PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 07 נובמבר 2013, 00:26

יש לי חדשה מרעישה, הסינגל של BF4 לא רע בכלל. כן, דייס, משחק של דייס, לא רע, הזוי לגמרי. מדהים גרפית (המים באמת שודרגו בצורה משמעותית מ3 וכך גם האיכות של האירועים המתוסרטים), עלילת COD סבירה מינוס מינוס, אירועים מתוסרטים לא רעים בכלל ועיצוב שלבים סביר. באמת שהופתעתי, את BF3 זנחתי אחרי פחות משעה ולסינגל של 4 אני מרגיש שאני חוזר שוב ושוב.

לא בטוח אם שדרוג או שנמוך...
תמונה
תמונה
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 07 נובמבר 2013, 01:29

DrKeo כתב:יש לי חדשה מרעישה, הסינגל של BF4 לא רע בכלל. כן, דייס, משחק של דייס, לא רע, הזוי לגמרי. מדהים גרפית (המים באמת שודרגו בצורה משמעותית מ3 וכך גם האיכות של האירועים המתוסרטים), עלילת COD סבירה מינוס מינוס, אירועים מתוסרטים לא רעים בכלל ועיצוב שלבים סביר. באמת שהופתעתי, את BF3 זנחתי אחרי פחות משעה ולסינגל של 4 אני מרגיש שאני חוזר שוב ושוב.

לא בטוח אם שדרוג או שנמוך...
תמונה
תמונה

כיף לדעת! על איזו פלטפורמה שיחקת?

Walle
Trainee

הודעהעל ידי Walle » 07 נובמבר 2013, 08:02

Mark Rein רושם בטוויטר לYoshida ולAdam Boyes את הדבר הבא:
"@amboyes @yosp you guys should play some Gears of War!"

https://twitter.com/MarkRein/status/398283483434745856

בכל מקרה יכול להיות שזה המשחק של אפיק:

viewtopic.php?f=1&t=657&start=75#p19010

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 07 נובמבר 2013, 08:03

bling כתב:שמעו,מדובר פה בשידור טלוויזיוני ישיר בספייק של ההשקה הכי חשובה של סוני בשנים האחרונות שיועבר גם בבלוג של סוני ובסטרים נפרד,זה לא פחות גדול או חשוב משום VGA מבחינת סוני,אפילו יותר למען האמת.
אני לא רוצה לעורר ציפיות אבל כן,אני מהמר שנראה משחק גדול אחד לפחות-או אנצ'רטד הבא או הפרויקט הבא של סנטה מוניקה,משהו בסדר הגודל הזה,אני חושב שזה המינימום לאור ההצהרות הנ"ל.

אני נוטה להאמין ליושידה כי האחרים, בניגוד ליושידה, לא ציינו דברים מפורשות, אלא רק רמזו כדי לשמור על ציפיות לקראת האירוע. זה אינטרס שלהם.

מצד שני, אולי ג'ף מפריז לעתים, אבל הוא לא יעורר הייפ בשביל שום דבר, לא ירצה להיות מגוחך. אולי בכל זאת נקבל משהו ואכן יושידה משקר ביודעין, כפי שנטען שהודה בכך בעבר.

The-Crush כתב:השוואת גדלים של הקונסולות

בעוד שסוני הקטינה את הקונסולה ביחס לקונסולה הקודמת שלה, מייקרוסופט הגדילה את הקונסולה שלה ביחס לקונסולה הקודמת. וזה עוד בלי יחידה הכוח בתוכה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 נובמבר 2013, 08:39

בעוד שסוני הקטינה את הקונסולה ביחס לקונסולה הקודמת שלה, מייקרוסופט הגדילה את הקונסולה שלה ביחס לקונסולה הקודמת. וזה עוד בלי יחידה הכוח בתוכה.

שחושבים על זה ,MS תמיד יצא עם קונסולה "מהנופחת" בהשקה
אני חושב שזאת עוד סיבה לחכות עם הXBO
אפילו הקינקט 2 מנופח ,הדבר הזה הולך לתפוס המון מקום בסלון רגיל ,מלא עם היו נותנים גישה מלאה לWIN8 ,מה שחומרתית הקונסולה הזאת מסוגלת בקלות
אבל בפועל זאת קונסולה סגורה

דרך אגב בPS4 לא תיהיה תמיכה בMP3 לפי מה שהבנתי
שתי החברות כניראה הולכות לדחוף חזק שרותים דיגיטלים בתשלום
זה לא רק PSN+ וLIVE GOLD
כניראה ינסו לדחוף הרבה שרותים בתשלום ,כמודל עסקי

פעם הרווח היה בעיקר על משחקים וציוד עיקפי בתעשיה הזאת

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 נובמבר 2013, 08:45

bling כתב:הבעיה היא שאין פה איזה מניע אידיאולוגי לכאורה וגם לא מידע חיוני שחוסך לנו איזו עוגמת נפש או שחשוב לציבור לדעת,סכ"ה בנאדם שלהנאתו האישית רצה לחמוד בקונסולה שעלתה כסף למפעיל שלו/סוני/whatever והעדיף לקחת אחת במרמה תוך שהוא נהנה לחלוק במידע כדי לקבל כמה דקות תהילה אינטרנטיות.

זה נכון לגבי כל הדלפה של מידע. מתמונות מטושטשות עד שמועות לגבי משחקים עתידיים שטרם שוחררו באופן רשמי לציבור ותאריכי יציאה שידענו לפני הזמן.
אני לא חושב שצריך לחשוש לפני שמפרסמים תמונות של "האייפון הבא" בפורומים. ברגע שזה שוחרר לאינטרנט - זה חופשי ולא באמת פוגע באף אחד באופן אישי (אם זה פוגע בצורה כלשהי בחברה - היא הייתה צריכה לדאוג שזה לא יצא, בדיוק כמו הממשלות שנחשפו במסמכים).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 נובמבר 2013, 08:51

kririn כתב:

הם אמרו שזה כנראה יהיה בפאץ' אחרי ההשקה, אבל בקשר לשרותים מסביב - למי אכפת :) הרווח על משחקים הוא עדיין - משחקים. הרווח על קונסולת משחקים הוא מגוון יותר, אני אישית לא הולך לשלם על שירותים נוספים כי הסבירות שהם יעניינו אותי היא נמוכה במיוחד. מעניין אותי רק שהקונסולה תהיה אונליין ואני אוכל לשחק בה. אם אותך מעניינת אפליקציה בתשלום - כנראה שהיא שווה את הכסף עבורך, אבל זה לא קשור למשחקים ^_^

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2013, 10:13

Laskin כתב:
זה נכון לגבי כל הדלפה של מידע. מתמונות מטושטשות עד שמועות לגבי משחקים עתידיים שטרם שוחררו באופן רשמי לציבור ותאריכי יציאה שידענו לפני הזמן.
אני לא חושב שצריך לחשוש לפני שמפרסמים תמונות של "האייפון הבא" בפורומים. ברגע שזה שוחרר לאינטרנט - זה חופשי ולא באמת פוגע באף אחד באופן אישי (אם זה פוגע בצורה כלשהי בחברה - היא הייתה צריכה לדאוג שזה לא יצא, בדיוק כמו הממשלות שנחשפו במסמכים).

אני סכ"ה מסכים למרות שפה זו לא איזה הדלפה או הגנבה של מידע,זה גניבה פיזית של מוצר,יש כאלו שזה אולי יפריע להם,אבל אנחנו סתם חופרים כי הנושא עבר ולא נראה שזה הזיז למישהו לכאן או לכאן :)

KEO,יש לך עצבים מברזל אם אתה נהנה מהקמפיין של BF4,אני לא יכול לראות גיימפליי שלו ליותר מ 10 דקות רצוף,הוא נרא,הביקורות מסכימות שפחות מ 3,אבל זה בערך כמו לאמר שלשתות אקונומיקה פחות נורא מחומצה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 נובמבר 2013, 10:42

מבחינת כל חוק בעולם - גניבת מסמכים סודיים ביותר ופרסומם > גניבת מכשיר אלקטרוני ממחסן :)
אני התחלתי לראות אתמול את הקמפיין של COD החדש ביוטיוב, ואני נהנתי, האמת. הוא ממש מוגזם: חלל, כלבים, מלא הרס ופיצוצי-ענק... מאוד מאוד לא אמין, ראינו כבר מליון פעם, אבל זה עדיין מגניב.
בכל אופן, שני הקמפיינים קצרצרים ולא מעניינים במיוחד, אבל נראים יפה לעין ומלא אקשן, אז זה נחמד להעביר את הזמן :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2013, 15:47

לאסקין,הקמפיין של COD הוא יצירת מופת ליד BF,אל תשווה,גם אני מסוגל לצפות בגיימפליי של COD וגם ראיתי קצת,כשעל ה 5 דקות הראשונות אתה בחלל וכל המסך מתפוצץ לא משנה כמה הגיימפליי רדוד,משעמם זה לא.

ולחובבי החומרה שבינינו,סוני נתנה הצצה ל wired לקרביים של הפס4,הנה וידאו של ראש צוות המהנדסים מפרק את המכשיר:
http://www.wired.com/gamelife/2013/11/playstation4-teardown-video/
תמונה

כתבה עם תמונות:http://www.wired.com/gamelife/2013/11/ps4-gallery/#slideid-86201

תגידו,מי שמבין בזה,איך אתם מתרשמים מהקירור של המכשיר? נראה עמיד? המאוורר נראה קצת קטן.
זה הכי מלחיץ אותי בתור מי שקונה בהשקה...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 נובמבר 2013, 16:44

שתי הקונסולות מבוססות על מעבד חלש של לפטופים בשילוב של כרטיס מסך בינוני מאוד. ההספקים נמוכים ולשתיהן יש היטסינקים עם היטפייפים. אצל סוני יש היטסינק יותר גדול ומאוורר יותר קטן בתצורה שמאוד מוכרת מקירור סטוק של כרטיסי מסך ("קירור ייחודי, קשקישיקורו בלהבלהמאסט") ואצל מיקרוסופט היחס הפוך בתצורה שמאוד מוכרת מקירור של מעבדים. בשני המקרים לא צריכה להיות בעיה של קירור אם המעבדים מיוצרים כמו שצריך.
הדבר שאולי הכי בולט פה זה עד כמה הלוחות האלה רזים מבחינת האלקטרוניקה ואיך הכל מתבצע על המעבד עצמו. מי שקנה motherboard למחשב בשנה/שנתיים האחרונות מכיר את זה היטב שלוחות האם הם מיניאטוריים ודלים ברכיבים.
אין פה שום יצירת אומנות... בשני המקרים מאוד בולט כלוב הפאראדיי שמעיד על זה שהאלקטרוניקה כנראה מאוד רועשת והם צריכים לכלוא אותה בכלוב ע"מ להוריד את רמות הקרינה שנפלטת לרמות שמותרות בתקן (זה גם היה ככה בדור הקודם וחלקית גם בזה שלפניו) אבל הדור הזה פועל במהירויות שעון נמוכות משמעותית מזה הקודם ולכן יש פה קצת דרשני.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 נובמבר 2013, 17:49

omerkot כתב:שתי הקונסולות מבוססות על מעבד חלש של לפטופים בשילוב של כרטיס מסך בינוני מאוד. ההספקים נמוכים ולשתיהן יש היטסינקים עם היטפייפים. אצל סוני יש היטסינק יותר גדול ומאוורר יותר קטן בתצורה שמאוד מוכרת מקירור סטוק של כרטיסי מסך ("קירור ייחודי, קשקישיקורו בלהבלהמאסט") ואצל מיקרוסופט היחס הפוך בתצורה שמאוד מוכרת מקירור של מעבדים. בשני המקרים לא צריכה להיות בעיה של קירור אם המעבדים מיוצרים כמו שצריך.
הדבר שאולי הכי בולט פה זה עד כמה הלוחות האלה רזים מבחינת האלקטרוניקה ואיך הכל מתבצע על המעבד עצמו. מי שקנה motherboard למחשב בשנה/שנתיים האחרונות מכיר את זה היטב שלוחות האם הם מיניאטוריים ודלים ברכיבים.
אין פה שום יצירת אומנות... בשני המקרים מאוד בולט כלוב הפאראדיי שמעיד על זה שהאלקטרוניקה כנראה מאוד רועשת והם צריכים לכלוא אותה בכלוב ע"מ להוריד את רמות הקרינה שנפלטת לרמות שמותרות בתקן (זה גם היה ככה בדור הקודם וחלקית גם בזה שלפניו) אבל הדור הזה פועל במהירויות שעון נמוכות משמעותית מזה הקודם ולכן יש פה קצת דרשני.

מאוורר יותר גדול, אומר מאוורר יותר שקט, לא?
או שההבדל בגודל בין המאווררים האלה, לא משמעותי מספיק בתחום הזה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 נובמבר 2013, 18:07

קצת מצחיק להגיד לעומר שבאמת אין לו מושג... אבל היי.. מה שעושה לך את זה. :)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2013, 18:46

דין לא הייתי מפקפק בעומר במקומך.

אני יכול רק לאמר בתור בור מוחלט בנושא שלפחות מהבחינה הכי שטחית שיכולה להיות הפס4 אכן נראית שבנויה אלגנטית יותר מהמתחרות,בעייקר ה X1 שנראה כמו בלאגן יחסית לבנייה הנקייה של ה PS4 והיא קונסולה פחות עוצמתית ועם ספק כח חיצוני.
זה לא אומר שהפס4 יצירת אומנות,יכול להיות ש MS פשוט בנתה בצורה פחות אלגנטית ושהפס4 עצמו מחוויר לעומת מוצרי אלקטרוניקה אחרים שנחשבים באמת ל"יצירות אומנות",אין לי מושג.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 נובמבר 2013, 19:16

כן דין... מה לעשות. אני יודע רק את מה שאני יודע עם תואר ראשון, שני וחצי דוקטורט בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ורקע תעסוקתי בתכנון של צ'יפים ומעגלים (צ'יפ ובורד דיזיין).
אני בטוח שאתה מבין בזה יותר ולכן אני רק יכול לקבל בהכנעה את חוות דעתך המלומדת ולשבת לבד בשקט בחושך.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2013, 19:19

אאוץ'...
אבל עומר מה אתה אומר על הבנייה ביחס לתחרות,היא לא נראית אלגנטית יותר?
למה ה X1 נראה כל כך מבולגן ביחס לפס4 למרות שלא מדובר בדיוק בסטים בוקס...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 נובמבר 2013, 19:55

bling כתב:אאוץ'...
אבל עומר מה אתה אומר על הבנייה ביחס לתחרות,היא לא נראית אלגנטית יותר?
למה ה X1 נראה כל כך מבולגן ביחס לפס4 למרות שלא מדובר בדיוק בסטים בוקס...

זה PCB... מה שאני רואה זה שבבוקס יש יותר רכיבים דיסקרטיים וגם זה בהנחה שהצד התחתון של הלוח של הPS4 נראה כמו זה העליון.
עכשיו השאלה מה המשמעות של זה.
בראש ובראשונה זה בוודאות אומר שהלוח של מיקרוסופט יקר יותר. אבל זה גם אומר שכנראה יש פה דברים שמיקרוסופט עושה וסוני לא (אולי, למשל תמיכה בתקשורת של הקינקט) או שמיקרוסופט בחרה לעשות בצורה דיסקרטית דברים שסוני עושה על גבי סיליקון. לרוב, כשאתה עושה דברים בצורה דיסקרטית אתה מקבל תוצאה יותר טובה מאשר כשאתה עושה את זה על סיליקון.
אתם מסתכלים על הנקיון האסטתי בעין אבל הדבר הזה חסר כל משמעות. בימינו התכנון של הלוחות האלה הוא בעיקר ממוחשב עם התערבות ידנית שנכנסת לתקן כל מני דברים פרטניים. אם סוני הלכה והעסיקה עורך משומעם שישב וסידר את המעגל בצורה אסטתית... זה חסר משמעות ובעיקר מעיד על שעמום של אנשים שם.
אם מדובר על איכות, אז העיניים שלי נופלות הרבה יותר על מה שכתבתי מקודם בעניין פליטות הקרינה. הלוח של סוני עטוף בכלוב מתכת שיושב קרוב אליו מאוד וצריך לבודד את הצרכנים מהקרינה שהוא פולט. בשביל זה גם כל הלוח של סוני מוקף במגעים עבים שמתחברים לכלוב המתכת הזה (האיזור המוזהב - רואים גם בלוח של הWIIU). מאוד יתכן שחלק לא מבוטל מהרכיבים הדיסקרטיים על הלוח של הבוקס נועדו לנטרל את הפליטות האלה על הלוח ואנחנו רואים שהלוח של הבוקס לא מוקף במגעים דומים ושהכלוב שמקיף אותו הרבה פחות צמוד וחנוק יחסית לזה של הPS4. זה לא מעיד על לוח פחות איכותי אלא להפך...

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 07 נובמבר 2013, 20:01

דין? דין? מה הוא פתאום נעלם (נאלם?):)
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 07 נובמבר 2013, 20:12

מזכיר לי קצת את הקטע של ג'ובס עם הויכוחים שלו עם מהנדסים על כך שהחומרה צריכה להראות אסטטית למרות שאף אחד לא רואה אותה ולמרות שזה פוגע באיכות הבניה (או לחילופין פשוט מסרבל אותה מאוד מבחינת המהנדסים)
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 נובמבר 2013, 20:16

omerkot כתב:זה PCB... מה שאני רואה זה שבבוקס יש יותר רכיבים דיסקרטיים וגם זה בהנחה שהצד התחתון של הלוח של הPS4 נראה כמו זה העליון.
עכשיו השאלה מה המשמעות של זה.
בראש ובראשונה זה בוודאות אומר שהלוח של מיקרוסופט יקר יותר. אבל זה גם אומר שכנראה יש פה דברים שמיקרוסופט עושה וסוני לא (אולי, למשל תמיכה בתקשורת של הקינקט) או שמיקרוסופט בחרה לעשות בצורה דיסקרטית דברים שסוני עושה על גבי סיליקון. לרוב, כשאתה עושה דברים בצורה דיסקרטית אתה מקבל תוצאה יותר טובה מאשר כשאתה עושה את זה על סיליקון.
אתם מסתכלים על הנקיון האסטתי בעין אבל הדבר הזה חסר כל משמעות. בימינו התכנון של הלוחות האלה הוא בעיקר ממוחשב עם התערבות ידנית שנכנסת לתקן כל מני דברים פרטניים. אם סוני הלכה והעסיקה עורך משומעם שישב וסידר את המעגל בצורה אסטתית... זה חסר משמעות ובעיקר מעיד על שעמום של אנשים שם.
אם מדובר על איכות, אז העיניים שלי נופלות הרבה יותר על מה שכתבתי מקודם בעניין פליטות הקרינה. הלוח של סוני עטוף בכלוב מתכת שיושב קרוב אליו מאוד וצריך לבודד את הצרכנים מהקרינה שהוא פולט. בשביל זה גם כל הלוח של סוני מוקף במגעים עבים שמתחברים לכלוב המתכת הזה (האיזור המוזהב - רואים גם בלוח של הWIIU). מאוד יתכן שחלק לא מבוטל מהרכיבים הדיסקרטיים על הלוח של הבוקס נועדו לנטרל את הפליטות האלה על הלוח ואנחנו רואים שהלוח של הבוקס לא מוקף במגעים דומים ושהכלוב שמקיף אותו הרבה פחות צמוד וחנוק יחסית לזה של הPS4. זה לא מעיד על לוח פחות איכותי אלא להפך...

סבבה עומר הבנתי (בערך כלום :D ),אז רגע,זה שהכלוב של הפס4 צמוד וחנוק יותר ללוח יכול פוטנציאלית לגרום ליותר בעיות חימום? בזה מתבטא החוסר איכות שלו?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 07 נובמבר 2013, 20:28

איך היכולת לתקן ולסדר דברים קשורה לדיון על האסתטיקה של הלוח אם ועל השוני שבין הלוחות וממה הוא נובע אלוהים יודע.

ויצא חרוז!

עריכה:
החוסר איכות היא בפחות חלקים דיסקרטיים (חומרה עם תפקיד יעודי במקום להריץ את התפקיד הזה על גבי סיליקון.. כלומר המעבד) אבל מכיוון שאף אחד פה לא יודע למה כל חלק דיסקרטי נועד אז לומר שהוא "פחות איכותי" יהיה מטופש (אני חושב... אולי אני גם לא הבנתי מה עומר בה לספר :) ).

ועזוב חום. פאקינג חלקים של לאפטופ במארז שגדול פי 2 מלאפטופ. ועוד מעבד של 1.6 גיגה במקום 3.2 כמו בדור הנוכחי... אתה יודע איזה הבדל זה בצריכת חשמל? אני מ-מ-ש מתקשה להאמין שתהיה לאילו מהמכשירים הללו בעיית חום.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 07 נובמבר 2013, 20:36

נו, אתם לא מבינים, דין רק התייחס למשפט "אני בטוח שאתה מבין בזה יותר ולכן אני רק יכול לקבל בהכנעה את חוות דעתך המלומדת ולשבת לבד בשקט בחושך". הוא ניסה להבין למה עומר יושב בחושך, הסיק שזה בגלל שנשרפה לו נורה בדירה ואין לו מושג איך להחליף, והציע בצורה מחוכמת (בכל זאת, שעומר לא יחשוב שהוא מנסה להתחיל איתו או משהו) את עזרתו.

קיצר - אם אתם לא יכולים להמשיך את הוויכוח הזה עם לפחות חצי חיוך - עדיף להפסיק כאן.

ואחזור לנושא: כן, העיצוב התעשייתי של פנים החומרה הוא קטע די מטורף ומטופש במוצרים של אפל. סטיב ג'ובס וג'וני איב תמיד התגאו על איך נראה iMac מבפנים - ומדובר במחשב שקשה מאוד לפתוח מחוץ למעבדה. נראה שהמצב אצל סוני דומה - בחרו להשקיע בעיצוב הפנים גם בתוך הקופסא, השקעה שבהחלט נראית מגניבה בתמונות אך לא באמת אומרת כלום על החומרה בפועל. מצד שני, התמונות באמת יפות - ואפל כבר הוכיחו בעבר שזה מספיק כדי לגרום לאנשים להוציא את הארנק.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 נובמבר 2013, 22:08

Nigga כתב:איך זה קשור לדיון? לא קשור. סתם מצחיק אותי שכל הדוקטורטים האלה בסופו של דבר עושים לי (יותר נכון לקבלן שאיתו אני עבדתי) טלפון כשצריך כשצריך להחליף/להתקין להם שקע בבית.
ובנימה קצת יותר קשורה.. מכל הלוחות אם שראיתי (של מחשבים/קונסולות), הלוחות אם של סוני הכי אלגנטים והכי אסתטיים ובהפרש.
האם אני ציינתי איפה שהוא שזה תורם משהו לביצועים? ממש לא. אבל אין ספק שזה מלמד על ההבדלים בין חברה תוכנה לבין חברת חומרה.

חבובוב, נפלת על הדוקטורנט הלא נכון.
אני שהחלפתי את כל השקעים והמפסקים בני ה50 בדירה הקודמת שלי. אני שתיקנתי בדירה הנוכחית את כל החיווטים השגויים של החשמלאי הכשרוני של קבלן הבנין. אני שהחלפתי גופי חימום מקצרים בתנור האפיה, פיוז תרמי בתנור החימום וריליי PTC בקומפרסור של המקרר הישן שלי. כמובן שלא לדבר על עבודות של אינסטלציה, אלומיניום ושאר דברים שאני עושה אצלי ואצל המשפחה אבל לא קשורים לחשמלטוריות הפרטיזנית שלך. בקיצור, אם אני ידיים שמאליות, אז אתה גידם. (ואם למישהו מפריעים כל משפטי ה"אני" בגוף ראשון פשוט תזכרו שזה עתה ישבתי לבד בחושך...)
אנשים כמוני אתה כנראה לא פגשת אבל בעלי מקצוע דמיקולו כמוך אני מכיר היטב. מופיעים לי בבית עם אגו ופאסון כאילו הם מינימום שילוב של איינשטיין, פרויד ואלכסנדר גרהם-בל ויוצאים לי מהדלת עם הזנב בין הרגליים.
bling כתב:סבבה עומר הבנתי (בערך כלום :D ),אז רגע,זה שהכלוב של הפס4 צמוד וחנוק יותר ללוח יכול פוטנציאלית לגרום ליותר בעיות חימום? בזה מתבטא החוסר איכות שלו?

לא קשור. שים גם לב שההיטסינק של הPS4 בכלל יוצא מהכלוב.
אני אנסה להסביר את העניין בצורה יותר פשוטה.
בגדול, כל המוצרים החשמליים שמיוצרים צריכים לעמוד בתקנים שמגדירים את כמות הקרינה שמותר להם לפלוט (בקרינה הכוונה לקרינת רדיו) ואת כמות הקרינה שהם צריכים להיות מסוגלים לקלוט בלי שהיא תגרום להם לבעיות. לדוגמא, אם היה לך בבית מכשיר שפולט המון קרינה אז הוא כנראה היה מפריע למכשירים האחרים לעבוד כמו שצריך וזה כולל בצורה הרכה את הWIFI של הטאבלט שלך ובצורה היותר חריפה את הקוצב של סבתא (וסבתא לא עובדת בלי קוצב).
כדי לעמוד בתקנים האלה, היצרן של החומרה יכול לנקוט בכמה פעולות. הצורה היותר איכותית היא איתור של גורמים קורנים וטיפול שלהם במעגל עצמו (למשל, ע"י קיצור מוליכים שמתפקדים כאנטנות לא רצויות או הכנסה של רכיבים קטנים שמסננים את התדרים הבעייתיים האלה).
האפשרות השניה היא להקיף את המעגל החשמלי, מכל הכיוונים שלו, בלוח מתכת. בשפה המקצועית זה נקרא "כלוב פאראדיי" וכלוב כזה מנצל תכונה חביבה של מוליכים טובים (מתכות) שאינם מאפשרים לשדות חשמליים לחדור אותם. זו גם הסיבה שברקים לא חודרים לתוך מטוסים ומכוניות, זו הסיבה שהחלון במיקרוגל שלך כולל רשת מתכתית צפופה שמפריעה לראות מה קורה בפנים וזו הסיבה שאין קליטה של WIFI בממ"ד וסלולר במעלית.
כשחברה בוחרת להכניס לוח מתכת צפוף וצמוד למעגל המודפס, זה מעיד שהמעגל הבסיסי שיושב בפנים בעייתי ובמקום ללכת ולפתור את הבעיה במקור, היא החליטה לעטוף את הבעיה ולכן, על פניו, מהתמונות שפורסמו, המעגל של הPS4 נראה לי פחות איכותי.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 07 נובמבר 2013, 22:20

אל תשכח שתיקנת גם כמה וכמה פעמים XBOX שהלך לעולמו כול כל ההלחמות... (אם לפחות להחזיר את הדיון לגיימינג :))
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 נובמבר 2013, 22:39

bozeman כתב:אל תשכח שתיקנת גם כמה וכמה פעמים XBOX שהלך לעולמו כול כל ההלחמות... (אם לפחות להחזיר את הדיון לגיימינג :))

אני מעדיף להתמקד בדברים מוצלחים ולא נסיונות נואלים להשיב גוויות לחיים... :cry:

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים