נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי erezronen » 04 מרץ 2014, 16:11

Nucleus_Dawn כתב:
אם באג דוגמא למשהו, אז אני יודע שהרבה יותר אנשים הזמינו את גירסאת הפרימיום (כלומר, שילמו על מצלמה ושלט וקיבלו את קליזון בחינם :D ) ולמרות זאת, הגירסא הזאת היתה חסרה פחות למימוש ההזמנות.
לא רק החנויות כופות באנדלים. סוני פשוט מייצרת יותר מהם, מאשר הגירסא הזולה יותר. זה הגיוני לגמרי. סביר להניח שהם גם מרוויחים על הגירסא הזאת די הרבה יותר.

כמותית, סוני שולחת הרבה יותר ערכות בסיס של הקונסולה מאשר באנדלים. משום מה בארץ ההקצאות היו אחרות, עם יתרון מספרתי די מובהק לבאנדלים, יש מצב שהם שולחים ל״שווקים מתפתחים״ את הבאנדלים כי ככה הם יגרמו לאנשים להוציא יותר כסף בהתחלה במקום להסתמך על רכישה של משחק נוסף. במדינות הגדולות זה ממש לא המצב - הבאנדל עם קילזון יחסית נדיר ולדעתי הרוב המוחלט של המכירות הן קונסולה בלבד..

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 04 מרץ 2014, 16:42

erezronen כתב:
כמותית, סוני שולחת הרבה יותר ערכות בסיס של הקונסולה מאשר באנדלים. משום מה בארץ ההקצאות היו אחרות, עם יתרון מספרתי די מובהק לבאנדלים, יש מצב שהם שולחים ל״שווקים מתפתחים״ את הבאנדלים כי ככה הם יגרמו לאנשים להוציא יותר כסף בהתחלה במקום להסתמך על רכישה של משחק נוסף. במדינות הגדולות זה ממש לא המצב - הבאנדל עם קילזון יחסית נדיר ולדעתי הרוב המוחלט של המכירות הן קונסולה בלבד..

אם אתה אומר, אני בהחלט סומך עליך.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 04 מרץ 2014, 16:58

Nucleus_Dawn כתב:
הPS4 לא מבוססת על גימיק שלא צלח, אז אין סיבה לחשוב ש160 המיליון שקנו PS360 נעלמו מהעולם ואף אחד מהם לא הולך לקנות אותה.
הONE גם במצב לא רע, כי בשורה התחתונה היא קונסולה טובה. היא מנסה לעשות הרבה יותר, אבל לא חייבת להצליח להיות הmedia hub של הבית, בשביל להצליח כקונסולות משחקים.

הWIIU עשתה הרבה מאוד טעויות שהONE והPS4 לא עשו. לכולם ברור, למשל, שהן קונסולות חדשות ולא עוד תוסף פלסטיק לWII. בנוסף, שתי הקונסולות בונות על קהל הרבה יותר יציב מזה של הWII, אז למומנטום האדיר שלהם מהדור הקודם יש משמעות, בניגוד למה שקרה עם הWIIU.
אין סיבה לחשוב שנראה התרסקות דומה לזו של הWIIU. כמו עם הWII, זו תופעה מוזרה, לא הגיונית ונינטנדואית ואי אפשר להסיק ממנה מסקנות לקונסולות אחרות.

הצלחה או כישלון לPS4 וXBO ,בכלל לא נימדד רק בכמות הקונסולות הנימכרות
אחד הנתונים החשובים ביותר ,זה מכירת המשחקים

ובעניין הזה ,המון אנשים מדברים היום על לקנות מולטיפלטפורם לPC ,ורק בילעדים לXBO\PS4
עם באמת תיהיה מגמה גדולה כזאת -הקונסולות האלו יסבלו מאוד

סוני עשתה הרבה דברים נכונים ,MS עשתה טעויות גדולות ,חלקן תוקנו עוד לפני ההשקה
אחת הבעיות של הפיתוח עם הזיכרון הגרפי הזה ,אולי תיפתר ואולי לא בעתיד
אבל הבעיה הגדולה של ה500$ ,עוד לא תוקנה

בינתים הPS4 מובילה בגדול במכירות חומרה ותוכנה

אבל פה ניכנסים לבעיה אחרת של סוני ,וזה שהתאגיד עצמו בבעיות כלכליות חמורות
וראינו כבר פיטורים ,גם בחלק שקשור בPS4
וראינו מכירות של חלק מהנכסים והחטיבות ,מה שמשפיע בעקיפין

בPS3 סוני שרפה המון כסף לגרום לקונסולה להצליח
הPS4 מצליח מהתחלה ,אבל הויטה עמוק בבוץ ,כמה זמן סוני תצליח להחזיק את הויטה ?
כמה זמן יחזיקו צוותים שמפתחים גם לויטה ?

איך שזה ניראה ,סוני מצמצמת כוח אדם ונכסים ,זה לא משפיע כרגע על הPS4 ,אבל יכול להשפיע מאוד בעתיד

נינטנדו שאוהבים לרדת אליה ,נכשלת עם הWIIU ,אבל יציבה מאוד כלכלית

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 05 מרץ 2014, 08:23

kririn כתב:

הצלחה או כישלון לPS4 וXBO ,בכלל לא נימדד רק בכמות הקונסולות הנימכרות
אחד הנתונים החשובים ביותר ,זה מכירת המשחקים

ובעניין הזה ,המון אנשים מדברים היום על לקנות מולטיפלטפורם לPC ,ורק בילעדים לXBO\PS4
עם באמת תיהיה מגמה גדולה כזאת -הקונסולות האלו יסבלו מאוד

סוני עשתה הרבה דברים נכונים ,MS עשתה טעויות גדולות ,חלקן תוקנו עוד לפני ההשקה
אחת הבעיות של הפיתוח עם הזיכרון הגרפי הזה ,אולי תיפתר ואולי לא בעתיד
אבל הבעיה הגדולה של ה500$ ,עוד לא תוקנה

בינתים הPS4 מובילה בגדול במכירות חומרה ותוכנה

אבל פה ניכנסים לבעיה אחרת של סוני ,וזה שהתאגיד עצמו בבעיות כלכליות חמורות
וראינו כבר פיטורים ,גם בחלק שקשור בPS4
וראינו מכירות של חלק מהנכסים והחטיבות ,מה שמשפיע בעקיפין

בPS3 סוני שרפה המון כסף לגרום לקונסולה להצליח
הPS4 מצליח מהתחלה ,אבל הויטה עמוק בבוץ ,כמה זמן סוני תצליח להחזיק את הויטה ?
כמה זמן יחזיקו צוותים שמפתחים גם לויטה ?

איך שזה ניראה ,סוני מצמצמת כוח אדם ונכסים ,זה לא משפיע כרגע על הPS4 ,אבל יכול להשפיע מאוד בעתיד

נינטנדו שאוהבים לרדת אליה ,נכשלת עם הWIIU ,אבל יציבה מאוד כלכלית

אם סוני תצטמצמם בחטיבת הבידור - קרי פס4, כל מה שישאר ממנה זה שלט עליו כתוב סוני. סוני מכרה חטיבות לא רווחיות והשאירה את אילו שבהן כן יש לה כסף, הפס4 היא המרכזית שבהן. סוני כיום היא חברה של מוצר אחד מרכזי כמעט וזה PS4, אנחנו נראה השקעה רק הולכת וגדלה של סוני. אני לא אהיה מופתע אם בסיום הדור הפס4 תשתלט על השוק כמו שהפס2 השתלטה. אם עם השקה כל כך בעייתית ומחיר כל כך גבוהה סוני עדיין הצליחה למכור יפה עם הפס3 ולסיים שנייה במירוץ, אין לי ספק שעם התחלה כל כך נכונה היא תמשיך לכבוש את השוק בסערה, השוק צמא לסוני עם כל דור חדש כבר כמעט 20 שנה.

מייקרוסופט היא סתם שחקן מבולבל שלא מבין מה הוא רוצה, במקום ללכת קדימה הם חזרו שני צעדים אחורה עם הKineckt חובה שלהם ולהוציא קונסולה כל כך חלשה לשוק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 מרץ 2014, 09:20

Death, אני מסכים איתך שהפס4 אחד המוצרים החשובים שלה ושאם כבר רק נראה השקעה שלה בתחום הבידורי ולא צמצום אבל זה לא כל מה שנשאר מסוני, יש לה עוד כמה חטיבות מוצלחות ואפילו אחת שיותר מהפס4 וזה הסמארטפונים שלה.
ה XPERIA התקבלה בצורה יפה מאוד בשוק ואני בטוח שההכנסות משם עוקפות את זו של הבידורית בסיבוב.

אני די בטוח שאם "תכוון לסוני אקדח לראש" היא תסגור את הפס4 לפני שתיגע בסלולר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מרץ 2014, 09:32

גם המצלמות שלהן מהטובות ביותר, אבל החטיבה פחות רווחית בינתיים... סוני הכריזו שהם הולכים להפסיק להוציא "סתם דגמים" בכל החטיבות שלהם ולהתרכז במוצרים מעולים בלבד, עם פוטנציאל מכירה גבוה.
אני מקווה שיעמדו בזה, בשבילם... בכל אופן בקשר לקיצוצים שלהם בחטיבת הפלייסטיישן - בינתיים מדובר רק בסטודיו אחד שקיבל יותר מדי כסף לעומת התרומה שהביא (גם כסף וגם איכות), אבל זה לא מעיד שהם הולכים להשקיע בקונסולה פחות.
מדובר בחטיבה הכי רווחית שלהם, מן הסתם הם רק יטפחו אותה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 05 מרץ 2014, 10:28

כאמור אני לא בטוח שזו המחלקה הכי ריווחית, את זה תמצא בסלולר שבתכל'ס אם הם ימשיכו להתחזק יש לו פוטנציאל גדול פי כמה להוציא את סוני מהמצב שלה מאשר הפס4.
מה שברור הוא שהפס4 הוא אחד המוצרים החשובים בחברה, רק עכשיו סוני הולכת להציג ב GDC כנראה VR ל PS4, משהו שיגרור עוד הוצאה של מאות מליונים.
בקיצור הפס4 הוא בגדר קדוש.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 05 מרץ 2014, 19:13

Laskin כתב:גם המצלמות שלהן מהטובות ביותר, אבל החטיבה פחות רווחית בינתיים... סוני הכריזו שהם הולכים להפסיק להוציא "סתם דגמים" בכל החטיבות שלהם ולהתרכז במוצרים מעולים בלבד, עם פוטנציאל מכירה גבוה.
אני מקווה שיעמדו בזה, בשבילם... בכל אופן בקשר לקיצוצים שלהם בחטיבת הפלייסטיישן - בינתיים מדובר רק בסטודיו אחד שקיבל יותר מדי כסף לעומת התרומה שהביא (גם כסף וגם איכות), אבל זה לא מעיד שהם הולכים להשקיע בקונסולה פחות.
מדובר בחטיבה הכי רווחית שלהם, מן הסתם הם רק יטפחו אותה.

יש אבדל בין מה שהם רוצים לעשות ,לבין מה שאולי יחויבו לעשות
לסוני כתאגיד יש חובות שצריך להחזיר ,לא בטוח שהם יצליחו לשרוד כתאגיד בכלל

אני מעריך שהPS4 ריווחית כרגע ,אולי אפילו ריווחית מאוד
השאלה מה יקרה עם נגיד עוד שנתים ,סוני לא תצליח ליתעושש ,ותימכר בחלקים ,זה תרחיש שעלול לקרות

אני לא חושב שבמקרה כזה ,מי שיקבלו שליטה על החטיבה הזאת ,יפסיקו את יצור הPS4 ,כל עוד הקונסולה ריווחית
אני לא חושב שצד שלישי ינטשו סתם את הקונסולה
אבל עניין הבילעדים יהיה בסימן שאלה גדול ,בילעדים AAA הם סיכון היום ,סיכון שסוני מוכנה לקחת ,על חלקם מרוויחה וחלקם מפסידה
אבל לא כל משקיע יהיה מוכן להשקיע עשרות מיליונים על כל משחק בילעדי
חלק יעדיפו לתת לצד שלישי לקחת את כל הסיכונים ,ולהנות מהתמלוגים

עם מוכרים קונסולה ברווח +מקבלים תמלוגים בלי סיכונים ,תמיד מרוויחים כל עוד הקונסולה מעל המים

אבל משקיע תאורטי כזה ,יהרוג את הקונסולה ברגע שתיהיה לא ריווחית

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 מרץ 2014, 20:07

צניחה במכירות הXBO בפברואר ,למעשה מכרה קצת מעל הWIIU שבעצמה מכרה גרוע
הPS4 במכירות הרבה יותר טובות בפברואר

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 07 מרץ 2014, 20:11

פורסמו נתונים לגבי יפן, יש מחסור בקונסולות:
פמיטסו:
PS4: 52,697 / 374,780
Media create:
PS4: 65,685 / 374,839
מספרים מצויינים לשבוע רגיל, אבל לא שבוע שני של השקה. אם הבעיה היא באמת בהספקה סוני היו יכולים לעשות טוב יותר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 07 מרץ 2014, 22:04

Death_119 כתב:פורסמו נתונים לגבי יפן, יש מחסור בקונסולות:
פמיטסו:
Media create:
מספרים מצויינים לשבוע רגיל, אבל לא שבוע שני של השקה. אם הבעיה היא באמת בהספקה סוני היו יכולים לעשות טוב יותר.

אני מניח שלכל אורך החודש הנוכחי וגם עד תחילת אפריל, סוני יוכלו לעשות מספרים טובים יותר, ללא מחסור.
הם מייצרים יותר מבכל השקת קונסולה בהיסטוריה ועדין לא עומדים בביקוש, ארבעה חודשים אחרי ההשקה. זה ממש נהדר לראות את זה.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 מרץ 2014, 23:00

הם מייצרים יותר מבכל השקת קונסולה בהיסטוריה ועדין לא עומדים בביקוש

חוץ מהGBA ,לא זכור לי השקה אחרי כל כך הרבה זמן ,שהקונסולת המינסטרים הקודמת היתה בשוק
אני חושב שזה מאוד משפיע על ההשקות האלו
אנשים רצו לעבור מה360 והPS3 למשהו חדש ,אחרי 8 שנים

השאלה הגדולה עם ניראה צניחה גדולה במכירות כמו הXBO ?

זה סימן שאלה גדול מאוד

יש לי הרגשה שMS תדפוק את עצמה ,ותוציא באנדל בלי קינקט ,להצמיד משחק לחבילה בינתים לא עוזר להם מספיק
ולא חושב שטיטנפול ,זה משחק "מוכר הקונסולות " כזה גדול ,ובמיוחד שיהיו גירסאות ל360 וPC

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 09:11

Death_119 כתב:פורסמו נתונים לגבי יפן, יש מחסור בקונסולות:
פמיטסו:
Media create:

לא חושב שהבעיה באספקה, ראינו שמכירות המשחקים לפס4 רעות מאוד, אז בשבוע הראשון של ההשקה היו כמה יפנים נלהבים שקפצו על הקונסולה כמו עם ה WiiU, אבל נראה שכמו עם נינטנדו אין התנפלות של הציבור הרחב, נראה לי יפן בדור הזה רשמית תאבד כל רלוונטיות עם שוק הקונסולות.

kririn כתב:צניחה במכירות הXBO בפברואר ,למעשה מכרה קצת מעל הWIIU שבעצמה מכרה גרוע
הPS4 במכירות הרבה יותר טובות בפברואר

מאיפה הנתונים הללו?
ה NPD יוצא עוד שבוע ואם היה יוצא נתון כזה גאף היה כבר עם 100 עמודים, קשה לי להאמין שהם פספסו את זה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 מרץ 2014, 08:20

נראה לי יפן בדור הזה רשמית תאבד כל רלוונטיות עם שוק הקונסולות

הם קונים בעיקר נידות ,כניראה בגלל אורך החיים שם
המון נוסעים ברכבות ,והמון מהבתים קטנים מאוד

מאיפה הנתונים הללו?

ראיתי את זה פה -דקה ו4 שניות

https://www.youtube.com/watch?v=oTzs3sqXUUk

הוא כניראה בחר לקחת נתונים מVG שלא בדיוק אמינים כל כך ,אבל גם מקומות אחרים מדברים על זה שהPS4 מוכרת לפחות פי 2 עם לא הרבה יותר מהXBO
(מהWIIU אפילו יותר כמובן )

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 09:37

kririn כתב:
הם קונים בעיקר נידות ,כניראה בגלל אורך החיים שם
המון נוסעים ברכבות ,והמון מהבתים קטנים מאוד

ראיתי את זה פה -דקה ו4 שניות

https://www.youtube.com/watch?v=oTzs3sqXUUk

הוא כניראה בחר לקחת נתונים מVG שלא בדיוק אמינים כל כך ,אבל גם מקומות אחרים מדברים על זה שהPS4 מוכרת לפחות פי 2 עם לא הרבה יותר מהXBO
(מהWIIU אפילו יותר כמובן )

נו מה לא רק שזה מ VG אלא שזה גם מבוסס על שבוע אחד בפברואר, בקיצור, לא נתון ששווה יחס.

ונראה שביפן גם הניידות לא בשיאן, הסלולר תפס שם כל חלקה טובה, מי היה מאמין שיפן תדרדר ככה ותהפך לממלכת הקז'ואל :(

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 מרץ 2014, 09:49

ה3DS עשתה שם מעל 15 מיליון כבר ,לא היתי ממהר להספיד אותם
הם פשוט לא קונים הרבה ניחות ,כבר מהדור הקודם

PSP וDS עשו שם מספרים יחסית גבוהים חומרה ותוכנה בדור הקודם
הויטה אולי לא משהו ,אבל ה3DS מוכרת שם יפה מאוד
גם משחקים כמו פוקימון ומונסטר אונטר עושים מספרים גבוהים

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 10:23

kririn כתב:ה3DS עשתה שם מעל 15 מיליון כבר ,לא היתי ממהר להספיד אותם
הם פשוט לא קונים הרבה ניחות ,כבר מהדור הקודם

PSP וDS עשו שם מספרים יחסית גבוהים חומרה ותוכנה בדור הקודם
הויטה אולי לא משהו ,אבל ה3DS מוכרת שם יפה מאוד
גם משחקים כמו פוקימון ומונסטר אונטר עושים מספרים גבוהים

המספרים הללו הם צל חיוור ביחס לעבר, והעבר הזה לא רחוק כל כך, סכ"ה דור קודם עם ה DS וה PSP, זה ברור שהניידות נפלו בצורה חדה, אולי פחות מהקונסולות, אבל עדיין נטשו אותן המוני יפנים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 08 מרץ 2014, 11:40

המספרים של ה3DS ביפן דווקא מאוד דומים למצב של הDS יחסית לאותה תקופת זמן בשוק
הויטה כניראה באמת נפלה חזק מול הPSP ,אבל זה כניראה כי הPSP יחסית לתקופתה ,היתה גם נגן ווידיאו מאוד טוב ,ועוד שימושים
והויטה יצא שליפנים כבר יש סמארטפונים וטאבלטים ,שהם מכשירי "כל יכול"

דווקה ה3DS ,בלי הרבה יכולות נוספות ,מוכרת שם מצוין

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 16:58

יש לך מספרים שהוא מוכר כמו ה DS ביפן?
פשוט ה DS הגיע ליותר מ 100 מיליון יחידית וה 3DS רחוק משם שנות אור, קשה לי להאמין שהנפילה היא בכל מקום חוץ מיפן שגם שם כולם עברו לסלולר כמו בכל מקום אחר בעולם שה 3DS לא מוכרת בו כמו בעבר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 08 מרץ 2014, 18:24

bling כתב:יש לך מספרים שהוא מוכר כמו ה DS ביפן?
פשוט ה DS הגיע ליותר מ 100 מיליון יחידית וה 3DS רחוק משם שנות אור, קשה לי להאמין שהנפילה היא בכל מקום חוץ מיפן שגם שם כולם עברו לסלולר כמו בכל מקום אחר בעולם שה 3DS לא מוכרת בו כמו בעבר.

הDS הגיע ל150 מיליון יחידות.
אני חושב שסביר להניח שה3DS תהייה הצלחה לא קטנה ותגיע לחצי מהכמות הזאת. באופן יחסי, זו ירידה ממש מטורפת ומדאיגה והמגמה מאוד ברורה, אבל ה3DS עדין לא כשלון.

בנוגע ליפן - אני מסכים שהרלבנטיות שלה בכל יום שעובר הולכת וקטנה. לא סתם חברות כמו סוני מתעדפות אפילו את דרום אמריקה עליה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 08 מרץ 2014, 21:04

bling כתב:לא חושב שהבעיה באספקה, ראינו שמכירות המשחקים לפס4 רעות מאוד, אז בשבוע הראשון של ההשקה היו כמה יפנים נלהבים שקפצו על הקונסולה כמו עם ה WiiU, אבל נראה שכמו עם נינטנדו אין התנפלות של הציבור הרחב, נראה לי יפן בדור הזה רשמית תאבד כל רלוונטיות עם שוק הקונסולות.

מאיפה הנתונים הללו?
ה NPD יוצא עוד שבוע ואם היה יוצא נתון כזה גאף היה כבר עם 100 עמודים, קשה לי להאמין שהם פספסו את זה.

כן, אה, תהפוך מהשוק השני הכי גדול לשוק השני הכי גדול ;). היא פשוט לא רלוונטית. למה, בהרבה מדינות אתה רואה קונסולה עושה כמעט חצי מיליון בשבועיים?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 מרץ 2014, 21:33

אני מסכים שההשקה היתה יפה, אבל מכירות המשחקים היו רעות מאוד וגם הנפילה בשבוע השני לטעמי לא נובעת מבעיות אספקה, אתה בעצמך רואה את זה עם העדיפות הנמוכה שסוני הקצתה ליפן, נראה כאילו הם השיקו שם אחרונים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2014, 08:09

bling כתב:אני מסכים שההשקה היתה יפה, אבל מכירות המשחקים היו רעות מאוד וגם הנפילה בשבוע השני לטעמי לא נובעת מבעיות אספקה, אתה בעצמך רואה את זה עם העדיפות הנמוכה שסוני הקצתה ליפן, נראה כאילו הם השיקו שם אחרונים.

יפן היא השוק השני בגודלו בעולם בקונסולות נייחות, מקסימום חולקת את התואר עם בריטניה, גם אם היו יכולים למכור יותר ביפן זה לא הופך אותה ללא רלוונטים, בערך 20% מהמכירות שם. מדובר במדינה שמוכרת כמו יבשות שלמות בצורת אירופה (מינוס בריטניה) או אסיה ובטח דרום אמריקה.

ליפנים טעם שונה, הם לא משחקים COD או BF או אפילו קילזון. אז זה הגיוני שלא תראה מכירות יחסית גבוהות. מצד שני אם הPS4 היתה יוצאת עם JRPG פופולארי סביר להניח שהיית רואה מאות אלפי יחידות נמכרות באותו היום. סוני לא הכינה כמעט שום כותר מתאים לשוק היפני עם פרופיל גבוה מלבד יאקוזה שאין לי מושג כמה הוא פופולארי ביפן ביחס לגדולים.

ועדיין בלי כמעט שום משחק לשחק בטעמם הקונסולה נמכרה עם כמעט חצי מיליון יחידות נכון להיום, אם זה לא כוח של שוק ושל יצרנית יפנית, אז אני לא יודע מה הוא. דרך אגב, פמיטסו פרסמו שאין קונסולות בשוק ויש בעיות הספקה, אז אתה מוזמן לא להאמין להם, אבל למה להם לשקר?

תמתין לסוף החודש אתה תראה מכירות גבוהות של MGS לבטח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 מרץ 2014, 09:13

אתה אומר השוק השני בחשיבותו אבל כמעט כל שוק גדול אחר קיבל עדיפות לפניו בהשקה הזו.

אבל סבבה ניתן להם את הספק, לא שאני מנסה להמעיט מההשקה, יש זמן מה כבר הרגשה שהשוק הזה מאבד מהרלוונטיות ומהכח שלו, פעם היית מקבל דיווחים שוטפים על כמה משחק הצליח שם ואיך הוא נמכר, היום נראה שההתעניינות שם די אפסית.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2014, 09:23

bling כתב:אתה אומר השוק השני בחשיבותו אבל כמעט כל שוק גדול אחר קיבל עדיפות לפניו בהשקה הזו.

אבל סבבה ניתן להם את הספק, לא שאני מנסה להמעיט מההשקה, יש זמן מה כבר הרגשה שהשוק הזה מאבד מהרלוונטיות ומהכח שלו, פעם היית מקבל דיווחים שוטפים על כמה משחק הצליח שם ואיך הוא נמכר, היום נראה שההתעניינות שם די אפסית.

לטעמי אתה לא מסתכל על זה נכון. כל שוק אחר קיבל השקה ללא התייחסות למי האוכלוסיה שם מלבד האמריקאי ואירופה כיבשת, השוק היפני הוא שוק שמקבל טיפול זהה לשני אילו. אני לא יודע מה הסיבות ללמה ההשקה הפעם בשוק היפני היתה אחר כך, אבל אני בטוח שיש להם את השיקולים שלהם (אולי בשל לוח השנה היפני והמתנה לחג כל שהוא). כמו שלא תטען שהשוק האמריקאי הוא לא רלוונטי כי בפס2 הקונסולה יצאה קודם ביפן, נכון?

השוק היפני לא איבד מהכוח שלו, למען האמת הוא פשוט שומר על אותן רמת מכירות בקונסולות הנייחות, לך אחורה בזמן ותגלה שגם בקונסולות הכי מצליחות ביפן בעבר עשו בערך 20-10 מיליון לפלטפורמה. הוא פשוט לא גדל כמו השוק האמריקאי, אבל עדיין מדובר ב-20% מהמכירות העולמיות, שוק שמקבל משחקים רבים רק עבורו (איפה זה עוד קיים?), חומרה יעודית שיוצאת רק בו, ובכלל לא מעט מהמשחקים שכולנו משחקים מגיעים משם.

על פי המניה שאתה עושה פה שום שוק הוא לא רלוונטי ורק השוק האמריקאי הוא רלוונטי. לטעמי זה הסתכלות לא נכונה. אתה לא צריך להחזיק במעל 50% מהשוק כדי להיות משמעותי.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים