erezronen כתב:הבטחתי לחזור ולספר כאן על מערכת המשימות המתוזמנות ב-Dragon Age אז הנה אני עושה זאת.
המערכת הזאת אמנם לא מלהיבה אותי בשום צורה, אבל מכאן ואז לכנות אותה "פארמוויל" יש מרחק עצום. בפארמוויל זו מהות המשחק: ללחוץ על דברים ולקבל תגמול עליהם אחרי X זמן. בדרגון אייג' זו תוספת די שולית למערכת ניהול המשימות, שאמנם לדעתי לו מוסיפה לו יותר מדי עומק אבל לא באמת מפריעה או מצריכה ממישהו לחכות במיוחד לתגמולים מסויימים לפני שהוא יכול להמשיך לשחק.
ככה זה עובד: ב"שולחן המלחמה", האיזור במשחק בו בוחרים איזה איזורים במפה לפתוח ולאיזה משימות מרכזיות ללכת, יש אפשרות לשלוח סוכנים שונים לכל מיני משימות מטופשות שלוקחות זמן. נניח "שלח את המרגלת לנסות ליישב איזה סכסוך בהרים". כל משימה כזו לוקחת זמן מסויים, ואחרי שהוא עובר אתה מקבל תגמולים די מינוריים. בינתיים קיבלתי מהדברים האלה סכומים קטנים של כסף או אייטמים פושטיים. לא משהו ששווה להתאמץ בשבילו - אבל מכיוון שזה גם ככה שם, ובכל מקרה אני נמצא בשולחן המלחמה הזה פעם בכמה זמן כדי להתקדם במשחק אני מפעיל את המשימות הנ"ל ("קצירת" התגמולים מתאפשרת אך ורק בשולחן המלחמה אגב. אז זה לא ממש משנה בפועל שצריך לחכות 20 דקות למשימה שתסתיים אם גם ככה אני מבקר בשולחן המלחמה הזה פעם ב-2-3 שעות משחק). אולי בהמשך יהיה אפשר להרוויח בשיטה הזו אייטמים נדירים או יותר כסף, אבל זה עדיין לא באמת משנה. זה לא משפיע על שום דבר אחר במשחק, פועל ברקע בלי שצריך לחשוב על זה ויש לזה פחות השפעה מאשר אימון המתנקשים ב-Assassin's Creed 2: Brotherhood וה-ACים שבאו אחריו.
בקיצור, פיצ'ר קצת מטופש אבל סביר. ממש לא כזה שמכתים את המשחק, שאני עדיין חושב שהוא כנראה המוצלח ביותר בו יצא לי לשחק השנה.
אפשר לקבל אייטמים נדירים, בתנאי שאתה מצליח במשימה כמובן.
זאת אומרת, זה אולי לא נראה ככה, אבל מלבד המשימות הברורות של איסוף כסף/צמחים וכאלה, יש משמעות אמיתית לבחירות שלך (כוח צבאי, מרגלים או דיפלומטיה) אתה לגמרי יכול להיכשל במשימה או לחילופין להצליח ולקבל גמול ראוי יותר.
בתנאי שאתה עושה את הבחירות הנכונות, המשימה/סיפור קצר יכול להימשך לאורך כמה פרקים או לחלופין להסתיים ברגע שנכשלת. או פשוט לקבל סיפורים שונים לחלוטין.
למשל, אני, בתור אלף, עשיתי שגיאה קטנה בשולחן שגרמה למוות של כל השבט שלי מסתבר. או שהייתה המשכיות לאירועים ופגשתי דמויות ממשחקים קודמים בסדרה בהתאם לבחירות שעשיתי (באפליקציית תחליף save שלהם) והייתי צריך להכריע במלחמה ביניהם.
כל מיני קטנות כאלה, שאמנם לא קריטיות במיוחד, אבל כן מוסיפות לטעמי. ובכל מקרה זה לא יכולה להיות נקודה שלילית במשחק בעיני, זה כמו להוריד מ Final Fantasy נקודות על אחד מהמיני גיימס שלו.