלך.
אני יכול להביא עוד המון דוגמאות כאלה את חלקם לא תבין מרוב שאתה קאזואל
מי מבין שנינו הוכיח למפתחים שparry זו מכניקה ששווה להכניס למשחקים אני או אתה? לול. אתה בכלל לא ידעת מה זה ב2003 כשאני כבר עשיתי 100 parry בכל יום כבר באותם שנים.

אל תצחיק אותי קאז.

לגבי הילדודס. אתה לא יכול שמשחק יהפוך למגה להיט, בלי שהוא יהיה להיט אצל הילדודס זו עובדה. עד שהילדים של נדב/לאסקין לא משחקים בREPO זו הוכחה שהמשחק לא פרץ למיינסרטים באמת. משחק שילדים משחקים אותו אומר שהוא הגיע לכל שכבות האוכלוסיה וכולם מדברים עליו והוא רץ בטרנדים בטיקטוק, זה להיט.
לא משחק שאיזה בתול בלי כישורי חברה משחק במרתף שלו בזמן שהוא מזמין פיצה משפחתית שלמה ומחסל אותה לבד ואחר כך משחק על הPC שלו ביידים מזיעות.

לגבי המכירות של פורצה הוריזון 5. קהל הפלייסטישן מתלהב כרגע מהמשחקים של מייקרוסופט כי הם "חדשים" לו דבר איתי בדור הבא שפורצה וגירס על הפלייסטישן יהיו חדשות ישנות ודבר שבשגרה ותראה איך קהל הפלייסטישן מתייחס אליהם כעוד משחק בערמה. המעמד שלהם יישחק ואתה מוזמן לצטט אותי בדור הבא אם אתה רוצה שאני אאכל כובע על הקביעה הזו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 ינואר 2026, 20:21

די להיות מביך. הסטטוס של REPO לא תלוי באנקדוטות התמוהות שלך. אם 15 מיליון זה לא מיינסטרים לא יודע מה כן. מוזר להגיד על מי שמשחק משחק או-קופ עם voice chat שהוא חסר חיי חברה..אם אתה חייב להשתמש בתיאורים סטראוטיפים מבישים אז התיאור הזה יותר מתאים לשחקני סולסלייק.

הילדים של לאסקין ונדב שיחקו פאלוורלד? מארבל רייבלאס? הלדייברס? אמונג אס?
יש לך דוגמה למשחק שמכר 15 מיליון על המחשב, הגיע לקונסולות ולא הצליח?

כשהוא יגיע לפלייסטיישן הוא יתקבל בזרועות פתוחות ותצטרך להתמודד עם זה שהוא מעורר יותר עניין, engagement ומכירות מ DS2 ולא מעט מהבלעדיים האחרים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 ינואר 2026, 21:23

לגבי תמוהות... שאלתי את גמיני אם הוא מסכים איתי שאנשים כמוני עם מאות שעות על מורויינד וסטריט פייטר 3 קבעו את הטעם של הגיימרים היום.
באופן לא מפתיע זה מה שהוא ענה לי.
Yes, but often from the shadows. The developers at places like FromSoftware, Larian Studios, and even the "Prestige" teams at Sony often cite these specific titles as their bibles.

When a modern game feels "deep," "uncompromising," or "atmospheric," it’s usually because someone on the dev team spent their teenage years trying to navigate the ash storms of Vvardenfell without a quest marker or timing a parry against Chun-Li.
תישאר קאזואל קאז, ותמשיך לשחק בטרנדים שאנשים כמוני מכתיבים לך שנים לפני שאתה רואה את זה מגיע.
אני מניח שאתה מבין שנינו הצלת את סדרת פייר אמבלם מכיליון על ה3DS.... אני מניח שאתה מבין שנינו כתבת שירי הלל לפפ טקטיקס עשרים שנה לפני שכל גיימר עם נזלת עושה את זה היום בטוויטר.... בורות זו ברכה קאז ואתה לגמרי מפגין את זה.

אני חושב, שנדב אמר שהבן שלו שיחק אמונג אס, אז .... כן....?
פאלוורלדד עוד לא פרץ למיינסטרים כמו שנראה לך.. גם אותו ילדים של היום לא מכירים בכלל, אלה בעיקר הארדקורים של משחקי הישרדות ואנשים שצמאים למשחק פוקימונים בסטים שהעלו אותו. אף אחד לא זוכר אותו כיום חוץ ממך וגם אתה זוכר אותו רק כי אתה חייב איזשהו משחק שיוכיח את עליונתה של סטים וג'ייב נואל.
ברור לכולם שזו האג'נדה שלך. אף פעם לא ראיתי אותך מכיר בגדולתו של פפ טקטיקס לפני שהוא הגיע לסטים. הפלא ופלא, המשחק פתאום עושה רווחים לגייב נואל, אז מן התסם שהתחלת לשרבב את שמו על שפתייך. לפני זה זה היה בעיניך משחק של אנשים עם ספק מוח ספק פיגור שטרם גילו את האש :-)

Palworld לא הגיע ל15 מליון עותקים בקונסולות כפרה תבדוק את זה.
לך לשחק Cut the rope כפרה או איזה משחק אינדי עלוב בסטים בזמן שאנשים כמוני מכתיבים איך יראה הgame design.
REPO לא יתקבל בשום זרועות פתוחות ושום נעליים, אולי יהיו קצת אנשים שיתלהבו שמשחק כל כך זול מגיע שהם יתנו לו צאנס אבל אתה לא תראה שום Longevity של המשחק בPSN אל תחייה בסרט.

לגבי הבתוליות של שחקני סולס, תראה תמיד יש סיכוי שאנשים תלושים חברתית מסוימים ימצאו נחמה במשחק כזה, אבל בגדול היום הוא מיינסטרים אמיתי עם 30M במכירות ככה שהסיכוי שרק "ייצורים" משחקים משחקי סולס הוא אפסי, מה שאני לא יכול להגיד על משחק הסטים המוזרים שלך.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 18 ינואר 2026, 22:51

אתה זה שחי בדיליי.
אתה מזלזל על ימין ועל שמאל על כל משחק שנהפך ללהיט במחשב. ואז כשהוא מגיע לקונסולות ומוכר מיליונים אתה עושה פליפ-פלופ מביך שבעצם זה משחק legit ו'ברור'
שיצליח בקונסולות.

ראינו את זה אין-ספור פעמים אבל אתה תמשיך כהרגלך בטיעונים ולוגיקה מביכים. סבבה, 15 מיליון זה לא מיינסטרים. אבל זה שם בכיס קטן את רוב המשחקים הבלעדיים בקונסולות.

לא אמרתי דבר על משחקים אחרים, תמשיך לצעוק על הקיר. לך יש פשוט בעיה להכיר ברלוונטיות, בלגיטימיות ובפופולאריות של סגמנט המשחקים החדש. אתה מתנהג כמו ילדון מוסט שרואה בזן המשחקים החדש כאיום על המשחקים 'שלך'. grow up ותתמודד עם העובדה שלמשל REPO מגמד את נינג'ה גאיידן 4 במכירות, בפופלאריות, ברלוונטיות וב engagement.
REPO הוא ביג דיל בשוק, והוא יהיה כזה אם וכאשר יגיע לקונסולות. NG4 לא.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ינואר 2026, 01:04

קאז, אתה מתעלם מהמגוון העצום של אנשים שונים ודעות שונות שיש בוקסלים אתה מציג את זה כאילו לכולנו יש את אותה דעה וטעם כאילו אנחנו רובטים, בזמן שכל אדם פה הוא עולם ומלואו של דעות שונות ותפיסות עולם שונות, ואני ילדון מוסת, פה? :-)
reality check bro.

כמה פעמים אני צריך להזכיר לך שלאסקין, התעניין בARC RAIDERS לפי שהוא הפך להצלחה?
כמה פעמים צריך להביא לינק לזה שאני אמרתי שלדעתי marvel rivals נראה מצוין ויהיה להיט?
כמה פעמים צריך להזכיר שנדב ניסה להיכנס לבטא של איזה משחק GAAS שאני כבר לא זוכר איך קראו לו?

אין לי שום בעיה להכיר ברלוונטיותת של סגמנט משחקים חדש כל עוד הוא טוב.
המשחק הזה ספציפית R.E.P.O. נראה לי פח ואני לגמרי הולך למות על הגבעה הזו!

תהיה הגיוני קאז אין לR.E.P.O. אפילו ציון ממוצע בMC זה פח שאף מבקר אפילו לא טרח לרשום לכתוב בשבילו ביקורת.
זה כמו שיהיה לך סרט שאין לו ציון בrotten tomatoes זה משחק שקוף חסר ערך.

אני לא עושה שום פליפ פלופ מביך. האנשים בוקסלים הם הגרעין הקשה של הארדקורס נראה לך הגיוני שאם אנשים פה לא שמעו על R.E.P.O אז הוא בדרך לאיזושהי הצלחה?
יש משחקים שמצליחים רק בסטים אתה היחיד שמסרב להכיר בזה.

מה בR.E.P.O גורם לך להרגיש שהולך לסחוף את העולם או משהו כזה? אמונג אס, הצליח כי הוא מאוד marketable יש לו סדרת טלווזיה לילדים, יש לו צעצועים לילדים, וכו'
כנ'ל Cuphead אלה אינדים שהגיעו למיינסטרים והצליחו בענק בקונסולות כי הם marketable ופיימלי פרנדלי באותה ליגה שקירבי ומריו הם marketable מקסימים ופיימלי פרנדלי.
מה יש בR.E.P.O בעיני זה נראה משחק של הומור שירותים מביך. לא רואה את זה ממריא בקונסולות או במיינסטרים ואם זה ימריא, שם אולי זה הסימן שלי להבין שגיימינג כבר לא בשבילי.

אני לא יודע להגיד לך מי זה ה15M מליון שקנו את R.E.P.O בסטים. אני יודע דבר אחד, אם מחר אני מזכיר בעבודה את R.E.P.O אף אחד לא יודע על מה אני פאקינג מדבר.
יהיה לי מאוד קשה למצוא אדם שידע מה זה המשחק הזה. אז על איזו הצלחה אפשר לדבר פה?

אתה יכול לטעון שהקהל הרחב, גם לא מכיר NG4 לגיטימי, אבל גיימרים כן מכירים אותו יש לו brand recognition אצל גיימרים. מה שאין למשחק שלך גיימרים לא מכירים את המשחק שלך והקהל הרחב לא מכיר תמשחק שלך.

המשחקים שלך, הם המקביל של פליט ריאליטי עם 15 דקות תהילה, אף אחד לא יזכור אותם מחר בבוקר ועדיין אתה עף עליהם.

אני מצטער מאוד אם הטון היה נשמע קצת מתנשא אני חושב שאתה גיימר לעניין בגדול, אבל לא ברור לי כל האובססיה המוזרה הזו למשחקים בסטים שעולים 25 שקל וזוכים בגלל זה ל15 דקות תהילה לא ברור לי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2026, 01:58

לא רק שהבן שלי משחק אמונג אס, הבנות דודה הצ׳חלות שלו מאשדוד משחקות גם. הוא גם שחק helldivers 2 אבל כי אני הכרתי לו את המשחק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ינואר 2026, 19:17

המשחקים הכי נמכרים בגרמניה ל2025:
4 משחקים של נינטנדו בטופ 20
1 משחק של סוני
2 משחקים של מייקרוסופט.

אפשר רגע גם לעצור לשניה ולהיזכר איזה אצבע משולשת ענקית, נינטנדו הולכת להביא לסוני עם היציאה של פפ7 ריימיק על הסווץ 2 ? זו סגירת מעגל ענקית לנינטנדו, ונקמה מתוקה מאוד בסוני. ליטרלי הריימיק של המשחק ששם את סוני על מפת ההיסטוריה בגיימינג, מגיע לנינטנדו שהוא עוד עדכני. אני מת להיות זבוב בחדר הישיבות בנינטנדו ולשמוע
את כל השיחות בסגנון "הכנסנו לסוני בסוף" :D

לגבי זה שהילד ניסה helldivers 2 זה יפתיע רק את קאז. שהייתי ילד ראיתי את גברים בחלל בקולנוע כמו כל ישראלי ממוצע ואני מעריץ בנשמה מאז, וכמובן גם איך לא את היום השלישי והמון סרטים שלכאורה היו של מבוגרים. קאז סתם משחק אותה כאילו הוא לא יודע שלילדים יש חלק קריטי בהצלחה של משחקים. כאילו אנחנו לא הפכנו את מורטאל קומבאט, GTA דום, דיוק ניוקם, פורטל, וכו' להצלחה שהיינו ילדים. ידוע מזמן שילדים משחקים כל הזמן בCOD ואפילו בGOT של סאקר פאנץ.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 ינואר 2026, 20:20

על פי npd הסוויצ׳ 2 הייתה הקונסולה הכי מוכרת בהסטוריה של ארה״ב בתקופת זמן היחסית ב2025. היא מכרה 4.4 מליון יחידות בארה״ב מיוני ועד דצמבר. להשוואה סוויצ׳ 1 מכרה 4.8 ב-2017 אבל המספרים שלה ממרץ עד דצמבר. אבל תקופת החגים של הסוויצ׳ 2 אכן הייתה חלשה משל הסוויצ׳ 1.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים