Klayman כתב:אם הנתון לא כולל מכירות דיגיטליות, אז מאוד קשה להתייחס אליו. סורי. יכול להיות שיש שם עוד 100-200 אלף יחידות, מה שמשנה את התמונה מאוד!
יותר מזה... הוא אמר שזה לא כולל באנדלים. אם כך המשחק הצלחה גדולה מאוד במכירות בלי שום צל של ספק.
Klayman כתב:אם הנתון לא כולל מכירות דיגיטליות, אז מאוד קשה להתייחס אליו. סורי. יכול להיות שיש שם עוד 100-200 אלף יחידות, מה שמשנה את התמונה מאוד!
swiss-the-engine כתב:יותר מזה... הוא אמר שזה לא כולל באנדלים. אם כך המשחק הצלחה גדולה מאוד במכירות בלי שום צל של ספק.
Nucleus_Dawn כתב:
להסביר זה נחמד, אבל אתה פשוט מתבסס על נתונים לא נכונים.
GT5 יותר מהכפיל את המכירות של הPS3 ביפן, ביחס לאותה תקופה בשנה שעברה. אין בכלל שמץ של ספק שהוא מזיז קונסולות. זו עובדה שאין עליה עוררין והבאתי לכך סימוכין (קישור בהודעה הקודמת). גם אם תכתוב את הטעות הזאת שוב, היא לא תהפוך לנכונה יותר.
המשחק אכן מכר בכמות ענקית בהשקה שלו (בהתאם לכך שמדובר במשחק קור) ולאחר מכן המשיך למכור לאט לאט. הסיבה לכך היא שבמשך שנים היה קשה מאוד למצוא PS3 בלי GT5 בחינם, בתוך הקופסא. אין לזה קשר לאיך שהמשחק נמכר לבדו ולכמה אנשים בחרו לקנות אותו.
GT אכן פשוט. הוא בכל זאת לא קל בכלל ודורש הרבה אימון כדי להצליח בפנייה הכי בסיסית בלי לעשות צלחות בעפר שלצד המסלול. שיחקתי בו. שיחקתי גם בפורזה. קשה מאוד לשחק בהם. צריך רמת סקיל לא פשוטה והכרה עמוקה למדי של הספורט המוטורי. חובב מירוצים שאוהב את הפז'ו שלו וראה פעם את הגמר של פורמולה אחת לא יקנה אותו - הוא יקנה משחק NFS.
מעריץ מירוצים שעוקב באופן קבוע אחר פורמולה אחת, WRC ורואה בדתיות את Top Gear, לעומת זאת, כן יקנה את GT או את פורזה.
לעומת זאת, מישהו שרואה משחק כדורגל פעם בחודש ורוצה משחק כדורגל לקונסולה שלו, כנראה יקנה פיפ"א ולא רק האוהדים הפנאטיים שהולכים לחצי מהאימונים ולכל המשחקים של הקבוצה האהובה עליהם, או מתקינים צלחת לווין כדי לראות את שידורי הליגה האוזבקית. זה ההבדל הגדול בין הקהלים של סימלוטרי מירוצים והקהל של פיפ"א. בעוד שחובבי מרוצים קז'ואלים ילכו על האופציה הקז'ואלית, חובבי כדורגל קז'ואלים ילכו על האופציה הכמעט יחידה (בעבר גם קנו הרבה את PES, אבל היום המכירות של הסדרה עלובות למדי). זו הסיבה שהקהל של GT מורכב בעיקר משחקני קור (לצד סתם אנשים שקנו את המשחק בבאנדל ולא שיחקו בו אף פעם) והקהל של פיפ"א מורכב גם ממעריצי כדורגל פנאטיים וגם מחובבי כדורגל קז'ואלים.
NFS זו סדרת מירוצים הרבה יותר פופולארית מGT. משחקיה מכרו מעל 150 מיליון יחידות. משחקי GT מכרו מעל 70 מיליון יחידות (מקור). היא מוכרת הרבה יותר, בעיקר בגלל שהיא הרבה יותר קז'ואלית וקלה למשחק (וחלקית בגלל שיש לה כמעט פי שניים יותר משחקים). GT, לעומת זאת, נמכר לקהל נישה קטן יותר. מדובר בנישה גדולה, ביחס לנישה של משחקי אסטרטגיה בתורות, למשל, אבל עדין מדובר בנישה ולא במשחק שחדר למיינסטרים, אלא רק למשוגעים לתחום.
אין ממש דרך ללמוד אם משחק מסוים מיינסטרימי, לפי כמה שהוא מכר. סדרת זלדה, שאך ורק הקור משחקים בה, מכרה קרוב ל70 מיליון יחידות. סדרת ספלינטר סל, שבטח ובטח אין קשר בינה ובין המיינסטרים מכרה קצת יותר מזלדה.
משחקים מיינסטרימיים הרבה יותר, כמו משחקי לגו, או ביג'ולד מכרו פחות מהסדרות הקוריות הללו (סביב ה50 מיליון יחידות).
כלומר - לא קיימת קורולציה ברורה בין כמה שכותר הוא קז'ואלי/מיינסטרימי, לבין כמה יחידות הוא מוכר. זו סיבה נוספת שההסברים שלך אינם מבוססים לדעתי.
זה שGT פופולארי לא מוכיח לרגע שהוא כותר קז'ואלי כמו ווי ספורטס (שמכר הרבה יותר ממנו) או משחקי לגו (שמכרו הרבה פחות). לעומת זאת, הטענה שלך שמשחקי קור לרוב מוכרים הרבה בשלב מוקדם מאוד בחיים שלהם ולאחר מכן מוכרים לאט נכונה, לדעתי. היא מחזקת באופן ברור את הטענה שלי, שGT הוא משחק קור לכל דבר, כי זה בדיוק מה שקרה עם GT5 (לא בדקתי אם הוא היוצא מן הכלל, אבל אני מניח שזה לא המצב. אתה מוזמן להביא נתונים של המשחקים הקודמים בסדרה, שמראים שהם מכרו לאורך זמן ולא בעיקר בהשקה שלהם, כפי שאתה טוען).
bling כתב:אוקי ו?
ה ONE יצאה שבוע אחרי ולכן הממוצע שלה ליום מן הסתם יהיה גבוה יותר.
אם רוצים לבחון את הקונסולה שנמכרת במהירות הגבוהה ביותר צריך להביא להם מלאים שווים ובלתי נגמרים עם מספר ימים שווה ולראות כמה כל אחד עשה, כמובן שזה לא אפשרי (גם מהכיוון של הקונסולה הנמכרת ביותר) ולכן מראש אמרתי שכל ה NPD הזה לא אומר הרבה.
סתם ספין משעשע זה הכל.
Klayman כתב:אבל מול קילזון 3, היו X לקוחות פוטנציאלים והוא מכר Y. מול קילזון החדש יש X/30 והוא עדיין מוכר כמעט Y. עכשיו מה הבעיה עם זה בדיוק? אגב, המספר הזה כולל מכירות דיגיטליות?
Kazz כתב:איזה קריאת השכמה ואיזה נעליים. מי שיעשה החלטות על בסיס GTA5 מטומטם. בהינתן המותג הנכון = סדרה ותיקה שמוכרת עשרות מיליונים בכל הוצאה כאשר המשחק האחרון עם תקציב אסטרונומי, יותר מ1000 עובדים ו5 שנים בפיתוח? GTA מוכר בגלל שזה GTA. אין פה שום פוטנציאל לאחרים. אף משחק עולם פתח אחר לא מגיע לקרסוליים שלו מבחינת מכירות ולא משנה אם הוא נתפס כמשחק טוב או לא.
אני לא יודע כמה קאנדי קראש מכניס אבל אני בטוח שרוב המפיצות המסורתיות היו מוכנות להתחלף בלי לחשוב פעמיים ושתהיה להם רווחים של מיליוני דולרים בכל חודש לעומת לסכן עשרות ומאות מיליוני דולרים במשך מספר שנים ולקוות שזה יהיה להיט.
Kazz כתב:מיינקראפט ו GTA זו ההשוואה האחרונה שהייתי עושה, גם מבחינת ז'אנר. וגם אם כן, אם הייתי עושה החלטה על בסיס הראשון אז הייתי משקיע מליון דולר בתקציב גג. אם הייתי מחליט על פי השני אז הייתי צריך להשקיע 300מליון. וכל מי שחושב להשקיע סכום כזה בבטחון שהמשחק ימכור כמו GTA או אפילו חצי ממנו הוא מטומטם. מה אכפת לי להדביק את ההכנסות של GTA אם אני משקיע במשחק מובייל? אכפת לי הרווח ביחס להשקעה. וה'מחיר' של להשקיע במשחק מובייל לעומת משחק כמו GTA במידה ואתה נכשל הוא הבדל של שמיים וארץ.
Wan7ed כתב:גם ראסט וגם דייז משחקים קקה... המשחק הכי משוחק בסטים by far הוא DOTA... אני לא אוהב לאן הולכת התעשייה הזאת בכלל.
Kazz כתב:והאלפה של סטארבאונד עושה מליון עותקים בחודש..
https://twitter.com/StarboundGame/statu ... 3592188928
Kazz כתב:עד ה28 בדצמבר, הפס4 מכרה 4.2 מיליון יחידות.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=747328
Nucleus_Dawn כתב:
ממש מצוין. קצב מכירות אדיר. מעניין יהיה לראות איך המכירות יראו בחודשים הקרובים, שבהם אין שום דבר לשחק בPS4, או בONE.
אני חושב שזה אומר שהם עקפו את המכירות של הWIIU בכל חייה בקצרים.
יותר מהONE ב35%, שזה לגמרי הגיוני בהתחשב במחיר הנמוך ב25%.
swym כתב:אחוזים זה יחסי לבסיס: המחיר של הPS4 נמוך ב-20% מה-One. המחיר של הOne גבוה ב-25% מהPS3.
Nucleus_Dawn כתב:
ממש מצוין. קצב מכירות אדיר. מעניין יהיה לראות איך המכירות יראו בחודשים הקרובים, שבהם אין שום דבר לשחק בPS4, או בONE.
אני חושב שזה אומר שהם עקפו את המכירות של הWIIU בכל חייה בקצרים.
יותר מהONE ב35%, שזה לגמרי הגיוני בהתחשב במחיר הנמוך ב25%.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 41 אורחים