bling כתב:
למזלי, אני לא באמת חייב להשתמש בזה ככה שאי אפשר להתלונן יותר מדי, מי שמפריע לו קופסת ביקיני (כמוני) לא חייב להשתמש בזה.
אכן, קוג'ימה הכניס שלל עזרים שאמורים להקל את המשחק, למזלך אתה לא חייב להשתמש באף אחד מהם אם אתה רוצה להיות הארדקור.
אני למשל ללא ספק אכבה את ההזדמנות השנייה שחייל מגלה אותך ונותן לך צ'אנס לנטרל אותו בהילוך איטי, כן אשאיר את הסימונים שהם די מקבילים לרדאר בסופו של דבר עם יתרונות וחסרונות לכל שיטה (ברדאר המיקום של האויב שאתה עוקב אחריו קצת פחות ברור מאשר לראות אותו דרך קיר, מצד שני יותר קל לראות מישהו שמגיע מאחוריך עם רדאר לעומת סימון שאתה כל הזמן צריך לשים לב לכל הכיוונים), הייתי שמח אם היתה אופציה לרדאר בכל זאת, אבל בסופו של דבר זה לא נורא כמו שחשבתי בהתחלה.
לא הבנתי איזה FREE PASS היה כשראו אותו בפח- שוב, זה עזר שאתה יכול לכבות ומומלץ שתעשה את זה אם אתה שחקן מטאל גיר טיפה מנוסה, גם ב TLoU יש ראיית WALL-HACK שהורסת את רוב המתח של המשחק, זה לא מנע ממני לכבות אותה, לעלות את הרמה ל HARD ולקבל חווית גיימפליי אינטנסיבית בטירוף.
לא הבנתי מה אתה רוצה בסעיף השלישי של להשלים משימת למרות שפיצצת משהו, איפה פה הבעיה אם לא גילו אותך? אתה רוצה שאם אתה מפוצץ גנרטור כל הבסיס יקפוץ עליך אוטומטית גם אם לא יודעים איפה אתה? כי זה לא היה גם במטאל גירים הקודמים ככה שאני לא מבין את הכוונה שלך.
אתה נטפל קצת לשטויות עם מערכת ה FULTON, הקטע של לפוצץ מסוק עם ג'יפ היה מגניב לחלוטין ורק הראה כמה יצירתיות יש בסדרה, העניין שהבלון עושה רעש של אויב (או עז) צורח זה למטרות הומוריסטיות בלבד, הרי אתה צריך להרדים את האויב כשאתה משתמש במערכת, אתה חושב שלא היה הגיוני אפילו יותר שהאויב היה מתעופף לו בשקט עם הבלון בלי שהוא צורח את נשמתו (הרי הוא מורדם)? ברור שכן, אבל הם עשו אנמיציה מצחיקה שהאויב מתעופף במהירות של מטוס סילון, יכלו לעשות אנימציה אחרת חסרת רעש וזה היה אפילו הגיוני יותר ולא היית מתלונן, אבל זה רק להומור וחלק מהשטויות של הסדרה. (ולי כן הפריעו קצת דברים כמו החרא של הסוס או קופסת הביקיני, אבל הבלון זה באמת בקטנה וזה לא צריך להפריע לטעמי אם הם החליטו לעשות את זה מצחיק, סכ"ה מכניקה לגיטמית ולא משהו שמרגיש קצת זול כמו הקופסת ביקיני)
לא הבנתי איך הדברים הללו מגחיכים טענות כלפי AC או ספלינטר סל (בעיקר קונביקשן), במיוחד שלטעמי מגיימפליי שצפיתי מכל המשחקים הללו יש להם דרך ארוכה כדי לדגדג את מטאל גיר וגיימפליי ההתגנבות שלו, במיוחד UNITY שבסיסי להחריד מבחינת התגנבות לעומת מה שרואים פה.
איך אתה יודע שאפשר לכבות את האפשרות הזאת?
נחמד שנותנים אפשרויות לשחקנים. באמת אחלה רעיון.
אני נורא אהבתי את יכולת השמיעה בTLOU. אין לי מושג איך אפשר לשחק בלעדיה. נראה לי על גבול הבלתי אפשרי וסתם הופך את המשחק הקשה בעצמו למתסכל.
משחק התגנבות תלת מימדי, צריך יכולת לזהות את הסביבה שלך, מעבר למצלמה הרגילה. אם זה רדאר, או יכולת מוגבלת לראות מעבר לקירות. נראה לי שאחרת, זה סתם מתסכל. לכל הפחות, עדין לא ראיתי פתרונות עדיפים ואלגנטיים יותר.
היכולת של סנייק כמעט זהה ליכולת של המתנקשים בAC. אתה נכנס ל"מוד" מיוחד (בAC, זה ראיית הנשר ובMGS5 זה המשקפת) ומסמן אויבים, שאחר כך אתה יכול לראות מעבר לקירות.
הfree pass, זה שיש לך 10 שניות לכוון ולירות בחייל שגילה אותך, בהילוך איטי, בלי שהוא מגיב. בעצם, זה יותר זמן משיש לך להרוג חייל שמחפש אותך בתוך ערימת שחט בAC.
אתה אולי שכחת, אבל אני לא - כשהציגו את AC 4 היה קטע של משימת התנקשות באחת הערים והשחקן השלים אותה בדרך ה"התגנבותית", ע"י זה שהוא דאג שאף אחד לא יזהה אותו ובסוף ירה לעבר חביות נפץ, שהרגו את המטרה. AC4, כמובן, קיבל קיטונות של ביקורת על כך שהוא העז לקרוא ללירות על חביות נפץ התגנבות. בMGS5 השחקן יורה (עם נשק אוטומטי, ללא משתיק קול!) על גנרטור שהתפוצץ. מסיבה כלשהי, אף אחד לא חשב ללכת לכיוון היריות שנשמעו היטב והשחקן נותר חבוי. אף אחד לא חשב לבקר את זה.
אני לא נטפל לקטנות בכלל עם מערכת הFLUTON. כלומר, לא יותר מאנשים שנטפלים לשטויות כמו "איך אף אחד לא ראה את המתנקש קופץ לערימת השחט?". אתה טוען שזו סתם אנימציה משעשעת וחלק מההומור של המשחק ולכן זה בסדר. מסתבר שלא רק שאין לכך "תשלום" בצורת גילוי (נורא לא מציאותי ולא סביר, כמו שאוהבים להגיד על משחקים אחרים), אלא שאתה אפילו יכול להשתמש בזה לטובתך. כלומר, אם המסוק היה רואה את הג'יפ מרחף במהירות לכיוונו, ברור שהוא היה סוטה מהר ומתרחק ממנו, כדי למנוע התנגשות. הוא לא עשה את זה ובעצם מדובר ב"אובייקט" בעולם המשחק, שרק השחקן שם לב אליו, למרות שהוא מאוד בולט.
אני מסכים לגמרי שזה נורא מגניב ואני חושב שזה רעיון נהדר, עם ביצוע טוב מאוד. אני פשוט מתפלא שכל המקטרגים נגד דברים "לא הגיוניים" במשחקי התגנבות אחרים, מקבלים את זה בכיף. זה הכל.
שוב - התלונות שאתם טוען שהן קטנוניות, או נטפלות לקטנות, הן לא התלונות שלי. הן התלונות של כל שחקני ה"הארדקור", לכל משחק התגנבות אחר, לאלמנטים דומים מאוד לאלו שאנחנו רואים כאן (וראינו גם במשחקי התגנבות מוערכים בעבר).
אני לגמרי בסדר עם הדברים האלה, כי אני מבין שזו דרך נכונה לעצב את המשחק.
לא אמרתי דבר על כמה AC משחק התגנבות יותר טוב מMGS5. אין ספק שבMGS5 ההתגנבות הרבה יותר עמוקה, מאשר בAC:U. אני חושב שזה מאוד טבעי, כי הם משחקים בסגנונות שונים (כמו שההתגנבות בFC3 הרבה יותר עמוקה, מאשר בבאטלפילד 4, למרות שהם שני משחקים באותו הז'אנר). כלומר, ההתגנבות בAC לא בסיסית להחריד. היא פשוט יותר בסיסית, מאשר בMGS, כי זה משחק שונה. גם ההתגנבות בגירס לא בסיסית להחריד. היא פשוט לא קיימת, כי ככה בחרו לעצב את המשחק.