נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 00:57

על פי ג׳ייסון שרייר רוב גרילה עובדים על המשחק GAAS. כלומר הורייזן 3, או מה שלא יהיה המשחק הסינמטי הבא שלהם, כנראה מ-א-ו-ד רחוק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 פברואר 2026, 06:48

למה שהמצב בגרילה יהיה שונה מנוטי דוג? או כל אולפן אחר ? כבר הבנו שסיפור "שני הצוותים", כבר לא ממש קיים /ישים. כשיש משחק בהפקה זה all hands on deck, מלבד מעטים שעושים עבודות הכנה למשחק הבא, אולי. יתכן ויש אולפנים שזה עובד בהם מושלם - אבל הם היוצאים מן הכלל.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 פברואר 2026, 08:54

דווקא השמועות לגבי המשחק השני של נוטי דוג מדברות על יציאה מאוד בסמוך לאינטרגלקטיק (הפרש של שנה בערך)
אולי אין מאחורי זה כלום, אבל אלו השמועות, וגם ניל בעצמו דיבר כבר לפני שנים על "עוד משחק" בפיתוח, שאסור לו לדבר עליו

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 פברואר 2026, 09:17

משער שנחיה ונראה? הרי שמענו שזה היה all hands on deck ל tlou online, כשהייתה עבודת רקע מסוימת על אינטרגלקטיק שהייתה on and off לאורך הזמן במקביל.. עכשיו כולם, כנראה, all hands on deck עליו. בטח כשמדובר על ip חדש עם גיימפליי אחר. לחלוטין מכל מה שהם עשו בעשור ומשהו האחרונים.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 14:09

Laskin כתב:דווקא השמועות לגבי המשחק השני של נוטי דוג מדברות על יציאה מאוד בסמוך לאינטרגלקטיק (הפרש של שנה בערך)
אולי אין מאחורי זה כלום, אבל אלו השמועות, וגם ניל בעצמו דיבר כבר לפני שנים על "עוד משחק" בפיתוח, שאסור לו לדבר עליו

זה בדבר הכי מומצא שאי פעם שמעתי. עד לפני שנה וחצי הם עדין עבדו על המשחק gaas ואינטרגלקטיק בפיתוח כבר גזיליון שנים. מאיפה המשחק השני הזה צץ לו פתאום, אולי מפנטזיות עמוקות של פאנבואים שלא מסוגלים להכיר במציאות שכוח הפיתוח של סוני כבר לא נמצא במשחקים שהם אוהבים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 פברואר 2026, 14:27

זה שהם עובדים על משחק נוסף זה לא שמועה:
https://www.polygon.com/gaming/600169/n ... -progress/
ניל אומר שהוא המפיק (/מנטור של הבמאי) של המשחק הזה, זה לא "פנטזיות".
עניין תאריך היציאה המשוער שלו אולי פנטזיה, את זה נגלה מתישהו, אבל יש חד משמעית 2 צוותים פעילים כרגע, שעובדים על 2 משחקים נפרדים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 פברואר 2026, 14:49

לא אומר הרבה. כמו שקליימן אמר זה לא נדיר שצוות קטן מריץ עבודת הכנה למשחק הגדול הבא אבל ברור שהרוב הגדול מרוכז באינטרגלקטיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2026, 15:48

לא יודע מה זה הדבר הזה, אבל לכל היותר מדובר באינדי קטן או עבודת הכנה למשחק שיצא באיזה 2033. מן הסתם כל נוטידוג עובדים על אינטרגלקטיק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 פברואר 2026, 19:58

וולברין יוצא ב-15 לספטמבר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2026, 21:11

ובסופש הקרוב יש בטא סגורה למשחק הורייזן החדש של גרילה, בפס5 ובסטים.
https://www.playstation.com/he-il/games ... d-updates/
Laskin כתב:וולברין יוצא ב-15 לספטמבר

לא בטוח למה המשחק הזה מעניין אותי כמו צבע שמתיבש על הקיר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2026, 22:00

יש בחור שהוא חצי עיתונאי בקושי שמסתובב וחוקר עובדים מבלופויינט אחד אחד. בנתיים הוא הצליח להוציא מהם שלמרות שהם נרכשו עם 70 עובדים, עכשיו יש שם רק 50 ולא ברור כמה מתוך אותם 50 היו ב70 המקוריים.

או במלים אחרות, נשמע שהפרוייקט gaas הצליח לגרש מספר עובדים לא מבוטל מהחברה. אז לא בטוח שהבלו פוינט שנסגרו עכשיו הם הבלו פויינט שנרכשו ב2021.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2026, 13:17

Laskin כתב:וולברין יוצא ב-15 לספטמבר

אגב, איזה צחוקים זה שהם פרסמו את התאריך יציאה של וולברין בפוסט בטוויטר במקום ב-direct עם טריילר כדי להוריד את השיחה מבלופויינט :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 פברואר 2026, 14:52

בינתיים מפתחים מפתחים
אני מחפש קצת יותר ידע על משחקים

למרות שכרגע אין לי ps5 כי נתתי לאחותי
ויש לי סיברפאנק כרגע וre9 בקרוב
אני יקנה במקרה הצורך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 פברואר 2026, 21:12

זוכרים את העיתונאי סוג ב׳ שהצליח לדבר עם שני עובדי בלופויינט כדי להבין מהקרה שם? אז הוא הצליח לדבר עם עוד שני עובדים נוספים וזה הtime line שהוא הצליח לבנות:
- הרימייק של SOTC הפסיד כסף, היו דיונים לעשות לו DLC כדי להפוך את הפרוייקט לרווחי.
- גם הרימייק של DS לא הכניס מספיק כסף.
- אחרי הרימייק של DS הם עשו פיצ׳ לרימייק בלאדבורן, אפילו כמה באולפן התחילו לעבוד עליו אבל FS לחצו על הברקס. על פי המקורות לפי הגישה של FS כרגע בלאדבורן לעולם לא יקבל רימייק מחברה חיצונית.
- אחרי הרכישה והסירוב של FS לרימייק סוני לא ידעו מה לעשות איתם אז הם פשוט זרקו אותם על סנטה מוניקה כסטודיו עזר לרגנרוק.
- בזמן העבודה על רגנרוק, ג׳ים ראיין רצה להפוך את GOW לסוג של AC. כלומר המון משחקים במיתולוגיות שונות ודמויות ראשיות שונות בכל מיתולוגיה. זה היה ההתחלה של המשחק GOW של בלופויינט, משחק GOW ללא קרייטוס או אטריוס.
- בתחילת העבודה בלופויינט לא ידעו שמדובר במשחק gaas. כשהעבודה על רגנרוק נגמרה סוני הביאו להם מפיק ובמאי מסנטה מוניקה ורק בשלב הזה הם גילו שהם מפתחים משחק gaas בהוראת ג׳ים ראיין.
- המשחק שלהם היה קרוס בין GOW ל-dark souls, בערך 75% מהחברה התנגדו ללעשות משחק gaas.
- אחרי שהם פספסו דדליין המשחק בוטל והם התחילו לעשות פיצ׳ים למשחקים שהם יעבוד עליהם.
- - הם הציעו ג׳ק ודקסטר, רזיסטנס 1, רימאסטר של SOTC מהפס4 לפס5 בגרפיקה מחודשת וכמה קלוסוסים חדשים שנחתכו מהמשחק המקורי על ידי צוות ico.
- לבסוף הם הציעו ספינאוף של GOT וסוני אהבו את זה. נתנו להם עד מרץ 2026 לעשות אבטיפוס.
- בפברואר 2026 הם גילו שסוגרים את החברה והמשחק GOT מבוטל.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 פברואר 2026, 05:59

בלאדבורן לא שייך לפרום יותר משדימון סולס היה שייך להם, למה שהם פתאום יהיו בפוזיציה למנוע מסוני לעשות רימייק? קראתי את הפוסט המלא וזה לא הדבר היחיד שנשמע שם פייק. גם ראיתי בתגובות אנשים שהביאו תמונות מסך של שרייר וגם אחד המפתחים של בלופוינט שאמרו שזה לא נכון, אבל אין לי כוח לבדוק

יש שם כל מיני הנחות יסוד שכל אדם שמכיר את התעשייה היה יכול להמציא, כמו הסיפור על יושידה שכביכול רצה לעשות את הרימייק על SOTC בידיעה שהוא יפסיד כסף. כלומר זה נשמע רומנטי ומאוד מתאים לתדמית של האיש וההיסטוריה שלו עם משחק אחר של טים איקו, אבל גם נשמע מידי נוח וספציפי.

בכל אופן, לצורך הדיון.. סוני רכשו אותם מיד אחרי שהם יצרו עבורם שני רימייקים גרפיים ברמה מאוד גבוהה, אז האדם הסביר יכול לחשוב שהם היו מרוצים מהעבודה והיה להם תוכניות להשתמש ביכולות המוכחות שלהם בעתיד עבור פרויקטים דומים. כלומר הטיעון של הרווחיות כאשר הם היו עצמאיים פשוט לא רלוונטי אם הם קנו אותם לאחר מכן, ואם התירוץ שהם הפכו אותם לסטודיו עזר הוא שהם לא ידעו מה לעשות עם סטודיו שמתמחה ברימייקים אחרי הרכישה כי לא הסתדר להם עם בלאדבורן (המשחק היחיד ביקום מסתבר) אז את סוני מנהלים אדיוטים לא כשירים.

אגב לפי הפוסט 40 מהעובדים של הסטודיו, כלומר הרוב, היו שם לאורך כל התקופה. כלומר לשיטת המחבר לא מדובר בסטודיו שאיבד את כל הכשרון והתפרק מבפנים, להפך הוא המשיך לכאורה להציע פרוייקטים הרבה יותר שאפתניים ממה שהם אי פעם עשו עד הרגע האחרון. אם כך, מבחינה עסקית קרה נטו, מה בעצם הטיעון לסגור אותם לפני Media Molecule שעבדו 5 שנים על dreams בשביל למכור 4 עותקים וגם זה היה לפני 6 שנים ועדיין לא ראינו מהם כלום. לא שאני מאחל סגירה לסטודיו יצירתי כזה, אבל לא יכול להיות שהם סטודיו כלכלי יותר עבור סוני. לא בפועל ולא בפוטנציאל. הם הרי יכלו לתת לבלופוינט לעבוד על רימייק גרפי לטרילוגיה של GOW ולעשות כמה גרושים. הנה, עובדה, הם חושבים שיש בזה מספיק פוטנציאל רווח בשביל לתת לאחד משני הסטודיואים הכי איכותיים שלהם לבזבז על זה את הזמן (כן, אני יודע, זה כנראה יהיה רימייק הרבה יותר מקיף, ובכל זאת זה לא משנה את העיקרון).וכל זה בזמן שפלייסטיישן לכאורה רווחי יותר מאי פעם? נו, מילא

שום דבר בהתנהלות של סוני לא הגיוני, בזבוז של זמן לנסות לנתח את קבלת ההחלטות שלהם. ראיין הביא את האסטרטגיית ה gaas הכי אגרסיבית ומטופשת שאפשר לדמיין (אפשר לעשות gaas, לא ככה). הרמן הולסט הביא את הטעם המופלא שלו וההטיה המעט מוגזמת להורייזן, שאיכשהו הצדיקה 7 פרוייקטים שונים של פרנצ׳ייז אחד באותו דור.. באמת שאי אפשר להמציא את זה ולא ברור למה לאחרון עדיין יש עבודה, אבל בשורה התחתונה זה החותם שהם הותירו.

חבל לי רק שלא ניסו לשדך אותם למישהו אחר, הרי יש לא מעט מפיצות גדולות שניסו לעשות רימייקים בשנים האחרונות וחלקם בוטלו או נכנסו לגיהנום של פיתוח והחליפו מפתחות כי כנראה שזה לא תמיד כזה קל להוציא לפועל. אנחנו ליטרלי בדור הרימייקים, אני בטוח שמישהו היה מוצא בהם ערך

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 פברואר 2026, 06:51

אני מסכים, עניין הברקס מFS בנוגע לרימייק של בלאדבורן בכלל לא נשמע לי הגיוני.
מעבר לכך - סוני היו אלו שרצו שהם יעשו רימייק לשני משחקים שכולם יודעים שלא מכרו טוב, קאלט קלאסיקס כמו SOTC ודימונס סולס, אז הסיכוי שפתאום ימכרו מליונים רבים הוא די קלוש מלכתחילה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 פברואר 2026, 09:32

אני דווקא חושב שלDS היה פוטנציאל, הרי 3 מכר יותר מ-10 מליון יחידות ואלדן רינג בסביבות ה30 אם אני לא טועה (נכון שER לא יצא עדין באותו זמן אבל לצורך הדיון) כך שהיה לו יותר פוטנציאל מה1+ מליון עותקים שsotc מכר.

וכן עידן אני מסכים שיש שם כמה נקודות הזויות, גם ציינתי שהוא עיתונא סוג ב׳ מסיבה, אבל סוני מתנהלת כל כך דפוק בדור הפס5 שאני אאמין כמעט לכל דבר.

אגב, לא הייתי שם את הרימייק של GOW באותה סירה עם בלופויינט. מה שסוני עושים עכשיו נשמע כמו משחק חדש לגמרי מבוסס המשחק המקןרי בזמן שבלופויינט חברה בלי קרייאטיב בכלל, הם חברת פורטים שיודעת לעשות גרפיקה יפה. אני כן מסכים שיש לסוני אובססיה קשה עם רימייקים והזיה שהם לא מצאו פרויקט לבלופוניט. זה הכשל הניהולי הכי גדול שראיתי מזה שנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 פברואר 2026, 10:04

חד משמעית יש לדימון סולס משמעותית יותר פוטנציאל מSOTC, ועדיין - מדובר במשחק נישתי יחסית שנחשב כמו אבטיפוס למה שהגיע אחרי

עכשיו, יש את עניין העובדים שעזבו - האם עזבו כי הפילו עליהם GAAS או כי לא נתנו להם לעשות משחק חדש כמו שרצו, או פשוט לא ראו עתיד שם, אולי חלקם התקבלו לחברות שכן עושות יותר מרימייקים ולכן התפטרו... כך או כך סוני לא עשו מספיק כדי לשמור עליהם ולטפח את מה שהם עושים הכי טוב, עכשיו נראה מה יעשו עם שאר המשחקים שיש ביקוש לרימייק עבורם. אולי NIXXES יעשו את זה? אני קצת בספק כי לא אמורים להיות שם האנשים שימדלו ויעשו טקסטורות חדשות. אולי FIRESPRITE? אולי פשוט יתנו לחברה חיצונית אחרת? קשה לי לראות אותם פשוט מוותרים על זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 פברואר 2026, 14:10

סוני עושה מלא רימייקים ורימאסטרים, כל משחק שני של סוני היום הוא רימייק או רימאסטר, ובלופויינט עשו רק שניים מהם. אז לסוני אין באמת בעיה פה, הכשל האמיתי הוא שהם מתים על רימאסטרים ורימייקים אבל איכשהו הצליחו לפרק את החברה שהכי טובה בלעשות אותם בכל התעשיה. משעשע, הדימוי היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא אם סוני יפרקו את החברה הכי טובה שיש להם ל-GAAS בזמן שהם שמים את כל המאמץ שלהם בלעשות GAAS. אה רגע! גם זה קורה עכשיו עם באנג׳י! הזיה, פשוט הזיה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 פברואר 2026, 18:58

מהפודקאסט האחרון של שרייר, נשמע שסוני עושה אחורה פנה על פורטים של צד א' שלה לפיסי, לפחות כשזה מגיע למשחקי סינגל פלייר.
גם ג'ון לינמן טוען שהוא שמע דברים דומים וממה שאני מבין שרייר צפוי לפרסם משהו בבלומברג בקרוב בנושא הזה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 פברואר 2026, 19:26

הם פשוט החליטו לנסות לקבל עוד רווחים
אבל דברים נפלו ונפלו

אני מעדיף סינגל

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 פברואר 2026, 22:05

Uncle Pey'j כתב:מהפודקאסט האחרון של שרייר, נשמע שסוני עושה אחורה פנה על פורטים של צד א' שלה לפיסי, לפחות כשזה מגיע למשחקי סינגל פלייר.
גם ג'ון לינמן טוען שהוא שמע דברים דומים וממה שאני מבין שרייר צפוי לפרסם משהו בבלומברג בקרוב בנושא הזה.

מעניין אם GOY גם כן בתכנית הזו או שייתנו לו להשתחרר למחשב כי אני ממתין איתו עדיין… אם באמת יעשו מהלך כזה אני עלול לקנות תפס6 בהשקה אחרי הכל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 פברואר 2026, 23:21

אוי לא, אבל סוני לא שמעו שקאז אמר להם שממש כדאי להם להוציא הכל למחשב? וספציפית לסטים, כן? אחרת הם פויה.

אגב שרייר אמר שוולברין כנראה לעולם לא יקבל גרסת מחשב. להבנתי הם פשוט לא רואים כסף ממשחקי סינגל למחשב, ההצלחות הגדולות היחידות היו הורייזן 1, days gone ו-gow 2018. כנראה בגלל סקרנות ראשונית של ״אני לא מאמין שיש משחקי פלייסטיישן במחשב״ שעברה די מהר.

ואפילו אם זה היה רווחי, הם כנראה הבינו שברגע שהמשחקים שלהם במחשב אין סיבה לגיימר שיש לו PC סביר לקנות פלייסטיישן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 27 פברואר 2026, 01:17

bling כתב:כמו שקיאו אמר אתה כרגע מטריל או כמו שאני אוהב לאמר, אתה עם כובע חוג הדיבייט שמתנהל מתוך ספורט ולא מתוך אמת.

לצאת מאזור הנוחות בהקשר ל GAAS זה מגוחך, המחשבה שבערך חצי מהסטודיואים של סוני החליטו לצאת מאזור הנוחות ביחד ולנסות את הכיוון היצירתי הנועז שז׳אנר ה GAAS מציע (ולא שזאת כפיה מלמעלה של אסטרטגיה כושלת עד כה של סוני) זה עוד יותר מגוחך.

ההשוואה בין לנסות ז׳אנר חדש או גיימפליי חדש בהקשר להתפתחות טבעית של סטודיו כמו שנוטי דוג רצתה לעלות כיתה מבחינתה ולעשות משחק אקשן הרפתקאות סינמטי עתיר תקציב לבין לעשות GAAS ששואב את החיים של כל הסטודיו זה לא רציני בלשון המעטה.

ואתה בכוונה מתעלם מאינספור דוגמאות של אולפנים שהלכו לכיוון שונה מבלי שביקרו אותם (גם פה בפורום) בכלל, אנחנו אוהבים משחקים ואנחנו לא אטומים ולא הזויים מספיק לחשוב שכל מפתחת מחויבת כל חייה לפעול תחת אותו המותג או הגיימפליי שאהבנו עד לסוף חייהם. פתוחים לנסות כיוונים חדשים כמו שכבר הוכח עם נוטי דוג, קילזון להוריזון, אינפמס לגוסט ועוד שלל דוגמאות. די להתמם קאז.

Arc Raiders היה מועמד ל Outstanding Achievement בעיצוב סאונד ומשחק ב DICE. אז כן, מספיק כבר עם הבוגימן.
תפסיק לשמוע GAAS ולחשוב על משחקי gacha וגנשין אימפקט (לא שהמשחק הזה לא זכה בפרסים בעצמו..). אנחנו רואים את משחקי ה GAAS של סוני. creative outlet לגיטמי לגמרי שהפסיק את אחד ממשחקי הדור ומשחקי הקו-אופ הטובים אי פעם.

כן, יכול מאוד להיות שסוני ניגשה לאולפנים וביקשה מהם לעשות להתחיל לפתח משחק GAAS בזיכיונות שלהם ולראות איך זה מתקדם. לגיטמי לגמרי כדי לסגור פער וכאשר מניחים שלא כולם יגיעו לכדי שיווק. אם סוני 'לא היו רואים בעיניים' לגבי GAAS אז הם היו כופים את רצונם ולא מתחשבים במשוב של המפתחות ומביאים לשוק יותר משחקים מאשר שהם הביאו.

גרילה שחקו את קילזון והמשחק האחרון בסדרה התקבל רע. אז ברור שאנשים רצו לראות כבר משהו אחר. ועכשיו אנשים מתחילים לדבר על איך משחקי הורייזון יוצאים מהאף.
כל כך פתוחים למשחק החדש של ND שמיהרת לתקוף באופן שובינסטי/סקסיסטי/פרימטיבי את עיצוב הדמות. וקיאו בככל ירד מהאולפן כי הם לא עובדים מספיק שעות לטעמו.

DrKeo כתב:
כן, REDFALL היה קטסטרופה נוראית... והוא משחק GAAS, תודה שהדגשת את הנקודה שלי. גם הפסד פיננסי אדיר, וגם אולפן שירד לביוב. GAAS קלאסי.

יש הבדל תהומי בין דום שלא עומד בציפיות של המכירות אבל כנראה יגיע לרווח עד סוף ימיו לבין משחק GAAS שבוטל אחרי 4+ שנים בפיתוח או יצא לשוק ונכשל מהר. האחד ולידי פיננסית, או אולי הפסדי קלות, בזמן שהשני יוצר 100% הפסד שלרוב מפרק את האולפן.

הנקודה היא שמשחק רע שמגיע לשוק תמיד עולה יותר וגורם ליותר נזק מאשר לבטל אותו באמצע. אתה מנסה להתכחש לדבר הפשוט הזה אז הבאתי לך דוגמה.
חבל שרדפול לא בוטל. אתה מתעקש לעשות מביטול משחק GAAS שערוריה, אבל ממשחקים כושלים שמגיעים לשוק וגורמים יותר נזק, לא.

אין לך מושג אם דום יגיע לרווח 'עד סוף ימיו' (כלומר, כשמבחינה כלכלית לאף אחד לא אכפת). וכמה הלבלייד 2 הכניס ויכניס שאתה חושב שעדיף שהוא יצא במקום להיות מבוטל (או לצאת במקביל לפס5)?

משחק GAAS ב 40-50 דולר שמוכר 2 מיליון עותקים > משחק SP AAA שמוכר 2 מיליון עותקים מבחינה פיננסית.
אחד היתרונות הראשיים של משחקי GAAS או מאז שהם היו בתצורה של מינוי חודשי כמו WOW זה שהם מאפשרים את קיומים של משחקים עם קהילות קטנות.
אם 2 מיליון קנו את המשחק ושליש מהם ממשיכים להיות פעילים ולקנות MTX אז להפסיד על הפרוייקט אתה לא.

DrKeo כתב:מן הסתם אין לי מכונת זמן, אבל כשאתה משקיע כסף ב-X אתה לא משקיע אותו ב-Y. וגם רואים את זה, היבול משחקים סינמטים מסוני בדור הזה הוא קטסטרופה ממדרגה ראשונה. סוני לא ישבו בצד בכל דור הפס4, היו להם כמה משחקי GAAS. אולי לא מספיק, אבל להפוך מלא מספיק ל״הכללללל זה GAAAAASSSSS!!!!״ זה חתיכת שינוי קיצוני וטפשי במיוחד. יש נקודת אמצע אלגנטית, אפשר לעשות כמות סבירה של משחקי GAAS בצורה בררנית וחכמה, בז׳אנרים מעניינים עם קונספטים מעניינים בעזרת חברות מוכחות שיודעות מה הן עושות. היה אפשר לעשות את זה במקום לירות לכל כיוון ולקנות כל סטודיו שרק מפליץ את המילה GAAS עם הקקה הכי גנרי שראיתי בחיים שלי.

יש נקודת אמצע אלגנטית, וסוני כנראה כבר בדרך לשם. הם היו צריכים לסגור את הפער שלהם בשוק.
חברות 'מוכחות' ברור. כמו אולפנים חדשים שעושים את המשחק הראשון שלהם..מהמידע שיש לנו אחד הלקחים שעל סוני להפיק: לתעדף משחקי GAAS ע"י אולפני צד א' ואולפנים מוכחים אחרים.

DrKeo כתב:פלייסטיישן ידועים במשחקים סינמטים, אם מישהו קונה פלייסטיישן בגלל המשחקים של סוני הוא עושה את זה בגלל ההסטוריה שלהם למשחקים סינמטים. סוני יכולה גם לשרת את הבני 11 שמשחקים פורטנייט, אבל לשים בזה 60%+ מהתקציב שלהם? זה מביך.

כבר ביססנו שה60% כולל תקציב ל GT7, MLB, הלדייברס וכו'. כלומר לא מביך.
אנשים קונים סוני גם כי זה המקום הכי טוב לשחק את כל משחקי צד ג' ואת כל משחקי ה GAAS שהם אוהבים.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 27 פברואר 2026, 09:53

אם האקס בוקס הבאה היה אכן קונסולה-מחשב, זה מהלך די מתבקש מצד סוני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים