נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Death_119 » 13 נובמבר 2014, 09:27

Nucleus_Dawn כתב:אבל יש להם עליות בכל שאר העולם.
בקרוב מאוד הם יעברו את קו 10 מיליון היחידות.

עוד כמה נתונים שהם שחררו:
- הורדת המחיר שהתחילה ב2 בנובמבר הביאה לעליה של כ300% במכירות.
- בארה"ב, הONE מוכרת הכי הרבה, מכל קונסולת דור שמיני בארה"ב, בשבועיים האחרונים.

אם המגמה תמשך, נראה שהצעדים האגרסיביים בתמחור, לצד משחקים בלעדיים מוצלחים בדמות SO, פורזה הורייזן 2 וMCC עושים את העבודה.

כמובן שעוד הכל יכול להשתנות. אני חושב שאין ספק שבתקופת החגים הם ימכרו נהדר ואולי אפילו יותר מהPS4, אבל יהיה מאוד מעניין איך זה יראה בתחילת השנה הבאה. העלאת מחיר עלולה להרוג לחלוטין את המומנטום שהם (אולי) יצרו וגם שמירה על אותו המחיר לא מבטיחה שום דבר, שכן תמיד רואים עליות חדות במכירות סמוך לירידת מחיר ולעיתים, המצב חוזר לעצמו אחרי תקופה קצרה.

מייקרוסופט רוצים נצחון בתקופת החגים והם מוכנים גם לשים לא מעט כסף על השולחן, בשביל להשיג אותו. יש מצב שזה עובד להם. שני הNPD הבאים יהיו מאוד מעניינים.

לחנויות, לא לצרכנים :). הם לא מוכנים לחשוף את נתוני המכירות שלהם מסיבה לא ברורה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 12:08

Death_119 כתב:לחנויות, לא לצרכנים :). הם לא מוכנים לחשוף את נתוני המכירות שלהם מסיבה לא ברורה.

עדיין מוכרים בשבועיים האחרונים יותר מסוני ובסבירות גבוהה נובמבר שלהם.
סוני חיים בסרט אם הם חושבים שאנשים יקנו את הקונסולה חסרת צד א' שלהם ב 400$ בזמן שהמתחרה עם באנדלים של 2 משחקים מוכר ב 350$.

יכול להיות שסוני רצתה לבדוק את המים בשבועיים הללו ולראות איך השוק מגיב, יש להם את הפריבילגיה הזו עם הפער שהם תפסו אבל כדאי להם להגיב מהר, כבר הבנתי שהבאנדל של GTA5 ימכר ב 400$ שזה לא ברמה של הדילים של MS אבל זו התחלה.

ראיתי גם מבצע פסיכי של TARGET ליום שישי השחור שכולל קונסולה ONE+באנדל UNITY (כולל AC4) ב 330$+ 50$ מתנה דמי זיכוי לחנות!
זה פשוט מבצע מדהים שמעמיד את הקונסולה על פחות מ 300$ כאילו אנחנו בשנות ה 90, מי יכול לסרב למחיר כזה? אפילו אנשים שקנו כבר PS4 יתפתו לקנות עוד מכשיר שיהיה להם על הדרך, שלא לדבר על השאר.
אין ספק ש MS משקיעה המון כדי לקחת את עונת החגים וסביר להניח שזה יצליח לה, השאלה היא כמו שאמר קאוטיק מה היא תעשה הלאה כשיגמר טירוף החגים ונתחיל את 2015.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 12:28

Death_119 כתב:לחנויות, לא לצרכנים :). הם לא מוכנים לחשוף את נתוני המכירות שלהם מסיבה לא ברורה.

הסיבה ברור המאוד. יש פער בין מספר הקונסולות שנמכרו לחנויות ומספר הקונסולות שנמכרו לצרכנים והם מעדיפים לפרסם את המספר הגדול יותר.
בדיוק מאותה סיבה, סוני גם פרסמה בדו"ח הרבעוני האחרון אך ורק מספרי מכירות לחנויות. כנראה שהמכירות שלהם הפכו מפסיכיות למוצלחות מאוד והם לא רצו להראות ירידה במומנטום.

למזלינו, ברור שהפער בין שני המספרים לא גדול במיוחד. גם הPS4 וגם הONE מוכרות נהדר וגם אם יש מלאים יציבים בחנויות של שתי הקונסלות, התחלופה גבוהה מאוד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 12:35

bling כתב:עדיין מוכרים בשבועיים האחרונים יותר מסוני ובסבירות גבוהה נובמבר שלהם.
סוני חיים בסרט אם הם חושבים שאנשים יקנו את הקונסולה חסרת צד א' שלהם ב 400$ בזמן שהמתחרה עם באנדלים של 2 משחקים מוכר ב 350$.

יכול להיות שסוני רצתה לבדוק את המים בשבועיים הללו ולראות איך השוק מגיב, יש להם את הפריבילגיה הזו עם הפער שהם תפסו אבל כדאי להם להגיב מהר, כבר הבנתי שהבאנדל של GTA5 ימכר ב 400$ שזה לא ברמה של הדילים של MS אבל זו התחלה.

ראיתי גם מבצע פסיכי של TARGET ליום שישי השחור שכולל קונסולה ONE+באנדל UNITY (כולל AC4) ב 330$+ 50$ מתנה דמי זיכוי לחנות!
זה פשוט מבצע מדהים שמעמיד את הקונסולה על פחות מ 300$ כאילו אנחנו בשנות ה 90, מי יכול לסרב למחיר כזה? אפילו אנשים שקנו כבר PS4 יתפתו לקנות עוד מכשיר שיהיה להם על הדרך, שלא לדבר על השאר.
אין ספק ש MS משקיעה המון כדי לקחת את עונת החגים וסביר להניח שזה יצליח לה, השאלה היא כמו שאמר קאוטיק מה היא תעשה הלאה כשיגמר טירוף החגים ונתחיל את 2015.

הם מחפשים תנופה. הרבה קונים ONE במכה, הבני 15 מדברים על זה בבית ספר והבני 20 בקולג' והחברים של כולם בCOD נמצאים בLIVE ולא בPSN. הם מנסים ליצור תנופה, גם תדמית טובה בתקשורת (ואין ספק שהם עשו מהפך בתדמית של הONE בחודשים האחרונים) וגם באזז אצל הצרכנים יכול להביא למהפך גם כשהמבצעים יגמרו. ואם לא, אם הם עדין מרוויחים עם כל הבאנדלים האלה, שימשיכו או פשוט יורידו את המחיר קבוע ל350$.

כל הכבוד לפיל ספנסר, באמת כל הכבוד. אני בטוח שאם הוא היה עולה להיות ראש XBOX לפני שלוש שנים השיגור של הONE היה שונה לגמרי וכנראה היא גם הייתה קונסולה חזקה יותר מלכתחילה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 12:39

DrKeo כתב:הם מחפשים תנופה. הרבה קונים ONE במכה, הבני 15 מדברים על זה בבית ספר והבני 20 בקולג' והחברים של כולם בCOD נמצאים בLIVE ולא בPSN. הם מנסים ליצור תנופה, גם תדמית טובה בתקשורת (ואין ספק שהם עשו מהפך בתדמית של הONE בחודשים האחרונים) וגם באזז אצל הצרכנים יכול להביא למהפך גם כשהמבצעים יגמרו. ואם לא, אם הם עדין מרוויחים עם כל הבאנדלים האלה, שימשיכו או פשוט יורידו את המחיר קבוע ל350$.

כל הכבוד לפיל ספנסר, באמת כל הכבוד. אני בטוח שאם הוא היה עולה להיות ראש XBOX לפני שלוש שנים השיגור של הONE היה שונה לגמרי וכנראה היא גם הייתה קונסולה חזקה יותר מלכתחילה.

באמת מאוד מרשים, השינוי שפיל ספנסר עשה.
מרגיש כאילו ההתייחסות לONE הפכה לחיובית יותר מלPS4. איזה שינוי מדהים בכל כך מעט זמן.
אם זה יתורגם גם למומנטום במכירות, אז זה בכלל מרשים. פער של 5-6 מיליון זה כלום ושום דבר. סוני הצליחה לחזור מפער גדול יותר, למרות שהם הגיבו הרבה יותר מאוחר ממייקרוסופט והתמודדו עם בעיות ממש דומות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 12:42

Nucleus_Dawn כתב:
באמת מאוד מרשים, השינוי שפיל ספנסר עשה.
מרגיש כאילו ההתייחסות לONE הפכה לחיובית יותר מלPS4. איזה שינוי מדהים בכל כך מעט זמן.
אם זה יתורגם גם למומנטום במכירות, אז זה בכלל מרשים. פער של 5-6 מיליון זה כלום ושום דבר. סוני הצליחה לחזור מפער גדול יותר, למרות שהם הגיבו הרבה יותר מאוחר ממייקרוסופט והתמודדו עם בעיות ממש דומות.

לסוני היה קל יותר לעשות מהפך כי אירופה ויפן פחות או יותר שלה. בשביל שמיקרוסופט תצליח לעשות מהפך היא צריכה פשוט לרסק את ארה"ב ואנגליה. יש סיכוי טוב שהיא תנצח שם אבל היא צריכה הרבה יותר מזה בשביל לנצח גלובלית.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 12:46

DrKeo כתב:הם מחפשים תנופה. הרבה קונים ONE במכה, הבני 15 מדברים על זה בבית ספר והבני 20 בקולג' והחברים של כולם בCOD נמצאים בLIVE ולא בPSN. הם מנסים ליצור תנופה, גם תדמית טובה בתקשורת (ואין ספק שהם עשו מהפך בתדמית של הONE בחודשים האחרונים) וגם באזז אצל הצרכנים יכול להביא למהפך גם כשהמבצעים יגמרו. ואם לא, אם הם עדין מרוויחים עם כל הבאנדלים האלה, שימשיכו או פשוט יורידו את המחיר קבוע ל350$.

לא הבנתי, מה זה כולם ב COD נמצאים ב LIVE?
COD מוכר מצויין גם על הפס4, לפי הנתונים האחרונים מאנגליה כמעט 50/50, לאמר שכולם בלייב זה מוגזם בלשון המעטה.

ואני די בטוח שהם מפסידים על באנדלים קיצוניים שכאלו, לא רואה איך אפשר להרוויח, אבל ברור לי שזה מה שהם צריכים לעשות כדי להעיר את השוק כלפי המוצר שלהם ולהשאר תחרותיים.
ברור שלא מדובר פה בנינטנדו שראתה שה WIIU שלה כושל ובכל זאת זרקה שנה יתרון לפח כמו כלום, מייקרוסופט תירק דם לפני שתוותר.

וגלובלית זה באמת יהיה קשה על גבול הבלתי אפשרי, אבל הם יסתפקו בלהיות קרובים ולשלוט בארה"ב שזו תמיד היתה עדיפות ראשונה מבחינתם.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 נובמבר 2014, 12:52

Nucleus_Dawn כתב:
הסיבה ברור המאוד. יש פער בין מספר הקונסולות שנמכרו לחנויות ומספר הקונסולות שנמכרו לצרכנים והם מעדיפים לפרסם את המספר הגדול יותר.
בדיוק מאותה סיבה, סוני גם פרסמה בדו"ח הרבעוני האחרון אך ורק מספרי מכירות לחנויות. כנראה שהמכירות שלהם הפכו מפסיכיות למוצלחות מאוד והם לא רצו להראות ירידה במומנטום.

למזלינו, ברור שהפער בין שני המספרים לא גדול במיוחד. גם הPS4 וגם הONE מוכרות נהדר וגם אם יש מלאים יציבים בחנויות של שתי הקונסלות, התחלופה גבוהה מאוד.

סוני מדווחת מכירות לאנשים לא לחנויות:
http://www.gamespot.com/articles/ps4-sa ... 0-6423291/
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 12:55

DrKeo כתב:לסוני היה קל יותר לעשות מהפך כי אירופה ויפן פחות או יותר שלה. בשביל שמיקרוסופט תצליח לעשות מהפך היא צריכה פשוט לרסק את ארה"ב ואנגליה. יש סיכוי טוב שהיא תנצח שם אבל היא צריכה הרבה יותר מזה בשביל לנצח גלובלית.

זה נכון. סוני יצרו ממצב שהרבה יותר קל להם להצליח.
מצד שני, יפן הולכת ומאבדת רלוונטיות ובסוף הדור הזה, היא בטח לא תהווה חלק גדול מהמכירות, בכל מקרה. אני מאמין שבעוד 5-6 שנים, נהייה מופתעים מכמה ברזיל וסין משמעותיות גם כן. גם בדור הקודם ראינו שעם 0 מכירות ביפן ומכירות פחות טובות באירופה, הקונסולה יכולה להיות הכי מוכרת. בדור הזה, זה יהיה עוד יותר ברור.
באירופה מייקרוסופט חזקים בתת-שוק החזק ביותר - אנגליה, אבל זה לא מספיק בשביל ליצור יתרון על סוני.

בכל מקרה, מייקרוסופט ממש לא חייבים לנצח. אם למדנו משהו בדור הקודם, זה שאנחנו כבר לא חיים בעולם של קונסולה מנצחת וקונסולות מפסידות. אנחנו חיים בעולם של קונסולה מנצחת וקונסולה שמנצחת גם.
אם סוני ישחזרו את ההצלחה של הPS2 (ובהחלט נראה שהם מסוגלים לכך) וימכרו 150 מיליון יחידות, אף אחד במייקרוסופט לא יבכה, אם הם ימכרו 120, או אפילו 100 מיליון יחידות.
השוק באמת מספיק גדול ומצליח, בשביל שיהיו כמה סיפורים הצלחה ועם המעבר למודל של רווח על כל מכשיר מהיום הראשון, בכלל קל יותר להיות מרוצים ממקום שני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 12:56

bling כתב:לא הבנתי, מה זה כולם ב COD נמצאים ב LIVE?
COD מוכר מצויין גם על הפס4, לפי הנתונים האחרונים מאנגליה כמעט 50/50, לאמר שכולם בלייב זה מוגזם בלשון המעטה.

ואני די בטוח שהם מפסידים על באנדלים קיצוניים שכאלו, לא רואה איך אפשר להרוויח, אבל ברור לי שזה מה שהם צריכים לעשות כדי להעיר את השוק כלפי המוצר שלהם ולהשאר תחרותיים.
ברור שלא מדובר פה בנינטנדו שראתה שה WIIU שלה כושל ובכל זאת זרקה שנה יתרון לפח כמו כלום, מייקרוסופט תירק דם לפני שתוותר.

וגלובלית זה באמת יהיה קשה על גבול הבלתי אפשרי, אבל הם יסתפקו בלהיות קרובים ולשלוט בארה"ב שזו תמיד היתה עדיפות ראשונה מבחינתם.

"כולם בלייב" הכוונה היא שאם לא הייתה האגרסיביות הייתה רואה 70/30 לטובת הפלייסטיישן בCOD ובשיחות בבית ספר "כולם בPSN" ומיקרוסופט רק הייתה נמחצת יותר ויותר. היום זה כמעט 50 50 עם יתרון קל לONE בCOD ואחרי החגים האלה יכול להיות שממש יהיה יתרון לONE בCOD באונליין. מבחינתם זה הפך את הONE מקונסולה שמדרדרת יותר ויותר לכזאת שתופסת תאוצה אפילו מעבר לפס4. תוך שנה אחת מדיעה סופר שלילית בתקשורת ומכירות שהן בקושי חצי של התחרות הם עברו לדיעה חיובית יותר מהפס4 בתקושורת ומכירות יותר גבוהות. אי אפשר לזלזל בזה, זה די מדהים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 12:59

Death_119 כתב:סוני מדווחת מכירות לאנשים לא לחנויות:
http://www.gamespot.com/articles/ps4-sa ... 0-6423291/

בחדשה שהבאת לא מדובר בכלל על מה סוג המכירות, כך שהיא לא אומרת שום דבר, לכאן, או לכאן.
למזלינו, יש לנו את החדשה מיורוגיימר, שם כתוב בבירור שהמספר הוא shipped.

כלומר, סוני דיווחה בעבר על מכירות לאנשים ולא לחנויות. בדו"ח הרבעוני ההאחרון שלהם, הם דיווחו על מכירות לחנויות ולא לאנשים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 13:00

אנחנו גם שוחכים על איזה סדר גודל של חברות מדובר פה, גם כישלון (או הצלחה) אצל מייקרוסופט זה צחוקים ביחס לגודל שלה והרווחים שלה, אקס בוקס לטוב או לרע זו מכה קלה בכנף בשבילה, אולי איזו פסקה קטנה בדו"ח השנתי של החברה.
אצל סוני שנמצאת בקשיים כל כך רציניים וששווה אולי אלפית ממייקרוסופט הפס4 וההצלחה שלו זה אחד מצינורות החמצן הראשיים שלה שמחזיקים את החברה (ביחד עם צילום ועוד איזה חצי מחלקה), גם אם MS תיפול מסוני בהרבה צריך להבין את סדר הגודל ועד כמה העניין מהותי לכל חברה.

KEO, עדיין כולם ב LIVE זו קצת התבטאות שרחוקה מלהיות מדויקת כשמדברים על 50/50, גם יש לי תחושה ש COD לא כזה בארומטר ענק כמו שהיה בעבר.
כמובן שאני מסכים ש MS עושה צעדים נכונים מאוד, מרגע שיישרה קו עם סוני בכל המדיניות שלה ועד לאגרסיביות עם המחירים וליינאפ צד א', היא התנהלה הכי גרוע שאפשר לפני השיגור ומרגע שספנסר נכנס היא מתנהלת הכי טוב שאפשר לחברה במצבה.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 13 נובמבר 2014, 13:04

הבעיה היא המנכ"ל של מיקרוסופט, סאטיה נאדלה. הוא הכריז כי התמקדות של מיקרוסופט צריכה להיות חלונות ואופיס על מחשבי השולחן, ואילו כל החטיבות האחרות (כולל XBOX) הן רק הפריפריה.
כרגע עוד לא ברור מה זה אומר, אבל זה בטח לא אומר שהם מתכננים להשקיע בהם הרבה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 13:07

bling כתב:אנחנו גם שוחכים על איזה סדר גודל של חברות מדובר פה, גם כישלון (או הצלחה) אצל מייקרוסופט זה צחוקים ביחס לגודל שלה והרווחים שלה, אקס בוקס לטוב או לרע זו מכה קלה בכנף בשבילה, אולי איזו פסקה קטנה בדו"ח השנתי של החברה.
אצל סוני שנמצאת בקשיים כל כך רציניים וששווה אולי אלפית ממייקרוסופט הפס4 וההצלחה שלו זה אחד מצינורות החמצן הראשיים שלה שמחזיקים את החברה (ביחד עם צילום ועוד איזה חצי מחלקה), גם אם MS תיפול מסוני בהרבה צריך להבין את סדר הגודל ועד כמה העניין מהותי לכל חברה.

KEO, עדיין כולם ב LIVE זו קצת התבטאות שרחוקה מלהיות מדויקת כשמדברים על 50/50, גם יש לי תחושה ש COD לא כזה בארומטר ענק כמו שהיה בעבר.
כמובן שאני מסכים ש MS עושה צעדים נכונים מאוד, מרגע שיישרה קו עם סוני בכל המדיניות שלה ועד לאגרסיביות עם המחירים וליינאפ צד א', היא התנהלה הכי גרוע שאפשר לפני השיגור ומרגע שספנסר נכנס היא מתנהלת הכי טוב שאפשר לחברה במצבה.

"כולם בלייב" התכוון לזה שלא מדובר ב"כולם בPSN". הלך רוח אצל אנשים, תנופה חיובית. אפילו אם זה יהיה 45/55 לטובת הONE זאת תהיה רוח סופר חיובית לקונסולה. רק תאר לעצמך שדון מטריק היה עדין בראש החברה והיה לך היום ONE עם יח"צ ממש שלילי ומכירות זוועה. הONE יכלה להגיע לרמה ממש נמוכה של מכירות היום ובמקום זה היא ממריאה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 13:10

DrKeo כתב:"כולם בלייב" התכוון לזה שלא מדובר ב"כולם בPSN". הלך רוח אצל אנשים, תנופה חיובית. אפילו אם זה יהיה 45/55 לטובת הONE זאת תהיה רוח סופר חיובית לקונסולה. רק תאר לעצמך שדון מטריק היה עדין בראש החברה והיה לך היום ONE עם יח"צ ממש שלילי ומכירות זוועה. הONE יכלה להגיע לרמה ממש נמוכה של מכירות היום ובמקום זה היא ממריאה.

סבבה מסכים, תנופה חיובית ביחס לאיפה שהיו זו הגדרה מדויקת :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 13:11

bling כתב:אנחנו גם שוחכים על איזה סדר גודל של חברות מדובר פה, גם כישלון (או הצלחה) אצל מייקרוסופט זה צחוקים ביחס לגודל שלה והרווחים שלה, אקס בוקס לטוב או לרע זו מכה קלה בכנף בשבילה, אולי איזו פסקה קטנה בדו"ח השנתי של החברה.

נקודה מעניינת.
למרות זאת, נראה שזה מספיק חשוב להם, אז הם זורקים לא מעט כסף על הבעיה (גם אני, כמוך, חושב שהם מפסידים\לא מרוויחים על כל הבאנדלים ב350$) ועובדים קשה, כדי לטפל בה.
לא חושב שנכון להגיד שזו מכה בכנף, או שהמחלקה לא משמעותית. לדעתי מאוד חשוב למייקרוסופט להתרחב ולהצליח בסקטור הבידור והם בהחלט מכוונים שההצלחה הגדולה של ה360 תהפוך לגדולה יותר עם הONE.
כמובן, שיש הרבה אמת במה שאתה אומר. ה360 הרוויחה כל שנה איזה 7 מליארד דולר (הערכה גסה, על בסיס הרווחים הרבעוניים של המחלקה והורדת כל מיני משקולות כמו הZUNE והSURFACE וכל מיני דברים לא רווחיים בעליל, שנמצאים גם בחטיבה של הXBOX). אז נכון שזה לא הרבה, ביחס ל70 מליארד שהם מרוויחים בשנה, אבל עדין לא ברור מאליו שלא יפריע להם להפסיד 10% מהרווחים שלהם. גם לא 5%.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 13:17

כן הם זורקים הרבה כסף גם בגלל שהם חברת ענק עם משאבים כמעט בלתי מוגבלים, סגה היו ביחסי כוחות אולי חמורים יותר, אבל ברגע שהבינה שהרוח נושבת לכייון ה PS2 ושהיא צריכה המון משאבים כדי לשפר את המומנטום שלה היא החליטה לסגור את הבאסטה, MS יכולה להרשות לעצמה להשקיע המון כסף ושעדיין כחברה היא בקושי תרגיש את זה, זה ההבדל.

צריך לזכור שה 360 וגם הPS3 היו בור כספים לא קטן בהתחלה עד שהתחילו להרוויח (בגלל זה גם שינו מדול בדור הזה) ואם מוסיפים גם את ה RROD שעלה הון אז בכלל אין מה לדבר, ברור לי ש MS כן רואה חשיבות מסוימת במוצר, אולי היא רואה בו פתח להשתלטות עתידית על הסלון הביתי, אבל החשיבות שמייחסת לו באמת ברמה אחרת משל סוני.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 13 נובמבר 2014, 13:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 13:18

bling כתב:כן הם זורקים הרבה כסף גם בגלל שהם חברת ענק עם משאבים כמעט בלתי מוגבלים, סגה במצב דומה שהבינה שהרוח נושבת לכייון ה PS2 והיא צריכה המון משאבים כדי לשפר את המומנטום שלה החליטה לסגור את הבאסטה, MS יכולה להרשות לעצמה להשקיע המון כסף ושעדיין כחברה היא בקושי תרגיש את זה, זה ההבדל.
גם סוני יש מצב אם היתה במצב של מייק היתה מקפלת את העסק.

צריך לזכור שה 360 וגם הPS3 היו בור כספים לא קטן בהתחלה עד שהתחילו להרוויח (בגלל זה גם שינו מדול בדור הזה) ואם מוסיפים גם את ה RROD שעלה הון אז בכלל אין מה לדבר, ברור לי ש MS כן רואה חשיבות מסוימת במוצר, אולי היא רואה בו פתח להשתלטות עתידית על הסלון הביתי, אבל החשיבות שמייחסת לה באמת ברמה אחרת משל סוני.

אגב אני לא בטוח שהם זורקים כל כך הרבה כסף. הONE חלשה מהפס4, הפס4 מאוד רווחית ב400$. השאלה היא כמה עולה להם לצרף את AC לכל קונסולה כי אני די בטוח שב350$ הם עדין רווחיים או לפחות BREAK EVEN.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 נובמבר 2014, 13:21

DrKeo כתב:אגב אני לא בטוח שהם זורקים כל כך הרבה כסף. הONE חלשה מהפס4, הפס4 מאוד רווחית ב400$. השאלה היא כמה עולה להם לצרף את AC לכל קונסולה כי אני די בטוח שב350$ הם עדין רווחיים או לפחות BREAK EVEN.

תיקנתי את ההודעה שלי והספקת לצטט :)
כן המצב מן הסתם לא היה חמור כמו של סגה כי הם הרוויחו מלחתכילה כסף מהיום הראשון בניגוד לסגה וזו נקודה ששחכתי כשכתבתי את זה, גם סוני לא היתה פורשת מהמירוץ בדיוק בגלל הסיבה הזו, אבל הם כן משקיעים עכשיו המון כספים, לא בטוח שלייצר ONE יותר זול מ PS4, וה PS4 לא מאוד ריווחית ב 400, אמרו שאולי רווח קטן או BREAKING EVEN.
ברור לי שהבאנדלים הללו, במיוחד עם מבצעי 330$ ביום שישי השחור ו 50$ מתנה קופון עולים ל MS הרבה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 13:26

bling כתב:תיקנתי את ההודעה שלי והספקת לצטט :)
כן המצב מן הסתם לא היה חמור כמו של סגה כי הם הרוויחו מלחתכילה כסף מהיום הראשון בניגוד לסגה וזו נקודה ששחכתי כשכתבתי את זה, גם סוני לא היתה פורשת מהמירוץ בדיוק בגלל הסיבה הזו, אבל הם כן משקיעים עכשיו המון כספים, לא בטוח שלייצר ONE יותר זול מ PS4, וה PS4 לא מאוד ריווחית ב 400, אמרו שאולי רווח קטן או BREAKING EVEN.
ברור לי שהבאנדלים הללו, במיוחד עם מבצעי 330$ ביום שישי השחור ו 50$ מתנה קופון עולים ל MS הרבה.

הקופון זאת הטבה פרטית של החנויות וההנחה של מיקרוסופט ליום שישי השחור היא 350$, כנראה שמקומות שמוכרים אותו ב330$ סופגים את ה20$ בכדי שיקנו אצלם. הקונסולה מוכרת ברווח טוב ב400$, אני בטוח שב350$ בסביבות הBREAK EVEN. השאלה היא מה טיב ההסכם עם UBI, אם מיקרוסופט מפסידה רק כמה דולרים על כל קונסולה זה לא בדיוק נורא.

בכל מקרה זה אגרסיבי, אין ספק. אפילו אם היה להם רווחי למכור את הקונסולה ב250$ זה לא אומר שהיו יורדים לשם, זה יוצר תדמית שלילית. לראות את מיקרוסופט במאי עולים 500$ בלי כלום ובנובמבר 330$ עם שני משחקים חינם ותלוש של 50$ מתנה זאת חתיכת אגרסיביות.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 נובמבר 2014, 13:28

Nucleus_Dawn כתב:
בחדשה שהבאת לא מדובר בכלל על מה סוג המכירות, כך שהיא לא אומרת שום דבר, לכאן, או לכאן.
למזלינו, יש לנו את החדשה מיורוגיימר, שם כתוב בבירור שהמספר הוא shipped.

כלומר, סוני דיווחה בעבר על מכירות לאנשים ולא לחנויות. בדו"ח הרבעוני ההאחרון שלהם, הם דיווחו על מכירות לחנויות ולא לאנשים.

מדובר, לאנשים. אחרת היו כותבים shipped או retailer. סוני לא מסתירה כמה קונסולות אנשים קנו. מייקרוסופט כן, מעניין למה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 נובמבר 2014, 13:33

Death_119 כתב:מדובר, לאנשים. אחרת היו כותבים shipped או retailer. סוני לא מסתירה כמה קונסולות אנשים קנו. מייקרוסופט כן, מעניין למה.

אתה צודק לחלוטין במשפט הראשון שלך.
לכן אנחנו יודעים שסוני פרסמו בדו"ח הרבעוני האחרון את מספר הקונסולות לחנויות:
Sony has announced that it had shipped 3.3m PlayStation 4 consoles during the three months between July to September

פשוט תכנס ללינק שהבאתי לך ותווכח בעצמך.

המשפט השני בהודעה שלך, לא נכון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 נובמבר 2014, 13:34

Death_119 כתב:מדובר, לאנשים. אחרת היו כותבים shipped או retailer. סוני לא מסתירה כמה קונסולות אנשים קנו. מייקרוסופט כן, מעניין למה.

מה שאתה מתכוון הוא שעד הדו"ח של יולי הם אמרו מספרים שנמכרו לגיימרים, בדו"ח האחרון של אוקטובר הם אמרו SHIPPED. כנראה שהמספרים ירדו ועכשיו פחות נוח להם להגיד כמה ממש נמכרו:
"Sony has announced that it had shipped 3.3m PlayStation 4 "

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 נובמבר 2014, 16:16

אני מניח שבקרוב יודלפו מספרים רשמיים,אבל בנתיים אפשר לדעת כמה דברים מהNPD האחרון:
- הPS4, כצפוי, מכרה יותר מהONE.
- הPS4 והONE מכרו 70% יותר משמכרו הPS3 וה360, בשנתן הראשונה. עוד נתון שמחזק כמה שהדור הזה התחיל מצוין, מהבחינה הזו.
-NBA 2K15 מכר הכי הרבה עותקים בארה"ב בחודש אוקטובר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 נובמבר 2014, 16:50

Nucleus_Dawn כתב:אני מניח שבקרוב יודלפו מספרים רשמיים,אבל בנתיים אפשר לדעת כמה דברים מהNPD האחרון:
- הPS4, כצפוי, מכרה יותר מהONE.
- הPS4 והONE מכרו 70% יותר משמכרו הPS3 וה360, בשנתן הראשונה. עוד נתון שמחזק כמה שהדור הזה התחיל מצוין, מהבחינה הזו.
-NBA 2K15 מכר הכי הרבה עותקים בארה"ב בחודש אוקטובר.

מה זה בקרוב יודלפו, יש לך את הטבלת Top10 כרגיל, יותר מזה לא תקבל, בדר״כ נתונים נוספים מסופקים בסמוך לפרסום לרוב ב NeoGAF, והנתון היחיד שסופק זה שה WIIU מכרה בסביבות ה 68K, אם לא נתנו עוד כאלו עד עכשיו כבר לא תקבל אותם ונצטרך להסתפק בטבלה הסטנדרטית:

Overall:

Overall retail sales down less than 1% year over year.

Software down 28% year over year.

Hardware up 59% year over year

Notes:
--"The NPD Group also confirmed that the Xbox One, PlayStation 4, and Wii U hardware made up 80 percent of the money spent on game-related products in October."

Software:
NBA 2K15 (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
Super Smash Bros. for 3DS (3DS)
The Evil Within (PS4, Xbox One, PS3, 360, PC)
Borderlands: The Pre-Sequel (360, PS3, PC)
Destiny (360, Xbox One, PS4, PS3)
Skylanders: Trap Team (360, Wii, Wii U, PS3, Xbox One, PS4, 3DS, mobile)
FIFA 15 (PS4, 360, PS3, Xbox One, Wii, PS Vita, 3DS)
Madden NFL 15 (360, PS4, PS3, Xbox One)
Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4, XBox One, PC)
Minecraft (360, PS3, PS4)

איך אני מבסוט לראות את TEW במקום ה 3, הלוואי וזה יעורר את כל הז׳אנר מחדש, נראה שיש רעב אליו.
מפתיע שסאנסט נעדר מהטופ 10, היו לו אומנם רק 5 ימים אבל אם היה מוכר בצורה טובה מאוד זה היה מספיק בשביל לפחות דירוג גבוה יחסית, זה לא איזה חודש היסטרי במיוחד עם תותחים כבדים אם TEW במקום ה 3.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 42 אורחים