נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 16 פברואר 2014, 12:07

Nucleus_Dawn כתב:
הNPD לא רע. הוא טוב מאוד. הוא ממשיך להראות לנו שהשוק בריא ושיש בו מקום לקונסולות חדשות, אחרי שהיו חששות שזה לא המצב, בעקבות הכשלון של הWIIU.

הביקוש לא צנח מעבר לגדר הנורמה. הוא צנח כצפוי. ציפית שקונסולה תמכור בינואר, כמו שהיא מכרה בעונת החגים? לא בדקתי, אבל אני מהמר שזה לא קרה באף שנה, בהיסטוריה.

הנתונים של מכירות החומרה מצוינים. שתי הקונסולות מוכרות מצוין.

לא אמרתי שהNPD לא רלוונטי. אמרתי שהם מאבדים מהרלוונטיות שלהם, בגלל חוסר היכולת שלהם לספק נתונים דיגיטליים. אין בכלל ספק שהשנה המכירות הדיגיטליות יותר משמעותיות משנה שעברה. זו לא מקריות שכל החברות מדווחות על גידול משמעותי בהכנסות שלהם ממכירות דיגיטליות, כבר תקופה ארוכה.
זה אבסורד שהONE מוכרת טוב מאוד והתגובות הן "האם מייקרוסופט הולכים למכור את חטיבת הבידור לאמזון?", או "האם מייקרוסופט בפאניקה והולכים לחתוך את המחיר בחצי בעוד חודש?".

הא? איך בדיוק ה NPD האחרון טוב מאוד?
הוא סביר עבור הפס4 בלבד, כל השאר במצב נוראי עד רע, איך הוא בדיוק מראה מה שאתה טוען אם ה X1 צללה בצורה כה חדה למספרים שמתחת לנורמה לתקופה זו לקונסולה חדשה למרות שיש מלאי יפה בחנויות?
והוא כן צנח מעבר לנורמה כי יש לנו מספרים וסטטיסטיקות בנושא שאומרים שהוא צנח מעבר לנורמה.

הנתונים של 2 הקונסולות בסך הכל מצויינים, של ה NPD האחרון פחות ועל זה מדברים פה.
אמרת שה NPD מאבד בקצב מדאיג מהרלוונטיות שלו למרות שאין לך נתונים בנוגע לגודל השימוש בשירותים דיגיטליים למשחקי ריטייל בעלות של 60 דולר שאלו המשחקים שמככבים לרוב ב NPD, בתכל'ס בתור אמריקאי השירות הדיגיטלי במתכונתו הנוכחית הוא עלוב למדי-
הוא מציע מחיר מקביל למחיר ריטייל מלא ללא שום הנחה ובלי קופסא או חפץ פיזי, לא ניתן להחליף לאחר מכן את המשחק, לא למכור אותו, הוא תקוע לך שם בקונסולה לנצח ובעיקרון כל פעם שתרצה לשחק בו בעתיד צריך שוב להוריד אותו בתקווה בכלל שתמיד יהיה שרת להוריד ממנו את המשחק.
איך אפשר להשוות את זה לעותק ריטייל שאמריקאי יכול לקנות באחד מאלפי הסניפים של גיימסטופ ורשתות אחרות ולעשות בו כרצונו?

למה בכלל שהשירות הדיגיטלי מבחינת היגיון יתפוס נתח גדול במיוחד?
אם הייתי אמריקאי לא הייתי נוגע בדיגיטלי למשחק חדש, זה טוב רק למבצעים למיניהם וסיילים (שגם חנויות פיזיות עורכות לעיתים מן הסתם)
ה ONE בהחלט פתחה בצורה מעולה, אבל ב NPD האחרון היתה נפילה קצת מדאיגה שלה ובכלל של התעשייה עצמה מלבד יחסית הפס4, לאמר שהמצב "טוב מדי מכדי להיות אמיתי" אחרי NPD לא טוב שכזה זה מטופש באותה מידה כמו DOOM N GLOOM, תקרא אתרים שמנתחים את ה NPD כמו GAMEINDUSTRY.BIZ שקצת יותר מומחים מאיתנו ותאמר לי האם הנראטיב זה חגיגות אחרי NPD רע או קצת יותר שלילי מאיך שאתה מציג את זה...

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 פברואר 2014, 13:00

לא התעמקתי כמו שצריך אבל אם תחפש כתבות מינואר 2006 תראה את אותו הלך רוח ש"המצב לא טוב". מכירות התוכנה של ינואר היו איזה 250 מיליון לעומת 600 או 550 מיליון (אני חושב) בינואר 2006. אז לא היו סמארטפונים שהפכו משחקים בדולר למציאות יומיומית. אז היו לוולוו שבריר מהמשתמשים שיש להם היום. אז לא היה ברור שכל משחק שלא תדבר עליו הולך לרדת ל10 דולר עוד 3 חודשים במכירות דיגיטליות. אז לא היה GTA5 שמרושש כמעט את כל מי שמעניין אותו משחקים :).

לא צריך להגזים. הנתונים לא אומרים שום דבר רע לגבי הקונסולות החדשות. לפחות מהבדיקה השטחית שעשיתי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2014, 13:17

הNPD האחרון הראה ירידה משמעותית אבל אתם שוכחים שהקונסולות החדשות לא נמצאות בכל חנות ועדיין היה קשה להשיג בינואר. או לפחות, זה מה שאומרים בעיקר על הPS4.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2014, 13:34

ואני מסתמך על זה:
תמונה

לעומת זה:
תמונה

מבוסס עפ"י נתונים עדכניים מהאתר NowInStock.net שבודק זמינות אצל המפיצות הגדולות בארה"ב.
אז... יש סיכוי סביר מאוד שהמכירות של הPS4 היו אפילו הרבה יותר גבוהות, לו היה במלאי

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 פברואר 2014, 13:51

לאסקין אתה צודק, ע"פ הידוע יש עדיין בעיות מלאי לפס4 כשהראייה הגדולה ביותר זה האתר שהבאת שבודק זמינות של מוצרים.
אבל גם ב GAF אנשים מתלוננים שקשה למצוא את הפס4 ובקושי יש מלאי בעוד שעם ה ONE כבר הרבה מאוד זמן יש זמינות יפה גם ע"פ עדויות ב GAF וגם האתר שהבאת שהוא ירוק כמעט בלי הפסקה כשזה נוגע ל ONE.

אז כן יש סיכוי סביר שמכירות הפס4 נפגעו בגלל בעיות מלאי, כמובן שזה לא ברמת השיגעון של ה WII שאי אפשר היה למצוא בכלל אבל עדיין המוצר SOLD OUT לא מעט, חודש הבא יש מצב לפגיעה משמעותית אף יותר במלאי כשסוני תרכז מאמצי ייצור להשקה ביפן.
--------------------
SWISS, דברים כמו אז לא היו סמרטפונים, VALVE אלו לא גורמים שמקלים על המצב, הרי ציינת דברים שמסכנים את מודל הריטייל בקונסולות ואם בגלל הגורמים הללו צריך לצפות למכירות פחות טובות הקונסולות בבעיה.
אני חושב ש GTA5 כבר מוצה בשלב הזה, אתה רואה שכרגיל הטבלה מורכבת מ COD בראש.

מכירות דיגיטליות זה עדיין אלמנט חזק יותר על ה PC, סיילים אולי מלבד זמנים כמו חגים, BLACK FRIDAY או ייעדים מיוחדים הם לא פקטור חזק מספיק על הקונסולות עדיין, רוב הזמן החנות הדיגיטלית עדיין תקועה עם 60 דולר להרבה זמן, אפשר לקוות שזה ישתנה בעתיד עם מתחרות כמו אמאזון שנכנסו לעניינים אבל כרגע זה לא גורם משמעותי מספיק.
ויש גם ירידות מחיר בחנויות הריטייל, לפחות באנגליה אחרי כמה זמן, אפילו יותר מאשר בדיגיטלי שיכול להתקע על 60 עידנים, אבל זה פקטור שלא קיים רק מהיום מן הסתם.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 16 פברואר 2014, 14:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 פברואר 2014, 13:59

כרגע - כן, הONE בזמינות. אבל רוב ינואר לא היה כך, ולכן אני משוכנע שנראה עלייה במכירות הכלליות של הקונסולות החדשות, בפברואר, אלא אם עדיין יהיה חוסר, ואני ממש בספק אם זה יקרה. (אבל לגמרי אפשרי)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 פברואר 2014, 14:06

אני כמעט בטוח בוודאות שרוב ינואר כן היה כך, אני עקבתי אחרי זה.
אנשים ב GAF מדווחים כבר תקופה ארוכה שהמכשיר זמין מאוד ומספקים תמונות באופן קבוע.

ואמורות לעלות המכירות בפברואר והלאה עם צאת כותרים חדשים, השאלה היא עד כמה אם בכלל.
התקווה היא שאחרי שההארדקורים התנפלו בחודשיים הראשונים של ההשקה על המכשירים והפכו אותם לנמכרים ביותר אי פעם שעכשיו השוק היותר קל יצטרף לאט לאט למעגל (מה שלא קרה עם ה WIIU למשל), זה מה שיחזיק את המכירות לאורך הדור.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 פברואר 2014, 15:27

bling כתב:SWISS, דברים כמו אז לא היו סמרטפונים, VALVE אלו לא גורמים שמקלים על המצב, הרי ציינת דברים שמסכנים את מודל הריטייל בקונסולות ואם בגלל הגורמים הללו צריך לצפות למכירות פחות טובות הקונסולות בבעיה.

ראשית הבלבלתי לגמרי עם המספרים של ינואר 2006.... זה ממש לא 600 מיליון מכירות תוכנה, ה600 מיליון היו סך המכירות של הכל, תוכנה היה 357 מיליון.
שנית אני מדבר על מכירות תוכנה. יש ירידה של חומרה (בערך 250 אלף בינואר 2006) אבל מאידך המכירות סוף שנה היו גבוהות בהרבה.
שלישית כשאני מעלה סמארטפונים זה כי ה357 מיליון של ינואר מורכב גם ממשחקי PSP ומשחקי DS. כשאני מדבר על וולוו זה פשוט בהקשר של מעבר אוכלוסיה גדולה למחשב והציפיה שלהם למחירים של מחשב ויש באוכלוסיה הזאת הרבה enthusiasts שמן הסתם בלי משחק גדול חלק ניכר מהם לא יעבור מהמחשב לקונסולה. זה לא אומר שהאנשים האלה לא יבואו וזה לא אומר שמודל המחירים של המחשב (אם ימשך כי אני כמה וכמה פעמים אמרתי שאני לא צופה שהוא ימשך ברגע שעיקר הכסף של המפיצות יגיע ממכירות דיגיטליות... ואני לא מדבר על מכירות של EA בULTIMATE TEAM) לא יחלחל אל הקונסולות.
רביעית בינואר 2006 לא היה עוד קונסולה חדשה בשוק שגרמה לפיצול (לעומת הפיצול בין ה360 לPS2) במירוץ של הדור הבא.
bling כתב:אני חושב ש GTA5 כבר מוצה בשלב הזה, אתה רואה שכרגיל הטבלה מורכבת מ COD בראש.

אני בספק, הוא רושש אנשים מה gaming dollars שלהם ואני מניח שעודנו מרושש אנשים מהgaming time שלהם. מן הסתם הוא לא לבד ויש juggernauts רציניים כמו COD שמוסיפים לסיפור.
bling כתב:מכירות דיגיטליות זה עדיין אלמנט חזק יותר על ה PC, סיילים אולי מלבד זמנים כמו חגים, BLACK FRIDAY או ייעדים מיוחדים הם לא פקטור חזק מספיק על הקונסולות עדיין, רוב הזמן החנות הדיגיטלית עדיין תקועה עם 60 דולר להרבה זמן, אפשר לקוות שזה ישתנה בעתיד עם מתחרות כמו אמאזון שנכנסו לעניינים אבל כרגע זה לא גורם משמעותי מספיק.
ויש גם ירידות מחיר בחנויות הריטייל, לפחות באנגליה אחרי כמה זמן, אפילו יותר מאשר בדיגיטלי שיכול להתקע על 60 עידנים, אבל זה פקטור שלא קיים רק מהיום מן הסתם.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 פברואר 2014, 09:34

SWISS לא בטוח שהבנתי אותך נכון- ה NPD הזה גם כולל ויטה ו 3DS, אתה חושב שהקהל של המסרטפונים זה נטו הרווחים של הניידות בלי לפגוע בקונסולות הביתיות?
למה אתה בטוח שזה כל כך מקביל ושלא עזבו אנשים את השוק ועכשיו הם משתעשעים עם משחק סמארטפון קליל פה ושם?

ולמה עם VALVE אלה משתמשים שיחזרו לקונסולה עם משחק גדול? תכל'ס אלה הנחות לא הכי מבוססות, נראה יותר הגיוני שהם יעדיפו להשאר שם ושרוב הכסף שלהם ימשיך להיות מושקע בסטים ולא שיחזרו, לפחות הגיוני באותה המידה.

בקשר ל GTA5 זו נראית לי הנחה מופרכת, המשחק יצא לפני טונות של זמן ו GTA אונליין זה לא כזו הצלחה מטורפת שלוקחת מליוני שחקנים ודופקת את ה NPD של ינואר.
ו COD יוצא כל שנה, עדיין יש ירידה מהותית ביחס לשנה שעברה גם.

לא כל כך מבין מה אתה מנסה לאמר, למה אתה חושב שה X1 ירדה ככה ולמה אתה מאמין שהשוק הולך למקום טוב ושה NPD הזה לא מעיד בדבר?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 פברואר 2014, 10:22

אני אמרתי לך פשווט חפש כתבות מאותה תקופה אחרי שחרור ה360.

לא ממש הבנתי מה אמרת בקשר לניידות. אני יחזור על מה שאני אמרתי... המכירות של הניידות יורדות כי יש סמארטפונים ולשם אנשים הלכו.

בקשר לוולוו... כמו שתמיד יש כתבות מטופשות על המוות של הPC ואז כתבות על חזרתו של הPC כך עם ולוו... לא חסרים אנשים שממש אוהבים גיימינג ומוכנים לקנות את כל הקונסולות (בסופו של דבר, לא באותו הזמן) וגם רוצים איכות יותר גבוהה ומוכנים לשדרג את המחשב לקראת אמצע הדור. האנשים האלה עדיין נהנים מקונסולה והם יחזרו עם משחקים גדולים וטובים (כך לדוגמא את נדב וMGS).

בקשר לGTA.... כמו עם COD לא חסרים אנשים שגם משחקים ממש ממש מעט משחקים. אני חושב שGTA הוא משחק כזה שיש לו APPEAL רחב מאוד. לא בהכרח אני מתכוון שאנשים משחקים באונליין... לא חסרים כאלה שמנסים לעשות 100 אחוז וגם לא חסרים כאלה שלא יכולים להרשות לעצמם לבזבז שעות על משחקי מחשב אז הם כבר בזבזו המון זמן על GTA.
ושוב, כמובן שGTA הוא לא בועה, יש לך את COD וBF וAC4 ולעומת זאת יש לך חוסר משווע של משחקים איכותיים שיוצאים בתחילת השנה.

בנוסף לכל אלה יש לך גם את העובדה שאנשים פשוט מרוששים את עצמם לפני קריסמס. אני לא חושב שיש הרבה תחומים שלא סופגים ירידה דרסטית בינואר.

כמובן שכל מה שאני אומר הם סתם מחשבות שלי ולא חקרתי לעומק את הנושא ואני לא הולך להביא לך גרפים שיגבו כל דבר שאני אומר. אתה יכול לקבל את זה ויכול לא. בשני המקרים הכל בסדר :D
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 17 פברואר 2014, 10:45

איבדנו אחד את השני...לא משנה :P

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 פברואר 2014, 19:34

סוני מכריזה על מכירה של 5.3 מיליון יחידות מהPS4.

במילים אחרות, הם מכרו בערך כמו הWIIU בכל חייה ודי בטוח שהביקוש לPS4 גדול יותר מזה, שכן עדין קשה למצוא אותה בחנויות. מרשים מאוד. כיף לראות את הקונסולה מצליחה כל כך מההתחלה. נקווה שזה ימשך ולא יצלול מסיבה כלשהי.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2014, 13:13

עד סוף החודש הם בטח יהיו סביב ה-7, ביחד עם השיגור ביפן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 פברואר 2014, 14:14

Laskin כתב:עד סוף החודש הם בטח יהיו סביב ה-7, ביחד עם השיגור ביפן.

אני לא בטוח שהם מסוגלים לייצר ולשנע כל כך הרבה עד סוף החודש, אבל נחכה ונראה. הקצב שלהם עד עכשיו מדהים.
אני גם בכלל לא בטוח שההשקה ביפן תהייה טובה. אדישות להשקה שם לא תפתיע אותי כל כך (אדישות בסטנדרטים של השקת קונסולה חדשה, כמובן. לא בסטנדרטים של יציאת טעם חדש של בן וג'רי).
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2014, 14:34

אני זוכר שאמרו שהמשלוחים הראשונים כבר נמכרו מזמן מראש.
נראה כמה מזה היה הייפ וכמה אמיתי...

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 פברואר 2014, 22:53

Laskin כתב:אני זוכר שאמרו שהמשלוחים הראשונים כבר נמכרו מזמן מראש.
נראה כמה מזה היה הייפ וכמה אמיתי...

זה היה ככה בארה"ב ובאירופה. אני לא יודע אם בכלל היו משלוחים ראשונים שהוקצו ליפן באותה התקופה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2014, 14:58

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 פברואר 2014, 23:13

Laskin כתב:היו כמה וכמה כאלה:
http://www.dualshockers.com/2013/10/04/ ... n-minutes/

מגניב. השאלה היא האם זה סימן לכך שפשוט אין מספיק קונסולות (בהחלט אפשרי, בהתחשב בביקוש במערב), או שהביקוש גם ביפן פשוט מטורף.
אני זוכר שסוני הודיעו שיש להם מיליון הזמנות מראש בארה"ב ואירופה. הם הודיעו משהו דומה על יפן?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2014, 15:20

לא נראה לי.
אבל אוטוטו נדע הכל :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 פברואר 2014, 23:59

Laskin כתב:לא נראה לי.
אבל אוטוטו נדע הכל :)

כן... לא יפריע לי בכלל להיות מופתע ולראות שהשוק ביפן רעב לקונסולה חדשה. הוא בהחלט צריך זריקת עידוד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 21 פברואר 2014, 15:32

סממן נוסף לירידה במכירות של COD - גוסטס במבצע 50% הנחה בסטים.
זו הנחה שלא ראינו משחקים קודמים בסדרה מגיעים אליה גם אחרי שהמשחק הבא יצא.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 פברואר 2014, 15:43

לא צריך סיממנים שכאלה. בהשוואה ל BO2, גוסטס בשלושת החודשים הראשונים שלו בארה"ב מכר 30% פחות עותקים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 פברואר 2014, 16:04

מונאקו חצה את חצי מליון העותקים בזכות ההאמבל באנדל. בזכות הציוצים והחדשה בג'וייסטיק אפשר לראות שלפני תחילת הבאנדל מכירות המשחק היו בערך 385אלף עותקים.

https://twitter.com/PocketwatchG/status ... 5941427200

http://www.joystiq.com/2014/02/20/monac ... inclusion/

מתוך היותר מחצי מליון העותקים האלה, רק 36אלף (!) עותקים הגיעו מגרסת ה XBLA.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 פברואר 2014, 02:05

Nucleus_Dawn כתב:סממן נוסף לירידה במכירות של COD - גוסטס במבצע 50% הנחה בסטים.
זו הנחה שלא ראינו משחקים קודמים בסדרה מגיעים אליה גם אחרי שהמשחק הבא יצא.

הבעיה בסדרה הזאת זה שכל הDLC יוצא המון כסף בסוף
לאנשים כניראה נימאס

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 21 פברואר 2014, 18:34

kririn כתב:

הבעיה בסדרה הזאת זה שכל הDLC יוצא המון כסף בסוף
לאנשים כניראה נימאס

כאשר לוקחים לך 10 שקל על סקין של זאב..זה נמאס
תמונה