swym כתב:
לא, זה אתה שפשוט לא מסוגל להבין את ההבדל בין חומרה לתוכנה למותג:
כשאתה מתקין SOS במחשב שלך אין לך Steam Machine ואין לך מכשיר של ואלב.
כשאתה מתקין חלונות בטאבלט שלך, אין לך Surface ואין לך מכשיר של מיקרוסופט.
כשאתה מתקין אנדרואיד בטלפון שלך, אין לך nexus ואין לך מכשיר של גוגל.
ואפילו אפילו אפילו כשאתה מתקין האקינטוש על הלפטופ שלך, אין לך imac ואין לך מכשיר של אפל. ככה שהמשוואה הזו אמורה להיות מספיק ברורה אפילו לקלולסים מוחלטים לטכנולוגיה שחיים בבועה של אפל. צריך להיות ממש דביל או ממש ממש להתחפר בהתבטאות מיותרת קודמת בשביל לא לקלוט את ההבדלים בין מערכת הפעלה לחומרה ממותגת.
באותה מידה גם אם תיקח כמה חתיכות פח, תדחוף לתוכן לוח אם ותתקין עליהם SOS אתה עדיין לא תוכל למתג את זה בתור סטים משין, ואם תקנה יחידה כזו עדיין לא תוכל להגיד שיש לך בבית סטים משין. סטים משין הוא קו של מחשבי מותג pre-built שקיבלו חותמת של ואלב עצמה.
כזכור לך (או שלא...) אתה כתבת קודם "העובדה שאפשר להתקין ווינדוס, היא עוד סיבה לקנות סטים מאשין", אבל הנקודה היא שעל כל מחשב אפשר להתקין גם ווינדוס וגם SOS . לכן העובדה שאפשר להתקין על מכשירי סטים משין חלונות היא לא סיבה לקנות מכשיר סטים משין על פני כל מכשיר אחר. אפילו אם נסתכל על העולם דרך ההיגיון השבור שלך לפיו התקנת SOS משמעותה SM, עדיין לקניה של מחשב ממותג סטים משין אין שום יתרון בנקודה הזו על פני קנייה של סתם מחשב מאייבורי - כי על כל מחשב אפשר להתקין גם חלונות וגם SOS. אם לא' אין יתרון על ב' - זו לא סיבה לקנות את א'.
ולגבי השלט (אני מבין שאין לך שום רפרנס לטענות ההיסטוריות שלך): הסתכל על מסך הטלווויזיה זה הרבה פחות נוח כי זה מצריך ממסך הטלוויזיה לטעון מסך נפרד שמסתיר לך את מה שקורה בפועל: הזמן שלוקח לך להסתכל על מסך משני הוא פרומיל מהזמן שלוקח למסך inventory לעלות על המסך הראשי, ואחר כך הזמן שלוקח לאותו מסך לרדת (אפילו במשחק בלי שום טעינה שרץ על 30fps מדובר בהפסד של שני פריימים, שמתורגמים לדיליי של 66ms לפחות רק לצורך רענון המסך - במשחקי אונליין זה קריטי). אבל רענון המסך הוא רק הכסף הקטן, כי הזמן האמיתי הוא זה שמצריך ממך לנווט במסך הinventory לבחירת הנשק הנכון, מה שמסך טאצ שהתצוגה מוקרנת עליו ישירות מאפשר לך לעשות באופן הכי מיידי שיש. במשחק אונליין מי שמשחק על מסך עם pop-up מאבד זמן קריטי בהשוואה למסך משני, ובמשחק שבו המשחק קופא הimmersion נפגע וזה אף פעם לא טוב (ועבור מי שזה כן טוב - בכל מקרה אין מניעה להקפיא את המשחק במקביל לכך שעוד מידע יוצג על המסך המשני).
ואגב, החזקה אידיאלית של שלט היא עם מרפקים כפופים בגובה שממש מתחת לגובה המסך - בין אם אתה רכון קדימה ובין אם נשען אחורה. אני לא מכיר אף אחד שמחזיק את השלט שלו על המפשעה וזו נראית לי אחת הצורות הכי לא נוחות לשחק, ככה שאולי מדובר פה בסטייה פרטית שלך?
בנוגע לפסקה הראשונה:
אתה טועה ומטעה. אתה סתם מנסה להגדיר מחדש את כל הנושא, כי טעית קודם ועכשיו אתה לא מסוגל להודות בזה. אתה מוזמן להמשיך לנסות. בהצלחה.
אתה חושב שלנסות לזלזל בי במשפטים מביכים כמו "חי בבועה של אפל", או "קלולס מוחלט לטכנולוגיה", עוזר לטיעונים שלך? אם כן, אז גם בזה אתה טועה.
אין יתרון לקניית SM מוכנה, מעבר ליתרון של קניית כל PC מוכן. כלומר, האחריות והעובדה שאתה לא צריך להתעסק בבניית המחשב.
אם מישהו רוצה PC והוא מעדיף אחד מוכן, אז זה אחלה לו.
אם מישהו רוצה SM והוא מעדיף אחד מוכן, אז זה אחלה לו.
אין שמץ של ספק שהעובדה שSM יודע לעבוד במקביל לווינדוס זה יתרון, בדיוק כמו שהעובדה שאפשר להתקין ווינדוס על מכשיר של אפל זה יתרון, שבלעדיו לא הייתי שוקל בכלל לקנות מכשיר כזה ללימודים.
אתה מוזמן להמשיך לנסות לעוות את משמעות המילה יתרון, או כל טכניקת דיון דקדוקי אחר שאתה רוצה להדרדר אליה. זה לא מעניין במיוחד וזה לא משנה את זה שאני לא מסכים איתך וחושב שאתה טועה.
אתה לא צריך לקנות SURFACE בשביל שיהיה לך טאבלט ווינדוס ומייקרוסופט יהנו מכך שאתה מגדיל את בסיס המשתמשים שלהם ואתה לא צריך לקנות מכשיר מוכן מאחת מהשותפות של VALVE בשביל שיהיה לך SM וVALVE יהנו מכך שאתה מגדיל את בסיס המשתמשים שלהם.
ההגדרה הלא נכונה שלך למה זה SM, לא משנה את העובדות.
לגבי השלט, אתה עדין טועה. להסתכל על המסך הראשי זה גם מהיר יותר, גם נוח יותר וגם פרקטי יותר. טענות מופרכות על כמה זמן צריך כדי להסיט את המבט, לעומת להעלות תפריט Inventory לא יעזרו לך כאן והמוטיב החוזר של זלזול ממשיך להיות מביך ונלעג.
אתה באמת מנסה לטעון מהי הדרך האידאלית להחזיק שלט? רד מהר מהעץ הפתטי שלך. הדרך האידאלית להחזיק שלט, זה איך שנוח. אם אני שוכב על הספה שלי ונוח לי שהשלט בידיים שלי, שנחים על הספה, זו הדרך האידאלית. אם אני יושב uנוח לי שהשלט בין הברכיים שלי, אז זו הדרך האידאלית.
אתה לא מסוגל להגיב לשום נקודה בלי הד הומינום מגוחך וזלזול מתמשך במי שאיתו אתה מדיין? מה נסגר איתך? תרגע.