Kazz כתב:זה לא בסדר. אבל משום מה נדב מתעקש על דוגמאות קיצוניות וביזיוניות. אז תענה לי, מה אתה חושב על מדיניות הכרזת מוצרים?
נדב, אתה אומר אותו דבר כאשר על טלוויזיה אחת כתוב 40 אינץ' ועל השנייה 30 אינץ'? מה זה עוזר? זה דופק את החברות. איזה מידע זה נותן לי? עכשיו מייצרי הטלוויזיה ידחפו גודל גדול יותר למרות שיכול להיות שאיכות התמונה תפגע, אולי יש פיצ'רים של הטלוויזיה שייגרמו לתמונה להראות פחות טוב אם תגדיל את גודל המסך באמצע הפיתוח כי אתה חושש מהכיתוב בחנות. מה זה השטויות האלו? איך עוד מידע, ומידע בסיסי, על המוצר דופק את הצרכן? אתה יודע כמה מידע לא נחוץ ושלא עוזר לי בחיים מופיע על שלל מוצרים?
האם חברות טלוויזיה ומסכי מחשב עושים במכנסיים כשהם 'מגלים' שהמסך בגודל X שלהם עומד ליד מסכים אחרים גדולים יותר? אם הרזולוציה היא רק מספר חסר ערך אז למה תעשיית משחקי הוידאו מתייחסים אליו בכזו פאניקה ומסתירים אותו עד כמה שניתו במידה ושהוא אינו מחמיא? הם הם שעושים מזה סיפור יותר גדול בדרך שבה הם מתייחסים לנתון הזה. אז הנה דרך לבטל את הקבעון ואת משמעות ההרת הגורל שהם ואחרים מייחסים למספר הזה.
אבל בפועל, אתה יודע שבמרבית המקרים משחק ב1080P ייספק איכות תמונה טובה יותר מאשר משחק ב720P ולרזולוציה יש השלכה גם על החווייה של המשחקיות. לכן זה בסיסי שנתון כזה יהיה שקוף לצרכן בעת הקנייה. ואז הצרכן יחליט במודע אם זה פקטור בשבילו. הבעיה היא לא בכיתוב, אלא בכך שהמפתחים עצמם מייחסים למספר הזה חשיבות יותר מדי גדולה, מה שמשפיע גם על השחקנים.
הסברתי בעבר למה נתון הרזולוציה ולא נתון אחר. אם אתה רוצה ניתוח יותר מפורט תחכה עם הקנייה עד שניתוחים כאלה יופיעו. כמו שזה בלתי סביר שלא תוכל לדעת את גודל המסך שאתה בא לקנות, כך זה לא סביר שלא תוכל לדעת את הרזלוציה של משחק וידאו.
וגם לא התייחסת למשחק שיוצא על מספר קונסולות. כפי שראינו בדור הזה היו הבדלים ברזולוציות בין גרסאות. במקרים אלה עוד יותר ברור שרזולוציה גבוהה יותר = איכות תמונה טובה יותר. אבל אם היו לי פס3 ו360 והלכתי לחנות, לא הייתה לי שום אפשרות לדעת איזה גרסה עדיף לי לקנות.
אין קשר בין הצגת גודל טלביזיה למה שאנחנו מדברים עליו. חברה מוציאה דגם מסויים אז הם מוציאים את הדגם בכמה גדלים, כותבים על הקופסה את האינצ'ים בשביל להבדיל בינהם. זה כמו מידות של בגדים, אף אחד לא כופה על אף חברה לכתוב מדיום או לארג' על הבגדים אבל לוגיסטית הם חייבים לעשות את זה בשביל לשיהיה אפשר להבדיל בינהם ולדעת מה אתה קונה (ואין סטנדרט אז M של חברה אחת יכול להיות S של חברה אחרת כך שזה אפילו לא נותן לך אנדקציה מול דגמים אחרים ויצרניות אחרות).
אין מה לכתוב על האריזה רזולוציה כי אין למספר הזה בפני עצמו משמעות. יש לך פס4, כתוב על המשחק שהוא רץ ב900P. אוקיי, מה עושים עם המידע הזה? זה אומר שהמשחק עם גרפיקה יפה או לא? זה אומר שאתה יכול לבוא למוכר ולהגיד לו "סליחה, בבקשה תביא לי את זה ב1080P" כמו שאתה עושה עם חולצה במידה אחרת או טלביזיה בגודל אחר? זה מידע חסר כל חשיבות כשאתה קונה משחק, זה לא נותן לך שום מידע שעוזר לך ברכישה.
דווקא הדימוי לטלביזיות מעניין כי לא רק שאף אחד לא כופה על החברות לכתוב את האינצ'ים, דווקא המידע המעניין באמת מוסתר. זמן תגובה לרוב כותבים את הנמוך ביותר מלבן לשחור במקום מאפור לאפור כך שהם יוכלו לכתוב בגדול "2MS זמן תגובה!" כשמציאות האפור לאפור שלהם הוא 8MS, אם הם 1080P הם יכתבו את זה בענק אבל אם הטלביזיה 720P הם רק יכתבו "HD" על האריזה וכמובן שמידע סופר חשוב כמו האם היא מוארת מהצד או מהגב לא מצויין בשום מקום אלה רק אם תשאל את המוכר (אם הוא ידע) או תחפש באינטרנט. בעצם קופסאות של טלביזיות, חוץ מאשר האינצ'ים שהם מספר עובדתי לא נתון לויכוח, מלאות בשיט פרסומי ושקרי שרק נועד להטעות את הצרכן. ומעבר לזה, כשאתה קונה טלביזיה אתה אפילו לא רואה את הקופסה, רק אחרי שקנית אתה רואה את הקופסה. בקיצור, איך הבזיון של שוק הטלביזיות זה משהו שאתה רוצה בשוק המשחקים זה לא ממש ברור לי.
בנושא ה"דוגמאות הקיצוניות", מה קיצוני בלתת את RYSE כדוגמה? משחק שרץ ב900P במקום 1080P בגלל שהם חשבו שהם יוכלו לדחוף גרפיקה יפה יותר ב900P בלי לאבד יותר מדי איכות תמונה. אם היית מחוייב לכתוב רזולוציה על העטיפה והופך את זה ל"קטע שיווקי" אז אתה באמת חושב שקיים איש שיווק בעולם שהיה נותן להם לרדת מ1080P? כל מה שהיית מקבל זה משחק מכוער יותר שכתוב על העטיפה שלו "1080P", זה מה שאתה רוצה?
We're just normal men. We're just innocent men