נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 01:52

kririn כתב:דרקו על איזה חברות צד שלישי אתה מדבר ?
רובן בבלוקבסטרים ,עברו למישחקים נוטפי אלימות ותחמושת +רכיבי אונלין משמעותים +DLC +מיקרו תשלומים

זה לא משהו שמוכר טוב בקונסולות של נינטנדו
בתקופה שנינטנדו קיבלה המון צד שלישי היה ,JRPG ,היה פלטפורמות ,מישחקי אקשן היו כמו קונטרה
הימים האלו חלפו מיזמן

כן עשו טעויות ענק עם הWIIU ,אבל להזכיר לך שהWII הצליחה בענק במכירות ,וצד שלישי בכל זאת נטשו
והWIIU דומה מאוד לXBOX360 ,שעדין מקבלת הרבה מישחקים ,והWIIU לא

הרבה חברות צד שלישי לא רוצות לפתח לנינטנדו ,כי הרבה מהכותרים שלהן פונות לקהל שלא נפוץ בפלטפורמות של נינטנדו
שיש כותרים שכן מצליחים ,אז הם כן מפתחים
מונסטר אונטר על ה3DS לדוגמה

עם האמיבוז ימשיך להצליח ,בטח ניראה צד שלישי גם יכנסו חזק לתחום על זה
כבר היו מישחקים שישתמשו בבובות הרבה לפני אמיבוז

בכל מיקרה נינטנדו צריכה לבסס בידול מהמיתחרות ,יותר מידי פלטפורמות מיתחרות על בלוקבסטרים נוטפי דם
נינטנדו צריכה צד שלישי ,אבל שיפתחו לה דברים אחרים ,לא באטלפילד או COD
נינטנדו לא תיקח את הקהל הזה מMS וסוני וולב

הבעיות של נינטדו זה חיסרון בדברים כמו JRPG \מישחקי ספורט \מרוצים \פלטפורמות צד שלישי
דברים כאלו

קודם כל שיאחדו בדור הבא פיתוח לנידת ולניחת ,יש הרבה מישחקים טובים ב3DS ,שלא מקבלים פורט לWIIU ,וזה חבל

אני מדבר על כל משחק צד ג׳ מולטי פלטפורם קיים. אין קשר לאלימות, חלק מהמשחקים הכי מוכרים על הקיוב היו re רימייק, re4, רוג סקוואדרון ואיטרנל דארקנס. אפילו הגרסה הכי מוכרת של סול קליבר 2, משחק שיצא לשלושת הפלטפורמות, היה על הקיוב.

קל לעשות פורט x86, אין שום סיבה שקונסולה שקולה מנינטנדו לא תקבל 100% ממשחקי צד ג׳. נינטנדו לא צריכה דברים ספציפים, היא צריכה את התוצר שלה שהוא מיוחד בשילוב עם הרוחב והגיוון של משחקי צד ג׳. האם זה היה שם אותה מקום ראשון? כנראה שלא. אבל זה כן היה שם אותה בליגה של מיקרוסופט וסוני.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 08:43

תחרות ראש בראש נגד סוני וMS היתה הורגת אותה
MS וסוני משקיעות המון כספים בקידום הקונסולות וקשרים עם צד שלישי

סוני לא בטוח תישרוד כתאגיד
לMS תמיד היה כסף מWIN ואופיס

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 10:47

הווי רווחית בחצי הראשון של החיים והפסידה בחצי השני, הוויו הפסידה מיומה הראשון ועד היום. הnes מעולם לא הפסידה כסף, הsnes מעולם לא הפסידה וכך גם הn65 והקיוב. מה זה אומר לך? שכשנינטנדו עושה core נינטנדו מרוויחה. האם הקיוב והn64 היו לא הצלחות מזהירות במיוחד? כן, אבל זה אומר שצריך לשחרר את הקונספט כי נכשלת פעמיים מתוך 4? הרי גם הווי והוויו נכשלו בסוף אז זה לא סימן לשחרר את הקז׳ואל?

הבעיות של נינטנדו נפתרו על ידי זה שנורא יקר ליצר משחקים היום. אף אחד כבר לא יעשה את מקרי ff או mgs או dmc או טקן או כל משחק אחר שיצא בזמנו לפס2 ולא לקיוב פשוט כי זה לא משתלם פיננסית.

נינטנדו + צד ג׳ + קונסולה שקולה למתחרות אומר קונסולה שתמכור טוב. האם היא תמכור 150 מליון יחידות? אין לי מושג, אבל היא לא תמכור 20 מליון שזה הכיוון שהwiiu הולכת אליו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 11:41

נינטנדו ניסתה קור עם הWIIU ,בגימפאד יש כל כפתור שיש במיתחרות
כולל L3 וR3
החומרה בדור של הPS3\360 -קונסולות שעדין מקבלות תמיכה היום

נינטנדו לא יכלה לחזות מעבר של שתי המיתחרות למעבדי PC

וגם עם היו מוכרים יותר ,זה היה קובר אותם ליתחרות ישירות בMS וסוני

עם כבר נינטנדו עשו טעויות במחיר כולל היום (עדין 300$ בלי מישחק חזק )
במחיר המישחקים (חלק מהישנים עדין יקרים )
בפירסום ושיווק (הרבה חנויות בכלל לא מחזיקות WIIU ,והרבה לקוחות לא יודעים שזה קים )

כן בחומרה יכלו לדחוף עוד זיכרון ומעבד ראשי חזק יותר ,בלי קשר למעבר למעבדי PC מה שהיה דופק תאימות לאחור
אבל הבעיות היו ועדין גדולות מיזה ,לי יש WIIU אז אני יודע ,יש מישחקים שאני רוצה לקנות
אבל הם יקרים מידי
המערכת הפעלה איטית מידי ,למרות שלפחות חיצונית מאוד מינימלית

תמיכה במישחקי WII מצריכה שלט WII ,ואין שום יתרון חוץ מהחיבור HDMI ,מול הWII
ככה שכל האנשים עם סיפרית מישחקים לWII ,לא יראו שיפור משמעותי במעבר ,לאותם מישחקים ישנים

לאומת זאת בPS2 ובהתחלה של הPS3 שהיתה תמיכה אחורנית ,כן היה שיפור בגרפיקה בתמיכה אחורנית
זה לא מצריך אף שינוי קוד במישחק ,סך הכל ליזרוק כמה פילטרים

בכל זאת אני אוהב את הWIIU שלי ,גם ככה קניתי בזול יד שניה
אבל היא היתה צריכה מיזמן להגיע ל250$ עם מישחק חזק

אבל כמו שאמרתי ,נינטנדו לערכתי ממזערת נזקים ,ונותנת לWIIU ליזרום ככה ,ופה ושם מוציאה מישחק חזק
אין טעם כרגע לדחוף צד שלישי ,כי עד שבציר כזה יקח ,יעברו בערך שנתים
זה כבר צריך להיות תיכנון לדור הבא ,לחזק מאוד צד שלישי לדור הבא ,אבל בשקט ,לא לאכזב אנשים שקנו WIIU

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 12:13

לא, נינטנדו לא ניסתה קור מאז הקיוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 פברואר 2015, 12:56

כן, אין שום דבר "CORE" בשלט שלהם, ואפילו אתה ציינת את זה בעצמך.
וגם - שנינטנדו "לא יכלה לחזות מעבר למעבדי PC"... כן, נינטנדו לא יכלה לחזות את זה.
כל השאר וגם אנחנו פה בפורום - כן יכולנו.

נינטנדו כנראה מעסיקה "נביאים" ובעלי-אוב ממש גרועים...

ואולי די כבר עם התירוץ של "לאכזב בעלי WII U"?
הם בדיוק השבוע איכזבו את כל בעלי ה3DS (שהם כמה עשרות מליונים יותר מבעלי הWII U) כשהם הוציאו גירסה מהירה בהרבה, עם סטיק ימני, דבר שייגרום לכל הבעלים הנכחיים אולי לא להפעיל חלק מהמשחקים בעתיד, או להפעיל אותם לאט בהרבה, או לכל הפחות - לקנות תוסף.

בעלי הWII U הם מעטים כל כך, וניתן לפצות אותם עם משחקים חינם בחנות הדיגיטלית, בקונסולה הבאה של נינטנדו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 13:00

Laskin כתב:כן, אין שום דבר "CORE" בשלט שלהם, ואפילו אתה ציינת את זה בעצמך.
וגם - שנינטנדו "לא יכלה לחזות מעבר למעבדי PC"... כן, נינטנדו לא יכלה לחזות את זה.
כל השאר וגם אנחנו פה בפורום - כן יכולנו.

נינטנדו כנראה מעסיקה "נביאים" ממש גרועים

ובשניה שהם הכריזו על שלט עם מסך SINGLE TOUCH ברזולוציה בזויה בשנת 2012 שכבר ב2007 אפל עשתה עם האייפון משהו מרשים יותר כבר התחיל לסרטט את הכישלון של הדבר הזה. טכנולוגית דור קודם + מכשיר TOUCH שנחת הישר משנת 2005. כלומר WTF? אשכרה קונסולה שמתאימה לשנת 2006, כוח של 360 וטרום עידן המולטי טאצ'.

נינטנדו לא מחוברים למציאות. הם צריכים להוציא PC בקופסה ולדבוק במשחקים שהם יודעים לעשות. צד ג' כבר יבואו ואז אולי בטעות תצא להם קונסולה מצליחה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 14:20

כן, אין שום דבר "CORE" בשלט שלהם, ואפילו אתה ציינת את זה בעצמך

מה ?
יש כל כפתור שיש בגימפאד XBO ,ועם מחשיבים את המסך מגע אז כל כפתור שיש בPS4
החומרה באותו דור של ה360\PS3 ,והקונסולה יצא שהיה עוד הרבה זמן עד השקת הXBO והPS4

מפתחות צד שלישי דחו כמה מישחקים ,ביטלו כמה מישחקים
וזרקו כמה פורטים ,ואז נטשו

לא כל מישחק היה מוכר טוב על הWIIU ,ואני מבין חלק מהדברים
אבל לעשות דחיה למישחק כמו רימן ,שהיה צפוי להיות מישחק השקה ,זה דברים שדפקו חזק את ההשקה

בכל מיקרה עם מדברים על הWIIU ,אז למה לא מדברים גם על הPS ויטה ? ,זה כישלון וזה כישלון

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 פברואר 2015, 14:45

אבל אף אחד לא מכחיש פה שהויטה כשלון, והויטה זו קונסולה ניידת, אז זה פחות מעניין את רוב הפורום ובכלל את רוב האנשים בעולם :)
השלט של הWII U הוא גימיק, בדיוק כמו הווימוט. העובדה שיש עליו כמות נורמלית של כפתורים לא הופכת אותו לשלט רגיל, והעובדה שאי אפשר לשחק במשחקי ווי בלי שלט "רגיל" של ווי הופכת את השלט של הWII U לבלתי יעיל בעליל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 14:58

Laskin כתב:אבל אף אחד לא מכחיש פה שהויטה כשלון, והויטה זו קונסולה ניידת, אז זה פחות מעניין את רוב הפורום ובכלל את רוב האנשים בעולם :)
השלט של הWII U הוא גימיק, בדיוק כמו הווימוט. העובדה שיש עליו כמות נורמלית של כפתורים לא הופכת אותו לשלט רגיל, והעובדה שאי אפשר לשחק במשחקי ווי בלי שלט "רגיל" של ווי הופכת את השלט של הWII U לבלתי יעיל בעליל.

אגב רוב משחקים של הWIIU עובדים על השלט PRO של הWIIU. או במילים אחרות אין שום סיבה לשלט הזה להתקיים.

קרירין, זה שאפשר לשחק משחקי CORE על השלט של הWIIU זה לא אומר שהוא מכוון לCORE. ארבע שעות של סוללה, חומרה עתיקה ואפס תמיכה של צד ג' זאת לא קונסולה שמכוונת לCORE. זאת קונסולה שנסתה לשחק שוב על השטיק של נינטנדו ובניגוד לWII הפעם זה נכשל בצורה חרוצה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 15:56

קרירין, זה שאפשר לשחק משחקי CORE על השלט של הWIIU זה לא אומר שהוא מכוון לCORE. ארבע שעות של סוללה, חומרה עתיקה ואפס תמיכה של צד ג' זאת לא קונסולה שמכוונת לCORE. זאת קונסולה שנסתה לשחק שוב על השטיק של נינטנדו ובניגוד לWII הפעם זה נכשל בצורה חרוצה.

אני חושב שהם כן ניסו לימשוך את הקור
הם פשוט ניכשלו גם בחומרה ,גם בגימפאד גם במערכת הפעלה וגם בשיווק

היתה להם יזדמנות להוריד הרבה יותר את המחיר ,אבל גם את זה הם לא עשו ,עדין 300$

הרעיון לדעתי היה טוב מאוד ,הביצוע היה גרוע
בעניין הגימפאד ,יש מספיק מישחקים שחיבים אותו ,ככה שלהוריד כמו שMS עשתה עם הקינקט 2 ,יצריך לשנות מישחקים מסוימים
לדעתי זה מאוחר מידי בשביל זה

כמו שאמרתי ,נינטנדו סך הכל צריכה לגרור את הWIIU עוד שנתיים
השנה כבר אמורים לצאת כמה מישחקים בילעדים גדולים
יוציאו כמה ב2016 ,וזה יהיה בסדר

בעניין ה3DS שהזכירו פה ,רק מישחק בודד אחד מחיב את הN3DS ,והמישחק עוד לא יצא
שליטה טובה יותר אפשר גם עם התוסף שיצאו לישנות
הN3DS לא משפר את הרוב המוחץ של המישחקים שיצאו ,לא ביג דיל ,בטח תיהיה יורשת עוד שנתיים בערך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 17:11

יופי, הם נכשלו בהכל כשבראש של זה השלט הטפשי הזה. עכשיו שיעשו את זה שוב רק כמו שצריך, זה הכל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 20:25

הם צריכים לגרור את הWIIU בינתים
כמו שאמרתי לערכתי הם פשוט לא רוצים ליזרוק הרבה כספים על הWIIU
ובגלל זה לא רואים הורדת מחירים ולא קידום חזק

אבל פה ושם מוצאים מישחק חזק ,שחלקם יקבו פורט לדור הבא ,אז זה השקעה טובה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 21:53

גם לא להפסיד זאת אסטרטגיה אני משער. לא אחת טןבה במיוחד אבל בהחלט אופציה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 01 פברואר 2015, 22:11

אבל מה אתה מצפה שיעשו ?
לוקח בערך שנתיים לפתח מישחקי AAA

אומנם פורטים לוקח הרבה פחות ,מין הסתם ,אבל זה לשלם לצד שלישי ולקבל פורטים ברמה של ה360
שלא ימכרו טוב כי הקהל שלהם לא נימצא בWIIU

באטלפילד וCOD כבר לא יצילחו שם ,רק בקונסולה הבא ,עם לא יפשלו איתה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2015, 23:28

kririn כתב:אבל מה אתה מצפה שיעשו ?
לוקח בערך שנתיים לפתח מישחקי AAA

אומנם פורטים לוקח הרבה פחות ,מין הסתם ,אבל זה לשלם לצד שלישי ולקבל פורטים ברמה של ה360
שלא ימכרו טוב כי הקהל שלהם לא נימצא בWIIU

באטלפילד וCOD כבר לא יצילחו שם ,רק בקונסולה הבא ,עם לא יפשלו איתה

הייתי מבטל כל משחק גדול שחשבתי עליו, מוציא כמה שיותר מהר קונסולה מבוססת pc חזקה ומעביר את כל המשחקים המתוכננים לשם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 פברואר 2015, 07:58

הם לא הכינו את השוק לקונסולה חדשה ,זה דברים שלוקחים זמן
וחוץ מיזה הרבה גימרים לא יאמינו להם יותר ,כמו שקרה לסגה בזמנו עם הדרימקסט

הם כרגע יכולים בשקט לתכנן קונסולה לסוף 2016 ,אין סיבה לבטל מישחקים לבינתים
מה שכן לפתח 2 גירסאות
1-לWIIU
2-לקונסולה העתידית ,שיהיה להם קל לעשות פורט

נכון מוקדם עדין לדעת מה תיהיה החומרה ,בקונסולה העתידית ,אבל הם יכולים להחליט על סוג המעבד הראשי כבר היום
וגם מערכת הפעלה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2015, 10:38

kririn כתב:הם לא הכינו את השוק לקונסולה חדשה ,זה דברים שלוקחים זמן
וחוץ מיזה הרבה גימרים לא יאמינו להם יותר ,כמו שקרה לסגה בזמנו עם הדרימקסט

הם כרגע יכולים בשקט לתכנן קונסולה לסוף 2016 ,אין סיבה לבטל מישחקים לבינתים
מה שכן לפתח 2 גירסאות
1-לWIIU
2-לקונסולה העתידית ,שיהיה להם קל לעשות פורט

נכון מוקדם עדין לדעת מה תיהיה החומרה ,בקונסולה העתידית ,אבל הם יכולים להחליט על סוג המעבד הראשי כבר היום
וגם מערכת הפעלה

אין שום בעיה לנטוש קונסולה, ה360 הוכרזה 3.5 שנים אחרי המקורית והיא הצליחה פי 4. אף אחד כבר לא מחשיב את הwiiu, היא כבר לא ממש קונסולה בעיניים של הקהל. אפשר להרוג אותה כבר, פשוט אם הייתי נינטנדו הייתי מכריז על מוציא יורשת כמה שיותר מהר כי לחכות לסוף הדור הזה יכול להיות גם רק ב2020.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 פברואר 2015, 14:19

אתה שוכח כמה מיליארדים MS זרקו על הXBOX360 בשנתיים הראשונות
מה אתה מצפה ,שנינטנדו תשקיעה חצי מההון שלה ,רק לדחוף קונסולה חדשה לפני הזמן ?

מה יהיה היתרון מול הPS4 שכבר מבוססת ולוהטת בשוק
והXBO שMS דוחפת מאוד חזק ?

עוד שנתיים לפחות בתאוריה ,נינטנדו תוכל להוציא קונסוה זולה וקטנה ,שגם חזקה משמעותית מהXBO וPS4 ,ושגם תיתבסס על חומרת PC
כי לטעמי יש 2 ברירות טובות אבל שונות
מעבדים כמו בPC
או מעבדי ARM

עם יתרונות וחסרונות לכל אחד מהם ,אבל לפחות יהיה אפשר לדחוף מערכת הפעלה נורמלית ,והמון אפליקציות מוכנות בקלות
אני היתי מעדיף מעבד כמו בPC ,אבל גם ARM חזק מספיק יהיה בסדר
סך הכל כרטיס מסך יותר חשוב ברוב המישחקים ,ואני לא מצפה למולטיטסקין מקונסולות

אני בימקום נינטנדו ,היתי עושה מה שאני חושב שהם עושים ,סתם טוחנים מיים ,ומידי פעם מוצאים כותר חזק ללקוחות
אני מעריך שמיתחת לפני השטח עובדים על היורשת
אבל צריך לזכור שגם יורשת ל3DS בטח בתיכנון ,הN3DS זה לא יורשת אמיתית ,זאת קונסולת מעבר

אני מאוד מקוה שהפעם יהיו המון פורטים בין הניחת לנידת ,הרבה כותרים טובים ב3DS לא יוצאים לWIIU ,וזה טעות
גם אין אפשרו לחבר 3DS לטלוויזיה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 פברואר 2015, 14:29

הוא כבר כתב לך - מיקרוסופט נטשו קונסולה אחרי 3.5 שנים וזה עשה להם רק טוב.
ולא היה להם רקורד לפני זה. היה להם רק קונסולה אחת ממש גרועה ולא מצליחה.
והופ - תיקנו את הטעויות שלהם, והפכו להיות הצלחה מסחררת וביססו את השם שלהם בתעשייה... עד כדי כך שאפילו המלכה-לשעבר נינטנדו כבר מפחדת להתחרות בהם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 פברואר 2015, 15:03

Laskin כתב:הוא כבר כתב לך - מיקרוסופט נטשו קונסולה אחרי 3.5 שנים וזה עשה להם רק טוב.
ולא היה להם רקורד לפני זה. היה להם רק קונסולה אחת ממש גרועה ולא מצליחה.
והופ - תיקנו את הטעויות שלהם, והפכו להיות הצלחה מסחררת וביססו את השם שלהם בתעשייה... עד כדי כך שאפילו המלכה-לשעבר נינטנדו כבר מפחדת להתחרות בהם.

לא הייתי אומר שהבוקס המקורית היתה כזאת נוראית. לקונסולה ראשונה וניסיון ראשון בשוק הזה, מדובר בהישג יפה. הם, במקרה, עמדו מול הקונסולה המצליחה ביותר בהיסטוריה של התעשייה, אז הם לא הגיעו למספרים יפים, אבל אי אפשר להכחיש שזה יצר בסיס לא רע בכלל, להמשך, שעזר להם להצליח עם ה360 ועם הONE.

זו גם היתה סיטואציה מאוד שונה, מבחינת לוח הזמנים. הXBOX יצאה שנה אחרי הPS2, ככה שהכל היה ברמות של תחילת דור, בכל הנוגע לחומרה (עם היתרון החומרתי שבא, עם שנה איחור). להוציא קונסולה חדשה 3.5 שנים אחרי הWIIU, אומר שהיא יוצאת שנתיים וחצי, אחרי הPS4 והONE. כלומר, זה ממש אמצע (או תחילת האמצע) של הדור, מה שאומר בהכרח, עוד קונסולה שהחיים שלה יהיו קצרים, יחסית, בהנחה והם מעוניינים להמשיך להיות רלוונטים גם 3 שנים אחרי. לא פשוט להצליח עם דבר כזה, לפי דעתי. אם היא גם תהייה דומה בכוחה לPS4 ולONE, או קצת יותר חזקה מהם, לא ברור למה שמישהו בכלל יבחר בה, על פני התחרות, שכבר תהנה מבסיס משתמשים גדול למדי וספריית משחקים בשלה ומרשימה.
בעצם, להוציא קונסולה חדשה עוד שנה-שנה וחצי, נשמע לי כמו הדרך היחידה להכשל בצורה יותר קטסטרופלית מעם הWIIU.

לדעתי, יש חשיבות לאורך החיים של הקונסולה ולנטוש את הWIIU כרגע, יהיה מאוד בעייתי. אני חושב שלנינטנדו אין ברירה, אלא להסתנכרן עם שאר השוק ולהוציא את הקונסולה הבאה שלהם שנה לפני התחרות (עם ארכיטרקטורה נורמלית ועוצמה סבירה, כמו שנדב כבר הסביר).
זה כמובן, בהנחה ובכלל יש להם עניין להתחרות בשוק הזה, מה שלא בטוח המצב.
אם הם יצליחו לעשות משהו דומה למה שהם עושים עם הWIIU, מבחינת צד א' (כלומר, שנתיים אחרי היציאה, להיות עם ספריית משחקים מצד א' פסיכית באיכותה ובגיוון שלה) וגם יצליחו לייצר קונסולה שנוח וזול לעשות לה פורטים מהXBOX הבאה והPS5 (לא מספיק, כדי להביא מפתחים חיצוניים, אבל הכרחי), הם יכולים לחזור להיות אחת מה3 הגדולות, במקום אאוטסיידר משונה, בספירה משלו.
בכלל לא בטוח שהם מסוגלים לעשות משהו כזה, אבל זולת הצלחה לא ברורה ומקרית כמו הWII, אני לא בטוח שיש להם דרך אחרת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2015, 15:06

קרירין, הזיכרון של הקהל הוא כמו של דג זהב. מיקרוסופט הרגה את הבוקס אחרי 3.5 שנים, יוצאים עם קונסולה חדשה שמוכרת כמו הבוקס תוך שנתיים. מיקרוסופט עושה ONE דרקונית וכולם שונאים אותה, היא מסירה את הקינקט ומורידה מחיר ופתאום כולם אוהבים אותה. כולם קונים SNES כי נינטנדו זה הכי טוב בעולם!!!!! אבל אז סוני מגיעה וכולם שוכחים את נינטנדו. או בעצם דוגמה יותר מודרנית, ה360 יוצאת וכולם שוכחים את סוני אחרי פס2 שמכרה כמו שאף קונסולה לא מכרה אי פעם.

או במילים אחרות, הזיכרון הוא קצר. נינטנדו מוציאה קונסולה חדשה שאנשים חושבים שהיא מגניבה אז הם יקנו אותה. אם היה להם שכל כבר בחגים האלה הייתה להם קונסולה חדשה חזקה קלות המפס4. זה כבר לא יקרה אז כנראה שנראה את זה הכי מוקדם בחגים 2016. חבל, אבל זה צריך לקרות.

אני הייתי מוכן להוריד 400$ על קונסולת נינטנדו שמקבלת כל צד ג' בעולם וחזקה מהפס4, אתה לא? ל'קבל וויצ'ר 3 שנראה כמו בPC? או AC:U שרץ חלק וב1080P? יחד עם בלעדיים המדהימים של נינטנדו? וזלדה? זלדה!!!? כן, גם אתה היית קונה את זה ולשנינו אין WIIU. אולי גם לאסקין, אולי שחר, אולי בלינג... זה אומר הרבה. מי היה רוצה בכלל ONE או פס4 עם המשחקים הצולעים שלהם?

שחר, שאלה. מתי זה שנה לפני התחרות? 2019? 2020? הרי הדור הזה לא יהיה 5 שנים וכנראה שגם לא 6. אז מתי זה שנה לפני התחרות? כשהWIIU בת 8? בת 9? נו באמת, זה לא הגיוני. הרבה יותר הגיוני היה להוציא קונסולה בסוף 2015 שתחיה 5 שנים עד 2020 מאשר למתוח קונסולת קטסטרופה ל8-9 שנים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 פברואר 2015, 15:12

DrKeo כתב:קרירין, הזיכרון של הקהל הוא כמו של דג זהב. מיקרוסופט הרגה את הבוקס אחרי 3.5 שנים, יוצאים עם קונסולה חדשה שמוכרת כמו הבוקס תוך שנתיים. מיקרוסופט עושה ONE דרקונית וכולם שונאים אותה, היא מסירה את הקינקט ומורידה מחיר ופתאום כולם אוהבים אותה. כולם קונים SNES כי נינטנדו זה הכי טוב בעולם!!!!! אבל אז סוני מגיעה וכולם שוכחים את נינטנדו. או בעצם דוגמה יותר מודרנית, ה360 יוצאת וכולם שוכחים את סוני אחרי פס2 שמכרה כמו שאף קונסולה לא מכרה אי פעם.

או במילים אחרות, הזיכרון הוא קצר. נינטנדו מוציאה קונסולה חדשה שאנשים חושבים שהיא מגניבה אז הם יקנו אותה. אם היה להם שכל כבר בחגים האלה הייתה להם קונסולה חדשה חזקה קלות המפס4. זה כבר לא יקרה אז כנראה שנראה את זה הכי מוקדם בחגים 2016. חבל, אבל זה צריך לקרות.

אני הייתי מוכן להוריד 400$ על קונסולת נינטנדו שמקבלת כל צד ג' בעולם וחזקה מהפס4, אתה לא? ל'קבל וויצ'ר 3 שנראה כמו בPC? או AC:U שרץ חלק וב1080P? יחד עם בלעדיים המדהימים של נינטנדו? וזלדה? זלדה!!!? כן, גם אתה היית קונה את זה ולשנינו אין WIIU. אולי גם לאסקין, אולי שחר, אולי בלינג... זה אומר הרבה. מי היה רוצה בכלל ONE או פס4 עם המשחקים הצולעים שלהם?

שחר, שאלה. מתי זה שנה לפני התחרות? 2019? 2020? הרי הדור הזה לא יהיה 5 שנים וכנראה שגם לא 6. אז מתי זה שנה לפני התחרות? כשהWIIU בת 8? בת 9? נו באמת, זה לא הגיוני. הרבה יותר הגיוני היה להוציא קונסולה בסוף 2015 שתחיה 5 שנים עד 2020 מאשר למתוח קונסולת קטסטרופה ל8-9 שנים.

קונסולה, ברוב המקרים, לא יוצאת עם משחקים נהדרים כאלה. לקח לWIIU שנתיים לבנות את הספרייה המצוינת שלה.
היא גם לא יוצאת עם בסיס משתמשים שמפתה מפתחות צד ג'. אחרי כמה כשלונות קשים רצופים, בכל הנוגע ליכולת של מפתחות צד ג' למכור משהו על קונסולות של נינטנדו, יהיה צריך משהו מיוחד, כדי לגרום להם לתמוך בקונסולה כזאת, אפילו אם הפורט זול יחסית לפיתוח.
המשהו המיוחד הזה, יכול להיות דור חדש.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 פברואר 2015, 15:49

Nucleus_Dawn כתב:
קונסולה, ברוב המקרים, לא יוצאת עם משחקים נהדרים כאלה. לקח לWIIU שנתיים לבנות את הספרייה המצוינת שלה.
היא גם לא יוצאת עם בסיס משתמשים שמפתה מפתחות צד ג'. אחרי כמה כשלונות קשים רצופים, בכל הנוגע ליכולת של מפתחות צד ג' למכור משהו על קונסולות של נינטנדו, יהיה צריך משהו מיוחד, כדי לגרום להם לתמוך בקונסולה כזאת, אפילו אם הפורט זול יחסית לפיתוח.
המשהו המיוחד הזה, יכול להיות דור חדש.

אין מה לפתה, זאת קונסולת X86 וקצת יותר חזקה. זה הפורט הכי קל בעולם, צד ג' יתמוך רק כי זה סופר זול להוציא אליה גם גרסה ולקבל את הכסף שיגיע משם אפילו אם המכירות יהיו פתטיות. למה לא להוציא? מה האנטרס? אין אחד, המשחקים פשוט יגיעו בדיוק כמו שהם פשוט מגיעים היום לPC או לONE או לפס4. דווקא בגלל שהיא תהיה חזקה יותר יהיה אפילו קל יותר לעשות לה את הפורטים ובגלל שיש גרסת PC לרוב השדרוגים פשוט יגיעו משם ולא יעשו במיוחד.

בנושא הספריה, הבעיות העיקריות באות מקפיצת דור. בגלל שצד ג' יהיו פשוט מה שיש בפס4 והONE זה אומר שמבחינת צד ג' תהיה שנה נהדרת ולא שנה ראשונה טיפוסית. מבחינת נינטנדו עצמה, היא דווקא הפוכה מחברות אחרות. לרוב השנתיים הראשונות שלהם הן השנים הכי טובות של הקונסולה. לדוגמה בWII היה לך בשנה הראשונה את מריו גלקסי, מטרויד פריים 3, פייפר מריו, פייראמבלם, זלדה TP ובעצם כל משחק WII איכותי באמת חוץ מאשר מריו גלקסי 2 וזלדה SS. גם בN64 היו משחקי נינטנדו פשוט נהדרים בשנה הראשונה עם מריו 64, WAVE RACE, STARFOX, פיילוטווינג, מריו קארט, טורוק, גולדן איי, בלאסט קורפס ועוד. גם בקיוב הייתה הסטריה בשנה הראשונה. SSB, רוג סקוואדרון, מטרויד פריים, פיקמין, מריו סאנשיין או רזידנט איוול הרימייק. כלומר בצורה מוזרה נינטנדו היא הפוכה לסוני ומיקרוסופט, לרוב היא מוציאה את הבציר הכי טוב בשנה הראשונה והשניה של הקונסולה. דווקא הWIIU היא החריגה בחבורה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 פברואר 2015, 16:05

לפי דעתי. אם היא גם תהייה דומה בכוחה לPS4 ולONE, או קצת יותר חזקה מהם, לא ברור למה שמישהו בכלל יבחר בה, על פני התחרות, שכבר תהנה מבסיס משתמשים גדול למדי וספריית משחקים בשלה ומרשימה.
בעצם, להוציא קונסולה חדשה עוד שנה-שנה וחצי, נשמע לי כמו הדרך היחידה להכשל בצורה יותר קטסטרופלית מעם הWIIU.

לדעתי, יש חשיבות לאורך החיים של הקונסולה ולנטוש את הWIIU כרגע, יהיה מאוד בעייתי. אני חושב שלנינטנדו אין ברירה, אלא להסתנכרן עם שאר השוק ולהוציא את הקונסולה הבאה שלהם שנה לפני התחרות (עם ארכיטרקטורה נורמלית ועוצמה סבירה, כמו שנדב כבר הסביר).

מחזק
חוץ מהעניין שלדעתי אחרי 5 שנים שהWIIU תיהיה בשוק ,אולי אפילו פחות ,יהיה כבר אפשר להוציא קונסולה חדשה
כמובן אבל חזקה משמעותית מהPS4\XBO ,שאנשים באמת יראו הבדל בביצועים\גרפיקה

קרירין, הזיכרון של הקהל הוא כמו של דג זהב. מיקרוסופט הרגה את הבוקס אחרי 3.5 שנים, יוצאים עם קונסולה חדשה שמוכרת כמו הבוקס תוך שנתיים

אבל אתה שוכח את כמות הכסף שהושקע ,והXBOX360 סימה בסוף שלישית במכירות חומרה עד כמה שאני זוכר
הPS3 שגם אליה הוצאו מיליארדים הצליחה בסוף למכור יותר

יש לי WIIU -בגלל בילעדים ,אבל אני לא דוגמה טובה וגם השוק הישראלי באופן כללי
אין תעשית יד שניה והשכרות מפותחת פה

בארצות הברית אתה יכול ללכת לחנות מישכון ,ולמכור את המישחקים והקונסולות שלך ,כן תקבל הרבה פחות כסף מהשווי האמיתי
אבל בכל זאת זה יוריד לך מהעלויות
(גיים ספוט ,גם סוג של חנות מישכון לצורך הדיון )

עם היתי יכול לקנות קונסולות ב400$ ,ולימכור אותן אחרי כמה שנים ב100$
ומישחקים לקנות ב60$ ולמכור אחרי חודש ב30$
היתי קונה כל אחת מה3 הגדולות בהשקה ,וגם כל אחת מה2 נידות

אבל אנחנו ישראל ,ולא ארצות הברית

בכל מיקרה נחזור לדיון -להוציא קונסולה בשנה הבא שגם תיתמך חזק מצד שלישי ,כניראה יגרום לנינטנדו לדמם המון כסף בשנתיים הראשונות
זה גם יגרום להם לינטוש כימאת לגמרי את הWIIU כבר עכשיו ,כדי לפתח מישחקים להשקה
ובכלל יגרום לבצורות גדולות של צד ראשון לאורך החיים של היורשת ,בגלל זמני הפיתוח

זה טעות

תחשוב גם על התמונה הגדולה ,הPS4 הכי מצליחה ,אבל סוני עצמה לא בטוח תישרוד ,ליתקוף עוד שנתיים לדעתי יהיה הרבה יותר טוב
ולתכנן את זה טוב הפעם
שאנשים כבר לא יתלהבו מהPS4
שהXBO ,תיהיה קונסולה תקציבית באיזה 250$ עם מישחק

זה יהיה הזמן להתקיף עם קונסולה X2 בכוח (כן זה לא הרבה טכנולוגית ,אבל מספיק -כי המחיר גם חשוב )
קונסולה שתעשה FHD -60 פרימים בקלות ,לדור הקים

הזמן לא כרגע שהPS4 על האש ,וMS דוחפת חזק את הXBO

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 21 אורחים