erezronen כתב:
ה-3DS מוכרת סבבה לגמרי ביפן וסביר במערב. לא יותר מזה. זה שהיא מוכרת יותר מה-Vita אומר יותר על כמה ה-Vita היא כישלון מהדהד מאשר כמה ה-3DS היא הצלחה גדולה. זה לא שהיא כישלון, אבל היא עדיין לא משחזרת את ההצלחה של ה-DS לא במכירות משחקים ולא במכירות חומרה.
קטונתי מלדעת מה הסיבות שהובילו את נינטנדו להוציא את ה-New 3DS, אבל אני יכול להניח שחלק מהסיבה היא כדי לשמור את מכירות הפלטפורמה כולה על תלם מסויים ולא לרדת ממנו. במיוחד כשבשנתיים האחרונות נינטנדו מוציאים פחות משחקי 3DS מבעבר (לא שחסר מה לשחק שם, אבל אי אפשר להשוות את 2014 ל-2013 ו-2012. כמות המשחקים ירדה משמעותית). ה-New 3DS מאפשר להם לשכנע קהל שעדיין לא קנה את הקונסולה, כי יש פיצ'רים חדשים וזה מותאם ליותר משחקים זה נחמד, ומצד שני גם מבטיח להם כמה מיליוני יחידות שיקנו מכורי נינטנדו כמוני (ואכן, יש לי New 3DS XL בפרי-אורדר) - כל זאת בלי לבצע הורדת מחיר לקונסולה.
אני מעריך שהגירסה החדשה ,יצא בגלל כמה סיבות
אבל שאחת מהן ,זה איך שהחומרה הנידת מיתקדמת היום ,ולפעמים יכול להיות מצב
שלהחזיק חומרה ישנה ,תעלה יותר מחומרה חדשה (לא מדבר על דרג גבוה )
נינטנדו לא רצתה מיצד אחד ,להוציא קונסולה חדשה ,אבל הרכיבים ב3DS ו2DS ו3DS XL ,כניראה כל כך מיושנים היום
אז הם עברו לחומרה מודרנית יותר
זה כמו שתלך היום לחפש לדוגמה זיכרון DDR1 למחשב ,לאומת DDR3 באותה הכמות
גם יהיה לך קשה למצוא DDR1 ,ועם זה חנות הרבה פעמים תידפוק מחיר ,או תמליץ על מחשב חדש לגמרי אני מעריך שנינטנדו ניקלעה למצב כזה ,שלהמשיך עם רכיבים מיושנים יותר ,היה עולה להם יותר כסף ,או שחלק מהיצרניות ,לא היו רוצות להמשיך ליצר את זה
סך הכל מאז הGBA עם אני לא טועה ,נינטנדו מישתמשים במעבדי ARM
והיום זה מיתפתח מהר מאוד
דרך אגב גם בזמנו במעבר מהDS LITE ,לDS I ,הם שינו מעבד
משני מעבדים ניפרדים ,לאחד חזק יותר ,מה שביטל תמיכה בGBA בזמנו
אני לא יודע עדין מה שינו חומרתית בN3DS ,אבל אני מעריך שהכניסו ציפים דרג נמוך ,אבל היום הם הרבה יותר מיתקדמים מהחומרה ב3DS
גם זיכרון RAM בטח שידרגו
סמארטפונים דרג ז ,יוצאים היום עם 512 מגה ומעלה
ל3DS יש עם אני לא טועה 64 מגה ,ולא יודע עם מיצרים את זה היום לסמארטפונים
המסך הם עדיין לפי מה שהבנתי מישתמשים באותו המסכים
כניראה בגלל שאלו רכיבים שכניראה מיוצרים במיוחד ל3DS ,סך הכל מסך מגע מאוד מיושן
ועוד מסך 3D בלי מישקפים ,שנדיר למצוא במכשירים אחרים
בכל מיקרה ככה התחום פועל היום ,גם סוני עשתה שינוים בויטה ,עניין של עלויות והספקה של רכיבים
אני מעריך שבעתיד הקרוב ,הם יחליטו לעשות הזמנה גדולה יחסית של רכיבי WIIU ,,ואז יפסיקו להזמין לגמרי ,וייצרו מהקים ,לשנתיים הבאות
לגרור את הWIIU מספיק זמן
לא יודע כמה זמן ,היצרנית תמשיך ליצר מעבדים לWIIU ,הקונסולה פשוט לא מוכרת טוב ,וזה לוקח זמן מפס יצור יקר
הבעיה שעם הWIIU ,אין לנינטנדו מעבדים מהמדף לקחת ,שיתנו תאימות לאחור