משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי glass man » 14 ינואר 2026, 13:22

אני לא יודע אם הגייבקיוב יהיה הסטנדרט כי אין לי מושג אם הCPU יכול להתמודד עם משחקים חדשים,נדב הרי אמר שזה CPU חלש משמעותית ממה שיש בקונסולות. אבל בתחום הGPU ? אם יש בו 4060 כמו שאומרים אז עם DLSS אולי באמת גם הוא יוכל להריץ כל משחק שיזרקו עליו כל עוד בן אדם משחק על Low settings.

אני יודע רק שבפורום אחר שאני נמצא בו מלא אנשים עם Oppositional Defiant Disorder קפצו עלי שאמרתי שהPS6 ימכור לדעתי פחות מהPSS... מספרים שאין לי מושג מאיפה הם הביאו אותם, אין מצב שהPS6 עושה 84M+ ובטח לא מגיע ל117.2M של הפס4 גם לא עם הבוסט של GTA6.
זה הדור שהיו הכי פחות סיבות לשדרג מכל דור. פריים רייט ורזולציה לא יפתו אנשים, כי המכשף 4 הולך להיות 60FPS ב2027 על הפס5 והמון משחקים אחרים גם כן.
וכל משחקי הGAAS הולכים לרוץ על הPS5 לפחות עד 2033 אם לא הרבה יותר מזה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 ינואר 2026, 13:47

InterAl כתב:גם סייברפאנק קרוסג׳ן מבחינה טכנית. עדיין הוא נחשב לאחד משיאי הגרפיקה גם 5 שנים אחרי שיצא, הרבה מזה בגלל PT. אתה לא באמת יכול להשוות את גרסת הפס4 שלו לגרסת הפיסי שמריצה אותו על 4K PT. זה לגמרי קפיצה דורית. אבל אני לא חושב שנראה משחקי PT מלאים, אולי חוץ ממשחקים פשוטים/ישנים. 5090 בקושי מריץ את portal rtx על 50 fps ב-4k dlss quality, והפס6 תהיה חלשה משמעותית ממנו.

מה זה משמעותית?

נגיד שהפס6 יוצא ב 2027/2028, לאיזה קפיצה אנחנו אמורים לצפות לדעתך, משהו כמו 9800x3d ו 5080 ? פחות?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 ינואר 2026, 14:17

InterAl כתב:מאיפה ההנחה שהקונסולה של ואלב תכתיב את הסטנדרט למשחקים לעשור הקרוב? הרי על פי רוב ההערכות, כולל בפורום הזה, היא הולכת להיכשל קשות. ולגבי סוני, אם הפס6 לא תצליח להציג שיפורים משמעותיים (או בלעדיים), הבעיה היא לא באמת שיווקית אלא מוצרית. זה פשוט לא יהיה מוצר מספיק טוב. אני מניח שסוני מודעים לזה, ואם יראו שיש בעיה, הפיתרון די פשוט. לחסל את הקרוסג'ן. זה יבטיח גם בלעדיים ואולי גם שיפור גרפי משמעותי, בטח בגזרת ה-RT. סוני לא טמבלים, הקרוסג'ן התקיים כי הוא עבד, הפס5 מכרה. כשהיא לא תמכור, ברור שישנו כיוון.

אני לא חושב שהיא תכתיב, אבל העובדה ש-VALVE מוציאה באמצע 2026 קונסולה חלשה מהפס5 נראה ש-valve בטוחה שהולכת להיות סטגנציה בתעשיה בשנים הקרובות.

ובנוגע לפס6, אני מסכים שהבעיה היא גם בקנוסולה עצמה. אבל העובדה שיעשו קרוס ג'ן לאורך (כנראה) כל הדור היא בחירה של המפיצות, בעיקר סוני. למה הפס5 מכרה טוב למרות הקרוס ג'ן והחוסר בבלעדיים זאת שאלה טובה שאני לא יודע אם יש לי הסבר לה. אולי QOL של 60FPS + זמני טעינה + רזולוציה גבוהה כן היה חשוב מספיק לאנשים. אולי הפס4 שלהם פשוט התישנה והם רצו קונסולה חדשה. כמובן העובדה שהדור הזה היה כמעט חסר תחרות לא בדיוק הזיקה. גם יכול להיות שאפילו אם הפס6 לא תציג כלום מרגש עדין יקנו אותה, אולי ההתרגשות שיוצאת קונסולה חדשה עם המספר 6 היא מספיקה, מי יודע.

והיי, אם סוני ישנו כיוון אז לא יהיה מאושר ממני, אבל כרגע בלי לדעת יותר מדי על הפס6 חוץ מאשר קצת על המפרט שלה והאוירה הכללית בתעשיה - היא לא נראת אטרקטיבית במיוחד. כמו שלאסקין אמר שינוי כיוון שמראה תוצאות אמיתיות יקח שנים לתוך הדור, אבל כמובן כמו שאמרת ברגע שהמשחק בלעדי, אפילו אם יש לו שורשים בפס5, הוא עדין בלעדי לפס6.
idan כתב:מה זה משמעותית?

נגיד שהפס6 יוצא ב 2027/2028, לאיזה קפיצה אנחנו אמורים לצפות לדעתך, משהו כמו 9800x3d ו 5080 ? פחות?

בגלל שאנחנו כבר יודעים לא מעט על הפס6 - בהחלט פחות ממה שתארת.

אבל הייתי שם את הבעיה בדור הבא לאו דווקא בכוח של הפס6 אלה בעובדה ש-AMD כל כך מפגרת מאחור בתחום ה-AI שעד שנראה תוצאות שמזכירות את NVIDIA יכול לקחת גם דור פס6 שלם. ההפרש בין DLSS 4.5 שיצא עכשיו למה ש-AMD עושה בתחום ה-AI שאפילו לא יצא אבל קבלנו ממנו טעימות הוא דורי.
We're just normal men. We're just innocent men

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 ינואר 2026, 14:40

גם כשאתה לוקח בחשבון אופטימזציה של קונסולות?

אם אתה צודק זה נראה לי חסר תקדים, לאסקין אשכרה יוכל לסחוב שני דורות עם ה 4090 שלו :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 ינואר 2026, 14:48

הPS5 הצליחה כי לאף אחד לא היה מושג לאן הוא נכנס. אף אחד לא ידע שזה מה שמחכה לנו.
כבר אמרתי בעבר, מעולם לא קרה בהיסטוריה שמרגע שמשחק DQ מוכרז אתה מחכה לו 5 שנים והסוף לא נראה באופק. אם הייתי יודע את זה, אף פעם לא הייתי קונה את הPS5.
כנ'ל משחק של נוטי דוג, אף פעם לא חיכיתי למשחק שלהם 7 שנים, אם הייתי יודע את זה גם לזה לא הייתי נכנס.

בייסקלי כל המפתחות נהיו עם לוח זמנים של רוקסטאר, ואף אחד לא טרח לספר לנו, בPS6 אנשים יידעו את זה וימנעו מהPS6 משל היתה המגפה השחורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 ינואר 2026, 15:01

idan כתב:גם כשאתה לוקח בחשבון אופטימזציה של קונסולות?

אם אתה צודק זה נראה לי חסר תקדים, לאסקין אשכרה יוכל לסחוב שני דורות עם ה 4090 שלו :)

אני מדבר על הכוח ה-raw שמוצג בדליפות, הוא פחות מ-5080, כמובן שיש אפקט של "לתכנת למתכת" בקונסולות אבל את זה נשים בצד. ואני חושב שהפעם ל-PC יש יתרון ענקי שאין לפס6 - NVIDIA. רוב הפרש הכוח בין הדורות יבוא לביטוי ממודלי ה-AI ש-AMD תספק לסוני, וההפרש בין מה שבעלים של 5080 מקבל מ-NVIDIA למה שסוני תקבל מ-AMD הוא אדיר. וזה לא בדיוק עוזר שלפס6 אין באמת ליבות AI אלה AMD עושה שיפורים לליבות הרגילות של ה-GPU בכדי שיהיו טובות יותר בביצועי AI. כלומר כל מודל AI שירוץ על הפס6 יגנוב מהכוח של ה-GPU, יותר מודלים של AI וקבלת פחות כוח ב-GPU.

על פי הדליפות הצ'יפ של הפס6 יהיה קטן משל הפס5, זה כבר סימן לא טוב. ואם מוסיפים למשוואה את משבר הזיכרון מה שעלול לפגוע בנפח של ה-30GB שהשמועות גורסות, אז בכלל. אני משער שמה שבעיקר נשאר לנו לעשות זה להחזיק אצבעות, דור קודם למרות כל השמועות הנכונות וה-SPEC שהכרנו עדין הצליחו להפתיעו אותנו עם RT ו-SSD, מי יודע מה יהיה בדור הזה.

וכן, כנראה שה-4090 של לאסקין בהחלט יספיק לו גם לדור הזה. הבעיה העיקרית של לאסקין היא לא הקונסולות אלה הכרטיסים החדשים יותר של NVIDIA שיביאו ביצועים טובים יותר ופיצ'רים שחסרים לו. אבל אולי הוא ישרוד עד הפס7, מי יודע :)

glass man כתב:הPS5 הצליחה כי לאף אחד לא היה מושג לאן הוא נכנס. אף אחד לא ידע שזה מה שמחכה לנו.
כבר אמרתי בעבר, מעולם לא קרה בהיסטוריה שמרגע שמשחק DQ מוכרז אתה מחכה לו 5 שנים והסוף לא נראה באופק. אם הייתי יודע את זה, אף פעם לא הייתי קונה את הPS5.
כנ'ל משחק של נוטי דוג, אף פעם לא חיכיתי למשחק שלהם 7 שנים, אם הייתי יודע את זה גם לזה לא הייתי נכנס.

בייסקלי כל המפתחות נהיו עם לוח זמנים של רוקסטאר, ואף אחד לא טרח לספר לנו, בPS6 אנשים יידעו את זה וימנעו מהPS6 משל היתה המגפה השחורה.

אתה יכול להגיד את זה על האנשים שקנו את הקונסולה בשנתיים הראשונות, לא אנשים שקנו אתה קונסולה ב-2025.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 ינואר 2026, 15:13

נכון, אבל אם הPS5 לא היתה מצליחה איתנו הEarly adopters בשנתיים הראשונות לא היה שום קאזואל שיקנה אותה ב2025.
מתי קרה בהיסטוריה שמשחק Street fighter ממסופר ראשי, (לא אלפא וסדרות משנה למינהם) הוא קרוס ג'ן :-) ממתי גרילה עושה, קרוס ג'ן.
כל כך הרבה "בגידות" בציפות של הגיימרים נעשו בדור הזה, הסיכוי שהPS6 ייצא ללא פגע מהדברים האלה אפסי לדעתי.

הPS4 ניצל מגורל עגום, כי כידוע היה לPS3 את הredemption arc הכי טוב לקנונסולה אי פעם, וגם כל הקרנבל עם מייקרוסופט.
לPS5 אין שום redemption arc הוא לא ייזכר בעיני אף אחד כאחת הקונסולות הטובות שהיו לו (אולי חוץ מהילדים של היום שחווים אותו כקונסולה ראשונה שלהם)

תמיד החוזה הלא כתוב עם המפתחים היה, אנחנו נשדרג קונסולה, אתם תביאו לנו משחקים שאי אפשר היה לעשות על הדור הקודם. זה הדור הראשון שהחוזה הזה הופר ככה, לא יכול להיות שהPS6 לא יספוג אש כבדה על הדבר הזה, הנטייה של השוק היא תמיד להעניש את היורשת, אלא אם כן יש מקרה חד פעמי כמו הPS4.
או קונסולות הזויות כמו הWII שכיוונה לפנסיונרים ועקרות בית out of nowhere.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 ינואר 2026, 15:16

אני אשרוד עם ה-4090 כל עוד אני עם הטלויזיה הזו, כנראה.
בטלויזיה הבאה אני ארצה כרטיס חדש בשביל להריץ ב-120 פריימים משחק שייראה כמו 1000 פריימים, כי יהיה לי את הGsync החדש :)
ובטח עד אז גם יהיו אפקטים חדשים ומשחקי קצה יביאו PT שהFGX2 שלי כנראה לא יסחוב ב-60 עם כל ההגדרות הכי גבוהות… אבל לא יודע, אולי כן. הDLSS 4.5 מביא איכות מטורפת גם בUltra Performance, שאני בחיים לא משתמש בו. אני עדיין לא ירדתי מDLSS Balanced וגם זה כדי להגיע ל-120 פריימים. כמעט תמיד אני על Quality.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 ינואר 2026, 15:37

glass man כתב:נכון, אבל אם הPS5 לא היתה מצליחה איתנו הEarly adopters בשנתיים הראשונות לא היה שום קאזואל שיקנה אותה ב2025.
מתי קרה בהיסטוריה שמשחק Street fighter ממסופר ראשי, (לא אלפא וסדרות משנה למינהם) הוא קרוס ג'ן :-) ממתי גרילה עושה, קרוס ג'ן.
כל כך הרבה "בגידות" בציפות של הגיימרים נעשו בדור הזה, הסיכוי שהPS6 ייצא ללא פגע מהדברים האלה אפסי לדעתי.

הPS4 ניצל מגורל עגום, כי כידוע היה לPS3 את הredemption arc הכי טוב לקנונסולה אי פעם, וגם כל הקרנבל עם מייקרוסופט.
לPS5 אין שום redemption arc הוא לא ייזכר בעיני אף אחד כאחת הקונסולות הטובות שהיו לו (אולי חוץ מהילדים של היום שחווים אותו כקונסולה ראשונה שלהם)

תמיד החוזה הלא כתוב עם המפתחים היה, אנחנו נשדרג קונסולה, אתם תביאו לנו משחקים שאי אפשר היה לעשות על הדור הקודם. זה הדור הראשון שהחוזה הזה הופר ככה, לא יכול להיות שהPS6 לא יספוג אש כבדה על הדבר הזה, הנטייה של השוק היא תמיד להעניש את היורשת, אלא אם כן יש מקרה חד פעמי כמו הPS4.

לפס5 בקושי הייתה תחרות, לפס6 תהיה אפילו פחות תחרות. כלומר כל אדם שירצה לשרדג קונסולה מסיבה כלשהי יוכל לקנות רק קונסולה אחת - הפס6. אנשים כמונו בהחלט יקנו את הפס6 כי אנחנו מוכנים להוציא 2000 שקל (אולי בעצם 3000 שקל?) על קונסולה שתגרום למשחקים שלנו להיות קצת יותר יפים וחלקים. השאלה היא איך הקהל הרחב יגיב. אם מישהו שקנה ב-2024 פס5 יגיע ל-2034 ויחליט שזהו, הפס5 שלו בת עשור, היא ישנה מדי והוא צריך לשדרג. איזו אפשרות תהיה לו חוץ מאשר הפס6?

אם כבר הטעות הכי גדולה של מיקרוסופט היא שהם לא הולכים על הדור הבא בכל הכוח. אם לפס6 אין כוח מכירה לאנשים כי כבר יש להם פס5, דווקא לאקסבוקס יש כוח מכירה כי היא לא פס6. אקסבוקס יכולה להציע לאנשים פרנצ'ייזים שהפס5 שלהם לא מריצה בבלעדיות, זאת אחלה של הזדמנות לנסות לגנוב את הרעם מסוני.

Laskin כתב:אני אשרוד עם ה-4090 כל עוד אני עם הטלויזיה הזו, כנראה.
בטלויזיה הבאה אני ארצה כרטיס חדש בשביל להריץ ב-120 פריימים משחק שייראה כמו 1000 פריימים, כי יהיה לי את הGsync החדש :)

רק כדי לחדד את נושא הפולסר, זה לא גורם ל-120FPS להראות כמו 1000FPS (או יותר נכון 480FPS כי זה במכפלה של 4). זה גורם ל120hz לקבל חדות תמונה של 480hz. ב-FPS גבוה מקבלים שלושה יתרונות שעושים לנו נעים בעין ובנשמה. הראשון הוא זמן תגובה, לא פולסר ולא יצור פריימים משפרים את זה, להפך, יצור פריימים עושה את הזמן תגובה גרוע יותר. השני הוא חלקות התנועה, פולסר לא עוזר לזה אבל יצור פריימים כן. והשלישי הוא חדות התמונה, וזה משהו שגם פולסר וגם יצור פריימים עוזרים להם.

אז אתה בהחלט מקבל יתרונות של FPS גבוה עם פולסר, פשוט רק בתחום איכות התמונה. ועד שזה יגיע לOLED בטלביזיות כנראה יקח לזה כמה שנים טובות. OLED צריך להגיע למצב שהוא ממש אבל ממש בהיר, ואז צריך לאמץ את הטכנולוגיה במסכי מחשב ורק אחרי זה הטלביזיות כנראה יעקבו. יכול להיות שנהיה בסוף ימי הפס6 עד שזה יקרה. אגב עד אז יהיה HDMI 2.3 ובטח יהיו טלביזיות של 330FPS.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 14 ינואר 2026, 15:49

האמת ששאלתי כי אני שוקל לקנות מחשב (9800x3d ו 5080) לפני שגם המחירים של כרטיסי מסך ומעבדים מתחילים לעלות. בעיקרון לא ממש דחוף לי כי כבר יש לי מחשב לא רע ואני גם ככה מעדיף לשחק ברוב המשחקים על הפס5 פרו עם האולד והמערכת קולנוע, אבל אני כן רוצה לתת אותו לילדה הגדולה שלי שיהיה בחדר שלה וזה יגביל אותי במשחקים שעדיף לשחק עם עכבר כמו בלאדר גייט 3. יש לי גם דחף לא ברור לנסות את cyberpunk ב VR אחרי שראיתי איזה סרטון שהדליק אותי עליו למרות שגם עם 5090 צריך להוריד מלא הגדרות גרפיות, אבל זה עדיין נראה מגניב.

מצד שני אם אני יקנה מחשב עכשיו ועוד שנתיים סוני יוציאו קונסולה בפחות מרבע מחיר שיתן ביצועים דומים זה יהיה די מבאס, ואני ירגיש מוגבל לאורך רוב הדור הבא. הזמן הכי טוב לקנות מחשב זה תמיד איזה שנה-שנתיים אחרי השיגור של הקונסולות, אבל עכשיו עם הבאלאגן של ה RAM לך תדע עם בכלל יהיה שיגור עוד שנתיים. מצד שלישי אתה קורא שנוידיה הולכת לקצץ ב 40% את הייצור של כרטיסי מסך ואולי להחזיר לייצור את ה RTX 3060, ולך תדע עם 32gb של זיכרון לא יעלה לך 5000 שקל עוד שנתיים, ואולי באותו כסף לא תוכל להביא מחשב חזק יותר למרות ההתקדמות הטכנולגית. קיצור, בלאגן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 ינואר 2026, 16:00

קשה לדעת מה יהיה עוד כמה שנים, כרגע המצב לא טוב והוא יהיה גרוע יותר בהמשך השנה. אולי המשבר ימשיך שנה, אולי 6 שנים, מי יודע. ה-5080RTX בהחלט יריץ משחקי פס6 טוב יותר מהפס6, אבל אני משער שהפס6 כן תהיה קרובה מספיק ל-5080 בכדי להגיד שהיא תספק חוויה באותו ballpark ברבע מחיר. כלומר, ה-5080 חזק מה-5070TI בכמה? 20%? אני לא חושב שזה תלוש שהפס6 תהיה בכוח של 5070TI.

אני עם 4080RTX ויש לי הרגשה שאני עדין אריץ משחקים טוב יותר מהפס6. בעיקר בגלל שהSTACK של NVIDIA כל כך הרבה יותר טוב מה-STACK של ה-AI של AMD. כלומר, אם הפס6 מריצה משחק בצורה דומה למדי ל-4080RTX שלי טבעית מאחורי הקלעים, אבל ה-DLSS שאני משתמש בו טוב משמעותית ממה שהפס6 מריצה אז התוצר הסופי שאני מקבל מרשים יותר, לא? אני בטוח שיהיו משחקי PT על ה-PC שלא יהיו PT על הפס6, אפילו על GPU שהם בכוח של הפס6 בזכות ה-STACK של NVIDIA.

אבל מי יודע, כל דור יש הפתעות ויכול להיות שהליבות RT שAMD עושה לדור הבא הן כל כך טובות שהן משאירות אבק ל-NVIDIA. אני בספק כי אלה ליבות ה-RT הראשונות של AMD בזמן שבסדרה 5000 יש את הדור הרביעי של הליבות של NVIDIA. אבל מי יודע, אולי AMD ופגעו בזהב בפעם הראשונה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 14 ינואר 2026, 19:03

DrKeo כתב:
glass man כתב:נכון, אבל אם הPS5 לא היתה מצליחה איתנו הEarly adopters בשנתיים הראשונות לא היה שום קאזואל שיקנה אותה ב2025.

לפס5 בקושי הייתה תחרות, לפס6 תהיה אפילו פחות תחרות. כלומר כל אדם שירצה לשרדג קונסולה מסיבה כלשהי יוכל לקנות רק קונסולה אחת - הפס6. אנשים כמונו בהחלט יקנו את הפס6 כי אנחנו מוכנים להוציא 2000 שקל (אולי בעצם 3000 שקל?) על קונסולה שתגרום למשחקים שלנו להיות קצת יותר יפים וחלקים. השאלה היא איך הקהל הרחב יגיב. אם מישהו שקנה ב-2024 פס5 יגיע ל-2034 ויחליט שזהו, הפס5 שלו בת עשור, היא ישנה מדי והוא צריך לשדרג. איזו אפשרות תהיה לו חוץ מאשר הפס6?

אם כבר הטעות הכי גדולה של מיקרוסופט היא שהם לא הולכים על הדור הבא בכל הכוח. אם לפס6 אין כוח מכירה לאנשים כי כבר יש להם פס5, דווקא לאקסבוקס יש כוח מכירה כי היא לא פס6. אקסבוקס יכולה להציע לאנשים פרנצ'ייזים שהפס5 שלהם לא מריצה בבלעדיות, זאת אחלה של הזדמנות לנסות לגנוב את הרעם מסוני.

.

ב2034 בן אדם שיחליט שהPS5 שלו ישנה מדי כבר יחכה לPS7 שתהיה רגעים מההשקה שלה :-) 7 שנים מ2027 זה בול 2034.
סביר להניח שבן אדם יגיד לעצמו שאם הוא סחב כל כך הרבה עד השנה שהPS7 כבר דופק בדלת עדיף כבר לשדרג אליו במקום להשתדרג למה שיהיה אז כבר דור מת.

אבל גם אם נזיז את השאלה קצת אחורה כדי שיהיה מעניין לצורך הדיון, נגיד שאדם ב2031 החליט שנמאס לו מהPS5 הSSD לא מהיר כמו פעם, סוני לא מוציאה עדכונים והOS איטי וכו' אז כן ברור שהפס6 היא עדיין הפיבוריטית וברירית המחדל של אותו גיימר. רק משוגעים ילכו על Prediction של כישלון מוחלט לPS6. אני אף פעם לא טוען שהPS6 יהיה כישלון אבסולוטי, יהיה לו את הקהל שלו והוא ישלוט בשוק הקונסולות, הוא פשוט יהיה כישלון יחסי לסוני בכמות משתמשים. ביחס לפס5/4 זה יוביל בהכרח לקונסולה רווחית פחות מהפס5 שהיא הכי רווחית בהיסטוריה שלהם.

זה די מה שקרה לGame boy color בזמנו הOG Gameboy השחור לבן היה כל כך מצליח שהוא היה בכל בית על הפלטנה,והוא הריץ 99.9.9% ממה שהGBC הריץ , אז לגיימר ממוצע לא היתה חובה לקנות שידרוג כמו הGBC. הוא עדיין הצליח בטירוף הוא עשה איפשהו בין 45M ל50M עותקים, אבל לעומת ה70M בערך שכולם מעריכים לOG GAMEBOY זה כלום. להערכתי הPS6 נמצאת באותו לימבו של שידרוג סבבה, לחלוטין, שידרוג שמליונים יחליטו שהוא כדאי אבל לא שידרוג שיביא לגדילה עצומה או ישתווה לעבר.

תמיד יכול להיות איזה משתנה שאף אחד לא רואה מגיע כמו איזה משחק מולטיפלייר פופלארי חדש שיהיה נעול על הPS6 ויכריח את כולם לשדרג אליו, אבל כשאני רואה דברים כמו
ARC Raiders. או RUST אני מתאר לעצמי שהלהיטים התורניים מגדירי הדור של הPS6 יגיעו מסטודיואים קטנים, ושהמשחקים שהם יפתחו יוכלו לרוץ על הPS5 בסבבה. :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 14 ינואר 2026, 19:38

לא הייתי קונה מחשב חדש סמוך לדור הבא, מניסיון העבר זה לא דבר כל-כך חכם, בטח לא במחירים המופרזים של היום ובטח לא עם 12-16gb vram. כבר עכשיו זה בקושי מספיק למשחקים מסוימים ודי בטוח שזה רק יהיה גרוע יותר בהמשך. עדיף לדעתי לחכות לדור הבא ולשדרג, אם באמת יהיה שווה לשדרג, רק לסדרה שתבוא אחרי שהפס6 תצא. ואם לא יהיה שווה לשדרג, אז לא נורא, עדיין תהיה מסודר עם פס6.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ינואר 2026, 20:36

No rest for the wicked מכר מליון עותקים בסטים, בעיקר בגלל זינוק במכירות אחרי היציאה של הco op עד ארבעה אנשים לפני כמה ימים. הם מקווים שהוא יצא מEA השנה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ינואר 2026, 00:27

זו די הקלה, כי זכור לי שהיה להם איזה בלאגן בביקורות בסטים, לא? שהם קיבלו איזה backlash.
אם הוא ייצא במלואו זה יהיה מדהים, עכשיו שאנחנו יודעים שלGTA6 יש סיכוי להידחות ל2027 ומי יודע אולי גם לפייבל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 ינואר 2026, 22:19

הShowcase של רזידנט איוול 9. day one!!!
עוד מישהו מביא אותו בהשקה? :-)

נראה כל כך טוב.סוף סוף רזידנט איוול חדש, שמרגיש רזידנט איוול פרופר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2026, 01:54

לא מתכוון לצפות בזה. אבל כן חזרתי ל-8 שאני מתכנן לסיים עד שיצא 9 :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2026, 10:07

אני אפילו לא התחלתי את 8 כי רציתי לשחק בו בVR
איזה באסה שזה בלעדי לסוני…. בזבוז
אם רק מטא היו משקיעים קצת בPCVR במקום רק במשחקי קווסט נייטיביים בלבד אולי זה היה מתרומם יותר

אז אני כנראה לא אהיה שם בהשקה.
ובכל מקרה לא מתכוון לצפות בשום דבר מהמשחק הזה כי זה מהמשחקים שאני רוצה להגיע אליהם נקי

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ינואר 2026, 10:25

דיברנו על זה, לאסקין. מטא בשנתיים האחרונות שמה את הכסף הגדול של במקום אחר. גם לאינסוף כסף, יש סוף כנראה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2026, 10:42

כן… דכאון, כי באמת אני מאמין שזה העתיד של גיימינג, או יותר נכון היה אמור להיות. בגלל זה אני מקווה שHL3 יהיה VR, למרות שאני מבין שהסיכויים אפסיים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 19 ינואר 2026, 11:07

אף פעם לא חשבתי שיהיה. תמיד הסתכלתי על זה כמשהו חמוד בנוסף. בכל מקרה, אין למטא כסף להשקיע בזה יותר. בטח לא כמשהו עמוק. תסתכל על הצד החיובי - אולי ה AI יבנה לך כמה משחקי vr שתרצה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2026, 12:48

אני עדיין חושב שזה העתיד, הוא פשוט רחוק יותר... כמו שנראה לי הגיוני שאנחנו נעבור למשקפיים-חכמות במקום טלפונים בכיס, וכנראה שרק אז יגיע גם הגיימינג לשם - כשזה יהיה באמת נייד ובלתי מורגש.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 ינואר 2026, 12:53

זה לא באמת העתיד. אנשים לא רוצים לחזור עייפים מהעבודה ולהתחיל לתזז בבית עם קסדה על הראש בשעה-שעתיים שיש להם לשחק. רוצים להירגע, לא להתאמץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2026, 15:53

אין לך מה לחכות לvr ל-8 כי הוא לעולם לא יגיע למחשב. 7 כבר בן עשור והוא לא הגיע. פשוט שחק ב-9 כשהוא יצא, יש לך את החומרה והוא תומך בPT.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 ינואר 2026, 16:41

InterAl כתב:זה לא באמת העתיד. אנשים לא רוצים לחזור עייפים מהעבודה ולהתחיל לתזז בבית עם קסדה על הראש בשעה-שעתיים שיש להם לשחק. רוצים להירגע, לא להתאמץ.

קסדה כנראה באמת שלא… אבל משקפיים שגם ככה הם הסמארטפון שלהם? זה כן.

נדב - אני לא מחכה. פשוט לא שיחקתי ב-8 עדיין אז אני לא אספיק לשחק ב-9 בהשקה… ותכלס גם לא ממש בוער לי.
אני אולי גם ארוץ על 7 שוב כי אני לא זוכר כלום, אבל אני גם לא בטוח אם 7 קשור ל-8 או 9…

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים