נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי bling » 17 דצמבר 2013, 13:21

DrKeo כתב:
בלינג, לרוב בקונסולות החדשות היה GPU של סביבות ה300-400 דולר כך שהיה לך משהו כמו ה770GTX או 280X בקונסולות החדשות (כרטיסים של 330$ ו-300$ בהתאמה. ב360 אגב הייתה גרסה משופרת של כרטיס של 400$ בזמנו) אם הן היו מה שהן היו אמורות להיות בתאוריה. זה אומר כרטיסי מסך עם פחות או יותר 4.1GFLOPS לעומת ה1.84 אם לא היו נוגעים בהם, אחרי שיפורים שGPU של קונסולות מקבלים תמיד זה כנראה היה יותר בסביבות ה5-6 GFLOPS מה שהיה שם את הקונסולה הזאת בבערך פי 3-4 מהפס4. אני בטוח שכולנו היינו מוכנים לשלם 500$ על הפס4 ולקבל משהו כזה, כלומר אנשים היו מוכנים לשלם 500$ על ONE ולקבל פחות מהפס4.

אגב, חדשה מעניינת שאני לא חושב שהביאו לכאן, STEAM OS עובד כרגע רק עם כרטיסי NVIDIA ותמיכה בכרטיסי AMD תגיע רק בהמשך. מעניין כל העניין הזה.

הבעיה העיקרית היא לא ה 500 דולר לצרכן שאני בטוח שהיה שווה לרובנו, הבעיה היא שסוני ו MS במקום לצאת מאוזנות מכל מכירה היו צריכות לספוג הפסד של 150-200 דולר על כל קונסולה, וזה משהו שכנראה הן לא רוצות להציע, למרות שזה המודל במשך שנים אבל לצערי נראה שהוא לא מספיק על מנת להחזיק את עצמו ולכן התחילו הדורות להתארך יותר ויותר כדי לפצות על הבור הכלכלי הגדול שהיצרניות נכנסות אליו כל התחלה של דור.
בדור הזה מתחילים מהיום הראשון לעשות כסף והמחיר הוא פגיעה בנו הצרכנים שמקבלים הרבה פחות חומרה מבעבר.
זה ברור שבגלל דברים כאלו המחשב חוזר לעניינים כי פעם היית מקבל חומרה שהיא גניבה מטורפת והיית מחזיר את "החוב" בקניית משחקים ואביזרים, היום אתה מקבל חומרה במחיר שעלתה לסוני שזה דיל סבבה, אבל לא שובר קרקעות כמו בעבר ועדיין משחקים חדשים עולים 60 דולר (למרות שהאונליין הביא לשיפור במצב עם כל הסיילים למיניהם והתחרות בין חנויות הריטייל עצמן שמוביל לירידה מהירה במחירים)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 דצמבר 2013, 14:21

התקנתי את LA NOIRE בשביל לשחק אבל לא עברתי את זירת הפשע הראשונה. בשני מילים: חרא ביצועים. מזמן לא נתקלתי בדבר כזה. עם הפאטץ' של ה60FPS ובלי, עם פקודת -STR וגם כשהורדתי את כל האופציות למינימום זה פשוט בלתי נסבל 20-30 FPS כשאני הולך בזירת פשע הראשונה כשאני מחפש רמזים. השליטה מרגישה רעה ולא מגיבה. אני עומד בדרישות המערכת עד כמה שאני יודע. פשוט בלתי שחיק. ואני גם משחק ברזולוציה של 768P על המסך החלופי שלי. חרא פורט. אחזור אחר שדרוג עתידי ואבחן את המצב שוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 דצמבר 2013, 15:18

bling כתב:
הבעיה העיקרית היא לא ה 500 דולר לצרכן שאני בטוח שהיה שווה לרובנו, הבעיה היא שסוני ו MS במקום לצאת מאוזנות מכל מכירה היו צריכות לספוג הפסד של 150-200 דולר על כל קונסולה, וזה משהו שכנראה הן לא רוצות להציע, למרות שזה המודל במשך שנים אבל לצערי נראה שהוא לא מספיק על מנת להחזיק את עצמו ולכן התחילו הדורות להתארך יותר ויותר כדי לפצות על הבור הכלכלי הגדול שהיצרניות נכנסות אליו כל התחלה של דור.
בדור הזה מתחילים מהיום הראשון לעשות כסף והמחיר הוא פגיעה בנו הצרכנים שמקבלים הרבה פחות חומרה מבעבר.
זה ברור שבגלל דברים כאלו המחשב חוזר לעניינים כי פעם היית מקבל חומרה שהיא גניבה מטורפת והיית מחזיר את "החוב" בקניית משחקים ואביזרים, היום אתה מקבל חומרה במחיר שעלתה לסוני שזה דיל סבבה, אבל לא שובר קרקעות כמו בעבר ועדיין משחקים חדשים עולים 60 דולר (למרות שהאונליין הביא לשיפור במצב עם כל הסיילים למיניהם והתחרות בין חנויות הריטייל עצמן שמוביל לירידה מהירה במחירים)

אם ראית את הפירוקים של הONE והפס4, תשים לב שהמעבד והGPU יחד הם בקושי 100$ כך שאני לא חושב שסוני ומיקורוסופט היו עוברות מרווח קל להפסד של 200$ רק כי הם שדרגו את הGPU. כלומר הן הוציאו על GPU איזה 50$ וגם תהיה בטוח שמיקרוסופט לא הפסידה 200$ על ה360 בזמנו והיא נמכרה ב300$ בשיגור. א

אתה צריך לזכור ש280X שהוא פי 3-4 מהGPU של הפס4 עולה לצרכן 300$ וזה כולל רווחים שמתחלקים לכולם וזה כולל 4GB של GDDR5 שלא נספר כאן כי הוא נפרד בפס4 ולא קשור לעלות הGPU עצמו. אני חושב שזה היה אמור להעלות להם את עלות היצור בבערך 100$ ואני לא חושב שזאת הייתה קטסטרופה, לא אם סוני היו מפסידים 80$ על הפס4 ולא אם הפס4 הייתה עולה 500$.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 דצמבר 2013, 16:10

DrKeo כתב:אם ראית את הפירוקים של הONE והפס4, תשים לב שהמעבד והGPU יחד הם בקושי 100$ כך שאני לא חושב שסוני ומיקורוסופט היו עוברות מרווח קל להפסד של 200$ רק כי הם שדרגו את הGPU. כלומר הן הוציאו על GPU איזה 50$ וגם תהיה בטוח שמיקרוסופט לא הפסידה 200$ על ה360 בזמנו והיא נמכרה ב300$ בשיגור.

בקושי 100 דולר? אז איך המחיר קפץ להם ל 400 דולר מחיר עלות? הרי המעבד הרבה יותר עלוב מהכרטיס מסך.
ו 200 דולר סוני הפסידה בזמנו על הפס3 בהשקה עם היכולת להריץ לאחור, אולי על דגמים ללא BC הפסידה פחות כמו 150, שיערתי שגם MS הפסידה לא מעט אם היא מכרה חומרה כל כך טובה ב 300 דולר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 דצמבר 2013, 16:46

bling כתב:בקושי 100 דולר? אז איך המחיר קפץ להם ל 400 דולר מחיר עלות? הרי המעבד הרבה יותר עלוב מהכרטיס מסך.
ו 200 דולר סוני הפסידה בזמנו על הפס3 בהשקה עם היכולת להריץ לאחור, אולי על דגמים ללא BC הפסידה פחות כמו 150, שיערתי שגם MS הפסידה לא מעט אם היא מכרה חומרה כל כך טובה ב 300 דולר.

סוני שמו זמנו כונן בלוריי ב200$ מחיר עלות והייתה להם עסקה סופר נוראית על הGPU מNVIDIA שאנסה אותם כך שאני לא חושב שהפס3 הייתה דוגמה וגם אותה הם הצליחו למכור ב500$ בשיגור. רק הזיכרון בפס4 הוא 88$. זה הפירוק המוערך של הפס4:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 דצמבר 2013, 11:24

אם למדנו משהו מהלקח הנוראי של הWII זה שמה שקורה עכשיו פחות רלוונטי מאיך שתיראה התמונה לקראת סוף חיי המכשיר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2013, 21:08

Nigga כתב:אתה באמת חושב שסוני הייתה צריכה לוותר על 100$ הבדל רק בשביל להיות חזקה מה One ב 200% במקום ב 50%? לדעתי זה טיפשי לחשוב כך.
סוני עשתה את הכל נכון- חומרה חזקה יותר במחיר זול יותר עם דגש על משחקים. כל מה שצריך עכשיו זה שאנשים יצביעו עם הארנקים שלהם ולשמחתם של סוני הם עושים זאת.

אתה מדבר בהשוואה למיקרוסופט, בלינג מדבר בשביל הגיימרים. סוני ממש לא עשתה כולם לגיימרים, הם פשוט עשו המשך ישיר לפס3 זה הכל בזמן שמיקרוסופט התבדרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 דצמבר 2013, 14:38

Nigga כתב:אני לא בעד שהן יפסידו כסף על כל קונסולה. הדור הארוך הזה עשה לי טרואמה. מעדיף קונסולות חלשות יותר עם רענון חומרה מהיר יותר.

דור ארוך לא קשור, גם הדור הזה יכול להיות ארוך. אתה בעצם נגד הגיימרים ובעד הרווחים של סוני ומיקרוסופט בהשקפה הזאת. 30 שנים מפסידים על קונסולה בשיגור ונינטנדו מעולם לא הפסידה כסף בחייה (כלומר עד שהם התחילו להיות חברת זבל מאז הWII). סוני יכלה למכור לנו ב400$ קונסולה של 500$ והיינו מקבלים קונסולה חזקה פי 3-4, היא גם יכלה לתמחר את הפס4 ב500$ ולא להפסיד שקל ולפי הביקוש כרגע נראה שהם גם לא היו מפיסידים לקוחות.

גישה של "נעשה קונסולה חלשה, זולה ורווחית בשביל למכור כמה שיותר ולעשות כמה שיותר כסף" זאת ממש לא גישה בעד הגיימרים, זאת גישה בעד סוני וזהו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 דצמבר 2013, 16:16

DrKeo כתב:אתה מדבר בהשוואה למיקרוסופט, בלינג מדבר בשביל הגיימרים. סוני ממש לא עשתה כולם לגיימרים, הם פשוט עשו המשך ישיר לפס3 זה הכל בזמן שמיקרוסופט התבדרה.

אתה עושה מזה כאילו סוני דפקה Wii או תוסף לא רצוי אחר שלקחה עליו מחיר מלא...
אפשר לפרש את זה שבשביל הגיימרים כדאי שסוני תצליח בכלל לשרוד את הדור הזה, הפסד של 100 דולר מצידם על כל קונסולה זה אולי משהו שאי אפשר לספוג בשוק של היום ובמצב הכלכלי הלא קל של סוני, ולהוסיף 100 דולר בכלל מסכן את כל העסק, אל תחשוב שרק בגלל שיש ביקוש גדול בהשקה ש 500 דולר יעברו גם בגל השני והשלישי של הלקוחות הלא כבדים, גם ה WIIU היה סולד אאוט בהשקה ואנחנו רואים איפה היא היום ככה שהמצב רחוק מלהיות ודאי.
בסופו של דבר יתכן שהפורמט של דור קצר יותר וריווחי מההתחלה זו הדרך הכי בריאה שבה השוק יוכל להתקיים.
יש דברים אחרים שאיתם אפשר למדוד אם סוני ׳בשביל הגיימרים׳ וזה הבלעדיים, רמת הפלוס שנקבל, פיצ׳רים נוספים ויוזמות יפות כמו החנויות הדיגטליות שקיבלו רישיון להתחרות בסוני עצמה כמו אמזון, משום מה על כל שטות החלטת להתפס ולהחליט שהנה סוני האנטי גיימרים שוב דופקים את כולם תוך כדי שמתעלם משאר הדברים החיוביים ובטח מזה שביחס למתחרות היא בערך ישו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 19 דצמבר 2013, 19:32

היום מתחיל סייל החג בסטים ויהיה ניתן לרכוש את גרסת המחשב של MGSR. ביומיים הראשונים תהיה הנחה של 33% - המשחק יעלה 20דולר והוא כולל את כל ה DLC וגם כמה דברים חדשים. המשחק יוצא ב9 לינואר.

http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -confirmed

Megalomaniac
Trainee

הודעהעל ידי Megalomaniac » 20 דצמבר 2013, 08:21

דיל שווה במיוחד בסטים-
ביושוק, ביושוק 2, ביושוק אינפיניט- כולם ב-15$.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 דצמבר 2013, 17:48

Nigga כתב:ובעד מי הם היו שהם שדרגו את ה 4GB GDDR5 ל 8GB GDDR5, עצמם או הגיימרים?

בעד זה שהם לא יצאו פטתים ליד מיקרוסופט ששמה 8GB של זיכרון, אתה חושב שזאת הייתה תרומה לקהילה?

בלינג, הם לא עשו WII, הם עשו משהו בין הWII ל360 והם מציירים את זה כאילו הם בשביל הגיימרים או משהו כזה. אם הם היו בשביל הגיימרים הם היו עושים 360, לא משהו בין הWII ל360. הם הוציאו קונסולת חצי דור הבא בלי משחקים ובלי תוכן לפלוס, בנתיים לגיימרים הם ממש לא. האם הם יותר טובים ממיקרוסופט? אני לא בטוח, מיקרוסופט שגרה עם 5 בלעדיים וסוני עם אחד והיא הכריזה על הרבה יותר משחקים מאשר סוני אז גם בצד הזה לא ממש רואים כלום. סוני ירתה את כל התותחים שלה על הפס3 בשנת המוות שלה ונשארה בלי תחמושת לדור הבא. אני בטוח שהמצב יהיה נהדר ב2015, בנתיים הוא ממש לא מזהיר.

סך הכל עוד חברה תאוות בצע שכל מה שמעניין אותה זה הרווחים של הרבעון, אין לי בעיה עם זה אבל מוזר לי לראות אנשים נופלים למלכודת הPR זה הכל.

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 25 דצמבר 2013, 05:09

אז זכיתי היום בפוסטר חתום של באטמן ארקהם אוריג'ינס פה: http://www.vgames.co.il/article/18077.html
וגם חבר מפינלנד שהכרתי דרך הסטים ואנחנו חברים הרבה זמן, שלח לי את Brothers: A Tale of Two Sons כמתנה לקריסמס. בטח ראה שהוספתי אותו לווישליסט :)
"A man chooses, a slave obeys"

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 25 דצמבר 2013, 06:09

ShiTDemoN כתב:אז זכיתי היום בפוסטר חתום של באטמן ארקהם אוריג'ינס פה: http://www.vgames.co.il/article/18077.html
וגם חבר מפינלנד שהכרתי דרך הסטים ואנחנו חברים הרבה זמן, שלח לי את Brothers: A Tale of Two Sons כמתנה לקריסמס. בטח ראה שהוספתי אותו לווישליסט :)

זה אתה שזכית? צירוף מקרים שאתה גם פה :) תתחדש זה משהו שאספנים בטח היו שמחים לקבל.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 25 דצמבר 2013, 09:46

ShiTDemoN כתב:אז זכיתי היום בפוסטר חתום של באטמן ארקהם אוריג'ינס פה: http://www.vgames.co.il/article/18077.html

תתחדש :)

תעלה תמונה להשוויץ :twisted:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 25 דצמבר 2013, 16:24

DrKeo כתב:זה לא אותו דבר, ה780GTX יצא חצי שנה לפני הורדת המחיר שלו ויציאת ה780TI, ההפרש בין ה290X ל290 היה שבועיים והם היו מאותה סדרה עם אותו צ'יפ כשAMD הסתירה את ה290 כנראה בכוונה בשביל לא להביך את ה290X. לקנות משהו וחצי שנה אחרי זה להתבאס מהורדת מחיר או יציאה של כרטיס משתלם יותר זה לגמרי הגיוני, לקנות משהו ואחרי שבועיים לחטוף את זה בראש מאותה סדרה מכרטיס שחברה עקבה בכוונה, טיפה יותר מבאס. אגב, להתחשב בזה שבסוף AMD עשו שקר כפול הופך את הויכוח שלנו ללא ממש רלוונטי. השקר הראשון היה הביצועים כשאף כרטיס שיצא לצרכנים לא הצליח לרוץ במהירות של הכרטיס שAMD שלחה לביקורות ובסוף כולם היו חלשים בין 15% ל5% מהכרטיס רפרנס ששלחו לעיתונים. השני היה שקר המחיר, AMD שלחו את ה290 למבקרים ואמרו להם שהמחיר הרשמי הוא 400$ אבל כשהוא יצא המחיר הרשמי היה 500$ וכך הם הצליחו לעוות ביקורות בצורה בלתי רגילה (האמת שהם עשו תרגיל כל כך מסריח שTH כבר בביקורת עצמה אמרו שהם פשוט לא מאמינים למה שהולך כאן והם רוצים לחכות לכרטיסים הסופיים). AMD פשוט פתטים בזמן האחרון, פשוט פתטים.

אתה טועה פה כמה פעמים: קודם כל כי AMD לא "הסתירו" שום דבר - מי שקונה את ה290X עדיין זכה לקצת יותר כוח אבל גם הרבה יותר יציבות ושקט מה-290, ככה שהכרטיס מיועד עבור מי שמוכן לשלם מחיר פרימיום עבור תוספת ביצועים זניחה - ככה תמיד היה נראה הקצה העליון של שוק הHi-End והכרטיסים הכי חזקים תמיד נחשפו קודם. זה שNvidia לא התביישה למכור כרטיס יותר חלש במחיר עוד יותר גבוה הוא בסופו של דבר מה שמוציא אותם די מעפנים בכל הסיפור הזה (אבל הי, ככה עובד השוק) - AMD רק עשו להם תרגיל מאד מוצלח שהכריח אותם גם להפוך ממובילים למגיבים עם יציאת ה-290X, וגם השאיר אותם לא רלוונטיים עם יציאת ה-290.
ובסופו של דבר הכרטיסים בפועל לא חלשים אוניברסטלית מהרפרנס: יש כאלו שיותר חזקים ויש כאלו שיותר חלשים על בסיס החלטות של היצרנים עצמם לטריידאוף בין השקט לביצועים. קח למשל את ה290 של sapphire עם הtri-cool OC שיותר שקט מהכרטיס הרגיל ובמקביל גם יותר חזק ממנו (למעשה הוא גם עוקף את ה290X ואת ה780GTX במדדים מסוימים). ורק בגלל שמדובר בגרסת הOC עם פיתרון איוורור מתקדם אז המחיר הרשמי שלו הוא 450$ (הרגיל של Sapphire תומחר ב-400$) - וזה כולל כמובן עותק של באטלפילד 4:
http://www.anandtech.com/show/7601/sapp ... oled-290/3

המחיר שאתה לעומת זאת מדבר עליו הוא לא המחיר הרשמי של כלום - בדיוק כמו שכשתחפש עכשיו PS4 או Xbox One אתה תמצא אותם ב-600 ו-700 דולר כי המלאי נחטף מהמדפים ונשארו רק כמה סוחרים שמנצלים את זה שההיצע עוד לא מכסה את הביקוש. במקרה של ה290/X מדובר במקרה חריג במיוחד בגלל כרטיס ששובר את השוק בצורה כל כך לא פרופורציונלית, שאפילו כורי הbitcoin שמזנק ניצלו את התמורה העודפת של הכרטיס החדש בביצועים והתחילו לעוט עליו - מה שהקפיץ את הביקושים והעלה את מחיר השוק (בטח כשמוסיפים לזה את עונת החגים שבה גם ככה הביקושים הכי גבוהים):
http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... -gpus.aspx
אבל בשורה התחתונה אין מה להאשים את AMD בזה שהשוק עט על המוצר. פשוט יצא להם יותר מוצלח מהצפוי הפעם.

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 25 דצמבר 2013, 18:25

תודה יהל וחנן :)

אעלה ברגע שזה יגיע :)
"A man chooses, a slave obeys"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 דצמבר 2013, 20:39

swym כתב:אתה טועה פה כמה פעמים: קודם כל כי AMD לא "הסתירו" שום דבר - מי שקונה את ה290X עדיין זכה לקצת יותר כוח אבל גם הרבה יותר יציבות ושקט מה-290, ככה שהכרטיס מיועד עבור מי שמוכן לשלם מחיר פרימיום עבור תוספת ביצועים זניחה - ככה תמיד היה נראה הקצה העליון של שוק הHi-End והכרטיסים הכי חזקים תמיד נחשפו קודם. זה שNvidia לא התביישה למכור כרטיס יותר חלש במחיר עוד יותר גבוה הוא בסופו של דבר מה שמוציא אותם די מעפנים בכל הסיפור הזה (אבל הי, ככה עובד השוק) - AMD רק עשו להם תרגיל מאד מוצלח שהכריח אותם גם להפוך ממובילים למגיבים עם יציאת ה-290X, וגם השאיר אותם לא רלוונטיים עם יציאת ה-290.
ובסופו של דבר הכרטיסים בפועל לא חלשים אוניברסטלית מהרפרנס: יש כאלו שיותר חזקים ויש כאלו שיותר חלשים על בסיס החלטות של היצרנים עצמם לטריידאוף בין השקט לביצועים. קח למשל את ה290 של sapphire עם הtri-cool OC שיותר שקט מהכרטיס הרגיל ובמקביל גם יותר חזק ממנו (למעשה הוא גם עוקף את ה290X ואת ה780GTX במדדים מסוימים). ורק בגלל שמדובר בגרסת הOC עם פיתרון איוורור מתקדם אז המחיר הרשמי שלו הוא 450$ (הרגיל של Sapphire תומחר ב-400$) - וזה כולל כמובן עותק של באטלפילד 4:
http://www.anandtech.com/show/7601/sapp ... oled-290/3

המחיר שאתה לעומת זאת מדבר עליו הוא לא המחיר הרשמי של כלום - בדיוק כמו שכשתחפש עכשיו PS4 או Xbox One אתה תמצא אותם ב-600 ו-700 דולר כי המלאי נחטף מהמדפים ונשארו רק כמה סוחרים שמנצלים את זה שההיצע עוד לא מכסה את הביקוש. במקרה של ה290/X מדובר במקרה חריג במיוחד בגלל כרטיס ששובר את השוק בצורה כל כך לא פרופורציונלית, שאפילו כורי הbitcoin שמזנק ניצלו את התמורה העודפת של הכרטיס החדש בביצועים והתחילו לעוט עליו - מה שהקפיץ את הביקושים והעלה את מחיר השוק (בטח כשמוסיפים לזה את עונת החגים שבה גם ככה הביקושים הכי גבוהים):
http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... -gpus.aspx
אבל בשורה התחתונה אין מה להאשים את AMD בזה שהשוק עט על המוצר. פשוט יצא להם יותר מוצלח מהצפוי הפעם.

כמעט ולא היה דבר אחד נכון בהודעה שלך. הMSRP של ה290 היום הוא 499$, לא איזה מחיר ממוצע של מוכר בEBAY או ריסיילר באמזון. תלך לריטיילר גדול, הוא ימכור לך את הכרטיס ב499$, קפוץ לאתר שמכבד את עצמו ותראה שהוא עולה 499$ בדיוק כמו שהפס4 עולה בכל האתרים האלה 399$ למרות שבEBAY למניהם מוכרים אותו ב700$. AMD עשו תרגיל, שני תרגילים. בראשון הם עבדו על המבקרים בעיניים עם הביצועים של ה290 (ו-TOMSHARDWARE ציינו את זה במפורש בביקורת שלהם), בשני הם עבדו על המבקרים במחיר של הכרטיס כשהמבקרים נתנו ביקורת על ביצועים X (שהם מנופחים מהמציאות) מול מחיר Y (שהיה מצומצם מהמציאות). ואגב, לתת לי כרטיס רפרנס מואץ זה רציני? באמת? הוא עולה יותר מן הסתם, זה כרטיס מואץ, איך זה קשור בכלל? חברה מוציאה כרטיס, תמיד יוצאים כרטיסים מואצים מאוחר יותר. הנקודה היא שהכרטיס שAMD הביא למבקרים היה שקר טוטאלי, הם אמרו "היי, תראו את הביצועים האלה ב400$" ובסוף הביצועים האלה לא היו הביצועים והמחיר לא היה המחיר אז מה יצא לנו מזה? כרטיס מאוד קרוב ל780GTX שעולה כמו ה780GTX? ומי לעזאזל יקנה 290X כשה780TI חזק ממנו משמעותית, שקט ממנו וצורך פחות חשמל?

בקיוצר, הסדרה החדשה של AMD היא ההגדרה של שקר. כרטיסים ממותגים מחדש מסדרה 7XXX והשני כרטיסים החדשים היחידים בסדרה הזאת, האחד לא שווה את הכסף והשני הוא שקר טוטאלי.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 דצמבר 2013, 00:52

DrKeo כתב:כמעט ולא היה דבר אחד נכון בהודעה שלך. הMSRP של ה290 היום הוא 499$, לא איזה מחיר ממוצע של מוכר בEBAY או ריסיילר באמזון. תלך לריטיילר גדול, הוא ימכור לך את הכרטיס ב499$, קפוץ לאתר שמכבד את עצמו ותראה שהוא עולה 499$ בדיוק כמו שהפס4 עולה בכל האתרים האלה 399$ למרות שבEBAY למניהם מוכרים אותו ב700$. AMD עשו תרגיל, שני תרגילים. בראשון הם עבדו על המבקרים בעיניים עם הביצועים של ה290 (ו-TOMSHARDWARE ציינו את זה במפורש בביקורת שלהם), בשני הם עבדו על המבקרים במחיר של הכרטיס כשהמבקרים נתנו ביקורת על ביצועים X (שהם מנופחים מהמציאות) מול מחיר Y (שהיה מצומצם מהמציאות). ואגב, לתת לי כרטיס רפרנס מואץ זה רציני? באמת? הוא עולה יותר מן הסתם, זה כרטיס מואץ, איך זה קשור בכלל? חברה מוציאה כרטיס, תמיד יוצאים כרטיסים מואצים מאוחר יותר. הנקודה היא שהכרטיס שAMD הביא למבקרים היה שקר טוטאלי, הם אמרו "היי, תראו את הביצועים האלה ב400$" ובסוף הביצועים האלה לא היו הביצועים והמחיר לא היה המחיר אז מה יצא לנו מזה? כרטיס מאוד קרוב ל780GTX שעולה כמו ה780GTX? ומי לעזאזל יקנה 290X כשה780TI חזק ממנו משמעותית, שקט ממנו וצורך פחות חשמל?

בקיוצר, הסדרה החדשה של AMD היא ההגדרה של שקר. כרטיסים ממותגים מחדש מסדרה 7XXX והשני כרטיסים החדשים היחידים בסדרה הזאת, האחד לא שווה את הכסף והשני הוא שקר טוטאלי.

למה אתה ממשיך לקשקש על MSRP גם אחרי שאני מביא לך קישור מדוייק ועדכני שמציג את מחירי הMSRP מביקורת שהתבצעה אתמול בANAND?
MSRP
$549 AMD Radeon R9 290X
$449 Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
$399 AMD Radeon R9 290
אתה גם יכול לראות במקרה של דגם ספציפי של ג'יגהבייט שזה המחיר הרשמי שבו הוא נמכר באמזון מאז שהמחיר הוכרז:
http://camelcamelcamel.com/Gigabyte-GDD ... ext=browse
אבל מה, הכרטיסים באמזון אזלו מהמלאי ולכן הריסלרים מנצלים את זה - למעשה אפילו במחירים של 500 דולר ויותר הוא כבר לא במלאי (בניואג 530 דולר ועדיין סולד אאוט). ככה עובד היצע וביקוש, אבל אין קשר לMSRP, וזה בדיוק אבל בדיוק כמו הדוגמא שהבאתי לך על הPS4. קפוץ לאמזון והופ:
http://www.amazon.com/PlayStation-4/dp/ ... ystation+4
600 דולר לPS4 באתר של אמזון עצמם. למה? כי לאמזון עצמם אין אותם בסטוק אבל יש שחקנים קטנים שעובדים דרך המערכת שלהם ודופקים מחיר גבוה בגלל הביקוש. בדיוק ככה זה עובד אז מה לא ברור פה? MSRP זה לא המחיר שאתה רואה בפועל אלא המחיר שהיצרן ממליץ עליו. אבל אסור ליצרן לפי החוק לקבוע לאף אחד את המחיר בפועל. אם AMD אומרים לך ש400$ זה הMSRP אז זה הMSRP ואין מה להתווכח על זה.

הם גם לא נתנו לאף אחד כרטיס רפרנס מואץ: ההבדלים שמדברים עליהם הם בין גירסאות בטא של הדרייברים שמשנים את מהירות המאוורר ולכן לtoms היו ספקות - כי הם פשוט לא בדקו עד עכשיו שום כרטיס של יצרן אמיתי מלבד הרפרנס. אבל זה שוב מראה שאתה כנראה לא טורח אפילו לקרוא קישורים פשוטים שמספקים לך כאן - כי בניגוד לTOMS אתה יכול לראות מהביקורת שANAND קיבלו כבר כרטיס "אמיתי" של ספיר ב-450 דולר ובשורה התחתונה מדובר בכרטיס יותר חזק ויותר שקט מכרטיס הרפרנס 290 שAMD עצמם סיפקו:
On that note, while Sapphire’s mild factory overclock doesn’t significantly change the performance equation it does reinforce the 290’s strong points. For $450 the card will consistently outperform the GTX 780 or outright tie the 290X in quiet mode, offering equal-to-better performance than those $500+ cards without the noise drawback that came with the reference 290, making it an even more practical replacement for those cards.

אז מה קיבלנו כאן? כרטיס שעולה 450$ ופותר את בעיית הרעש של כרטיס הרפרנרס שעליה כולם התלוננו, ובפועל מציג ביצועים יותר טובים אפילו מה780GTX שהMSRP שלו עדיין גבוה יותר - וגם זה רק אחרי שג'יגהבייט הואילו בטובם להוריד פעמיים את המחיר המופקע שהם תקעו קודם (וריטיילרס כבר הפילו את המחיר בפועל ל-500$ כי ככה עובד השוק מחוץ לMSRP: אם משהו לא שווה את הכסף שלו המחיר שלו יפול).
והאבסורד הוא שבמשחקים מסוימים ה290 הזה אפילו עובר בביצועים את הTI שמתומחר במחיר מופרך של פי 1.5-2 ממנו. השאלה צריכה להיות הפוכה בכלל: מי הפראייר שיחשוב על TI במחיר של 700 בשביל פערי ביצועים זעומים כאלו? גם בToms שהזכרת בעצמך הודו שאין כבר טעם לא ב-ti הזה וגם לא בפתרונות כפולים כשיש לך את ה-290 ואפילו אם לוקחים את המחיר של ה-500$ שבו הכרטיס נמכר בפועל בדצמבר בגלל הביקוע ולא את הMSRP של ה-400 דולר שעליו המחיר יתייצב ברגע שיתחדש המלאי.
אף בנאדם שפוי לא ילך וישלם עכשיו 250 דולר יותר בשביל כרטיס TI שבחלק ממבחני הביצועים בכלל מציג תוצאות חלשות יותר למעט אולי פאנבויז מוחלטים של Nvidia. ובתכלס גם הם צריכים בסופו של דבר להקריב קורבן לAMD על זה שבלעדיהם היו ממשיכים לדפוק אותם עם כרטיסי Titan מגוכחים בתג מחיר של 1000 דולר, ועכשיו כרטיס שעולה פחות מחצי ממנו עוקף בסיבוב. ה-290 הוא פשוט הדבר הכי טוב שקרה לתעשיית המשחקים על הPC מזה שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 דצמבר 2013, 11:29

swym כתב:למה אתה ממשיך לקשקש על MSRP גם אחרי שאני מביא לך קישור מדוייק ועדכני שמציג את מחירי הMSRP מביקורת שהתבצעה אתמול בANAND?
MSRP
$549 AMD Radeon R9 290X
$449 Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
$399 AMD Radeon R9 290
אתה גם יכול לראות במקרה של דגם ספציפי של ג'יגהבייט שזה המחיר הרשמי שבו הוא נמכר באמזון מאז שהמחיר הוכרז:
http://camelcamelcamel.com/Gigabyte-GDD ... ext=browse
אבל מה, הכרטיסים באמזון אזלו מהמלאי ולכן הריסלרים מנצלים את זה - למעשה אפילו במחירים של 500 דולר ויותר הוא כבר לא במלאי (בניואג 530 דולר ועדיין סולד אאוט). ככה עובד היצע וביקוש, אבל אין קשר לMSRP, וזה בדיוק אבל בדיוק כמו הדוגמא שהבאתי לך על הPS4. קפוץ לאמזון והופ:
http://www.amazon.com/PlayStation-4/dp/ ... ystation+4
600 דולר לPS4 באתר של אמזון עצמם. למה? כי לאמזון עצמם אין אותם בסטוק אבל יש שחקנים קטנים שעובדים דרך המערכת שלהם ודופקים מחיר גבוה בגלל הביקוש. בדיוק ככה זה עובד אז מה לא ברור פה? MSRP זה לא המחיר שאתה רואה בפועל אלא המחיר שהיצרן ממליץ עליו. אבל אסור ליצרן לפי החוק לקבוע לאף אחד את המחיר בפועל. אם AMD אומרים לך ש400$ זה הMSRP אז זה הMSRP ואין מה להתווכח על זה.

הם גם לא נתנו לאף אחד כרטיס רפרנס מואץ: ההבדלים שמדברים עליהם הם בין גירסאות בטא של הדרייברים שמשנים את מהירות המאוורר ולכן לtoms היו ספקות - כי הם פשוט לא בדקו עד עכשיו שום כרטיס של יצרן אמיתי מלבד הרפרנס. אבל זה שוב מראה שאתה כנראה לא טורח אפילו לקרוא קישורים פשוטים שמספקים לך כאן - כי בניגוד לTOMS אתה יכול לראות מהביקורת שANAND קיבלו כבר כרטיס "אמיתי" של ספיר ב-450 דולר ובשורה התחתונה מדובר בכרטיס יותר חזק ויותר שקט מכרטיס הרפרנס 290 שAMD עצמם סיפקו:
On that note, while Sapphire’s mild factory overclock doesn’t significantly change the performance equation it does reinforce the 290’s strong points. For $450 the card will consistently outperform the GTX 780 or outright tie the 290X in quiet mode, offering equal-to-better performance than those $500+ cards without the noise drawback that came with the reference 290, making it an even more practical replacement for those cards.

אז מה קיבלנו כאן? כרטיס שעולה 450$ ופותר את בעיית הרעש של כרטיס הרפרנרס שעליה כולם התלוננו, ובפועל מציג ביצועים יותר טובים אפילו מה780GTX שהMSRP שלו עדיין גבוה יותר - וגם זה רק אחרי שג'יגהבייט הואילו בטובם להוריד פעמיים את המחיר המופקע שהם תקעו קודם (וריטיילרס כבר הפילו את המחיר בפועל ל-500$ כי ככה עובד השוק מחוץ לMSRP: אם משהו לא שווה את הכסף שלו המחיר שלו יפול).
והאבסורד הוא שבמשחקים מסוימים ה290 הזה אפילו עובר בביצועים את הTI שמתומחר במחיר מופרך של פי 1.5-2 ממנו. השאלה צריכה להיות הפוכה בכלל: מי הפראייר שיחשוב על TI במחיר של 700 בשביל פערי ביצועים זעומים כאלו? גם בToms שהזכרת בעצמך הודו שאין כבר טעם לא ב-ti הזה וגם לא בפתרונות כפולים כשיש לך את ה-290 ואפילו אם לוקחים את המחיר של ה-500$ שבו הכרטיס נמכר בפועל בדצמבר בגלל הביקוע ולא את הMSRP של ה-400 דולר שעליו המחיר יתייצב ברגע שיתחדש המלאי.
אף בנאדם שפוי לא ילך וישלם עכשיו 250 דולר יותר בשביל כרטיס TI שבחלק ממבחני הביצועים בכלל מציג תוצאות חלשות יותר למעט אולי פאנבויז מוחלטים של Nvidia. ובתכלס גם הם צריכים בסופו של דבר להקריב קורבן לAMD על זה שבלעדיהם היו ממשיכים לדפוק אותם עם כרטיסי Titan מגוכחים בתג מחיר של 1000 דולר, ועכשיו כרטיס שעולה פחות מחצי ממנו עוקף בסיבוב. ה-290 הוא פשוט הדבר הכי טוב שקרה לתעשיית המשחקים על הPC מזה שנים.

לא, פשוט לא. הכרטיס נמכר באופן רשמי, ריטיילרים אמיתיים לא ריסיילרים, ב499$. אתה רוצה לתת דוגמה לפס4? תביא לי דוגמה מNEWEGG, גיימסטופ, וולמארט, משהו. לא מצאת? יופי, כי כולם מוכרים ב399$. למה? כי זה המחיר הרשמי ואף חנות גדולה לא תעלה מחיר של מוצר רשמי בגלל חוסר. הWII שאנשים אנסו אחד את השני ברחוב ונמכרה בEBAY בתקופות חגים ב1000$+ עדין נמכרה כל ריטיילר ב250$. למה? כי ככה עובד עולם הריטייל הארגוני האמריקאי. אז כמה עולה R290 בריטייל האמריקאי? 499$, כן, 499$. לא 399$ אל 499$. לא אצל ריסיילרים (שמי שמספיק מטומטם לקנות אצלם ב600+ את הכרטיס הזה כשה780TI אונס אותו ב699$ מחנות רשמית), בחנויות הרשמיות. אז כן, שAMD ימשיכו להגיד "הכרטיס שלנו עולה 399$", אם הם מוכרים אותו בריטיילרים הגדולים ב499$ אז המחיר שלו 499$.

ושוב פעם הכרטיס OC ב450$ הזה? נו באמת גיא כמה נמוך אפשר לרדת? כרטיס מואץ עם קירור קוסטום מייד, אתה מבין מה זה כרטיס מואץ נכון? הוא מ-ו-א-ץ, כי משהו בא וביצע בו "ה-א-צ-ה". כלומר לקח כרטיס רגיל ושינה אותו למשהו שהוא לא הוא. עם מספיק קירור וכוח אפשר גם לקחת 660TI ולהריץ אותו מהר יותר מ780TI, אז? זה הופך אותו לכרטיס טוב מה780TI? נו באמת. כל כרטיס רפרנס בסיסי של ה290 רץ לאט ממנו, לפחות עד לפני חודש.

ה290 הוא טרקטור שואב אנרגיה, אתה יכול באותה מידה לקנות 780GTX ב500$ (שזה המחיר האמיתי של ה290) ולהאיץ אותו גם להיות טרקטור שואב אנרגיה ולקבל ביצועים טובים יותר מה290. אם ה290 מתחיל היום ב500$ ורק מטפס משם (והספיר הרגיל, לא המואץ, מתחיל מ530$ היום) אז מה המטרה של הכרטיס הזה בכלל? זה לא פס4, אין לך חלופה לפס4. אם אתה רוצה פס4 אתה יכול לקנות רק פס4. כרטיס מסך נמדד אך ורק בארבעה פרמטרים, צריכת חשמל, חום, רעש ויחס ביצועים למחיר. אם הכרטיס חם נורא, רועש נורא וצורך המון כוח אז המצב לא טוב אבל אם לפחות יש לו ביצועים למחיר הוא יכול להיות מצויין. אבל גם כן, ברגע שהוא מתומחר ב500+ דולר, היתרון מתחיל להתמוגג. איזה בן אדם עם חצי הגיון יקנה 290 כשהוא יכול לקנות 290X בכמה דולרים יותר מה290 המואץ?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 דצמבר 2013, 20:18

אני רוצה לקנות כרטיס חדש שיחליף את ה-4870 שלי. מוכן לשים עד 1500 שקל. כדאי לקנות עכשיו (אם כן, אז מה?) או שיש איזו סדרת כרטיסים חדשה בקנה וכדאי לחכות קצת?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 דצמבר 2013, 21:09

InterAl כתב:אני רוצה לקנות כרטיס חדש שיחליף את ה-4870 שלי. מוכן לשים עד 1500 שקל. כדאי לקנות עכשיו (אם כן, אז מה?) או שיש איזו סדרת כרטיסים חדשה בקנה וכדאי לחכות קצת?

בסכום שלך אתה עומד בין ה760 ל770.
אני עשיתי את השיקולים שלי וקניתי לפני שבוע GTX760 ב1300 ש"ח. היה לי גם 4870 לפני כמה שנים והקפיצה בין הכרטיסים היא דרמטית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 דצמבר 2013, 21:26

omerkot כתב:בסכום שלך אתה עומד בין ה760 ל770.
אני עשיתי את השיקולים שלי וקניתי לפני שבוע GTX760 ב1300 ש"ח. היה לי גם 4870 לפני כמה שנים והקפיצה בין הכרטיסים היא דרמטית.

קראתי ש-nvidia מוציאה את הסדרה החדשה עוד 3 חודשים. לא יודע אם שווה לחכות או לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 דצמבר 2013, 21:36

InterAl כתב:אני רוצה לקנות כרטיס חדש שיחליף את ה-4870 שלי. מוכן לשים עד 1500 שקל. כדאי לקנות עכשיו (אם כן, אז מה?) או שיש איזו סדרת כרטיסים חדשה בקנה וכדאי לחכות קצת?

הייתי אומר לך ללכת על 770GTX אם לא היה לך איכפת לחרוג ב150 שקל (ומצד שני אתה מקבל עותק חינם של בטמן החדש, ספלינטר סל החדש ו-AC4):
http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/msi-nvidia-geforce-geforce-gtx-770-2gb-twin-frozr-p-15209?language=he

ואם לרדת במחיר בהחלט ה760GTX כרטיס מצויין שגם איתו מקבלים לדעתי את ספלינטר סל ואת AC4:
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11763

בנושא תאריכים ו-NVIDIA, האחרונה יצאה רק במאי עד יולי כך שאני לא כל כך בטוח שהם יוציאו את הסדרה הבאה כל כך מהר. מה שכן, הסדרה הבאה אמורה להיות קפיצה יפה בביצועים בזמן שסדרה 7XX היא פשוט שדרוג של סדרה 6XX (למרות שהיא סדרה פשוט מצויינת, קרה, שקטה וחזקה).

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 דצמבר 2013, 23:10

לא קיבלתי שום משחק חינם (גם לא ידעתי שאני צריך לצפות למשחק חינם...)
בכל מקרה, אני ממליץ להתרחק מכרטיסים עם קירור stock כמו ה760 מהקישור של ivory. עוד כמה גרושים ואפשר למצוא כרטיסים עם קירור רציני ושקט הרבה יותר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים