נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2026, 15:18

Hypno כתב:כן, ראינו כמה משחקי הAAA של מיקרוסופט בדור הזה הצליחו.
מידת הכישלון של קונקורד היא outlier. העובדה שאתה צריך להזכיר את המשחק הזה פעם אחר פעם למעשה מחלישה את העמדה שלך.
בנתיים דום, היילו אינפינייט, avowed, TOW2, אינדיאנה ג'ונס נפלו על הפנים.

אתה מודע לכך שכל משחקי ה GAAS של סוני שהגיעו לשוק הם משחקי B2P? מה שאתה אומר על דום תקף גם להלדייברס אם הוא היה מגיע רק ל 2 מיליון עותקים.
ומכיוון שמשחקי GAAS זולים יותר לפיתוח, הלדייברס שמוכר 2 מיליון נמצא בפוזיציה יותר טובה מאשר דום שמוכר 2 מיליון. ומכיוון שהלדייברס גם ממריץ קניות מינוי אונליין הוא נמצא במצב הרבה יותר טוב מאשר דום האחרון שאין לו אף מצב אונליין. ומכיוון שהלדייברס ממריץ קניות חוזרות מאותם 2 מיליון היפותטיים באמצעות MTX, לעומת דום שלא, אז הלדייברס שם בכיס את הקטן את דום מבחינת הכנסות ורווחים.

תודה על הגול העצמי.

סוני פיתחו במשך שנים 10 משחקים בתקציבים של משחק AAA שאו בוטלו או יצאו ונפלו על הפנים. כל המשחקים הללו עלו לסוני ליטרלי מליארדים, גם בתקציבי פיתוח, גם ברכישת חברות וגם בהקמת צוותים. אנחנו מדברים על קונקורד כי הוא בייסיקלי המשחק היחיד שסוני אשכרה שחררו, אבל הרשימה כוללת גם משחק של אינסומניאק, משחק של נוטידוג, משחק של גרילה, משחק של בלופויינט, החברה של ג׳ייד ריימונד וכו׳. כולמר אתה מתכחש למציאות, כאילו סוני לא שרפו כסף על 10 משחקים שלא הכניסו לה שקל אחד בודד.

כל משחק ומשחק GAAS חדש שסוני עשתה ונכשל, ושוב מדובר בבערך 10 כאלה, היה כישלון יותר גרוע מכל משחק שמיקרוסופט עשתה בדור הזה. אין לזה שום תקדים הסטורי לכל אורך ההסטוריה של עולם משחקי הוידאו. רמת כישלון חסרת תקדים בסדר גודל. זה לא איזה 30% יותר כושל, זה יותר כושל במאות אחוזים מכל יוזמה שאי פעם חברת צד א׳ ניסתה לעשות. לפתח 10+ משחקים חדשים לגמרי (GT, MLB ו-HD הם כולם המשכים) ואפילו אחד לא מצליח? איך הסטטיסטיקה הזו לא מכה בך וגורמת לך לסתום את הפה?

ברור לך שאסטרטגית ה-GAAS שלהם היא נטו כישלון פיננסי כרגע, נכון? זאת פשט עובדה, מליארדים בביוב.

Hypno כתב:אתה צריך להחסיר כי אמרת לאינטר שאתה בעד פיתוח GAAS 'נכון'... קרי GT7, MLB ומשחקים מאולפנים חדשים שספציפית הוקמו למטרה הזו. ה 60% כוללים את כל זה.
אז אתה צריך להחסיר כדי להגיע ל% האמיתי של ההשקעה שאתה לא מסכים איתה..

האמת שלא זכור לי נתון חלוקת משאבים בשנים שאחרי הנתון הזה.

אתה יכול לבקר את חלוקת ההשקעה של סוני ולהחליט לא לקנות פלייסטיישן. לאחל כישלון זה ילדותיות ו entitlement. עסק הפלייסטיישן לא נסוב סביבך או לא לאסקין.

ב-2019 ההשקעה ב-GAAS הייתה 12% והיא כללה את GT7, את GT SPORTS שרץ במקביל, את MLB ומשחקי GAAS נוספים שמעולם לא יצאו כמו למשל המשחק GAAS של האוסמארק. כלומר גם אחרי שאתה מחסיר את המשחקים הללו (שהם לא באמת משחקי GAAS במלא המובן של המילה כי הם ברובם משחקי סינגל קלאסים של סוני עם רכיב GAAS במוד אונליין שלהם, אבל נגיד) אתה עדין עומד על חצי מההוצאות של סוני על פיתוח משחקים הם על GAAS.

הנקודה שלי לאינטר הייתה שצריך לעשות GAAS ולנסות דברים חדשים, אבל להשקיע 60% מהתקציב שלך לזה זאת התחיבות יתר בצורה לא פורפורציונאלית. לקנות חברות על ימין ועל שמאל, לשרוף 3+ מליארד על באנג׳י שזה בערך כל התקציב רכישת אולפנים של סוני מאז ימי הפס2 יחדיו, לפתח יותר משחקי GAAS ממשחקי סינגל וכו׳ זה לא לתבול את האצבעות בעולם ה-GAAS. זה לכבול את כל האסטרטגיה שלך לסגנון משחקים עם risk גבוה בצורה בלתי רגילה.

Hypno כתב:לא ילדותי לרצות יותר משחקים לטעמך; כן ילדותי ו self-centered לאחל לכישלונות למחזיקת פלטפורמות שמעוניינת לשרת את כל סגמנטי השחקנים שלה.

שטויות, היא לא מחפשת לשרת את כל סגמנטי השחקנים שלה. משחקי ה-GAAS של סוני מכוונים לשחקנים שהם לא השחקנים שלה, כי השחקנים שלה אוהבים משחקי צד א׳ של סוני שהם ממש לא המשחק GAAS שסוני מיצרת עכשיו. סוני מנסה לפנות לכסף קל משחקני סטים, לא לקהל שחקנים שלה.

זה ממש לא ילדותי לרצות שהחברה שעושה את התוכן שאתה אוהב תתרכז בלעשות את התוכן שאתה אוהב. אף אחד מאיתנו לא חבר דריקטוריון של סוני, אנחנו רוצים מנוטידוג משחקי גוף שלישי סינמטים ומבלופויינט רימייקים מגניבים כי בניגוד אליך אנחנו אשכרה משחקים משחקי וידאו.

Hypno כתב:לא איבדת. לא הסתגלת ללוחות הזמנים של משחקי AAA בדור הזה.

אצ'רטד 1 יצא ב 2007. 2 ב 2009. 3 ב 2011. 4 הגיע רק ב 2016. בין אנצ'רטד 4 ל TLOU 2 חלפו 4 שנים. בין TLOU2 לאינטרגלקטיק כנראה יחלפו 7 שנים.
כשמחשיבים את זמני הפיתוח המתארכים, שמדובר ב IP החדש הראשון של ND מאז 2013 וצריך לבנות הכל מאפס, שND עשו רימייק של TLOU1 הדור הזה וגם פיתחו לשלב עמוק את משחק האונליין, ואולי יש עוד משחק נוסף במקבל בשלבי פיתוח שונים; אז באמת לא נורא כמו התיאור שלך.

חחח, כופים על נוטידוג לפתח משחק GAAS עם צוות ענק לאורך שנים, ואז לא מבינים למה הפיתוח של אינטרגלקטיק לוקח 7 שנים. חחחחח.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 פברואר 2026, 20:10

קצת שמועות מGOW שהתחילו לצוץ אחרי התצוגה האחרונה - מסתמן שהמשחק הבא של SM והוא למעשה המשחק של קורי, יוצג בקיץ הקרוב ומתוכן לצאת בחגים 2027 (מה שמסתדר כי אינטרגלקטיק מתוכנן לקיץ 2027 והוא המשחק האחרון שאנחנו יודעים עליו). אם אני מבין נכון, זה צפוי להיות משחק של אטראס שימשיך את הסיפור קדימה, ויביא את הדמויות למיתולגיה וסטינג חדשים. לא ספין אוף 'מיילס מוראלס' אלא משחק על מלא אבל גם כזה שלא יהיה "GOW 6" כביכול אלא ירגיש כמו משהו חדש לגמרי.
כלומר אם בכל מקרה ציפינו לעוד סופט ריבוט של המשחקיות בGOW הבא, נשמע שזה יקרה ואולי יקח את זה אפילו עוד צעד קדימה. מעניין לראות עד כמה זה יהיה משהו בפני עצמו או שזה יהיה פשוט GOW אטראס ואחרי כמה שעות גם ככה קריטוס יופיע שוב. בכל מקרה זה מסתדר עם הכיוון של הסיפור, ולדעתי סתם בלי שום ביסוס - קריטוס יהיה מאוד משני במשחק הזה אם בכלל, וזו גם הסיבה שהרימייק שיהיה כולו "קריטוס של פעם" למעריצים הוכרז מראש וכל כך בתחילת הפיתוח.
לגבי הרימייק עצמו, יש איזה סרטון שצץ לאחרונה של כריסטופר ג'אדג' מספר למעריצה נלהבת שניגשה אליו שהרימייק נבנה באופן חדש לגמרי. עד כמה הוא באמת מבין בפיתוח משחקים אני לא יודע, אבל זה נשמע מעודד :).
הכל מגיע מהאינסיידרים הקבועים, ומאותו סרטון מדובר שבו כריסטופר ג'אדג' מועד בלשונו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2026, 20:41

אני *מאוד* בעד משחק של אטראוס/ל…. טוב נו אשים בספוילר למרות שבטח כולם שיחקו:

ספויילר: הצג
לוקי. יש המון המון מה לעשות עם עניין שינוי הצורה שלו כמו גם עניין נשמות הענקים שיש לו, שאפשר להכניס לגופות של בעלי חיים ו/או אולי גם בני אדם ואלים אחרים… מנחש שגם חלקם יתגלו כרעים ואולי סוף סוף נקבל קרב ענקים

בקיצור - אמן וזה נכון.
גם אם זה אומר שמשחק מבוסס או מרוכז קרייטוס ימתין עוד דור.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 פברואר 2026, 20:55

טוב, אנחנו יודעים מי *לא* מפתחת את הרימייק של GOW.
שרייר אישר בבלוסקיי שסוני סוגרת את Bluepoint.
בערך 70 מפתחים יושפעו מהמהלך, הסטודיו ניצל את השנה האחרונה לפיצ'ים שונים שלא צלחו וייסגר בחודש הבא.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-02-19/sony-is-shutting-down-the-playstation-studio-bluepoint?accessToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJzb3VyY2UiOiJTdWJzY3JpYmVyR2lmdGVkQXJ0aWNsZSIsImlhdCI6MTc3MTUyNzAyNiwiZXhwIjoxNzcyMTMxODI2LCJhcnRpY2xlSWQiOiJUQVBZWlBLR0lGUFkwMCIsImJjb25uZWN0SWQiOiJCMUVBQkI5NjQ2QUM0REZFQTJBRkI4MjI1MzgyQTJFQSJ9.utABYnI4m_K6kqNqybZarBQ9T5WW_aWCH6NI3kt8Q64

מפיו של פעיל חיזבאללה שינובי:
נערך לאחרונה על ידי Uncle Pey'j ב 19 פברואר 2026, 21:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 פברואר 2026, 20:59

Laskin כתב:אני *מאוד* בעד משחק של אטראוס/ל…. טוב נו אשים בספוילר למרות שבטח כולם שיחקו:

לוקי. יש המון המון מה לעשות עם עניין שינוי הצורה שלו כמו גם עניין נשמות הענקים שיש לו, שאפשר להכניס לגופות של בעלי חיים ו/או אולי גם בני אדם ואלים אחרים… מנחש שגם חלקם יתגלו כרעים ואולי סוף סוף נקבל קרב ענקים

בקיצור - אמן וזה נכון.
זה מסתדר, הרימייק בינתיים יהיה ה"משחק קריטוס".
וכמו שכבר אמרתי, זה פשוט הכיוון הכי הגיוני מבחינת הסיפור. וכן, ברור, הם יכולים לעשות מה שבא להם.. אפשר ללכת לקיצון ולהשתמש בתירוץ ה"הוא קיבל מכה בראש ושכח הכל" אם רוצים להגחיך אבל כן, עקרונית זה לא שבאמת הם לא יכולים לעשות משחק שקריטוס מגיע למצרים והורג את כולם אם זה מה שהם רוצים.
אבל הם ממש שמים דגש על הסיפור ולכן נראה לי הרבה יותר הגיוני שאטראס יקח קצת את המושכות עד שקריטוס יחזור.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 פברואר 2026, 21:06

Stick כתב:
Laskin כתב:אני *מאוד* בעד משחק של אטראוס/ל…. טוב נו אשים בספוילר למרות שבטח כולם שיחקו:

בקיצור - אמן וזה נכון.
זה מסתדר, הרימייק בינתיים יהיה ה"משחק קריטוס".
וכמו שכבר אמרתי, זה פשוט הכיוון הכי הגיוני מבחינת הסיפור. וכן, ברור, הם יכולים לעשות מה שבא להם.. אפשר ללכת לקיצון ולהשתמש בתירוץ ה"הוא קיבל מכה בראש ושכח הכל" אם רוצים להגחיך אבל כן, עקרונית זה לא שבאמת הם לא יכולים לעשות משחק שקריטוס מגיע למצרים והורג את כולם אם זה מה שהם רוצים.
אבל הם ממש שמים דגש על הסיפור ולכן נראה לי הרבה יותר הגיוני שאטראס יקח קצת את המושכות עד שקריטוס יחזור.

אומנם מדובר בשמועות, אבל אותו אינסיידר ששרייר אישר את המהימנות שלו טען שהמשחק הבא של קורי הוא לא משחק שיתמקד באטראוס.
אני חושב שהם די כתבו את עצמם לפינה עם הסיום של רגנארוק, תרחיש שבו קרייטוס מגיע למצרים כי אטראוס הסתבך בצרות ממש צורם ביחס לסיום של רגנארוק וליציאה שלו לדרך עצמאית כאדון לעצמו.
מעבר לזה, בבסיס של שני המשחקים הנורדים עמדה תמה מאוד חזקה וברורה של הורות ו-SSM תצטרך למצוא משהו לא פחות חזק שיגרום לאנשים להזדהות עם הדמויות שוב, משימה לא פשוטה.
יש כמובן גם את עניין ה-overhauling שמצופה מהם ברמת המכניקות כי נהיה במיתולוגיה חדשה וכו', אבל זה כנראה החלק הפחות מורכב בעניין.
בכל מקרה, קרייטוס פשוט אייקוני מדי כדי להחליף אותו באטריאוס בכל משחק GOW עתידי ואטראוס בכלל נתפס כדמות די אנמית ולא מאוד מעניינת, אני חושב שיש סיכוי יותר סביר שאל כמו סת' למשל יוביל את המשחק הבא מאשר אטראוס.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2026, 21:44

Uncle Pey'j כתב:טוב, אנחנו יודעים מי *לא* מפתחת את הרימייק של GOW.
בערך 70 מפתחים יושפעו מהמהלך, הסטודיו ניצל את השנה האחרונה לפיצ'ים שונים שלא צלחו וייסגר בחודש הבא.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-02-19/sony-is-shutting-down-the-playstation-studio-bluepoint?accessToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJzb3VyY2UiOiJTdWJzY3JpYmVyR2lmdGVkQXJ0aWNsZSIsImlhdCI6MTc3MTUyNzAyNiwiZXhwIjoxNzcyMTMxODI2LCJhcnRpY2xlSWQiOiJUQVBZWlBLR0lGUFkwMCIsImJjb25uZWN0SWQiOiJCMUVBQkI5NjQ2QUM0REZFQTJBRkI4MjI1MzgyQTJFQSJ9.utABYnI4m_K6kqNqybZarBQ9T5WW_aWCH6NI3kt8Q64

כמה כישלון סוני והדור הזה בכלליות עוד יכולים להיות?? דחפו אותם לעשות GAAS כושל ובמקום לתת להם לחזור לעשות מה שהם יודעים - רימייקים ורימסטרים הכי טובים בתעשייה הם מחליטים לסגור אותם.

למה לא למשל להעלות אותם באמת מדרגה ולתת להם את הפרויקטים רימייקים של GOW היווני הם שורפים עכשיו את סנטה מוניקה הסטודיו אולי הכי מוכשר שלהם למשך עשור על הפרויקט הסמי מיותר הזה ואת המפתחת שהיתה אמורה באמת לעלות מדרגה ולקחת על עצמה את הפרויקט הזה היא סוגרת. :roll:
נערך לאחרונה על ידי bling ב 19 פברואר 2026, 22:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2026, 21:48

Uncle Pey'j כתב:טוב, אנחנו יודעים מי *לא* מפתחת את הרימייק של GOW.

מדכא. אני זוכר דיון שהיה פה (אני כבר לא זוכר עם מי, אולי לאסקין) על זה שזאת ברכה שסוני קונה אותם ורק לדמיין איך יראה משחק שלהם תחת סוני ונדב הdowner דבר על הגורל של אבולושן או סטודיו יפן שנסגרו ברגע שסוני ראו שהם לא יכולים להפיק להם משחקי AAAA מבוססי אבא עצוב. עוד חברה שלא שרדה פיתוח של משחק gaas כושל, אין כבר מספיק אצבעות לספור.

בנוגע לGOW, מצד אחד סומך עליהם, מצד שני בכל פעם שGOW:R כפה עלי לשחק את אטריוס רק חיכיתי לחזור כבר לקרייטוס. אבל אני בטוח שהם יבגרו אותו ונשחק דמות הרבה יותר בשלה מבן 14 צווחן :)

אני דווקא רציתי לראות את קרייטוס ממשיך הלאה. עכשיו שהוא לבד, בלי ההשפעה החיובית של אטריוס, אולי הוא מדרדר לאט בחזרה לכעס כמו אלכוהוליסט גמול שנופל בחזרה לטיפה המרה. ובנתיים האלים של מצרים שומעים על קוטל האלים שהספיק כבר לשחוט שתי מיתולוגיות, ומחליטים לחסל אותו לפני שיגיע אליהם. וכך קרייסטוס שחשב שהוא בחוץ, שוב נשאב שוב פנימה.

אפשר לעשות מערכת קרב חדשה, אולי למשוך את המצלמה קצת מהכתף לאחור, ולהחזיר את האפיות שאפינה את הסדרה עד 2018.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2026, 21:54

זה באמת מטופש, בטח ובטח שיש להם את בלאדבורן ואם יעשו לו רימייק/רימאסטר מושקע יהיה מדובר במשהו שימכור המון, במיוחד על המחשב. ההגיון היחידי במהלך כזה זה רק אם חלק גדול מהצוות לא יישלח הביתה, אלא ייבלע לתוך סנטה מוניקה וצוות הפורטים למחשב שיש לסוני (ניקסז). אבל לשלוח את כולם הביתה זה פשוט מפגר. הם יודעים לעשות שכבת צבע חדשה מאוד טוב, ולא חסרים משחקים של סוני שיהיה נחמד מאוד לעשות את זה איתם.

לגבי אטריוס - אני מקווה שיהיה מדובר באמת בגירסה בוגרת בהרבה, נניח בן 25 לפחות, והוא יכול להיות כבר לוחם מנוסה עם הרבה יכולות מגניבות, ובפן האישי הוא יכול להיות אבא צעיר או לכל הפחות נשוי לדמות שכבר ראינו ברגנרוק, אני כן הייתי שמח לקבל את זה ואני סומך על קורי שיהיה משחק מדהים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2026, 22:01

הייתי שמח למשחק עם קרייטוס, אבל אני סומך על קורי וסנטה מוניקה. בסוף לא באמת משנה מה הם עושים, אני יודע שהם יעשו את זה מדהים.

בנוגע לבלופויינט, השאלה היא מה נשאר מהצוות המקורי. אחת הסיבות שמשחקי gaas הורגים חברות סינגל היא שאנשים שרוצים לעבוד על מה שהחברה ידועה בו, לא רוצים לעבוד על gaas ולכן כישרון הולך לאיבוד. זה קרה בארקיין אוסטין וגם ברוקסטדי. אנשים באו לעבוד שם על ארקאם או immersive sim, לא על gaas, וכך הכישרון ברח מהן כמו עכברשים מספינה טובעת. כלומר מי יודע אם הכישרון שעשה את DS ו-SOTC בכלל היה עדין בסטודיו ברגע הסגירה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 19 פברואר 2026, 22:48

העיקר הרמן הולסט אישר 19 משחקי הורייזון כולל לגו, vr, ושני משחקי מאנסטר האנטר שאיכשהו זה שמיועד למובייל נראה יותר טוב מהמשחק של הסטודיו הראשי.. אבל נניח רימייק לבאלדבורן, שעל סמך עבודות קודמות בלופוינט יכלו להוציא תוך פחות משלוש שנים, איכשהו לא עשה שכל לפגע רע הזה.

זה אפילו לא היה כזה מזמן שסוני עשתה הכל בשביל להביא משחק ״אומנותי״ כמו TLG לקו הסיום.. מתגעגע לשוהי יושידה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2026, 22:53

כשאין תחרות, עושים מה שבא.

והאמת שזה די הזוי שהם לא שמו אותם על בלאדבורן, אנליסטים אומריםמשהוא מכר כמעט 10 מליון. רימייק + גרסת מחשב יכל להיות מליונים של עותקים בעלות יחסית נמוכה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 פברואר 2026, 23:06

עזבו רימייק ובלופוינט, רק רימאסטר + גרסת מחשב יכל להיות מליונים של עותקים... זה מסוג המשחקים היחידים שיעשו מספיק רעש אפילו רק ככה.
כלומר, אחד מהשניים חייב לקרות... חשבתי. הייתי משוכנע שבלופיינט יעשו רימייק למשחק ובדיוק כמו עם דימון סולס זו הסיבה שהם לא מוציאים רימאסטר וגרסאת PC. אם אין רימייק - אני באמת לא מבין איך אין רימאסטר. ואם יש בכל זאת רימייק סטייל בלופינט ובגלל זה אין רימאסטר - מה הקטע של לסגור את בלופיינט במקם שהם יעשו אותו?
קצת הזיה כל הסיפור הזה, אבל זו סוני בדור האחרון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2026, 00:17

אולי האנשים החשובים באמת עזבו בגלל הכלא gaas שהם היו תקועים בו 4+ שנים. זה קרה ברוקסטדי, ביוור ובארקיין, אני לא רואה סיבה למה לא בבלופויינט. אולי הכישרון לעשות רימייק איכותי כבר לא שם.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 פברואר 2026, 07:51

זה מסוג המהלכים שסוני תחת תחרות לוחצת עם מייקרוסופט שנושפת להם בעורף ומקיזה ממנה דם בחיים לא היתה עושה, אבל סוני של היום יודעת ומרגישה שהיא מונופול בתעשייה, אין עליה שום איום, הפס6 גם אם יוציאו פס5 פרו + תוספת 15 אחוז כוח בעיצוב חדש ימכור ביליונים ויככב באינספור סרטוני הומור בטיקטוק ומימז ברשתות כהדבר הכי חם ונחשק שקיים.

היום כשהעסק פרץ ככה למיינסטרים המכירות לא נקבעות כמו פעם על ידי ההארדקור הזה שמבין שאומר לחברים הקז׳ואלס מה לקנות על סמך למי יש את המשחקים הכי שווים ומה הדיבור בקרב התעשייה. היום הרוב עובר דרך רשתות חברתיות, סרטונים ויראליים משעשעים ומשפיענים וכשאין תחרות אז יש רק קונסולה אחת שמשפיענים ידברו עליה ושאנשים יעשו סרטונים מצחיקים ומגניבים סביבה וזאת פלייסטיישן. סוני נהייה הגרסה הכי גרועה של arrogant Sony שחששנו ממנה שתתקיים, שמרגישה ששולטת בתעשייה ושאי אפשר לפגוע בה והפעם אין אף אחד שיעצור אותה. אני מקווה שלהארקורז יש עוד קצת כוח ומילה איכשהו, שיש השפעה גם ללא תחרות על תפיסת המותג הזה שנקרא פלייסטיישן, כי אם באמת אין לנו שום השפעה על הגורל של החברה אז עוד צפויים ימים גרועים עוד יותר (אם זה אפשרי איכשהו)

ובסוף - כל מה שקורה לנו בדור הזה זה באשמת מייקרוסופט שבמקום להיהפך לאיום הכי גדול על התעשייה כמו שכולם חשבו כשהחלה במסע הרכישות האגרסיבי שלה, נהפכה לליצן הכי גדולה שאי פעם היה, ליצן שמגמד גם סיפורי כישלון כמו סגה CD32X וה WiiU והוירטואל בוי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 פברואר 2026, 12:29

זה עוד יותר מפגר ומרתיח, בהתחשב בזמן שנותר עד שיוצא הדור הבא של סוני… הם יכולים לעשות את בלאדבורן בהשקה שלו עם PT והכל, אפילו אם יתחילו פיתוח עכשיו, וזה יעזור מאוד לשכנע המון אנשים שלא להמתין עם הרכישה של הפס6, וכמו שאמרתי ואמרו אחרים - אחר כך לעשות את הפורט למחשב ולמכור עוד מליוני עותקים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2026, 13:16

הכסף האמיתי שלהם מגיע מלגזור 30% מכולם, עכשיו שאין תחרות הם יגזרו חופשי בלי הפרעה לנצח. החל מהדור הזה הם יכולים להתרכז בלעשות משחקי gaas עד שכמה יפגעו במטרה וירוצו שנים בסטים. זה לא יפגע להם בעסק הראשי כי אין תחרות. לאט לאט הם יוכלו להרוג את חברות הסינגל הטורדניות או להפוך אותן לחברות gaas ומי שלא יצליח, יסגר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 20 פברואר 2026, 14:29

Laskin כתב:
האנלוגיה לא גרועה. מיקרוסופט עוד לפני שהONE הושקה - ביטלה את תכניות ה"TV" שלה, אולי הם עשו זאת משום שזה, כמו TLOU ONLINE - היה "יותר מדי טוב" והיה גורר הוצאה, שמשום מה לא משתלמת מרוב שהיא טובה? לא נדע לעולם. אולי זה היה הדבר הכי טוב שמיקרוסופט חשבו עליו מאז "חלונות"...
ולמרות שלא ידענו - איחלנו כשלון.

האנלוגיה גרועה כי מיקרוסופט ניסתה לקחת כיוון שלא התבסס על התנהגות השוק, ושהיה בגדר סימן שאלה.
סוני עושה catch-up בסגמנט משחקים שכבר מדור הפס4 הוכח שהוא ענקי וממשיך להיות הסגמנט שהיוזרבייס שם בו את מרבית כספו.

Laskin כתב:יד על הלב - אם הצוות של הורייזון היה כולו או רובו עובד עכשיו על משחק אסטרטגיה וניהול, או משחק סימולטור טיסה, או משחק דייטינג וכו' - הייתי מאחל לכשלון שלו באותה מידה בדיוק. ושוב אגיד - אני דווקא כן רציתי שצוות שלהם יביא מוד של MONSTER HUNTER אבל שזה לא יהיה פוקוס גדול מדי, שזה יגיע ביחד עם HORIZON 3. כתבתי זאת פה לדעתי מספר פעמים.

כל הכבוד, אתה מכיר בכך שהכל זה מתוך העדפה אישית, ושאין משהו קונקרטי בסימון של משחק GAAS ספציפית.

אני רוצה לראות את ND עושים קראש באנדיקוט 5. אני רוצה ש MM יעשו משחק P&C שמביא מהפיכה בז'אנר. אני רוצה RTS של הלדייברס. אם אולפני צד א' רוצים וחושבים שהם מסוגלים לעשות את זה הכי טוב, אז ישר כח.

Laskin כתב:לגבי אנצ'רטד - יפה שדילגת ישר מ-3 ל-4, מבלי להזכיר את TLOU שיצא ב-2013, מה שאומר שקיבלנו מנוטי דוג משחק לא אחרי 5 שנים כפי שניסית להציג, אלא אחרי 3 שנים. דבר שני - אתה סתם מנחש שאינטרגלקטיק יוצא ב-2027, אף אחד לא יודע את זה, ובכל אופן 7 שנים בין משחק למשחק זה המון, הם צריכים להיות עם צוות נוסף שעובד על משחק נוסף, ולפי השמועות זה באמת קיים, אבל לא ידוע עליו כלום, ואולי (ואף סביר ש-) הוא ייצא אחרי אינטר'.

הדוגמה הייתה להראות איך זמן פיתוח של משחקי המשך צמח אחרי מעבר הדור. השמועות אומרות שאינטרגלקטיק ייצא ב 2027, נראה.

DrKeo כתב:סוני פיתחו במשך שנים 10 משחקים בתקציבים של משחק AAA שאו בוטלו או יצאו ונפלו על הפנים. כל המשחקים הללו עלו לסוני ליטרלי מליארדים, גם בתקציבי פיתוח, גם ברכישת חברות וגם בהקמת צוותים. אנחנו מדברים על קונקורד כי הוא בייסיקלי המשחק היחיד שסוני אשכרה שחררו, אבל הרשימה כוללת גם משחק של אינסומניאק, משחק של נוטידוג, משחק של גרילה, משחק של בלופויינט, החברה של ג׳ייד ריימונד וכו׳. כולמר אתה מתכחש למציאות, כאילו סוני לא שרפו כסף על 10 משחקים שלא הכניסו לה שקל אחד בודד.

כל משחק ומשחק GAAS חדש שסוני עשתה ונכשל, ושוב מדובר בבערך 10 כאלה, היה כישלון יותר גרוע מכל משחק שמיקרוסופט עשתה בדור הזה. אין לזה שום תקדים הסטורי לכל אורך ההסטוריה של עולם משחקי הוידאו. רמת כישלון חסרת תקדים בסדר גודל. זה לא איזה 30% יותר כושל, זה יותר כושל במאות אחוזים מכל יוזמה שאי פעם חברת צד א׳ ניסתה לעשות. לפתח 10+ משחקים חדשים לגמרי (GT, MLB ו-HD הם כולם המשכים) ואפילו אחד לא מצליח? איך הסטטיסטיקה הזו לא מכה בך וגורמת לך לסתום את הפה?

ברור לך שאסטרטגית ה-GAAS שלהם היא נטו כישלון פיננסי כרגע, נכון? זאת פשט עובדה, מליארדים בביוב.

לא אתה ולא אני בפוזיציה לדעת מה היו התקציבים של המשחקים האלה ואיך הייתה חלוקת הכסף בינהם. המשחק של ג'ייד כביכול עדיין בדרך לצאת.
הניסיון שלך לנפח כל משחק ומשחק כאילו היה הפקה של טיטאניק הוא מצחיק. ה'משחק של בלופויינט' = עד סוף 2022 הם עזרו לפיתוח של GOW:R.
מאז ועד ינואר 2025 הם עבדו על המשחק מולטי של GOW שבוטל. כשנתיים של עבודה/פיתוח/ווטאבר של אולפן של 70 איש. די לניפוח.

אתה קורא את מה שאתה כותב? אין שום מקום להשוות את ההפסד הכלכלי בביטול משחקים בשלבים שונים של פיתוח, לבין השלמת פיתוח משחק ושחרורו לכישלון קופתי.
אולי רק קונקורד יכול להיכלל באותה רמה של כישלון כמו המשחקים של מיקרוסופט.

אני חותם לך שהלבלייד 2, אינדיאנה ג'ונס, avowed, דום, the outer worlds 2, south of midnight ו-רדפול בסופו של דבר עלו למיקרוסופט יותר מאשר כל הביטולים הפנימיים שסוני עשתה למשחקי GAAS. זה רק משחקים שהגיעו לשוק (ואפשר להוסיף גם את פורצה מוטורספורט). ואל תשכח את המשחקים שגם הם ביטלו כמו קונטרבאנד, אוורוויילד, PD, משחק MMO ומי יודע מה עוד.

DrKeo כתב:ב-2019 ההשקעה ב-GAAS הייתה 12% והיא כללה את GT7, את GT SPORTS שרץ במקביל, את MLB ומשחקי GAAS נוספים שמעולם לא יצאו כמו למשל המשחק GAAS של האוסמארק. כלומר גם אחרי שאתה מחסיר את המשחקים הללו (שהם לא באמת משחקי GAAS במלא המובן של המילה כי הם ברובם משחקי סינגל קלאסים של סוני עם רכיב GAAS במוד אונליין שלהם, אבל נגיד) אתה עדין עומד על חצי מההוצאות של סוני על פיתוח משחקים הם על GAAS.

הנקודה שלי לאינטר הייתה שצריך לעשות GAAS ולנסות דברים חדשים, אבל להשקיע 60% מהתקציב שלך לזה זאת התחיבות יתר בצורה לא פורפורציונאלית. לקנות חברות על ימין ועל שמאל, לשרוף 3+ מליארד על באנג׳י שזה בערך כל התקציב רכישת אולפנים של סוני מאז ימי הפס2 יחדיו, לפתח יותר משחקי GAAS ממשחקי סינגל וכו׳ זה לא לתבול את האצבעות בעולם ה-GAAS. זה לכבול את כל האסטרטגיה שלך לסגנון משחקים עם risk גבוה בצורה בלתי רגילה.

למה רק להוריד את 12% האלה כיכול אבל לא להוריד את מה שהלך לקונקורד, haven, deviation games וכו', שהם גם מאולפנים שספציפית הוקמו למשחקים האלה.
כן, אתה יכול לקרוא לזה התחייבות יתר. היא באה בגלל שאננות-יתר של סוני בדור הפס4 שראתה את הסגמנט צומח אבל לא דאגה להתפרש אליו.

DrKeo כתב:שטויות, היא לא מחפשת לשרת את כל סגמנטי השחקנים שלה. משחקי ה-GAAS של סוני מכוונים לשחקנים שהם לא השחקנים שלה, כי השחקנים שלה אוהבים משחקי צד א׳ של סוני שהם ממש לא המשחק GAAS שסוני מיצרת עכשיו. סוני מנסה לפנות לכסף קל משחקני סטים, לא לקהל שחקנים שלה.

זה ממש לא ילדותי לרצות שהחברה שעושה את התוכן שאתה אוהב תתרכז בלעשות את התוכן שאתה אוהב. אף אחד מאיתנו לא חבר דריקטוריון של סוני, אנחנו רוצים מנוטידוג משחקי גוף שלישי סינמטים ומבלופויינט רימייקים מגניבים כי בניגוד אליך אנחנו אשכרה משחקים משחקי וידאו.

אנחנו רואים טוב מאוד בדוחות של סוני איפה משתמשי ה PS שמים את הכסף. לא צריך לפזר מסך עשן. שחקני סוני אוהבים כל כך משחקי צד א' שריטרנטל מכר כפי שהוא מכר, ש DS2 מגיע רק לבערך 2 מיליון עותקים.

זה ילדותי לכבול אולפן לסוג מסויים של משחקים ולקבל התקפי זעם כשהם בוחרים לעשות משהו אחר. זה נוגד את השאיפה ליצירתיות והתנסות. אדם כמוך אי-אז היה זועק למה ND וסוני רודפים אחרי טרנד TPS ולא ממשיכים לעשות משחקי ג'קס ודקסטר.
וואו, בלופיינט היו ממשיכים לעשות רימיקיים. ממש משוש חייהם לא לעשות תוכן מקורי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2026, 21:18

Hypno כתב:לא אתה ולא אני בפוזיציה לדעת מה היו התקציבים של המשחקים האלה ואיך הייתה חלוקת הכסף בינהם. המשחק של ג'ייד כביכול עדיין בדרך לצאת.
הניסיון שלך לנפח כל משחק ומשחק כאילו היה הפקה של טיטאניק הוא מצחיק. ה'משחק של בלופויינט' = עד סוף 2022 הם עזרו לפיתוח של GOW:R.
מאז ועד ינואר 2025 הם עבדו על המשחק מולטי של GOW שבוטל. כשנתיים של עבודה/פיתוח/ווטאבר של אולפן של 70 איש. די לניפוח.

אתה קורא את מה שאתה כותב? אין שום מקום להשוות את ההפסד הכלכלי בביטול משחקים בשלבים שונים של פיתוח, לבין השלמת פיתוח משחק ושחרורו לכישלון קופתי.
אולי רק קונקורד יכול להיכלל באותה רמה של כישלון כמו המשחקים של מיקרוסופט.

אני חותם לך שהלבלייד 2, אינדיאנה ג'ונס, avowed, דום, the outer worlds 2, south of midnight ו-רדפול בסופו של דבר עלו למיקרוסופט יותר מאשר כל הביטולים הפנימיים שסוני עשתה למשחקי GAAS. זה רק משחקים שהגיעו לשוק (ואפשר להוסיף גם את פורצה מוטורספורט). ואל תשכח את המשחקים שגם הם ביטלו כמו קונטרבאנד, אוורוויילד, PD, משחק MMO ומי יודע מה עוד.

לא, זה לא נכון, לשים 3-5 שנות פיתוח ואז לבטל משחק זה 100% הפסד של עשרות אם לא מאות מליונים. משחקים כמו דום הכניסו עשרות מליונים אם לא יותר ממאה מליון דולר כל אחד. כל הכשלונות הללו עשו פי 100 או אפילו פי 1000 הכנסות מה שקונקורד עשה.

ולא הבנתי, אתה מודה שאסטרטגית הGAAS שלהם כרגע היא כרגע כישלון ענקי או לא? כי כולם רואים את זה חוץ ממך, אז אפשר הודאה ישר מהפה של קאז שלפחות כרגע אסטרטגית הGAAS של סוני לא הולכת?

Hypno כתב:למה רק להוריד את 12% האלה כיכול אבל לא להוריד את מה שהלך לקונקורד, haven, deviation games וכו', שהם גם מאולפנים שספציפית הוקמו למשחקים האלה.
כן, אתה יכול לקרוא לזה התחייבות יתר. היא באה בגלל שאננות-יתר של סוני בדור הפס4 שראתה את הסגמנט צומח אבל לא דאגה להתפרש אליו.

לא, אף אחד לא ״מוריד״ את קונקורד וכו׳, כל אחד מהמשחקים הללו בא על חשבון משחק טוב שלא פותח. זה משחק סכום אפס. פשוט זה הרבה יותר גרוע כשמדובר באולפן כמו נוטידוג כי אז זה ליטרלי על חשבון משחק נוטידוג במקום להיות על חשבון משהו אמורפי שהם אולי היה מפתחים בשיתוף עם חברת צד ג׳ (כמו נגיד בלאדבורן 2).

ובנוגע לשאננות בדורות קודמים, לא הבנתי, אמרת ש-MLB ו-GT הם משחקי GAAS, לא? אז איך הם בדיוק היו שאננים? הם עשו משחקי GAAS ואפילו מצליחים יותר ובצורה חכמה יותר מאשר בדור הנוכחי. בדור הזה הולסט וראיין נכנסו להסטריה טוטאלית ושפכו את כל הכסף של פלייסטיישן על משחקי GAAS, ירו לכל כיוון בצורה הזויה ולא הגיונית פיננסית.
Hypno כתב:אנחנו רואים טוב מאוד בדוחות של סוני איפה משתמשי ה PS שמים את הכסף. לא צריך לפזר מסך עשן. שחקני סוני אוהבים כל כך משחקי צד א' שריטרנטל מכר כפי שהוא מכר, ש DS2 מגיע רק לבערך 2 מיליון עותקים.

אתה סתם שקרן מניפולטור, הרי משחקים כמו הורייזן, ספיידרמן, GOW או TLOU עושים 20 מליון עותקים, אז בטח שנביא את ריטרנל כדוגמה. ברור ששחקנים מצפים מסוני למשחקי סינגל סינמטים איכותיים, אתה חושב שאנחנו מטומטמים או משהו? זה ליטרלי הדבר היחיד שהם מפורסמים בו. מה בדיוק כולם ציפו מהפס5 אם לא משחקי גוף שלישי סינמנטים סופר מושקעים? אתה חושב שמעריץ פלייסטיישן אחד ציפה ב-2020 כשהוא קנה פלייסטיישן 5 לקונקורד או הורייזן GAAS? תעשה לי טובה קאז, אף אחד פה לא מטומטם מספיק בשביל לקנות את מה שאתה מוכר.

Hypno כתב:זה ילדותי לכבול אולפן לסוג מסויים של משחקים ולקבל התקפי זעם כשהם בוחרים לעשות משהו אחר. זה נוגד את השאיפה ליצירתיות והתנסות. אדם כמוך אי-אז היה זועק למה ND וסוני רודפים אחרי טרנד TPS ולא ממשיכים לעשות משחקי ג'קס ודקסטר.
וואו, בלופיינט היו ממשיכים לעשות רימיקיים. ממש משוש חייהם לא לעשות תוכן מקורי.

חחחחחחחחח, ״שאיפה ליצירתיות״ בהקשר למשחקי GAAS. חחחחחחחחחחח, פחחחחח, חחחחחח חחחיחיחייחחחחלחוחו. בן אדם, כמעט הצלחת לגרום לי להחנק על השתיה שלי. תודה, הייתי צריך את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2026, 21:54

Band - עבדו על משחק GAAS שלוש שנים שבוטל.
Naughty Dog - עבדו על משחק GAAS ארבע וחצי שנים שבוטל.
Dark Outlaw Games - עובדים על משחק GAAS.
Firespirite - עבדו על משחק GAAS שלוש שנים שבוטל, האולפן התפורר.
Guerrilla Games - עובדים על משחק GAAS כבר 4 שנים שתופס את רוחב הפס של האולפן על חשבון משחקי סינגל.
Haven Studios - עובדים על משחק GAAS כבר 4 שנים, ראש האולפן התפטרה, הבמאי של המשחק התפטר, המשחק נראה כמו שיקוץ. המשחק לכאורה עדין בפיתוח.
Housemarque - עושים המשך לריטרנל, יאי!
Insomniac Games - עבדו על משחק GAAS שלוש שנים שבוטל.
Media Molecule - רוב החברה פוטרה, דיוויד סמית׳ עזב, לא ברור מה גורל החברה.
Nixxes Software - חברת פורטים.
Polyphony Digital - ממשיכים לעשות מה שהם יודעים לעשות, אבל קרוס ג׳ן, 6 שנים לתוך הדור עדין אין משחק פס5 באופק.
San Diego Studio - ממשיכים לעשות MLB לעד.
Santa Monica Studio - לא הוציאו משחק פס5 אחד וכרגע עושים רימייק :(
Sucker Punch Productions - ממשיכים לעבוד כרגיל, יאי!
Team Asobi - ממשיכים לעבוד כרגיל, יאי!
באנג׳י - אוי לא, צריך בכלל לציין מה הולך איתם?
Bluepoint Games - משחק GAAS ואז... אוי לא :(
Firewalk Studios - משחק GAAS ואז... אוי לא :(
Japan Studio - לא עשו משחקים מספיק AAAA לסוני אז... אוי לא :(
London Studio - משחק GAAS ואז... אוי לא :(
Manchester Studio - אוי לא :(
Neon Koi - משחק GAAS ואז... אוי לא :(

אז... מה אנחנו אומרים על המצב צד א׳ של גברת פלייסטיישן? אני הייתי קורא לזה ״בקנטים״, או אולי לחילופין ״הכי גרוע של סוני אי פעם״.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 פברואר 2026, 23:30

קאז הבאת פה חירטוט לפנתיאון עם הכיוון ״היצירתי״ שכל הסטודיואים של סוני הולכים אליו עם ה GAAS, כאילו זה מקביל לשינוי סגנון או ז׳אנר בהפקת AAA. כאילו בחייאת גם בחוג דיבייט היו מורידים לך נקודות על זה מרוב שהטיעון מגוחך.

ורוב האנשים סומכים על סטודיו ברמה גבוהה שמשנה כיוון כל עוד זה באמת מגיע ממקום אותנטי - למשל אם נוטי דוג היו מחליטים שרוצים לחזור לפלטפורמרים וללכת על הראש של נינטנדו ומריו מתוך פאשן של הסטודיו אני מבטיח לך שרוב המעריצים שלהם היו מפרגנים להם ומתלהבים מזה ולא רואים בזה בגידה כמו שאם הם הולכים על GAAS. גם אני שלא משוגע על הז׳אנר הייתי קונה פלטפורמר AAA של נוטידוג של היום ואין לי ספק שהיה יוצא מטורף גם בסיפור ובהומור וגם ביצירתיות ובכיף.

עזוב למה צריך להרחיק - נוטי דוג מוציאים משחק האק אנד סלאש בחלל וממש אף אחד לא מתלונן על שינוי הסגנון הזה. להפך כולם מאוד מתלהבים מהרעיון שהם הולכים לכיוון כזה. המחלוקת מגיעה מהשיט הווקי של קירחת מכוערת חסרת אפיל עם ווייב של לסבית כדמות ראשית. אם זה היה גיבור/ה מעוצב עם אפיל אז לא היתה שום בעיה עם הפרויקט וכולם היו עפים עליו פה אחד למרות שהוא משנה כיוון ממה שהם עושים מאז דור הפס3. בקיצור לא, אין שום קשר ליצירתיות סטייל סטודיו שממציא מותג חדש עם גיימפליי שונה (כמו שגם גרילה עשתה עם המעבר בין קילזון להורייזון שאף בנאדם שפוי לא התלונן עליו כשנחשף הורייזון בזמנו. לכולם עף הסכך למרות שזה לא קילזון חדש וכמו המעבר הקצת פחות קיצוני כי עדיין עולם פתוח אבל חוץ מזה הכל שונה - שסאקר פאנץ׳ עשתה מאינפמוס לגוסט שגם שם כולם פירגנו ואולי אולי 2 אנשים וחצי התבאסו שזה לא עוד אינפמס) לבין GAAS :?:

וחבל שאין עדיין לייק לתת להודעה למעלה של הסיכום העגום של קיאו למצב הסטודיואים העכשווי של סוני. פשוט עצוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2026, 11:24

bling כתב:קאז הבאת פה חירטוט לפנתיאון עם הכיוון ״היצירתי״ שכל הסטודיואים של סוני הולכים אליו עם ה GAAS, כאילו זה מקביל לשינוי סגנון או ז׳אנר בהפקת AAA. כאילו בחייאת גם בחוג דיבייט היו מורידים לך נקודות על זה מרוב שהטיעון מגוחך.

ורוב האנשים סומכים על סטודיו ברמה גבוהה שמשנה כיוון כל עוד זה באמת מגיע ממקום אותנטי - למשל אם נוטי דוג היו מחליטים שרוצים לחזור לפלטפורמרים וללכת על הראש של נינטנדו ומריו מתוך פאשן של הסטודיו אני מבטיח לך שרוב המעריצים שלהם היו מפרגנים להם ומתלהבים מזה ולא רואים בזה בגידה כמו שאם הם הולכים על GAAS. גם אני שלא משוגע על הז׳אנר הייתי קונה פלטפורמר AAA של נוטידוג של היום ואין לי ספק שהיה יוצא מטורף גם בסיפור ובהומור וגם ביצירתיות ובכיף.

עזוב למה צריך להרחיק - נוטי דוג מוציאים משחק האק אנד סלאש בחלל וממש אף אחד לא מתלונן על שינוי הסגנון הזה. להפך כולם מאוד מתלהבים מהרעיון שהם הולכים לכיוון כזה. המחלוקת מגיעה מהשיט הווקי של קירחת מכוערת חסרת אפיל עם ווייב של לסבית כדמות ראשית. אם זה היה גיבור/ה מעוצב עם אפיל אז לא היתה שום בעיה עם הפרויקט וכולם היו עפים עליו פה אחד למרות שהוא משנה כיוון ממה שהם עושים מאז דור הפס3. בקיצור לא, אין שום קשר ליצירתיות סטייל סטודיו שממציא מותג חדש עם גיימפליי שונה (כמו שגם גרילה עשתה עם המעבר בין קילזון להורייזון שאף בנאדם שפוי לא התלונן עליו כשנחשף הורייזון בזמנו. לכולם עף הסכך למרות שזה לא קילזון חדש וכמו המעבר הקצת פחות קיצוני כי עדיין עולם פתוח אבל חוץ מזה הכל שונה - שסאקר פאנץ׳ עשתה מאינפמוס לגוסט שגם שם כולם פירגנו ואולי אולי 2 אנשים וחצי התבאסו שזה לא עוד אינפמס) לבין GAAS :?:

וחבל שאין עדיין לייק לתת להודעה למעלה של הסיכום העגום של קיאו למצב הסטודיואים העכשווי של סוני. פשוט עצוב

אתה אשכרה חושב שקאז ישב בפנים ישרות וכתב על החופש היצירתי של האולפנים? בלי לצחוק ולשים תחפושת של טרול?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 פברואר 2026, 12:08

DrKeo כתב:לא, זה לא נכון, לשים 3-5 שנות פיתוח ואז לבטל משחק זה 100% הפסד של עשרות אם לא מאות מליונים. משחקים כמו דום הכניסו עשרות מליונים אם לא יותר ממאה מליון דולר כל אחד. כל הכשלונות הללו עשו פי 100 או אפילו פי 1000 הכנסות מה שקונקורד עשה.

ולא הבנתי, אתה מודה שאסטרטגית הGAAS שלהם כרגע היא כרגע כישלון ענקי או לא? כי כולם רואים את זה חוץ ממך, אז אפשר הודאה ישר מהפה של קאז שלפחות כרגע אסטרטגית הGAAS של סוני לא הולכת?

למי אכפת מההכנסות של דום או הלבלייד אם הם לא קרובים לכסות את כל עלות הפיתוח, שיווק ותמיכה post-launch?
תמיד זול יותר לבטל משחק שנכשל במכירות מאשר לתת לו להשלים פיתוח ולשווק אותו. תפסיק למכור לוקשים שנוגדים הגיון עסקי-כלכלי ידוע.

רדפול, למשל, הוא money-sink הרבה יותר גדול, עם נזקים יותר גדולים וממשיים בתור משחק שהגיע לשוק, מאשר אם היה מבוטל בחצי הדרך.

אתה מודה שאסטרטגיית משחקי ה AAA SP של מיקרוסופט היא כישלון ענקי או לא? הם צריכים להפסיק לעשות אותם, נכון?

לא הייתי ממהר לצעוק 'כישלון' על כל דבר.
כמו שבפה אחד אתה צולב מפיצות שמחליטות לסגור אולפן כי פרוייקט אחד לא הלך טוב, ובפה השני מפזר ארס ורעל וחוגג שמשחק GAAS נכשל.

לדעתי סוני מלכתחילה ידעו שלא כל המשחקים יגיעו לשיווק. הם באו לאולפנים אמרו להם give us your best shot ובמהלך הזמן מנפים את שלדעתם לא מספיק טוב.
הכישלון בקונקורד הוא שמדדי הבקרה הפנימיים של סוני לא לא עשו את העבודה. הכישלון היה באוזלת היד בשיווק ואיך open beta חינמי ושיגור המשחק מביאים פחות עיניים מאשר משחק no-name בלי מפיצת ענק מאחוריו.

לא יודע מה קורה ב Haven והעזיבות. משהו לא כשורה שם. אני מעוניין לדעת מה הוביל את סוני לרכוש את הסטודיו של קונקורד, את Haven במקום לתת למשחקים האלה לצאת ואז להחליט. למה לא השתמשו באותה מתכונת כמו עם הלדייברס ועם 4loop וחשו את הצורך לקנות את האולפנים.

לבטל את TLOU online הייתה טעות לפי כל המידע שיש לנו על המשחק הזה. אף אחד לא כבל את את ND וסוני לגבי תדירות העדכונים והתוכן שהמשחק הזה צריך לקבל.
הם יכלו להחליט מה עובד הכי טוב בשבילם. במקרה הכי גרוע היו מתייחסים לזה כ one-off בלי עדכונים והמשחק עדיין היה מוכר אחלה. ולמה לא לארגן את המשחק מחדש למשחק CO-OP AAA בעולם של TLOU שבונה על ההצלחות של הייזלייט.

DrKeo כתב:לא, אף אחד לא ״מוריד״ את קונקורד וכו׳, כל אחד מהמשחקים הללו בא על חשבון משחק טוב שלא פותח. זה משחק סכום אפס. פשוט זה הרבה יותר גרוע כשמדובר באולפן כמו נוטידוג כי אז זה ליטרלי על חשבון משחק נוטידוג במקום להיות על חשבון משהו אמורפי שהם אולי היה מפתחים בשיתוף עם חברת צד ג׳ (כמו נגיד בלאדבורן 2).

ובנוגע לשאננות בדורות קודמים, לא הבנתי, אמרת ש-MLB ו-GT הם משחקי GAAS, לא? אז איך הם בדיוק היו שאננים? הם עשו משחקי GAAS ואפילו מצליחים יותר ובצורה חכמה יותר מאשר בדור הנוכחי. בדור הזה הולסט וראיין נכנסו להסטריה טוטאלית ושפכו את כל הכסף של פלייסטיישן על משחקי GAAS, ירו לכל כיוון בצורה הזויה ולא הגיונית פיננסית.

אתה לא יודע לאן הכסף היה הולך. אולי הם בחרו בין haven לבין משחק מולטיפלייר אחר.
וכמו שלאסקין העיד, בסוף זה לא קשור ל GAAS. כל משחק שהוא שלא היה לטעמכם היה מקבל קיטונות של בוז וארס.

MLB בסופו של יום הוא משחק בהיקף קטן. לשבת מהצד כל דור הפס4 ולא לעשות שוטר/TPS/פעולה הייתה שטות.

DrKeo כתב:אתה סתם שקרן מניפולטור, הרי משחקים כמו הורייזן, ספיידרמן, GOW או TLOU עושים 20 מליון עותקים, אז בטח שנביא את ריטרנל כדוגמה. ברור ששחקנים מצפים מסוני למשחקי סינגל סינמטים איכותיים, אתה חושב שאנחנו מטומטמים או משהו? זה ליטרלי הדבר היחיד שהם מפורסמים בו. מה בדיוק כולם ציפו מהפס5 אם לא משחקי גוף שלישי סינמנטים סופר מושקעים? אתה חושב שמעריץ פלייסטיישן אחד ציפה ב-2020 כשהוא קנה פלייסטיישן 5 לקונקורד או הורייזן GAAS? תעשה לי טובה קאז, אף אחד פה לא מטומטם מספיק בשביל לקנות את מה שאתה מוכר.

הבעיה היא שאתה עושה blanket statements. יש קהל גדול בפלייסטיישן שאוהב משחקי מולטי ו GAAS. יש מספיק משחקי SP שסוני הוציאו בפס4/פס5 שלא מכרו טוב 'חרף' החיבה העצומה למשחקי צד א'.
סוני צריכה לשרת את כולם.

DrKeo כתב:חחחחחחחחח, ״שאיפה ליצירתיות״ בהקשר למשחקי GAAS. חחחחחחחחחחח, פחחחחח, חחחחחח חחחיחיחייחחחחלחוחו. בן אדם, כמעט הצלחת לגרום לי להחנק על השתיה שלי. תודה, הייתי צריך את זה.

אכן. לשנות ז'אנרים, סגנונות משחק, עקרונות עיצוב וכיו"ב. לאתגר את עצמך, לצאת מאיזור הנוחות. לא רק למשחקי GAAS אלא לכל סוג.
כל משחק חדש מאולפן קיים שחורג מהגבולות האישיים שלכם חוטף.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 פברואר 2026, 12:49

כמו שקיאו אמר אתה כרגע מטריל או כמו שאני אוהב לאמר, אתה עם כובע חוג הדיבייט שמתנהל מתוך ספורט ולא מתוך אמת.

לצאת מאזור הנוחות בהקשר ל GAAS זה מגוחך, המחשבה שבערך חצי מהסטודיואים של סוני החליטו לצאת מאזור הנוחות ביחד ולנסות את הכיוון היצירתי הנועז שז׳אנר ה GAAS מציע (ולא שזאת כפיה מלמעלה של אסטרטגיה כושלת עד כה של סוני) זה עוד יותר מגוחך.

ההשוואה בין לנסות ז׳אנר חדש או גיימפליי חדש בהקשר להתפתחות טבעית של סטודיו כמו שנוטי דוג רצתה לעלות כיתה מבחינתה ולעשות משחק אקשן הרפתקאות סינמטי עתיר תקציב לבין לעשות GAAS ששואב את החיים של כל הסטודיו זה לא רציני בלשון המעטה.

ואתה בכוונה מתעלם מאינספור דוגמאות של אולפנים שהלכו לכיוון שונה מבלי שביקרו אותם (גם פה בפורום) בכלל, אנחנו אוהבים משחקים ואנחנו לא אטומים ולא הזויים מספיק לחשוב שכל מפתחת מחויבת כל חייה לפעול תחת אותו המותג או הגיימפליי שאהבנו עד לסוף חייהם. פתוחים לנסות כיוונים חדשים כמו שכבר הוכח עם נוטי דוג, קילזון להוריזון, אינפמס לגוסט ועוד שלל דוגמאות. די להתמם קאז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2026, 12:50

Hypno כתב:למי אכפת מההכנסות של דום או הלבלייד אם הם לא קרובים לכסות את כל עלות הפיתוח, שיווק ותמיכה post-launch?
תמיד זול יותר לבטל משחק שנכשל במכירות מאשר לתת לו להשלים פיתוח ולשווק אותו. תפסיק למכור לוקשים שנוגדים הגיון עסקי-כלכלי ידוע.

רדפול, למשל, הוא money-sink הרבה יותר גדול, עם נזקים יותר גדולים וממשיים בתור משחק שהגיע לשוק, מאשר אם היה מבוטל בחצי הדרך.

אתה מודה שאסטרטגיית משחקי ה AAA SP של מיקרוסופט היא כישלון ענקי או לא? הם צריכים להפסיק לעשות אותם, נכון?

לא הייתי ממהר לצעוק 'כישלון' על כל דבר.
כמו שבפה אחד אתה צולב מפיצות שמחליטות לסגור אולפן כי פרוייקט אחד לא הלך טוב, ובפה השני מפזר ארס ורעל וחוגג שמשחק GAAS נכשל.

לדעתי סוני מלכתחילה ידעו שלא כל המשחקים יגיעו לשיווק. הם באו לאולפנים אמרו להם give us your best shot ובמהלך הזמן מנפים את שלדעתם לא מספיק טוב.
הכישלון בקונקורד הוא שמדדי הבקרה הפנימיים של סוני לא לא עשו את העבודה. הכישלון היה באוזלת היד בשיווק ואיך open beta חינמי ושיגור המשחק מביאים פחות עיניים מאשר משחק no-name בלי מפיצת ענק מאחוריו.

לא יודע מה קורה ב Haven והעזיבות. משהו לא כשורה שם. אני מעוניין לדעת מה הוביל את סוני לרכוש את הסטודיו של קונקורד, את Haven במקום לתת למשחקים האלה לצאת ואז להחליט. למה לא השתמשו באותה מתכונת כמו עם הלדייברס ועם 4loop וחשו את הצורך לקנות את האולפנים.

לבטל את TLOU online הייתה טעות לפי כל המידע שיש לנו על המשחק הזה. אף אחד לא כבל את את ND וסוני לגבי תדירות העדכונים והתוכן שהמשחק הזה צריך לקבל.
הם יכלו להחליט מה עובד הכי טוב בשבילם. במקרה הכי גרוע היו מתייחסים לזה כ one-off בלי עדכונים והמשחק עדיין היה מוכר אחלה. ולמה לא לארגן את המשחק מחדש למשחק CO-OP AAA בעולם של TLOU שבונה על ההצלחות של הייזלייט.

כן, REDFALL היה קטסטרופה נוראית... והוא משחק GAAS, תודה שהדגשת את הנקודה שלי. גם הפסד פיננסי אדיר, וגם אולפן שירד לביוב. GAAS קלאסי.

יש הבדל תהומי בין דום שלא עומד בציפיות של המכירות אבל כנראה יגיע לרווח עד סוף ימיו לבין משחק GAAS שבוטל אחרי 4+ שנים בפיתוח או יצא לשוק ונכשל מהר. האחד ולידי פיננסית, או אולי הפסדי קלות, בזמן שהשני יוצר 100% הפסד שלרוב מפרק את האולפן.

אני חושב שיש לך גם פער בידע כי אתה לא מבין שמשחקי GAAS עולה לפתח כמו משחקי AAA ברמה הדומה וכהוכחה לכך אתה יכול לראות שסוני שמה את רוב כסף הפיתוח שלה על משחקי GAAS. לעשות GAAS זה פאקינג יקר מר בחור, אלה לא משחקים בתקציב 20 מליון דולר, לא סתם 60% מהתקציב של סוני מתבזבז כדי לעשות את זה.

הביטול של המשחק של נוטידוג אחרי 4 שנות פיתוח כנראה עלה להם כמו לפתח משחק סינגל איכותי של נוטידוג. ההבדל בין המשחק הזה למשחק נוטידוג שלכאורה היה ״נכשל״ זה שמשחק סינמטי שנכשל מכניס עשרות מליוני דולרים ואפילו מאות מליונים (למשל FF16 נראה לסקוור כמו כישלון, אבל הוא הכניס מאות מליונים והיה מאוד רווחי) בזמן שהמשחק של נוטידוג הכניס 0$ ועלה כנראה מעל ל-100 מליון דולר. להגיד שזאת הייתה טעות לבטל אותו כשיש לך אפס ידע על המשחק זאת טענה ריקה וחסרת כל בסיס, אין לך מושג מה הלך מאחורי הקלעים, כמה טוב הוא היה וכמה כסף היה עולה להמשיך לפתח אותו עד סיום ואז לתת לו את התמיכה הנדרשת לסגנון שהם כוונו.
Hypno כתב:אתה לא יודע לאן הכסף היה הולך. אולי הם בחרו בין haven לבין משחק מולטיפלייר אחר.
וכמו שלאסקין העיד, בסוף זה לא קשור ל GAAS. כל משחק שהוא שלא היה לטעמכם היה מקבל קיטונות של בוז וארס.

MLB בסופו של יום הוא משחק בהיקף קטן. לשבת מהצד כל דור הפס4 ולא לעשות שוטר/TPS/פעולה הייתה שטות.

מן הסתם אין לי מכונת זמן, אבל כשאתה משקיע כסף ב-X אתה לא משקיע אותו ב-Y. וגם רואים את זה, היבול משחקים סינמטים מסוני בדור הזה הוא קטסטרופה ממדרגה ראשונה. סוני לא ישבו בצד בכל דור הפס4, היו להם כמה משחקי GAAS. אולי לא מספיק, אבל להפוך מלא מספיק ל״הכללללל זה GAAAAASSSSS!!!!״ זה חתיכת שינוי קיצוני וטפשי במיוחד. יש נקודת אמצע אלגנטית, אפשר לעשות כמות סבירה של משחקי GAAS בצורה בררנית וחכמה, בז׳אנרים מעניינים עם קונספטים מעניינים בעזרת חברות מוכחות שיודעות מה הן עושות. היה אפשר לעשות את זה במקום לירות לכל כיוון ולקנות כל סטודיו שרק מפליץ את המילה GAAS עם הקקה הכי גנרי שראיתי בחיים שלי.

Hypno כתב:הבעיה היא שאתה עושה blanket statements. יש קהל גדול בפלייסטיישן שאוהב משחקי מולטי ו GAAS. יש מספיק משחקי SP שסוני הוציאו בפס4/פס5 שלא מכרו טוב 'חרף' החיבה העצומה למשחקי צד א'.
סוני צריכה לשרת את כולם.

פלייסטיישן ידועים במשחקים סינמטים, אם מישהו קונה פלייסטיישן בגלל המשחקים של סוני הוא עושה את זה בגלל ההסטוריה שלהם למשחקים סינמטים. סוני יכולה גם לשרת את הבני 11 שמשחקים פורטנייט, אבל לשים בזה 60%+ מהתקציב שלהם? זה מביך.

Hypno כתב:אכן. לשנות ז'אנרים, סגנונות משחק, עקרונות עיצוב וכיו"ב. לאתגר את עצמך, לצאת מאיזור הנוחות. לא רק למשחקי GAAS אלא לכל סוג.
כל משחק חדש מאולפן קיים שחורג מהגבולות האישיים שלכם חוטף.

תגיד, אתה חושב שאנחנו מטומטמים? כשגרילה עשו את הורייזן שהיה ההפך הגמור מכל מה שהם עשו עד אותו רגע (גוף שלישי במקום ראשון, עולם פתוח במקום מסדרון, RPG H&S במקום שוטר) כולנו שמחנו, כשנוטידוג חשפו משחק חלל souls (או DMC או מה שזה לא יהיה) במקום עוד שוטר שמחנו. וגם כשמשחק GAAS מגניב נחשף אנחנו מתלהבים, יש לי אלפי שעות במשחקי GAAS שונים כמו דיאבלו 4, Overwatch או Space Marine 2. בקיצור, אתה מדבר שטויות.

ומה שאתה אומר על ״יצירתיות״, באמת קאז, אנחנו לא כאלה מטומטמים. כל המשחקי GAAS של סוני הם חיקויים ונגזרות הכי גנרים שיש, זאת גם הסיבה שכמעט כולם נכשלים או מבוטלים. יצירתיות, ביטוי עצמי? תגיד אתה על סמים קשים? המשחקים האלה מוכתבים על ידי מחלקת הפיננסים של סוני, איזה יצירתיות בראש שלך? סוני אומרת מראש שהם מכתיבים לאולפנים שלהם לעשות משחקי GAAS, שזאת האסטרטגיה החדשה, שהכסף שלהם הולך לשם ובאורח פלא פתאום כל האולפנים שלהם עושים משחקי GAAS. ואו! איזה צירוף מקרים! ואתה חושב שהאולפנים של סוני הולכים ל-GAAS בגלל יצירתיות ויושרה אומנותית? אתה עובר שבץ או משהו?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים