ת׳רד Valve הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: ת׳רד Valve הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ינואר 2014, 12:07

swiss-the-engine כתב:אני מתקשה להבין את המיקום של הכפתורים האלה. DPAD כזה זה גרוע ומה שיש בצד הימני זה סך הכל בסדר אבל אני מאמין שהכפתור האמצעי/שמאלי רחוק מדי בשביל האגודל הממוצע.

המיקום באמת נראה משונה.
אני מתאר לעצמי שזה הולך להשתנות. השלט עוד יעבור הרבה ליטושים.
מעניין מאוד לראות את התהליך שהוא עובר, בדרך לגירסא הסופית.

---

הSM של אליאנוור הולך לצאת בספטמבר. מעבר לתאריך היציאה אנחנו יודעים שיהיה לו כרטיס מסך של NVIDIA ומעבד דור רביעי (האסוול) של אינטל. לא ידוע מה יהיה המחיר, אבל הם טוענים שהוא יהיה תחרותי עם הPS4 והONE.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 12:37

לא שמעתי או קראתי רשמים מאנשים שהתנסו בVR של סטים... אשמח לעשות זאת עם לינק :)

אני לא חושב שמיקום הכפתורים נוראי כל כך, אני כן חושב שממש מעפן שאין מסך-מגע עם כפתורים דינמיים... אני בכל מקרה לא מתכנן לקנות סטים משין השנה, אלא לשדרג את כרטיסי המסך ברגע שיצאו ה-880 (או 860-70), אבל בעתיד אולי כן, ועד אז - תכננתי לקנות רק את השלט. נראה שאחכה לגירסה עדכנית שלו שכן תכלול את המסך.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ינואר 2014, 12:46

לא מעניין אותי שום כפתורים... בשבילי יש טריגרים? יש באמפרים? יש את הפאדים החדשניים? אני קונה DAY ONE.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 13:15

אני גם חושב שזה יהיה שלט מצויין ועדיף בהרבה על ה-360 שיש לי למחשב.
אבל בגלל שאני משוכנע שתהיה גירסה יותר טובה בעתיד - אני אחכה עם זה...

מצד שני, אם יצאו מספיק FPSים מעניינים אחרי שיצא השלט, וה"רטט" הייחודי של הפאדים יהיה באמת כה מוצלח - אולי לא אשלוט בעצמי ^_^

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ינואר 2014, 13:17

תלוי במשחק... לא נראה לי שאעדיף אותו אם אשחק משהו כמו SMB.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 13:25

Super Monkey Ball?
Super Mario Brothers?
Server Message Block?
כל התשובות נכונות?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ינואר 2014, 13:26

Laskin כתב:Super Monkey Ball?
Super Mario Brothers?
Server Message Block?
כל התשובות נכונות?

Super Meat Boy.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 13:30

אני מבקש לא להשתמש בקיצורים עם למעלה מ-2 פירושים שונים.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 ינואר 2014, 21:42

Nucleus_Dawn כתב:האמת שהעובדה שאפשר להתקין ווינדוס, היא עוד סיבה לקנות סטים מאשין. אחלה פיטצ'ר.
הPS4 והONE אינן קונסולה. הן בסה"כ מחשב עם מערכת הפעלה נכה כרגע שאפשר להפעיל עליהן רק מעט מאוד משחקים. הרבה פחות משחקים מבSTEAMOS, שיוצאת רק עוד כמה חודשים ארוכים.

זו לא סיבה לקנות סטים משין, מהסיבה הפשוטה שגם חלונות וגם SteamOS ניתן להתקין על כל מחשב שתקנה. בסופו של דבר "סטים משין" זה רק תו תקן שהצרכן משלם עליו פרמיום. מתאים אולי לשוק האמריקאי שגם ככה קונה מותגי מחשב של דל ו-HP וחברות אחרות שמשלמים עליהם פרמיום, אבל בישראל (ואירופה) זה הרבה פחות נפוץ.
זה כמובן בניגוד מוחלט ל-PS4 ו-Xbox One: את "מערכת ההפעלה הנכה" שלהם אתה לא יכול להתקין על המחשב שלך ולכן גם לא יכול לשחק את המשחקים הבלעדיים שלהן בלי לקנות את החומרה עצמה.

Laskin כתב:נוראי בעיניי...
ברור שהכפתורים האלה קיבלו חרא של פידבק - הם לא היו מסך!
תגידו לי, איך עכשיו יהיה אפשר לשחק בMMO עם 50 כוחות/קסמים - בלי עכבר ומקלדת... מי ששיחק בWOW אולי יבין את החשיבות של כפתורים כאלו, בבקר.
גם באסטרטגיה זה היה יכול להיות ממש ממש נח לדעתי.
ולא היה מדובר רק ב-4 כפתורים, אלא בצג שתוכל "לדפדף" בעמודים וככה להגיע ל-16, 24 ויותר - כפתורים ייעודיים שיופיעו כפי שמופיעים במשחק.
לא יודע, אני רואה את זה כחיסרון גדול.

זה אפילו יותר גרוע ממה שאתה מתאר: בצג עצמו יכולת לא רק לדפדף אלא לקבל כפתורים תלויי קונטקסט, חיווי גרפי, שימוש במחוות בשביל להפעיל פקודות מקרו (למשל במשחק כמו סקיירים היית יכול שכל shout יופעל באמצעות מחווה שונה של האצבע), ולנצל את העובדה שהמשטח עצמו מגיב גם למגע וגם נלחץ פנימה - מה שנותן לך שליטה הרבה יותר טובה מכל מסך מגע רגיל.

זה היה הפיצ'ר הכי משמעותי וחשוב בין כל ההכרזות האלו של ואלב, והוא היה היחיד שבאמת היתה לו יכולת לעשות מהפכה בצורה שבה אנשים משחקים, ככה שמאד מפתיע שדווקא אותו הם זורקים לכלבים. נשאר רק לקוות שפשוט מדובר במגבלה טכנולוגית שואלב לא הצליחו להתגבר עליה, ואולי בעתיד הם (או מישהו אחר) ירימו את הכפפה.
כל מה שנשארנו איתו פה מההכרזה המפוצצת של ואלב מלפני כמה חודשים זה הפצה של לינוקס, גיימפאד שמחליף את הסטיקים במשטח עקיבה, ומיתוג של קופסאות מתכת. אכזבה נוראית, אבל אולי משהו אחר בsteam days יפצה על זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ינואר 2014, 13:58

swym כתב:זו לא סיבה לקנות סטים משין, מהסיבה הפשוטה שגם חלונות וגם SteamOS ניתן להתקין על כל מחשב שתקנה. בסופו של דבר "סטים משין" זה רק תו תקן שהצרכן משלם עליו פרמיום. מתאים אולי לשוק האמריקאי שגם ככה קונה מותגי מחשב של דל ו-HP וחברות אחרות שמשלמים עליהם פרמיום, אבל בישראל (ואירופה) זה הרבה פחות נפוץ.
זה כמובן בניגוד מוחלט ל-PS4 ו-Xbox One: את "מערכת ההפעלה הנכה" שלהם אתה לא יכול להתקין על המחשב שלך ולכן גם לא יכול לשחק את המשחקים הבלעדיים שלהן בלי לקנות את החומרה עצמה.

זה אפילו יותר גרוע ממה שאתה מתאר: בצג עצמו יכולת לא רק לדפדף אלא לקבל כפתורים תלויי קונטקסט, חיווי גרפי, שימוש במחוות בשביל להפעיל פקודות מקרו (למשל במשחק כמו סקיירים היית יכול שכל shout יופעל באמצעות מחווה שונה של האצבע), ולנצל את העובדה שהמשטח עצמו מגיב גם למגע וגם נלחץ פנימה - מה שנותן לך שליטה הרבה יותר טובה מכל מסך מגע רגיל.

זה היה הפיצ'ר הכי משמעותי וחשוב בין כל ההכרזות האלו של ואלב, והוא היה היחיד שבאמת היתה לו יכולת לעשות מהפכה בצורה שבה אנשים משחקים, ככה שמאד מפתיע שדווקא אותו הם זורקים לכלבים. נשאר רק לקוות שפשוט מדובר במגבלה טכנולוגית שואלב לא הצליחו להתגבר עליה, ואולי בעתיד הם (או מישהו אחר) ירימו את הכפפה.
כל מה שנשארנו איתו פה מההכרזה המפוצצת של ואלב מלפני כמה חודשים זה הפצה של לינוקס, גיימפאד שמחליף את הסטיקים במשטח עקיבה, ומיתוג של קופסאות מתכת. אכזבה נוראית, אבל אולי משהו אחר בsteam days יפצה על זה.

בוודאי שזו סיבה לקנות SM. זה פיטצ'ר מצוין. בדיוק כמו שעבור רבים, היכולת להתקין איזה ROM שהם רוצים במכשיר האנדרואיד שלהם, זו אחלה סיבה לקנות מכשיר אנדרואיד.
אתה מדבר כאילו מעניין את VALVE אם אתה קונה SM עם הלוגו שלהם, או קונה SM שאתה מכין לבד בבית.
איך אפשר בכלל להציג את הגמישות הזאת כמשהו רע? אתה קונה SM ב500 דולר? VALVE הרוויחו. אתה מרכיב לבד SM ב400 דולר? VALVE הרוויחו.
איך לעזאזל העובדה שמערכת ההפעלה חינמית וזמינה לכל מי שרוצה, זה חסרון על פני מערכות שאפשר לקנות רק דרך חומרה ספציפית?
אני לא יודע מאיפה הנתונים שלך לגבי כמה נפוץ לקנות מחשב מותג באירופה או בארץ, אבל זה בהחלט לא נדיר. אני מוכר המון כאלה, באופן אישי. לא חסרים אנשים שמעדיפים ללכת על מערכת מוכנה מראש, עם 3 שנים אחריות עד הבית, על פני מחשב שמישהו בנה עבורם במעבדה פרטית ויש לכל חלק את האחריות הנפרדת שלו, גם אם מדובר בפתרון יקר ב50%.

איזו הגזמה פרועה בנוגע למסך המגע. איזו הגזמה פרועה לגבי ה"אכזבה הנוראית". למה חייבים ללכת ישר לקיצון? אי אפשר להתייחס למצב כמו שהוא? המסך יכל לספק כמה פיטצ'רים נוספים (רוב אלו שהזכרת לא פרקטיים, כי הם מצריכים שימוש באצבע שאינה האגודל), אבל כנראה שבבדיקות שלהם, הם מצאו שהפיטצ'רים האלו לא באמת שווים את העלות הנוספת.
באופן אישי, אני מעדיף שהם ילכו לכיוון של משטח מגע, כמו זה שבדואלשוק 4. שומר על רוב הפיטצ'רים השימושיים ומוסיף הרבה פחות לעלות המוצר.
מדובר בתוכנית של VALVE לאבטח את הפתיחות של הPC, במקרה וMS יפנו לגן סגור (ובדרך לדאוג שVALVE היא זו שתרוויח הכי הרבה מהמערכת הפתוחה הזאת). הם משחקים משחק ארוך. נוכל לדעת אם מדובר באכזבה נוראית רק בעוד 6-10 שנים.
אם גם הSM וגם הSOS יהיו אכזבה נוראית כמו סטים, יהיה מדובר בהצלחה מסחררת. גם אם הם יהיו אכזבה נוראית פי שניים מסטים, יהיה מדובר בהצלחה מסחררת.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 14:06

שחר, זו לא הגזמה פרועה... אם תלך אחורה - תראה שגם אני כתבתי כמה שהמסך הוא ה-פיצ'ר מבחינתי, מן הסתם במקביל לטאץ', אם כי לגביו אני צריך להתנסות כדי לדעת אם יהיה עדיף או לא... לגבי המסך - זה ברור שזה מטורף ומשנה הכל. זה נחמד שעכשיו תהיה לי שליטה כמו של טאץ' פאד, אבל זה הרבה פחות נח מעכבר עדיין, לשליטה בין תפריתים וכל מה שצריך לעשות בז'אנרים שציינתי בהודעות הקודמות...

זה לא הופך את השלט לגרוע. רק להרבה פחות אטרקטיבי, לפחות בשבילי.
מכמה ויכוחים שראיתי - באמת מתחלק ל-2:
- אלו שחושבים שזה היה הפיצ'ר הכי חשוב ולא יקנו אותו עכשיו, בדר"כ אנשים שאוהבים ז'אנרים של מחשב.
- אלו שממש רוצים חוויה שונה מהסטיקים בהקדם, בדר"כ אנשים שאוהבים בעיקר FPS.

אני האמת יותר קרוב לסוג השני, אבל בגלל שאני משוכנע לחלוטין שהם פשוט נתקלו בבעיות, וגם בגלל שזה טחן בטריה ולא רצו שזה יפגע בהצלחה מצד המבקרים והגיימרים, וגם בגלל שזה יכול להשבר, ועוד כל מיני סיבות טכניות לחלוטין - זה יופיע אחרי שמסכי ה-OLED יהיו זולים יותר, והבטריות יעילות יותר... אז אני אחכה, כנראה.

אגב, גם במקלדות מסויימות וגם בלפטופ החדש של RAZER יש מסכי מגע כאלה וזה ממש מוצלח וממש יכול לשפר את הביצועים של השחקנים שיש להם את זה. אבל הם כבר שחקני PC, לשחקני קונסולה אין עדיין דרך לשחק בז'אנרים מסויימים כמו שצריך. אני מסכים שאולי הפאדים יהיו טובים בהרבה מהמצב היום, אבל ממש לא תחרות מול הPC, הם איבדו את ה-קלף כדי להביא שחקני PC שאוהבים MMO ואסטרטגיה, וזה המון, המון אנשים שזו ה-סיבה שבגללה מעולם לא קנו קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ינואר 2014, 14:16

Laskin כתב:שחר, זו לא הגזמה פרועה... אם תלך אחורה - תראה שגם אני כתבתי כמה שהמסך הוא ה-פיצ'ר מבחינתי, מן הסתם במקביל לטאץ', אם כי לגביו אני צריך להתנסות כדי לדעת אם יהיה עדיף או לא... לגבי המסך - זה ברור שזה מטורף ומשנה הכל. זה נחמד שעכשיו תהיה לי שליטה כמו של טאץ' פאד, אבל זה הרבה פחות נח מעכבר עדיין, לשליטה בין תפריתים וכל מה שצריך לעשות בז'אנרים שציינתי בהודעות הקודמות...

זה לא הופך את השלט לגרוע. רק להרבה פחות אטרקטיבי, לפחות בשבילי.
מכמה ויכוחים שראיתי - באמת מתחלק ל-2:
- אלו שחושבים שזה היה הפיצ'ר הכי חשוב ולא יקנו אותו עכשיו, בדר"כ אנשים שאוהבים ז'אנרים של מחשב.
- אלו שממש רוצים חוויה שונה מהסטיקים בהקדם, בדר"כ אנשים שאוהבים בעיקר FPS.

אני האמת יותר קרוב לסוג השני, אבל בגלל שאני משוכנע לחלוטין שהם פשוט נתקלו בבעיות, וגם בגלל שזה טחן בטריה ולא רצו שזה יפגע בהצלחה מצד המבקרים והגיימרים, וגם בגלל שזה יכול להשבר, ועוד כל מיני סיבות טכניות לחלוטין - זה יופיע אחרי שמסכי ה-OLED יהיו זולים יותר, והבטריות יעילות יותר... אז אני אחכה, כנראה.

מההתחלה הייתי סקפטי בנוגע למסך על השלט, בדיוק כמו שמההתחלה הייתי סקפטי בנוגע למסך שעל שלט הWIIU.
בסופו של דבר, מסך על השלט זה בעייתי, כי במקום להסתכל על המשחק, צריך להסתכל על השלט וזה סימן לשלט שלא מעוצב נכון. אם צריך להסתכל על השלט, הנוחות בשליטה בתפריטים לא שווה שום דבר.
VALVE העלו רעיון לגבי להציג את מה שמוצג על המסך בשלט, על גבי המסך הרגיל, שזה רעיון טוב, אבל אפשר לעשות בדיוק את אותו הדבר גם עם משטח מגע, שברגע שנוגעים בו, או לוחצים עליו, מופיע תפריט על מסך הטלויזיה.
יש לזה גם את היתרון של להוריד את עלויות השלט באופן משמעותי.
את שלל כפתורי המקלדת שהיה אולי אפשר להציג על המסך, יכול להיות שיחליפו בדרך אחרת (דובר על כך שאפשר להשתמש גם במשטחי המגע, כדי ליצור כפתורים ללא מגבלה).

בנתיים הם לא ממש הסבירו מה יהיה במקום המסך (ויש בשלט שהם הציגו אזור די עצום שאין בו כלום), אז נצטרך לחכות ולראות מה יהיה שם, אם בכלל יהיה שם משהו.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 15:19

כל העניין של להסתכל למטה לשנייה פחות מפריע לי, ולוקח פחות זמן מאשר להקליק בדיוק על הכח/וואטאבר הנכון במאה התפריטים שיש במשחקי הז'אנרים שציינתי.
אז אני לא כל כך מקבל את זה, וזה יכול לבוא במקביל למה שאמרת שהוצע - לגבי ההקרנה של האיזור בו אתה נוגע על מסך הטלויזיה...
אני מסכים לגבי המחיר וכד' שכבר ציינתי, ולכן אני חושב שהשלט הזה הוא טוב, כפי שנאמר, אבל לא מצויין :)
אני אגזים ואומר שמדובר אולי בטכנולוגיית ביניים שלא ממצה את כל הפוטנציאל, כמו לייזר דיסק לעומת דיוידי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ינואר 2014, 00:07

Laskin כתב:כל העניין של להסתכל למטה לשנייה פחות מפריע לי, ולוקח פחות זמן מאשר להקליק בדיוק על הכח/וואטאבר הנכון במאה התפריטים שיש במשחקי הז'אנרים שציינתי.
אז אני לא כל כך מקבל את זה, וזה יכול לבוא במקביל למה שאמרת שהוצע - לגבי ההקרנה של האיזור בו אתה נוגע על מסך הטלויזיה...
אני מסכים לגבי המחיר וכד' שכבר ציינתי, ולכן אני חושב שהשלט הזה הוא טוב, כפי שנאמר, אבל לא מצויין :)
אני אגזים ואומר שמדובר אולי בטכנולוגיית ביניים שלא ממצה את כל הפוטנציאל, כמו לייזר דיסק לעומת דיוידי.

אתה באמת חושב שאפשר לשחק באיזה MMO כמו שצריך עם מסך מגע, שמצריך ממך להפסיק להסתכל על האקשן לכמה שניות ארוכות, כדי להפעיל יכולת כלשהי?
זה בלתי אפשרי. באמצע רייד עם 64 משתתפים, שמצריך דיוק של חצאי שניות בהפעלת יכולות, אי אפשר לא להסתכל על המסך ל3 שניות.

גם אם היה מסך מגע, השימוש היחיד שלו במקרים שבהם המשחק לא קופא בזמן שאתה בתפריט (ובמקרים אלו, פתרון משטח המגע, שמקרין על המסך את התפריט ממלא בדיוק את אותה הפונקציה), זה לשים כפתורים וירטואליים בקצוות המסך, שעם פיתוח קצת זכרון שרירים, אפשר ללחוץ עליהם, בלי להסתכל על השלט (בדיוק כמו כל כפתור אחר בשלט). גם את הפתרון הזה, אפשר ליישם בקלות במשטח מגע.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ינואר 2014, 17:26

אני לא חושב שזה צריך לקחת 3 שניות אלא יותר כמו חצי שנייה, וכן (:
אבל אם יצליחו לעשות ממשק שיקפוץ מן מסך בתחתית משהו כמו win8 ואני אביר את הכפתור ואוכל לגולל לצדדים באמצעות משטח מגע שיהיה באמצע במקום מסך המגע - אולי באמת אפשרי לעשות את זה מספיק טוב.
מקווה מאוד. נדע בקרוב ^^

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 ינואר 2014, 22:04

לא הבנתי איך עקב פידבקים מהבטא, שבה לקונטרולר לא היה מסך מגע, ואלב החליטו לא לשלב מסך מגע :P.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ינואר 2014, 00:07

Klayman כתב:לא הבנתי איך עקב פידבקים מהבטא, שבה לקונטרולר לא היה מסך מגע, ואלב החליטו לא לשלב מסך מגע :P.

כי עיצוב המקשים, שדימו את מסך המגע, הביא לפידבקים שגרמו להם להבין שיותר חשוב שהשלט יעפל טוב עם כל המשחקים שכבר יש בסטים, מאשר שיהיה בו מסך מגע.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 ינואר 2014, 08:21

Nucleus_Dawn כתב:בוודאי שזו סיבה לקנות SM. זה פיטצ'ר מצוין. בדיוק כמו שעבור רבים, היכולת להתקין איזה ROM שהם רוצים במכשיר האנדרואיד שלהם, זו אחלה סיבה לקנות מכשיר אנדרואיד.
אתה מדבר כאילו מעניין את VALVE אם אתה קונה SM עם הלוגו שלהם, או קונה SM שאתה מכין לבד בבית.
איך אפשר בכלל להציג את הגמישות הזאת כמשהו רע? אתה קונה SM ב500 דולר? VALVE הרוויחו. אתה מרכיב לבד SM ב400 דולר? VALVE הרוויחו.
איך לעזאזל העובדה שמערכת ההפעלה חינמית וזמינה לכל מי שרוצה, זה חסרון על פני מערכות שאפשר לקנות רק דרך חומרה ספציפית?

אתה לא מבין את ההבדל בין "יתרון" לבין "סיבה: זה שואלב מרוויחים מכל מערכת הפעלה שתתקין זה משהו אחד, אבל אפילו הדוגמא הספציפית שכתבת בעצמך פה בעצם מאשרת את העובדה שאין סיבה לקנות סטים משין: אתה מקבל את אותה התוצאה מהתקנה של SteamOS על מחשב לא ממותג ומשלם 100 דולר פחות.
זו לא סיבה לקנות סטים משין אלא להיפך: עדיף לי לשלם פחות ולקבל את אותו הדבר. בקונסולות לעומת זאת אני לא יכול לקבל את אותו הדבר בלי לקנות את הקונסולה עצמה.

וזה בדיוק ממשיך לדוגמת האנדרואידים שהבאת: מאחר ואני יכול להתקיד אנדרואיד על כל מכשיר סיני, אני לא צריך לקנות דווקא מכשיר ממותג של סמסונג בשביל להשתמש באפליקציות של אנדרואיד או בשביל להתקין במקביל אובונטו מובייל ולכן העובדה שאפשר להתקין גם אנדרואיד וגם אובונטו על מכשיר גלקסי היא עדיין לא סיבה לקנות גלקסי. ומהצד השני הקונסולות הן כמו האייפון: הסיבה לקנות אייפון היא שרק אם תקנה אייפון תוכל להשתמש באפליקציות מהאפסטור.

Nucleus_Dawn כתב:איזו הגזמה פרועה בנוגע למסך המגע. איזו הגזמה פרועה לגבי ה"אכזבה הנוראית". למה חייבים ללכת ישר לקיצון? אי אפשר להתייחס למצב כמו שהוא? המסך יכל לספק כמה פיטצ'רים נוספים (רוב אלו שהזכרת לא פרקטיים, כי הם מצריכים שימוש באצבע שאינה האגודל), אבל כנראה שבבדיקות שלהם, הם מצאו שהפיטצ'רים האלו לא באמת שווים את העלות הנוספת.
באופן אישי, אני מעדיף שהם ילכו לכיוון של משטח מגע, כמו זה שבדואלשוק 4. שומר על רוב הפיטצ'רים השימושיים ומוסיף הרבה פחות לעלות המוצר.

הסיבה לאכזבה היא שהשלט הזה היה הדבר הכי מעניין מכל ההכרזות של ואלב עד עכשיו: מחשב HTPC שמחובר לטלוויזיה כבר יש לי. מערכת הפעלה שאני יחסית מרוצה ממנה כבר יש לי. מה שאין לי זה גיימפאד עם מסך מגע שאמור לפתור חסרונות מרכזיים שיש בגיימפאד כיום. הנה מה שכתבתי בזמנו בדיון הזה בדיוק כשהשלט המקורי נחשף:
בחזרה לואלב.... הבעיה בתמיכה בלינוקס היא בעיקר תולדה של התעסקות עם מליון הפצות שונות ונתח שוק אפסי. SteamOS הולך לטפל רק בבעיה הראשונה בצורה מיידית, בזמן שהגירה לכיוון לינוקס תהיה משהו איטי בהרבה ולכן כך גם התמיכה בדרייברים תמשיך לקבל עדיפות משנית (בטח כל עוד הפיצ'ר המרכזי הוא גם ככה להזרים לסטימבוקס תוכן מהמחשב מבוסס החלונות שלך).
השלט הוא כבר משהו הרבה הרבה יותר מעניין: מסך מגע על כל הפוטנציאל שלו (מה שבWii התפספס), מיקום מהפכני לכפתורי הABXY (שימושי מאד בזאנרים מסויימים, אבל בעייתי באחרים), טאצ'פדים עגולים במקום סטיקים אנלוגיים (שנראים ממש כמו זוג רמקולים לחיצים, כולל כל הקטע של הויברציות שהם מייצרים כפידבק). אבל צריך לראות איך באמת השלט יראה בסופו של דבר כי כל מה שיש לנו זה הדמיות שלו, בזמן שהאבטיפוס לפחות (שכולל 4 כפתורים במקום מסך המגע העתידי) נראה די זוועה.
אבל עדיין, השלט זו ההכרזה הכי מעניינת משלושת ההכרזות ויש לשלט הזה כמה רעיונות נהדרים.

אז מן הסתם כשהדבר היחיד שהלהיב מלכתחילה בשילוש הקדוש של ואלב היה השלט הזה על הפיצ'רים שלו, אז זה סופר מאכזב כשלא מספקים את הסחורה.

אני עדיין מקווה מאד שלא נקבל פיתרון עקר ותפל כמו זה שבדואלשוק החדש (כי אז כבר אפשר לקנות את הדואלשוק ולגמור עניין). הדואלשוק למעשה מזכיר בדיוק את הסיקסאקסיס שלהם מהדור הקודם שבסוף לא יצא ממנו כלום, פשוט כי הם עשו קיצורי דרך ולא הלכו עד הסוף כמו נינטנדו. בשביל שלט אולטימטיבי שמממש את הפוטנציאל ויוכל להחליף באמת שילוב של מקלדת ועכבר אתה צריך גם מסך, גם touch וגם clickable surface.

הפידבקים מהבטא זו בכלל הבדיחה הכי הזויה שמתגלגת פה: אי אפשר לתת פידבק על מידת השימושיות של מסך כשאין לך מסך. מה, ואלב עקבו אחרי העיניים של המשתמשים ושמו לב שהם לא מסתכלים מספיק על המסך הלא באמת קיים בשלט ולכן לא צריך אותו? מזל שהמפתחים של האוקולוס ריפט לא השתמשו בפידבק של אנשים שמסתכלים על מסך סטטי והחליטו עקב כך שלא צריך headtracking כי אנשים לא מזיזים את הראש :roll:

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ינואר 2014, 01:42

swym, בשניה שהתקנת את הSOS במחשב שלך, קנית SM. קנית סתם PC והתקנת עליו SOS? קנית SM.
העובדה שיש כמה אפשרויות לרכישה של הSM, זה מצוין וזה אכן יתרון. העובדה שאפשר להתקין כל מערכת הפעלה גם על SM שאתה קונה מאחת מהיצרניות, בלי הצורך להתעסק בבניית מכשיר, זו סיבה לקנות את הSM (כי אתה לא צריך לוותר על השימוש בווינדוס) עבור כל אותם אנשים שלא רוצים להתעסק בלבנות מחשב בעצמם, אבל רוצים שתהייה להם גם מערכת הפעלה שמתאימה לחיבור לטלויזיה, בלי לוותר על ווינדוס וכל מה שהיא מציעה.
מעבר לזה, ברור שיתרון יכול להיות סיבה לרכוש מכשיר וסיבה לרכוש מכשיר יכולה להיות יתרון שלו על פני אפשרויות אחרות. למה אתה בכלל מדרדר את הדיון לוויכוחי סימנטיקה מיותרים?

אני חושב שטעית אז, בנוגע לשלט. אני חושב שאתה עדין טועה. מסך מגע על השלט זה לא רעיון טוב. שלט שמצריך מהשחקן להוריד את מבטו מהמסך שבו הוא משחק במשחק, הוא שלט לא טוב.
זה לא שבWIIU פספסו את הפוטנציאל. זה שהרעיון כולו לא באמת פרקטי. במשחקים שבהם יש פעולה וצריך להתרכז במה שקורה בכל רגע, להוריד את המבט מהמסך הופך את המשחק למתסכל ולא שחיק. במשחקים שבהם יש תפריטים ואפשר לעצור ולחשוב, משטח מגע יכול למלא בדיוק את אותן הפונקציות, עם יצירת תפריטים על המסך, ברגע שנוגעים במשטח המגע.
אין באמת סיבה לשלט עם מסך. זה גימיק חמוד במספר מועט מאוד של משחקים (כמו זומביU ופיקמין) וסתם לא שימושי בכל המשחקים האחרים.
דווקא בשלט של סוני, אנחנו רואים שימושים נהדרים למשטח המגע. רק התזוזה במפה של AC4 עדיפה על כל פיטצ'ר שראינו בWIIU עד עכשיו. אפילו במשחקים שבהם יש שימוש חביב במסך, כמו 101 הנפלאים, מדובר בגימיקים מציקים (להסתכל על מסך השלט כאשר הדמויות בתוך מבנים), או ברעיונות טובים שיעבדו טוב באותה המידה על משטח מגע (לצייר צורה כלשהי, כדי לבחור את ה"נשק" בו אתה רוצה להשתמש).
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ינואר 2014, 03:10

מה שבטוח - מסך מגע לא יהיה שימושי ע OCULUS... אז מאחר ואני מתכנן לקנות אותו - אני לוקח הכל בחזרה :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ינואר 2014, 10:10

Laskin כתב:מה שבטוח - מסך מגע לא יהיה שימושי ע OCULUS... אז מאחר ואני מתכנן לקנות אותו - אני לוקח הכל בחזרה :)

צודק. אני מניח שגם זה שיקול בהחלטה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ינואר 2014, 18:13

Nucleus_Dawn כתב:
כי עיצוב המקשים, שדימו את מסך המגע, הביא לפידבקים שגרמו להם להבין שיותר חשוב שהשלט יעפל טוב עם כל המשחקים שכבר יש בסטים, מאשר שיהיה בו מסך מגע.

מה בין ארבעה כפתורים פיזיים, שאין שום צורך להסתכל עליהם, למסך מגע עם תצוגה מתחלפת?
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ינואר 2014, 10:14

Klayman כתב:
מה בין ארבעה כפתורים פיזיים, שאין שום צורך להסתכל עליהם, למסך מגע עם תצוגה מתחלפת?

אני רק מנחש, כמובן, אבל כנראה שבגלל צורת השלט לא היה נוח ללחוץ עליהם, אז אם לא נוח ללחוץ על מקשים קבועים, ברור שיהיה הרבה פחות נוח ללחוץ על מקשים וירטואלים שמשתנים ממשחק למשחק.
מעבר לזה, אין בכלל ספק שכחלק מהבטא, הם גם עשו ניסיונות עם שלטים שבהם כבר יש מסכי מגע באופן פנימי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 ינואר 2014, 10:17

אני לגמרי עם שחר בנושא השלט. עד שלא יצליחו לייצר מסך שמסוגל להשתנות פיזית לפי הכפתרוים הוירטואלים שמוקרנים עליו זה לא שווה שום דבר כי אין יכולת למוח שלנו לייצר לגבי המיקום של הכפתורים זכרון שרירים ובסופו של יום גם אם תהיי הכי שפיץ בעולם וידרשו לך רק מאית של שניה להסתכל על המסך בשביל להחליט איפה ללחוץ אתה עדיין תסבול מלחיצות על הכפתורים הלא נכונים בחלק מהזמן.

אין מה לעשות... כפתור פיזי תמיד טוב יותר מכל פתרון אחר כשרוצים מקסימום דיוק. אחרי זה זה פתרון של זיהוי קולי וגם שם יש את הבעיה שהתוכנה חייבת מאה אחוז מהזמן לזהות ולךזהות נכון והעובדה שלאמר משהו לוקח יותר זמן מללחוץ על משהו.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ינואר 2014, 18:20

נכון.. וכנראה שהם היו די מרוצים מהעניין, אחרת למה להם להכריז בראש חוצות שיהיה מסך מגע בבקר?

אני לא נגד או בעד ההכרזה - פשוט תוהה על טיבה. נראה שהספקות שהיו לי לגביו ולגבי חוסר היכולת של ואלב להציג אותו, היו נכונים.
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 25 אורחים